eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
714 عکس
1.2هزار ویدیو
15 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
. 🙋🏻‍♂️ سوالات شما ✋ برگهای سر شاخه‌های درخت هلو/بادام/زردآلو پیچیده شده است ؟ چه آفتی هست، راهکار چی هست ؟ 🧕✍️ پاسخ؛ این خسارت شته پیچاننده برگ هلو است. در مراحل ابتدایی قبل از اینکه برگ را بپیچاند و جمع کند با یک سم معمولی مثل مالاتیون کنترل می‌شود. بعد از آغاز جمع کردن برگ، باید از سموم جذبی سیستمیک استفاده کنید. در تصویر بالا در این مرحله تقریباً فعالیت شته کاهش پیدا کرده و اگر سمپاشی هم نکنید، از این بیشتر نخواهد شد. با گرم شدن هوا این شته از بین می‌رود. همچنین می‌توانید سرشاخه‌ها را قطع کنید و دور بریزید. ولی سعی کنید کنترل کنید @jpz09113931202
💐ساکولنت غوره ای ساکولنت غوره‌ای ریشه‌هایی بزرگ و قوی ندارند. ریشه‌های این گیاه سطحی و ضعیف است و ممکن است به دلایل زیادی دچار پوسیدگی شود ❌عمیق کاشتن ❌کاشت در گلدان بزرگ باعث از بین رفتن گل غوره ای میشه. دلیل اصلی زرد شدن هم آبیاری نامناسب هست اگر علاوه بر زرد شدن، برگ‌ها متورم، نرم و لزج نیز شده‌اند گیاه را بیش از حد آبیاری کرده‌اید. اما اگر برگ‌های ساکولنت در حال زرد شدن، پژمردگی و خمودگی هستند، مشکل آبیاری کم هست ✳‌علل کاهش رشد ساکولنت کاهش سرعت رشد و کوچک شدن اندازه این گیاه، به علت کمبود نور یا کمبود عناصر ضروری رخ می‌دهد. در اثر کمبود نور غوره ها حالت کشیده پیدا میکنن و حالت گردی خودشون رو از دست میدن. @jpz09113931202
شیار برگ انجیری ☘ ⬅️علت عدم وجود شکاف در برگهای برگ انجیری؟ ☘گیاه برگ انجیری مانند هر گیاه دیگری برای زنده ماندن نیازمند نور کافی است. در صورت نبود نور کافی شکاف برگها از بین می‌رود. 😊همچنین از دیگر دلایل بوجود آمدن چنین مشکلی کمبود آب وکمبود رطوبت است. ممکن است به دلیل کمبود مواد مغذی نیز چنین مشکلی پیش آید. 🤓توصیه می‌کنیم ریشه‌های هوایی برگ انجیری را قطع نکرده و آنها را در قیم و خزه فرو کنید تا رطوبت حفظ شود. 👈اگر برگهای جدید شکاف کمتری دارند، جای گیاه را عوض کرده و گلدان را به محل پر نورتری @jpz09113931202
✍در این پست با 14 نکته های کلیدی مختلف علمی جذاب و مفید با عنوان ایا می دانستید اشنا می شوید 📌1_ایا می دانستید : ☑️ برای تقویت و غنی سازی خاک : اگر در یک هکتار، مقدار متوسط کلش برنج حدود ( 5 تن ) باشد و تبدیل به کمپوست شود با ان کمپوست حدود ( 30 کیلوگرم ازت ) (5 کیلوگرم فسفر خالص ) (5 کیلوگرم گوگرد )( 75 کیلوگرم پتاسیم خالص) و( 250 کیلوگرم سیلیس) در هکتار به خاک بر می گردد 📌2_ایا می دانستید : ☑️  اصولا كودها حاوی نمك هستند و وقتی به خاك اضافه می شود میزان نمك خاك را افزایش می دهند. انتخاب كود مناسب كمك می كند تا غلظت نمك در حد پایین حفظ شود 📌3_ایا می دانستید : ☑️ شاخص نیترات سدیم را 100 در نظر می گیرند و شاخص شوری سایر كودها را بر اساس آن رتبه بندی می كنند.و اگر غلظت نمك به حدی برسد كه باعث كاهش رشد شود , باید خاك را شستشو داد تا نمك اضافی از خاك خارج شود 📌4 ـ ایا میدانستید : ☑️میزان آب مورد نیاز برای کاهش شوری خاک چقدر هست وچند نوبت باید ابیاری انجام شود 👈میزان اب مورد نیاز برای کاهش شوری خاک با زهکشی مناسب در هر متر مربع بستر خاک  (204 الی  123) لیتر آب  می باشد  که باید پس از 30 دقیقه  آبیاری تکرار شود  تانمک ها ازخاک خارج شوند و اگر میزان نمك خاك خیلی زیاد باشد  تا 4 بار تکرار ابیاری ادامه یابد 📌5_ایا می دانستید : ☑️ 90 در صد وزن گیاه را آب و 90 در صد وزن ماده خشك را كربن , هیدروژن و اكسیژن تشكیل می دهد و 10 درصد باقی مانده را 14 عنصر ضروری تشكیل می دهند که شامل( عناصر ماکرو  و میکرو) و كلر و سدیم  می باشد. 📌6_ایا می دانستید : ☑️ اگر برگ در دمای 500 درجه سانتی گراد به مدت 4 ساعت قرار داده شود مشخص می شود كه برگ دارای ( 95 تا 90 درصد آب)  و( 10 تا 5 درصد ماده خشك ) و 25 – 1 درصد ماده خشك را مواد معدنی تشكیل می دهد . 📌7_ایا می دانستید : ☑️ میزان مواد معدنی در بذر بیشتر از میوه و در ریشه كوچك , بیشتر از ریشه بزرگ می باشد. 📌8_ایا می دانستید : ☑️ دی اكسید كربن خاك در تركیب با آب تشكیل اسید كربنیك می دهد كه باعث شكستن مواد آلی خاك , ذرات و ها می شود و باعث آزاد شدن یون ها و جذب آن ها توسط ریشه می گردد. 📌9_ایا می دانستید ☑️ انگور یکی از پذیرترین درختان میوه است که در برخی موارد در هنگام هرس 80 درصد شاخه‌های آن حذف می‌شود و باردهی اکثر ارقام انگور تابعی از هرس شاخه‌های یکساله می باشد به همین دلیل گفته می‌شودکه قیچی باغبانی کلید رمز برداشت میوه انگور است. 📌10_ایا می دانستید : ☑️ تشکیل میوه در ،بر روی شاخه‌های حاصل از رشد فصل جاری است که به ان شاخه ها ( کین ) می گویند 📌11_ایا می دانستید : ☑️ یکی از عوامل پیچیدگی وجمع شدن برگ انگور ، نوعی بیماری گیاه انگور است که توسط یک کلوستروویروس و چند آمپلوویروس متعلق به خانواده کلوستروویریده می باشد  این بیماری علاوه بر پیچیدگی و قرمزی برگ مو، به‌تدریج موجب تضعیف و خشک شدن درخت و کاهش کیفیت میوه، کاهش درصد قند میوه، کاهش رنگ و افزایش اسیدیته حبه‌ها می‌گردد. 📌12_ایا میدانستید : ☑️ چه عواملی موجب کاهش میکرو ارگانیسم خاکهای یک منطقه میشود : 👈تنش های محیطی بلند مدت شامل ( خشکی – حرارت زیاد و یخبندان – غرقاب … ) 👈استفاده بی رویه از سموم شیمیایی 👈عدم حضور گیاه میزبان مناسب به مدت طولانی 📌13_ایا می دانستید ☑️ میکرو ارگانیسم ها  کودهای زیستی) چند دسته هستند 🔸ریزاندامگان کارآ  ( میکروارگانیسم های سودمند EM ) 🔸کودهای زیستی باکتریایی (ریزوبیوم- ازتوباکتر- آزوسپریلیوم-…) 🔸کودهای زیستی قارچی (میکوریزا) 🔸کودهای زیستی جلبکی (جلبک های سبز- آبی و آزولا) 🔸کودهای زیستی اکتینومیست ها (فرانکیا) 📌14_ایا می دانستید : ☑️ مهمترین کودهای بیولوژیک کدامند 👈تثبیت کننده هوا 👈قارچ های میکوریزی ، که با ریشه بعضی از گیاهان ایجاد همزیستی کرده و اثرات مفیدی ایجاد می کندکانال آموزشی پیام سبز 👈میکرو ارگانیزم های حل کننده فسفات، که فسفات نا محلول خاک را به فسفر محلول و قابل جذب گیاه تبدیل می کنند 👈اکسید کننده گوگرد (T.B) ( تیو باسیلوس)، کودی که دارای باکتری تیو باسیلوس باشد  باعث اکسایش بیولوژیکی گوگرد می شود 👈کرم های خاکی که در تولید مورد استفاده قرار می گیرند و نوعی کود کمپوست به نام ورمی کمپوست (Wermy compost) تولید می کنند @jpz09113931202
⭕️مهم 🔴 [[راە‌های غلبە بر شوری خاک و آب در کشاورزی]] خاکی که مقدار نمک آن به حدّی است که برای گیاه مضر باشد، خاک شور نامیده می‌شود و آبی که نمک آن به حدّیست که باعث افت محصول شود، آب شور گفته می‌شود. شوری خاک را می‌توان توسط آبیاری سنگین با آب شیرین کاهش داد. در خاک شور ریشة، گیاه به سختی می‌تواند آب مورد نیاز خود را از خاک جذب کند. در خاک‌های شور، رشد گیاه به خاطر کم‌آبی (هر چند که خاک به اندازة کافی مرطوب باشد) کم شده و متوقّف می‌گردد.برای مقابله با شوری آب، نخستین گام، اندازه‌گیری میزان شوری آب آبیاری و دومین گام، اندازه‌گیری میزان شوری خاک است. ✅ مواردی که هنگام استفاده از آب‌های شور باید رعایت کرد: هنگام استفاده از آب‌های شور برای آبیاری زمین‌های کشاورزی، باید فاصله‌ی بین آبیاری‌ها را کم کرد تا غلظت املاح موجود در محلول خاک به حدّ بحرانی (از نظر کاهش محصول)نرسد. در زمان بکار بردن آب‌های شور، ضمن استفاده از ارقام مقاوم به شوری، از شستشوی خاک نیز نباید غافل شد. بهتر است در زمان آیش و یا زمانی که گیاه در حالت خواب به سر می‌برد با آبیاری سنگین، نمک‌های موجود در خاک سطحی را از دسترس ریشه‌ها دور کرد. با اینکه حلالّیت املاح در فصول گرم سال بیشتر می‌باشد، ولی بهتر است که عمل آبشویی در فصل زمستان صورت گیرد (به دلیل محدود بودن آب در فصل تابستان و همچنین تبخیر کم و نبودن اراضی زیرکشت گیاهان در فصل زمستان) با توجه به اینکه سبز شدن بذور در اراضی شور یکی از مشکلات اساسی است، پیش از عملیات آماده‌سازی زمین برای کاشت مجدد، باید «پیش آبیاری» یا آبیاری قبل از کشت انجام گیرد. - هنگام آبیاری با آب شور، مؤثرترین شیوه در کمک به جوانه زدن بذور، انتخاب عمل صحیح بذرکاری است؛ به این معنی که در آبیاری کرتی، زمین باید به دقت تسطیح شود تا از تشکیل پشته‌های نمک در محل برآمدگی‌ها جلوگیری گردد. - در بین روش‌های گوناگون آبیاری، روش‌های بارانی و قطره‌ای از نظر کنترل شوری قابلیت بالایی دارند؛ بنابراین تغییر روش آبیاری از کرتی و نشتی به قطره‌ای و بارانی، تأثیر مهمی در کنترل شوری دارد. برای اندازه‌گیری میزان شوری آب و آبیاری، مقدار از آن را در ظرف تمیزی ریخته و درِ ظرف را محکم ببندید و برای اندازه‌گیری شوری آب، آن را به آزمایشگاه آب و خاک تحویل دهید. ✅نکات مهم دربارە شوری خاک: شوری خاک مانع از جوانه زدن بذرهای گیاهان می‌شود، به طوری که در سطح یک مزرعه با خاک شور، قسمت‌های بدون بوته به چشم می‌خورد و بقیة بوته‌ها رنگ سبز ـ آبی تیره خواهند داشت. شوری زیاد خاک باعث تغییر رنگ و سوختگی برگ‌ها و خشک شدن حاشیة آنها می شود و به عبارتی گیاه را مسموم می ‌کند. به دلیل غلظت بالای نمک در خاک‌های شور، گیاهان نمی‌توانند به راحتی آب جذب کنند؛ در نتیجه، رشد آنها کم و یا متوقف می‌گردد. برای استفاده‌ی صحیح از خاک‌های شور، باید متناسب با آن به کاشت گیاهان شوری‌پسند اقدام کرد. هنگام کاشت بذر در زمین‌های شور، از کشت تک ردیفی بذر در وسط پشته‌ها خودداری کنید و به جای آن، دو ردیف بذر در دو طرف هر پشته بکارید. بهترین جای کاشت بذر، در محل داغ آب پشته‌ها است تا بتوانند به آسانی جوانه بزنند؛ کمترین غلظت شوری در این مکان وجود دارد. در خاک‌های شور باید مقدار آب آبیاری مصرف شده بیشتر از آب آبیاری خاک‌های غیرشور باشد؛ زیرا با این عمل، نمک‌های خاک آبشویی نمی‌شود. حساسیت گیاهان دائمی مانند درختان میوه به شوری خاک، بیشتر از محصولات زراعی است. برای اندازه‌گیری شوری خاک می‌توانید از چند نقطه‌ی مزرعه یا باغ خود با کنار گذاشتن خاک سطحی با بیل خاک را بردارید و پس از مخلوط کردن آنها، حدود 1 تا 2 کیلوگرم (4 تا 5 مشت) از آن را در کیسه بریزید و به نزدیک‌ترین آزمایشگاه خاکشناسی تحویل دهید.کانال پیام سبز در ایتا ⚠️ کشاورزان و باغداران گرامی؛ فراموش نکنید که دانستن میزان شوری خاک مزرعه و باغ، شما را در جهت استفادة بیشتر از آنها کمک می‌کند. @jpz09113931202
⭕️معایب و محاسن کنترل علف های هرز باغ بصورت مکانیکی 🔷الف) کنترل علف های هرز باغات میوه از طریق شخم زدن : شخم زدن یکی از راه های ارگانیک کنترل مؤثر علف های هرز در باغات می باشد که برای این منظور از ابزارهای جدید برای شخم فواصل بین تنه های درختان بهره می برند ، بطوری که موجب کمترین هزینه و حداقل خسارت بر درختان میوه می شوند. از شخم زدن بعنوان یکی از روش های کنترل علف های هرز در منطقه ” لوس آنجلس” آمریکا بهره می گیرند زیرا بهم زدن خاک دارای فواید بسیاری است. اجرای این روش بسیار آسان می باشد و شخم بموقع ظاهری بسیار مطلوب را به باغ ها می بخشد. برخی از علف های هرز چندساله در اثر شخم های مکرر تضعیف می گردند چنانکه علف های هرزی چون : پنجه مرغی، پیچک وحشی، قیاق و کیکویو گراس (kikuyu grass ) در اثر شخم های مکرر قادر به سلطه یابی بر سطح خاک باغ ها نخواهند بود. اجرای شخم دقیق به همراه استفاده از علف کش ها برای تیمارهای لکه ای (spot treatment) می تواند منجر به ریشه کنی علف های هرز باغات شود . دلایل عدیده ای برای عدم استفاده ” انحصاری ” از شخم برای مبارزه با علف های هرز وجود دارند. بعنوان مثال اجرای شخم می تواند باعث فشردگی خاک های زراعی ( Tilth ) شود بطوری که کاربرد مکرر آن به ایجاد لایه ای سخت از خاک فشرده در خاک زیرین ( plow sole ) منجر می گردد که از نفوذ آب به درون خاک جلوگیری می نماید. با این وجود برخی پژوهش ها مبین اثرات منفی ناشی از شخم زدن بر کیفیت خاک و رشد درختان هستند که این موضوع بویژه در باغات مرکزی ایالت واشنگتن که دارای بافت درشتی هستند و بصورت ارگانیک اداره می شوند ، به واقعیت نزدیکتر است لذا برنامه های ارگانیک وابسته به وزارت کشاورزی آمریکا ( USDA ) که بر حفظ کیفیت آب و خاک تأکید دارند ، توصیه بر کاربرد تناوبی شخم در باغات میوه می ورزند . فرسایش خاک از مشکلات عادی در باغ های شخم خورده است . زمانیکه از شخم برای کنترل علف های هرز چندساله بهره می گیرند آنگاه استولن ها ، ریزوم ها و دیگر بخش های گیاهان که دارای قدرت تکثیرند ، در برخورد با ابزارهای شخم قطعه قطعه شده و در سراسر باغ پخش می گردند . به عنوان مثال ریشه هایی از آواکادو که در بخش های شخم خورده گسترش می یابند ، در اثر شخم های بعدی صدمه می بینند لذا اهدافی را که از شخم زدن دنبال می کنیم برای درختان باغ در چنین شرایطی دست یافتنی نخواهند بود. 🔷نمونه هایی از اثرات منفی شخم زدن پیاپی در باغات : اجرای شخم طی آزمایشات پژوهش سه ساله ای در باغات سیب ارگانیک ایالت واشنگتن به کاهش رشد درختان و اندازه میوه نسبت به شاهد منجر شد . همچنین در تحقیق دیگری که در باغات سیب جدیدالاحداث انجام شد دیده شد که پلات های شخم خورده دارای بهترین رشد درختان و عملکرد میوه به دلیل کنترل مؤثر علف های هرز بودند ولیکن پس از ۲ سال کیفیت خاک تنزل پیدا کرد .کانال پیام سبز در ایتا یکی دیگر از پیامدهای منفی شخم زدن در باغات آسیب به ریشه های سطحی درختان است. شخم زدن با اینکه رقابت علف های هرز را به نفع درختان میوه کاهش می دهد اما گاهاً به دلیل قطع ریشه های سطحی و فعال درختان عملاً نتیجه معکوس برجا می گذارد ، شخم باغات میوه معمولاً تا عمق ۱۰-۸ سانتیمتری صورت می پذیرد . به طور مثال درختان میوه برگریز دارای گسترش ریشه دوانی در خاک سطحی بهم نخورده می باشند درحالیکه بهم زدن خاک سطحی به کمک شخم از گستردگی ریشه های سطحی و توانایی جذب آن ها می کاهد و انتخاب نوع وسیله بهم زدن خاک نظیر : دیسک ، روتیواتور، “wonder weeder” و “weed badger” نیز در این امر حائز اهمیت هستند @jpz09113931202
علت خشک شدن نوک برگهای گیاهان چیست درحالیکه خود برگها سبزهستن رایج ترین دلایل 👇 ❌آفتاب تندومستقیم ❌خشکی هوا ❌ کم یا زیاد ❌ضرب دیدگی ❌کوددهی بی موقع و بی دلیل @jpz09113931202
معرفی کلیه عناصر غذایی بطور خلاصه: ✔️‏N(ازت) برای رشد رویشی، P (فسفر) برای گسترش ریشه‌ها، K (پتاسیم) باعث افزایش مقاومت گیاه به آفات می‌شود.✔️ ‏ 👈N(ازت): ️بیشتر از سایر مواد غذایی در تغذیه گیاه مصرف می‌شود و همواره در دوره رشد بصورت تدریجی مصرف شود. نیاز گیاهان به ازت زیاد است. راههای مصرف: آب آبیاری، محلول‌پاشی روی برگ یا خاک قبل از کشت. ⭕️علائم کمبود: توقف رشد رویشی، تغییر رنگ برگ به سبز کم رنگ یا زرد، رنگ میوه‌ها روشن، گل کوچک مانده و می‌ریزد، رشد بیش از حد ریشه و قهوه‌ای شدن ریشه. دو شکل کلی کودهای ازته: ➖ بصورت آلی: کودهای دامی، پودر استخوان ➖ بصورت معدنی: کودهای شیمیایی از قبیل نیترات آمونیوم، فسفات آمونیوم، اوره. مصرف بیش از حد ازت باعث بیماری قارچی مثل پیتیوم می‌شود. 👈(پتاسیم)k: ⭕️عامل مهم تسهیل در انتقال مواد غذایی و آهن است. گیاه را در برابر سرما و گرما و بیماری مقاوم می‌کند. فسفر قبل از شروع کاشت مصرف می‌شود. ⭕️علائم: سطح میوه‌ها غیر طبیعی می‌شود. رنگ میوه نامناسب می‌شود. 🚫درمان کمبود: کود سولوپتاس- 43-3-12 و نیترات پتاسیم کانال پیام سبز در ایتا 👈‏Ca (کلسیم): عمدتاٌ در برگ گیاهان وجود دارد. 🚫علائم کمبود: حاشیه برگها قهوه‌ای و پیچدار شده و برگها کوچک باقی می‌مانند. نوک ریشه‌ها می‌میرد و در قسمتهای باقیمانده ریشه زایده‌هایی شبیه غده‌های کوچک ساخته می‌شود. درمان کمبود: محلول‌پاشی با نیترات کلسیم با قابلیت 100 درصد محلولپاشی 👈‏P(فسفر): ⭕️این عنصر به توسعه ریشه و رشد و باردهی گیاه کمک می‌کند. 🚫علائم کمبود: برگها سبز تیره مایل به ارغوانی و بنفش، برگها کوچک و براق مانده و لکه‌های قهوه‌ای روی برگهای مسن ایجاد می‌شود. پیچیدگی برگها به پشت 🚫درمان کمبود: استفاده از کود مونوپتاسیم فسفات 34-52-0 👈‏Mg(منیزیم): ⭕️این عنصر در ساختمان کلروفیل بکار می‌رود. 🚫علائم کمبود: وجود لکه‌های موجدار و قهوه‌ای با ظاهری چروکیده، میوه‌ها کوچک مانده و بافت میوه نرم می‌شود. 🚫درمان کمبود: محلول‌پاشی با سولفات منیزیم 👈‏S(گوگرد): ⭕️نقش گوگرد در تشکیل پروتئین و اسید آمینه است. 🚫درمان کمبود: استفاده از کود سوپر فسفات، سولفور ✔️عناصر میکرو (کم مصرف):✔️ 👈‏ Fe(آهن): ⭕️این عنصر در ساخت و تولید سبزینه نقش مهمی دارد. 🚫علائم کمبود: رنگ برگهای جوان زرد روشن می‌شود. احتمال سوختگی برگها 🚫درمان کمبود: استفاده از کلات آهن و سولفات آهن 👈‏Mn(منگنز): نیاز گیاه به این عنصر کم است. کمبود و فراوانی منگنز هر دو سبب زردی گیاه می‌شود. 🚫علائم کمبود: زرد شدن تمام سطح برگچه‌ها و زرد شدن جوانه گلها، ایجاد نقاط سوخته روی برگها بصورت لکه‌های مواج در آمدن 🚫درمان کمبود: مصرف سولفات منگنز با قابلیت محلول پاشی 👈‏Cu(مس): 🚫علائم کمبود: رشد گیاه متوقف، ارتفاع گیاه کم، وجود لکه‌های زرد در قسمت میانی برگهای بالغ، میوه‌ها کوچک هستند. 🚫درمان کمبود: محلول‌پاشی با سولفات مس 1 گرم در لیتر 👈‏Zn(روی): ⭕️در رشد و میوه‌دهی و مقاومت بوته در مقابل بیماریهای قارچی مؤثر است. 🚫علائم کمبود: کاهش گلدهی و ریزش گلها 🚫درمان کمبود: محلول‌پاشی با کلات روی 14% یا سولفات روی 👈‏B(بر): 🚫 علائم کمبود: مرگ جوانه‌ها و نقاط رشدی، ایجاد ظاهر پرپشت و بدشکل 🚫 درمان کمبود: استفاده از کودهای حاوی بر مثل بوراکس_پنتا وتترا بورات سدیم_سولوبور_اسید بوریک 👈‏Mo(مولیبدن): 🚫 علائم کمبود: ایجاد سوختگی در نوک و حاشیه برگها 🚫 درمان کمبود: مصرف کود ریز مغذی حاوی مولیبدن @jpz09113931202
کودهای حاوی بر @jpz09113931202
◾️علت جذب نشدن کلسیم از طریق ریشه در تابستان چیست؟ 🖌 کلسیم زمانی از طریق ریشه جذب می‌شود که در انتهای ریشه های مویین لایه کاسپاریوم تشکیل نشده باشد، 🖍در بهاربا درجه حرارت کمتر از 25 درجه و همچنین در پاییز  لایه کاسپاری تشکیل نمی‌شود  لذا جذب کلسیم از طریق ریشه انجام میشود و در اندامهای گیاهی ذخیره میگردد. 🖌با افزایش درجه حرارت☀️ روند انتقال کلسیم حتی در آوندهای چوبی کند میگردد بطوری که انتقال کلسیم از برگ به میوه با مشکل روبرو میگردد . ✔️روند جذب و انتقال کلسیم بسیار پیچیده است،لذا با افزایش درجه حرارت محلولپاشی بجای روش آبکود توصیه میگردد. ✔️ پیشنهاد میگردد برای محلولپاشی از کلاتهای کلسیم مایع که حاوی آمینو اسید است استفاده گردد ، ☑️ و نکته قابل توجه اینکه حتما محلولپاشی با دز مناسب بعد از باغ انجام گردد. @jpz09113931202