7.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ابزارهای جدید با سرعت عمل بالا و کارایی بیشتر!!
#ابزار
@jpz09113931202
13.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بهتر است علاوه بر کود کلسیمی و فروت ست از کود پتاسه در شهریور به شکل ابکود یا محلولپاشی در باغات استفاده بشه تا سبب بالا رفتن غلظت شاخه ها و افزایش مقاومت سرشاخه نسبت به سرما و یخبندان در درختان شود
و بهتر هست عملیات هرس در مناطق سردسیر و دارای یخبندان در اسفند ماه صورت گیرد تا دچار سرشاخه سوزی نگردد از کانال پیام سبز
اما در مورد چالکود در مناطق بسیار سرد نظیر آذربایجان از بعد خزان میشه چالکود انجام داد ودر مناطق معتدل از اواخر پاییز تا اوایل زمستان میشه چالکود انجام داد ودر مناطق مانند شمال در اسفند چالکود صورت گیرد تا کودها دچار ابشویی و خروج از دسترس ریشه نگردد
#پاییز
#هرس
#کود
@jpz09113931202
article_122310_5bf1088d76669c012a50c0f0f86e0922.pdf
1.14M
article_122310_5bf1088d76669c012a50c0f0f86e0922.pdf
نقش محرکهای رشد گیاهی در فیزیولوژی گیاه
#اسیدهیومیک
#جلبک
#اسیدآمینه
@jpz09113931202
خصوصیات ساختمانی ویژه مواد هیومیکی از
جمله تعداد زیاد گروه های فعال اکسیژنی ) ,CO2H2
OH ،فنلی و O=C )به آنها این اجازه را میدهد که
بتوانند یونهای فلزی را کلات کنند
برخی از نتایج تحقیقات نشان داده که کاربرد
اسیدهای هیومیک می تواند باعث بهبود مواجهه با تنش
شوری گردد )کالوو و همکاران، 5102 .)کاهش هدایت
الکتریکی خاک، کاهش تجمع سدیم، افزایش پرولین و
اسید آبسزیک در گیاه از جمله مکانیسمهایی است که
سبب مقاومت به شوری گیاه در اثر کاربرد اسید هیومیک
میشود )
عصاره جلبکهای دریایی
ترکیب پیچیده ای از موادی است که ترکیب آن بسته به
منبع جلبک، فصل جمعآوری و روش عصارهگیری
متفاوت است )شارما و همکاران، 5105
عصاره جلبکهای دریایی بر خاک و گیاه تأثیر
میگذارند )کرایجی و همکاران، 5112 ،کرایجی، 5100 و از کانال پیام سبز
خان و همکاران، 5112 .)این عصارهها به عنوان کلات
کننده، بهبود دهنده جذب عناصر غذایی توسط گیاه، بهبود
دهنده ساختمان و تهویه خاک عمل میکنند )گونزالس و
همکاران، 5102 .)این مواد را میتوان به خاک داد، به
صورت محلول در کشت هیدروپونیک به کار برد و یا
برگپاشی نمود. پلیساکاریدهای آنها در خاک سبب
تشکیل ژل، نگهداری آب و بهبود تهویه میشود. ترکیبات
پلیآنیونی موجود در جلبکها سبب تثبیت و تبادل
کاتیونی میشوند. از این خاصیت در تثبیت فلزات سنگین
و اصلاح خاک استفاده میشود.
عصاره جلبکهای دریایی
ترکیب پیچیده ای از موادی است که ترکیب آن بسته به
منبع جلبک، فصل جمع آوری و روش عصاره گیری
متفاوت است )شارما و همکاران، 5105
عصاره جلبکهای دریایی بر خاک و گیاه تأثیر
میگذارند )کرایجی و همکاران، 5112 ،کرایجی، 5100 و از کانال پیام سبز
خان و همکاران، 5112 .)این عصاره ها به عنوان کلات
کننده، بهبود دهنده جذب عناصر غذایی توسط گیاه، بهبود
دهنده ساختمان و تهویه خاک عمل میکنند )گونزالس و
همکاران، 5102 .)این مواد را میتوان به خاک داد، به
صورت محلول در کشت هیدروپونیک به کار برد و یا
برگپاشی نمود. پلی ساکاریدهای آنها در خاک سبب
تشکیل ژل، نگهداری آب و بهبود تهویه میشود. ترکیبات
پلی آنیونی موجود در جلبکها سبب تثبیت و تبادل
کاتیونی میشوند. از این خاصیت در تثبیت فلزات سنگین
و اصلاح خاک استفاده میش
افزایش کلروفیل
از عصاره جلبک دریایی در گیاهان مختلف گزارش شده
است. این افزایش به دلیل کاهش تخریب کلروفیل و
تأخیر در پیری آن بوده و مربوط به افزایش تولید کلروفیل
نمیباشد )جانین و همکاران، 5102
عصاره جلبک دریایی سبب گلدهی و تشکیل
میوه زود هنگام در برخی گیاهان میشود. افزایش عملکرد
در اثر استفاده از عصاره جلبک دریایی احتماالً به دلیل
حضور هورمونهای رشد نظیر سیتوکینین در آنها است
)خان و همکاران، 5112 .)سیتوکینین در مرحله رشد
رویشی سبب توزیع بهتر عناصر غذایی و در مرحله رشد
زایشی سبب تحرک عناصر غذایی میشود. استفاده از
عصاره جلبک دریایی سبب تسهیل تکثیر غیر جنسی در
برخی گیاهان میشود. استفاده از جلبکهای دریایی چه به
صورت خاکی و چه به صورت محلولپاشی، سبب
افزایش رشد ریشه و افزایش نسبت ریشه به اندام هوایی
میشود )خان و همکاران، 5112
استفاده از عصاره جلبک دریایی سبب افزایش
تحمل به تنشهای خشکی، شوری و دمایی میشود از کانال پیام سبز
)کرایجی، 5100 .)جلبکهای دریایی مخلوطی از مواد آلی
و معدنی هستند مواد معدنی آنها در درجه اول پتاسیم و و
مواد آلی شامل اسیدهای آمینه و آلژنیک اسید میباشد. در
عصاره جلبک دریایی 06 تا 01 نوع اسید آمینه وجود دارد
که مهمترین آنها بتایین یا گالیسین بتایین است. این اسید
آمینه دارای خواص اسمولیتی است که باعث تنطیم فشار
اسمزی داخل سلول میشود. گالیسین بتایین باعث
افزایش تحمل گیاهان به تنش سرما و خشکی میگردد
)الکساندر، 0222 .)با توجه به نقش اسیدهای آمینه در
تولید آنزیمهای مورد نیاز گیاه به هنگام تنش و نقش کو
فاکتوری پتاسیم برای فعال سازی غالب آنزیمها میتوان
نقش جلبکهای دریایی را در کنترل تنشها مشخص کرد.
#جلبک
@jpz09113931202
اسیدآمینه::
اسیدهای آمینه و ترکیبات پپتیدی از هیدرولیز
آنزیمی و شیمیایی مواد پروتئینی، پسماندهای مواد
کشاورزی-صنعتی از منابع گیاهی )بقایای محصولات( و
بقایای حیوانی، تولید میگردند )کالوو و همکاران، 5102 ،
هالپرن و همکاران، 5102 ;دو جاردین، 5102 .)بر اساس
مطالعات انجام شده از طریق نشاندار کردن اسیدهای
آمینه، مشخص شده که ریشه گیاهان قادر به جذب
اسیدهای آمینه و پپتیدها هستند. جذب برگی اسیدهای
آمینه نیز گزارش شده است )ناردی و همکاران، 5106.
اسیدهای آمینه اصلی شامل آالنین، آرژینین، گلیسین،
پرولین، گلوتامات، گلوتامین، والین و لوسین است )ارتانی
و همکاران، 511
کاربرد اسیدهای آمینه ساختمانی و غیر پروتئینی از جمله
گلوتامین، هیستیدین، پرولین و گلیسین بتایین، باعث
محافظت در برابر تنشهای زیست محیطی شده یا در
ارسال سیگنالهای سوخت و ساز فعالند )ناردی و
همکاران، 5106 ;ورانووا و همکاران، 5100 ;لیانگ و
همکاران، 5102 .)گیاهان پس از جذب اشکال مختلف
نیتروژن در مسیرهای مختلف آلیسازی این اشکال که
همگی انرژی بر هستند در نهایت 22 %نیتروژن را به اسید
آمینه تبدیل میکنند )مارشنر 5100 )این مطلب از آنجا
اهمیت دارد که در زمانهای که گیاه در رشد سریع رویشی
قرار دارد مصرف مستقیم اسیدهای آمینه منجر به ذخیره
انرژی و رشد مناسب و به هنگام گیاه میگردد.
.)در گیاه پاپایا )خربزه درختی(، با محلولپاشی
ماهیانه این ترکیبات، عملکرد 55 درصد افزایش یافت
)مورالس-پایان و استال،
مکانیزیم گیاهان در برابر
تنشهای محیطی، سازگاری و ایجاد ساز و کار
فیزیولوژیکی برای رفع تنش است. گیاهان با تولید آنزیم-
های مختلف علاوه بر انجام فرایندهای بیوشیمیایی با
تنشهای محیطی هم مقابله میکنند. با ایجاد تنش، ژن
بیان کننده تولید آنزیم در گیاه تعریف میشود و با تولید
آنزیم توسط ریبوزوم و استفاده از اسیدهای آمینه آزاد
شرایط برای گذر از تنشهای محیطی فراهم میشود.
واحد های mRNA با انتخاب اسیدهای آمینه تعریف شده
برای تولید آنزیم مورد نیاز، این کار را بر روی ریبوزوم
انجام میدهند.از کانال پیام سبز کاتیونهای فلزی میتواند به عنوان کو
فاکتور برای فعالسازی آنزیم مورد استفاده قرار میگیرند.
آنزیمهای تولید شده با تغییر رفتار فیزیولوژیکی سلول
موجبات گذر از تنش را فراهم میکنند؛ بنابراین تنشهای
دمایی، نور، رادیکالهای آزاد ... میتواند با این فرایند
کنترل کرد؛ بنابراین وجود اسیدهای آمینه آزاد برای رفع
تنش در گیاه ضروری است )غیبی، 0221
گلوتامات باعث کاهش رشد ریشه اولیه و افزایش رشد
ریشه جانبی در قسمت انتهایی ریشه، در گیاه شاهی شد.
این امر نشان میدهد که این ماده دارای نقش علامت
دهنده بوده و باعث قرارگیری دقیقتر ریشه در نقاط دارای
مواد غذایی در خاک میگردد )فورده و لی، 5111
#اسیدآمینه
@jpz09113931202
♦️کِرمهای آفریقایی پلاستیک را هم تجزیه میکنند
وبگاه علمی لایو ساینس:
🔹«کرمهای بومی آفریقا» میتوانند پلاستیکهایی مثل «پلیاستایرین» که معمولاً در ظروف غذایی و بستهبندیها استفاده میشود را بخورند و تجزیه کنند.
🔹علاوه بر خود کِرمها، میکروبیومهای موجود در رودۀ آنها نیز به تجزیه پلاستیک کمک میکنند. این لاروها با همکاری باکتریهایی مانند «کلویور» و «لاکتوکوکوس»، قادرند پلیاستایرین را به ترکیبات سادهتری تبدیل کنند.
#اکوسیستم
#طبیعت
#توسعه_پایدار
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خلاقیت👌
👆اگه ساقه یا شاخه ای از گلت ضربه خورد و شکست 😢
✂️قیچیش نکن
👆با استفاده از نی نوشابه براش قیم درست کن
#خلاقیت
#گل
@jpz09113931202
7.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از درختان چه میدانیم؟
رابطه اب و خاک و هوا با درخت
نحوه صعود اب در درختان
فواید درختان
#اب
#درخت
#آموزشی
فیزیولوژی اب در درختان
#محاسباتی
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
زادگاه اصلی #پرتقال کشور چین است،این میوه حدود ۱۱۰ سال پیش به ایران وارد شد و درچین پرتاگال نام داشت
#تاریخ_کشاورزی
@jpz09399909120
⭕️مهم
🔴 [[راەهای غلبە بر شوری خاک و آب در کشاورزی]]
خاکی که مقدار نمک آن به حدّی است که برای گیاه مضر باشد، خاک شور نامیده میشود و آبی که نمک آن به حدّیست که باعث افت محصول شود، آب شور گفته میشود. شوری خاک را میتوان توسط آبیاری سنگین با آب شیرین کاهش داد. در خاک شور ریشة، گیاه به سختی میتواند آب مورد نیاز خود را از خاک جذب کند. در خاکهای شور، رشد گیاه به خاطر کمآبی (هر چند که خاک به اندازة کافی مرطوب باشد) کم شده و متوقّف میگردد.برای مقابله با شوری آب، نخستین گام، اندازهگیری میزان شوری آب آبیاری و دومین گام، اندازهگیری میزان شوری خاک است.
✅ مواردی که هنگام استفاده از آبهای شور باید رعایت کرد:
هنگام استفاده از آبهای شور برای آبیاری زمینهای کشاورزی، باید فاصلهی بین آبیاریها را کم کرد تا غلظت املاح موجود در محلول خاک به حدّ بحرانی (از نظر کاهش محصول)نرسد.
در زمان بکار بردن آبهای شور، ضمن استفاده از ارقام مقاوم به شوری، از شستشوی خاک نیز نباید غافل شد.
بهتر است در زمان آیش و یا زمانی که گیاه در حالت خواب به سر میبرد با آبیاری سنگین، نمکهای موجود در خاک سطحی را از دسترس ریشهها دور کرد. با اینکه حلالّیت املاح در فصول گرم سال بیشتر میباشد، ولی بهتر است که عمل آبشویی در فصل زمستان صورت گیرد (به دلیل محدود بودن آب در فصل تابستان و همچنین تبخیر کم و نبودن اراضی زیرکشت گیاهان در فصل زمستان) با توجه به اینکه سبز شدن بذور در اراضی شور یکی از مشکلات اساسی است، پیش از عملیات آمادهسازی زمین برای کاشت مجدد، باید «پیش آبیاری» یا آبیاری قبل از کشت انجام گیرد.
- هنگام آبیاری با آب شور، مؤثرترین شیوه در کمک به جوانه زدن بذور، انتخاب عمل صحیح بذرکاری است؛ به این معنی که در آبیاری کرتی، زمین باید به دقت تسطیح شود تا از تشکیل پشتههای نمک در محل برآمدگیها جلوگیری گردد.
- در بین روشهای گوناگون آبیاری، روشهای بارانی و قطرهای از نظر کنترل شوری قابلیت بالایی دارند؛ بنابراین تغییر روش آبیاری از کرتی و نشتی به قطرهای و بارانی، تأثیر مهمی در کنترل شوری دارد.
برای اندازهگیری میزان شوری آب و آبیاری، مقدار از آن را در ظرف تمیزی ریخته و درِ ظرف را محکم ببندید و برای اندازهگیری شوری آب، آن را به آزمایشگاه آب و خاک تحویل دهید.
✅نکات مهم دربارە شوری خاک:
شوری خاک مانع از جوانه زدن بذرهای گیاهان میشود، به طوری که در سطح یک مزرعه با خاک شور، قسمتهای بدون بوته به چشم میخورد و بقیة بوتهها رنگ سبز ـ آبی تیره خواهند داشت.
شوری زیاد خاک باعث تغییر رنگ و سوختگی برگها و خشک شدن حاشیة آنها می شود و به عبارتی گیاه را مسموم می کند.
به دلیل غلظت بالای نمک در خاکهای شور، گیاهان نمیتوانند به راحتی آب جذب کنند؛ در نتیجه، رشد آنها کم و یا متوقف میگردد.
برای استفادهی صحیح از خاکهای شور، باید متناسب با آن به کاشت گیاهان شوریپسند اقدام کرد.
هنگام کاشت بذر در زمینهای شور، از کشت تک ردیفی بذر در وسط پشتهها خودداری کنید و به جای آن، دو ردیف بذر در دو طرف هر پشته بکارید.
بهترین جای کاشت بذر، در محل داغ آب پشتهها است تا بتوانند به آسانی جوانه بزنند؛ کمترین غلظت شوری در این مکان وجود دارد.
در خاکهای شور باید مقدار آب آبیاری مصرف شده بیشتر از آب آبیاری خاکهای غیرشور باشد؛ زیرا با این عمل، نمکهای خاک آبشویی نمیشود.
حساسیت گیاهان دائمی مانند درختان میوه به شوری خاک، بیشتر از محصولات زراعی است.
برای اندازهگیری شوری خاک میتوانید از چند نقطهی مزرعه یا باغ خود با کنار گذاشتن خاک سطحی با بیل خاک را بردارید و پس از مخلوط کردن آنها، حدود 1 تا 2 کیلوگرم (4 تا 5 مشت) از آن را در کیسه بریزید و به نزدیکترین آزمایشگاه خاکشناسی تحویل دهید.کانال پیام سبز در ایتا
⚠️ کشاورزان و باغداران گرامی؛ فراموش نکنید که دانستن میزان شوری خاک مزرعه و باغ، شما را در جهت استفادة بیشتر از آنها کمک میکند.
#شوری
#آموزشی
@jpz09113931202