🔹 خانه ماندگارى 🔹
#امام_علی_علیه_السلام
«الدُّنيا دارُ بَلاءٍ ، وَالآخِرَةُ دارُ الجَزاءِ ودارُ البَقاءِ ؛ فَاعمَل لِما يَبقى ، وَاعدِل عَمّا يَفنى ، ولا تَنسَ نَصيبَكَ مِنَ الدُّنيا .»
«دنيا سراى آزمايش [و عمل] است و آخرت، سراى سزا ديدن و خانه ماندگارى است. پس براى آنچه ماندگار است، كار كن و از آنچه نابود مى شود، روى بگردان و [در عين حال ،] بهره ات از دنيا را فراموش مكن.»
📚 الأمالي للمفيد : ص ٢٦٨ ح ٣
✨ @jqk_ir ✨
🕯داستان انفاق امیرالمؤمنین ، حضرت زهرا و حسنین 🕯
ببینید سوره «هل أتی» چگونه مطلب را توضیح میدهد! در آن اوقاتِ سختی مدینه امیرالمؤمنین علی (ع) شخصا میرفت کارگری و عملگی میکرد و یک قوت عادی تهیه میکرد. حضرت زهرا آن جوی را که علی (ع) تهیه کرده بود آرد میکرد و خمیر میکرد و از آن نان میپخت. روزی به واسطه نذری همگی روزه میگیرند. وقت افطار که میرسد فقیری دم در میآید و امیرالمؤمنین قرص نان خودشان را به فقیر میدهند. حضرت زهرا و فضّه و حسنین هم اقتدا میکنند. روز دوم یتیمی میآید و روز سوم اسیری، و این کار تکرار میشود. حال، اهمیت این جریان در این نیست که سه روز پیاپی بوده، بلکه در این است که میفرماید: وَ یطْعِمونَ الطَّعامَ عَلی حُبِّهِ مِسْکینآ وَ یتیمآ وَ أسیرآ. إنَّما نُطْعِمُکمْ لِوَجْهِ اللهِ لانُریدُ مِنْکمْ جَزاءً وَ لاشُکورا. در اینجا خدا از باطن آنها حکایت میکند و صحبتِ خود انسان نیست. میفرماید: طعام را بر اساس حُب الهی (یا در عین اینکه شدیدا مورد نیاز و احتیاجشان بود) به مسکین و یتیم و اسیر دادند و سخنشان و زبان حالشان این بود که ما فقط محض رضای خدا میدهیم و از شما توقع هیچ پاداشی نداریم و حتی توقع نداریم که تشکر کنید.
📚آشنایی با قرآن ج ۳ ص ۱۷۸
✨ @jqk_ir ✨
جامعه القرآن الکریم _ شوش دانیال نبی (ع)
برگزاری کلاسهای مجازی با موضوع شبهای قدر توسط مربی گرامی خانم موسوی جابر
✨ @jqk_ir ✨
1109-مسلمات مومنات_uP_bY_mUSLEm.mp3
2.1M
#پیشنهادویژه
📖 تلاوت فوق العاده آیات ۴_۵ سوره تحریم
✅ قطعه معروف مُسْلِمَاتٍ مُؤْمِنَاتٍ قَانِتَاتٍ تَائِبَاتٍ عَابِدَاتٍ سَائِحَاتٍ ثَيِّبَاتٍ وَأَبْكَارًا
🎙اکبر القراء شیخ مصطفی اسماعیل
✨ @jqk_ir ✨
❓
#چرا
🔸چرا قرآن «مثال» زده است؟
📖در قرآن مجید مثل های زیادی، بیش از پنجاه مَثَل، دیده می شود. تنها در سوره بقره ـ که دوّمین سوره قرآن است ـ حدّاقل ده مثل ذکر شده است. چه حکمتی در این مثالها نهفته است که خداوند تا این میزان مثل آورده است❓
📝
🔹 مَثَل یعنی تشبیه حقایق عقلی به امور حسّی و قابل لمس. از یک سو، مسائل عقلی بسیاری وجود دارد که اکثر مردم قابلیّت فهم و جذب آن را پیدا نمی کنند. و از سوی دیگر، مردم به محسوسات و عینیّات عادت کرده اند و ضرب المثل «عقل مردم به چشمشان است» بدین معناست که دیده ها و امور قابل لمس، آسان تر و بهتر درک می شود. بدین خاطر است که خداوند متعال برخی از مفاهیم بلند عقلی را در قالب مثلها بیان فرموده است تا عموم مردم آنها را به تناسب ادراک خود دریابند. بنابراین، فلسفه مثلهای قرآن، تنزّل مسایل بلند و عمیق و بیان آنها در اُفق فکر مردم است.
▪️ @jqk_ir ▪️
همه آمرزیده میشوند به جز⁉️
امام رضا علیه السلام:
در ماه رمضان، در هر شبی، هفتاد هزار نفر آمرزیده میشوند و در #شب_قدر، خداوند به اندازهای که در ماه رجب و شعبان و رمضان آمرزیده است، بندههایش را میآمرزد؛ مگر کسی را که میان او و برادرش، دشمنی و کینهای باشد.
در این صورت، خداوند عزّوجلّ میفرماید:
«اینها را تا زمانی که با هم آشتی نکنند، نخواهم بخشید»
📚بحار الأنوار، ج ۷۵، ص ۱۸۸
▪️ @jqk_ir ▪️
☀️دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان
اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِكَ دلیلاً ولا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً واجْعَلِ الجَنّةِ لی منْزِلاً ومَقیلاً یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین.
خدایا قرار بده برایم در آن به سوى خوشنودیهایت راهنمایى و قرار مده شیطان را در آن بر من راهى و قرار بده بهشت را برایم منزل و آسایـشگاه اى برآورنده حاجتهاى جویندگان
ای رحمتِ لایزال! ای رأفتِ محض!
یا ربّ به عقوبتت مکن تأدیبم
با این دلِ مُرده و کویری چه کنم
با این همه جرم و سر به زیری چه کنم
"مِن اَینَ لِیَ النَّجاتُ یا رب یا رب"
تو دست مرا اگر نگیری چه کنم؟
▪️ @jqk_ir ▪️
#تفسیر_نور
الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ بِاللَّيْلِ وَ النَّهارِ سِرًّا وَ عَلانِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ (بقره ۲۷۴)
🔹🔶
كسانى كه اموال خود را در شب وروز، پنهان وآشكارا انفاق مىكنند، اجر وپاداش آنان نزد پروردگارشان است و نه ترسى براى آنهاست و نه غمگين مىشوند.
✍
در تفاسير صافى، مجمعالبيان، قرطبى و كبير فخررازى آمده كه اين آيه در شأن #امیرالمومنین نازل شده است. هنگامى كه آن حضرت فقط چهار درهم ذخيره داشت، يك درهم را در روز، يك درهم را در شب، سومين آنرا مخفيانه، و چهارمين درهم را آشكارا در راه خدا انفاق نمود. البته وعدهى اين آيه، شامل همه كسانى مىشود كه اينگونه عمل كنند. چنين افرادى نه از فقر و تنگدستى بيم دارند، چون به وعدههاى خداوند ايمان داشته و به او توكّل مىكنند، و نه بخاطر انفاق، اندوهگين مىشوند، چون به رضايت الهى و آثار اخروى انفاق توجّه دارند.
✔️شايد دليل آنكه «ليل» بر «نهار» ويا «سر» بر «علانية» مقدّم شده است، آن باشد كه انفاقهاى پنهانى در دل شب ارزش بيشترى دارد.
اين آيه به منزلهى جمعبندى چهارده آيه گذشته است كه درباره انفاق بحث مىكرد. موضوعى كه هيچ موردى در قرآن اينگونه مفصّل بحث نشده است. آثار انفاق بر كسى پوشيده نيست، از جمله: تعديل ثروت وكم شدن اختلافات طبقاتى، ايجاد محبّت، شكوفايى روح سخاوت و بالاتر از همه قرب به خداوند. انفاق، علاوه بر انفاق مال و ثروت، شامل انفاقِ علم، آبرو و مقام نيز مىشود. كلمهى انفاق، در لغت به معناى پر كردن گودال و در اصطلاح، به معناى پر كردن و بر طرف نمودن كمبودهاى مالى است.
▪️ @jqk_ir ▪️