#تفسیر_مجمع_البیان
💐جزء۱۳ سوره ابراهیم آیه۳۵💐
وَ إِذْ قالَ إِبْراهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَذَا الْبَلَدَ آمِناً وَ اجْنُبْنِي وَ بَنِيَّ أَنْ نَعْبُدَ الْأَصْنامَ.
و هنگامى را [ به ياد آور] كه ابراهيم [ رو به بارگاه خدا نمود و نيايشگرانه ]گفت: پروردگارا، اين سرزمين را [ از هر جهت ] ايمن گردان، و من و فرزندانم را از پرستش بت ها دور ساز.
🍃🌸🍃🌺
قرآن در اين آيات روى سخن را به پيامبر گرامى صلى الله عليه وآله مى كند و پرتوى از نيايش ابراهيم، پدر نو انديشان و توحيدگرايان و يكتاپرستان گيتى را اين گونه به تابلو مى برد:
به باور برخى آن حضرت پس از بنياد خانه كعبه به نيايش با خدا پرداخت و آن گاه اين تقاضا را كرد؛ كه در اين مورد در سوره بقره نيز سخن رفت.
🕋
در آنجا فرمود: ربّ اجعل هذا بلداً آمناً...
پروردگارا، اين شهر را سرزمين امنيت قرار ده.
🕋
و اين جا مى فرمايد: رَبِّ اجْعَلْ هَذَا الْبَلَدَ آمِناً...
پروردگارا، اين شهر و ديار را سرزمين امن و امان قرار ده. چرا كه نكره با تكرار، معرفه مى گردد.
و خدا دعاى آن حضرت را پذيرفت، تا آنجايى كه به آن خانه و آن سرزمين حرمتى ارزانى داشت كه اگر فردى، قاتل پدر خود را در آنجا مى ديد، دست به سوى او نمى گشود، و حيوانات وحشى با انسان ها خو مى گرفتند و به دعاى او، آن سرزمين شهر امنيّت و آرامش گرديد.
روشن است كه پيامبران در نيايش با خدا سنجيده دعا مى كنند و دعايشان مورد قبول قرار مى گيرد. بنابراين دعاى ابراهيم، براى كسانى بود كه خدا به ايمان آنان و حقگرايى شان داناست و مى داند كه آنان جز او را نمى پرستند.
❄ @jqk_ir ❄
✨ حافظه عجيب!
🔔شنیده شده برخی گفتهاند علامه طباطبایی، حافظه چندانی نداشت به گونهای که جزئیات امور را فراموش میکرد!
آیت الله سبحانی، از شاگردان علامه طباطبایی مینویسد:
« استاد عاليقدر از نظر حافظه به گونه خاصى بود. هر نوع مسئله و مطلبى كه مورد علاقه او بود و يك نوع كشش درونى به آن مطلب داشت با تمام خصوصيات وجزئيات در حافظه او جاى مى گرفت و موقع نقل دقيقاً يادآور مى شد. از اين جهت بسيارى از آيات قرآن و ادعيه و عبارات اساطين فلسفه مانند بوعلى و صدر المتألهين را به خاطر داشت. گاهى بخش معظمى از آيات يك سوره را بدون هيچ اشكالى مى خواند و جمله هاى مفيد و سودمندى كه در كتابهاى ادبى در دوران جوانى ديده بود، همه را به خاطر داشت. امّا نسبت به مسايل مبتذل و غير مورد علاقه چندان توجه نمى كرد و در خاطر او باقى نمى ماند. لذا دعوت به مجالس خصوصى و انس و آدرس خانه ها و خصوصيات شخصى افراد را غالباً فراموش مى كرد. از اين جهت افراد غير وارد در خصوصيات روحى اش، او را در مسئله حافظه به دو صورت مختلف توصيف مى كردند.»
📚 سیمای فرزانگان، ج۱
❄️ @jqk_ir ❄️
#احکام_بزبان_ساده
اگر نمازگزار در جایى که نمیداند غصبى است نماز بخواند و بعد از نماز بفهمد، یا در جایى که غصبى بودن آنرا فراموش کرده نماز بخواند و بعد از نماز یادش بیاید، نماز او صحیح است.
❄️ @jqk_ir ❄️
رحلت مردان حق، از بند عالم رستن است
زین خرابآباد، بر محبوب خود پیوستن است
زندگی بر حقپرستان، در قفس مقدور نیست
کوچ از دار فنا، مثل قفس بشکستن است
🍃🌸🍃🌺
هر وقت که برای رفتن به مسجد از خانه بیرون میآمدند ابتدا میایستادند روبهقبله و به خدا با زبانی ساده میگفتند خدایا جوانان با امید میآیند آبروی مجتبی را نبری و کسی را دست خالی برنگردانی. همیشه میگفتند که با #خدا ساده صحبت کن.
🍃🌸🍃🌺
۱۳ دی ماه سالروز رحلت اسوه اخلاق
آیت الله آقامجتبی تهرانی
❄️ @jqk_ir ❄️
#حکایت
🔮دو امیر زاده در مصر زندگی می کردند. یکی از آنها مشقاق علم شد و دیگری خواهان کسب قدرت. در نهایت پس از چند سال یکی از آنها فقیه و دیگری به مقام عزیز مصر منصوب گردید. روزی عزیز مصر از سر تحقیر گفت من و او هم سن و سال بودیم، اکنون من به قدرت و سلطنت رسیده ام و او هنوز در گرسنگی و فقر باقی مانده. فقیه گفت: ای برادر خداوند که نام او عزیز و ارجمند باد همچنان بر من بیشتر نظر کرده است، زیرا به من میراث پیامبران(علم) را داده است و به تو میراث پادشاهان فرعون(کاخ و قصر)
🌸من آن مورم که در پایم بمالند
🌺نه زنبورم که از دستم بنالند
🌸کجا خود شکر این نعمت گزارم
🌺که زور مردم آزاری ندارم
❄️ @jqk_ir ❄️