☑️ فضیلت حضرت حمزه سیدالشهدا در بیان پیامبر صلی الله:
«دخترم! ما اهل بیتى هستیم که خداوند هفت چیز به ما عطا کرده که به احدى از اوّلین و آخرین به جز ما عطا نکرده است: من آقاى پیامبران و مرسلین و بهترین آنانم، و جانشین من بهترین جانشینان است، و وزیرم بعد از من بهترین وزیران است، و شهید ما بهترین شهیدان است، که مقصود عمویم حمزهاست». حضرت زهرا علیها السلام عرض کرد: یا رسول الله آیا او آقاى شهیدانى است که همراه تو کشته شدهاند؟ فرمود: نه، بلکه آقاى شهیدان از اوّلین و آخرین- بجز انبیاء و اوصیاء- است. و جعفر بن ابى طالب که دو بار هجرت کرد و صاحب دو بال خونین است که با آنها در بهشت همراه ملائکه پرواز مىکند. و دو پسرت حسن و حسین دو سبط امّتم و دو آقاى جوانان اهل بهشتند. قسم به آنکه جانم بدست اوست، از ماست مهدى این امت که خداوند به وسیله او زمین را پر از عدل و داد مىکند همان طور که از ظلم و ستم پر شده باشد.
📚کتاب سلیم بن قیس الهلالی، ج۲، ص۵۶۶
🥀🍂 ۱۵ شوال سالروز شهادت حضرت حمزه سیدالشهداء (ع)
✨ @jqk_ir ✨
10.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 📖
💫 تلاوت فاخر شیخ محمود صدیق المنشاوی 💫
🕌 مسجد شهید چمران،تهران سال ۱۹۹۱ میلادی
✨ @jqk_ir ✨
#پاسخ_به_شبهات
🔴 من شنیده ام که می گویند احکام فقهی چرا ندارد؟! آیا خود این جمله چرا آور نیست؟ چرا چرا ندارد؟ این قابل قبول است که احکام فقهی چرا ندارند؟
✍
1⃣ با توجه به این که، تمام احکام الاهی بر اساس مصالح و مفاسد است؛ یعنی، هیچ چیزی بدون جهت، حلال و یا واجب نشده است، این طور نیست که احکام بدون حکمت و ملاک و معیار و آثار برای بشریت آورده شده و چرایی در آن راه نداشته باشد.
2⃣ گفتنی است در آیات و روایات به صورت کلی و جزئی به برخی از حکمت ها (چرایی ها) اشاره شده است. در مواردی هم می توان از قرائن و روح کلی دستورات الاهی به این حکمت ها دست یافت.
3⃣ این را باید توجه داشت که اگر در مواردی حکمت و چرایی احکام فقهی بیان نشده، این خود دارای چرا و حکمت و مصلحتی است و آن پرورش روح تعبّد و عبودیت و بندگی در انسان است.
4⃣ عقل آدمی محدود است و نمی تواند به همه جزئیات احکام دسترسی پیدا کند و اگر عقل آدمی نتوانست به جزئیات و حتی برخی از کلیات احکام پی ببرد، نباید احکام الاهی را ناقص دانسته و آن را رد نماید؛ زیرا علم و حکمت خدای بزرگ ایجاب می کند که هیچ فرمانی را بدون رعایت مصالح بندگانش صادر نکند و چنین افرادی همیشه در صدد پیروی از دستورهای الهی هستند.
✨ @jqk_ir ✨
✴️ مرحوم آیت الله حائری شیرازی :
انسان وقتیکه ایمانش کمی قویتر شد، مؤمن و غیرمؤمن برایش فرق میکند؛ مثلاً وقتیکه مؤمن میآید، دلش شاد میشود؛ وقتیکه غیر مؤمن میآید، دلش میگیرد. گاهی بعضی از این هم بالاترند. مؤمن با مؤمن برایشان فرق میکند. بعضی از مؤمنان هستند که او وقتی آنها را میبیند، قلبش روشن میشود. اینها مراتب دارد.
✨ @jqk_ir ✨
💠زلال و شفاف باشید💠
استخر خيلی زلال و شفاف است، نگاه که میکنيد ته آن پيداست. اما حوضها همیشه زلال نيستند. گاهی چنان جلبک زدند که اگر شما يک سينی هم در آن بياندازيد پيدا نمیشود.
چرا استخرها اينقدر زلال و شفاف هستند؟ چون اطرافش يک دريچههايی هست. دائم سرريز میشوند. چون سرريز میشوند زلال هستند. انسانهايی که سرريز میشوند ثروت و سرمايه و دانشی دارند و برای خودشان نگه نمیدارند و پيرامون خودشان را برخوردار میکنند همين باعث زلال شدن آنها میشود. باعث پاک شدن آنها میشود. قرآن به پيامبر میفرماید: «خذ من اموالهم» از اينها پول بگير، برای چه؟ «تُطَهِرُهُم» چون تو با اين کار اينها را پاک میکنی.
📖 سوره توبه آیه ۱۰۳
✨ @jqk_ir ✨
☄ شدت ابتلاء مومن
📜 از سعد بن طریف نقل شده که در محضر مبارك امام باقرعليه السلام بودم كه جميل ازرق بر حضرت وارد شد و گفت: (عده اى) بلاها و مصايب شيعيان را ياد آور شده و طعنه میزنند. حضرت فرمود: کسانی نزد امام سجاد عليه السلام و عبد الله بن عباس آمدند و همان مطالبى را كه شما متذكر شديد مطرح كردند. سپس ايشان نزد امام حسين عليه السلام آمدند و همان مطالب را كه گفتى، ياد آور شدند، حضرت فرمود: به خدا سوگند! بلا، تهيدستى و قتل، براى دوستان ما (اهل بيت) از سرعت قاطر و از حركت سيل به سمت صمره سريعتر میباشد. گفتم: صمره چيست؟ فرمود: نهايت مقصد است، اگر اين گونه نمی بوديد از ما محسوب نمی شديد.
✨ @jqk_ir ✨
#حکایت
🔴 محو شدن كار خير از ديوان اعمال
☀️روزى عيسى عليه السلام با جمعى از حواريان به راهى مى گذشت، ناگاه گناه كارى و تباه روزگارى كه در آن عصر به فسق و فجور معروف و مشهور بود ايشان را ديد، آتش حسرت در سينه اش افروخته گشت، آب ندامت از ديده اش روان شد، از صفاى وقت عيسى عليه السلام و مصاحبان او بر انديشيد، تيرگى روزگار و تاريكى حال خود را معاينه ديد.
🤔 پس با خود انديشه كرد كه هر چند در همه عمر قدمى به خير برنداشته ام و با اين آلودگى قابليت همراهى پاكان ندارم، اما چون اين قوم دوستان خدايند، اگر به موافقت ايشان دو سه گامى بروم ضايع نخواهد بود، پس خود را سگ اصحاب ساخت و بر پى آن جوانمردان فريادكنان مى رفت.
👤 يكى از اصحاب باز نگريست و آن شخص را كه به نابكارى و بدكارى شهره شهر و دهر بود ديد كه بر عقب ايشان مى آيد گفت: يا روح اللّه! اى جان پاك! اين مرد را چه لايق همراهى ماست و بودن اين پليد ناپاك در عقب ما در كدام طريق رواست؟ اى عيسى! او را بران كه مبادا شومى گناهان او به ما رسد. عيسى عليه السلام متأمل شد تا به آن شخص چه گويد و به چه نوع عذر او را خواهد كه ناگاه وحى الهى در رسيد كه:
♨️ يا روح اللّه! يار با عُجب و پندار خود را بگوى تا كار از سر گيرد كه هر عمل خيرى كه تا امروز از او صادر شده بود به يك نظر حقارت كه بدان مفلس بدكار كرد، مجموع را از ديوان او محو كرديم .
📚 داستان ها و حکایات عبرت آموز اثر استاد حسین انصاریان
✨ @jqk_ir ✨