❌سیاستهای زنانه
💠 لباس آشپزی را براي شوهر و لباس تميز و گرانقيمت را برای مهمانی اختصاص ندهيد!
💠 بلكه بهترين و تميزترين لباس را برای شوهر خود بپوشيد! و از نتایج آن لذت ببرید!
💠 هر چند وقت یکبار، عطر و ادکن و لباس خود را عوض کنید چرا که مردها از ایجاد تنوّع در اطراف خود به وجد میآیند.
💠 مهم این است که شوهرتان احساس کند که برایش ارزش قائل هستید و برای لذّت و آرامش او وقت میگذارید.
💠 همیشه برای پوشش، عطر و آرایش خود سلیقهی همسرتان را جویا شوید تا ظاهرتان صد در صد، برای او خوشایند و لذتبخش باشد.
#فرهنگی
#مدیریت_خانواده
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
⬇️⬇️⬇️
@jz2305
هدایت شده از جامعه الزهرا (علیهاالسلام) قم
📣 انجمن علمی پژوهشی تاریخ معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلاماللهعلیها اعلام کرد:
📚 فراخوان ارسال مقاله به دوفصلنامه علمی تخصصی «جستارهای تاریخ اسلام»
https://jz.ac.ir/post/10208
#الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج
┄┅═══••✾••═══┅┄
@jz_news | کانال رسمی جامعه الزهرا
🔆🔆🔆🔆🔆
🎙صدای مشاور : گفتگوی تلفنی با مشاوران
💕مشاوره ازدواج:شنبه-دوشنبه -چهارشنبه
✏️مشاوره تحصیلی:سه شنبه
🚼مشاوره کودک و نوجوان : شنبه - یکشنبه
🚻مشاوره خانواده: سه شنبه
⌛️ از تاریخ 10 بهمن الی 29 اسفندماه
💰 رایگان
☎️با توجه به تعداد بالای متقاضیان؛ حتما با شماره 02532112309 تماس گرفته و وقت خود را رزرو نمایید.
#مشاوره
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
⬇️⬇️⬇️
@jz2305
طوبای محبت
روز گذشته نهم بهمن ماه، سالروز رحلت عارف و استاد اخلاق، حاج اسماعیل دولابی (ره) است که در حرم مطهر حضرت معصومه (س) مدفون میباشد؛ او با کلام متفاوت و شیرین و تکیه بر مفاهیم «محبت و زیبایی»، باعث جذب قشر جوان و تحصیلکرده به سمت خدا و اهلبیت عصمت و طهارت(ع) شد؛
بیشترین اهتمام آن عارف گرانمایه در پرورش و رشد اخلاقی جوانان و ایجاد تحول در نگرش آنها به هستی و زندگی بود، به گونهای که با ایجاد حسن ظن و اعتماد به خدا و اولیای الهی و حاکم ساختن روحیه تسلیم و رضا، آنها را از همهی ظواهر فریبنده دنیا فارغ مینمود!
در محضر آن بزرگوار، چنان روح رجاء و امیدواری به فضل الهی موج میزد که هر نومید و مأیوس از نجات و فلاح را، شور و نیرو میبخشید و به وادی کمال رهنمون و در طریق وصال رهسپار میساخت! لذا سخن امروز را به این عارف باللّه اختصاص میدهیم؛
✍️ محمد اسماعیل دولابی در روستای دولاب از توابع تهران زاده شد، و تا اوایل جوانی همراه پدر به کشاورزی مشغول بود، اما با یک اتفاق مبارک در سفر به نجف اشرف و با معاملهای شیرین با امام حسین (ع) و گذشت از خواسته و مراد خویش برای احترام و خدمت به پدر! به یکباره زندگی او دگرگون میشود! که بیشک شنیدن این حکایت و سیر عرفانی او، از زبان این عارف ربانی شنیدنی و درسآموز است:
🔷🔹🔸🔶
مطلب ادامه دارد ....
#فرهنگی
#مناسبت_روز
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
⬇️⬇️⬇️
@jz2305
🔷🔹🔸🔶
ادامه مطلب بالا ....
«در ایام جوانی همراه پدرم به نجف اشرف مشرف شدم، و در آن زمان به شدت تشنه علوم و معارف دینی گردیده و با تمام وجود، تصمیم گرفتم که در نجف بمانم و در حوزه علمیه تحصیل کنم؛ ولی پدرم که مسن بود و جز من پسر دیگری نداشت که بتواند در کارها به او کمک کند، با ماندنم در نجف مخالف بود!
به یاد دارم که در حرم امیرالمؤمنین (ع) به حضرت التماس میکردم و آن قدر سینهام را با فشار به ضریح حضرت مالیدم که تمام سینهام زخم شده بود؛ کمکم حالم به گونهای شد که به خودم میگفتم، یا در نجف میمانم و مشغول تحصیل دین میشوم و یا اگر مجبور به بازگشت شوم، جان میدهم و میمیرم!
بعد از چند روز، با همان حال ملتهب، همراه پدرم به کربلا مشرف شدیم؛ اما در حرم حضرت اباعبدالله (ع) در بالاسر ضریح، ناگهان همه چیز برای من حل شد و گویی هرچه را میخواستم به من عنایت کردند، تصمیمم را گرفتم و خدمت به پدر را بر هرکار دیگر ترجیح دادم و بدون هرگونه ناراحتی و با خاطری آرام به ایران بازگشتم!
در ایران که آمدم، اتفاق عجیبی افتاد و ناگهان جلوی در اتاق پذیرایی خانهی پدر، پرده ها کنار رفت و حالت مکاشفهای به من دست داد و حدود بیست دقیقه در جای خود ثابت ماندم! در آن حالت دیدم که بالای سر ضریح امام حسین (ع) هستم و به من فرمودند که به خاطر احترام به پدر، آنچه را میخواستی از حالا به بعد تحویل بگیر!
همهچیز از همان جا آغاز شد! از آن پس آن اتاق، بالای سر ضریح حضرت شد و تا سی سال عزاخانه اباعبدالله(ع) بود و تمامی اشخاصی که به آنجا میآمدند بیآنکه لازم باشد کسی ذکر مصیبت بخواند، منقلب شده و میگریستند!
در اثر عنایات حضرت ابا عبدالله (ع) بعد از آن مکاشفه به ترتیب به چهار استاد بزرگ برخوردم که مرا دست به دست به یکدیگر تحویل دادند! اولین فرد، آیت الله سید محمد شریف شیرازی (ره) بود؛ همراه او بودم تا اینکه مرحوم شد؛ وقتی جنازه او را به حضرت عبدالعظیم (ع) بردیم، آیت الله شیخ محمد تقی بافقی (ره) آمد و بر او نماز خواند و من جذب او شدم، به گونهای که از آن پس شیخ محمد تقی بافقی را رها نکردم، تا اینکه مرا تحویل آیت الله شیخ غلامعلی قمی (ره) داد؛ در همین ایام با آیت الله شاه آبادی (ره) هم آشنا شدم و با ایشان ارتباط مستمر پیدا کردم؛ تا اینکه بالاخره به استاد چهارم، آیتالله شیخ محمد جواد انصاری همدانی (ره) رسیدم؛ او با سایرین متفاوت بود! او از پوسته بشری خارج شده و آزادانه هر ساعتی در جایی از عالم سیر میکرد! او یک استوانه نور بود که از عرش تا طبقات زمین امتداد داشت و نور همه اهل بیت (ع) در وجود نورانی او قابل وصول بود!
به او دل دادم و از وادی توحید سر در آوردم! خداوند لطف فرمود و در هر یک از این کلاسها، افراد برجسته و ممتاز آن کلاس را به من نشان داد! و کاری کرد که هیچ جا متوقف نشدم، تا اینکه به وادی توحید رسیدم!
عزیزان، همهی عنایاتی که به من شد از برکات امام حسین (ع) بود! البته از راه سایر ائمه هم میتوان به مقصد رسید، ولی راه امام حسین (ع) خیلی سریع، انسان را به نتیجه میرساند! چون کشتی نجات حسین(ع) در آسمانهای غیب، خیلی سریع راه میرود، و هر کس در سیر معنوی خود حرکتش را از آن حضرت آغاز کند، خیلی زود به مقصد میرسد!»
📚 برگرفته از کتاب «طوبای محبت»
🔷🔸💠🔸🔷
#فرهنگی
#مناسبت_روز
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
نکات ارزشمندی از توصیههای مرحوم دولابی (ره) در رابطه با سبک زندگی هست که بیشک میتواند راهگشای ما، برای رسیدن به معنویت و نور در زندگی فردی و اجتماعی باشد:
🔶1️⃣ هر وقت در زندگیات گیری پیش آمد و راهبندان شد، بدان خدا با تو کار دارد؛ پس زود برو با او خلوت کن و بگو با من چه کار داشتی؟ هر کس گرفتار است، در واقع گرفته یار است!
🔷2️⃣ زیارتت، نمازت، ذکرت و عبادتت را تا زیارت بعد، نماز بعد، ذکر بعد و عبادت بعد، حفظ کن؛ کار بد، حرف بد، دعوا و جدال و … نکن و آن را سالم به بعدی برسان! اگر این کار را بکنی، زیارت و نماز و ذکر و عبادت تو دائمی میشود؛
🔶3️⃣ اگر غلام خانهزادی، پس از سالها بر سر سفره صاحب خود نشستن و خوردن، روزی غصهدار شود و بگوید فردا من چه خواهم خورد؟ این توهین به صاحبش است و با این غصه خوردن صاحبش را آزرده میکند؛ پس بعد از عمری که روزی خدا را خوردهایم، چقدر بیمعرفتی است برای روزی فردایمان غصهدار و نگران باشیم!
🔷4️⃣ خدا عبادت وعدهی بعد را از ما نخواسته است؛ ولی ما روزیِ سالهای بعد را هم میخواهیم! در حالی که معلوم نیست تا یک وعدهی بعد، زنده باشیم!
🔶5️⃣ گذشته که گذشته و نیست! آینده هم که نیامده و نیست! همهی غصهها مال گذشته و آینده است! پس حالا که گذشته و آینده نیست، غصه برای چه؟! تنها حال موجود است که آن هم، نه غصه دارد و نه قصه!
🔷6️⃣ خدا ما را براى شادى آفریده است، نه براى غم! خدای واحد غنی و قوى، محال است مخلوقی را برای ناراحتی و غم بیافریند! اگر این بشارت را که ما را برای شادى آفریدهاند، باور کردی و به خودت قبولاندی، دیگر غم، وجود نخواهد داشت! این مژده، مال کسی است که آن را باور کند؛ همین که فهمیدی دنیا فانی است و مشکلات و محرومیتهایش هم همیشگی و دائمی نیست و بالأخره روزی تمام خواهد شد، نصف غمهایت باطل میشود! مشقّت و غم دنیا نیز وسیلهاى است برای خوشی وشادی!
🔶7️⃣ تربت، بلا را دفع میکند و همه تبها و طوفانها و زلزلهها با یک سر سوزن از آن، آرام میشود! مؤمن سرانجام تربت میشود! اگر یک مؤمن در شهری بخوابد، خداوند بلا را از آن شهر دور میکند!
🔷8️⃣ با تکرار کردن کارهای خوب، عادت حاصل میشود، بعد عادت به عبادت منجر میشود، عبادت هم معرفت ایجاد میکند، بعد ملکات فاضله در فرد به وجود میآید و نهایتا به ولایت منجر میشود!
🔶9️⃣ ازهر چیز تعریف کردند، بگو مال خداست و کار خداست! نکند خدا را بپوشانی و آنرا به خودت یا به دیگران نسبت بدهی! که ظلمی بزرگتر از این نیست! اگر این نکته را رعایت کنی، از وادی امن، سر در میآوری! هر وقت خواستی از کسی یا چیزی تعریف کنی، از رَبَّت تعریف کن؛ پس بیا و از این تاریخ تصمیم بگیر، حرفی نزنی مگر از او! و هر زیبایی و خوبی که دیدی، رب و پروردگارت را یاد کنی! همانطور که امیرالمؤمنین (ع) در دعای دههی اول ذیالحجه میفرمایند: «به عدد همه چیزهای عالم "لاالهالااللّه" »
🔷🔟 دلهای مؤمنین که به هم وصل میشود، تبدیل به آب کُر میشود! وقتی به امیرالمؤمنین (ع) متّصل شد، به دریا وصل شده است؛ شخصِ تنها، آب قلیل است و در تماس با نجاست نجس میشود! ولی آب کُر نه تنها نجس نمیشود، بلکه متنجس را هم پاک میکند!
🔶1️⃣1️⃣ هر چه غیر خداست را از دل بیرون کن! در «اِلّا» تشدید را محکم ادا کن، تا اگر چیزی باقی مانده از ریشه کنده شود و وجودت پاک شود! آن گاه «اللّه» را محکم بگو، تا همهی دلت را تصرف کند: «لااِلهاِلَّااللّه»
🔷2️⃣1️⃣ از دنیا نگو، از خلق نگو، از خودت هم نگو، فقط از خدا بگو! چند وقت که تنها از خدا بگویی، غیر او را فراموش میکنی!
🔶3️⃣1️⃣ در دنیا اگر خودت را «مهمان» حساب کنی و حق تعالی را «میزبان»، همهی غصهها میرود! چون هزار غصه به دل میزبان است که دل میهمان از یکی از آنها خبر ندارد! هزار غم به دل صاحبخانه است که یکی به دل مهمان راه ندارد! در زندگی خودت را میهمان خدا بدان تا راحت شوی! اگر در میهمانی یک شب بلایی به تو رسید شلوغ نکن و آبروی صاحبخانه را حفظ کن!
🔷4️⃣1️⃣ جان دادن بهتر از جان کندن است! مؤمن جانش را با محبت تقدیم میکند و جان کافر را با زور می گیرند! حالا که هر چه دنیایی است، بالأخره رفتنی است، چه بهتر که خود آدم آن را به دوست تقدیم کند و در راه خدا بدهد!
🔶5️⃣1️⃣ خلاصه اخلاق دو کلمه است: «مرنج و مرنجان!»
📚 برگرفته از کتاب «طوبای محبت»
🔷🔸💠🔸🔷
#فرهنگی
#مناسبت_روز
🏴 إنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
مرجع عالیقدر شیعه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به ملکوت اعلیٰ پیوست
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
⬇️⬇️⬇️
@jz2305
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مناسبت_ایام
روز سهشنبه، ١۴٠٠/١١/١٢
مناسبت روز: امروز دوازده بهمن، روز ورود امام راحل به ایران اسلامی و بیعت میلیونی همه اقشار مردم با رهبر کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) است، لذا ضمن گرامیداشت این روز بهیادماندنی و آغاز ایام اللَّهِ دهه فجر انقلاب اسلامی، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
ساعت ٣/٣٠ صبح به وقت تهران، در فرودگاه شارل دوگل فرانسه، مردی سوار بر هواپیما میشود که هیچکس فکر نمیکند بهسلامت از این هواپیما پیاده شود، چراکه دولت بختیار و ارتش ایران، فرودگاهها را بسته و تهدید کرده بودند که هر هواپیمایی را که به حریم هوایی ایران وارد شود با موشک خواهند زد!
هواپیمای امام خمینی (ه) غرشکنان به سوی آسمان پرواز کرد؛ اما همه مسافرین سراسر اضطراب و تشویش بودند!
در این میان، تنها کسی که با آرامش تمام، نماز شب خود را به جای آورده و در کف هواپیما با راحتی و آسودگی میخوابد حضرت امام (ره) است!
مهماندار هواپیما که از آرامش ایشان، به وجد آمده بود، نقل میکند: در حالی که آیتالله بر روی دو پتو خوابیدند، خبرنگاران با همراهان ایشان مصاحبه میکردند، هر کس سخنی میگفت، و برخي از آنها احتمال برگرداندن و برخی دیگر احتمال سرنگونکردن هواپیما را میدادند! ولی همگی در یک چیز همانند هم بودند و آن، نگرانی شدید و اضطراب بیوصف بود!
ساعت نزدیک هشت صبح به وقت ایران بود که مهماندار پشت بلندگو اعلام کرد، هم اکنون به آسمان ایران وارد شدیم، همهی مسافرین از شدت استرس، حال خود را نمیفهمیدند، اما امام (ره) با شنیدن این جمله، لبخندی بر لبانشان نقش بست، گویی این مرد الهی، آرامشی جاودانه دارد!
بالاخره هواپیما برخلاف تصور همه، به سلامت به زمین نشست و امام امت، دست در دست مهماندار هواپیما با همان آرامش و صلابت، پای در خاک ایران گذاشتند!
❓اما بهراستی، این آرامش وصف ناشدنی از کجا نشأت گرفته است؟!
✅ خداوند در آیه ٢٨ سوره رعد، وعده داده که با ياد او دلها آرام مىگيرد: «أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»
به راستی، انسان در پرتو ایمان و اعتماد به خداوند متعال، آرامش روحی و اطمینان خاطر پیدا میکند، چرا که اعتقاد به قدرت لایتناهی الهی، آدمی را به قدرتی مافوق همه قدرتهای بشری متکی مینماید!
در آن وقت سکینهی الهی نیز نازل میشود؛ چنانچه قرآن میفرماید: «هُوَ الَّذِی أَنْزَلَ السَّكِينَةَ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ»؛ (فتح/۴) و بالاخره، نتیجهی این سکینهی الهی و آرامش روحی، میشود: «لِيَزْدَادُوا إِيمَانًا مَعَ إِيمَانِهِمْ»؛ (همان) یعنی بذر ایمان در دل آنها عمیقتر میشود، چنانچه اصل واژه «ایمان» از کلمه «اَمن» گرفته شده و به معنای آرامش، اطمینان قلب و نبود هیچگونه ترس و وحشت در برابر غیر خداست!
✍️ در این زمینه، خداوند در قرآن به برخی از شخصیتهای ویژه نیز اشاره نموده است که در این مجال کوتاه، تنها به دو نمونه از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ یکی از شاخصترین انسانهای مؤمن که خداوند در آیه ۸۱ سوره انعام، به ایشان اشاره مینماید، حضرت ابراهیم (ع) است که با ایمان و توکل و اعتماد به حضرت حق، یک تنه در برابر نمرود و تمام بتپرستان میایستد و خطاب به آنان میگوید: «وَكَيْفَ أَخَافُ مَا أَشْرَكْتُمْ...»، چگونه ممکن است من از بتهای شما بترسم و در برابر تهدیدهای شما وحشتی به خود راه بدهم.
2️⃣ همچنین خداوند در آیه ۴۷ سوره طه، به حضرت موسی (ع) اشاره مینماید که با لباس ساده و عصای چوپانی، در برابر فرعون با آن جاه و جبروت و خدم و حَشَم، که چشم هر بینندهای را خیره میکند و هر دلی را میلرزاند! با کمال آرامش و طمأنینه میایستد و به دستور الهی از فرعون میخواهند که از اذیت و آزار بنیاسرائیل دست بردارد و آنها را با ایشان همراه کند: «فَأَرْسِلْ مَعَنَا بَنِی إِسْرَائِیلَ وَلَا تُعَذِّبْهُمْ»
✍️ بیشک امام خمینی (ره) نیز یکی از مصادیق بارز این آرامش و سکینه الهی بودهاند که با ایمان و اعتماد به وعدههای الهی: «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ» (محمد/٧)، «وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ» (حج/۴٠)؛ در برابر حکومت ٢۵٠٠ ساله ستمشاهی ایستاده و مکتبی را بنا نمودند که تربیتشدگان این مکتب نیز با پیروی از امام و مقتدای خود، با آرامش و صلابت در تمامی دورانهای سخت، از دوران انقلاب گرفته تا دفاع مقدس، و دفاع از حرم اهلبیت عصمت و طهارت (ع) و... در برابر دشمنان تا دندان مسلح ایستاده و هرگز ترسی به دل راه ندادند! افراد شجاعی همچون شهید محسن حججی (ره) که حتی در هنگامی که تکفیریها او را ذبح میکردند، کوچکترین آثاری از خوف و ترس در چهرهی آرام او، دیده نمیشد!
#فرهنگی
#دهه_فجر
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
هدایت شده از مرکز آموزشی تربیتی غیرحضوری و مجازی جامعه الزهرا
⚫️به مناسبت ارتحال جانگداز حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی رضواناللهتعالیعلیه، فردا چهارشنبه 13 بهمن 1400 تمامی بخش های جامعه الزهرا (س)تعطیل است.
@vdc_jz
🔆امام محمدباقر علبه السلام:
🔸تبَسُّمُ الرَّجُلِ فی وَجهِ أخیهِ المُؤمِنِ حَسَنَةٌ
🔹لبخند آدمى به روى برادر دینی اش حسنه است
📚مشکاة الأنوار ، ص ۳۱۶
💐حلول ماه پر خیر و برکت رجب و خجسته میلاد پنجمین ستاره آسمان ولایت را تبریک عرض می نمائیم.
#مناسبت_ایام
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
⬇️⬇️⬇️
@jz2305
✨حضرت آیتالله بهجت قدسسره: باید شیرینی مناجات با خداوند را درک کرد و از عبادت او لذت برد. (بهجتالدعاء، ص٢۴)
🌙اعمال لیلة الرغائب
✅اوّلین شب جمعه ماه رجب را «لیلة الرّغائب» گویند. رسول خدا صلیاللهعلیهوآله در روایتى که فضیلت ماه رجب را بیان مىکرد فرمود: «از اوّلین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را «لیلة الرّغائب» نامیدند».
آنگاه رسول خدا صلیاللهعلیهوآله اعمالى را براى آن شب به این کیفیّت بیان فرمود:
✅ روز پنج شنبه اوّل ماه را روزه مىگیرى،
✅ چون شب جمعه فرا رسید، میان نماز مغرب و عشا دوازده رکعت نماز مى گذارى (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت از آن، یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «إنّا انزلناه» و دوازده مرتبه «قل هو الله احد» را مى خوانى.
✅ پس از اتمام نماز هفتاد مرتبه مىگویى: «أللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد النَّبِىِّ الاُْمِّىِّ وَعَلى آلِهِ»
✅ آنگاه به سجده مى روى و هفتاد بار مى گویى: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ»
✅ سپس سر از سجده برمى دارى و هفتاد بار مى گویى: «رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ، إِنَّکَ أنْتَ العَلِىُّ الاْعْظَمُ»
✅ بار دیگر نیز به سجده مى روى و هفتاد مرتبه مى گویى: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ»
✅ آنگاه حاجت خود را مى طلبى که انشاءالله برآورده خواهد شد.
#فرهنگی
#مناسبت_ایام
#رجب
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜️همخوانی دعای ماه رجب⚜️
#مناسبت_ایام
#رجب
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
«لَیلَةُ الرَّغائِب، شب دلدادگان»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١١/١۴
مناسبت روز: امروز اولین روز از ماه بزرگ رجب و برابر با سالروز میلاد باسعادت پنجمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت، حضرت باقرالعلوم (ع) است، امام همامی که دريای دانش را شكافت و اسرار علوم الهی را برای بشریت آشكار ساخت! همچنین، امشب اولین شب جمعه در ماه رجب است که شب بسیار عظیمی است و آن را «لَیلَةُ الرَّغائِب» نامیدهاند؛ لذا با تبریک و تهنیت ایام، سخن امروز را به این شب پربرکت اختصاص داده و انشاالله در روزبرگ فردا پیرامون ولادت حضرت باقرالعلوم (ع) سخن خواهیم گفت!
ماه رَجَب یا رَجَبُالمُرَجَّب، هفتمین ماه از ماههای قمری، و اولین ماه از ماههای حرام است؛ در روایت آمده که «رجب» نام نهری است در بهشت که از عسل شیرینتر و از شیر سفیدتر است و هر کس در این ماه پربرکت روزه بگیرد، از آن نهر، در بهشت مینوشد! (منلايحضرهالفقیه، ج٢، ص٩٢) همچنین رسول خدا (ص) در فضیلت این ماه فرمودند: «رجب، ماه خداست؛ که در آن، رحمت خود را بربندگان فرو مى ریزد!» (عیون أخبارالرضا، ج٢، ص٧١)
در این ماه بزرگ، شاهد طلوع سه ستاره درخشان در آسمان ولایت و امامت، ولادت «امیرالمؤمنین و امام جواد و امام باقر (علیهمالسلام)» و بزرگترین حادثه تاریخ بشری، و سرآغاز آخرین دین الهی یعنی بعثت پیامآور مهر و رحمت، حضرت محمد مصطفی (ص) هستیم که این ايام مبارک بر حرمت این ماه بزرگ افزوده است!
همچنین طبق روایات، اولین شب جمعه این ماه دارای شرافت ویژهای است که آن را «لَیلَةُ الرَّغائِب»، شب اشتیاق و موعدِ دلدادگی و بندگی پروردگار متعال دانستهاند!
«رغائب» در لغت عرب به دو معنا آمده، یکی به معنای چیزی است که «مورد رغبت و اشتیاق» قرار میگیرد؛ و دیگر به معنای «عطاء و بخشش فراوان» است؛ بنابراین «لَیلَةُ الرَّغائِب» شبی است که میل و اشتیاق مؤمنین و دلدادگان به آن بسیار، و عطاء و بخشش الهی در آن سرازیر است! [مفاتیح نوین، ص۶۱۸] چنانچه پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید؛ زیرا شبی است که فرشتگان آن را "لیلة الرغائب" مینامند!»
سپس فرمودند: «اولین پنجشنبه ماه رجب را روزه بگیرید و در شب جمعهی اول، فیمابین نماز مغرب و عشاء، دوازده رکعت نماز بخوانید» (که کیفیت آن در مفاتیحالجنان آمده است)؛ «خداوند متعال در شب اول قبر، ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سوی شما میفرستد! پس او به خواننده نماز میگوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی! پس میّت می پرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیدهام و کلامی شیرینتر از کلام تو نشنیدهام و بویی، بهتر از بوی تو به مشامم نرسیده است! و آن زیباروی پاسخ میدهد: من ثواب آن نمازی هستم که (در لَیلَةُ الرَّغائِب) به جا آوردی! امشب به نزد تو آمدهام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند!»
[الإقبال بالأعمال الحسنه، ج۳، ص۱۸۵]
رهبر معظم انقلاب هم در رابطه با بهرهگیری از این ماه بزرگ به جوانها سفارش کرده و فرمودند: «من به شما جوانها عرض میکنم از ماه رجب استفاده کنید، بهره ببرید برای تقویت این بُعد معنویّتگرا؛ بعد از ماه رجب هم ماه شعبان است، بعد ماه رمضان است، رجب بهار معنویّت است! شماها هم مظهر بهار انسانیّت هستید؛ چون در بهار عمر خود قرار دارید؛ از این بهار معنویّت هرچه میتوانید استفاده کنید...» (۱۳۹۵/۰۲/۰۱)
✍️ و سخن امروز را با دعای حضرت سجاد(ع) که در اوّلین روز ماه رجب قرائت فرمودهاند به پایان میبریم:
«بسم الله الرّحمن الرّحیم
یَا مَنْ یَمْلِکُ حَوَائِجَ السَّائِلِینَ وَ یَعْلَمُ ضَمِیرَ الصَّامِتِینَ؛ لِکُلِّ مَسْأَلَهٍ مِنْکَ سَمْعٌ حَاضِرٌ وَ جَوَابٌ عَتِیدٌ؛ اللَّهُمَّ وَ مَوَاعِیدُکَ الصَّادِقَهُ وَ أَیَادِیکَ الْفَاضِلَهُ وَ رَحْمَتُکَ الْوَاسِعَهُ؛ فَأَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ؛ وَ أَنْ تَقْضِیَ حَوَائِجِی لِلدُّنْیَا وَ الْآخِرَهِ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ»
«اى خدایى که مالک حاجتهاى فقیران و دانا به اسرار خاموشانی، هر درخواستی را همان لحظه میشنوى و پاسخش را مهیا نمودهای؛ اى خدایی که وعدههاى تو همه صادق و نعمتت فراوان و رحمتت وسیع است؛ پس از تو درخواست میکنم که بر محمد و آل محمد درود فرستى؛ و حاجات مرا در دنیا و آخرت برآورده سازی که البته تو بر هر چیز توانایى!»
📚 مفاتیحالجنان، اعمال ماه رجب.
#مناسبت_ایام
#رجب
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
⬇️⬇️⬇️
@jz2305
✨همسرداری✨
🔴 در اولویت بودن همسر
💠 بیشتر زوجین قبل از ازدواج و در دوران نامزدی به همدیگر تعارف میکنند مثلاً درب ماشین را برای هم باز میکنند، صندلی میز غذاخوری را بیرون میکشند و با دقت به حرفهای هم گوش میکنند؛ اما بعد از ازدواج اکثر این رفتارها ترک میشود.
💠 زوجین موفق همدیگر را در اولویت هر کاری قرار میدهند. البته این به معنای این نیست که زن و مرد رفتار رسمی با همدیگر دارند و مدام در حال تعارف کردن هستند! بلکه منظور این است که زن و شوهر به حرفهای طرف مقابل علاقه نشان میدهند، او را جدی میگیرند و رفتار احترام آمیزی دارند.
💠در واقع زوجین موفق برای یکدیگر وقت میگذارند و از افکار، احساسات، علایق و مشکلات طرف مقابل سرسری و به سادگی نمیگذرند.
#فرهنگی
#مدیریت_خانواده
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
🔆🔆🔆🔆🔆
🎙صدای مشاور : گفتگوی تلفنی با مشاوران
💕مشاوره ازدواج:شنبه-دوشنبه -چهارشنبه
✏️مشاوره تحصیلی:سه شنبه
🚼مشاوره کودک و نوجوان : شنبه - یکشنبه
🚻مشاوره خانواده: سه شنبه
⌛️ از تاریخ 10 بهمن الی 29 اسفندماه
💰 رایگان
☎️با توجه به تعداد بالای متقاضیان؛ حتما با شماره 02532112309 تماس گرفته و وقت خود را رزرو نمایید.
#مشاوره
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
⬇️⬇️⬇️
@jz2305
🛑🎥 مراسم تشییع پیکر آیت الله صافی گلپایگانی امروز در نجف اشرف برگزار شد.
#کلپ
«هادی امّت»
روز شنبه، ١۴٠٠/١١/١۶
مناسبت روز: امروز سالروز شهادت دهمين خورشيد امامت و مشكات هدايت، پيشوای راستين و بر حق شيعیان، حضرت امام علی النقی الهادی (ع) است؛ لذا سخن امروز را با عرض تسلیت و تعزیت و با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد آغاز مینمائیم؛
بیشک نوشتن و گفتن از فضائل امام هادی (ع) در این مجال کوتاه، از عهده قلم و کلام ما خارج است! چراکه یحیی ابن اکثم نقل میکند که آیه ٢٧ سوره لقمان را خواندم: «وَ لَوْ أَنَّ ما فِی الْأَرْضِ مِنْ شَجَرَهٍ أَقْلامٌ وَ الْبَحْرُ یَمُدُّهُ مِنْ بَعْدِهِ سَبْعَهُ أَبْحُرٍ ما نَفِدَتْ کَلِماتُ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ عَزیزٌ حَکیم»: «اگر آنچه درخت در زمین است، قلم شود و دریاها مرکب شود و هفت دریا به کمک آید، کلمات خداوند تمام شدنی نیست! همانا خداوند شكستناپذير و حكيم است» و سپس از امام هادی (ع) پرسیدم که مراد از «کلِمَاتُ اللّه» در این آیه چیست؟ حضرت فرمودند: «نَحْنُ کلِمَاتُ اللّه الَّتی لَاتُدْرَک فَضَائِلُنَا وَلَاتُسْتَقْصَی»: «ماییم کلمات خداوندی، که فضایل ما، درک شدنی و تمام شدنی نیست!» (بحارالانوار، ج١١، ص١٠٩)
کتاب فضل تو را آب بحر کافی نیست
که ترکنم سر انگشت و صفحه بشمارم!
هرچند که همهی ائمه اطهار (ع)، جامع تمامی صفات کمال انسانی بودهاند، اما خداوند با عنایت به شرایط زمان و مکان در هر دوره، یکی از صفات حضرات معصومین را عینیت بخشیده است!
🔶🔹🔶 مطلب ادامه دارد ....
لقب «هادی» برای امام دهم برگزیده شده است! چراکه به راستی ایشان، هادی امّت و هادی تمامی گمراهان از ضلالت، و به گفته رسول خدا، «هادی به سوی خدا بودهاند» (الإنصاف، ص١۴١)
هدایت در لغت، به دو معنای «ارائه طریق» و «رساندن به مقصد و مطلوب» آمده؛ اما در فرهنگ قرآن و عترت، «هدایت»، بار مفهومی و معنایی بسیار عمیقتری دارد؛
شناخت راه، شناخت مقصد، شناخت امّت همراه، شناخت موانع و مشکلات مسیر، شناخت دزدها و گردنهها، و ایجاد انگیزه لازم برای حرکت، و دمیدن روح استقامت در رهروان، و همچنین حفظ اتحاد و همبستگی امت، و حمایت و حفاظت از جان و مال و حقوق ملت؛ بخشی از وظایف راهنمای امت و بخشی از مفهوم بلند «هادی» در فرهنگ اسلامی است!
حضرت علی بن محمد النقی (ع)، معروف به ابن الرضا(ع)، خورشید نورافشانی بودند که از سال ۲۲۰ تا سال ۲۵۴ هجری قمری، رسالت رهبری و هدایت امت بزرگ اسلامی را بر دوش داشته و حدود سی و چهار سال ناخدای کشتی هدایت در میان امواج طوفانی عصر ضلالت عباسیان بودهاند!
آن امام همام در زمانی که سلطه اشراری همچون متوکل عباسی، بر تاریخ، سنگینی میکرد، به زندگی بشریت نور و گرمی بخشیده و امت اسلامی را هدایت و سرپرستی نمودند!
✍️ لذا در این مجال کوتاه، قطرهای از دریای بیکران «هادی امت» را در پرتو کلام نورانی آن حضرت، تقدیم شما مینمائیم:
✅ «آن کس که تقوای الهی را رعایت نموده و مطیع احکام و مقرّرات الهی شود، دیگران مطیع او خواهند شد و هر شخصی که اطاعت از خالق نماید، باکی از دشمنی و عداوت انسانها نخواهد داشت...» (بحارالانوار، ج ۶٨، ص ١٨٢)
✅ «حسد» نابود کننده کارهای نیک؛ و «خودبرتربینی» موجب خشم مردم؛ و «خودپسندی» مانع تحصیل علم خواهد بود و شخص را در پَستی و نادانی نگه میدارد، و «بُخل» بدترین اخلاق؛ و «طمع» خصلتی بسیار ناپسند و زشت است!» (بحارالأنوار، ج ٧٢، ص ١٩٩)
✅ «مسخره کردن و شوخیهای بیمورد، از بیخردی است و کار انسانهای نادان است!» (بحارالانوار، ج ٧۵، ص ٣۶٩)
✅ «غضب و تندی» در مقابل آن کسی که توان مقابله با او را نداری، علامت عجز و ناتوانی است! و در مقابل کسی که توان مقابله با او را داری، علامت پَستی و رذالت است!» (مستدرک الوسائل، ج ١٢، ص ١١)
✅ نادان اسیر زبان خویش است! (مسند الامام الهادی، ص۳۰۴)
✅ «فروتنی» آن است که با مردم چنان رفتار کنی که دوست داری با تو چنان باشند! (الکافی، ج۲، ص۱۲۴)
✅ هرکس مطیع و پیرو خدا باشد از قهر و کارشکنى دیگران باکى نخواهد داشت! (بحارالأنوار، ج۵۰، ص۱۷۷)
✅ از شرّ کسی که بیشخصیت است و خود را پست میشمارد، آسوده مباش! (میزان الحکمه، ج۳، ص۴۴)
✅ «نارضایتی پدر و مادر» روزی را کم میکند و آدمی را به ذلت میکشاند. (بحارالانوار، ج۷۵، ص۳۱۸)
✅ كسى كه به تو اميد بسته است نااميدش مگردان، وگرنه مورد غضب خداوند قرار خواهى گرفت! (بحارالانوار، ج۷۵، ص ۳۷۰)
🔷🔸💠🔸🔷
#مناسبت_روز
✅فرهنگی تربیتی مرکز آموزش مجازی و غیر حضوری
رونمایی از نرم افزار کاملا رایگان همراه جامع قرآنی در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور
*کاملترین و جامعترین نرمافزار همراه در ارتباط با قرآن که در ایران و جهان نظیری ندارد.
*اولین نرمافزار پژوهشی قرآنی که به صورت نسخه همراه تهیه و عرضه گردیده است.
*رسمالخط عثمان طه و نیریزی با همان زیبایی و علائم آن
*ارائه 122 ترجمه به 32 زبان زنده دنیا همچون انگلیسی، آلمانی، ترکی، ایتالیایی و ... ذیل آیات با امکان انتخاب و استفاده ترجمه مورد نیاز کاربر
*امکان قرائت آیات قرآن براساس قاریان مشهور ایران و جهان
*ارائه 45 تفسیر فارسی ، 211 عنوان تفسیر عربی و 4 تفسیر انگلیسی جمعاً به تعداد 260 عنوان تفسیر در بیش از 1600 جلد
*أعلام قرآن، اعم از أعلام خود قرآن و أعلامی که در شأن نزول آیات آورده شده
*فرهنگ جامع موضوعی قرآن کریم با بیش از 250000 مفهوم و موضوع از قرآن
*برچسبگذاری تک تک آیات از جهت صرفی و نحوی
* معرفی جامع شأن نزول آیات، خواص سوره، مفاهیم کلی سوره، تعداد صفحات، علت نامگذاری، ترتیب نزول، محل نزول و....به مخاطب
جهت دریافت لینک دانلود عدد 1 را به شماره 3000101084 ارسال فرمایید.
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) پیشگام در داده پردازی علوم اسلامی
www.noorsoft.org
#قرآن_حدیث
#معرفی_نرم_افزار
⬇️⬇️⬇️
@jz2305
📚 فراخوان شرکت در مسابقه کتابخوانی «پرسش هایی در باب چیستی و عملکرد انقلاب اسلامی»
🎋 ویژه عموم مردم
👈 ثبت نام و دریافت رایگان کتاب از پرتال دفتر تبلیغات اسلامی: www.Dte.ir
🗓 زمان مسابقه: ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
https://jz.ac.ir/post/10245
#الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج
┄┅═══••✾••═══┅┄
@jz_news | کانال رسمی جامعه الزهرا