🔰 #مقایسه_انقلابها از لحاظ رهبری در انقلابها
🛑 #قسمت_دوم
🔵 الف) عنصر رهبری
🔺 ۱- فرانسه:
میرابو تا ۱۷۹۰ لافایت تا ۱۷۹۱ دانتون تا ۱۷۹۳ روبسپیر تا ۱۷۹۴ رهبری مقطعی کوتاه، آن هم بر گروهی از انقلابی ها را بر عهده داشتند و هیچ کدام به عنوان راهبر انقلاب، از ابتدای تکوین انقلاب تا انتهای استقرار و تثبیت نظام جدید نتوانست در راس باشد
🔺 ۲- روسیه:
تروتسکی به عنوان معاون اصلی لنین اعتراف میکند که انقلاب فوریه رهبر مشخصی نداشت و رهبران با سقوط حکومت تزاری وارد صحنه شدند لنین در دو برهه مهم انقلاب روسیه، یعنی ژانویه ۱۹۰۵ و فوریه ۱۹۱۷، حضور نداشت و هر بار پس از پیروزی موقت انقلاب، خودش را به روسیه رساند و نتوانست قدرت را در دست بگیرد. این سازمان حزبی انقلابی ها بود که اثر می گذاشت و رهبران در سالهای پس از انقلاب به عنوان عضو حزب بلشویک ها روسیه را اداره می کردند
🔺 ۳- ایران:
انقلاب ایران بدون هیچ سازمان حزبی پیشرو، با محوریت شخصیت امام خمینی از ۱۳۴۲ آغاز و در سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید. در صبحگاه پیروزی، همه طیفها و جناح های مذهبی و غیرمذهبی از حزب توده تا جبهه ملی و مجاهدین خلق، او را یگانه رهبر مطلق انقلاب می دانستند همانطور که موقع بازگشتش به وطن چند میلیون به استقبالش رفتند هنگام رحلتش هم ۱۰ میلیون به تشییع جنازه اش رفتند.
🔵 ب) کیفیت انتقال قدرتها
🔻 ۱- فرانسه:
انتقال خونین و مکرر قدرت و نگارش چندباره قانون اساسی نهایتاً منجر به ترور رهبر انقلاب توسط همراهانش در ژوئن ۱۷۹۴ شد که به ترمیدور معروف شد پس از آن حکومت شورایی چند سالی دوام آورد و در نهایت نوبت به استبداد ناپلئونی تا ۱۸۱۴ رسید
🔻 ۲- روسیه:
در ۲۱ ژانویه ۱۹۲۴ پس از مرگ لنین، استالین رهبری انقلاب روسیه را در دست گرفت و تروتسکی که مدنظر رهبر انقلاب بود تبعید شد، استالین در هنگام بیماری لنین هزاران نفر از مخالفینش را به قتل رساند. استالین تا ۱۹۵۲ زمامدار روسیه بود.
🔻 ۳- ایران:
در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ پس از رحلت امام خمینی و رهبری انقلاب به طور قانونی و بدون چالش به رهبر بعدی آیت الله خامنه ای منتقل شد، نکته عجیب در جلسه انتخاب رهبر، مخالفت شخص آیت الله خامنه ای به انتخاب خود به عنوان رهبر بود ادامه مسیر بنیانگذار در دوران رهبر جدید، نشان از آن داشت که رهبری ولی فقیه، ساختاری سیاسی، متکی به ایدئولوژی انقلاب یعنی اسلام است.
♦️ جهت مشاهده مجموعه موشنگرافیکهای مقایسه انقلابها به صفحه آپارات سعداء به آدرس زیر مراجعه نمایید
🌐 https://www.aparat.com/v/5XQK1?playlist=242934
💠@kafesiasi
🔰 #مقایسه_انقلابها از لحاظ سرنوشت انقلابها پس از گذشت چهل سال
🛑 #قسمت_سوم
🔵 الف) برگزاری جشن سالگرد
🔻 ۱- فرانسه:
تغییر مکرر قانون اساسی فرانسه و نظام حاکم بر آن در سالهای آغازین انقلاب تا سالها مانع از برگزاری جشن پیروزی بود چون هنوز درک مشترکی از حکومت پس از انقلاب و آرمان انقلاب شکل نگرفته بود
🔻 ۲- روسیه:
حکومت روسیه در سالگرد جشن انقلاب برخی دستاوردهای نظامی و صنعتی خود را رونمایی می کرد اما راهپیمایی سالانه و جشن مردمی پیروزی، در سراسر کشور وجود نداشت
🔻 ۳- ایران:
رهبران انقلاب این روز را روز خدا (یوم الله) نامیده و مردم به تبعیت از آن ها در جشن سالگرد پیروزی انقلاب پس از ۴۴ سال، دست کم به اندازه ابتدای انقلاب شرکت و مسیر طولانی را راهپیمایی میکنند.۱۰ روز منتهی به پیروزی انقلاب با الهام از آیه قرآن به دهه فجر نامگذاری شده است.
🔵 ب) سرنوشت انقلابها
🔺 ۱- فرانسه:
انقلاب فرانسه به اکثر اهداف خود دست پیدا نکرد به عنوان نمونه یکی از مهمترین اهداف انقلاب آزادی و پایان استبداد بود و به همین خاطر لویی شانزدهم اعدام شد، در حالی که بعد از ۷ سال از انقلاب، استبداد ناپلئونی و بعد از او استبداد لویی هجدهم شروع و ديكتاتورى فزايندهاى حاكم شد، که به جنگها و خونريزي هاى زيادى در اروپا انجامید
🔺 ۲- روسیه:
استالين بعد از مرگ لنین در سال 1927 با حذف رقیبان قدرت را به طور كامل به دست گرفت. انقلاب روسيه از اين تاريخ به مدت 25 سال تحت حكومت ديكتاتورى خشن استالين بود. او در اين مدت مرتكب جنايتها و قتلعامهاى فجيعى شد. پس از مرگ استالين تا اواخر دهۀ 1980 جنگ سرد بين آن كشور و آمريكا با فراز و نشيب هايى ادامه داشت، تا اين كه در سال 1990، كشور اتّحاد شوروى فروپاشيد و پانزده كشور مستقل از بقاياى آن تشكيل شدند.
🔺 ۳- ایران:
پس از انقلاب اسلامى، ابتدا ليبرالها و بعد از آن دیگر تفکرات فرصت بکارگیری نظرات در جمهوری اسلامی را پیدا کردند، و تقریبا هیچ تفکری پیدا نمیشود که ادعا کند نتوانسته است مسئولیتی در ایران بعد از انقلاب بهدست آورده باشد. با تمام فراز و فرودها انقلاب ملت ایران، با گذشت 40 سال روی آرمانهای خود که استقلال ، آزادی ، معنویت، عدالت و... بود ایستادگی کرده و همواره در جهت تحقق اهداف خود به پیش رفته است.
♦️ جهت مشاهده مجموعه موشنگرافیکهای مقایسه انقلابها به صفحه آپارات سعداء به آدرس زیر مراجعه نمایید.
🌐 https://www.aparat.com/v/5XQK1?playlist=242934
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاسخ_به_یک_شبهه | 📍حتما شما هم بارها از رسانههای معاند شنیدین که میگن امام خمینی گفته اقتصاد مال خره!
اینکه اصلا چنین جملهای از امام خمینی در هیچ سخنرانی یا مطلبی دیده نمیشه جای شکی نیست
اما بریم اصل سخنرانی رو که امام هم به اقتصاد هم به حیواناتی مثل خر اشاره کردن ببینیم تا بفهمیم منظورشون چی بوده
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺میگه شاه نمیخواست سلطنتش را روی خون مردم نگه داره!
🔸بریم یه سری بزنیم به مستندات تاریخی
https://eitaa.com/joinchat/980942865C7d841faf97
5.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ رضا پهلوی در مصاحبه ای بیان می کند که کارتر از خمینی حمایت کرد.
🔹شواهد متعددی وجود دارد که نشان میدهد دولت کارتر نه تنها از خمینی حمایت نکرد، بلکه به شدت تلاش کرد تا از وقوع انقلاب جلوگیری کند و از رژیم پهلوی حمایت نمود. در ادامه به برخی از این شواهد اشاره میشود:
1. کارتر بارها از محمدرضا پهلوی حمایت کرد و ایران را به عنوان «جزیره ثبات» در منطقه توصیف نمود. او حتی در سال ۱۹۷۷ به تهران سفر کرد و از شاه تمجید کرد. کارتر در خاطرات خود نیز تأکید کرده که ایالات متحده باید از شاه حمایت کند، چرا که او متحد وفادار آمریکا بود.
2. دولت کارتر با اعزام ژنرال هایزر به ایران تلاش کرد تا ارتش ایران را برای سرکوب انقلاب و حفظ سلطنت پهلوی سازماندهی کند.
3. پس از پیروزی انقلاب، دولت کارتر تحریمهای گستردهای علیه ایران اعمال کرد، از جمله ممنوعیت واردات نفت از ایران، مسدود کردن داراییهای ایرانی در آمریکا، لغو قراردادهای نظامی و ...
4. کارتر دستور اجرای عملیات طبس (پنجه عقاب) را صادر کرد که هدف آن آزادی گروگانهای آمریکایی و احتمالاً براندازی حکومت جدید ایران بود.
5. اسناد منتشرشده نشان میدهد که دولت کارتر بهطور محرمانه با برخی گروههای مخالف انقلاب در ایران تماس داشت و کودتاهایی مانند کودتای نوژه طراحی کرد.
♦️نکته دیگر این است که غرب برای جلوگیری از گسترش کمونیسم، نه تنها از گسترش مذهب حمایت نکرد، بلکه موارد ضدمذهب مانند انقلاب جنسی را در دنیا گسترش داد.
بنابراین صحبت های رضا پهلوی درباره حمایت کارتر از خمینی، #شاخدار است.
https://eitaa.com/joinchat/980942865C7d841faf97
#یادداشت_تحلیلی
📊 آمریکا؛ از توهم دوستی تا واقعیت دشمنی
سخن هنری کیسینجر
«دشمنی با آمریکا می تونه خطرناک باشه!
اما دوستی با آمریکا کُشنده است»
درباره ماهیت روابط با ایالات متحده، نکتهای ظریف اما عمیق را آشکار میسازد که در تاریخ معاصر بارها به اثبات رسیده است. 🔍
تجربه تاریخی نشان میدهد که کشورهایی که به امید منافع اقتصادی و سیاسی، به آمریکا اعتماد کردهاند، نهایتاً با بحرانهای عمیق مواجه شدهاند. نمونههای بارز آن را میتوان در سرنوشت رژیم پهلوی در ایران، حُسنی مبارک در مصر و شاه حسین در اردن مشاهده کرد. ⚠️
نکته کلیدی این است که سیاست خارجی آمریکا بر پایه منافع یکجانبه و سلطهطلبی بنا شده و هرگز به دنبال روابط متوازن و عادلانه نبوده است. در این راستا، اصل "مقاومت فعال" که از ارکان اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است، راهبردی هوشمندانه محسوب میشود. 🎯
تحولات اخیر منطقه غرب آسیا، بهویژه شکست سیاستهای آمریکا در عراق و افغانستان، نشان میدهد که عصر سلطهگری آمریکا رو به افول است. جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر اصول انقلاب، توانسته است الگویی موفق از مقاومت هوشمند را به جهان ارائه دهد. 💫
در پایان باید تأکید کرد که راه برونرفت از چالشهای موجود، تقویت "نگاه به درون" و گسترش روابط راهبردی با کشورهای همسو است. این مسیر، گرچه دشوار اما شدنی است و میتواند به الگویی برای سایر ملتهای مستقل تبدیل شود. 🌟
✍ #سعید_سپاهی
#سیاست_خارجی
#مقاومت_فعال
#استقلال_ملی
https://eitaa.com/joinchat/980942865C7d841faf97
15.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰آمریکا؛ قهرمان مدیریت بحران!
🔹یکی از شاخصههای ابرقدرت بودن، مدیریتِ بحران های داخلی کشوره ؛ به نظرتون آمریکا چقدر تونسته بحرانهای داخلیشو مدیریت کنه!!
🔹این ۱۲۰ ثانیه رو از دست نده |
بزن رو لینک زیر ادامه داره 👇
https://eitaa.com/hamidrezamashooghi
#آمریکای_ضعیف
https://eitaa.com/joinchat/980942865C7d841faf97
.
ضدّ مذاکره ترین مدعیان مذاکره!
✍محمد ایمانی
ضد مذاکره ترین سیاسیون، برخی حامیان آن هستند. چیزی که در مذاکرات حرف اول و آخر را می زند، "اقتدار" و قدرت چانه زنی برآمده از آن است.
اما برخی سیاسیون یا محافل حامی، چنان سخن می گویند که در نگاه طرف خارجی به ضعف و عجز تعبیر می شود. اینجاست که تیر خلاص به قدرت چانه زنی نواخته، و مذاکره آغاز نشده، تمام شده است!
نتیجه ندیدن اقتدار کشور که حتی دشمنان بارها اذعان کرده اند، فقط این نیست که قدرت دیپلماسی را از بین می برد؛ بلکه تاثیراتی را هم در داخل دارد. از جمله، کاری که طی چند ماه اخیر با اقتصاد کردند و موجب حس نا اطمینانی و بنابراین تورم انتظاری شدند.
بخشی از تورم پنج ماه گذشته، ریشه در اظهارات ناسنجیده امثال آقایان همتی، ظریف، پزشکیان، عارف، ربیعی، عبدالعلی زاده و... دارد که القا کردند دولت در حل مشکلات ناتوان، و ناچار از مذاکره دوباره با عهدشکنان برجام است.
این القای نا اطمینانی وقتی با فضاسازی مسموم رسانه ای ترکیب می شود، موجب هیجان تبدیل سرمایه به کالا و ارز و... می شود و هیزم در آتش تورم می ریزد. این سرمایه ها می توانست در خدمت تولید در آید و حال آن که یکی از توجیهات مذاکره، جذب سرمایه گذاری است!
مواضع نسنجیده(بعضا عمدی!)،ضد مذاکره ترین رفتار سیاسی است.چنان که جو ویلسون،نماینده آمریکایی در واکنش به سخنان ظریف نوشت:«او به شکل تحقیرآمیز برای مذاکره با ترامپ التماس کرد؛ اکنون وقت تحریم بیشتر است.»
قبلا مرحوم هاشمی،روحانی و ظریف (و محافل همسو)در زمین باتلاقی دشمن بازی می کردند؛ و امروز همان محافل، به علاوه برخی مسئولان دولتی.
تیر خلاص به مذاکرات برجام را سخنانی از این قبیل زد:
نامه سرّی به امام نوشتم و تایپ هم نکردم. نوشتم آمریکا ابرقدرت است و بدون رابطه و مذاکره با او نمی شود ادامه داد.
خزانه خالی است.[افشای سرّ ادعایی وسط مذاکرات!!]
اگر توافق نکنیم،جنگ می شود.
آمریکا کدخداست.
باید همراه شویم؛ نمیتوانیم در برابر قدرتهای بزرگ بایستیم؛با شعارهایی که گاهی هم توخالی است.
باید توافق انجام شود تا مشکل رکود، اشتغال،تولید،آلودگی هوا و آب خوردن حل شود.
کمتر از ۳ ماه به توافق می رسیم.
اولین گشایش های اقتصادی را ظرف صد روز می بینید.
آمریکا ظرف ۵ دقیقه می تواند توان نظامی ما را نابود کند.
روندی را شروع کردهایم که هدفش، تغییر فضای سیاست خارجی است.اگر تلاش های ما بی نتیجه بماند، مردم این فرصت را خواهند داشت تا در انتخابات پاسخ دهند. وقتی در سال ۲۰۰۴،توافقات از جانب اروپا رد شد،مردم جواب ما را با انتخاب متفاوت دادند که مرا هم بازنشسته کرد.من بار دیگر زنده شده ام. غرب در پیامی که می خواهد به ایران منتقل کند،باید بسیار دقت کند.
این نوع اظهارات غلط موجب شد وبسایت رادیو فرانسه ۱۹ مهر ۱۳۹۲ بنویسد: "ارزیابی غرب از وضعیت کنونی دولت روحانی،تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی میبیند.بر پایه این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد،شرایط فروشنده را دشوارتر میکند و در همان حال، قیمت فروش را کمتر خواهد کرد".
این در حالی بود که مقامات آمریکایی دریافت دیگری داشتند:
جان کری ۶ فروردین ۹۴:شکست مذاکرات با ایران،موجب فروپاشی رژیم تحریمها خواهد شد. تحريمها نمیتواند مانع ایران شود،طرفهای ديگر مذاکرات هم از رويکردهايی مانند تحريم دست خواهند کشيد و به ما میگويندشما کار خودتان را انجام بدهيد، ما نيز کار خودمان را میکنیم.
وندی شرمن،۹ آبان ۹۴:به هنگام مذاکره با ایران، نشانههای شکاف و فروپاشی تحریمها آشکار شده بود.فکر نمیکنم تحریمها برقرار میماند.ما نشانههایی از آغاز شکاف بر سر تحریمها بهویژه در واردات نفت را شاهد بودیم.
اوباما، ۲۱ دی ۹۵:«اگر ۸ سال پیش به شما گفته بودم میتوانیم برنامه هستهای ایران را بدون شلیک یک گلوله تعطیل کنیم،احتمالا میگفتید بیش از حد بلندپروازانه است،اما با توافق توانستیم».
ظریف در ایام انتخابات اخیر ادعا کرد "وقتی آقای بایدن آمد سیاستش این شد که پیچ تحریم های نفتی را شُل بکند. اجازه بدهید آقای ترامپ دوباره برگردد، آن وقت ببینیم دوستان چه می کنند"!
این در حالی بود که وقتی سناتور تد کروز از وزیر خارجه آمریکا پرسید«چرا فروش نفت ایران از روزی ۳۰۰ هزار بشکه به ۲ میلیون بشکه در روز رسیده؟»،بلینکن پاسخ داد:«ما تحریمهای بیشتری علیه شرکتهای ایرانی اعمال کردیم.بیش از ۲۰۰ نفر را تحریم و ۵۰ فروند از ناوگان سایه ایران را متوقف و بیش از ۶۰۰ تحریم وضع کرده ایم، اما آنها سخت تلاش کردند و برای دور زدن تحریمها هر کاری که توانستند، انجام دادند.ما هر روز به تلاش برای مقابله با آنها ادامه میدهیم اماآنها مصمم هستندو این کار را انجام میدهند.»
https://eitaa.com/joinchat/980942865C7d841faf97
✅تلاش ترامپ برای سرکوب جنبش های دانشجویی ضد صهیونیستی
🔸 رئیسجمهور آمریکا فرمانی اجرایی شامل اقداماتی برای پاسخگو کردن مؤسسات آموزشی در قبال تظاهرات حمایت از فلسطین ، صادر و امضا کرد
🔸ترامپ: این فرمان اجرایی اقداماتی اضافی را برای تقویت مبارزه با یهودستیزی در پی حملات تروریستی ۷ اکتبر هدایت میکند.
🔸 ترامپ: حملات ۷ اکتبر موج بیسابقهای از تبعیض ضدیهودی را به ویژه در مدارس و دانشگاههای ما به راه انداخت
🔸 ناکامی در مبارزه با یهودستیزی غیرقابلقبول است و امروز به پایان میرسد.
🔸سیاست کشور ما باید مبارزه قاطع با یهودستیزی با استفاده از تمام ابزارهای قانونی موجود و مناسب باشد
#کافهـکدخدا
https://eitaa.com/joinchat/980942865C7d841faf97
🔰آیا ماه عسل اصلاح طلبان و دولت پزشکیان تمام شده است ؟
🔸دبیرکل حزب کارگزاران گفت کارایی و راندمان دولت ۱۰ درصد است. حسین مرعشی همچنین گفت آقای پزشکیان، باید ارزیابی روشنی از کارکرد وزیران داشته باشند و اگر به این نتیجه برسند که وزیری کارآمدی لازم را ندارد، باید آن را تغییر دهند.
🔸وی با انتقاد تلویحی از پزشکیان ادامه داد: اگر فردی که قرار است رئیسجمهور شود، از درون یک حزب مستقر بیرون بیاید، آن حزب برنامههای خود را برای نفت و کشاورزی و موارد دیگر داشت و کادرهای تخصصی خود را هم تربیت کرده بود و از فردای انتخابات برنامههای خود را شروع میکرد. اما هر فردی رئیسجمهور میشود و در نخستین صحبت خود میگوید که من حزبی نیستم و به حزبی نبودن خود افتخار میکند. سپس در بین نیروهای کشور میگردد و در نهایت شورای راهبری درست میکند و از طریق فراخوان وزیر تعیین میکند.
🔸مرعشی اظهار داشت: من به آقای پزشکیان گفتم که جزءجزء کابینه ممکن است، خوب باشد، اما ترکیب کابینه هم مهم است که وزیران چگونه قرار است در کنار هم قرار بگیرند و به یکدیگر کمک کنند.
🔸دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران، تاکید کرد: راندمان کنونی دولت ۱۰درصد است. اما موضوع مهم اینجاست که کشور اکنون نمیتواند با راندمان ۱۰ تا ۱۵درصد اداره شود، گرچه در مسیر درست باشد. کشور باید رشد شتابان داشته باشد و با سرعت باید مسائل خود را حل کند. ماهها طول میکشد و درباره موضوعی نمیتوانیم تصمیم بگیریم. من از راندمان پایین دولت راضی نیستم. من در هر جایی که بودم، شتابم برای اداره کشور بسیار بیشتر از سرعت کنونی بود.
🔸مرعشی درباره عملکرد معاون اول رئیسجمهور گفت: عارف شخصیت محترم و معتبری به لحاظ علمی و مدیریت است، اما در شرایطی که رئیسجمهوری محترم تجربه اول برای اداره کشور را دارند، باید در سطح معاون اول نیروهای جوانتر و مسلطتر و فعالتری قرار میداد. وی درباره احتمال تغییر وزیران دولت گفت: آقای پزشکیان، باید ارزیابی روشنی از کارکرد وزیران خود داشته باشند و اگر به این نتیجه برسند که وزیری کارآمدی لازم را ندارد باید آن را تغییر دهند.
#کافهـوفاق
https://eitaa.com/joinchat/980942865C7d841faf97