🔴 چرخش اعراب به سمت شرق
🔹 شیجینپینگ رئیسجمهور چین قرار است چهارشنبه ۱۶ آذر ( ۷ دسامبر) وارد ریاض شود و پس از دیدار با پادشاه و ولیعهد عربستان سعودی، روز جمعه در نشست سران اعراب به میزبانی ریاض شرکت کند.
🔸 این سفر که دیپلماتها معتقدند همچون سفر دونالد ترامپ به عربستان در سال ۲۰۱۷ با استقبال باشکوهی برگزار شود، دقیقا در نقطه مقابل سفر ناخوشایند ماه ژوئیه جو بایدن به ریاض بود.
✅ درست است که زمانی آمریکا در غرب آسیا سلطنت میکرد اما چند سالی میشود که با کاهش قدرت واشنگتن و رشد سایر کشورها و فاصله گرفتن از جهان تکقطبی، کشورها تلاش میکنند در مسیر یک نظم چندقطبی، سهمی هم برای بازیگران موثر دیگر در نظر بگیرند و به همین میزان نیز وابستگی خود به آمریکا را کم کنند.
🔹 در همین قالب، ریاض درخواست آمریکا برای افزایش تولید نفت با هدف افزایش فشار بر روسیه را رد کرد تا قیمت نفت در بازارهای جهانی کاهش پیدا نکند.
🔸 سعودیها به دنبال روابط چندوجهی هستند و چین بهعنوان دومین قدرت اقتصادی جهان، بهترین گزینه برای آنهاست.
✅ در هفتههای اخیر، تحلیلگران مسائل بینالملل درباره این سفر و نتایج آن، بسیار گفته و نوشتهاند. به اعتقاد آنها «اقتصاد» و «امنیت» مهمترین مسائل مورد بررسی در جریان سفر رئیسجمهور چین به عربستانسعودی است.
🔹 بهطور خلاصه میتوان اصلیترین مسائل در روابط اعراب و چین را در 6 دسته ذیل مورد بررسی قرار داد:
1️⃣ تضمین نفت:
۴۰ درصد نفت عبوری از هرمز به چین تعلق دارد. این کشور ۶۰ درصد از نفت خود را از منطقه خلیجفارس تامین میکند. عربستانسعودی بزرگترین تامینکننده نفت چین است و از هر ۴ بشکه نفتی که میفروشد، یک بشکه برای چین است. از این رو تضمین ادامه جریان نفت برای چین اهمیت بسزایی دارد.
2️⃣ تضمین امنیت:
در این زمینه چین علاقه یا توانایی خود را برای جایگزینی نقش گسترده آمریکا در خاورمیانه نشان نداده است و سعودیها نمیخواهند جایگزین ایالات متحده بهعنوان ضامن اصلی امنیتی خود شوند، اما ریاض و ابوظبی در حال خرید تجهیزات نظامی چینی هستند و یک شرکت سعودی قراردادی با چین برای تولید پهپادهای مسلح در این کشور امضا کرد.
3️⃣ بنیادگرایی اسلامی:
ایجاد ارتباط با عربستان به چین کمک میکند از انگیزههای ریاض برای همراهی با آمریکا در مبارزه با پکن کاسته و مانع از برنامهریزی برای تقویت گروههای تروریستی در این منطقه شود.
4️⃣ نقش موازنهساز چین:
به نظر میرسد چین فراتر از فروش گسترده تسلیحات به عربستان سعودی مانند صدها پهپاد تهاجمی، فروش موشکهای بالستیک، همچنین تولید کیک زرد در حوزه هستهای، از لحاظ سیاسی به جهت قدرت موازنهسازی تاثیرگذار هستند.
5️⃣ کمربند جاده:
چین به دنبال خنثیسازی مسیرهای رقیب از طریق دخالت در آنهاست. چینیها قصد دارند مسیر هند، امارات، عربستان، اردن و رژیمصهیونیستی را که از طریق یونان و بالکان، دهلینو به اروپا متصل میسازند، با اقدامات خود تضعیف کند. کشورهای عربی نیز میکوشند از رقابت محورهای جهانی برای بیشینهسازی منافع خود استفاده کنند.
6️⃣ تنوعبخشی به ابزارهای حیاتی:
💢 در شرایط فعلی کشورهای عربی میخواهند به متحدان غربی بگویند که جایگزینهایی دارند و روابط آنها در درجه اول براساس منافع اقتصادی است. هرچند هنوز هیچ کشوری نیست که بتواند جایگزین آمریکا شود اما با کاهش نفوذ و قدرت آمریکا، تنوع روابط کشورهای عربی بیشتر از قبل خواهد شد.
#اقتصادی #بین_الملل
@kafesiasi
«سارا اورارد» اهل لندن بود، دو سال قبل پلیس لندن به او تجاوز کرد و به قتلش رساند و جنازه او را آتش زد!
عبارت انگلیسی مهسا امینی در وبسایت "بی بی سی" 170000 نتیجه در بردارد ولی قتل و تجاوز سارا اورارد تا امروز فقط 1700 نتیجه! جنگ رسانه علیه انقلاب اسلامی اینطور رقم میخورد.
#جنگ_روایتها
#جنگ_شناختی
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بالاخره از سوی یک مسئول، عذرخواهی شد.
مدیرکل ارتباطات همراه اول: از مشترکان خود معذرتخواهی میکنیم
🔹هیچگونه هک و نفوذی نبوده است. مشکل خطای تیم تحقیقاتی برای تست قابلیت هشدار بلایای طبیعی بود.
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥هماکنون؛ وضعیت میدان آزادیِ تهران
در برخی رسانه های معاند پیام دادند که میدان آزادی شلوغ شده ، منو آزادی یهویی
#لبیک_یا_خامنه_ای
#امام_زمان
#زن_عفت_افتخار
#برای_ایران
@kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سرخوردگی و ناامیدی اپوزیسیون از شکست اعتراضات در ایران در پخش زنده بیبیسی!
♦️ مهدی خلجی، کارشناس پای ثابت تلویزیونهای فارسی زبان که همیشه اظهارات ضد ایرانی داشته است ضمن اعتراف به شکست اعتصابات و اعتراضات در ایران گفت:
♦️ شما وقتی میگویید که این اعتراضات همچنان ادامه دارد، به نظر من همچنان ادامه ندارد یعنی اینکه این اعتراضات رو به افول رفته و به سیر نزولی خود رسیده است.
@kafesiasi
کافه سیاسی
توضیحات بیشتر در پایین 👇👇👇
✅ معنای حکمرانی خوب را هم فهمیدیم!
🔹چندی است جریان اصلاحات و بالاخص سید محمد خاتمی رییس دولت اصلاحات ، مسئله « حکمرانی خوب» را مطرح کرده اند.
اما منظور ایشان از حکمرانی خوب چیست؟ آیا منظور این است که مشکلات مردم با حضور مسئولان کارآمد و اجرای شیوه های حکمرانی خوب حل شود؟
🔹وقتی به عمق این ادعا می نگیریم در عین زیبا بودن این شعار یعنی «حکمرانی خوب» اما هدف دیگری مد نظر این جریان است. در آخرین نمونه تبیین این موضوع ، روزنامه هم میهن در یادداشتی با عنوان « بیشتر از اصلاحات کمتر از انقلاب » اینگونه می گوید:«دولت به تنهایی توان اداره جامعه را ندارد. با حضور بازیگران یا مولفههای مختلف است که اداره جامعه ممکن میشود...به بیان ساده، نه دولت، نه هیچیک از بازیگران این عرصه به تنهایی نمیتوانند نقطه آغازِ تدارک شرایط حکمرانی خوب باشند. تامین این شرایط نتیجه همکاری همه بازیگران است.»
🔹همانطور که ملاحظه فرمودید تنها درد این جماعت این است که چرا ما در حاکمیت نیستیم و اصلأ حاکمیت ما را حساب نمی کند نه اینکه مشکلات مردم حل شود. این ادعا از آن رو قابل پذیرش نیست که همین جماعت پس از کسب همه کرسی های شورای شهر در سال ۹۶ خیلی صریح و با غرور فاتحانه اعلام کردند:« تهران و مشهد را پس گرفتیم!»
آنها حتی برای جلوگیری از یک غیر هم فکر خود در شورای شهر ، در سالهای ۹۶،۹۷حاضر نشدند محسن هاشمی را که دارای تخصص شهری بود، شهردار تهران کنند.
🔹جالبتر اینکه نویسنده یادداشت هم میهن که همکارش به اتهام جاسوسی در وقایع اخیر در حبس به سر میبرد، برای ارزیابی حکمرانی خوب به ملاک های غربی و به طور مشخص «برنامه توسعه سازمان ملل UNDP » اشاره کرده و مدعی میشود:« بهطور کلی میتوان مولفههای ذیل را برای سنجش حکمرانی خوب در نظر گرفت: خوشحسابی، پاسخگویی، کارایی و اثرگذاری، توانمندسازی، نگاه راهبردی، شفافیت، محیطزیست، اجتماعات محلی، مشروعیت، قانونمداری، تکیه بر اجماع و توافق، همکاری، برابری و همهشمولی، و دستآخر مشارکت مردمی.»
🔹حال سئوالی که مطرح است این است که آیا با همین ملاک های غربی ، زمانی که اصلاح طلبان در حاکمیت بودند، حکمرانی خوبی حکم فرما بود؟! آیا مردم هیچ مشکلی نداشته اند؟
🔹هم میهن در ادامه برای تنفس مصنوعی به اغتشاشات ، آن را انقلاب دانسته و می گوید:« حتی اگر انقلابی در پیش باشد، برنامه نیروهای تازه و انقلابی نیز برای اداره جامعه چیزی غیر از این تغییرات بنیادی نمیتواند باشد. چون بنا نیست هدف انقلابهای اجتماعی، تغییر بازیگران و مهرههای سیاسی باشد. هرچند در بیشتر مواقع انقلابات نتایجی غیر از این نداشتهاند اما بناست تغییرات از هر سنخی که باشند، تغییر شیوه بازی نه تعویض بازیگران، به نفع منافع مردم باشد.»
🔹این جمله دقیقاً تأکید کننده همان جمله مقام معظم رهبری در ۱۹ مهر ۹۴ است که فرمودند:«علیه ما یک جنگ نرم بسیار حساب شدهای وجود دارد. هدف این جنگ استحاله جمهوری اسلامی است. اصرار به عوض کردن اسم جمهوری اسلامی ندارند، با صورت کار ندارند، سیرت را میخواهند تغییر دهند.»
🔹این جماعت جمهوری اسلامی را می خواهند ، اما نه با شاخص های انقلابی گری . بلکه یک جمهوری اسلامی سکولاریزه شده و لیبرال.
✍ سعید میرزایی
@kafesiasi
May 11
🔴ماجرای «بدری خامنهای» خواهر آیتالله خامنهای چیست؟
✅دشمنی که ناخواسته حقانیت رهبر انقلاب را آشکارتر میکند
🔹 خبری که برای بیش از ۳۰ سال پیش بود را رسانه های ضد انقلاب دوباره بر سر زبان ها انداخت تا به خیال خود آتش فتنه را گرم نگه دارد و خبر زده بودند خانم بدرالسادات خامنهای خواهر تنی رهبر انقلاب از ایشان اعلام برائت کرده است و به صف اغتشاشگران پیوسته است!
🔹 درحالی که این خبر برای ۳۰ سال پیش است نه الان
🔹آخرین بار که نامش بر سر زبانها بود از مهدی کروبی عیادت کرده بود و تصویر وی منتشر شده بود؛ همین یک ماه قبل هم بود که خبر فوت شوهرش شیخ علی تهرانی منتشر شد.
🔹«علی مرادخانی» معروف به شیخ علی تهرانی شاگرد امام بود؛ بعد از انقلاب به مجاهدین خلق و بنیصدر نزدیک شد. بعد از آنکه خبر امامت جمعه برادر همسرش(سیدعلی خامنهای) را شنید دهان به تهمت و افترا باز کرد و بعد از فرار بنیصدر و رجوی، مدتی بازداشت شد و بعد از آزادی ناگهان از عراق سربرآورد.
🔹بدری نیز بعد از رفتن شوهرش به عراق، دست فرزندانش را گرفت و از طریق ترکیه به عراق رفت، در خاطرات ۱۰ اردیبهشت سال ۶۴ مرحوم هاشمی رفسنجانی آمده است: آقای خامنهای با ناراحتی، خبر فرار [خانم بدری حسینی خامنهای] خواهرشان را - که همسر شیخ علی تهرانی است - با پنج فرزندش، از کشور دادند. از ترکیه اطلاع رسیده است که او اکنون در ترکیه است ولی میخواهد به عراق برود.
🔹شیخ علی در عراق برای اسرای ایرانی سخنرانی میکرد و علیه امام بدگویی؛ پا بهپای منافقین به صدام خدمت کرد و وقتی تاریخ مصرفش تمام شد عذرش را از عراق خواستند!
🔹براساس خاطرات شیخ علی تهرانی، وقتی دولت عراق میخواست به نحوی از شر او خلاص شود، نامهای به آیتالله خامنهای مینویسد و تقاضا میکند که همسرش و فرزندانش به ایران بیایند؛ یک ماه بعد از این نامه، از سفارت ایران میآیند و مقدمات سفر بدری خانم و فرزندان به ایران فراهم میشود.
🔹شیخ علی تهرانی نیز بعد از آنکه در مرز ایران و عراق رها شد، به دست قانون سپرده میشود و بهرغم آنکه سزاوار اعدام بود اما بعد از چند سال حبس آزاد گشت.
🔹اگرچه نظام و شخص رهبری با خانواده شیخ علی از در کرامت وارد شدند اما آنها راه پدر را در پناه بردن به اجنبی پیش گرفتند. محمود مرادخانی سالهاست تحلیلگر شبکههای معاند است و فریده نیز برای فرح پهلوی پیام تبریک تولد میفرستد.
🔹در میان منسوبان رهبر انقلاب البته نظیر اینها وجود دارد؛ محمود میردامادی پسردایی ایشان نیز فعال سیاسی خارج نشین بود و بعد از فتنه ۸۸ از کشور رفت؛ یا شخصی به نام حمیدرضا فروزانفر خواهرزاده رهبری که چندسال قبل علیه ایشان مصاحبه کرده بود.
🔹این شکاف فکری و سیاسی میان بخشی از خانواده و شخص رهبری را البته باید به فال نیک گرفت چراکه مهر بطلان بر دیکتاتور دانستن و تهمت موروثی بودن حکومت است.
🔹در حکومتهای دیکتاتوری و آنچه در سابقه سلاطین ایران هست، با تشکیل دربار و تقسیم پستها و مسئولیتها میان اقوام درجه یک و نزدیکان خود طبقهای ممتاز میساختنند و این فضل و بخششها از اطرافیان گاه به همشهریها هم سرایت میکرد؛ مانند آنچه صدام در حق تکریتیها روا میداشت یا توجه ویژه رضاشاه به مازندران.
🔹با اینوجود، آیتالله خامنهای در میان بستگان خود مخالفینی دارد که مخالفتهایشان نه از سر دلسوزی و یا انتقاد از زیست نامعمول رهبر یک حکومت اسلامی، بلکه از سر عدم برخورداری از فضل و بخششهای درباری یا نداشتن مسئولیت است که نشان از خویشتنداری رهبر انقلاب در عدم تمتع اطرافیانشان در اداره کشور میباشد.
🔹حتی در اداره بیت رهبری نیز کمتر چهرهای از منسوبان ایشان میتوان یافت در حالیکه شاید شیخ علی تهرانی دهانش به امام جمعه تهران یا مشهد قفل میشد یا دیگر اطرافیان با بهرهمندی از رانتهای دولتی دیگر علیه رهبری سیاهنمایی نمیکردند اما سلامت نفس و سلامت عمل رهبری مانع از گام گذاشتن در روال سابق ایران یا روال معمول حکومتهای منطقه باشد.
🔹این سیره رهبری امتداد همان سیره امام خمینی است؛ زمانی که نوهشان سید حسین را از دخالت در سیاست پرهیز داشتند یا با طرح مسئله نخستوزیری حاج احمد آقا مخالفت کردند نشان دادند رأس نظام اسلامی با رژیم سابق و حکومت های منطقه تفاوت دارد.
🔹خاطرات برخی محافظان و نزدیکان رهبری و مسئولان کشور در ادوار مختلف در باب سادهزیستی ایشان موید جمله معروف عطاءالله مهاجرانی است که گفته بود حتی یک نقطه خاکستری در زندگی اقتصادی آیتالله خامنهای وجود ندارد.
@kafesiasi