⚫️⚫️⚫️⚫️
🔰اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ، خازِنِ الْعِلْمِ، الدَّاعِي إِلَيْكَ بِالْحَقِّ، النُّورِ الْمُبِينِ . اللّٰهُمَّ وَكَما جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ كَلامِكَ وَوَحْيِكَ، وَخازِنَ عِلْمِكَ، وَ لِسانَ تَوْحِيدِكَ، وَوَلِيَّ أَمْرِكَ، وَمُسْتَحْفِظَ دِينِكَ، فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيائِكَ وَحُجَجِكَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ.
🏴 #آجرک_الله_یابقیةـالله
◼️ شهادت جانسوز رئیس مذهب حقه جعفری، حضرت صادق آل محمد امامنا جعفر بن محمد باقرالعلوم اروحنافداهم را به حضرت بقیة الله الاعظم و سپس به شما محبان آن حضرت تسلیت عرض میکنیم.
♦️شیعه واقعی؛ نه نسبی یا ادعایی...
عن امامنا الصادق ارواحنافداه:
إذَا اتَّهَمَ الْمُؤْمِنُ أَخَاهُ انْمَاثَ الْإِيمَانُ مِنْ قَلْبِهِ كَمَا يَنْمَاثُ الْمِلْحُ فِي الْمَاءِ!!!
هرگاه مؤمن به برادر یا خواهر دینی خویش خود نسبتی دهد که با واقع مطابقت نداشته باشد،
ايمان در قلب او از ميان میرود،
همچنان كه نمك در آب، ذوب میشود!!!
-
10.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 جایگاه علمی امام جعفر صادق(ع) در بیان مرحوم آیتالله العظمی صافی
🟢وای به روزی که بگندد نمک
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻درخواستی از مسؤولان محترم وزارت بهداشت و مسؤولان محترم نظام پزشکی کشور و همچنین مسؤولان محترم قضایی کشور در خصوص شرابخواری عدهای از پزشکان
🔸یکی از خبرهای شوکآور در چند روز گذشته این بود که عدهای از پزشکان و متخصصان کشور در یک تجمع مختلط و بدون رعایت حدود و مرزهای شرعی و اخلاقی، در شیراز دور هم جمع شده و به شرب خمر و انواع دیگری از ناهنجاریها مشغول شدهاند که در این میان وضعیت جسمی ۲۹ نفر از آنان به دلایلی (از جمله شرب خمر) وخیم شده و در نهایت یکی از آنها میمیرد، برخی به کما میروند و برخی دیگر دیالیز میشوند و برخی نیز هنوز در بیمارستان بستریاند و ....
🔹همگان میدانیم که از نگاه اسلام شرب خمر از محرمات قطعی است. از جمله مهمترین نکاتی که به عنوان فلسفه یا حکمت تحریم شرابخواری بیان شده است، «صیانت از عقل و شرافت و عفت و حیاء و انسانیت» است. به تعبیر دیگر، گفته شده است که شرب خمر موجب زوال عقل، عامل فسادهای عقیدتی و اخلاقی و جنسی و جسمی، و به طور کلی، کلید همه انواع شرور و فسادهای فردی و اجتماعی است.
به عنوان نمونه:
#امیرمؤمنان علیه السلام در بیان فلسفه احکام و ارزشهای دینی میفرماید خداوند برای حفاظت از عقل (به عنوان فصل ممیز انسان از سایر حیوانات) شربخمر را حرام کرد: «تَرْكَ شُرْبِ الْخَمْرِ تَحْصِيناً لِلْعَقْل»
#امام_صادق علیه السلام فرمودند: شُرْبُ الْخَمْرِ مِفْتَاحُ كُلِّ شَرٍّ؛ شرابخواری کلید همه بدیهاست.
و #امام_رضا علیه السلام درباره فلسفه حرمت شرب خمر میفرماید:
إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى حَرَّمَ الْخَمْرَ لِمَا فِيهَا مِنَ الْفَسَادِ وَ بُطْلَانِ الْعُقُولِ فِي الْحَقَائِقِ وَ ذَهَابِ الْحَيَاءِ مِنَ الْوَجْهِ وَ إِنَّ الرَّجُلَ إِذَا سَكِرَ فَرُبَّمَا وَقَعَ عَلَى أُمِّهِ أَوْ قَتَلَ النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللَّه ...؛ خدای متعال شراب را به دلیل «فسادی که در آن هست» و «تباهسازی عقل» و «ناتوانسازی آن در درک حقایق» و «از میان رفتن آبرو و حیاء» حرام کرده است. و زمانی که مردی مست میشود چه بسا به مادر خودش هم تجاوز کند یا بیگناهی را به قتل برساند....»
🔸مع الاسف #شرابخواری دستهجمعی عدهای از پزشکنمایان کشور موجب بدنامی جامعه پزشکی و بیاعتمادی مردم به این قشر خدوم و تأثیرگذار در جامعه شده است. آنچه که این بیاعتمادی را تشدید کرده است این است که تاکنون تنها مواجهه رسمی مسؤولان مربوطه با این پدیده شنیع و فساد آشکار، پیام تسلیتی بود که رئیس علوم پزشکی جهرم برای یکی از تلفشدگان این جمع صادر کردند و در وصف او چنان نوشتند که گویا یک عارف الهی و عالم ربانی از دنیا رفتهاند!
🔻به هر حال، کمترین توقع از مسؤولان مربوطه این است که
اولاً، به صورت شفاف موضعگیری خود را در قبال چنین رفتار شنیعی مشخص کنند؛
ثانیاً، نحوه برخورد با این افراد را به صورت عمومی و آشکار اعلام کنند؛
ثالثاً، به مردم اطمینان دهند که از این به بعد اجازه طبابت به چنین افرادی نخواهند داد؛
و رابعاً، با اخراج همیشگی آنان از جامعه پزشکی، این لکه ننگ را از دامن مقدس طبابت و پزشکی ایران اسلامی برای همیشه پاک کنند.
#اخلاق_پزشکی
مداحی آنلاین - شهر مدینه باز عزادار یه داغه - نریمان پناهی.mp3
3.16M
➖روضه امام صادق برای حضرت زهرا سلام الله علیهما😭
🛑عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنِ اِبْنِ جُمْهُورٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ فَضَالَةَ بْنِ أَيُّوبَ عَنِ اَلسَّكُونِيِّ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ وَ أَنَا مَغْمُومٌ مَكْرُوبٌ فَقَالَ لِي يَا سَكُونِيُّ مِمَّا غَمُّكَ قُلْتُ وُلِدَتْ لِي اِبْنَةٌ فَقَالَ يَا سَكُونِيُّ عَلَى اَلْأَرْضِ ثِقْلُهَا وَ عَلَى اَللَّهِ رِزْقُهَا تَعِيشُ فِي غَيْرِ أَجَلِكَ وَ تَأْكُلُ مِنْ غَيْرِ رِزْقِكَ فَسَرَّى وَ اَللَّهِ عَنِّي فَقَالَ لِي مَا سَمَّيْتَهَا قُلْتُ فَاطِمَةَ قَالَ آهِ آهِ ثُمَّ وَضَعَ يَدَهُ عَلَى جَبْهَتِهِ فَقَالَ .....أَمَّا إِذَا سَمَّيْتَهَا فَاطِمَةَ فَلاَ تَسُبَّهَا وَ لاَ تَلْعَنْهَا وَ لاَ تَضْرِبْهَا .
🔰سكونى گويد:
روزى با اندوه خدمت امام صادق عليه السّلام شرفياب شدم، فرمود: اى سكونى! چرا اندوهگين هستى؟
عرض كردم: دخترى برايم متولّد شده است،
فرمود: اى سكونى! سنگينى دخترت بر زمين و روزى او به عهده خداوند است؛ او در غير زندگى تو زندگى مىكند و جز روزى تو بهره مىبرد، سكونى گويد: به خدا سوگند! سخن حضرتش غم را از من زدود.
آنگاه فرمود: نام او را چه گذاشتهاى؟
عرض كردم: فاطمه .
آن حضرت به ياد مظلوميّت حضرت زهرا عليها السّلام افتاد و فرمود: آه! آه. 😭
سپس دست مبارك را بر پيشانى گذاشت و فرمود:....آنگاه كه نام دخترت را
فاطمه نهادى؛ به او دشنام نده، او را لعنت نكن و او را كتك نزن.
📚الکافي ج ۶، ص ۴۸_۴۹
سخنان امام صادق (ع) در بستر وفات
با سند صحیح از امام کاظم علیه السلام نقل شده است که فرمود:
" پدرم (امام صادق) در بستر مرگ به من گفت: "پسر عزیزم! براستی جز این نیست که هر کس نماز را سبک بشمارد به شفاعت ما نخواهد رسید و هرکس به شرابخواری خو کند همراه ما از حوض (کوثر) سیراب نخواهد شد"
منبع:
📚کلینی، الکافی، ج6، ص401
توضیح:
در روایات دیگر آمده که «اعتیاد و خو کردن به شرابخواری» به این معنا نیست که همیشه بنوشد بلکه «اگر انسان چنان باشد که هرگاه شراب در دسترسش قرار گیرد مینوشد، چنین کسی به این گناه خو کرده است» هرچند در فواصل زمانی دور باشد زیرا همین نشان می دهد زشتی این کار برایش از بین رفته است.
نکته مهم در این حدیثِ صحیح السند اینست که به روشنی نشان می دهد شفاعت، بدون قید و شرط نیست و از مهمترین شروطش پایبندی به نماز و دوری از مُسکِرات(نوشیدنی های مست کننده) است.
محمد بن يعقوب عن علي بن ابراهيم عن ابيه عن ابن ابي عمير عن عبدالله بن سنان عن ابي عبدالله (ع) قال :
البِرُّ وَ حُسْنُ الخُلْقِ يَعْمُرَانِ الدَّيَارَ وَ يَزِيدَانِ فِي اَلَْاعْمَارِ.
امام صادق عليه السلام فرمودند:
نيكوكاري و خوش اخلاقي خانه ها را آباد و عمرها را طولاني مي كند.
🔻 نكات رجالي
▫️محمد بن يعقوب كليني امامي ثقه و از راويان طبقه ٩ مي باشد.
▫️علي بن ابراهيم قمي صاحب تفسير القمي امامي و ثقه و جليل القدر است او از راويان طبقه ٨ مي باشد.
▫️ ابراهيم بن هاشم امامي و ثقه است وي اولين كسي است كه احاديث كوفيان را در قم منتشر كرد. او از راويان طبقه ٧ است.
▫️ محمد بن ابي عمير امامي ثقه و جليل القدر است. وي از اصحاب اجماع است كه در مورد او گفته اند وي جز از افراد ثقه و مورد اطمينان حديث نقل نمي كرده و او از راويان طبقه ٦ مي باشد.
▫️ عبدالله بن سنان بن طريف كوفي امامي و ثقه و جليل القدر است كه نجاشي و كشي و شيخ طوسي و مفيد به وثاقت او تصريح كرده اند. وي از راويان طبقه ٥ است.
📌 روايت فوق صحيحه است.
شهادت حضرت امام جعفر صادق عليه السلام تسليت باد.
📚 رجوع كنيد به:
الكافي ج ٢ ص ١٠٠ باب حسن الخلق، روايت ٨.
http://eitaa.com/nokaterjalie
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله المعظم حسین مظاهری
🔸ثواب والای خدمت به خلق در کلام امام جعفر صادق «سلاماللهتعالیعلیه»
-
➖وصی امام صادق علیه السلام چه کسی بود؟
🛑رَوَی أَبُو أَیُّوبَ الْخُوزِیُّ قَالَ: بَعَثَ إِلَیَّ أَبُو جَعْفَرٍ الْمَنْصُورُ فِی جَوْفِ اللَّیْلِ
فَدَخَلْتُ عَلَیْهِ وَ هُوَ جَالِسٌ عَلَی کُرْسِیٍّ وَ بَیْنَ یَدَیْهِ شَمْعَةٌ وَ فِی یَدِهِ کِتَابٌ فَلَمَّا سَلَّمْتُ عَلَیْهِ رَمَی الْکِتَابَ إِلَیَّ وَ هُوَ یَبْکِی وَ قَالَ هَذَا کِتَابُ مُحَمَّدِ بْنِ سُلَیْمَانَ یُخْبِرُنَا أَنَّ جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ قَدْ مَاتَ فَ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ ثَلَاثاً وَ أَیْنَ مِثْلُ جَعْفَرٍ- ثُمَّ قَالَ لِی اکْتُبْ فَکَتَبْتُ صَدْرَ الْکِتَابِ ثُمَّ قَالَ اکْتُبْ إِنْ کَانَ أَوْصَی إِلَی رَجُلٍ بِعَیْنِهِ فَقَدِّمْهُ وَ اضْرِبْ عُنُقَهُ قَالَ فَرَجَعَ الْجَوَابُ إِلَیْهِ أَنَّهُ قَدْ أَوْصَی إِلَی خَمْسَةٍ أَحَدُهُمْ أَبُو جَعْفَرٍ الْمَنْصُورُ وَ مُحَمَّدُ بْنُ سُلَیْمَانَ وَ عَبْدُ اللَّهِ وَ مُوسَی ابْنَیْ جَعْفَرٍ وَ حَمِیدَةَ فَقَالَ الْمَنْصُورُ لَیْسَ إِلَی قَتْلِ هَؤُلَاءِ سَبِیلٌ.) 1
🔰 ابو ایوب خوزی گفت:
منصور دوانیقی نیمه شب به دنبال من فرستاد، وقتی رفتم روی تخت نشسته بود، شمعی در مقابلش میسوخت و در دست نامه ای داشت، تا سلام کردم نامه را پیش من انداخت و شروع به گریه کرد.
گفت این نامه محمّد بن سلیمان است که نوشته جعفر بن محمّد از دنیا رفته است «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ» سه مرتبه این عبارت را گفت کجا میتوان کسی چون جعفر بن محمّد پیدا کرد.
سپس به من گفت بنویس.
اول نامه را نوشتم، گفت بنویس اگر شخص معینی را وصی خود قرار داده گردنش را بزن.
جواب آمد که پنج نفر را وصی خود قرار داده است، یکی از آنها خود منصور ابو جعفر است، محمد بن سلیمان، عبد اللَّه و موسی دو پسرش و حمیده. منصور گفت نمی توان اینها را کشت.
👇شرح روایت👇
🛑وجه التقية في تشريك هؤلاء ظاهر و مع ذلك أوضح الأمر إذ معلوم أن ذكر منصور بن سليمان للتقية، و معلوم أيضا أن حميدة لم تكن قابلة للإمامة فبقي الأمر مترددا بين الوالدين، و لو كان الأكبر قابلا للإمامة لم يضم إليه الأصغر فبين عليه السلام بذلك أنه غير قابل لذلك، فتعين موسى عليه السلام.)2
🔰 علامه مجلسی رحمه الله علیه:
وجه تقیه در حدیث مشهود است با وجود تقیه امر{امامت} واضح است چون معلوم است که نام بردن منصور دوانیقی برای تقیه است{ چون انسان فاجر صلاحیت امام شدن را ندارد و همچنین حمیده{ همسر امام صادق علیه السلام} زیرا نِسوان قابلیت امام شدن را ندارند.پس امامت مردد میشود بین دو فرزند امام صادق علیه السلام یعنی عبدالله و موسی و اگر فرزند بزرگتر { عبدالله} لیاقت امامت را داشت هیچ وقت فرزند کوچکتر { امام کاظم علیه السلام} را در وصیت نام نمیبرد لذا امام صادق علیه السلام امر را واضح بیان کرده است و در بین وصی ها فقط امام موسی کاظم علیه السلام قابلیت امام شدن برای جامعه را دارد .
📚: منابع
1:الکافی ،ج ۱ ،ص ۳۱۰
2: مرآة العقول ج3، ص: 338
📌ترجمه حدیث هذا ادب جعفر
🌞روزی #زید_شحام از #کوفه خدمت امام #صادق(ع) رسید و امام درباره #سبک_زندگی و منبع تعالیم شیعی به وی فرمود:
⬅️ای زید به هریک از مردم #کوفه که فکر میکنی از من اطاعت کرده و به گفتار من عمل میکند، سلام من را برسان
🌻هرکس از شما که در دینش #پارسا باشد؛
🌻 #راستگو باشد
🌻 #امانت را به صاحبش برگرداند
🌻 #اخلاقش با مردم خوب باشد
میگویند این #جعفری است.
و این من را خوشحال می کند و می گویند:
این از آثار تعالیم جعفربن محمد است و اگر غیر از این باشد برای من پسندیده نیست.
بخدا سوگند پدرم(امام #باقر) فرمود:
یکی از #شیعیان امیرمومنان #علی(ع) در قبیله ای بود که #زینت آنان بود.
⬅️وی امانت دارترین، عادلترین در قضاوت، #راستگوترین آنان در امور زندگی مردم بود و مردم آن قبیله می گفتند چه کسی مثل این شیعه است؟
📚کلینی، الکافی، ج۲، ص۶۳۶.