💠 پاسخ مرحوم مامقانی به چرایی عدم همراهی برخی از بزرگان با حضرت سیدالشهداء علیهالسلام
❖ و أمّا المتخلّفون عنه عليهالسلام عند حركته من المدينة؛
● فلأنّ الحسين عليهالسلام حين حركته -و إن كان يدري هو و جمع من المطّلعين على إخبار النبي الأمين صلّىاللّهعليهوآلهوسلّم بمقتضى خبره صلّىاللّهعليهوآلهوسلّم أنّه: يستشهد بالعراق إلاّ أنّه في ظاهر الحال- لم يكن ليمضي إلى الحرب حتى يجب على كلّ مكلّف متابعته، و إنّما كان يمضي للإمامة بمقتضى طلب أهل الكوفة، فالمتخلّف عنه غير مؤاخذ بشيء
● و إنّما يؤاخذ لترك نصرته من حضر الطف، أو كان قريبا منه على وجه يمكنه الوصول إليه و نصرته و مع ذلك لم يفعل و قصّر في نصرته
● فالمتخلّفون بالحجاز لم يكونوا مكلّفين بالحركة معه حتى يوجب تخلّفهم الفسق...
● و لذا إنّ جملة من الأخيار الأبدال الذين لم يكتب اللّه تعالى لهم نيل هذا الشرف الدائم بقوا في الحجاز، و لم يتأمّل أحد في عدالتهم؛ كابن الحنفية ... و أضرابه.
📚 تنقيح المقال؛ ج۲؛ ص۳۱۰
✍️ پ.ن: قضاوت با عزیزان
📌نحسی روزگار یا مجازات اعمال؟
فردی به نام حسن بن مسعود میگوید:
روزی به محضر امام #هادی(ع) رفتم در حالی که انگشتم #آسیب دیده بود، یک مرد سواره هم به من برخورد کرده و شانهام را آسیب زد. همچنین بخشی از لباسم در شلوغی جمعیت پاره شده بود. (خطاب به آن روز) گفتم: «براستی که روز شوم و نحسی هستی! خدا مرا از شرّ تو حفظ کند»
امام #هادی(ع) فرمود:
ای حسن! تو که با ما رفت و آمد داری، چگونه #گناه خودت را به گردن یک بیگناه(روزگار) میاندازی؟!
حسن گوید: عقل من سر جایش آمد و اشتباهم را فهمیدم و گفتم: ای مولای من! #استغفرالله میگویم و از خدا عذرخواهی میکنم.
امام فرمود: ای #حسن! روزها چه گناهی کردهاند که آنها را شوم و نحس مینامید، وقتی به خاطر اعمالتان در آنها #مجازات شدهاید.
گفتم: برای همیشه از خداوند طلب #بخشایش میکنم. این #توبه من باشد ای فرزند رسول خدا!
امام فرمود:
به خدا قسم (این عذرخواهی ظاهری) سودی ندارد. وقتی کسی یا چیزی که تقصیر و گناهی نکرده را #سرزنش میکنید. خداوند شما را #مجازات میفرماید. (لذا باید این شیوه را واقعا رها کنید).
ای حسن! مگر نمیدانی که #پاداش دادن و مجازات کردن، کار #خدا است و اوست که دیر یا زود، جزای اعمال انسان را میدهد؟!
عرض کردم: آری مولای من!
امام فرمود: دیگر این را تکرار نکن(و حوادث ناگوار را به گردن نحسی ایام نینداز!) و در مورد حکم خدا( یعنی حوادث خوب و بدی که در زندگی رخ میدهد)، نقشی برای (نحس بودنِ) روزها قائل نشو!
📚ابن شعبه حرانی، تحف العقول، ص: 482.
آیت الله سید مرتضی مستجابی :
🔸در جوانی به مدّت شش ماه مبتلا به دست درد شدیدی شدم. روزانه یک مشت قرص می خوردم اما اثری در کاهش درد نداشت. شدّت درد به حدی بود که دستم را به بخاری میچسباندم تا درد فراموشم شود.
▫️تا روزی در مسير تهران نزدیک صحن حرم حضرت معصوم سرم را از ماشین بيرون کرده و به حضرت عرض کردم:
🔸عمه جان ، میگویند عمّه ها فرزندان برادر را دوست دارند ، من دستم درد ميکند.
🔸هنوز چیزی از قم دور نشده بودیم که حس کردم اثری از آن درد شديد در دستم نیست و برای همیشه راحت شدم.
امروز اولین روز از ماه صفر است. مرحوم شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیحالجنان ماه صفر را دومین ماه قمری معرفی میکند که برای آغاز آن اعمالی ذکر شده است:
آگاه باش که این ماه معروف به نُحوست و بدیمنی است و برای رفع نُحوست و بدیمنی چیزی بهتر از صدقه دادن و خواندن ادعیه و دعاهای پناهدهنده به خدا نیست و اگر کسی بخواهد از بلاهای نازله این ماه، محفوظ بماند، چنانکه محدّث فیض و غیر او فرمودهاند؛ هر روز «ده مرتبه» بخواند:
یَا شَدِیدَ الْقُویٰ وَ یَا شَدِیدَ الْمِحالِ، یَا عَزِیزُ یَا عَزِیزُ یَا عَزِیزُ، ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمِیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنِی شَرَّ خَلْقِکَ، یَا مُحْسِنُ یَا مُجْمِلُ یَا مُنْعِمُ یَا مُفْضِلُ، یَا لَاإِلٰهَ إِلّا أَنْتَ سُبْحانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذٰلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنِینَ، وَصَلَّی اللّٰهُ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ.
ای سخت نیرو و سخت کیفر، ای عزیز، ای عزیز، ای عزیز، همه آفریدگانت در برابر عظمتت خوار گشته، مرا از شر آفریدگانت کفایت کن، ای نیکوکار، ای زیباکار، ای نعمتبخش، ای افزونکننده، ای که معبودی جز تو نیست، منزّهی تو، من از ستمکارانم، پس دعایش را مستجاب کردیم و او را [اشاره به رهایی حضرت یونس از دل ماهی] از اندوه نجات دادیم و اینچنین مؤمنان را نجات میدهیم، درود خدا بر محمّد و خاندان پاک و پاکیزهاش.
به اسم اسلام، ریشه اسلام را هدف گرفتند
🔹️هنوز بسیاری از ما از جنگ صفین و اینكه چه كسانی درگیر جنگ بودند و چند نفر كشته شدند، اطلاع كافی نداریم؛ درحالیكه تاریخ ساسانیان و افرادی مانند اردشیر بابکان، اردشیر دراز دست و شاپور ذوالاکتاف را بهخوبی می شناسیم! جنگ صفین، جنگ بسیار عجیبی بود؛ جنگی كه در آن هر دو طرف به نام اسلام می جنگیدند. هر دو طرف هنگام ظهر در صف نماز جماعت می ایستادند و به فرمانده شان اقتدا می کردند. این جنگ مدت زیادی طول کشید و بیش از صدهزار نفر در آن کشته شدند؛ آن هم در جنگ تن به تن، نه با بمب.
🔹️مورخان آورده اند كه در این جنگ، در یک شبانهروز، بیش از 36 هزار نفر كشته شدند. در چنین موقعیتی مالک اشتر وقتی می دید كه بسیاری از یارانش در حال كشته شدن هستند (زیرا آنها تجربه و شجاعت جنگی مالك را نداشتند) به گریه افتاد. امیرالمؤمنین (علیه السلام) وقتی دیدند مالک گریه می کند، گفتند: «ما یُبْکیکَ یا مالک؟؛ چه چیزی موجب گریه تو شده است؟» «لا اَبکَی الله عَینَیک؛ خدا چشمان تو را نگریاند؟» مالك گفت: آقا می بینم یاران به شهادت می رسند و به بهشت می روند؛ ولی من از بهشت محروم هستم. امام علی (علیه السلام) فرمود: «اَبْشِر بِخَیر؛ بشارت باد بر تو به خیر» مژده ای دادند که تو به خواسته ات می رسی.
🔹️مالك کسی بود که با این قدرت و شهامت، وقتی دشمن نام او را می شنید، لرزه بر اندامش می افتاد. وقتی مالک می گفت «هل من مبارز؛ کسی بیاید با من بجنگد» بسیاری از شجاعان شام می لرزیدند و جرئت نمی کردند با او مواجه شوند؛ اما چنین کسی گریه می كند و می گوید می بینم این ها دسته دسته به بهشت می روند و من جامانده ام. از سوی دیگر، وقتی لشكر امیرالمؤمنین (علیه السلام) در آستانه پیروزی قرار داشت و در لشکر معاویه آثار شکست ظاهر می شد، عمروعاص دستور داد قرآن ها را سر نیزه کنید و بگویید ما با شما جنگ نداریم و هر چه قرآن می گوید عمل می کنیم.
🔹️قرّاء و حافظان قرآن با پیشانی های پینه بسته، دست از جنگ کشیدند امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود: «من قرآن ناطقم. این ها حیله است.» اما گوش ندادند و گفتند ما با قرآن نمی جنگیم. کار به آن جا رسید که گفتند به مالک بگو برگردد «والا قَتَلْناک نَقْتُلُک کَما قَتَلنا عُثمان؛ همانطور که عثمان را کشتیم، تو را نیز میکشیم!»(ابن اعثم، الفتوح، ج ۳، ص ۱۸۶) بگو مالک برگردد؛ ما با قرآن نمی جنگیم!
🔹️مالک به امام (علیه السلام) پیغام داد اگر یک ساعت به من مهلت دهید، کار را تمام می کنم. امام (علیه السلام) فرمود: «اگر می خواهی علی را زنده ببینی برگرد!» یعنی مالك هم آن قدر بصیرت داشت که فریب نمی خورد. وقتی امام (علیه السلام) با قاطعیت فرمود برگرد، گفت حال كه شما میفرمایید، چشم. ایمان، اخلاص، تواضع، شهادتطلبی، و در نهایت اطاعت از رهبری، مجموعه ویژگی های تشكیل دهنده شخصیت مالک اشتر است.
🔹️اینكه مقام معظم رهبری می فرمایند شما چنین سربازانی باشید، یعنی بكوشید این ویژگی ها را در خودتان کسب کنید تا بتوانید در راه حق استقامت داشته باشید و فریب مذاکرات دشمنان و پیشنهاد صلح و... را نخورید؛ آن ها هیچ گاه دلشان به حال شما نخواهد سوخت. بهترین شگردهایشان این است که در نهایت قرآن را سر نیزه می کنند. ماركسیسم، بزرگ ترین دشمن ما در عصر اسلام است؛ اما شاید روزی برسد که بگویند ما اسلام را قبول داریم. ما نباید فریب آنها را بخوریم. باید اهداف آنها را شناخت؛ باید دید پشت پرده با هم چه صحبت هایی می کنند و چه قول هایی به هم می دهند.
۱۳۹۲/۱۲/۲۲
🗓یکم صفر، آغاز #جنگ_صفین در ۳۷ ه.ق
#مالک_اشتر
#بصیرت
🟢رضایتمندی و بیتوقعی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از مهمترین راههای داشتن یک زندگی رضایتبخش این است که در انجام کارهای خود، هیچ توقع و انتظاری از هیچ کس نداشته باشیم. هیچ کاری را به شرط مزد (عاطفی و انگیزشی) از دیگران انجام ندهیم. حتی اگر این مزد، توقع یک تشکر یا قدردانی باشد.
کسی که برای رضایت دیگران کاری انجام دهد، قطعاً «ناامید» و «سرخورده» و در نتیجه «افسرده» خواهد شد.
#رضایتمندی
#توقع
🔴کیفر دروغهای آسیبزا
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻«دروغ» و «دروغگویی» و «افترا» از بزرگترین رذیلتهای اجتماعی است. وقتی این دروغ به نظام اسلامی و یا بخشی از نیروهای مؤمن و انقلابی نسبت داده شود، رذیلت و گناه آن چند برابر میشود.
گاهی یک دروغ، آسیبهای مادی و معنوی بیجبرانی بر جامعه وارد میکند.
به تعبیر مولوی:
عالمی را یک سخن ویران کند
روبهان مرده را شیران کند
🔻در هیچ جامعه متمدنی دروغهای آسیبزا به ویژه از افراد تأثیرگذار، بیکیفر نیست. (یک مجری تلویزیونی در آمریکا به جرم اینکه یک دروغ چند ثانیهای در تلویزیون بیان کرد، ۹۶۵ میلیون دلار جریمه شد!)
🔻به راستی چرا در جامعه ما دروغهای آسیبزا جرم به شمار نمیآیند؟!
#اخلاق
#دروغ
🔷 با لیبرالها چه باید کرد؟
(متن جالبی است که یکی از دوستان فرهیخته برای من ارسال کرد)
کنار آمدن با لیبرالها به این سادگی نیست و دقت بیشتری میخواهد:
وقتی به شاهچراغ حمله شد، گفتند: جای گشت ارشاد، امنیت مردم رو تامین کنید.
⛔️ولی وقتی تروریستها را دستگیر کردند، هشتگ نه به اعدام راه انداختند.
⛔️ اسرائیل، نطنز و اصفهان را زد و شهیدان شهریاری و احمدی روشن را ترور کرد، گفتند: دیدید روسیه اس۳۰۰ نداد.
⛔️ غزه اسرائیل را با طوفان الاقصی زد، نوشتند: خون رو با خون جواب نمیدن.
⛔️ طالبان، پنجشیر را تصرف کرد: غوغا راه انداختند که: حکومت حاضر به دفاع از مظلومان افغانی نیست!
⛔️اما از مظلومین فلسطین که دفاع شد، گفتند: نه غزه، نه لبنان!
⛔️تحریم که شدیم، تحلیل کردند که: به خاطر دشمنی تان با آمریکا است.
⛔️ اما وقتی آمریکا از برجام خارج شد: نوشتند: به خاطر حملهی شما به سفارت عربستان بود!
⛔️ شهید رئیسی بدون برجام، تحریم را بی اثر کرد، گفتند: پولش رو که نمیتونید بیارید چه فایده!
⛔️ پولها که آزاد شد، گفتند: همه رو دادید فلسطین!
⛔️ به همت دانشمندان جوانمان واکسن ساختیم. توییت زدند که: آب مقطره.
⛔️ واکسن را با پیگیری دولت مرحوم رئیسی وارد کردیم، نوشتند: چینیه به درد نمیخوره!
⛔️ با عربستان جنگ دیپلماتیک داشتیم، فریاد زدند: دیپلماسی بلد نیستید.
⛔️با عربستان ارتباط برقرار کردیم، ناگهان گفتند: چی شد از شعارهای انقلاب عقب نشینی کردید؟!
⛔️هیأتها رونق گرفت، نوشتند: عزا بسه مردم نیاز به شادی دارند.
⛔️جشن شادی چند کیلومتری غدیر برگزار شد، گفتند: امارات ماهواره فرستاده هوا، شما ایستگاه صلواتی میزنید؟!
⛔️ماهواره فرستادیم هوا، گفتند: وقتی مردم تو اجاره خونه ماندهاند، ماهواره چه فایده داره!
⛔️با چین قرارداد ساخت مسکن و با روسیه قرارداد همکاری بلند مدت نوشتیم، تحلیل نوشتند که:کشور رو فروختید به چین و روسیه.
⛔️روسیه اسلحه از ما خرید: گفتند در جنگ اوکراین دخالت کردید!
⛔️اعلام بی طرفی کردیم: گفتند از اسرائیل ترسیدید.
⛔️اسرائیل رو بزنیم: مقصر مائیم،چون چوب کردیم لانه زنبور.
⛔️نزنیم میگن: ایران ترسید.
🔻واقعاً مخالفان جمهوری اسلامی و حکمرانی دینی موجودات عجیبیاند.
خلاصه هر کاری بکنیم از نظر لیبرالهای غربزده زیر سئوالیم و بدهکار!.
#غرب
#غربزدگی
🖊احمدحسین شریفی
انسان حقیقتاً موجودی پیچیده است.
به سادگی مرادات، مقاصد و نگرشهای اصلی خود را نمایان نمیکند.
بلکه به راحتی و بدون هیچ کد و نشانهای میتواند نگاه اصلی و حقیقی خود را پنهان کند و چهرهای دیگر از خود نشان دهد!
این توانایی و استعداد شاید در هیچ موجود دیگری نباشد: توانایی نفاق، وارونهنمایی و پنهانکاری!
البته در بزنگاهها و مواقع خاصی میتوان آن چهره واقعی و شخصیت اصلی را شناخت؛ فی المثل
✔️در مواقع خشم و عصبانیت،
✔️یا در جایی که دیگر منفعتی برای او نداشته باشید،
✔️و یا در جایی که احساس کند در موقعیت یا مقامی قرار گرفته است که دیگر نیازی به تو ندارد.
#شخصیت
#نفاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
#حکایت_ الگو
☘️ دزد عقیده مردم نباشید !!!☘️
🔸 آیت الله المعظم سیستانی فرموده بودند:
زمانی که من در قم شاگرد فقیه بزرگ حضرت آیت الله آقای بروجردی بودم یک روز توصیه اخلاقی داشتند با این عنوان: مواظب باشید دزد عقیده مردم نباشید.
🔸 آیت الله بروجردی فرموده بودند یک روز دزدها جلوی کاروانی را میگیرند و اموال آن را غارت میکنند، میان اموال و اثاثیه آنان بقچهای بود که روی آن نوشته شده بود "بسم الله الرحمن الرحیم" آن را به رئیس دزدها نشان دادند و او پرسید این بقچه مال کیست؟ معلوم شد متعلق به یک پیرزن است، از آن پیرزن پرسید این کاغذ بسم الله برای چیست؟ جواب داد این را نوشتم تا از خطر دزدها محفوظ بماند! رئیس دزدها گفت: محفوظ ماند بردار و برو.
🔸 نوچه های رئیس اعتراض کردند که این همه زحمت کشیدیم و دزدیدیم چرا به او برگرداندی ؟جواب داد :ما دزد اموال هستیم ،دزد #عقیده نیستیم!
⬅️ آیت الله بروجردی با نقل این داستان فرموده بودند: شما #طلاب عزیز مواظب باشید دزد عقیده مردم نباشید.
📚حقیقتی پنهان جلد ۱ صحفه ۱۳۲
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
-
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 باور نمیکنم که این لب همان لب است😭
@السلامعلیکیابنتالحسین
و علیابیک المظلوم الشهید الغریب و رحمة الله و برکاته
📌آمار #اسرا و اسامی #بازماندگان_کربلا
اگرچه برخی منابع سعی کرده اند آماری از اسرا و #بازماندگان کربلا ارائه کنند، اما گاهی دچار اشتباه شده اند. اما طبق شواهد تاریخی، افراد ذیل بازمانده کربلا هستند:
۱. امام #سجاد علیه السلام؛
۲. امام #باقر علیه السلام؛
۳. عمر بن حسین بن علی بن ابی طالب؛
۴. محمدبن حسین بن علی؛
۵. زید بن حسن بن علی بن ابی طالب؛
۶. عمرو بن حسن بن علی بن ابی طالب؛
۷. محمدبن عمرو بن حسن بن علی بن ابی طالب؛
۸. دو فرزند جعفر بن ابی طالب؛
۹. عبدالله بن عباس بن علی؛
۱۰. قاسم بن عبدالله بن جعفر؛
۱۱. قاسم بن محمد بن جعفر؛
۱۲. محمد اصغر بن عقیل؛
۱۳. عقبه بن سمعان غلام رباب؛
۱۴. غلام عبدالرحمان بن عبدربه؛
۱۵. مسلم بن رباح، خادم امیرمومنان؛
۱۶. علی بن عثمان مغربی؛
۱۷. دختران #امیرمومنان:
حضرت زینب، #فاطمه، ام کلثوم و....
۱۸. دختران امام #حسین:
فاطمه و #سکینه؛ #رقیه هم در شام به شهادت رسید؛
۱۹. #رباب همسر امام حسین(ع)؛
۲۰. ام محمد یا فاطمه دختر امام #حسن(ع)؛
۲۱. خادمه های حضرت #زینب؛
📚ر. ک. مقتل جامع سیدالشهدا علیه السلام، ج۲.
در کتاب مقتل جامع سیدالشهدا علیه السلام برخی اسامی فراموش شده است:
حسن بن حسن بن علی(حسن مثنی) نیز #مجروح بود و در کوفه برای مداوا ماند و جزو اسرا نبود.
همسر و فرزندان مسلم بن عقیل نیز از اسرا هستند.
از آنجا که در زیارت نامه حضرت علی اکبر به صاحب اولاد بودن او اشاره شده است، به احتمال اگر در کربلا حضور داشته باشند، فرزندان و همسر او هم جزو اسرا بوده اند.
📌محل اقامت اسرا در شام
◀️طبق نقل مشهور #اسرا را از باب #توما یا ساعت، وارد شهر کردند و در ورودی #مسجدجامع، بر سکویی که محل نگهداری اسرا بود، جای دادند که در معرض دید عموم مردم باشند.
◀️در روایتی دیگر، اسرا را در آغاز ورود به #دمشق در محلی #ویران و بی سقف جای داده و چند #سرباز_رومی را به نگهبانی آنان گماردند.
◀️به گزارش امام #صادق(ع)، خانه ای به آنان دادند که بر سرشان فروریزد و آنان را بکشد.
◀️خطبه کوبنده امام #سجاد(ع) در مسجد جامع باعث گردید که اسرا را به خانه ای کنار منزل یزید ببرند.
◀️طبق گزارش شیخ مفید، اتاق #زنان و مردان جدا بود.
📚صفار، بصائر الدرجات، ص۳۳۷.
📚شیخ مفید، الارشاد، ج۲، ص۲۶.
📚سیدبن طاوس، الملهوف، ص۲۱۹.
✍️ به مناسبت حلول ماه صفر
دعايي أست مربوط به ايام ماه صفر كه مرحوم شيخ عباس قمي در مفاتيح الجنان از مرحوم فيض كاشاني نقل كرده أست كه براي در امان ماندن از نحوست ماه صفر هر روز ١٠ مرتبه خوانده شود:
يا شديد القوي و يا شديد المحال يا عزيز يا عزيز يا عزيز ذلت بعظمتك جميع خلقك فاكفني شر خلقك ….
حسب تحقيقات انجام شده اين دعا در هيچ يك از منابع روايي شيعه و سني وجود ندارد. همچنين تا جايي كه جستجو شد اين دعا در هيچ يك از كتب ادعيه مانند مصباح المتهجد و اقبال الاعمال و… يافت نگرديد.
جالب اينكه در بحار الانوار و مستدرك الوسايل و همچنين در كتابهاي مرحوم فيض نيز نشان و ردي از اين دعا ديده نشد.
📌 تنها در کتاب تذکرة اولیالالباب نوشتة شیخ داوود انطاکی (متوفاي ١٠٠٨ ق) متنی تقریباً مشابه با اين دعا وجود دارد كه در مورد چهارشنبه آخر ماه صفر أست كه البته آن هم نه سندی دارد و نه دلالتی بر نحوست ماه صفر.
از سوي ديگر سيد بن طاووس در كتاب المجتني من الدعاء المجتبي از ربيع الابرار زمخشري چنين نقل كرده كه:
شَكَا رَجُلٌ إِلَى اَلْحَسَنِ مَظْلِمَةً فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِذَا صَلَّيْتَ اَلرَّكْعَتَيْنِ بَعْدَ اَلْمَغْرِبِ فَاسْجُدْ وَ قُلْ يَا شَدِيدَ اَلْقُوَى يَا شَدِيدَ اَلْمِحَالِ يَا عَزِيزُ أَذْلَلْتَ بِعِزَّتِكَ جَمِيعَ خَلْقِكَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اِكْفِنِي مَئُونَةَ فُلاَنٍ بِمَا شِئْتَ فَلَمْ يُوعَ إِلاَّ بِالْوَاعِيَةِ فِي اَللَّيْلِ فَسَأَلَ عَنْهَا فَقِيلَ مَاتَ فُلاَنٌ فَجْأَةً
صرف نظر از ضعف سندي و عدم اعتبار اين روايت، و عدم ارتباط آن با ماه صفر؛ به نظر مي رسد كه دعاي ذكر شده در مفاتيح الجنان بنوعي اقتباس از بخشي از روايت فوق أست كه با تلفيق با عبارات ديگر بصورت مذكور سرهم بندي شده باشد كه در اين صورت كاملا جعلي و ساخته گي بوده و هيچ سنديتي ندارد.
📚 رجوع كنيد به :
١- تذكرة اولي الالباب - داوود انطاكي - ج ٣ ص ١٩٥.
٢- المجتني من الدعاء المجتبي - سيد بن طاووس - ص ٢٠.
http://eitaa.com/nokaterjalie
رهتوشه اربعین.pdf
945.1K
#رهتوشه_اربعین
#احکام_شرعی
#هدیه_تبلیغی 👉 بزن
#احکام_اربعین
✍رفقای طلبه!
با داشتن این #بسته_بیان_احکام، در مسیر #پیادهروی_اربعین و حرمها، راحت راحت 😍 برای زائرین مسئله شرعی بگید!👌
✅ در این pdf، غالب مسائل فقهی مورد نیاز در #سفر_اربعین مطرح شده است.🤩
👌 همین الان بازش کن و فهرستش رو حداقل ببین!
احکامشرعی و معارف دینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 #روضه_خوانها حتما بخوانند.
زيد شَحّام نقل مي كند:
ما و گروهى از كوفیان در حضور امام #جعفرصادق(ع) نشسته بوديم كه جعفربن عفان طائِی به حضور امام مشرف شد. امام به او فرمود:
اى جعفر!
به من رسيده است كه تو خيلى خوب در رثای #حسين بن علی(ع) شعر ميگوئى؟ جعفر گفت: آرى. امام فرمود:
پس شعر بگو! وقتى وى #شعر گفت: امام صادق(ع) بقدرى #گريه كرد كه اشك هاى ایشان بر گونه هاى صورت و ريش مباركش سرازیر گشت و افرادى هم كه حضور داشتند گريان شدند. امام فرمود:
ای جعفر!
احدى نيست كه درباره مصيبت حسين بن علی(ع) شعر بگويد، گريه كند و ديگران را #گريان نمايد، مگر اينكه خداوند- از سر رحمت خود- #بهشت را بر او واجب مي كند و او را می آمرزد.
📚شیخ طوسی، اختیار معرفه الرجال، ج2، ص574.
پیرامون عبارت استر ذهبک و ذهابک و مذهبک - درباره شفافیت / چیستی - تالار گفتگوی دغدغهمندان حوزه شفافیت و مبارزه با فساد
https://discuss.tp4.ir/t/topic/3186/2
زعفر جنی
👹 در روزها بلکه سالهای اخیر تصاویری از تعزیه جنیان در برخی شهرها منتشر و اعتراض و انتقادهایی را در پی داشته است.
🔍 داستان زعفر پادشاه اجنه منحصر به کتاب نامعتبر روضة الشهداست و او از کتاب نورالائمه نقل میکند که اثری ناشناخته است.
👿 بر اساس این داستان، گروهی از #جنیان نزد امام #حسین(ع) آمده و برای یاریاش اعلام آمادگی کردند ولی امام فرمود چون دشمن، شما را نمیبیند جنگ عادلانه نخواهد بود. پس یاری آنان را نپذیرفت.
💡 محدث نوری و شهید مطهری و بسیاری از عالمان، اینگونه داستانها را نقد کردهاند؛ اما چرا همچنان در میان مردم رواج دارد؟
👈 به نظر میرسد علت اصلی این ماندگاری، جایگاه و نفوذِ پشت صحنه کتاب #روضة_الشهدا در میان ماست.
🖇 با آنکه شاید توجه و مراجعه به این کتاب در میان عموم، اندک باشد و خیلی آن را ندیده و نشناسند؛ اما غیر مستقیم تأثیر خود را گذاشته و در روضهخوانیهای ما حضور جدّی دارد.
❌ نقل چنین مطالبی یک بحث است اما مهمتر هزینههایی است که راهانداری کاروانی از اجنه با آن شکل و شمایل و امکانات در بر دارد.
💵 به امید روزی که اموال خود را در راه صحیح حرکت #سیدالشهدا هزینه کنیم.
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#نقد_کژیها
📌گستاخي يزيد به سر مطهر امام #حسين(ع)
يكي از صحنههاي دلخراش مجلس يزيد(لعنت الله علیه)، صحنهاي بود كه سر امام را در تشت طلا گذاشته بودند و او با چوبدستي به دندانهاي پيشين امام ميزد و سر و صورت او را وارسي ميكرد.
📚خوارزمي، مقتلالحسين، ج2، ص64؛
📚يعقوبي، تاريخ اليعقوبي، ج2، ص245؛ 64؛
📚عمادالدّين طبري، كامل بهائي، ج2، ص294.
31.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | امام حسن مجتبی(ع)، احیاءکننده نهضت اسلام
✏️ روایتی از حضرت آیتالله خامنهای درباره دوران مبارزات امام حسن مجتبی علیهالسلام
🗓 انتشار به مناسبت هفتم صفر؛ سالروز شهادت امام حسن مجتبی علیهالسلام
4_5877724085298925199.mp3
3.68M
شهادت امام حسن مجتبی (ع)
تسلیت باد
دستورالعمل جذب خاص (بدون آزمون) روحانی کاروان عتبات عالیات
در راستای اجرای سیاستهای بعثه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و باعنایت به توصیه نماینده محترم ولی فقیه در خصوص جذب نیروهای نخبه و فرهیخته حوزههای علمیه (جذب خاص) به عنوان خادمان فرهنگی عتبات عالیات، معاونت فرهنگی بعثه نسبت به جذب افرادی که دارای شرایط عمومی واختصاصی ذیل هستند از تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/27 لغایت ۱۴۰۳/06/27 اقدام مینماید.
❇️ الف - شرایط عمومی
✅️ -تابعیت جمهوری اسلامی ایران.
✅️ -التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی و ولایت فقیه.
✅️-برخورداری از حسن شهرت و معاشرت.
✅️ -نداشتن سوءپیشینه و سابقه محكومیت در محاکم قضائی جمهوری اسلامی ایران.
✅️ -برخورداری از توانائی جسمانی.
✅️-نداشتن منع قانونی خدمت نظام وظیفه عمومی در زمان اعزام.
✅️ -متأهل بودن.
✅️-معمم بودن دائم در زمان پذیرش.
✅️ -دارابودن حداقل 27 سال و حداکثر ۴۵ سال.
⚠️ ب - شرایط اختصاص
☑️ .دارا بودن مدرک اتمام کتبی و شفاهی پایه دهم از حوزه های قم، مشهد یا اصفهان
🔽ج- فرآیند جذب
🔻.ثبت نام اولیه در سایت آزمون (azmoon.hajj.ir)
🔻.تأیید ثبت نام (صحت سنجی مدارک بارگزاری شده در سامانه، توسط مناطق و ستاد)
🔻.کسب حد نصاب قبولی در مصاحبه علمی و عملی
🔻.کسب حد نصاب قبولی در ارزیابی نوار سخنرانی و روضه خوانی و مدیحه سرایی
🔻.طی کردن مراحل آموزش و کسب حد نصاب آن
❎️ تبصره3: پس از تائید ثبت نام در صورت عدم مراجعه داوطلبان جهت گذراندن مراحل جذب طی 3 سال، پرونده ایشان مختومه میگردد.
❎️ تبصره 2: کسب حد نصاب قبولی در مصاحبه علمی، حداقل امتیاز ۷۰ (14) از ۱۰۰ (20) میباشد.
⏬️ د: مصاحبه علمی و عملی
✔️.مصاحبه بر دو محور علمی و عملی طبق جدول ذیل برگزار میگردد.
✔️.زمان برگزاری مصاحبه از تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/01 تا ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ میباشد.
✔️.محل برگزاری مصاحبه علمی، دفاتر بعثه در سراسر کشور میباشد.
❌️تذکرات ضروری❌️
1 -جذب خاص فقط از طریق سامانه جذب به آدرس azmoon.hajj.ir انجام میگیرد و افراد واجد شرائط با مراجعه به سامانه نسبت به ثبت نام اقدام مینمایند.
2 -هزینه ثبت نام 2.000.000 ریال میباشد که تنها از طریق درگاه اینترنتی معتبر همین سامانه قابل پرداخت است.
3-پس از اتمام زمان ثبت نام حداکثر طی سه ماه مدارک داوطلبان بررسی و صحت سنجی میگردد و داوطلبان میتوانند با مراجعه به سایت یا بعثه منطقه خود از وضعیت ثبت نام خویش مطلع شوند.
4 -دفاتر مناطق و استانی بعثه وظیفه دارند در خصوص نحوه جذب خاص، داوطلبان را راهنمایی نمایند .
5 -هر داوطلب فقط یكبار مجاز به شرکت در مصاحبه علمی و عملی جذب خاص میباشد.
6 -در صورت عدم موفقیت داوطلب درهر یک از مراحل بند "ج" این اطلاعیه، داوطلب مردود تلقی میشود و تنها از طریق شرکت در آزمون عمومی امكان جذب را خواهد داشت.
7 -دوره آموزش تمهیدی پیش از آزمون، متعاقبا اعلام میگردد.
مدیریت جذب و سازماندهی معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری
💠 عزاداری در هندوستان
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
● مرحوم حاج آقای ما از مرحوم آقا سید محمدسعید [نوه مرحوم میرحامد حسین] قضیهای راجع به عزاداری امام حسین علیه السلام در هندوستان نقل کرد، فرمود:
● هندوها و بوداییها به امام حسین علیهالسلام ایمان زیادی دارند. یکی از آنها اولاددار نمیشد، نذر عزاداری کرد و اولاددار شد. کار او این بود که شیعیان را در عزاداری اطعام می کرد بدین نحو که فقط هزینۀ آن را میپرداخت و به مردم در ورود و خروج احترام میکرد و خودش مباشر اطعام نمیشد.
● بچّۀ این آقا به چهارده سالگی رسید و از دنیا رفت، خیلی ناراحت شد، خانم او به او گفت: ناراحت نباش، تو بچّه را از امام حسین علیه السلام گرفتی، حالا هم به آن حضرت متوسّل بشو، او بچه را زنده میکند. مجلس برپا کردند و عزاداری کردند، بچه زنده شد!
📚جرعهای از دریا؛ ج۲؛ ص۳۵۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 بحث و جدل دختر جوان با استاد ازغدی درباره #حجاب و پاسخ جالب ایشان