عید غدیر خم
غدیر خم نام ناحیهای است بین مکه و مدینه که پیامبر اسلام در حجة الوداع علی را «ولی» پس از خود اعلام کرد. ۱۸ ذیالحجه، سالروز این واقعه میان شیعیان به عید غدیر خم شهرت دارد.
محمد، پیامبر اسلام در بازگشت از آخرین حج خود تمام مسلمانانی که در حج شرکت داشتند را در محلی به نام غدیرخم جمع کرده و علی بن ابی طالب را به عنوان وصی برادر و جانشین خود از جانب خدا معرفی کرد. عبارت معروف «هر آنکس که من مولای او هستم، پس علی مولای اوست» قسمتی از خطابه بلند غدیر است که مورد تایید شیعیان و اهل تسنن است. گرچه در تفسیر «ولی» بین شیعه و سنی اختلاف وجود دارد. در فرهنگ لغت عرب ولی به دو معنی آمده: ۱- دوست؛ ۲- صاحب اختیار به معنای جانشین و امام پس از پیامبر .
جغرافیای غدیر خم
«غدیر خم» نام ناحیهای است در میان مکه و مدینه که بر سر راه حجاج قرار دارد. غدیر خم نام محلی است که به خاطر وجود برکهای در این محل، که در آن آب باران جمع میشده است، به این نام (غدیر خم) شهرت یافته است. غدیر در ۳ - ۴ کیلومتری جحفه واقع شده و جحفه در ۶۴ کیلومتری مکه قرار دارد که یکی از میقاتهای پنجگانه میباشد. در جحفه راه اهالی مصر، مدینه، عراق و شام از یکدیگر جدا میشود. غدیر خم به علت وجود مقداری آب و چندین درخت کهنسال، محل توقف و استراحت کاروانیان واقع میشد اما دارای گرمایی طاقت فرسا و شدید بود.[۱]
مسجد غدیر خم
مسجدی با وسعتی بالغ بر ۵۰ متر مربع واقع در منطقه غدیر که در دو دهه اخیر بازسازی شد اما در شهریور ۱۳۸۶ پیروان فرقه وهابیت در اقدامی شبانه آن را به ویرانهای تبدیل کردند.
مسجد غدیر خم در روایات شیعیان
شیخ کلینی در کتاب کافی فصلی با عنوان «مسجد غدیر خم» آورده و چنین گفتهاست:
۱- عبدالرحمن بن حجاج میگوید: «روز بود و من مسافر بودم از حضرت موسی بن جعفر(ع) درباره خواندن نماز در مسجد غدیر خم پرسیدم.
در پاسخ فرمود: در آن مسجد نماز بگزار، زیرا نماز در آن فضیلت بسیار دارد و پدرم همیشه به آن سفارش میکرد.»
۲-حسان جمال میگوید: «امام صادق(ع) را از مدینه به مکه همراهی میکردم، وقتی به مسجد غدیر رسیدیم حضرت نگاهی به سمت چپ مسجد کرد و فرمود: آنجا جای پای رسول خدا(ص) است جایی که فرمود: من کنت مولاه فعلی مولاه ...»
۳- ابان از امام صادق(ع) چنین روایت میکند: «نماز خواندن در مسجد غدیر مستحب است، زیرا که پیامبر(ص) در آن مکان امیرمؤمنان(ع) را به پا داشت (و او را به عنوان جانشینی خود به مردم معرفی کرد) و آن همان جایی است که خداوند حق را ظاهر ساخت.»
@kanonemahdavi
35.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ما بی عرضه ایم...!
#غدير
@kanonemahdavi
4_5791935884542609352.mp3
21.06M
قرائت دعای "عهــــد"
با نوای استاد علی فانی
هدیه میکنیــم به امام زمــان ارواحنافداه💚
@kanonemahdavi
🌹بنیاد مهدویت شهر بهارستان🌹
یا علی ذکر قیام قائم است... #غدیر_و_مهدویت ۳ امام صادق (ع): یک درهم خرج کردن در روز #غدیر برابر ا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا علی ذکر قیام قائم است...
#غدیر_و_مهدویت ۴
امام صادق (ع): یک درهم خرج کردن در روز #غدیر برابر است با صد هزار درهم - و بنا بر نقلی یک میلیون درهم - در بقیه اوقات است.
شما می توانید با کارهایی همانند:
با اشتراک گذاری مطالب مربوط به غدیر برای دیگران "یا" یک پدر با خریدن لباس برای فرزندان خود به مناسبت عید #غدیر
این عید بزرگ و اسمانی را تبلیغ و از برکات آن در روزگارتان بهره مند شوید...
@kanonemahdavi
در خطبه شریف غدیر به امام زمان (عجّلاللهفرجهالشریف) توجه خاصی شده است و پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در سه فراز خطبه به وجود مبارک آن حضرت اشاره فرمودهاند. در فراز اول میفرمایند: «مَعَاشِرَ النَّاسِ آمَنُوا بِاللهِ وَ رَسُولِهِ وَ النُّورِ الَّذِی اُنزِلَ مَعَهُ مِن قَبلِ ان نَطمِسَ وُجُوهاً فَنَّرُدُّها عَلی ادبارِها … مَعاشِرَ النّاسِ، النُّورُ مِنَ اللهِ عَزَّوَجَلَّ مَسلوکٌ فِی ثُمَّ فی عَلیِّ بنِ ابی طالِبٍ، ثُمَّ فِی النَّسلِ مِنهُ اِلَی القائِمِ المَهدِیِّ، الَّذِی یَاخُذُ بِحَقِّ اللهِ وَ بَکُلِّ حَقِّ هُوَ لَنَا.» [۱] در این قسمت از روایت، پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به صراحت جریان نور را علاوه بر خود، در امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) و امامان از نسل ایشان تا مهدی موعود (عجّلاللهفرجهالشریف) جاری و ساری میدانند و آن بزرگوار را گیرنده تمام حق الله و حق اهلبیت (علیهمالسّلام) که به آنها ظلم شده است، معرفی میکنند.
فراز دوم از گفتار پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) که اصل نگارش ما را در بر میگیرد، به صورت مستقل به امام زمان (عجّلاللهفرجهالشریف) و بیان ویژگیهای آن حضرت اختصاص دارد. حساسیت این قسمت از سخن را از آن جا میتوان دریافت که حضرتش هجده بار مردم را با تکرار لفظ هشدار دهنده «الا» (=هان، آگاه باشید) به دقت در کلام خود فرا میخواند. پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در آغاز این بخش، بار دیگر روند پیوسته نبوت و امامت را مطرح نموده و یادآور میشوند که سررشته این نظم، در دست علی (علیهالسّلام) است و پایان بخش این روند، حضرت مهدی (عجّلاللهفرجهالشریف) خواهد بود: «مَعاشِرَ النّاسِ، الا وَ انّی رَسولٌّ وَ عَلِیٌّ الاِمامُ وَ الوَصِیُّ مِن بَعدی، … الا انَّ خاتَمَ الاَئِمَهِ مِنَّا القائِمَ المَهدِی»[۲] و پس از آن، بیست و یک ویژگی اساسی و مهم آن امام را ترسیم مینمایند که به آنها خواهیم پرداخت.
سومین فراز، اواخر خطابه و هنگام بیعت گرفتن از مردم است که میفرمایند: «فَامِرتُ ان آخُذَ البَیعَهَ مِنکُم وَ الصَّفقَهَ لَکُم بِقَبُولِ ماجِئتُ بِهِ عَن اللهِ عَزَّوَجَلَّ فی عَلِیٍّ امیرِ المُؤمِنینَ وَ الاوصِیاءِ مِن بَعدِهِ الَّذینَ هُم مِنِّی وَ مِنهُ امامَهٌ فیهِم قائِمَهٌ، خاتِمُها المَهدیُّ اِلی یَومِ یلقَی اللهَ الَّذی یُقَدِرُ وَ یَقضی؛ [۳] مامورم که از شما پیمان بگیرم تا دست در دست من نهید، در پذیرش آن چه از سوی خداوند درباره علی امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) آوردهام و درباره اوصیای پس از او که از من و اویند، این امامت در میان آنان پایدار است و خاتم آنان مهدی (علیهالسّلام) است و پیشوایی استوار است تا روزی که با خداوند قدر و قضا دیدار کند (قیامت)».
نقطه اوج خطبه غدیر این است که پیغمبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) آینده جهان را به صورت تابلویی بسیار دقیق و زیبایی طراحی کردهاند (همین فراز دوم). البته در سه جای دیگر هم (دو بار در قسمت ششم و یک بار در قسمت دهم خطابه) درباره امام زمان (عجّلاللهفرجهالشریف) مطالبی را گفتهاند؛ ولی قسمتی که دارای اهمیت ویژه است و چنانچه به خوبی در آن تامل و تدقیق شود، حکومت، شخصیت، علم، عصمت و ولایت تکوینی امام زمان (عجّلاللهفرجهالشریف) روشن میشود، همین قسمت هشتم خطابه غدیر است.
#غدیر_و_مهدویت
#امام_زمان
@kanonemahdavi
41.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رازسوره حمد
کاری از فرهاد عظیما
#امام_علی
@kanonemahdavi
امام باقر(علیه السلام) از پدر بزرگوارش امام صادق(علیه السلام) نقل كرد كه فرمودند:
شيطان دشمن خدا چهار بار ناله كرد: روزى كه مورد لعن خدا واقع شد و روزى كه به زمين هبوط كرد و روزى كه پيامبر اكرم(صلی الله علیه و آله و سلم) مبعوث شد و روز عيد #غدير.
@kanonemahdavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی در مورد غدیر
@kanonemahdavi
26.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا علی ذکر قیام قائم است...
#غدیر_و_مهدویت ۵
امام صادق (ع): یک درهم خرج کردن در روز #غدیر برابر است با صد هزار درهم - و بنا بر نقلی یک میلیون درهم - در بقیه اوقات است.
شما می توانید با کارهایی همانند:
با لبخند زدن و شادباش "یا" خواندن خطبه ی برادری به مناسبت عید #غدیر
این عید بزرگ و اسمانی را تبلیغ و از برکات آن در روزگارتان بهره مند شوید...
@kanonemahdavi
10847fb285a75-3c33-41d0-89c1-592b69b22853.mp3
8.02M
مولودی غدیر
حاج محمود کریمی
#غدیر
@kanonemahdavi
مولا علی (ع):
آنکه تلاشش برای آخرت باشد،
خداوند هم و غم دنیای او را
برطرف میکند.
@kanonemahdavi