احساس مسئولیت ( ۱)
یکی از معضلات و مشکلات اصلی ما نبود احساس مسئولیت است که انواع و اقسام کم کاری و بیکاری و بد کاری ها را برای ما رقم زده است .
بدین جهت ما به تحلیل مختصری از نامه امیرالمومنین علی علیه السلام به مالک اشتر می پردازیم تا نوع تعامل یک مسئول در ارتباط با مردم مشخص گردد .
امیرالمومنین علیه السلام مالک اشتر را حاکم مصر کرده است و به او فرمان داده است که در مدیریت خود اینگونه باید به پیش رود تا از پس مسئولیت بر آید .
امیرالمومنین علی علیه السلام می فرماید من مالک را حاکم قرار داده ام تا بتواند امور زیر را اجرا کند :
✅مدیریت اقتصادی داشته باشد و جهت آن مالیات جمع آوری کند ( جبایه خراجها )
✅مدیریت بین الملل داشته باشد و در پی آن مدیریت نظامی کند و در نتیجه با دشمنان جهاد کند ( جهاد عدوها )
✅مدیریت سیاسی داشته باشد و بتواند کار مردمش را به صلاح آورد ( استصلاح اهلها )
✅مدیریت شهری داشته باشد و بتواند شهر خودش را به آبادانی بکشاند ( عماره بلادها )
#نامه_امیرالمومنین_به_مالک_اشتر
#احساس_مسئولیت
بسم الله الرحمن الرحیم
قابل توجه دوستان
❌به جهت کسالت ، درس های ( اساس الحکومه ، الفائق ) امروز سه شنبه برگزار نمی گردد .❌
احساس مسئولیت ( ۲ )
✳️ با تقواها احساس مسئولیت دارند
✅ امیرالمومنین علی علیه السلام مالک اشتر را که حاکم مصر قرار داده است ، به اودستور می دهد که باید تقوای الهی را رعایت کند .
🔴 تا انسان نخواهد حق خدا را بدهد نمی تواند آن طور که باید و شاید مسئولیت خود را انجام دهد و اصلا قبل از آن اصلا احساس مسئولیت ندارد . حس مسئولیت فقط از کسانی بر می خیزد که خدا را ببینند و حق خدا را بدهند .
🔴 انسان های که خدا را نمی بینند ، مسئولیت ها را نمی فهمند و یک کودنی در فهم مسئولیت دارند و بسیار زحمت دارد که به آنها بفهمانیم که فلان مسئولیت را دارند .
✅ تقوا و رعایت جانب حق تعالی باعث می شود که اطاعت از حق تعالی را بر هر چیزی ترجیح دهد و اطاعت از حق را توهمی نبیند بلکه مستند به آن چیزی بکند که در کتابش آمده است .
🔴 تا اطاعت از حق تعالی را بر اطاعت از نفس خود مقدم نیندازد و تا بنایش تبعیت از کتاب خدا نباشد ، نمی تواند احساس مسئولیت با تمام جوانب و از هر جهت داشته باشد .
✅اگر حرف خدا در کتابش را در زندگی ضایع کردیم نباید انتظاری جز بدبختی و بیچارگی داشته باشیم و اگر حرف خدا که در کتابش انعکاس پیدا کرده به میدان آمد ، آن موقع احساس مسئولیت ها و در پی آن انجام مسئولیت ها به میدان می آید و انسان به آنچه باید می رسد .
✅بدبختی انسان در نداشتن احساس مسئولیت و عدم انجام حیطه مسئولیتها است و سعادت و خوشبختی انسان هم در احساس مسئولیت و انجام حیطه مسئولیتها است .
👈مسئولیت ها در کتاب خدا انعکاس یافته و حس مسئولیت و انجام و فعالیت در حیطه مسئولیت را تقوای الهی فعال می کند .
( امره بتقوی الله و ایثار طاعته و اتباع ما امر به فی کتابه من فرائضه و سننه التی لا یسعد احد الا باتباعها و لا یشقی الا مع جحودها و اضاعتها )
#نامه_امیرالمومنین_به_مالک_اشتر
#احساس_مسئولیت
#نهج_البلاغه_نامه_۵۳
احساس مسئولیت ( ۳ )
✳️منبع قرار دادن کتاب نفسانی نه کتاب خدا هنگام حس مسئولیت بدون پشتوانه تقوا✳️
✅ بدون تقوا یا اصلا احساس مسئولیتی نیست و یا اگر هم باشد منبع الهام گیری در کیفیت پیشبرد مسئولیت را نفس و نفسانیت و هوی و هوس قرار می دهد . از اینرو با توهم ناشی از هوی و هوس ، مسئولیت خود را به پیش می برد و همه جانبه نمی تواند به انجام مسئولیت بپردازد .
❌ عده ای که احساس مسئولیت برخاسته از هوی و هوس دارند ، در مسئولیت خود دچار خطای در تشخیص و تصمیم و انجام هستند . اینها از کتاب خودشان تبعیت می کنند نه از کتاب خدا . مسئولیت ها و نوع مسئولیت ها و کیفیت آن در کتاب خدا آمده ولی این به کتاب نفس و نفسانیت خود مراجعه می کند چرا که مانع مراجعه به کتاب نفسانیت خود ، تقواست که باعث می شود آنها را به کتاب خدا سوق دهد . باید انسان از محوریت بخشی به کتاب نفسانی خودش خارج شود و کتاب الهی را محور قرار دهد که آن لازمه تقوا است .
✅ با تقوا می توانیم از شر مسئولیت هایی که در آن کم کاری و بدکاری و بیکاری است ، نجات پیدا کنیم . مسئولیت بی تقوا ، مسئول کم کار و بیکار و بدکار پر مدعا و پر توجیه می سازد و حتی گاهی از ادعایش است که دیگر پاسخگویی ندارد و حالت سکوت می گیرد چرا که تنها خودش را حق به جانب می بیند .
( امره بتقوی الله و ایثار طاعته و اتباع ما امر به فی کتابه من فرائضه و سننه التی لا یسعد احد الا باتباعها و لا یشقی الا مع جحودها و اضاعتها )
#نامه_امیرالمومنین_به_مالک_اشتر
#احساس_مسئولیت
#نهج_البلاغه_نامه_۵۳
049_01.7..25 برهان امکان ووجوب.mp3
22.24M
#نهایه_الحکمه
#مرحله_دوازدهم
#الهیات_بمعنی_الاخص
براهین اثبات وجودخدا
🔹برهان امکان و وجوب
جلسه چهل و نهم
050_01.7.26 برهان امکان ووجوب.mp3
25.72M
#نهایه_الحکمه
#مرحله_دوازدهم
#الهیات_بمعنی_الاخص
براهین اثبات وجودخدا
🔹برهان امکان و وجوب
جلسه پنجاهم
030_01.7.25 مقدمات تصدیقیه تشکیک.mp3
25.43M
#نهایه_الحکمه
#المرحله_الاولی_فی_احکام_الوجود
#الفصل_الثالث_فی_ان_الوجود_حقیقه_مشککه
🔹مقدمات تصدیقیه تشکیک وجود
جلسه سی ام
✳️بهترین شاگرد امام
🔻در آستانه سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی /١
مرحوم سید مصطفی خمینی (ره) یکی از شخصیت های بالقوه و بالفعل اسلام بود. روزی که ایشان شهید شدند، در حدود سنین ۴۸-۴۷ سالگی بودند و در آن سن جزء ممتاز ترین کسانی بود که در حوزه های علمیه قم، نجف، مشهد و ... وجود داشت. بنده ایشان را به عنوان یک چهره برجسته حوزه علميه قم از سالها قبل می شناختم. وقتی به قم رفته بودیم، در درس فقه و اصول امام، ممتاز ترین کسی که بر طبق سنت و شیوه درسهای حوزه علمیه، گستاخانه با امام از مباحث علمی دم می زد و اشکال می کرد، او بود.
ایشان اگر نگوییم بهترین شاگردان، جزء بهترین شاگردان درس امام(س) بود، و در عین حال خود یک مدرس معروف بود و فلسفه و فقه درس می داد. او به عنوان یک چهره برجسته در میان طلاب، فضلا و مدرسین حوزه، معروف بود. (بیانات مقام معظم رهبری ۶٨.٨.١؛ یادها و یادمانها، ص ۴٠)
مرحوم #آیتالله_بهاءالدینی: آیتالله سیدمصطفی خمینی از نوادر زمان بود
دست نوشته تاریخی آیت الله بهاءالدینی در وصف آیت الله شهید سیدمصطفی خمینی
🔻در آستانه سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی
الحاج آقا مصطفی (ره)، آية الله #جامع بين المعقول والمنقول و السياسة الإسلامية و الدينية في شبابه، و بلغ ما بلغ، من نوادر زماننا بل من #نوادر_الأعصار و الأزمان، صادق القول مع حسن النية، #بصير_بالنفوس مع كمال الفطانة والدّهی، و له سهم وافر في الإنقلاب و حوادثه، صابر في المشكلات و نوائب الدهر.
ابن الإمام، بل #هو_الإمام، بل له اب مثل الإمام، شديد الحب بالإمام، لا لأجل الابوة، والإمام شديد الحب لا لأجل البنوة بل لجهات اخر لا مجال لذكرها.
آنچه من در این جا نسبت به حاج آقا مصطفی (ره) آوردم، هیچ مبالغه و گزاف نیست. اگر کمی به ذهن بعید به نظر می رسد، به علت این است که ما حاج آقا مصطفی را نمی شناسیم. او به راستی یکی از شخصیتهای بزرگ، اما گمنام ماست.(یاد ها و یادمان ها ص ۵۴)