بررسی تطبیقی عقلگرایی در اقتصاد متعارف و حکمت عقلی اقتصاد اسلامی، محمدعلی فراهانیفرد، حمید پارسانیا.pdf
516.9K
بسمهتعالی
بررسی تطبیقی عقلگرایی در اقتصاد متعارف و حکمت عملی اقتصاد اسلامی
#مقاله
@hparsania
محتوای کتاب آموزش عقاید.pdf
1.49M
فایل PDF کتاب آموزش عقاید آیت الله مصباح یزدی
عاشورا و مواجهه با زندگی در بستر حکمت متعالیه
حرکت جوهری به معنای انتقال از ساحتی (یعنی ساحت بالقوه) به ساحت دیگر (یعنی ساحت بالفعل) است. حرکت جوهری در حکمت صدرایی امر وجودی است که در ساحت ماده رقم می خورد و قواعد وجودی بر آن حاکم است. انسان در حکمت صدرایی به واسطه بدن خود که وجودی مادی دارد، واجد حرکت جوهری است. به تعبیر صدرا، کودک در ابتدای تولد در مرحله زندگی گیاهی است؛ به عبارت دیگر، بدن انسان در بدو تولد خویش، واجد زندگی است، چونکه ابتدایی ترین مرحله حیات و زندگی در گیاه رخ می دهد. زندگی گیاهی انسان و در مراحل بعدی، زندگی حیوانی و نیز زندگی انسانی، همگی به واسطه ی نحوه ی حرکت جوهری که در بدن روی می دهد، به صورت اعدادی، رقم می خورد.
بدن جایی است که نحوه ای از اعمال انسانی رقم می خورد و حرکت جوهری که به واسطه ی مُحرّک؛ هم در شروع و هم در ادامه، تکوین می یابد، نفس در نوع و کیفیت حرکت جوهری بدن موثر است. کودک در ابتدای زندگی خویش بی واسطه با بدن خود است؛ لکن در ادامه حیات و زندگی، نفس نیز حضور دارد، هر چند در منطق صدرایی، نسبت نفس و بدن، نسبت دوگانه ی دوآلیستی نیست، بلکه در وحدت تشکیکی وجودی نفس و بدن، یک وجوداند که در دو مرتبه و ساحت می توان از آنها به نفس یا بدن نام برد. آنچه که اینجا مهم و حیاتی است، این است که عمل انسان به واسطه ی بدن رقم می خورد و نفس در بدن این نحوه حرکت جوهری را رقم می زند.
عمل انسان که در زندگی و حرکت جوهری وی اساسی است، هر چند ابعاد نظری نیز دارد، هنگامی رقم می خورد که ضرورتی بدان متصل و ملحق شود؛ یعنی تا به مرحله ضرورت دست نیابد، به وجود و تحقق نخواهد رسید، چونکه تا به مرحله ایجاب و وجوب نرسد، موجود نیز نخواهد شد. ضرورت ها و ایجاب های عمل، براساس بنیان های نظری مختلف، توضیح های مختلفی دارد. ایده آل های انسان در ضرورت¬یابی عمل انسانی نقش مهم دارند، ایده آل انسان شیعی، امام معصوم است. زیارت و اتصال بلکه اتحاد و وحدت بدنی و روحی به امام معصوم ضرورت ها و ایجاب های عمل انسان شیعی را رقم می زند. این نحوه از عمل، انسان شیعی را به مقام اتحاد و وحدت عقل، عاقل و معقول می رساند؛ به عبارت دیگر ، در لسان کُربن(کتاب تاریخ فلسفه اسلامی بخش صدرا)، همان پدیدارشناسی روح القدس انسان شیعی است.
از اینجاست که سخن، عمل و تقریرِ امام معصوم به معنای سنت در ادبیات حوزه های علمیه، تعین بخش عمل انسانِ شیعی است؛ و نوع حرکت جوهری وی را رقم می زند. از آنجا که صدرا در مجلد نهم اسفار(در چاپ های امروزی)، انسان را نوع متوسط می داند؛ و نه نوع اخیر. لذا نحوه های متنوع حرکت جوهری انسان، انواع اخیر مختلفی را به وجود می آورد.
عاشورا به مثابه امری که به واسطه امام معصوم رقم خورد، نحوه ی جدیدی از ایده آل را برای انسان شیعی تکوین نمود. عاشورا در برخی از تفسیرها، هبوط برای انسان شیعی توضیح داده می شود؛ لکن باید توجه داشت که هبوط به معنای سرخوردگی نیست، بلکه امکان و فرصت نوینی برای انسان شیعی برای تکوین جهان جدیدی است که در پرتو این نسبت جدید، برای انسان شیعی، نسبت جدید به زندگی را فراهم می کند. در این نسبت جدید، مرگ نیز معنای جدیدی به خود می گیرد. در نتیجه این نسبت جدید که به واسطه عاشورا ایجاد می شود، معنای زندگی برای انسان شیعی متحول می شود. چنانچه سکولاریسم را در ادبیات مفهومی برایان ترنر به معنای بحران وجودی در معنای زندگی فرض بگیریم، که جهان جدید بحرانی برای انسان مدرن برای معنایابی زندگی فراهم آورد، عاشورا مانع بزرگی برای این بحران وجودی برای انسان شیعی است. چونکه انسان شیعی به صورت مداوم در طول زندگی، در مقاطع و شرایط مختلف خود، معنای زندگی را در این نسبت وجودی عاشورا می سنجد.
@philosophyofsocialscience
«محفل زمانه شناسی»
Sedayeenghelab 170 - صدای انقلاب - حزب الله و حماس - دکتر کوشکی.mp3
4.28M
#بشنوید
◽️موضوع | دیدار تاریخی هنیه-نصرالله و استحکام جبهه مقاومت
◽️تحلیلگر | دکتر محمدصادق کوشکی
عضو هیئت علمی گروه مطالعات منطقه ای
دانشکده حقوق و علوم سیاسی
دانشگاه تهران
#انجمن_مدرسان_بیانیه_گام_دوم
🔳 @ANALYSTS
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 سخنرانی تاریخی مقام معظم رهبری در سال 1352 در مسجد کرامت درباره پیامآوران واقعه عاشورا و نقش حضرت زینب(س) در نهادینه کردن هدف امام حسین(ع) در طول تاریخ
⏰ برنامه روایت هیئت را هرشب ساعت ۲۱:۰۰ از شبکه افق تماشا کنید
🆔 @ofogh_tv
💻چهارمین نشست مجازی (وبینار) #اقتصادنا
🔰قسمت دوم
📈نقد و بررسی #خصوصی_سازی از طریق #بازار_سرمایه (٢)
✨بررسی #سهام_عدالت
🎤#دکتر_سیدمحمدحسین_فاطمی (کارشناس اقتصادی و پژوهشگر عرصه خصوصیسازی)
✅بررسی پیشینه سهام عدالت
✅آزادسازی سهام عدالت و آسیبشناسی آن
✅انواع مختلف قالبهای واگذاری و اهداف آنها
✅مدل مطلوب واگذاری سهام عدالت
📆پنجشنبه ٢٠ شهریورماه ١٣٩٩ 🕙١٠-١٢ صبح
📣📣📣شرکت برای عموم علاقهمندان آزاد است.
🔶🔶راههای شرکت در نشست:
1️⃣ نشانی مستقیم وب https://webinar.online-student.ir/eqtesadona
2️⃣ صفحه اینستاگرام www.instagram.com/eghtesadhozehkh
3️⃣پخش زنده تیوی حوزه به نشانی http://tv.hozehkh.com/eco-tv
4️⃣ثبتنام در دوره «سلسله نشستهای مجازی اقتصادنا» در سامانه آموزش مجازی (lms) حوزه علمیه خراسان به نشانی http://lms.hozehkh.com/panel/courses/view/33 و شرکت در دوره
@eghtesadhozehkh
#هیئت_اندیشه_ورز_اقتصاد_و_الگوی_پیشرفت_اسلامی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان