هدایت شده از کانالآموزشوحفظقرآنازراهدور
آموزش مقام حجاز در تلاوت قرآن
1) معنای لغوی : نام منطقهای در شبه جزیرهی عربستان و همچنین نام پردهای از پردههای موسیقی است و گفتهاند صدایی که از زنگوله خیزد.
2) گستردگی و پیشینه : حجاز از جمله مقامهای اصیل و قدیمی عرب است. بعضی آن را از الحان اهل مدینه و مکه و حجاز میدانند و برخی معتقدند صحرانشینان منطقهی حجاز در طی مسیرهای طولانی سوار بر شتر شده و تحت تاثیر راه رفتن این حیوان نغمات خاصی را زمزمه میکردند. که با گذشت زمان بر وسعت آنها افزوده شد و به مرور به دلیل منحصر به فرد بودن اعراب نام حجاز را بر آن نهادهاند. این مقام را در مغرب «الحجازالکبیر» و در عراق به عنوان «مثنوی» میشناسند.
دانلوددرادامه مطلب:
3) کیفیت آهنگ : این نغمه تا حدودی با حجاز پارسی اختلاف دارد، و عربها حق مطلب را اداء نمودهاند و با فاصله یک پنجم این گوشه راشروع میکنند که خود یک جهش معنوی به سوی دنیای بالا است، از این رو مناجات به درگاه الهی با این مقام خوانده میشود. به روایتی صوت قرآن نیز در آهنگ حجاز بسیار موثر میافتد و در قلوب اهل ایمان جای میگیرد. حجاز حالتی جهشی دارد و گویی انسان میخواهد با خدای خود رازونیاز کند مانند مناجات بالای گلدستههای مساجد. اساتید لحن در توصیف این مقام آن را نالهی برخواسته از غم هجران حوادث گذشته میدانند و اجرای آن را با جریانی بسیار ملایم و روان همراه دانسته و هر نوع تکلف در آن را باعث کاهش میزان اثرگذاری قلمداد نمودهاند.
4) موضوع آیات : از مقام حجاز در آیات؛ بشارت، انذار، خوف، القاء مطلب، عظمت، جاودانگی، هشدار، عقاب و عتاب، اوامر، صفات الهی، تحکم، تاکید، خطاب و بلندنظری بهره میجویند. همچنین گوشههای حجاز در آیات توحید، اسماء و صفات الهی، نشانههای الهی و خود حجاز در آیات اصحاب یمین مومنین به کار میرود و برخی آیات نعمتهای خداوند، تذکر و یادآوری امر و توصیه و خلقت جهان هستی و موجودات و نیز فراخوان عمومی را نام بردهاند.
5) تاثیرات : حجاز نغمهای بسیار جذاب و گسترده است. برخی گوشههای آن سرور معنوی به ارمغان میآورد. و برخی دیگر حالت بشارتدهنده دارد و عشق و محبت الهی را در انسان زنده میسازد و حالتی که این مقام در ذهن متصور میسازد حالت ذهنی و ضمیری آن است و غالباً تلاوت با این مقام در ذهن شنونده فاصلهی دور و بعد مسافت را ایجاد مینماید و شنونده احساس میکند که از مکانی بالا و دور سخن میگویند.
6) جایگاه اجرا : این مقام غالباً با مقام سهگاه و صبا تجانس داشته و پس از مقام بیات، صبا و سهگاه اجرا میشود.
7) گوشهها و نغمههای فرعی : از جمله نغمههای فرعی این مقام، میتوان به نغمههای «شهناز، حجازکار، سوزدل، شت عریان، اوج آرا» اشاره نمود و برخی دیگر به «نغمات فرعی زنگران، کارکرد، کار (حجازکار) اصفهان، غطا، نسوی، رمل، منصوری و دوکا» اشاره نمودهاند.
8)قاریان برتر : میتوان اساتید رفعت، عبدالفتاح شعشعاعی، مصطفی اسماعیل، کامل یوسف و حصان را نام برد.
قرار مقام حجاز
جواب مقام حجاز
جواب جواب مقام حجاز
ترتیل در مقام حجاز
اذان در مقام حجاز
تواشیح در مقام حجاز
#مقام_حجاز
هدایت شده از کانالآموزشوحفظقرآنازراهدور
☘🌷🌻🌹🌻🌷🌼💐🌷🌻💐🌺🌷
بسم الله الرحمن الرحیم
بیانات حضرت آقا درمورد انقلاب اسلامی
اگر انقلاب اسلامى و امام بزرگوار ما نبود و اگر اسلام پرچمدار انقلاب و تحوّل در این کشور نبود، هیچ امیدى وجود نداشت که سلطه جهنّمىِ تحقیرآمیز امریکا و حکومت دیکتاتورىِ قسی القلب پهلوى از این مملکت برکنده شود. ۱۳۸۱/۰۳/۱۴
بیست و دوم بهمن، در حکم عید غدیر است؛ زیرا در آن روز بود که نعمت ولایت، اتمام نعمت و تکمیل نعمت الهى، براى ملت ایران صورت عملى و تحقق خارجى گرفت. ۱۳۶۸/۱۱/۰۴
چهلمین سال ده فجر انقلاب اسلامی مبارک باد
🌺🌷🌻🌸🌹🌺🌸💐🌼🌷🌺🌻🌹🌷
هدایت شده از کانالآموزشوحفظقرآنازراهدور
4_5834694414278066179.m4a
8.23M
سوره آل عمران آیات. ۱۹۵-۲۰۰
سه بار تکرار
استاد پرهیزکار
#ترتیل_آیات
هدایت شده از کانال رسمی میثم مطیعی
Fatemieh2-961129[04].mp3
9.52M
🏴 #نوای_فاطمی
میان آتش هم من از ولی گویم ...
🔺 بانوای: حاج #میثم_مطیعی
👈 متن شعر:
meysammotiee.ir/post/1598
☑ @MeysamMotiee
هدایت شده از علوم کاربردی
🌸الهی
🌸که امروز تون
🌸پر از انرژی مثبت
🌸شادی و
🌸آرامش باشه
🌸 همراهان گرامی
سلام ............صبحتون بخیر🌸
🌹🌹🌹
هدایت شده از پروانه های وصال
عمویم گفت: چه جوری به مدرسه می روی؟
گفتم: با اتوبوس
پوزخندی زد و گفت: من وقتی به سن تو بودم ده کیلومتر پیاده می رفتم.
عمویم گفت: چقدر بار را می توانی بلند کنی؟
گفتم: یک گونی برنج...
پوزخندی زد و گفت: من وقتی هم سن تو بودم یک گاری را به حرکت در می آوردم و یک گوساله را بلند می کردم.
عمویم گفت: تا حالا چند بار دعوا کرده ای؟
گفتم: دو بار و هر دو بار هم کتک خوردم.
پوزخندی زد و گفت: من وقتی هم سن تو بودم هر روز دعوا می کردم و هیچ وقت هم کتک نمی خوردم.
عمویم گفت: چند سالته؟
گفتم: نه سال و نیم.
بادی به غبغب انداخت و گفت: من وقتی سن تو بودم ده سالم بود!
#شل_سیلور_استاین
هدایت شده از پروانه های وصال
مراقب كسانى كه سفرهی دلتان را برايشان باز میكنيد باشيد.
فقط آدمهاى كمى هستند كه واقعا مشکلتان برايشان مهم است،
بقيه فقط مىخواهند سوژهاى براى سخنچينى داشته باشند..!
@parvaanehaayevesaal💕
هدایت شده از پروانه های وصال
💎بیشمارند آنهایی که نامشان آدم است...
ادعایشان آدمیت
کلامشان انسانیت
رفتارشان صمیمیت
حال من دنبال یکی میگردم که;
نه آدم باشد
نه انسان
نه دوست و رفیق صمیمي
تنها صاف باشد و صادق...
پشت سایه اش خنجری نباشد برای دریدن
هیچ نگوید
فقط همان باشد که
سایه اش میگوید...
@parvaanehaayevesaal💕
هدایت شده از پروانه های وصال
نذر ڪردم تا بیایے
هر چه دارم مال تو
چشم هاے خسته ے❤
پر انتـــظارم مــال تو
یک دل دیوانہ دارم
با هزاران آرزو💗
آرزویم هیچ،
قلــــــ❤ــــب بیقرارم مال تو
#مهدوی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
══💝══════ ✾ ✾ ✾
🖌 #یادداشت_روز
🔹ترامپ، بنبست تهدید ایران
#سعدالله_زارعی
🔸سخنان اخیر «دونالد ترامپ» درباره ایران، واکنش تند مقامات عراقی را در پی داشته است. رئیسجمهور آمریکا چند روز پیش با نادیده گرفتن توانایی آمریکا در اقدامی که از آن سخن میگوید و نیز با نادیده گرفتن حاکمیت ملی عراق گفت «نیروهای نظامی کشورش برای زیرنظر داشتن ایران در عراق میمانند. تمام آن چیزی که من میخواهم این است که نظارت کنم. ما یک پایگاه غیرقابل باور و گران قیمت در عراق ساختهایم. این پایگاه به خوبی برای کنترل و نظارت بر نقاط مختلف منطقه پر از مشکل خاورمیانه تعبیه شده است. ایران کشوری شرور است که افراد زیادی را میکشد. میخواهیم حواسمان به ایران باشد چون ایران مشکل واقعی است بنابراین در عراق میمانیم تا آنها را زیرنظر داشته باشیم».
واکنش فوری و پرحجمی که طی دو روز گذشته از سوی مقامات، احزاب و شخصیتهای عراقی به این سخنان ابراز شد، به تنهایی از میزان قدرتی که ترامپ از آن سخن میگوید پرده برداشت و در ضمن نشان داد که مخاطب تهدید آمریکا یعنی ایران از چه ظرفیت واکنشی در درون حاکمیت و ملت عراق برخوردار است. در عین حال این سخنان یک بار دیگر بلاهت مقامات ارشد آمریکا را برملا کرد. اما درباره چرایی این اظهارات و وضع آینده حضور نظامی آمریکا در عراق و وضعیتی که نیروهای نظامی آمریکا در حد فاصل امروز تا آینده طی خواهند کرد، نکاتی وجود دارد:
۱- با مرور پرونده یک سال اخیر آمریکا در عراق، میتوانیم جنبههای مختلف شکست آنان را نشان دهیم؛ شکست اطلاعاتی به دلیل اینکه نتوانستند تحولات شمال و سرانجام تغییرات سیاسی دولت عراق را پیشبینی کنند، شکست سیاسی به دلیل اینکه نتوانستند حرکت مهمترین معارضشان یعنی جمهوری اسلامی در عراق را مهار نمایند، شکست استراتژیک به دلیل اینکه در این دو سال اخیر نتوانستند وضع داخلی عراق را به نفع خود دگرگون نمایند و شکست نظامی به این دلیل که علیرغم تلاش فراوان، نتوانستند نتیجهای امنیتی از حضور نظامیان خود در عراق بگیرند.
آمریکا در عراق در حدود ۳۳ نقطه حضور لکهای، متوسط و پررنگ دارد و جمعاً از حدود ده هزار نیروی نظامی برخوردار است. پایگاه «عینالاسد» واقع در استان الانبار بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در عراق به حساب میآید که بین ۳ تا ۴ هزار نیروی نظامی این کشور را در خود جای داده است. بعد از آن پایگاه «قیاره» واقع در جنوب غربی استان صلاحالدین قرار دارد که یکی از مراکز اصلی هدایت عملیاتهای نظامی آمریکا در عراق و سوریه است. علاوه بر آن آمریکاییها در این استان، پایگاه «تاجی» را هم در اختیار دارد. پایگاه بعدی آمریکاییها (پایگاه K1) در استان کرکوک است آمریکا در مناطق کردی و بخصوص در استان اربیل نیز چند پایگاه نظامی دارد که پایگاه «سبیران» با حدود ۴۰۰ نیروی نظامی و «حریر» با همین حدود از جمله این پایگاهها به حساب میآیند. آمریکا در بقیه استانهای عراق هم بطور پراکنده نیروی نظامی دارد که عدد نیروهای مستقر در آن بین ۱۰ تا ۵۰ نفر در نوسان هستند. براین اساس میتوان گفت از ۳۳ نقطهای که نظامیان آمریکایی در آن قرار دارند، کمتر از ده نقطه قابلیت عملیاتی دارند.
چند روز پیش از اظهارات اخیر دونالد ترامپ، مقامات آمریکایی درباره یافتن یک موشک عمل نکرده ایرانی در نزدیکی پایگاه آمریکایی عینالاسد داستان سرایی کردند و این در حالی است که اگر قرار بود موشکی به پایگاه عینالاسد شلیک شود، بزرگی این پادگان مانع به مقصد نرسیدن آن میشد کما اینکه در جریان حمله موشکی ایران به یک موقعیت داعش در استان دیرالزور سوریه، موشکی خارج از نقطه هدف فرود نیامد.
آمریکاییها با جنجال اخیر درصدد برآمدند به...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/154214
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper