🌙 مخاطبه با قرآن
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا»
ذكر خداوند به اين نيست كه ما صرفا با زبان خود، نام خداوند را ذكر كنيم، و اين ذكر را بطور پيوسته تكرار كنيم. ذكر كثير به اين نيست كه تعداد ذكر زبانى زياد باشد؛ ذكر اينگونه نيست كه ما خداوند را ارباب و موجودى بدانيم كه در آسمانها ساكن است، و ما تسليم او هستيم تا از مشكلات دو جهان در امان بمانيم؛ اين خدا توهمى است، خداوند از رگ گردن به ما نزديكتر است!
ذكر خداوند به اين است كه ما از اين فضاى متناهى زندگىِ روزمره، از اين گرفتاریها، از اين زندانى كه در آن هستيم، بتوانيم خود را نجات دهيم، و پيوسته اين توجه را براى خود ايجاد كنيم كه اين زندان، آنچه كه مىبينيم، آنچه كه گرفتارش هستيم و درونش به بنبست رسيديم؛ تمام واقعيت نيست. آنچه كه نسبت به آن حب و بغض داريم، و اهتمام و توجهمان در حال حاضر و در همين لحظه است، تمام عينيت جهان نيست؛ بلكه عينيتى فراتر از آن وجود دارد.
به محض اينكه از اين فضاى بسته خود را به جهتى ديگر كه نامتناهى است، ببريم؛ اين «ذكر خداوند» است. براى كامل كردن ايمان، انسان بايد پيوسته به اين حقيقت توجه كند كه فراتر از آنچه مىبيند و مىداند، چيزى هست. اين «ذكر كثير»، گاهى مىتواند با زبان هم همراه باشد. زبان و ذكر زبانى و ذكر نام خداوند، تكميل اين ذكر است؛ اما حقيقتش نيست. اگر «ذكر» تنها به زبان باشد و حقيقتى نداشته باشد؛ يا اگر توجه انسان به خداى توهمى باشد؛ نه تنها ممكن است پيش نرود و رشد نكند، بلكه چه بسا باعث عقبگرد هم بشود!
تسبيح صبح و شام به معناى تسبيح هميشگى و هر لحظهاى است كه انسان مىتواند توجه كند. تسبيح فقط ذكر «سبحانالله» با زبان نيست. حقيقتِ تسبيح، حقيقتى است كه در وجود انسان است. ما پيوسته جهان را بصورت محدود، پر از مشكل، گرفتارى و بنبست مىبينيم؛ اما تسبيح به اين معنا است كه لحظهاى توجه كنيم كه جهان فراتر از اين است، و راه ما بسوى بینهايت باز است؛ به محض اين توجه، تسبيح رخ مىدهد. تسبيح، همچون بقيهى اذكار وقتى كه با زبان گفته شود، كامل مىشود. ما با درك و فهمى كه از جهان داريم، آن را پيوسته به مشكلات، ناكارايى، فضاى محدود و بسته متهم مىكنيم؛ اما اين حقيقت ندارد. جهان كاراتر، كاملتر و بهتر است، و اين توجهْ «حقيقتِ ذكر» است.
#محمدحسینقدوسی
#درمکتبعلامهطباطبایی
کشکول کریمه
@kashkoolkarime🕌
امیرالمومنین علی علیه السلام :
وَ امْضِ لِکُلِّ یَوْمٍ عَمَلَهُ، فإنَّ لِکُلِّ یَوْمٍ ما فیهِ؛
کار امروز را به فردا میفکن زیرا برای فردا نیز کاری است.
📚نهج البلاغه نامه ۵۳
کشکول کریمه
@kashkoolkarime🕌
10.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◾️ تأکید آیتالله بهجت به خواندن دعای غریق
#ویژه_ایام_رحلت
✅مقام معظم رهبری:
مرحوم آقای بهجت رضواناللهتعالیعلیه میفرمودند: این دعا را زیاد بخوانید: «يَا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحِيمُ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِك؛ ای خدا، ای رحمتگستر، ای مهربان، ای زیر و رو کننده دلها، قلب مرا بر دینت استوار و ثابت بدار».
🔻پینوشت:
✅ آیتالله بهجت رحمهالله میفرمودند: «چنانچه ابتدای صراط که بر روی جهنم است از همین دنیا باشد _ که چنین است _ با کمترین غفلت، ولو یک آن و یک لحظه از آن میافتیم، و اگر افتادیم ممکن است تا به آخر برویم؛ لذا باید برای تثبیت در دین و بودن بر صراط مستقیم این دعا را در زمان غیبت همه بخوانیم.
وقت خواندن این دعا همین روزها میباشد. اگر این روزها این دعا را نخوانیم پس کی میخواهیم بخوانیم؟!».
📚 بهجتالدعاء، ص٢۵٢
کشکول کریمه
@kashkoolkarime🕌
سلام و صلوات و حاجت روایی!
حجت الاسلام سید محمدرضی رضوی (سلمه الله تعالی) از مجموعه یکی از علما نقل می نمایند:
از اعمال تجربه شده برای برآورده شدن حاجات این است بعد از یکی از نمازهای واجب و اگر حاجت مهم باسد بهتر است بعد از هر پنج نماز واجب، برای هفت روز متوالی، هر روز بگوید:
110 مرتبه « اَسْتَغْفِرُ اللّهَ رَبِّی وَ اَتُوبُ اِلَیهِ»، 110 مرتبه « اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ»، 110 مرتبه « لا حَولَ ولا قُوّةَ إلّا بِاللّه» بعد از آن تسبیح فاطمه زهرا سلام الله علیها را بگوید و بعد از آن بگوید:
« اللَّهُمَّ أَ نْتَ السَّلَامُ، وَمِنْكَ السَّلَامُ، وَلَكَ السَّلَامُ، وَ إِلَيْكَ يَعُودُ السَّلَامُ، سُبْحَانَ رَبِّكَ رَبِّ الْعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُونَ، وَسَلَامٌ عَلَى الْمُرْسَلِينَ، السلام علیكم یا أیها الأئمة الهادون المهدیون، سلام على جمیع أنبیائه و ملائكته ورسله أجمعین السلام علیك ایها النبی ورحمة الله وبركاته، السلام علینا وعلى عباد الله الصالحین، السلام على أمیر المؤمنین، السلام على الحسن والحسین سیدی شباب أهل الجنة، السلام على علی زین العابدین، السلام على محمد بن علی، السلام على جعفر بن محمد الصادق السلام على موسى بن جعفر السالم على علی بن موسى، السلام على محمد بن علی الجواد، السلام على علی بن محمد الهادی، السلام على الحسن بن علی، السلام على الحجة بن الحسن عجل الله تعالى فرجه.»
سپس 110 مرتبه صلوات بفرستد و در حین انجام این عمل، به چپ و راست خود نگاه کند.
منبع:
تحفة الرضویه فی مجربات الامامیه، سید محمد رضی رضوی، ناشر مولف، تهران، بی تا، ص 194.
💐به روح ملکوتی آیت الله سید محمدرضی رضوی کشمیری پدر بزرگوارشان آیت الله سید محمد کشمیری و جدّ با کرامت شان آیت الله سید مرتضی کشمیری رضوان الله تعالی علیهم اجمعین، صلوات هایی هدیه بفرمائید.
@salavatnameh
کشکول کریمه
@kashkoolkarime🕌
بر هر سالکی لازم است!
أَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْمُصْطَفى مُحَمَّدٍ، وَ الْمُرْتَضى عَلِىٍّ، وَ الْبَتُولِ فاطِمَةَ، وَ السِّبْطَینِ الْحَسَنِ وَ الْحُسَینِ، وَ صَلِّ عَلى زَینِ الْعِبادِ عَلِىٍّ، وَ الْباقِرِ مُحَمَّدٍ، وَ الصّادِقِ جَعْفَرٍ، وَ الْكاظِمِ مُوسى، وَ الرِّضا عَلِىٍّ، وَ التَّقِىِّ مُحَمَّدٍ، وَ النَّقِىِّ عَلِىِّ، وَ الزَّكِىِّ الْعَسْكَرىِّ الْحَسَنِ، وَ صَلِّ عَلَى الْمَهْدىِّ الْهادِى صاحِبِ الْعَصْرِ وَ الْأَمْرِ وَ الزَّمانِ وَ خَلِیفَةِ الرَّحْمانِ وَ قاطِعِ الْبُرْهانِ وَ سَیدِ الْإِنْسِ وَ الْجانِّ، صَلَواتُ اللَّهِ وَ سَلامُهُ عَلَیهِ وَ عَلَیهِمْ أَجْمَعِینَ.
🎙آیت الله عبدالقائم شوشتری دامت برکاته:
این صلوات از آثار و برکات زیادی برخوردار است و هر سالکی بر مداومت آن ملزم است؛ بعد از هر نماز یک مرتبه و بعضی عرفا فرموده اند بعد از نماز صبح کافی است؛ این نسخه مرحوم سید مهدی بحرالعلوم در کتاب سیر و سلوک است که بنده این صلوات مخصوص را از مرحوم علامه آقای[سید ابوالحسن] حافظیان دریافت نمودم.
📚نسیم های گره گُشا، ص ۱۷۴.
🌹نکته:
صلوات مذکور که میان اهل معنا و سیر و سلوک به «صلوات کبیر» یا «کلمه مُحمدّیه تفضیلیه» معروف است، ظاهرا توسط شیخ فخرالدین حلّی رضوان علیه (از علمای قرن ۷ و ۸ هجری قمری)انشاء شده است.
💐در سالروز رحلت علامه سید ابوالحسن حافظیان رضوان الله علیه، به روح ملکوتی ایشان صلواتی هدیه بفرمائید.
@salavatnameh
کشکول کریمه
@kashkoolkarime🕌
پرسید:چرا عمر حضرت انقدر طولانی است؟
آیت الله ناصری فرموده بودند: زمان، هیچ تصرفی در صاحبِ خود ندارد...
کشکول کریمه
@kashkoolkarime🕌
دیریست که از روی دل آرای تو دوریم
محتاجِ بیان نیست که مشتاقِ حضوریم...
کشکول کریمه
@kashkoolkarime🕌
🔰 غربال شدن در آزمایشات آخرالزمان
💠 امیرالمومنین على عليهالسلام:
🔹 لتُبَلْبَلُنَّ بَلْبَلَةً وَ لَتُغْرَبَلُنَّ غَرْبَلَةً وَ لَتُساطُنَّ سَوْطَ الْقَدَرِ حَتّى يَعودَ اَسْفَلُكُمْ اَعْلاكُمْ وَ اَعْلاكُمْ اَسْفَلَكُم
🔸 هر آينه همه درهم ريخته مىشويد، و هر آينه غربال مىگرديد، و همچون محتواى ديگ جوشان درهم و برهم گشته تا آنجا كه ذليل شما گرامى و بالا نشينتان پست شود.
📗 نهج البلاغه، خطبه 16
کشکول کریمه
@kashkoolkarime🕌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای ارزو ترین بهار ،یا صاحب الزمان
زمین سرسبز میشود
ازچشمه های خنک اب می جوشد
فقر بی معنی میشود برای اهل زمین
وقتی او می اید❤
کشکول کریمه
@kashkoolkarime🕌
♦️هو العلی العظیم♦️
چه خوب است برای یک بار در این هنگامه ی پر طمطراق سایه های چنبره زده بر وجود شکننده ات،
به قوت آسمانی نهادینه شده در عمیق ترین لایه های هستی ات اعتماد کنی.
دست عیسوی ات را از درون،برون کشی و ابرهای متراکم تیره و تار در پیش چشمانت را کنار بزنی،
جایگاه نورت را بیابی
آنجا بدون اینکه دیگران بدانند بنشینی
و بی صدا در مرکز و کانون خویشتن سفر کنی.
آنجاست که افکار آرام آرام تبدیل به اصوات می شوند
در ابتدا شلوغند و جهت دار و مبهم
در ادامه وقتی قوت جمع کردن یافتی،خاطره ها در مدار صحیح خویش قرار می گیرند
صوت ها تبدیل به دیدنی ها می شوند و سخن از رازی مرموز در مکنون وجودت خواهند گفت.
اسراری که ده ها هزار سالست ابلیسیان آن را به هزار شگرد از انسان پنهان می دارند.
اگر قوت تمرکز و تطبیق عالم های نهفته در وجودت روزی ات باشد، خواهی دید که هستی از افق ادراکی ات به زبان فهم تو با تو سخن می گوید.
در آنجاست که معلوم می شود قرآن کریم چیست و حاملان آن چه شاهکاری برای انسان آورده اند.
زحمت این رجوع را کلمات آن به عهده می گیرند و راه را برای رسیدن به خاموشیِ کانون هموار می کنند.
در آن طوفان و گردباد سهمگین لایه ی زیرین که خود را محبوس و اسیر آن می پنداشتی و گمان می کردی که بی اعتباری ات نزد اهل اعتبار جراحتی به ساحت حرکت آسمانی ات وارد کرده است، نوایی زلال را می شنوی که از پیوستن جمله ی کیهان و اکوان در برابر تو به شکل کلماتی هویدا می شوند که هزاران بار آن را دیده بودی اما ندیده بودی:
"ما ودّعک ربک و ما قلی"
حضرت غیب الغیوبی عالم که مشرف به ساحت ظاهر هاست هیچ گاه تو را رها نکرده و هیچ گاه بر چشمه ی وجودت خشمگین نبوده است.
تو در دایره ی قضاوت های تلخ از خویشتن محبوس شده ای و این تلقین مکرر هزار باره که هر روز در برابرت قد علم کرده و اعماق وجودت را زخمی و در هم شکسته می کند ،همان شگردی است که شیطان در اردوگاه عدم ها برای رهاندن خویش از غم تنهایی هزاران ساله اش به وسیله ی آن لشکر کشی می کند.
تردید نداشته باش که تحفه ای هستی برای خویشتن، که نمونه ی مشابه در ازل و ابد نداشته ای.
سفرت را آغاز کن و بدان بی توجهی های دیگران و روی گرداندن های آنان از تو، هدیه ای لاهوتی برای توست که اگر مخزن رموز آن را در هم شکنی،گوهرهای لایزالی غیرت و عشق خدا نسبت به خودت را در آن خواهی یافت که او میخواهد برای او باشی.
که اگر با او باشی با همه ای و اگر بی او بودی،وجهه داشتن نزد نیستی ها جز طنزی تلخ برای اهل حقیقت نیست.
خودت را باور نکن!
بلکه خود الهی ات را جستجو کن و به آن باور داشته باش و بدان هیچ گاه رها نشده ای و بی دلیل در این چینش راز آلود کثرات در این زمان و مکان خویشتن را ادراک نمی کنی.
این ترکیب ماورایی الفاظ را که هزاران هزارا عالم را در پس خویش پنهان کرده اند هر روز به تعداد نفس هایت زمزمه کن:
ما ودّعک ربک و ما قلی(سوره ی ضحی)
و رسالت مخصوص خویش را از ورای تجلی آن کشف کن.
المکتوبات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani
کشکول کریمه
@kashkoolkarime🕌
32.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تو چیکارهای؟
🔖 حق تعالی، مقدر امور و سلطان و مالک اشیاء است.
#درس_اخلاق_هفتگی
#شرح_حدیث_معراج #توکل
✅ مرکزتنظیمونشرآثار
استادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
کشکول کریمه
@kashkoolkarime🕌