⭕️ میگه اربعین ۸۰کیلومتر میرن که ساندیس بخورن!
اولا، ساندیس واسه ۲۲ بهمنه، نه اربعین. دوما اگه میشه با ساندیس سیل جمعیت راه انداخت، شما چرا رانی نمیدید که از دست جمهوری اسلامی خلاص شید؟ :))
👤 محمدامیـن
💠 به توییتر انقلابی بپیوندید:
https://eitaa.com/twtenghelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 ایران چطور یک قدرت موشکی شد
💬 #حمزه_پاریاب
🔹صنعت موشکی ایران بعد از جنگ پیشرفت های بسیار چشمگیری داشته و مدل های گوناگونی از موشک های بالستیک، کروز و... را با توان داخلی به مرحله تولید رسانده است...
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥♨️ وضعیت مجلس در هنگام دفاع "نماينده ملاير" از انتقاد پناهيان در موافقت از فوريت طرح شفافيت آراء نمایندگان
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
♨️ افزایش قیمت اینترنت رومینگ در آستانه اربعین
🔻در آستانه پیادهروی اربعین حسینی و این حماسه جهانی اپراتورهای تلفن همراه داخلی در اقدامی بی سابقه قیمت بستههای اینترنت رومینگ خود را به بیش از چهار برابر افزایش دادهاند، این در حالی است که بررسیها نشان میدهد قیمت رومینگ اینترنت در ترکیه بسیار ارزانتر از عراق است.
🔻این در حالی است که در سال ۹۷ ایرانسل به قیمتی بسیار کمتر به مشتریانش خدمات ارائه میکرد.
🔻آیا اپراتورها به دنبال سو استفاده از اربعین هستند؟
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
⭕️درباره موضع تلویحی رهبری برای جدلهای اخیر نیروهای انقلاب/ آنکه از حق خود گذشت رهبری بود!
✍️رهبر معظم انقلاب در بخشی از دیدار اخیر با اعضای مجلس خبرگان فرمودند: "اتحاد نیروهای انقلاب بسیار مهم است و اختلاف سلایق افراد با یکدیگر نباید به مخالفت و معارضه منجر شود."
این اظهارات ایشان گرچه یک دستورالعمل همیشگی برای نیروهای انقلابی محسوب می شود ولی در میان فعالین سیاسی موضع تلویجی ایشان درباره تنش های لفظی و رسانه ای میان افرادی از جبهه انقلاب درباره صداو سیما و عملکرد برخی از اعضای بیت رهبری نیز تعبیر شد.
👈درباره این موضع دلسوزانه رهبر معظم انقلاب سه نکته مهم را میتوان یادآوری کرد.
1️⃣ در نقدها و جوابیههای داده شده درباره برخی افراد و اعضای بیت رهبری، خواسته یاناخواسته به نوعی شخص رهبرمعظم انقلاب در بخشی از افکار عمومی و حتی بخشی از جریان انقلابی نیز در معرض شبهه و حتی تخریب قرار گرفتند. با یک سرچ ساده می توان به سادگی صدها مطلب تخریبی علیه شخص ایشان با دستاویز این مطالب مشاهده کرد. اما رهبری در اینباره کاملا از حق شخصی خود گذشتند و نشان دادند که دغدغه جریان انقلاب را بیشتر از خود دارند. همچنین باید هم کریم باشی تا از حق خودت بگذری و هم انقلاب اسلامی را از خود بالاتر بدانی -حال آنکه خود ستون انقلاب باشی- تا بتوانی چنین موضعی را بگیریید. این خودندیدن کار مردان خدا و حاصل اخلاق اسلامی است و دنیای سیاست امروز با هزاران کتاب و علم انباشته اش در دانشگاه های مختلف دنیا، نمی تواند چنین سیاسیونی را تربیت کند.
2️⃣ از موضع رفتار سیاسی نیز، رهبری بارها در بزنگاهها و مقاطع مختلف نشان دادهاند که تا چه میزان برایشان حفظ وحدت جریان انقلابی مهم است. ولی در این بزنگاه که به نوعی خود نیز در معرض نقد و حتی تخریب خواسته یا ناخواسته در بخشی از افکار عمومی و حتی بخشی از جریان انقلابی قرار گرفتند، نشان دادند که به راحتی از خود نیز میگذرند تا به وحدت جریان انقلابی لطمهای نخورد. و این وحدت عجیب مساله مهمی است که تاکنون چه بزرگانی از خود با همه عظمتشان برای آن گذشتهاند. البته این سنگ بنای هست که پیامبر اسلام به نوعی وصیت کردند و علی علیه سلام تمام قد آنرا به مدت 25 سال انجام دادند. حال نیز آنقدر وحدت اهمیت دارد که سید علی خامنهای برای دعوای چند روزه چند چهره موثر در جبهه انقلاب بازهم به همین دستور عمل کنند. چون انقلاب همان شعبه بزرگ اسلام در جهان معاصر است که همه نوع سطح از فداکاری را باید برای آن کرد.
3️⃣ اما توصیه وحدت، دقیقا خطاب به همه طرف های دعوا هست. قدم اول برای وحدت هم همان است که رهبری فرمودند که دو طرف دعوا بدانند و باور داشته باشند که خود با یکی از نیروهای انقلاب طرف هستند نه غیرآن! بنابراین زین پس معیار همان هست که گفته شد با این تفاوت که جبهه انقلاب نیز از هرچه بگذرد نباید از شکستن وحدت نیروهای انقلاب بگذرد و اصرار به خطا در اینباره پس از فرمان ولی فقیه، جای چوب خوردن دارد!
@mahdi_jahantighi
🔴 مرجع بهروز، جامعهی بهروز!
✍🏻 #یاسر_شیرازی
🔺آنچه که از فتوای حرمتِ ساخت یک سریال، حداقل برای اینجانب مهمتر نمود، شیوهی وصول مراجع تقلید محترم و بزرگوار به اینگونه فتاواست؛ وصولی که بیشک حکایت از سالها دوری از فضای عمومی جامعه دارد.
🔹اگر امروز به یک نقّاش چهرهپرداز بگویند بر روی بوم، تصویر یک مرجع تقلید خیالی را بکشد، آیا چهرهای متبسّم و شاداب ترسیم خواهد کرد یا چهرهای جدّی و بیرأفت؟ هر پاسخی به این سؤال، میزان دوری و نزدیکی مراجع تقلید از بطن جامعه را به وضوح نشان میدهد.
🔸نقل معتبر است که رسول اکرم (ص) همیشه لبخند بر لب داشت و در کوچه و بازار چهار دست و پا میشد و کودکان بر پشت وی سوار میشدند و بازی میکردند؛ با اصحابِ خود شوخی میكرد و با آنها مسابقهی اسب سواری میگذاشت...
🔺اکثر مردم، نه تنها تا به حال مراجع تقلیدمان را در این حالات ندیدهاند، بلکه هیچ گاه آنها را در میان خود نیز ندیدهاند؛ زمانی که یک مرجع تقلید به عنوان مثال شبهای ماه رمضان در تلویزیون نشان داده میشود، همگان چهرهای جدّی و اخمآلود را در حال شرح مسائل دین میبینند؛ دریغ از یک لبخند یا بیان یک مزاح در آن تایم ۱۵ دقیقهای!
🔹تقریباً کسی پیدا نمیشود که مراجع تقلید را در جنگل یا کنار دریا دیده باشد؛ همچنین دیگر مراکز عمومی مانند فروشگاهها، پارکها و سینماها. چرا؟ چون میگویند شأن آنها حضور در چنین اماکنی نیست! این شأن را چه کسی برای مراجع محترم تقلید تعیین کرده است؟ خودشان؟ اطرافیانشان؟ مریدانشان؟ آیا شأن مراجع تقلید، از شأن پیامبر مکرّم اسلام( ص ) نعوذبالله بالاتر است؟ طبیعتِ این فاصلهی مرجعیت از آحاد مردم، تصوّراتی مغایر با واقعیات جامعه را در ذهن مبارک حضرات آیات، منقّش نموده است که گاه همین تصوّرات را هنگام انعقاد فتوا، مبنا قرار میدهند.
🔺چه بسا اگر سالی یک بار به سینما میرفتند و یا سالی یک سریال تلویزیونی را از قسمت اول تا آخر مشاهده مینمودند، به خوبی درمییافتند که روزانه صدها فیلم سینمایی و سریال در سراسر کشور در حال پخش است که قطعاً از هر کدامش دهها و صدها انحراف میتوان استخراج کرد؛ امّا آیا مردم با دیدن این فیلمها، روزانه در حال منحرف شدنند؟ اگر چنین است پس ظاهراً باید تمام فیلمهای جاری و آینده را حرام اعلام نمایند!
🔹نیز اگر مراجع تقلیدمان در طول سال فقط یک باراهل سفر غیر زیارتی بودند، به خوبی در مییافتند که در سالهای اخیر، تعطیلی ایّام شهادت برخی امامان معصوم(ع)، آیا باعث افزایش شکوه عزاداری ایشان شده است یا باعث سیل سفرهای تفریحی به شمال و جنوب کشور؟ آنگاه دیگر اعتراض نمیکردند که چرا شهادت فلان امام معصوم( ع ) تعطیل نیست و سپس جریان وابستهشان هم نظام را تهدید نمیکردند به اینکه اگر تعطیل نشود، فلان و فلان خواهیم کرد... کاش حضرات مراجع، اینقدر در مقابل بهروز شدن مقاومت نمیکردند؛ به یقین، مرجع بهروز، جامعهی بهروز را منجر خواهد شد.
🔺مراجع تقلید محترم یا بزرگواری که امروز نگران عقاید انحرافی صوفیگرایانه شدهاند، دو سال پیش در مقابل آشوب دراویش صوفی در خیابان پاسداران و ریخته شدن خون چند مأمور انتظامی و مردم بیگناه، چه کردند؟ آیا موضع دشمنشکنانهای گرفتند؟ آیا فتوای بساطجمعکُنی صادر کردند؟ فعّالیت گستردهی خانقاههای کشور و تبلیغات روزانهشان چطور؟ آیا در این چهل سالِ انقلاب، در حدّ همین سریالِ هنوز ساخته نشده، فعّالیت خانقاهها دغدغهشان شده است؟
💢حقیر هزاران مراتب پایینتر از جایگاه توصیه به مراجع تقلید معزّز هستم؛ امّا فقط به عنوان یک پیشنهاد به ایشان عرض میکنم که حداقل رهبری را الگوی بهروز شدن خویش قرار دهند که در سنّ ۸۰ سالگی، شالگردن خود را به سبک جوانان امروزی میبندد...
#دقت و #درنگ
#مباحثه
@tollabolkarimeh 🌷
💠 طرز تهیه سرکه انگوری خمری:
1.برای درست کردن سرکه از انگور ابتدا باید انگور #شسته شود سپس صبر کنید تا کاملا #خشک شود زیرا #آب سبب کپک زدن آن می شود، پس از آن آب انگور را بگیرید و بدون هیچ افزودنی (مثل آب یا سرکه قدیمی) در ظرف سفالی یا شیشه ای ریخته و درب آن را ببندید البته می توان خود انگور را هم در ظرف ریخت و در نهایت آن را صاف کرد.
2.بستن ظرف تا 3 روز در تابستان یا 6 روز در زمستان و قرار دادن در آفتاب
3.باز کردن در ظرف از 7روز تا 10 روز برای تجمع مگس سرکه
4.بستن ظرف تا 90 روز.
🍃نکته 1 :
دور ظرف را چند سوراخ ریز کنید تا سرکه نفس بکشد یا هراز گاهی درظرف را باز کنید و محتویات را بهم بزنید تا از کرم افتادگی جلوگیری شود.
🍃نکته2.
پس از باز کردن نهایی مواد رابط صافی و یا یک پارچه خیلی ظریف صاف میکنیم.
📚 در روایت آمده: «کلوا خل الخمر ما انفسد، ولا تأكلوا ما أفسدتموه أنتم» یعنی «سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کرده اید».
👌 همچنین هرچه انگور مورد استفاده #شیرین تر باشد سرکه حاصل از آن بهتر و #ترش تر است، البته تجربه ثابت کرده در این مسئله #عصبانی بودن فرد هم بسیار موثر است، به عبارتی سرکه افراد عصبی ترش تر است!!
🆔 @setad_ehya_teb_eslami
💠 #رب_انار
🍃مواد لازم:
🔸انار:به میزان لازم
🔸نمک دریا: ۱قاشق غذاخوری
🍃طرز تهیه:
پوست انار را جدا کرده و دانه های انار را جدا کنید.
با آبمیوه گیری آب آن را گرفته و در ظرفی بریزید و روی حرارت خیلی ملایم قرار بدهید تا آب اضافه آن تبخیر شود و رب انار غلیظ گردد.
توجه کنید که در این مرحله باید مدام هم بزنید تا ته نگیرد چون در این مرحله آب اضافی سریعا تبخیر میشود.
در اواخر پخت در صورت تمایل میتوانید نمک دریارو اضافه کنید.
زمانیکه رب انار به اندازه کافی غلیظ شد رب را در ظرف شیشه ای بریزید و بگذارید تا سرد شود.
✅ اگر انارتان آبدار باشد به ازای هر هشت کیلوگرم انار ، یک کیلوگرم رب انار حاصل میشود.
✅ بهترین رنگ برای رب انار قهوه ای و قرمز تیره است اگر از روی غلظت رب انار نتوانستید زمان برداشتنن از روی حرارت را تشخیص دهید از روی رنگ این زمان را تعیین کنید.
✅ رب انار را حتما در یخچال نگهداری کنید چون باعث میشود دیرتر فاسد شود و دیرتر تغییر رنگ دهد.
🍁خواص🍁
رفع غلظت خون
کاهش کلسترول
پیشگیری از سرطان
تقویت سیستم ایمنی بدن
سرشار از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد آلی است
👌لینک کانال #مطبخ ستاد↙️
🆔 @matbakh_setad
🔴 بخوانیم تا بدانیم👇
⁉️ آیا می دانید که؟
در گذشته های دور، القابی چون "حجت الاسلام" که اکنون برای معممین جوان کاربرد دارد برای مجتهدین بزرگ که مورد رجوع شرعی مردم بودند، استفاده می شده!القاب و عناوین به کار رفته برای علما، بسته به سادات یا عام بودن و یا مرتبه علمی، تخصص و فضائل آنها متفاوت بوده است!القابی که عموما" ابتدای نام آقایان، قرار می گرفته و توسط خود اهل علم و مریدان، میان مردم ترویج می شده! القابی چون:آقا سید، آقا شیخ، حضرت آقا، حاج آقا، حاج شیخ، حاج سید، شیخ، سید، ملا، آخوند، میرزا، حجت الاسلام، ثقةالاسلام، مجتهد، فقیه، واعظ و یا ترکیبی ازچند لقب با هم و...
البته لقب "علامه" نیز برای علمایی که جامعیت علمی در علوم مختلف داشتند و به قول علما جامع علوم معقول و منقول بودند، بکار می رفت.واژه "آیت الله" بیشتر، از دوران مشروطیت و بخصوص برای مجتهد بزرگ پایتخت، زعیم نهضت مشروعه و شهید فتنه انگلیسی مشروطه یعنی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری که دارای جامعیت علمی در علوم معقول و منقول بود و به چند زبان مسلط، بکار رفت و به تدریج در بین مجتهدینی که مورد رجوع شرعی مردم واقع شدند، فراگیر گشت.
واژه "مرجع تقلید" در دوران معاصر در بین مجتهدین صاحب فتوا و دارای مقلد(به جای واژه مجتهد) رایج شد!
"مجتهد" عالمی است که درس "خارج فقه و اصول" را با موفقیت به پایان رسانده و دارای اجازه نامه اجتهاد از بزرگان حوزه به عنوان عالمی با قدرت استنباط است! و اگر دارای شرایط لازم اخلاقی، تقوایی و... یا به قول معروف جامع الشرایط باشد، می تواند مورد رجوع شرعی مردم قرار گیرد.امروزه این پرسش که، مجتهدت کیست؟(مرجع تقلیدت)هنوز هم در بین اهل علم و حتی عوام رواج زیادی دارد! پسوند های (والمسلمین، العظمی و...) نیز به عنوان اضافه برالقاب برای بالاتر نشان دادن مقام استفاده شده و می شود.
⁉️نکته حائز اهمیت اینکه👇
حضرت امام خمینی در مکتوبات و فرمایشاتشان از لقب "مجتهد" و"آیت الله" فقط برای "مصادیق صحیحش" استفاده نموده اند!
منبع از: نشریه پیام انقلاب/منتشره در اوایل انقلاب
🔴 متأسفانه در حال حاضر به علت ملاحظات سیاسی و... و نبود نظارت از سوی مراکز ذیربط حوزوی، شاهدیم که استفاده از القاب مجتهد و آیت الله برای افرادی که درس خارج فقه و اصول را به اتمام نرسانده و فاقد اجازه اجتهاد از منابع موجه هستند!رایج شده است⁉️
نقل از عمار
@tollabolkarimeh 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 اگر میدانستند؛ اموالشان را میفروختند!
👈 روایتی کمتر شنیده شده از امام صادق(ع) درباره زیارت اربعین
در صورتی که دلنوشته یا کار هایی از این قبیل داشتید برای گسترش کار نیک برای ما بفرستید تا در کانال استفاده بشود.
ارسال به خادم کانال👇
@Jahadi_mohammad
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🆔 @shababazahra
#گروه_جهادی_شباب_الزهرا ☝️☝️
💢 بر سر قرآن همان آوردند که کلیسای جاهل و سیاستمداران بازیگر بر سر مسیحیت آوردند
#امام_خمینی :
هر طايفه اى از علماى اعلام و دانشمندان معظم به بُعدى از ابعاد الهى اين كتاب مقدس دامن به كمر زده و قلم به دست گرفته و آرزوى عاشقان قرآن را برآورند و در ابعاد سياسى، اجتماعى، اقتصادى، نظامى، فرهنگى و جنگ و صلح قرآن وقت صرف فرمايند،
تا معلوم شود اين كتاب سرچشمه همه چيز است؛
از عرفان و فلسفه تا ادب و سياست، تا بیخبران نگويند #عرفان و #فلسفه بافته ها و تخيلاتى بيش نيست و رياضت و سير و سلوك كار درويشان قلندر است،
يا اسلام به #سياست و #حكومت و اداره كشور چه كار دارد كه اين كار سلاطين و رؤساى جمهور و اهل دنياست.
يا اسلام دين صلح و سازش است و حتى از #جنگ و #جدال با ستمكاران برى است.
و به سر قرآن آن آورند كه كليساى جاهل و سياستمداران بازيگر به سر دين مسيح عظيم الشأن آوردند.
📚 صحيفه امام، ج ۲۰، ص ۹۳
@tollabolkarimeh 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 نجاح محمد علی تحلیلگر عراقی در شبکه الجزیره :
🔹 چرا ترامپ با تمام دشمنی خود با ایران با احترام از آن کشور و حکومت و ملتاش یاد میکند درصورتی که درباره سعودیها که شریک استراتژیک آمریکاست در نهایت بیاحترامی و تمسخر صحبت میکند، چون ایرانی ها قدرتمند هستند و آمریکایی ها فقط زبان قدرت را می شناسند
+و ایران این قدرت و اقتدار را مدیون درایت امام خامنه ای است✅
@tollabolkarimeh 🌷
🔹هتک حرمت دو مرجع تقلید توسط وزیر ارشاد سابق حسن روحانی.
🔹مسئولان حوزه علمیه قم این اهانت را بی جواب نگذارند.
🔹کرسی های علمی بهترین راهکار برای جوسازی و هوچی گری بیسوادان فقهی و علمی است.
🔹همه مردم میدانند که مشکلات اصلی کشور امور معیشتی مردم هست و این دولت با ناکارآمدی خود نتوانست این مشکلات را حل نماید و هر روز شاهد حاشیه ای با عنوانین و موضوعات مختلف برای فرار از پاسخگویی هستیم.
@tollabolkarimeh 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#هوالرزاق
🔰لازم نیست که اندازه این برادر اهل سنت به رزاقیت خدا اطمینان داشته باشیم. کافیه باور داشته باشیم که اگر دو بچه، چهار تا بشه، نه از کیفیت بچه هامون کم میشه و نه موجودی خزائن رحمت پروردگار ته می کشه!
👈 ایشون رو هم به عنوان الگو معرفی نکردیماا...
#فرزندآوری
#سبک_زندگی
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روز ذلیل شدن امّت رسول الله
امیرالمؤمنین (علیه السّلام) فرمودند: " امّت رسول الله خوار و ذلیل نخواهند شد مگر در روزگاری که غذای بیگانگان را بخورد و لباس بیگانگان را بپوشد. "
برقی، ۱۴۱۶ ق، ۲/۱۷۸
استاد مهدوی ارفع
@tollabolkarimeh 🌷
🔴 مهم ترین مانع فرزندآوری؛ اقتصاد یا سبک زندگی
✍🏻 #صالح_قاسمی
🔺برخلاف تصور عمومی جامعه که گمان میکنند مشکلات اقتصادی اصلیترین و اولین مانع فرزندآوری است، همه شواهد آماری موجود حاکی از آن است که با وجود اهمیت متغیر اقتصاد در الگوی فرزندآوری اما در شرایط کنونی اصلیترین و نخستین مانع فرزندآوری خانواده های ایرانی سبک زندگی، فرهنگ و نوع نگرش به فرزندآوری است.
🔹اگرچه شرایط اقتصادی به ویژه در دهکهای پایین درآمدی جامعه در تصمیم به فرزندآوری موثر است اما دادههای آماری و شواهد عینی موجود حاکی از این هستند که تعریف عمومی اکثریت مردم جامعه از زندگی مطلوب و خانواده ایدهآل و تعداد فرزندان مطلوب است که منتهی به الگوی فرزندآوری میشود و شرایط اقتصادی در درجه دوم از اهمیت بوده و اغلب در حد ابزاری محسوس برای توجیه علت بی فرزندی و کم فرزندی است.
🔺کشورها همواره تلاش میکنند، با تعیین سیاستهایی، جمعیتی جوان و فعال داشته باشند. آنچه امروز در جامعه ایران مطرح است (و هیچ اختلافی درباره آن وجود ندارد) کاهش میزان زاد و ولد در کشور و در نتیجه حرکت جمعیت به سمت «پیر شدن» است و آنچه بیش از هر چیز به عنوان «عامل» کاهش زاد و ولد در ایران مطرح و روی آن به شدت پافشاری میشود نیز «اقتصادی» است.
🔹به عبارت دیگر بسیاری از مردم و حتی نخبگان سیاسی کشور این طور اعلام میکنند که اگر مشکل اقتصادی کشور حل شود، مردم خود به خود به سمت ازدواج و در نتیجه زاد و ولد و «چند فرزندی» حرکت خواهند کرد و مشکل پیر شدن جمعیت نیز حل خواهد شد. این پاسخ تا حدودی درست است اما، دقیق و کامل نیست و با توجه به اهمیت جمعیت جوان برای کشورها، این حوزه، حوزهای نیست که بتوان به پاسخ ها و راه حل های ناقص بسنده کرد. ضمن اینکه رشد اقتصادی نیز مستقیم و غیرمستقیم به داشتن جمعیت جوان وابسته است.
🔰کارشناسان حوزه جامعه شناسی و سایر رشتههای علوم انسانی میگویند، بروز یک معضل (اینجا تک فرزندی و پیر شدن جمعیت) «یک» دلیل ندارد. آیا کاهش زاد و ولد در ایران، صرفا به خاطر مشکلات اقتصادی است؟ کسانی که چنین نظری دارند خوب است به این سؤال ها هم کمی فکر کنند:
1️⃣ چرا غالب کشورهای صنعتی و ثروتمند، به معضل پیری جمعیت گرفتارند؟ مگر نه اینکه در این کشورها، دولت ها با تعیین مشوق های آنچنانی، مردم را به فرزندآوری تشویق می کنند؟
2️⃣ شما چند خانواده ثروتمند ایرانی میشناسید که مثلاً بیش از یک یا حداکثر 2 فرزند داشته باشند؟ به عبارت دیگر، چرا غالب خانوادههای ثروتمند و مرفه ایرانی فرزندان کمی دارند.
🔺غرض از طرح این سؤالها صرفا تاکید مجدد بر این مهم بود که، برای یافتن راه حل باید تمام جوانب را در نظر گرفت و عوامل گوناگون را شناخت. مثلاً فرهنگ، تبلیغات رسانهای، سیاستهای دولتی، دلایل روانشناختی و برخی مسائل در حوزه زناشویی و این روزها... تغییر سبک زندگی! اینها از جمله عواملی هستند که هر یک به اندازه خود می توانند در بروز این معضل نقش داشته باشند. اقتصاد هم یکی از این دلایل است. البته شاید مهمترین عامل بروز چنین معضلی مثلاً در شهر تهران، تغییر سبک زندگی باشد.
🔹کارشناسان بر این باورند که در حال حاضر مانع اصلی فرزندآوری و رشد جمعیت در کشور قبل از عامل اقتصادی عامل فرهنگی است. اگر قرار است برای تغییر روند رشد جمعیت، سیاستی به کار رفته شود باید در راستای اصلاح سبک زندگی باشد. اگر سیاستهای تشویقی اقتصادی بدون تغییر سبک زندگی اجرا شود، همان رشد محدودی هم که در جمعیت ایجاد خواهد شد صرفا در مناطق حاشیهای کشور خواهد بود. یعنی گروههای جمعیتی ای که مشکل کمبود موالیدشان فقط اقتصادی است.
🔺اگر این گزاره عمومی را بپذیریم که امروزه مانع اصلی و اول فرزندآوری زوجین ایرانی اقتصاد است، پس باید بپذیریم که اگر کسی مشکل اقتصادی نداشت باید فرزندآوری بیشتری داشته باشد. آیا اینچنین است؟
🔹کشورهای حوزه اسکاندیناوی اروپا در حالیکه بالاترین درآمد سرانه را دارند اما پایینترین نرخ فرزندآوری را نیز در دنیا به خود اختصاص دادهاند و جزو سالمندترین کشورهای جهان هستند.
🔺در کشور خودمان نیز در حالیکه استانهای گیلان و مازندران بالاترین سرانه درآمد ملی را در اختیار دارند، اما پایین ترین نرخ فرزندآوری را داشته و سالمنترین استان های کشور هستند.
🔹در شهرها نیز شاهد هستیم هر اندازه به سمت مناطق برخوردارتر میرویم فرزندآوری کاهش پیدا میکن.
🔺همه این شواهد آماری موجود حاکی است که با وجود اهمیت متغیر اقتصاد در الگوی فرزندآوری اما در شرایط کنونی اصلی ترین و نخستین مانع فرزندآوری خانواده های ایرانی سبک زندگی و فرهنگ است.
💢از همین رو بدیهی است مسؤولین ذیربط باید در مسیر اصلاح الگوی فرزندآوری خانواده های ایرانی در وهله نخست در اندیشه اصلاح نوع نگرش فرهنگ عمومی به فرزندآوری باشند.
🔴 مهم ترین مانع فرزندآوری؛ اقتصاد یا سبک زندگی
✍ #صالح_قاسمی
🔺برخلاف تصور عمومی جامعه که گمان میکنند مشکلات اقتصادی اصلیترین و اولین مانع فرزندآوری است، همه شواهد آماری موجود حاکی از آن است که با وجود اهمیت متغیر اقتصاد در الگوی فرزندآوری اما در شرایط کنونی اصلیترین و نخستین مانع فرزندآوری خانواده های ایرانی سبک زندگی، فرهنگ و نوع نگرش به فرزندآوری است.
🔹اگرچه شرایط اقتصادی به ویژه در دهکهای پایین درآمدی جامعه در تصمیم به فرزندآوری موثر است اما دادههای آماری و شواهد عینی موجود حاکی از این هستند که تعریف عمومی اکثریت مردم جامعه از زندگی مطلوب و خانواده ایدهآل و تعداد فرزندان مطلوب است که منتهی به الگوی فرزندآوری میشود و شرایط اقتصادی در درجه دوم از اهمیت بوده و اغلب در حد ابزاری محسوس برای توجیه علت بی فرزندی و کم فرزندی است.
🔺کشورها همواره تلاش میکنند، با تعیین سیاستهایی، جمعیتی جوان و فعال داشته باشند. آنچه امروز در جامعه ایران مطرح است (و هیچ اختلافی درباره آن وجود ندارد) کاهش میزان زاد و ولد در کشور و در نتیجه حرکت جمعیت به سمت «پیر شدن» است و آنچه بیش از هر چیز به عنوان «عامل» کاهش زاد و ولد در ایران مطرح و روی آن به شدت پافشاری میشود نیز «اقتصادی» است.
🔹به عبارت دیگر بسیاری از مردم و حتی نخبگان سیاسی کشور این طور اعلام میکنند که اگر مشکل اقتصادی کشور حل شود، مردم خود به خود به سمت ازدواج و در نتیجه زاد و ولد و «چند فرزندی» حرکت خواهند کرد و مشکل پیر شدن جمعیت نیز حل خواهد شد. این پاسخ تا حدودی درست است اما، دقیق و کامل نیست و با توجه به اهمیت جمعیت جوان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 روحانی در اندیشه برجامهای بعدی است، فاتحه موشکها را هم بخوانیم؟
💬 #احمد_جانجان
🔹 انسان از این همه تدبیرِ آقایان متحیّر میماند. برجام که قرار بود تحریمها را بردارد، نه فقط در این کار موفق نشد بلکه با استفاده از سازوکار #سوئیفت منافذ دور زدن تحریمها را هم افشا کرد!
🔹بعد از برجام، بزرگترین ضربه را از سوئیفت خوردیم. ما شبکههایی داشتیم که تحریمها را دور میزد اما بعد از برجام گفتند این شبکه و حجم تراکنشهای مالی را وارد سوئیفت کنیم.
🔹با این اقدام منافذ دور زدن تحریمها شناسایی و بدین ترتیب تحریمهای شدیدتر و دقیقتری اعمال شد!
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 حضور روحانی در نیویورک را چگونه جمعبندی کنیم؟
✍🏻 #عبدالله_عبداللهی
🔰نطق آقای روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل، محل مباحثههای متفاوت شد؛ این نطق پوسته و هستهی مشخصی داشت... هستهی اظهارات آقای روحانی محل مناقشه است. او در این بخش از صحبتهای خود گفت که آمریکا اگر از اسم برجام بدش میآید به رسم آن بازگردد و تأکید کرد که "اگر برجام برای آنها حداقل بوده برای ما هم حداقل بوده لذا برای یک توافق بیشتر، آمریکا باید بیشتر هم بپردازد" و در بخش پایانی این قسمت، آقای روحانی اشاره کرد که عکس یادگاری، انتهای این روند خواهد بود و نه ابتدای آن!
🔻این جملات آقای روحانی مشخصاً مناقشهبرانگیز است و به همین دلیل است که آقای حسین شریعتمداری که پنجشنبه به او «دستمریزاد» میگوید، و شنبه بنا را بر این میگذارد که در یادداشت دیگری با عنوان «چرا دستمریزاد»، ضمن اینکه توضیحاتی دربارهی یادداشت سابق بدهد، به این قسمت هم اشاره ویژهای داشته باشد و تأکید کند که این بخش غیرقابل قبول است!
🔻این موضع آقای روحانی کاملاً تفسیربردار و ژانوسی (دوچهره) است. یک مسئلهی کلیدی در این باره وجود دارد که ایرانچه چیز «بیشتر»ی در برابر چه تحرک «بیشتر»ی در برابر آمریکا میخواهد؟ هنوز هیچ پاسخ دقیق به این مسئله داده نشده است و یکی از علتهای ژانوسی دیدن سفر آقای روحانی همین است.
🔻آقای ظریف در مصاحبه با گاردین گفته است که منظور او از بیشتر در برابر بیشتر این است که آقای ترامپ تمام تحریمهای «خود» علیه ایران را (یعنی تحریمهایی که در دورهی او وضع شده) بردارد و در قبال آن ایران نیز پروتکل الحاقی را که قرار بود طبق برجام در سال 2023 در مجلس تصویب کند همین حالا مصوب کند. برخی تحلیلگران فرض را بر همین گذاشته و گفتهاند که در این صورت «بیشتر در برابر بیشتر» اصلاً قابل دفاع نیست!
🔻برخی دیگر از اظهارات آقای روحانی در نیویورک هم نگرانیها را تشدید میکند؛ مثلاً این لفظ که برجام «حداقلی» است و یا اینکه اگر از اسم برجام بدتان میآید به «رسم» آن برگردید و همچنین بیان او در نشست خبری خود در نیویورک مبنی بر اینکه "گام برداشتن برای فرابرجام امکانپذیر است"، جملات نگرانکننده است که میتواند معنای آن بهکارگیری مدل ناموفق و تجربهی بد برجام برای سایر مؤلفههای مورد مناقشه ایران و آمریکا باشد.
🔻گزارههای علنی، یعنی احتمال تسری یافتن مدل برجام به سایر مؤلفههای امنیت ملی و یا دستکاری در برجام به آن نحو که مطالبات ترامپ را پوشش دهد، بدون شک یک انتحار دیپلماتیک برای ایران است و عملاً بهمعنای اثبات کارآمدی کمپین فشار حداکثری برای ترامپ خواهد بود و نهتنها تحریمها برداشته نخواهد شد بلکه فشارها مجدداً علیه ایران به بالاترین حد ممکن میرسد، فشارهایی که طی ماههای گذشته و با راهبرد مقاومت فعال ایران تا حد بسیار زیادی تعدیل شده و اقتصاد نیز به یک ثبات نسبی رسیده است.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 چرا شفافیت آرای نمایندگان، به طور خاص، مهم است؟
✍🏻 #فرزاد_جهانبین
🔸در نهج البلاغه دو نکته اساسی وجود دارد که به صراحت بر شفافیت تاکید ویژه دارد:
1⃣ علی(ع)در نامه به مالک از تعبیر«و اصحر لهم...»استفاده می کنند. از این عبارت، قاعده اصحار در حکمرانی به دست می آید. اصحار یا صحراگونگی یعنی مانند صحرا که فضای باز است، همه چیز به صورت شفاف در محضر مردم باشد.
2⃣ علی(ع) می فرمایند من هیچ چیز به جز اسرار نظامی را پنهان نمی دارم. بخش اول این عبارت نیز تاکید بر صحراگونگی است و بخش دوم، تخصیصی بر این قاعده کلی است و آن استثناکردن مسائل محرمانه هست. پس اصل بر شفافیت است مگر آنکه با دلیل خارج شود.
🔹 بر این اساس، ضروری است مذاکرات نهادهای تصمیم گیر شفاف باشد مگر در خصوص مسایل محرمانه مانند آنچه به صلاحیت افراد مربوط است و یا مسائل نظامی و امنیتی و از این دست.
♦️در میان این نهادها، مجلس از همه دارای اهمیت بیشتری است. چرا که موضوع کار آن، مهمترین موضوع کشور است و آن تدوین قانون است که ریل جامعه است و همه چیز در بستر آن رخ میدهد. عمده صلاح کشور به صلاح این نهاد بستگی دارد و عمده فساد کشور نیز به فساد این نهاد ارتباط دارد و شفافیت یا عدم شفافیت آرا نقش کلیدی در فساد و صلاح این نهاد دارد.
🔹از همین رو هست که قانون اساسی، تنها در دو مورد بر علنی بودن تاکید کرده و آن مربوط به مجلس و دادگاههاست.
1⃣ اصل شصت و نهم: «مذاكرات مجلس شورای اسلامی باید علنی باشد و گزارش كامل آن از طریق رادیو و روزنامة رسمی برای اطلاع عموم منتشر شود. در شرایط اضطراری، درصورتی كه رعایت امنیت كشور ایجاب كند، به تقاضای رئیس جمهور یا یكی از وزراء یا ده نفر از نمایندگان، جلسة غیرعلنی تشكیل می شود. مصوبات جلسة غیرعلنی در صورتی معتبر است كه با حضور شورای نگهبان به تصویب سه چهارم مجموع نمایندگان برسد. گزارش و مصوبات این جلسات باید پس از برطرف شدن شرایط اضطراری برای اطلاع عموم منتشر گردد.»
2⃣ اصل ۱۶۵ قانون اساسی: محاکمهها باید علنی برگزار شود.
🔺 نمی شودابتدای این زنجیره که علنی بودن مذاکرات هست و انتهای ان که رای دادن است، غیرعلنی باشد و از اینرو هم به استناد روح قانون اساسی و هم عقلا،شفافیت آرای نمایندگان ضروری است.
💢 آقای پناهیان به درستی دست بر نقطه گلوگاهی در اصلاح کشور دست گذاشتند و این خطی است که نباید فراموش شود.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴فریاد میزنند کربلا همینجاست، خونه فقرا!
✍🏻 #ارسالی_مخاطب
🔻 عید امسال ۳ میلیون نفر. نفری ۵ میلیون تومان هزینه سفر آنتالیا کردند! شماها که درد فقیر دارین چرا صداتون در نیومد آنتالیا همین جاست خونه فقرا؟!
🔻سالانه ۲میلیون نفر برای تفریح دبی میرون با هزینه نفری ۲۰ میلیون تومان! چرا صداتون در نمیاد دبی همینجاست؟!
🔻سالانه بالای ۱میلیون نفر سفر مالزی! میرن اونم با هزینه هنگفت شماها که درد بتیمان رو دارید؛ چرا فریاد نمیزنید مالزی همینجاست؟!
🔻سالانه بالای ۵۰۰ هزار نفر سفر تفریحی به اروپا دارند با هزینه بالای ۲۰ میلیون تومان! چرا اون موقع صداتون در نمیاد اروپا همینجاست؟!
🔻سالانه بالای ۵هزار میلیارد تو عروسیهای آنچنانی شماها حیف و میل میشه! چرا صداتون در نمیاد؟!
🔻شماهاکه اینقدر بفکر یتیمان هستین چرا هزینه نگهداری سگ که ماهانه ۳میلیون تومان شایدم بیشتره خرج هزینه تحصیل چند یتیم نمیکنید؟!
🔻شماها که درد یتیم دارین چرا کادوهای ولنتاین و جشن تولد بوی فرند و... رو هزینه یتیم نمیکنید؟!
🔹درد شما درد یتیم و فقیر نیست درد شما درد وقاحت هست! اینکه امروز برای اربعین ۲۰۰ هزار تومن هزینه میشه بخاطر کاسبی دولت همتفکر شماست! قبلا که رایگان بود اگر مردم ۲۰۰ هزار تومن هزینه کردن دولت رای شما رو گرفته باید از دولت بپرسین این پولا رو کجا میخواهید هزینه کنید؟ هزینه یتیم ها؟! یا هزینه حقوقهای نجومی اقایون؟!
🔹درد شما توهین به اعتقادات مردم هست مگر شعار نمیدین احترام به عقایدها! پس چی شد؟ وقتی بهتان میگویند چرا ترکیه میروید؟ جواب میدین پول خودمه خب مگر مردم پول باباتونو خرج کربلا کردن؟!
🔹تفریح شما آنتالیا و دبی و اروپا و مالزی کنار اسختره با حرمسرای رنگین! با هزینه هنگفت! تفریح فقرا هم همین سفر کربلاست اونم با پای پیاده!
🔹درد شما درد یتیمان نیست چون حق یتیمان تو حسابای هزار میلیاردی هموناییست که شماها حامیشان هستید!
💢ختم کلام؛ شماها که اینقدر درد یتیم دارید ما منتظریم از دولت همتفکرتون بخواهین پولاییکه در سفر اربعین از مردم گرفتن رو هزینه یتیمان کنند!
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
#رصد
دربارهی ممانعت از رفتن ظریف به عیادت تختروانچی/ این مسیر مسدود است
ممانعت پلیس آمریکا از رفتن ظریف به عیادت تختروانچی صحنه بسیار دردناکی است که میتواند به یک سمبل تبدیل شود؛ این تصویر در عین حال که ذات بینهایت غیرانسانی حاکمیت آمریکا را نشان میدهد، گواهی بر انسداد یک استراتژی غلط در سیاست خارجی هم هست.
در تسنیم بخوانید: https://tn.ai/2107419
@SajIRAN
یکی نیست بگه آخه بنده خدا! شما چرا این حرفا رو میزنید؟!
شما خودت مسئول فضای مجازی هستی و حالا که خرابکاری شده به جای اینکه بیای برخورد قضائی کنی هی میگی اوضاع بد شده؟
همه مسئولین از آقای روحانی یاد گرفتن!😊