کشکول بصیرت
پاسخ به چند شبهه در موضوع حجاب 🔹یکم. آیا حجاب اجباری است؟ 🔸دوم. اگر حجاب زمان حکومت انبیا اجباری نب
اگر بحث درون دینی نکنیم؛ با منطق دموکراسی و حقوق بشری نیز، قانون مشروعیتش را از رعایت مصلحت اکثریت می گیرد. یعنی اقلیت به حکم اخلاق و عقل لازم است حق اکثریت را رعایت کنند. قانون حجاب بر مبنای مصلحت مسلمین نوشته شده است.
چه کسی گفته طرفداران حجاب اکثریت اند؟ رفراندوم بگذاریم.
از رفراندوم هراسی نیست. اما منطق این بحث ایراد دارد. انتخاب دین اختیاری است اما انتخاب اجزای دین اختیاری نیست. یعنی یک جامعه می توانند اسلام را با رای کنار بگذارند و البته در قیامت حساب پس می دهند اما اجزای دین را نمی شود به رای گذاشت. انتخاب ملت ایران نیز اسلام است. مهمترین شاهد نیز رفراندم ابتدای انقلاب است که به اسلام در قالب مدل اجرایی جمهوری اسلامی رای دادند.
آن رای پدران ما بود و ما قبول نداریم. تکلیف چیست؟
پاسخ به این شبهه دو وجه دارد. سلبی و ایجابی. بخشی ایجابی اش این است که رفراندوم با انتخابات ها و مشارکت سیاسی مردم در طول انقلاب بارها تمدید شده است. یعنی اینطور نیست که یک بار رفراندوم برگزار شده باشد و تمام.
اما وجه سلبی اش این است که اگر یکی فردای رفراندوم جدید گفت من این را هم قبول ندارم و باید مجدد رفراندوم شود تکلیف چیست؟ این دور باطل است و پایانی ندارد.
گشت ارشاد تا امروز چه کسی را باحجاب کرده است؟ چرا اصرار به اجرا داریم؟
گفته شده است قوه قهریه در موضوع برخورد با بدحجابی بی تاثیر است. بی تاثیر در چه چیز؟
برخی تصور می کنند با گشت ارشاد قرار است بی حجاب ، باحجاب شود. غلط فاحشی است.
برخی تصور می کنند با گشت ارشاد قرار است حجاب در جامعه رشد کند. این نیز غلط فاحشی است.
پس گشت ارشاد چیست؟
گشت ارشاد دفاع از حق الناس است؛ چیزی فراتر از حق الله. حجاب فردی، تکلیف شرعی و حق الله است ولی وظیفه نظام، دفاع از حق الناس است.
اشتباه سوال کننده این است که تصور می کند رفتار قهری برای اصلاح بدحجاب است. آن نیز هست ولی اولویت اول نیست. برخورد قهری برای صیانت از جامعه دینی است.
قوانین حکومت باید به نحوی باشد که نه تنها اهل حجاب احساس غربت نکنند، بلکه فضای اجتماعی نیز به خودی خود مشوق آنها باشد. قانونی شدن حجاب یکی از روشهایی است که فضای اجتماعی را با خواست درونی اهل حجاب، هماهنگ میکند.
کسانی که معتقدند حجاب باید اختیاری باشد که هرکس هرطور تمایل داشت به خیابان بیاید احتمالا حاضر نیستند عواقب این حرف شان را بپذیرند. اگر حجاب محدودیت نداشته باشد، آنگاه نباید انتظار داشته باشند خانواده به سبک شرقی و اسلامی اش حریم و حرمت داشته باشد. رهاسازی جامعه و اباحه گری روی دیگرش روابط نامشروع زن و مرد و به هم خوردن کانون خانواده و... است. آنچنان که امروز در غرب شاهدیم. حجاب اختیاری یک زنجیره است که روی دیگرش ابزاری شدن زن در جامعه است. پای عوارض این زنجیره می مانیم؟
پس قهریه صیانت از جامعه ایست که قرار است بستر ذکر و معنویت و تدین باشد نه الزاما باحجاب کردن بی حجاب. با این توضیح روشن می شود که برخورد با بدحجابی ممکن است بر فردخاصی تاثیر نداشته باشد اما جامعه را امن کرده است. فرض کنید وضعیت امروز را 20 سال پیش داشتیم. آیا با افول دینداری مواجه نبودیم؟
تذکر؛ روشن است که از فلسفه قهریه دفاع می کنیم نه رفتارهای غلط و خشونت بار. توجه کنیم که از الزام دفاع می کنیم نه خشونت. کمربند ایمنی الزام است اما خشونت نیست.
چه باید کرد؟
امر به معروف و نهی از منکر، چه فردی و چه حاکمیتی اش دارای یک پیش نیاز ضروری و اولیه است و اینکه فرد خاطی باید آن امر را معروف یا منکر بداند. مساله حجاب هنوز برای بخشی از جامعه روشن نیست.
اینجاست که مساله مدارا در اسلام مطرح می شود. مدارا یک اصل تربیتی است که با فرد همدلی و همراهی می کند تا در گام های بعدی مساله برایش روشن شود. مدارا با تسامح و تساهل متفاوت است. مدارا یک صبر فعال و آگاهانه است و تسامح و تساهل، غفلت و بی اعتنایی ناشی از اباحه گریست.
به همین جهت اجرای قانون تنها محصور به گشت ارشاد نیست و 23 نهاد دیگر باید در این خصوص نقش آفرینی کنند که متاسفانه تعطیلند.
توجه شود که امر مدارا برای متن مردم است و ساختارشکنی هایی شبیه کمپین چهارشنبه های سفید از این موضوع خارج است و نیازمند مواجهه قهری است. مقصد در چهارشنبه های سفید، به گفته سرشاخه اصلی آن، براندازی است نه حجاب اختیاری یا اجباری.
✬~✿❁࿐|❣️|✬~✿❁࿐
سوال:خانم شما مسلمان هستید؟ بله
چرا دوست داری برهنگی را انتخاب کنی؟ چه مشکلی را میخواهی باهاش حل کنی؟
پاسخ:به تو چه؟ فضولی؟ دوست دارم!
باور کنید حتی یک استدلال ضعیف هم ندارن
آیتالله #جوادیآملی:در اسلام به من چه و به توچه نداریم
#دانشگاهتهران
#مستوره
@mastore
✬~✿❁࿐❈~✿❁࿐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢روغن زیتون های تقلبی
✍مردم، لطفا مراقب سلامت خود باشید. در مقابل جسم خود مسئولیم
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
🌙 خطبه رسول اکرم(ص) در فضیلت و اهمیت ماه مبارک رمضان
بخش سوم
اي مردم!
جانهايتان در گرو اعمال شماست.پشت شما از بار گناهان سنگين است، پس با طول دادن سجدهها، آنها را سبك گردانيد و بدانيد كه حق تعالي به عزت خود سوگند ياد كرده است كه نمازگزاران و سجدهكنندگان دراين ماه را عذاب نكند و در روز قيامت آنها را از آتش دوزخ در امان دارد.
اي مردم!
هر كه از شما روزهدار مؤمني را در اين ماه افطار دهد، نزد خدا پاداش بنده آزادكردن و آمرزش گناهان گذشتهاش را خواهد داشت. برخي از اصحاب گفتند: يا رسولالله! همه ما قادر به انجام آن نيستيم. حضرت فرمود: با افطار دادن روزهداران، از آتش جهنم بپرهيزيد، اگرچه به نصف دانه خرما و يا يك جرعه آب باشد.
📗 بخشی از خطبه پیامبر(ص) در آستانه ماه رمضان - عیون اخبارالرضا ج۱ ص۲۹۵/کیهان
@karbalaei021
تیکه کلام شهید حججی این بود؛
دعا کنین رو #سپید بشم!
این عاشقان وصال یار ، چه دیدند که اینگونه از
#تمامیت_خود گذشتند؟؟!!
و ما #جاماندگان در این دنیای غریب چه دیده ایم که اینگونه #وابسته به #تکرار خود شده ایم!!؟؟
آری او راست می گفت...
بد دردیست، درد عادت کردن
@YADMANSHOHADA
✬~✿❁࿐|❣️|✬~✿❁࿐
•| ماجرای #ریزش ها و #رویش ها به اوجِ خود نزدیک میشود!
👈جایِ خودت رو در حوادث #آخرالزمان پیدا کن! |•
#مستوره
@mastore
✬~✿❁࿐❈~✿❁࿐
13.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴🔴🔴 حضرت آیت الله وفسی خطاب به مسئولین :
🔺شما یا دروغ می گویید یا خیلی بی لیاقتید...
✨ روش پیشنهادی استاد برای اصلاح وضعیت نکبت بار #حجاب در کشور
@deldadegi
دلدادگی💙
1_26580568.mp3
3.56M
🔴🔴شمر نماز شب خوان
🔴🔴چی شدکه #سرباز_حضرت_علی و کسی که ۱۶بار پیاده رفته خونه خدا،سر امام حسین رو از تن جدامیکنه؟
پیامی به #سلبریتی_های بیسواد و عبرتی برای مذهبیها
🔵استاد پورآقایی
@deldadegi
دلدادگی💙
9.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴روایتی از خیانت حسن روحانی ، علی لاریجانی ، ولایتی ، ابوترابی ، ظریف ، عراقچی ، صالحی و... به ملت ایران ، انقلاب ، اسلام ، امام ، شهدا و رهبری...
‼️ دیدن این فیلم و نشر آن واجب است.
حتما ببینید و منتشر کنید.
چشمان خیلی ها باز خواهد شد ... نشر این کلیپ صدقه جاریه است
@tebeslami_ir