🌍 #بین_الملل
🔹واکنشها به پیروزی مجدد اردوغان از طالبان تا ترامپ تبریک گفتند
🔸«رجب طیب اردوغان» روز یکشنبه در انتخاباتی حساس رقیبش، «کمال قلیچداراوغلو» را شکست داد تا مسند ریاست جمهوری را برای 5 سال دیگر در دست داشته باشد. این رویداد واکنشهای زیادی را به دنبال داشته، از رئیسجمهور سابق آمریکا تا طالبان، از هنیه تا امارات و... همه این پیروزی را به اردوغان تبریک گفتهاند.
کمیسیون عالی انتخابات ترکیه شامگاه یکشنبه اعلام کرد که «رجب طیب اردوغان»، برای دوره جدید ریاست جمهوری این کشور پیروز شد. «احمد یانار»، رئیس کمیسیون عالی انتخابات ترکیه، همان شبِ انتخابات دور دوم گفت که نتایج نشان میدهد «اردوغان» 53 درصد آراء و «قلیچداراوغلو» ۴۷ درصد آراء را به دست آوردهاند. پس از قطعی شدن پیروزی اردوغان، او که خیلی ذوقزده بود به روی سقف یک اتوبوس در اسلامبول رفت و برای مردم آواز خواند. او سپس با تبریک به مردم گفت: «ما عاشق اسلامبول هستیم، کار خود را با اسلامبول شروع کردیم و با آن ادامه خواهیم داد.» او که گویا خوشحالی به سخن و دادن وعدههای بزرگ وادارش میکرد، گفت: «شما دوباره این وظیفه را به ما دادید، ما با هم قرن ترکیه را خواهیم ساخت.» همچنین هواداران اردوغان در شهرهای مختلف از جمله آنکارا و اسلامبول به خیابانها آمده و پیروزی او را جشن گرفتند.
اردوغان در یک نگاه
رجب طیب اردوغان این مرد ۶۹ ساله از ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۸ شهردار اسلامبول بود و سپس به بالاترین مدارج اجرایی کشورش راه یافت. او حزب اسلامی در ابتدا میانهروی و سپس کمی تند و تیزِ «عدالت و توسعه» را در سال ۲۰۰۱ میلادی تأسیس کرد و یک سال بعد با این حزب به پیروزی رسید. اردوغان از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ نخستوزیر ترکیه بود و سپس با تغییر قانون اساسی و تبدیل ساختار پارلمانی به ریاست جمهوری از مقام خود کنارهگیری کرد و به ریاستجمهوری رسید. از آن زمان او کوشیده تا دایره اختیارات خود را افزایش دهد و در ۲۰۱۷ با برگزاری رفراندوم، مجموعهای از اصلاحات را در قانون اساسی ترکیه انجام داد که قدرت مقام ریاستجمهوری را بیش از پیش کرد. سلطه اردوغان بر سیاست، دولت و نظام قضایی ترکیه در تاریخ ۱۰۰ سال گذشته این کشور بیسابقه است. او در ۲۰۱۲ تا آنجا پیش رفت که تقسیم قدرت را یک «مانع» توصیف کرد.
قلیچداراوغلوی خشمگین
اما در طرف دیگر ماجرا، نامزد شکست خورده در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در اولین سخنرانی خود پس از پایان دور دوم انتخابات از روند انتخابات انتقاد کرد و آن را «ناعادلانه» خواند. قلیچداراوغلو در اولین سخنرانی خود پس از پایان دور دوم انتخابات ریاست جمهوری گفت که به فعالیتهای اپوزیسیونی خود ادامه خواهد داد. وی ضمن انتقاد از روند انتخابات ریاستجمهوری گفت: «ما ناعادلانهترین روند انتخاباتی را در سالهای اخیر تجربه کردهایم...در این انتخابات، اراده مردم برای تغییر آشکار شد و ما به مبارزه برای برقراری دموکراسی ادامه خواهیم داد.» البته او دیگر نتایج را زیر سؤال نبرد و به طور غیر مستقیم پذیرای شکست خود شد؛ یک اخلاق خوب سیاسی که برخی در ایران باید آن را یاد بگیرند!...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266084
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹توافق سران ایران و عمان برای تنظیم اسناد همکاری راهبردی
🔸سران ایران و عمان برای تقویت روابط بین دو کشور و پایهگذاری چارچوبی جهت حفظ و استمرار آن، از مسئولان خواستند اقدام لازم برای تنظیم سند همکاریهای راهبردی در زمینههای مختلف را انجام دهند.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان و «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان در بیانیه پایانی سفر رسمی و دو روزه مقامات عمان به کشورمان ضمن تأکید بر نقش سازنده بخش خصوصی دو کشور در توسعه افقهای همکاری اقتصادی، نسبت به افزایش مستمر مبادلات تجاری و افزایش سرمایهگذاریهای مشترک، ابراز خرسندی، از امضای موافقتنامهها و یادداشتهای تفاهم در زمینههای اقتصادی، تجاری، ترانزیت، سرمایهگذاری، انرژی و فرهنگی استقبال و بر ضرورت فعال شدن توافقات موجود میان دو کشور و همکاری برای رسیدن به توافقات جدید که در راستای خدمت به مصالح مشترک باشد، تأکید کردند.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
بیانیه مشترک به مناسبت سفر «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان کشور عمان (تهران-خرداد ۱۴۰۲)
در راستای روابط تاریخی مستحکم میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان و دو ملت دوست و با تاکید بر احترام متقابل میان رؤسای دو کشور و روابط مستحکم دوجانبه که بر اساس اصل حسن همجواری، برادری و مبانی دینی و فرهنگی شکل گرفته؛ سلطان «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان کشور عمان بنا بر دعوت آیتالله سید ابراهیم رئیسی، ریاست جمهوری اسلامی ایران، در تاریخ ۷-۸ خرداد ۱۴۰۲ دیدار رسمی از جمهوری اسلامی ایران به عمل آوردند.
رؤسای دو کشور در این سفر درباره روابط دوجانبه و راههای تقویت آن بر پایه برادری و منافع مشترک بهویژه در زمینههای تجاری، انرژی، سرمایهگذاری و فرهنگی که تأمینکننده مصالح مشترک و تقویتکننده روابط و منافع دو ملت دوست باشد، گفتوگو کردند.
دو طرف ضمن ابراز خرسندی از سطح عالی روابط دوجانبه، بر رشد مستمر این روابط به ویژه بعد از دیدار سال گذشته رئیسجمهوری اسلامی ایران از عمان به دعوت سلطان هیثم بن طارق آل سعید اشاره کردند.
طرفین با ابراز علاقه نسبت به رشد روزافزون روابط در آینده، از تشکیل کمیتههای مشترک و تبادل کارگروهها و دیدارهای مختلف با هدف پیگیری توسعه روابط تاکید کردند.
رئیس جمهوری اسلامی ایران و سلطان عمان ضمن تاکید بر نقش سازنده بخش خصوصی دو کشور در توسعه افقهای همکاری اقتصادی، نسبت به افزایش مستمر مبادلات تجاری و افزایش سرمایهگذاریهای مشترک، ابراز خرسندی کردند.
همچنین طرفین از امضای موافقتنامهها و یادداشتهای تفاهم در زمینههای اقتصادی، تجاری، ترانزیت، سرمایهگذاری، انرژی و فرهنگی استقبال و بر ضرورت فعال شدن توافقات موجود میان دو کشور و همکاری برای رسیدن به توافقات جدید که در راستای خدمت به مصالح مشترک باشد، تاکید کردند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266108
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹روزهای محرمی خرداد سال 1342
دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان
«... نزدیک محرم که شد، امام برای شهرستانها برنامهای طرح کرد. آن برنامه عبارت بود از اینکه طلاب و فضلای قم را به اطراف و اکناف کشور بفرستد و از آنها و منبریهای شهرستانها بخواهد که دهه محرم، بهخصوص از روز هفتم را اختصاص بدهند به بازگو کردن فاجعه فیضیه و آن مصائبی که در قم گذشته است و از روز نهم نیز دستههای سینهزنی، این کار را بکنند و در نوحهخوانیها آنچه را که در مدرسه فیضیه اتفاق افتاده است، مطرح کنند تا همه مردم ایران بفهمند که در حادثه فیضیه چه گذشته است. واقعا وقتی انسان فکر میکند، میبیند برای اینکه مردم سراسر ایران، فاجعه فیضیه را بفهمند و به مبارزه کشیده شوند و هیجان پیدا کنند، هیچ راهی بهتر از برنامهای که امام طرح کرد و به اجرا درآورد، وجود نداشت. خود من از کسانی بودم که برای محرم از سوی امام اعزام شدم و تاثیرش را نیز دیدم...»1
این بخشی از خاطرات حضرت آیتالله خامنهای از روزهای پیش از محرم و خرداد سال 1342 است که پس از فاجعه فیضیه در دوم فروردین و موضعگیریهای حضرت امام، خبر از طراحی یک مبارزه آگاهیبخش و قاطع با رژیم دستنشانده پهلوی داشت.
در شرایطی که پس از پیروزی نهضت امام در قضیه لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی در پاییز 1341 و مخالفت علنی با لوایح ششگانهای که از سوی صهیونیستها به حکومت دیکته شده بود، شکست شاه در ماجرای همهپرسی ششم بهمن و فراگیرتر شدن مبارزات نهضت امام، با حمله مزدوران و چماقداران شاه به مدرسه فیضیه، نهضت امام از یک فراز تاریخی عبور کرده و به فضای درگیری رودررو با رژیم شاه رسیده بود.
طرح عظیم حضرت امام برای محرم 1342....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266074
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹موشک هایپرسونیک به زودی رونمایی میشود
فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: موشک بالستیک هایپرسونیک ایران به زودی رونمایی میشود.
سردار امیرعلی حاجی زاده در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت گفت: آزمایشهای موشک بالستیک هایپرسونیک ایران انجام شده و به زودی رونمایی میشود.
به گزارش مهر، فرمانده نیروی هوافضای سپاه نخستین بار، آبان سال گذشته در حاشیه مراسم سالگرد شهادت سردار طهرانی مقدم از ساخت یک موشک بالستیک هایپرسونیک خبر داده بود.
سردار حاجی زاده بیان داشت: این موشک سرعت بالایی (حدود ۱۲ تا ۱۳ ماخ) دارد و در جو و خارج از جو میتواند مانور دهد.
وی با اشاره به اینکه این موشک جدید از همه سامانههای سپر موشکی عبور میکند، گفت: این موشک سامانههای ضدموشکی دشمن را هدف قرار میدهد و یک جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی است.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹قدرت بومی ما را سرکوب و مأیوس نمودند
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تهران بن بست ندارد
گفت و گوی تفصیلی کیهان با علیرضا زاکانی؛ شهردار پایتخت
📆 10 خرداد 1402 در روزنامه کیهان بخوانید ...
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹تهـران بنبسـت ندارد با برنامهریزیهای انجامشده به شرایط مطلوب میرسیم
مسعود بهرامیزاده
علی رغم برخی انتقادها به نظر میرسد در دوران مدیریت زاکانی بر کلان شهر تهران چرخ بسیاری از پروژههای بر زمین مانده شهری از قبیل بزرگراهها، پروژههای عمرانی و... به حرکت در آمده است، از طرفی شهر در بعد کارهای فرهنگی و محیط شهری نیز میرود تا رنگ و بوی جدیدی بگیرد. شهردار تهران در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه کیهان به تشریح فراز و فرودهای 21 ماه مدیریت بر کلان شهر تهران پرداخته است، شهری با جمعیت بیش از 10 میلیونی که مشکلات فراوانی را در خود پنهان کرده است. در ادامه مشروح این گفتوگو را میخوانید.
شما در شرایطی به ساختمان شهرداری ورود کردید که عدهای به عدم ارتباط مدرک تحصیلی شما به عنوان یک پزشک با مدیریت شهری معترض بودند؟ اکنون و بعد از گذشت این مدت چه پاسخی برای آنها دارید؟
اینکه اعتراضاتی میشد، به این دلیل بود که بیتوجه به این بودند که شهر تنها سنگ و دیوار و آجر نیست، بلکه زیست بومی است که ابعاد مختلف زندگی را در بر میگیرد؛ همچنین دقت نکردند که ماده 55 قانون شهرداریها که سال 1335 تنظیم شده ناظر بر حوزههای مختلف زندگی شهری، شهرداری را مکلف به کار کرده و توجه دوستان به این بود که شهرداری را در سنگ و آجر و سیمان خلاصه کنند و میگفتند رشته شما تطبیقی ندارد و ما گفتیم این حرف نادرستی است.
این زیستبوم روح و کالبدی دارد و توجه همزمان به یک کل واحد، امکانی ایجاد میکند که کسی که اندیشه و همت تغییر را داشته باشد میتواند تهران را مدیریت کند، امروز پس از 21 ماه از فعالیت، این 21 ماه باید جوابگوی سؤال آنها باشد که آیا تهران، همان تهران 21 ماه پیش است یا تهرانی است که درهای پروژههای مختلف باز شده، جهت پیدا کرده و تلاش و کوششی که انجام میشود سیر تصاعدی و پیشرونده دارد و تمام پروژهها فعال است که عمده این پروژهها کالبدی هستند؛ پروژههایی که کسانی که جنس تخصصی داشتند، آنها را تعطیل کردند و میگفتند نمیتوانیم آنها را فعال نگه داریم.
21 ماه پیش که شهر راتحویل گرفتید شرایط چگونه بود؟
شهرداری که تا پیش از شهریور، دو سال و نیم در تنش مالی بود و برای پرداخت حقوق، پول قرض میگرفتند، ظرف یک هفته از تنش مالی خارج شد. ما در این 21 ماه یک روز با تنش مالی به عنوان گلوگاه رو به رو نبودیم و دو بزرگراه و یک آزادراه و پروژههای عمرانی، فرهنگی و اجتماعی شهر در این مدت فعال شده است؛ چون شهر را ناقص میبینند سؤالات نادرست میکنند لذا در این 21 ماه کارنامه شفافی در حوزه فرهنگی اجتماعی و اقتصادی و کالبدی و سختافزاری وجود دارد.
از زمان آغاز مدیریت شما شاهد شروع به کار مجدد پروژههای شهری معطل مانده هستیم، نظر خودتان چیست؟
ما چهار تحول را تعریف کردیم و برای هر تحول یک ابر پروژه، تعدادی کلانپروژه و پروژه را مشخص کردهایم و بر اساس زمانبندی مشخصی پیش میرویم و توفیقاتی نیز به دست آمده است، سیر ما پیشرونده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266113
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹حجاب، امر به معروف و بیاعتنایی مدنی
#جعفر_بلوری
ما تقریبا همه روزه از مسیر خانه تا محل کارمان، از کنار افراد زیادی میگذریم و تا حدودی رفتارهایشان را رصد میکنیم اما زیاد روی این رفتارها عمیق نمیشویم چرا که اگر مجبور بودیم به همه این روالها و رفتارهای روزمره آگاهانه بیاندیشیم، زندگی برایمان غیر ممکن میشد. اروینگ گافمن، نظریهپرداز مشهور کانادایی به این «آگاهانه نیندیشیدن به رفتارها و روالها» میگوید «بیاعتنایی مدنی» (civil inattention) و آنتونی گیدنز در کتاب «جامعهشناسی» خود این اصطلاح مهم جامعه شناختی را این طور تکمیل میکند که «بیاعتنایی مدنی به معنای نادیده گرفتن طرف مقابل نیست. هرکس نشان میدهد که حضور شخص دیگر را درک و تایید میکند اما از هرگونه حالت یا اطواری که ممکن است به معنای صمیمیت گرفته شود، پرهیز میکند. بیاعتنایی مدنی چیزی است که ما تقریبا هر روز به صورت خودکار انجام میدهیم و محور زندگی روزمره ماست.» بیاعتنایی مدنی تا اینجای کار مشکلی ایجاد نمیکند و لازم هم هست اما این بیاعتنایی وقتی با رفتارها و مسائل حاد و جدی روبهرو میشویم، میتواند به بروز بحران و فاجعه منجر شود. اینجاست که جامعهشناسان میگویند «بیاعتنایی مدنی» در مورد مسائل حاد و جدی، میتواند به افزایش جرم و جنایت و بزهکاری بینجامد.
یک نمونه حاد این بیاعتنایی که به جان باختن یک انسان انجامید، حادثه میدان کاج تهران در سال 89 است که مردم در حال تماشای صحنه یک جنایت بودند و اگر بیاعتنا نبودند و به کمک قربانی میرفتند، چه بسا آن فاجعه ختم به خیر میشد.
2- یکی از مهمترین مسائل اجتماعی این روزهای جامعه ایران که با مطرح شدن موضوع «حجاب و عفاف» دوباره برای افکار عمومی و مسئولین «مهم و جدی» شده، مسئله «امر به معروف و نهی از منکر» است. امر به معروف و نهی از منکر دقیقا چیزی شبیه به همین مسئلهای است که بالا به آن اشاره شد. تعطیلی امر به معروف و نهی از منکر یعنی همان «بیاعتنایی مدنی در مسائل مهم و جدی» و تبعات فاجعه بار آن نیز به شکل انواع و اقسام معضلات اجتماعی، بیبندوباری و فروپاشی کانونهای خانواده خود را به نمایش خواهد گذاشت (که بعضا نیز گذاشته است) به عنوان فقط یک نمونه و برای اینکه به اهمیت این امر بهتر واقف شویم، سری به پایاننامهها و رسالهها و پژوهشهای علمی و دانشگاهی معتبرترین دانشگاههای کشور با موضوع مثلا «بچههای طلاق» بزنید. به ویژه آنهایی که به روش کیفی و مصاحبههای عمیق انجام شدهاند. مسئله این روزهای «بی حجابی» صرفا مسئلهای سیاسی نیست و معضلات اجتماعی و فرهنگی زیادی از دل آن بیرون خواهد آمد. باید توجه داشت که برخی معضلات، صرفا یک «معضل» نیستند بلکه «مادر معضلها» هستند و معضل بیحجابی که برخی در کشور موذیانه با «سادهسازی» در حال «عادیسازی» آن هستند، از جمله این معضلهاست. تبیین و تحلیل دینی مسئله حجاب و امر به معروف و نهی از منکر کار امثال حقیر نیست و مسئولیت آن بر عهده علمای دینی است و ما اینجا صرفا از دریچه جامعهشناسی و سیاست در حال بررسی آن هستیم.
3- تا اینجا گفتیم ترک «امر به معروف و نهی از منکر» همان «بی اعتنایی مدنی در امور مهم» است و این نوع بیاعتنایی در امور مهمی مثل حجاب و عفاف میتواند به فاجعههای اجتماعی ختم شود. مطالعه رویکرد طیفی که در حال «ساده سازی» این امر هستند نیز نشان میدهد، گسترش بیحجابی و بیعفتی صرفا گام اول از یک «پروژه» است و آنها رویاهای زیادی در سر دارند و تلاشها برای جاانداختن بیعفتی در کشور برای این طیف، صرفا یک شروع است. پس از عادیسازی این امر، رفته رفته تلاشها گسترش و تبدیل این معضل به «فشارهای هنجاری» آغاز خواهد شد تا تنفس برای محجبهها سخت شود! بله درست شنیدید! فرجام شعار «حجاب اختیاری»، «بی حجابی اجباری» است. نباید فراموش کرد که «الزام» یکی از سه ویژگی اصلی هنجارهاست. برای فهم سادهتر این نکته یک مثال میزنیم. تصور کنید در یک دانشگاه، 99 درصد خانمها چادری و با حجاب کامل هستند و هنجارِ غالب در این فضا، رعایت کامل حجاب و عفاف است. وضعیت آن یک درصد چگونه خواهد بود؟ به احتمال قریب به یقین، آن یک درصد ملزم به رعایت حجاب خواهند شد و عکس این مسئله نیز صادق است!...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266196
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹وقتی عضو گروهک مطرود امام(ره) به جبهه اصلاحات خط میدهد
روزنامه سازندگی با اذعان به ناکارآمدی جبهه اصلاحات و بیاعتمادی مردم به این جریان، خواستار تشدید سیاسیکاری شد!
روزنامه سازندگی به قلم مهدی معتمدیمهر عضو گروهک نهضت آزادی، مدیریت محمدرضا عارف و بهزاد نبوی در جبهه اصلاحات و شورای سیاستگذاری آن را ناکارآمد معرفی کرد و نوشت: «در شرایطی که چشــمانداز روشنی پیرامون برگزاری یک انتخابات رقابتی در اسفند ۱۴۰۲ وجـود ندارد، جبهه اصلاحات وارد مرحله جدیدی از فعالیتهای خود شـد. آقایان مرعشی، میردامادی، علویتبار، موسوی و صادقی از اعضای حقیقی جبهه اصلاحات کنارهگیری کردند و خانم منصوری و آقایان هاشمی، آرمین، ظریفیان و مقدم جایگزین شدند. صرف این تغییرات مختصر در آرایش نیروهای عضو جبهه اصلاحات نمیتواند حـاوی پیام امیدبخشی برای ارتقای اثرگذاری و رفع ایرادات این جبهه در عرصه عمومی باشد؛ کمااینکه در گذشته هم، کاستی اساسی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان(شعسا) که به ناکامی و بلکه تنزل شدید اعتبار اجتماعی آن انجامید، چندان مرتبط با اعضای آن نبود و این عارضه بیشتر متوجه مدیریت و بلکه ساختار مدیریتی منفعلانه شعسا و اثرات مخربی بود که بر عملکرد آن بهجای میگذاشـت. شورای یادشـده که در دو انتخابات ۱۳۹۴ و ۱۳۹۶ به پیروزی منحصر به فردی دست یافت.
اما افسوس که این سرمایه عظیم اجتماعی به سبب ابتلای شعسا به عدم شفافیت، بوروکراسی و ناکارآمدی مدیریتی در ارزیابی و پایش اخلاقی و عملکردی نمایندگانی که به شوراهای شهر و مجلس وارد شده بودند، در افکار عمومی به «زد و بند» برای کسب قدرت، داوری شد. بروز بیتفاوتی و بلکه مسئولیتگریزی آقای عارف در مواجهه با مسئله «ژن خوب» به تداوم پدیده «آقازادگی» تعبیر شد و سببساز اشاعه افزونتر این برداشت در افکار عمومی را رقم زد که «فسـاد، اصلاحطلب و اصولگرا ندارد.» موج اخباری که هر روزه از فساد سیاسی و اقتصادی نمایندگان بر آمده از «لیست امید» منتشر میشد. نشان از ناتوانی و عدم تعهد شعسا در ارزیابی و پایش نیروهای تحت حمایت خود داشت، افکار عمومی را بهشدت متأثر ساخت و تیر خلاصی بر سرمایه اجتماعی و اعتبار اخلاقی شعسـا وارد کرد. جبهه اصلاحات در دوران ریاست آقای بهزاد نبوی نیز تفاوت معناداری در کارایی این نهاد در عرصه عمومی نشـان نداد. آقای نبوی از تاریخ و نقد تجربه سیاسی خویش آموخته بود که فرآیندهای انقلابی و «تندروی» و «شتابزدگی» هیچ جامعهای را به سرمنزل توسعه و دموکراسی نرسانده است و از اینرو میخواست کاری کند که جبهه اصلاحات از روندهای التهابآفرین و تشنجزا دور بمانـد و در فرآیندی تدریجی، مسالمتآمیز و در چارچوب ظرفیتهای قانونی، نقشآفرین شود.
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266197
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹حمایت مجلس از مستأجران و موجران با معافیتهای مالیاتی گسترده و تصویب وام ودیعه 200 میلیونی
🔸نمایندگان مجلس در جریان رسیدگی به طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره مسکن، ضمن ارائه تخفیفهای مالیاتی گسترده به موجران، با پرداخت وام کمک ودیعه مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی به مستأجران موافقت کردند.
به گزارش تسنیم، نمایندگان در جلسه علنی دیروز مجلس در جریان ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح دوفوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی با ماده 11 این طرح موافقت کردند.
براساس ماده 11؛ بانک مرکزی موظف است در صورت تصویب شورای عالی مسکن، از طریق بانکهای عامل نسبت به پرداخت تسهیلات کمکودیعه به گروههای جمعیتی آسیبپذیر در حوزه مسکن بر اساس اولویتبندی که ظرف مدت یک ماه به پیشنهاد مشترک وزارت راه و شهرسازی و وزارت کار به تصویب شورای عالی مسکن میرسد، اقدام کند.
سقف فردی تسهیلات در سال اول اجرای قانون برای شهرهای مختلف براساس مصوبه شورای پول و اعتبار خواهد بود. یعنی در سال اول برای شهر تهران دو میلیارد ریال (200 میلیون تومان)، مراکز استانها یک میلیارد و 500 میلیون ریال (150 میلیون تومان)، سایر شهرها یک میلیارد ریال (100 میلیون تومان) و برای روستاها 400 میلیون ریال (40 میلیون تومان) تعیین میشود.
این تسهیلات در سالهای بعد متناسب با تورم نقطه به نقطه اعلامی بانک مرکزی افزایش مییابد. ضمن اینکه تسهیلات پرداخت شده توسط بانکهای عامل به عنوان تکلیف ماده 4 قانون جهش تولید مسکن محسوب میشود.
تخفیفهای مالیاتی برای موجران
همچنین به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند در صورت اجاره واحد مسکونی به خانوار دارای سه فرزند و بیشتر، خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی یا سه دهک پایین درآمدی، مشمول ۵۰ درصد تخفیف مالیات بر اجاره خواهند شد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266159
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper