🔹شهادت در راه براندازی حکومتهای جائرانه
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹ایران بدون برجام کانون دیپلماسی در منطقه شد
🔸در شرایطی که دولت قبل به طمع سراب برجام، کشور را از بهرهگیری از ظرفیتهای کشورهای مستقل و همسایه محروم کرده بود، سیاست خارجی متوازن و هوشمندانه دولت آیتالله رئیسی تهران را به مقصد یا مبداء ترافیک تبادلهای دیپلماتیک منطقه تبدیل کرده است.
در روزهای پایانی عمر دولت قبل که عنوان تدبیر و امید را یدک میکشید، وضعیت در حالت نیمه ورشکستگی قرار داشت و دولت در اجرای همه سیاستهایش شکست خورده بود. پروژه دولت روحانی در یک توافق خلاصه شده بود و آن هم برجام بود.
دولت قبل به واقع تمامی سرمایهگذاریهای خود را معطوف به این موضوع، با تمرکز بر مناسبات با غرب سامان داده بود و در عمل روابط خارجی ایران منحصر و متمرکز بر رایزنی با ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای اروپایی شده بود. شیوهای که در تخالف با عقلانیت و منطق سیاسی بود.
در حالی که گزاره «همه تخم مرغهای خود را نباید در یک سبد گذاشت» ، ناظر به جهتگیری راهبردی سیاست خارجی، مورد اذعان تمامی تحلیلگران این حوزه قرار دارد، اما متأسفانه دولت قبل سیاست خارجی خود را با سرمایهگذاری انحصاری و مطلق بر روابط با دولتهای غربی اداره میکرد اما ماحصل این رویکرد که یک توافق ضعیف، نامتوازن و یک طرفهای به نام برجام بود، خیلی زود بر باد رفت و دست دولت روحانی را در پوست گردو گذاشت.
با وجود این شکست اما افراد نزدیک به آن دولت همواره برای فرار رو به جلو، دیپلماسی دولت روحانی را تکریم میکردند و آن را مصداق بلد بودن زبان دنیا میدانستند، ادعایی که این روزها بیشتر از هر زمان دیگری زیر سؤال رفته است.
چرا که روی کار آمدن دولت سیزدهم سطح تعامل ایران با کشورهای منطقه را چندبرابر افزایش داده که این رویکرد علاوهبر ارتقای جایگاه سیاسی، دستاوردهای اقتصادی زیادی را نیز داشته است.
دیپلماسی همسایگی، روابط با قدرتهای نوظهور
و چندجانبهگرایی بدون برجام
رئیسی با ملاحظه آثار و پیامدهای خسارتبار این رویه، اساس سیاست خارجی خود را بر مبنای دیپلماسی همسایگی، روابط با قدرتهای نوظهور جهانی، و حمایت از چندجانبهگرایی در فضای بینالمللی قرار داد.
تلاشهای دولت آیتالله رئیسی در دو سال گذشته برای ایجاد روابط گسترده با کشورهایی که ظرفیت برقراری ارتباط با آنها فراهم است دوران جدیدی در سیاست خارجی ایران را آغاز و شرایط عرصه بینالملل را برای آن به تغییر واداشته است. ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267382
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹اختلاس در کف خیابان!
#عباس_شمسعلی
عدهای تحت تاثیر برخی القائات یا با هدف تحتالشعاع قرار دادن موضوع، تا صحبت از لزوم برخورد با بیحجابی و مقابله با ولنگاری در حوزه پوشش میشود با قیافهای حق به جانب میگویند: «ای بابا؛ به جای این کارها، اول با دزدی و اختلاس برخورد کنید». به این واکنش از چند منظر میتوان پاسخ داد؛ نخست اینکه آنچه در سالهای اخیر همه به چشم دیدهاند عزم جدی در تشکیل محاکم مبارزه با فساد اقتصادی و حتی تشکیل شعب ویژه در این خصوص بوده است و بارها شاهد شناسایی، تشکیل پرونده، برپایی دادگاههای علنی و در نهایت صدور احکام مختلف قضایی در برخورد با مفسدان و فرصتطلبان پروندههای کلان اقتصادی بودهایم. در این خصوص میتوان به موارد متعدد پروندههای رانتخواری با ارزهای 4200 تومانی در دوره گذشته، یا محکومیت به زندانهای بلندمدت و جریمههای سنگین برای افرادی حتی با داشتن نسبت با مسئولان در دولت قبل از برادر رئیسجمهور تا داماد یا دختر فلان وزیر و موارد مختلف دیگر اشاره کرد که نشان از جدیت در برخورد با فساد اقتصادی دارد و البته نمیتوان با اطمینان مدعی شد که زمینه فساد و پروندههای فرصتطلبی به طور کامل برطرف و کار تمام شده است اما نمیتوان منکر برخورد جدی با چنین مواردی شد.
از طرفی باید دید کسانی که خواستار رها بودن و ولنگاری در موضوع مهم حجاب و پوشش و نادیده گرفتن این تخلفات و جرائم به بهانه اولویت داشتن مبارزه با فساد اقتصادی هستند، واقعاً به این اولویتبندی و استدلال ایمان دارند یا برای به حاشیه راندن ماجرا و ایجاد شبهه به این مثلاً استدلال دامن میزنند؟! این افراد میتوانند با این استدلال خواستار رها کردن تخلفات دیگر در جامعه شوند؟ به عنوان مثال؛ با این منطق میتوانند مدعی شوند که به جای حساسیت بر روی مقابله با رانندگان خاطی و بیملاحظه، یا برخورد با موضوع خانمانسوز اعتیاد و هر مسئله خسارتبار برای مردم و جامعه بهتر است به مفاسد اقتصادی پرداخت؟!...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267407
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹اعتماد: عربستان فهمید که آمریکا قابل اعتماد نیست
روزنامه غربگرا میگوید ایران؛ آمریکا را از موضع زورگویانه پایین آورد و حالا عربستان هم در اثر تحولات جدید متوجه شده که نمیتواند رقیب ایران باشد.
روزنامه اعتماد که در گذشته بر ابرقدرتی آمریکا تأکید داشت، نوشت: تا پایان دهه ۹۰ میلادی آمریکا به عنوان تنها ابرقدرت جهان تا حدودی شناخته میشد و همزمان فروپاشی جماهیر شوروی سابق هم این کشور را تضعیف کرده بود. حادثه یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ ضربه سنگینی به آمریکا زد و این کشور هم خشم ابرقدرتی خود را در حمله به عراق نشان داد. بسیاری معتقدند که این شروع پایان ابرقدرتی آمریکا بود.
روسها در سال ۲۰۰۸ مستقیما در نشست ناتو اعلام کردند که ما اجازه ادامه این روند را نمیدهیم. غربیها از اشتباه جنگ جهانی اول که آلمانها را تحقیرکردند و منجر به جنگ جهانی دوم شد، عبرت نگرفتند. غرب در دودهه اخیر روسیه والبته چین را تحقیر کرده است.
در وسعت کوچکتری درباره ایران هم این کار را میکند. این مسئله به دلیل یک اشکال در گفتمان آمریکاست که عادت نکرده با کسی مذاکره و مشـورت کند. آمریکا از اواخر دهه ۵۰ به عنوان یک ابرقدرت جهانی و در منطقه به عنـوان یک قدرت منطقهای نقش بسزایی ایفا کرد. این کشور عادت کرده بود که زنگ بزند و دستور بدهد تا فلان کار انجام شود. درنتیجـه تغییراتی که ایجاد شـد نوع و شـکـل رابطه قدرتهای جهانی از جمله آمریکا با کشورهای منطقه به خصوص پس از جنگ ۲۰۰۳ تغییر کرد و آمریکا دیگر نمیتوانست راهحلهای یکطرفه پیدا کند. شاید یکی از دستاوردهای دیپلماسی ایران این است که آمریکا برای کوچکترین چیز باید برای سالها با ایران مذاکره کند.
کارشناس این روزنامه درباره تلاش عربستان برای احیای روابط بایدن میافزاید: عربستانیها به این نتیجه رسیدهاند که روابطشان با ایران میتواند در زمان مناسب بسیار مفید باشد. در سطح داخلی اگر با نگاه ملی بنگریم، عربستان میتواند سرمایهگذاری خارجی را گسترش دهد، چون با یک دشمن خارجی قوی سرمایهگذاری سخت است که حمله به آرامکو مثالی برای این موضوع است. از سوی دیگر عربستان این فرصت را پیدا میکند که خودش نیز در کشورهای دیگر مانند عراق سرمایهگذاری کند.
نکته بعد این است که عربستان متوجه شد که مشکل ایران، آنها نیستند؛ چرا که عربستان رقیب ایران نیست و چیزی ندارد که بخواهد با ایران مشکل داشته باشد. تا وقتی که روابط عربستان و آمریکا بسیار درهم تنیده بود، تنها مشکل ایران این بود که عربستان یک پایگاه قوی نظامی، امنیتی، سیاسی در دست آمریکاست.
آنها متوجه شده بودند که مشکل تهران با ریاض روابط ریاض با واشنگتن است. با کاستن روابطش با آمریکا به خصوص پس از اتفاقات اخیر که آمریکاییها نه تنها آنها را حمایت نکردند بلکه حتی تحقیر هم کردند؛ مانند موضوع یمن، قضیه آرامکو، حمله بهتانکر، در سوریه و عراق عربستانیها دیدند که آنها تنها در حال پرداخت این دست هزینهها هستند. در یمن، جنگ ۷ ساله کاملا بدون نتیجه بود و باعث شد نه تنها حمایتی از سوی آمریکا نشوند، بلکه حتی ترامپ بگوید اگر ما دو هفته دستمان را از پشت شما برداریم، سقوط میکنید. این حرفها میتواند تحقیرهای تاریخی باشد....
دامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267408
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹گریه نکن!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹به حکم قانون با قانونشکنان و مخلان امنیت قاطعانه برخورد میکنیم
فرمانده انتظامی کل کشور به همراه جمعی از فرماندهان فراجا بر سر مزار سرگرد شهید محمد قنبری، شهید مدافع امنیت حادثه اخیر ایذه حضور یافت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، صبح دیروز سردار سرتیپ احمدرضا رادان با حضور در روستای چلسرخ بخش صیدون شهرستان باغملک بر سر مزار سرگرد شهید محمد قنبری، شهید مدافع امنیت حضور یافت و ضمن زیارت و قرائت فاتحه به مقام والای این شهید گرانقدر ادای احترام کرد.
رادان در کنار مزار شهید محمد قنبری در روستای چلسرخ اظهار داشت: به دنبال حادثه تلخی که متاسفانه پیش آمد و یکی از رزمندگان حوزه امنیت به درجه رفیع شهادت نائل شد وظیفه خود دانستیم که برای بررسی، سرکشی، عرض سلام و ادب خدمت خانواده و کنار مزار شهید محمد قنبری برسیم و تسلیت و تبریک تقدیمشان کنیم. وی افزود: انشاالله این خونهای پاک مقدمهای باشد بر حذف همه زشتیها و پلشتیها و همچنین حذف آن کسانی که به خود جرأت میدهند دیوار امنیت را خراب کنند و یا از آن بالا بروند. فرمانده کل انتظامی کشور تصریح کرد: کسی که دیوار قانون را میشکند و هنجارشکنی و بیقانونی میکند صف آن از صف مردم و قانونمداران جدا و طبیعی است با قانونشکن به حکم قانون بایستی قاطعانه برخورد کرد و این را به مردم عزیز قول میدهم که آن کسی که بخواهد از روی خط قرمز امنیت عبور کند حتماً با سدی محکم به نام قانون مواجه خواهد شد. سردار رادان پس از حضور بر سر مزار شهید قنبری، با حضور در منزل شهید با خانواده این مدافع امنیت دیدار و گفتوگو کرد.
دیدار با خانواده شهیدان آزمون و بهمئی
فرمانده فراجا همچنین با حضور بر سر مزار سرگرد شهید آزمون و استواردوم شهید بهمئی در شهرستان صیدون، با خانواده شهیدان آزمون و بهمئی از شهدای مدافع امنیت استان دیدار و گفتوگو کرد.
سرگرد آزمون در شهریور ماه سال 1400 در درگیری با یکی از سارقان مسلح در شهرستان آبادان به درجه رفیع شهادت نائل آمد. همچنین استواردوم بهمئی در اردیبهشت ماه سال 1396 در حملهاشرار مسلح به کلانتری 22 کوی مجاهد اهواز به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹عقبنشینی ناگهانی آمریکا در برابر چین! /بلینکن: تایوان متعلق به چین است
در میانه تنشهای فزاینده میان پکن و واشنگتن، سفر وزیر خارجه آمریکا به چین توجهها را به خود جلب کرد. در جریان این سفر که به اعتقاد برخی از سیاستمداران آمریکایی از سر ضعف صورت گرفته است، بلینکن با
شیجینپینگ دیدار کرد و در موضعی که کمابیش عقبنشینی تلقی شده، گفت که از استقلال تایوان حمایت نمیکنیم! آمریکا چه در جنگ اوکراین و چه در تحولات منطقهای شرایط خوبی ندارد و متحدین سابقش مثل عربستان چرخش معناداری به سمت ایران داشتهاند.
روز یکشنبه 28 خردادماه بود که خبرگزاریها نوشتند، «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا، با هواپیمای نیروی هوایی این کشور وارد پکن شده است تا عالیترین مقام دولت آمریکا باشد که از زمان روی کار آمدن «جو بایدن» در آغاز سال ۲۰۲۱، به چین سفر کرده است. پس از آنکه سفر چندماه پیش بلینکن به پکن بهدلیل پرواز «بالونهای جاسوسی چینی» بر فراز آمریکا به تعویق افتاد، اکنون او بالاترین مقام دولت آمریکا است که در زمان دولت بایدن به چین سفر میکند. اظهارات بلینکن که در ادامه به آن خواهیم پرداخت نشان از نوعی عقبنشینی از برخی مواضع این کشور در قبال چین دارد. این که چرا چنین عقبنشینیهایی در چنین زمانی صورت میگیرد، بیتردید با تحولات منطقه ما و وضعیت جنگ اوکراین ارتباط مستقیمی میتواند داشته باشد. عربستان، متحد نزدیک آمریکا و به تَبَع آن، طیفی از کشورهای عربی-که غرب، تلاش زیادی برای تبدیل کردنشان به دشمنان ایران کرده است- به سمت ایران قدرتمند چرخیدهاند! اوضاع در جنگ مهم و سرنوشتساز اوکراین نیز به نفع غرب پیش نمیرود. این را میشود از خبرهایی که درباره شکست اوکراین در ضدحمله به نیروهای روسیه منتشر میشود فهمید.
از همین منظر میتواند انتقادات برخی سیاستمداران آمریکایی به این سفر را به تحلیل نشست. این سفر به مذاق برخی چهرههای برجسته سیاسی آمریکا خوش نیامده و آنها این سفر را مثبت تفسیر نمیکنند. «مکمستر»، ژنرال بازنشسته آمریکایی که از سال ۲۰۱۷ الی ۲۰۱۸ در دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا بهعنوان مشاور امنیت ملی این کشور خدمت میکرد، طی گفتوگویی با برنامه «فیس دِ نیشن» تلویزیون سی.بی.اِس گفت: «فکر میکنم که چین در حال ارسال چنین پیغامی به غرب و ایالات متحده است؛ ببین، ما اکنون صاحب اختیار هستیم. دوران شما تمام شد!»
آنطور که ایسنا نوشته، مکمستر افزود: «من فکر میکنم این بیانگر چیزی است که آنها (چینیها) نسبت به رسیدن به آن امیدوار هستند... یعنی ایجاد یک نوع منطقه انحصاری در سرتاسر منطقه هند- آرام. برای مثال آنها ادعایی را نسبت به دریای چین جنوبی مطرح کردهاند. بنابراین من فکر میکنم چنین چیزی پاسخ قاطع ما را میطلبد اما فکر میکنم سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به چین، احتمالا بیانگر اندکی ضعف باشد.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267311
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹امروز ابتکار عمل در دست مجاهدان فلسطینی است
🔸رئیسجمهور با تاکید بر اینکه عادیسازی روابط صهیونیستها با دولتهای اسلامی و عربی به نتیجه نخواهد رسید، اظهار داشت: صهیونیستها از این عادیسازی بهدنبال ناامیدی جوانان فلسطینی از آزادی سرزمینهایشان هستند.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی شامگاه یکشنبه در دیدار آقای «زیاد نخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و جمعی از رهبران این جنبش، با بیان اینکه اساس جهان خلقت بر حق استوار بوده و هاضمه عالم پذیرای باطل نیست، گفت: روزگاری امیدبخشی از فلسطینیان برای رهایی از ظلم و اشغال رژیم صهیونیستی به میزهای مذاکره بود، اما امروز همه، حتی طرفداران مذاکره چشم امید به مجاهدان و نیروهای مقاومت بستهاند و این تحقق وعده الهی است که نظم خلقت با ظلم و باطل سازگار نیست.
رئیسجمهور افزود: امروز مجاهدان فلسطینی ابتکار عمل را در دست دارند و این پیروزی بزرگ هدیه الهی است که به پاس صبوری در برابر مشکلات و ایستادگی در برابر ظلم و زورگویی رژیم صهیونیستی و حامیان این رژیم نصیب ملت سرافراز فلسطین شده است.
رئیسی ناامید کردن نسل جوان فلسطین از بازپسگیری سرزمینهای اشغالی را یکی از اهداف صهیونیستها از تلاش برای عادیسازی روابط با برخی کشورهای عربی و اسلامی، عنوان کرد و افزود: اما باور عمیق داریم که این تلاشها به نتیجه نمیرسد چرا که اولین و جدیترین مخالفان این عادیسازی روابط، مردم همان کشورها هستند.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز ملت فلسطین متحدتر از هر زمان دیگری است و در مقابل جامعه صهیونیستی متشتتتر و متفرقتر از هر زمان دیگری بوده و نشانههای زوال آن آشکار شده است، اظهار داشت: امروز دلهای مردم دنیا از ملتهای منطقه تا مردم کشورهای آمریکای لاتین، متوجه شماست و این لطف خداوند و برکت خون شهیدان جریان مقاومت و از جمله شهید حاج قاسم سلیمانی است که از عالم جهلزدایی میکند. پیروزی نهایی بسیار نزدیک و متعلق به ملت سربلند فلسطین است.
«زیاد نخاله» دبیرکل جنش جهاد اسلامی فلسطین نیز در این دیدار با بیان اینکه ملت فلسطین قدردان حمایتهای مستمر جمهوری اسلامی ایران هستند، تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران کشوری مهم و تعیینکننده در تعاملات منطقهای و بینالمللی است و سفر اخیر جنابعالی به منطقه آمریکای لاتین نشان داد که توانستهاید تحریمهای آمریکا را به طور کامل به شکست بکشانید و ما نیز به این پیروزیها افتخار میکنیم. دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین همچنین با ارائه گزارشی تفصیلی از جنگ 5 روزه اخیر با رژیم صهیونیستی و تشریح عملکرد و دستاوردهای نیروهای مقاومت و نقاط ضعف این رژیم، خاطرنشان کرد: در حالی که تا پیش از این رژیم صهیونیستی اعلام میکرد برای پایان درگیریها با نیروهای مقاومت، با دولت مصر به توافق رسیده است، در پایان دور اخیر درگیریها برای اولین بار ناگزیر شد اعلام کند که با نیروهای مقاومت به توافق رسیده و این یک پیروزی بزرگ و نتیجه پایبندی فلسطینیان به ایستادگی و مقاومت است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267404
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹بزرگترین درد جوامع اسلامی
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹در دیپلماسی، عزتمندانه برخورد میکنیم اهل التماس نیستیم
🔸آیتالله رئیسی با بیان اینکه دولت مردمی در دیپلماسی از موضع اقتدار و عزتمندانه برخورد میکند و اهل التماس نیست، گفت: برخی قبلا میگفتند نمیشود نفت فروخت اما ما ثابت کردیم که هم میشود نفت فروخت و هم میشود پولش را گرفت.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی سهشنبه شب همزمان با دومین سالروز انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در نهمین گفتوگوی تلویزیونی با مردم ضمن ارائه گزارش اقدامات و دستاوردهای دولت در ۲ سال ابتدایی فعالیت دولت، به تشریح برنامههای قوه مجریه پرداخت.
رئیسجمهور در بخشی از این گفتوگو درباره شرایط کشور پیش از انتخابات 1400 افزود: مردم به نحوی با ناامیدی در سال ۱۴۰۰ مواجه بودند و اوضاع را به وفق مراد نمیدیدند. با اینکه در قوه قضائیه به عنوان مطالبهگر حضور داشتم، اما تصورم این بود که وظیفه و تکلیفی دارم.
رئیسجمهور ادامه داد: حتی مسئولان آن زمان میگفتند که شرایط حتی از زمان جنگ بدتر است و کسری بودجه و وضعیت اجتماعی و سیاسی و اقتصادی خاصی داریم که محصول دشمنی دشمنان بود اما عملکرد دولت هم در این زمینه نقش داشت.
ایشان افزود: در ابتدای دولت با کسری بودجه مواجه بودیم و ۴۸۰ هزار میلیارد کسری بودجه داشتیم که این امالمسائل موضوعات اقتصادی بود.
آیتالله رئیسی تصریح کرد: دولت با تولید و افزایش درآمدها کسری بودجه را جبران کرد. در آغاز کار همچنین با کمبود کالای اساسی مواجه بودیم و بخشی از کالای اساسی به وضعیت قرمز رسیده بود.
رئیسجمهور با بیان اینکه در آغاز دولت، تولید در کشور به نحوی بود که بسیاری از کارخانجات دچار وقفه و تعطیلی بودند افزود: تلاش دولت بر این بود که در اظهارات خود اینها را بیان نکند و به اینجمله اکتفا کردم که مردم من متوجه مشکلات شما هستم.
آیتالله رئیسی در ادامه گفت: برخی مطرح میکردند نمیشود نفت را فروخت ولی این دولت ثابت کرد این کار شدنی است و به میزان قابل توجهی تولید و فروش نفت رقم خورد.
رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه رویکرد متعادل و متوازن دولت سیزدهم توسط کشورهای دیگر مورد توجه قرار گرفت تصریح کرد: در دو سه هفته اول دولت به ما اعلام شد که در این دوره از اجلاس شانگهای، عضویت ایران مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
آیتالله رئیسی ادامه داد: مذاکرات را با عزت پیگیری میکنیم اما التماس نمیکنیم و زندگی مردم را به آن بند نمیکنیم...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267479/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹در پاریس و آلبانی چه خبر است؟
#جعفر_بلوری
دوست تاریخدانی میگفت، برای تبیین یک تحول مهم مثل انقلاب بزرگ اسلامی در ایران یا انقلاب کبیر فرانسه، نمیشود از همان روز یا بعضا حتی سالی شروع کرد که تحول در آن رخ داده است. به عبارتی وقتی میخواهیم انقلاب 1789 فرانسه را تبیین و چگونگی وقوعش را به تحلیل بنشینیم، نباید سراغ همان چند روز آخر منتهی به انقلاب یا حتی تحولات سال 1789 برویم بلکه باید به تحولات داخلی و حتی خارجی پیرامون این انقلاب از 10 سال قبل رجوع کنیم. میخواست بگوید، وقوع برخی تحولات به ویژه وقتی آن تحول «مهم» است، نتیجه فعل و انفعالات و تحولاتی است که از مدتها قبل رخ دادهاند و چه بسا در نگاه اول، ارتباطی با آن واقعه هم نداشته باشند.
امروز تحولات بسیار مهمی در منطقه و حتی در دنیا رخ داده و در حال رخ دادن هستند که نتیجه اتفاقات مهمی مثل جنگ بزرگ روسیه و آمریکا در اوکراین است. امروز اتفاقی به بزرگی چرخش کشورهای عربی منطقه به سمت ایران رخ داده که بخشی از آن نتیجه اتفاق مهمی است که در 23 شهریور 98 در شرق عربستان بین این کشور و انصارالله یمن رخ داد! کمی ریزتر هم میشود شد و میتوان ریشههای تحولاتی را که امروز در پاریس یا آلبانی در جریان است را، در برخی تحولات مربوط به 22 ماه اخیر دید. یعنی زمانی که آقای رئیسی به قدرت رسید و سکان هدایت این کشور را از دستان کسانی خارج کرد که در دوران مسئولیتشان، روابط ایران و کشورهای همسایه، به تیرهترین نقطه رسید. آنقدر تیره که صحبت از تاسیس ناتوی عربی-با هدف مقابل هم قرار دادن اعراب و ایران- به میان آمد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267488
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹باور مومنانه شهید چمران کجا؟ نفاق غربگرایان کجا؟
روزنامه غربگرای شرق، ضمن تلاش برای مصادره شهید چمران به مطلوب خود، خطاب به نیروهای انقلابی نوشت: شما چه نسبتی با چمران دارید؟
نویسنده شرق نوشته است: این روزها که شهر پر شده از تصاویر او، من که سالیان سال است شیفتهاش بودم، احساسی توأم با غم و شادی دارم. تضادی از شادی پیچیدن نام معشوق در میان شهر و این غم که نام او توسط کسانی بر سر دست گرفته شده که نسبتی با مرام او ندارند.
«مصطفی چمران» شیفته مردی بود که آیتالله مصباح، پدر معنوی برخیها او را دارای «انحرافات ریشهای» میخواند. مصطفی بر سر مزار شریعتی برایش خواند: «ای علی! دینداران متعصب و جاهل، تو را به حربه تکفیر کوفتند و از هیچ دشمنی و تهمت فروگذار نکردند و غربزدگان نیز که خود را به دروغ، «روشنفکر» مینامیدند، تو را به تهمت ارتجاع کوبیدند و اهانتها کردند». و آیتالله مصباح درباره او گفت: «با همان نگاه اول به آثار او متوجه شدم شریعتی انحرافات ریشهای دارد» این نگاه درباره دکتر شریعتی مبنای اختلافی بود که میان آیتالله بهشتی و مصباح یزدی در دهه اول انقلاب هم بود.
شرق میافزاید: این روزها کسانی از چمران حرف میزنند که هیچ نسبت فکری با او و اندیشههایش ندارند. تنها تصویر او را میخواهند نه مرام و اندیشه او را. سال 96 برای منکوبکردن رقیب خود در انتخابات، سخنرانی چمران در مجلس را که مخالف اعدام افسران ارتش بود، بهطور گسترده پخش کردند؛ اما همانها سال گذشته در مجلس نامه نوشتند و خواهان اعدام همه معترضان شدند. این تفکر چه نسبتی با «مصطفی» دارد؟ اگر برای چمران، شریعتی الهامبخش روحش بود، برای من تضادهای درونی چمران الهامبخش بود. مردان بزرگ همیشه سرشار از تضاد خاص بودند. تضادهایی که انسان را به حیرت وا میدارد. راست گفت مولانا که: کار پاکان را قیاس از خود مگیر/ گرچه باشد در نوشتن شیر شیر.
مردان بزرگ گِل وجودشان تبدیل به گُل میشود. در درون مصطفی چه میگذشت که زندگی راحت و آرام و حتی تأثیرگذار در آمریکا را رها میکند و سر از محلههای محروم لبنان درمیآورد؟ آن لحظه که تصمیم گرفت یکی از بزرگترین مراکز تحقیقاتی آمریکا و زن و فرزندش را رها کند، چه اتفاقی درونش افتاد؟ گاهی مقایسه میکنم میان کسانی که حتی برای گرفتن یک گرینکارت که نه، ویزای استرالیا حاضرند هزار نسبت ناروا به سروته خودشان ببندند، دچار حیرت میشود. یکسو آدمهایی را میبینی که در بهترین حالت، ادعای مبارزه دارند و به محض دریافت ویزای فلان کشور، ناپدید میشوند و یکسو آدمهایی که گرینکارت آمریکا که نه، حتی زن و فرزندانشان را که با تمام وجود دوستشان دارند، بر سر بازار عاشقی با خدا معامله میکنند.
شرق در پایان نوشت: مصطفای جان مناجاتی دارد بسیار روحنواز و خواندنی. این بخش از آنکه حکایت دردهای روزگار ماست، در سالروز شهادتش تقدیم شما: «خدایا! خسته و دلشکستهام، مظلوم از ظلم تاریخ، پژمرده از جهل و اجتماع ناتوان در مقابل توفان حوادث، ناامید در برابر افق مبهم و مجهول، تنها، بیکس، فقیر در کویر سوزان زندگی، محبوس در زندان آهنین حیات. دل غمزده و دردمندم آرزوی آزادی میکند و روح پژمردهام خواهش پرواز دارد، تا از این غربتکده سیاه، ردای خود را به وادی عدم بکشاند و از بار هستی برهد و در عالم نیستی فقط با خدای خود به وحدت برسد».
متن مغالطهآمیز شرق در حالی است که شهید چمران، برخلاف عناصر منافق غربگرا و استحاله شده، از بن دندان به احکام اسلامی، جمهوری اسلامی و ولایت فقیه ایمان داشت و جان گرامی خود را هم فدای دفاع از این حریم مقدس کرد. او همچنین، مرزبندی صریح با همه گروهکهای التقاطی داشت که خود را همراه انقلابی جا میزدند. شهید چمران هرگز نگفت آمریکا قابل اعتماد، و امضای وزیر خارجه آن تضمین است و برای رونق اقتصاد کشور باید کاسه گدایی مقابل آمریکا و انگلیس دست گرفت. چنان ایمان قویای داشت که در همان ماههای ابتدایی شروع جنگ تحمیلی و اشغال خاک کشور از سوی رژیم صدام، با دست خالی به جبههها شتافت. او نه اهل ترویج اباحیگری بر سر احکام اسلامی بود، و نه کمترین باوری داشت که باید به دشمن باج داد و امنیت و رونق اقتصادی خرید...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267489
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹قرائت خطبه عقد خواهر شهید مجید قربانخانی توسط رهبر انقلاب
https://kayhan.ir/fa/news/267456
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹تریلی ۱۹ چرخ!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹قوانینی که گره چندانی از تسهیل ازدواج باز نکردند
🔸در سالهای گذشته قوانینی همچون«قانون جوانی جمعیت» و «تسهیل ازدواج جوانان» مصوب شدند و قرار بود گرهی از تسهیل ازدواج افراد مجرد بردارد اما عملاً تاثیر چندانی جز ارائه برخی تسهیلات مانند افزایش میزان وام ازدواج نداشتهاند.
به گزارش کیهان، همزمان با شیوع کرونا و آن روزهای تلخ یکی از اتفاقات مثبتی که در کشورمان رخ داد، افزایش آمار ازدواج بود. بنا به گزارش مرکز آمار ایران، در سال 1397 بیش از 552 هزار واقعه ازدواج در کشور ثبت شد و به ترتیب در 1398 بیش از 530 هزار ازدواج و با آغاز همهگیری کرونا در سال 1399 بیش از 556 هزار و در سال 1400 بیش از 571 ازدواج، یعنی بالاترین نرخ ازدواج در چهار سال اخیر در کشور ثبت شد. در افزایش آمار ازدواج طی دو سال کرونایی 1399 و 1400، قطعاً افزایش مبلغ وام ازدواج، با وجود محدودیتهایی که هنوز هم کم و بیش در وصول آن وجود دارد، موثر بوده است، اما از سوی دیگر ساده گرفتن مراسم ازدواج، حذف تشریفات اضافی و آداب و رسوم مختلف و تجملات بیهوده و غیرضروری برای مراسم ازدواج بدون شک در افزایش این آمار بیتاثیر نبوده است؛ کمااینکه با فروکشکردن همهگیری کرونا در سال 1401 و طبق جدیدترین آمار اعلام شده در مورد نرخ ازدواج، 523 هزار ازدواج یعنی 3 درصد کمتر از سال 1400 شاهد ازدواج در کشورمان بودیم. البته در این میان نباید نقش افزایش برخی هزینههای ضروری زندگی ناظر به بحث تهیه و اجاره مسکن و برخی دیگر از مایحتاج و ملزومات تشکیل خانواده را نادیده گرفت، موضوعی که رفع بسیاری از آنها نیازمند دخالت دولت و مجلس و فراتر از توان جوانان است.
قانون «جوانی جمعیت»
چقدر در تسهیل ازدواج موثر بوده است؟
در سالهای گذشته قوانین مختلفی از جمله قانون «جوانی جمعیت» یا «تسهیل ازدواج جوانان» به تحریر درآمده و مصوب شدند و با آنها قرار بود گره از تسهیل ازدواج افراد مجرد برداشته شود اما در عمل به دلیل جامع نبودن و عملیاتی نشدن، عملاً تاثیر چندانی جز ارائه برخی تسهیلات مانند افزایش میزان وام ازدواج نداشتند.
البته قانون جوانی جمعیت و مشوقها و تسهیلات دیده شده در آن بیشتر بر روی مسئله ترمیم جمعیت و مقابله با بحران کاهش جمعیت تمرکز دارد اما طبیعی است که لازمه رسیدن به این هدف در گام اول تسهیل شرایط ازدواج و در ادامه افزایش جمعیت است. در عین حال صالح قاسمی، پژوهشگر حوزه جمعیت درباره قانون «جوانی جمعیت و تعالی خانواده» -که یک سال و نیم قبل به تصویب رسیده است- و میزان پرداخت و تاثیر آن در مسئله تسهیل ازدواج نظر مثبتی دارد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267432
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹گزارش نیویورکتایمز از سلاحهای فرسودهای که غرب به زلنسکی غالب کرده است
روزنامه نیویورک تایمز آمریکا در گزارشی از ارسال سلاحهای فرسوده و مستعمل کشورهای غربی به اوکراین خبر داد و نوشت: برخی از تسلیحات بسیار تبلیغاتی اهدایی متحدان به کیف به قدری فرسوده هستند که تنها به عنوان قطعات یدکی استفاده میشوند.
نزدیک به 16 ماه از جنگ اوکراین میگذرد و طی این مدت مجموع کشورهای غربی بیش از 150 میلیارد دلار کمک تسلیحاتی روانه کیف کردهاند هرچند برخی گزارشها آمارهای بسیار بیشتری را ارائه میدهند به طوری که برخی از مقامات سابق دولت آمریکا گفتهاند تنها خود آمریکا بیش از 200 میلیارد دلار تسلیحات نظامی از جیب مالیاتدهندگان این کشور به اوکراین بذل و بخشش کرده است. بلومبرگ سهشنبه گزارش داد که اتحادیه اروپا آماده است یک بسته مالی ۵۰ میلیارد یورویی (۵۵ میلیارد دلار) دیگر برای کمک به اوکراین پیشنهاد بدهد. البته بلومبرگ نوشته است این بسته 50 میلیارد یورویی قرار است در قالب وام و کمک هزینه برای اجرای برخی پروژههای عمرانی ارائه شود. بانک جهانی تخمین زده است که بازسازی اوکراین به ۴۱۱ میلیارد دلار پول نیاز دارد.
بخش اعظم کمکهای غرب به اوکراین در قالب تسلیحات ارائه میشود. گزارشهای جدید نشان میدهد که غربیها تصمیم گرفتهاند خط تولید تسلیحات را در خود اوکراین راهاندازی کنند «سرگئی بوف» معاون وزیر توسعه صنایع استراتژیک اوکراین در این رابطه گفت که در حال مذاکره با شرکتهای اروپایی برای ایجاد خط تولید تسلیحات و تجهیزات نظامی کشورهای غربی در کیف هستیم. به گزارش ایرنا رویترز به نقل از «بوف» گفت: «ما در حال گفتوگوهای بسیار دقیق با تولیدکنندگان هستیم. ما مطمئن هستیم که قراردادهای را ظرف چند ماه امضا خواهیم کرد.» رویترز نوشت مقامات اوکراینی علاقه خاصی به انتقال فنآوری ساخت پهپاد، سرمایهگذاری و ایجاد شغل در این زمینه را دارند و شرکت ترکیه بایکار قصد دارد تا دو سال دیگر کارخانه ساخت پهپاد را در اوکراین راهاندازی کند.
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267465
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی شد
🔸نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۹۸ رأی موافق، ۴۰ رأی مخالف، ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۸ نماینده حاضر در جلسه به نیکبخت گزینه پیشنهادی تصدی وزارت جهاد کشاورزی اعتماد کردند.
روز سهشنبه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد و بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
ابتدا علیرضا نظری سخنگوی کمیسیون کشاورزی گزارش کمیسیون متبوع خود درباره ارزیابی برنامههای نیکبخت را قرائت و اعلام کرد: اعضای این کمیسیون موافقت خود را با گزینه پیشنهادی وزارت جهاد اعلام کردند.
سپس موافقین و مخالفین وزیر پیشنهادی به ارائه نظرات خود پرداختند. علیاکبر بسطامی در موافقت با صلاحیت محمدعلی نیکبخت به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، اظهار داشت: نیکبخت مرد روزهای سخت نظام جمهوری اسلامی ایران است و دارای شخصیتی انقلابی و ولایتمدار است.
وی افزود: وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی تجربه کافی در سطوح مختلف دارد و مانند سربازی است که همه مراحل را طی کرده است و به درجه سرداری رسیده است.
به اذعان کارشناسان، نیکبخت
در پستهای مختلف موفق بوده است
محمدجواد عسکری رئیسکمیسیون کشاورزی نیز در موافقت با نیکبخت گفت: نیکبخت کار خود را از کشاورزی شروع کرده و در واقع با مشکلات و کمبودها آشنایی دارد و کارشناس تمامعیار این حوزه است.
وی بیان کرد: وی فردی صالح است و از نگاه اقتصادی، سالم است و بر کار اشراف و در وزارتخانه مقبولیت دارد. همچنین در حوزه ستادی و پاییندستی کار کرده است و طعم تلخ فقر و محرومیت را چشیده است.
عسکری ادامه داد: انتظار داریم در صورت رأی اعتماد مجلس به وی، مسائل و مشکلات کشاورزی با جدیت دنبال شود و ما از هیچ تلاشی برای کمک به وی فروگذار نخواهیم کرد، زیرا این حوزه میتواند در مهار تورم تأثیرگذار باشد. نیکبخت باید مبارزه با فساد در وزارت جهاد کشاورزی را در دستورکار قرار دهد.
قدرتالله حمزه شلمزاری هم در موافقت با برنامههای وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: یکی از ویژگیهای مهم وزیر پیشنهادی این است که خود روستازاده است و فعالیت خود را در عرصه مدیریتی از محرومترین نقاط کشور آغاز کرده و بهصورت پلکانی بالا آمده است، همچنین به شهادت کارشناسان و افرادی که با وی کار کردهاند شخص موفقی در پستهای مختلف بوده و از بدنه جهاد کشاورزی است.
در برنامه وزیر، به چالش خرد شدن زمینهای کشاورزی توجه نشده است
حجتالاسلام سید سلمان ذاکر در مخالفت با برنامهها و صلاحیت محمدعلی نیکبخت وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، گفت: نیکبخت دارای ویژگیهای خوب مدیریتی و فرزند جهاد کشاورزی است و مدیر برونرفت از چالشها و مشکلات است، اما در برنامههای وی به برخی از چالشها از جمله چالش خرد شدن زمینهای کشاورزی توجهی نشده است.
ذاکر تاکید کرد: تقویت کاشت نهادههای دامی و گندم در برنامههای وزیر پیشنهادی وجود ندارد، در حالی که در حال حاضر با مشکل کمبود آرد و نان مواجهیم و ۴۰ همت بدهی محصول گندم کشاورزان هنوز پرداخت نشده است و این موضوع متأسفانه در برنامه هفتم توسعه نیز دیده نشده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267473
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹انسان بیقراری که معجزه ابَرمرد تاریخ را درک کرد
دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان
24 مرداد 1358:
حملات بیسابقهای که به شهر پاوه آغاز شده بود، در نیمههای شب به اوج خود رسید و فردای آن روز نیز بهشدت ادامه یافت. دکتر مصطفی چمران و تیمسار فلاحی (فرمانده نیروی زمینی ارتش) وقتی به پاوه رسیدند، شهر در آستانه سقوط قرار داشت. بالگرد آنها در حالی که از هر طرف بر آن گلوله میبارید، بر زمین نشست. شهر در اختیار ضدانقلاب بود و تنها پایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرماندهی اصغر وصالی مقاومت میکرد، در حالی که از 60 پاسدار آن، فقط 16 نفر باقی مانده و 6-7 نفر آنها هم مجروح شده و بقیه خسته از مقابلهای نابرابر و ناجوانمردانه یکهفتهای، دلشکسته و گرسنه و زخمی در سختترین شرایط همچنان به مقاومت خود ادامه میدادند و اینک حضور دکتر چمران برایشان قوت قلب و نقطه اتکای محکمی بود.
دکتر چمران معاون نخستوزیر در امور انقلاب بود و با روشن شدن نخستین آتشهای تجزیهطلبی در کردستان راهی این دیار شد. ابتدا بر این باور بود که مسائل با مذاکره قابل حل است و روزها با طبقات و اقشار مختلف مردم کرد در مریوان به صحبت نشست و با سران کرد مذاکره کرد و حتی به توافقاتی هم دست یافت.
اما به تدریج متوجه شد که سرنخ آشوبها و شورشها در دست گروهکهایی است که حاصل کار دهساله صهیونیستها و نفوذ سیاسی و نظامیشان در آن منطقه بهشمار میآیند. بنا به اسناد ساواک، سرویس جاسوسی اسرائیل (موساد) براساس پیمانهای خود با شاه تحت عناوین «کریستال» و «نیزه سهسر»، پایگاههای متعددی را در کردستان ایران و عراق برپا ساخت، نقشههای دور و درازی برای این منطقه مهم داشت و قرار نبود با مسالمت و مذاکره از میدان به در رود.
با کولهباری از تجربه مبارزه با اسرائیل
دکتر چمران رژیم صهیونیستی را به خوبی میشناخت و سالها مبارزه با اسرائیل را با همه وجودش تجربه کرده بود. او در مصر دوران جمال عبدالناصر، اولین پایگاههای آموزش مبارزه مسلحانه علیه اسرائیل را ایجاد کرد و ضمن آموزش به جوانان مسلمان، خود نیز سختترین دورههای چریکی را همراه خبرهترین کماندوها و چریکهای عرب گذراند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267454
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹امیر قطر: به دنبال توسعه همهجانبه روابط با ایران هستیم
🔸امیر قطر در دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به جایگاه ویژه ایران برای قطر در منطقه، گفت: به دنبال توسعه همهجانبه روابط با ایران هستیم.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در رأس هیئتی در دوحه حضور دارد، با «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر در محل دیوان امیری دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش فارس، وزیر امور خارجه در این دیدار ضمن ابلاغ سلامهای گرم آیتالله رئیسی به امیر قطر، با اشاره به تلاشها و ابتکارات خوب قطر در سالهای اخیر در کمک به حل و فصل مشکلات منطقه، از این تلاشها قدردانی کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به روابط سیاسی ممتاز ایران و قطر، بر ضرورت گسترش روابط اقتصادی دو کشور همپای سطح روابط سیاسی نزدیک دو کشور تاکید کرد.
امیرعبداللهیان برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در آینده نزدیک را مورد اشاره قرار داد و آن را فرصت مناسبی برای سرعت بخشیدن به همکاریهای تجاری و اقتصادی برشمرد.
موضوع حملونقل و ترانزیت دریایی از طریق بنادر دو کشور از دیگر موضوعات مورد گفتوگو در این دیدار بود.
وزیر امور خارجه درباره مسائل منطقهای بر ضرورت همکاریهای مشترک در راستای صلح و ثبات و امنیت در منطقه و همچنین منافع ملتهای منطقه تاکید کرد. تحولات افغانستان، موضوع فلسطین و دیگر موضوعات منطقه هم از دیگر موضوعات مورد گفتوگو در این دیدار بود.
امیر قطر نیز ضمن ابلاغ سلامهای گرم خود به آیتالله رئیسی، تأکید کرد که ایران در منطقه برای این کشور از جایگاه ویژهای برخوردار است و به روابط موجود دو کشور افتخار میکنیم.
تمیم بن حمد آل ثانی بر اهمیت توسعه روابط اقتصادی دو کشور تاکید و روابط ایران و قطر را مستحکم و صادقانه خواند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267452
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹80 وعده انتخاباتی رئیس جمهور مستمراً در حال پیگیری است
🔸سخنگوی دولت از پایش نزدیک به ۸۰ وعده انتخاباتی رئیسجمهور و پیگیری آنها خبر داد و گفت: دولت سیزدهم ظرفیتهای به کما رفته را فعال کرد.
علی بهادری جهرمی روز سهشنبه در نشست خبری که دیروز سهشنبه برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) افزود: روز گذشته آمار نهایی رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۱ از سوی بانک مرکزی منتشر شد که مطابق آن در سال ۱۴۰۱ رشد اقتصادی ۴ درصدی را پشت سر گذاشته شد و بعد از رشد اقتصادی ۴.۴ درصدی سال ۱۴۰۰ این موضوع نشاندهنده استمرار رشد اقتصادی در دو سال گذشته بوده است.
بهادریجهرمی عنوان کرد: البته با هدفگذاری دولت و برنامه هفتم که برنامه آتی ما خواهد بود فاصله دارد ولی از مسیری که در دهه گذشته طی شده است و با رشدهای اقتصادی بسیار پایین داشته نشان از حرکت به سمت مثبت شدن وضعیت رشد اقتصادی داریم.
وی تصریح کرد: این تولید ناخالص داخلی در فصلهای مختلف سال گذشته قابل توجه بود که فصول آن سیر صعودی داشته است. یعنی از رشد اقتصادی نزدیک ۲درصدی شروع شده و تا رشد اقتصادی ۵.۳ درصدی تا فصل زمستان بود. یعنی مسیر هم نشانگر آن است که جهت رشد اقتصادی رو به رشد است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: هم رشد اقتصادی ما با نفت و هم بدون نفت مثبت بوده است که هر دو عددهای قابل قبولی را به نمایش درآورده بودند. به عنوان مثال در زمستان و فصل چهارم اشاره میکنم رشد اقتصادی بدون محاسبه نفت ۴.۷ و با نفت ۵.۳ بوده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267453/80
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹چمران عزیز!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 پنج شنبه ۱ تیر ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹قضایای اخیر «جنین» بشارت دهنده آینده روشنِ همراه با پیروزی کامل است
🔸حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز در دیدار آقای «اسماعیل هنیه» رئیسدفتر سیاسی حماس و هیئت همراه با اشاره به حرکت رو به جلو قضیه فلسطین، احساس مسئولیت نسل جوان و مومن فلسطینی و ورود فردی و جمعی آنان به صحنه مبارزه را موضوعی بسیار مهم خواندند و تاکید کردند: قضایای روزهای اخیر «جنین» و محاصره نظامیان صهیونیست بهوسیله جوانان فلسطینی نمونه بارز این صحنه جدید و بشارت دهنده آینده روشنِ همراه با پیروزی کامل است.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه موضوع فلسطین، قلب مسائل دنیای اسلام و امت اسلامی است، گفتند: هر مقدار که در قضیه فلسطین پیشرفت حاصل شود، مسائل امت اسلامی نیز پیش خواهد رفت.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای با اشاره به تفاوت محسوس شرایط فلسطین نسبت به ۲ یا ۳ سال قبل، افزودند: علت اصلی توقف قضیه فلسطین در سالهای نه چندان دور، عدم حضور جوانان در میدان بود اما اکنون جوانان بهصورت خودجوش وارد میدان شدهاند و مهمتر اینکه تکیه آنها بر اسلام است.
ایشان با تاکید مجدد بر موضوع وحدت و هماهنگی بیش از پیش میان گروههای مقاومت خاطر نشان کردند: در نبرد اخیر غزه شاهد بودیم که تلاش دشمن بر ایجاد اختلاف و دودستگی میان گروههای مقاومت و القای این فضا بود که به لطف خدا به نتیجه نرسید، بنابراین باید هرچه بیشتر بر موضوع وحدت و هماهنگی تمرکز شود و این مسیر صحیح با قدرت ادامه یابد.
رهبر انقلاب اسلامی، غزه را مرکز مقاومت خواندند و افزودند: اما آن نقطهای که دشمن را به زانو درخواهد آورد، منطقه ساحل غربی است که تاکنون پیشرفتهای خوبی هم در این منطقه بهدست آمده است.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای گفتند: چه کسی تصور میکرد که روزی جوانان فلسطینی در «جنین» آنقدر عرصه را بر نظامیان صهیونیست تنگ کنند که آنها برای رهایی از محاصره جوانان مبارز مجبور به استفاده از جنگنده شوند اما این اتفاق چند روز پیش در جنین روی داد.
ایشان تبلیغات بینالمللی را بهرغم همه فشارها، به نفع مردم فلسطین دانستند و خاطر نشان کردند: در روز قدس امسال علاوهبر کشورهای اسلامی، حتی در کشورهای اروپایی نیز راهپیمایی برگزار شد و مردم اروپا با رژیم صهیونیستی ابراز مخالفت کردند که این موضوع بسیار مهمی است و باید تقویت شود.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر حمایت جمهوری اسلامی از قضیه فلسطین گفتند: امام خمینی(ره) از همان آغاز نهضت اسلامی بر مبنای ایمان و اعتقاد قلبی از فلسطین حمایت کردند و مبنای حمایت جمهوری اسلامی نیز ناشی از فقه و شریعت اسلامی است و نه حرکات تاکتیکی و یا دیپلماسی.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای افزودند: سرزمین فلسطین متعلق به همه مسلمانان است بنابراین بر همه مسلمانان واجب است برای آزادسازی آن وارد میدان شوند و این، یک وظیفه شرعی است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/267554
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper