🔰 کارنامه منفی دولتهای کارگزارانی و نعل وارونه آقای مرعشی
🔸دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ادعا کرد علت نامطلوب بودن وضعیت کشور، در ساختار قانون اساسی و تفکیک قواست.
🔸به گزارش روزنامه سازندگی، سیدحسین مرعشی گفته است: انقلاب خدماتی در کشور کرده و کارهایی رخ داده است. زیرا ایران مانند هر کشور دیگری، جزئی از جهانی است که تحت تاثیرگذاری و تاثیرپذیری است. ما باید ببینیم جایگاه ما در دنیا چه اتفاقی برایش رخ داده است. این که در داخل کار و خدمت کردهایم و برق و آب و گاز را و دانشگاه را و خیلی مسائل را رسیدگی کردهایم، نقاط مثبتی است. مشکلی که برای ما پیش آمده، این است که یک درصد خشکیهای زمین در اختیار ماست، جمعیت ایران هم از سال ۵۷ که انقلاب پیروز شده همواره یک درصد جمعیت دنیا بوده. اقتصاد ایران در سال ۱۳۵۶، ۱.۲ درصد اقتصاد دنیا بوده. یعنی ما ۲۰درصد از متوسط دنیا جلوتر بودهایم. الان اگر براساس سرانه حساب کنیم، تبدیل شدهایم به چهاردهمین اقتصاد دنیا. یعنی نسبت به سال ۵۶ یکسوم شدهایم. اگر براساس قدرت خرید محاسبه کنیم، شش دهم شدهایم. یعنی نصف.
🔸مرعشی با بیان اینکه نتیجه و کارکرد را مطلوب ارزیابی نمیکنم، گفت: اولین مسئله به ساختار قانون اساسی برمیگردد. در ساختار قانون اساسی برخلاف عرفی که در دنیا وجود دارد، قدرت با مسئولیت همراه نیست. ما اینجا چون تصویر روشنی نداشتیم وقتی قانون اساسی را مینوشتیم، قدرت را در ولایت فقیه نهادینه و تأیید کردیم و دولت را به ریاست کسی به نام رئیسجمهور دادهایم. جدایی قدرت و مسئولیت، اداره کشور را دچار مشکل کرده است.
🔸مرعشی در پایان گفته است: ۱۹ سال است که اقتصاد ایران گروگان پرونده هستهای است. یک سال، دو سال، سه سال یک اقتصاد در تحریم میرود و مقاومت میکند و از گردنههایی عبور میکند. مگر میشود ۱۹ سال اقتصاد این کشور را گروگان هستهای بگیریم و در سوریه موفق از آب دربیاییم و متحدانمان سقوط نکنند؟ اقتصاد مهم است و همه صحنهها را تحت تاثیر قرار میدهد. قبل از اینکه بقیه کارهایمان خراب شود، اقتصاد را درست کنیم. راه دیگری نداریم.
🔸درباره این سخنان گفتنی است که اولاً جمعیت ایران اکنون دو و نیم برابر سال 1357 است و حال آن که صادرات نفت آن روز شش میلیون (چهار برابر وضعیت فعلی) بود. با این وجود، ایران در آستانه انقلاب اسلامی یکی از فقیرترین و تبعیضآمیزترین کشورهای منطقه بود. با همه مشکلاتی که امروز داریم، قطعاً شکاف طبقاتی نسبت به آن روز کاهشی شده و سطح بهرهمندی طبقات متوسط و پایین از امکانات عمومی نسبت به قبل از انقلاب، رشد چشمگیر و غیرقابل مقایسهای داشته است.
🔸در عین حال اگر بعضاً انحرافاتی در مسیر خدمتگزاری و تأمین عدالت و بهرهمندی مردم پدید آمده، پیش از همه در انحرافات پدید آمده در برخی احزاب و دولتها مانند دولت هاشمی و خاتمی است که اتفاقاً حزب اشرافی و غربگرای کارگزاران، تصمیمساز اصلی در همان دولتها بوده است. قبلا روزنامه شرق در گزارشی اذعان کرد که هر وقت دولتهای لیبرال و قائل به تعدیل اقتصادی (مانند هاشمی و خاتمی و روحانی) سر کار آمدهاند، موجب شکاف و تبعیض طبقاتی و نارضایتی مردم شده است. بنابراین در اینجا امثال آقای مرعشی با همه رندی در ادبیات، متهم سوءمدیریتها هستند و نه مدعیالعموم و طلبکار آن.
🔸ثانیاً همین ساختار قانون اساسی، راه خودکامگی و استبداد رأی برخی احزاب پدرخوانده و پدرسالار مانند کارگزاران و حزب منحله مشارکت را در ادوار مختلف بسته است. از یاد نبردهایم که سران کارگزاران در سال 1375 دنبال تغییر قانون اساسی و ادامه ریاست مرحوم هاشمی برای سومینبار (در واقع دائمی شدن سیطره خودشان بر دولت) بودند و رهبری اجازه ندادند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GY7
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 منتظر عذرخواهی شما هم باشیم؟
🔸در ادامه دستاوردسازی دولتیها از «هیچ»؛ پس از دور افتخار با «خاموشی به بهانه عدم مازوتسوزی»، «چراغهای خاموش نهاد ریاستجمهوری»، «روشنایی اتاق آقای قائمپناه با چراغ مطالعه»، «ورود زورخانهای رئیسجمهور به جلسه مدالآوران المپیک» و ... حالا «عذرخواهی رئیسجمهور» در پی تعطیلات اخیر و ضربه به چرخه اقتصاد و صنعت نیز تبدیل به دستاورد جدید دولتیها شده است.
🔸فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در گفتوگو با خبرنگاران ضمن تقدیر از این اقدام مسعود پزشکیان گفت: جا دارد تمرین کنیم که هر جایی اشتباه کردیم خیلی صادقانه از مردم عذرخواهی کنیم.
🔸گفتنی است پیش از این خانم مهاجرانی(سخنگوی دولت)؛ علی ربیعی(دستیار رئیس جمهور)، الیاس حضرتی(رئیس شورای اطلاع رسانی دولت) و ... در اظهاراتی خلاف واقع مدعی شدند علت خاموشیهای سراسری توجه دولت به سلامت شهروندان و جلوگیری از مازوتسوزی است.
🔸ادعایی که مدتی بعد مشخص شد کاملا کذب بوده و علت خاموشیها عدم ذخیرهسازی سوخت نیروگاهها در بازه طلایی شهریور تا آبان ۱۴۰۳ بوده است. حال باید دید این افراد به دلیل اظهارات خلاف واقع خود عذرخواهی میکنند؟
@Kayhan_online
نگاهی به سنت حسنه صلهرحم در شب یلدا-بخش نخست
🔰 انتظار در بلندترین شب سال برای دمیدن افقهای پرامید
👤 #فائقه_بزاز
🔸من معتقدم تمام شادیهای شب بلند یلدا یک طرف، شعف دیدن عزیزان و نزدیکانِ جان طرف دیگر. من میگویم جذابیت این شب طولانی سال، نشستن کنار جانانی است که ریشههای عمیق وجودی با ما دارند. شوق دیدن و با هم بودن یاران خانواده زیر سایه بزرگترهایی که همهشان را از جان عزیزتر داریم و دانیم و این مهم که شب یلدا بلندی یک سیاهی طولانی است که قرار است به صبح امید روشن شود، یلدا شب غم را شکستن است. پس امسال نیز این بلندای تاریک را به انتظار دمیدن حق به انتظار مینشینیم.
🔸غیر از اینکه محققین، پژوهشگران یا روانشناسان بخواهند بگویند، این را با تمام رگ و پوست خود درک کردهایم که نهاد خانواده، پشتوپناه، و مایه دلگرمی و تقویت تمام ابعاد شخصیتی ماست. پدران و مادران ما از همان دوران کودکی، قهرمانان زندگیمان بودهاند و از رفتارها و ارزشهای اخلاقی، اجتماعی آنان الگوبرداری کردهایم.
🔸ضمن اینکه، وقتی ما به دیدار نزدیکان خود میرویم، به لحاظ روانی، خانواده و خویشاوندان خود را حلقهای بزرگتر دانسته، قلمرو برخورداری از تعلق گروهی خویش را قویتر میبینیم و از این طریق احساس اعتمادبهنفس و خویشاوندی، بهتر به ما دست میدهد.
🔸گام بعدی موفقیت روانی ناشی از صلهرحم، ابراز وجود است. انسانها علاقهمندند علائق، تواناییها و اندیشههای خود را ابراز کنند. نداشتن فرصت و ایجاد نشدن بستر برای ابراز وجود، باعث انباشت عقدههای روانی و غم و غصه میشود.
🔸دکتر مهدی اسماعیلتبار، روانشناس و کارشناس مسائل تربیتی در این زمینه به ایرنا میگوید: «دانشآموز، دانشجو، نوجوان ما در شبکههای اجتماعی یک دنیای ساختگی برای خودش ساخته و از آن لذت میبرد، تقویم ملی و مذهبی ما سرشار از بهانهها و دلایل برای خندیدن و گریستن است؛ اما ما نتوانستیم جشنها و مناسبتهایمان را بهدرستی به جوانانمان منتقل کنیم و نتیجه آن این میشود که جشن ایرانی به حاشیه رفته و جشن غربی برای جوانان ما جذاب میشود؛ دلیل آن این است که داستان سنتهای ایرانی برای نسل جدید ما جا نیفتاده و ما در این زمینه سواد رسانهای بسیار پایینی داریم.»
🔸اسماعیلتبار در پاسخ به این سؤال که ما چطور میتوانیم در شبی مثل یلدا که یادآور فرهنگ اصیل ایرانی است جوانانمان را به حضور در جمع تشویق کنیم و آیینها و سنتهای کهن را زنده نگه داریم، میگوید: «ما برای تشویق جوانمان به حضور در جمعهای خانوادگی و فامیلی باید دنیای درون جوانمان را بشناسیم. جوانان امروزی دنیای خاص خودشان را دارند و ما خیلی از مشکلات جوانها را نمیتوانیم حل کنیم؛ اما پدر و مادرها با صحبت کردن و درک کردن جوانشان میتوانند بهراحتی آنها را با خود همراه کنند.»
#گزارش_روز
https://kayhan.ir/001GX9
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی سخنرانی رئیس جمهور آغاز نشده، پایان یافت
🔸آقای پزشکیان در همایش بینالمللی خانواده، آینده و پیوندهای پایدار پس از نمایش تصویری از همسر مرحومه و فرزندانش تحت تاثیر قرار گرفت و نتوانست سخنرانی کند.
@Kayhan_online
🔰 مستندساز معروف هالیوود بیمه سلامت آمریکا را «غیراخلاقی» خواند
🔸مایکل مور، مستندساز برنده جایزه اسکار، پس از کشته شدن مدیرعامل یک شرکت بیمه آمریکایی و بروز خشم گسترده علیه این صنعت، با برحق دانستن انزجار مردم، نظام سلامت این کشور را «غیراخلاقی» خواند و گفت: «کل این سیستم را در سطل زباله بریزید.»
🔸به گزارش فارس، هفته گذشته برایان تامپسون مدیرعامل شرکت بیمه آمریکایی، یونایتد هلثکر، در منهتن به ضرب گلوله کشته شد و در پی آن، خشم مردم این کشور علیه صنعت بیمه فوران کرد. به گفته مور، برخی از افراد سرشناس «پا پیش گذاشتند تا این خشم را محکوم کنند»
🔸این کارگردان ٧٠ ساله در ادامه خواستار اصلاح کامل نظام سلامت شد و گفت: «راهحل ساده است. کل این سیستم را در سطل آشغال بریزید. این تجارت غیراخلاقی را که از جان انسانها سود میبرد و مرگ ما را به کالایی برای پول تبدیل میکند، نابود کنید.» وی تأکید کرد: «به ما همان مراقبت درمانی رایگان و انسانی را بدهید که هر کشور متمدن دیگری در جهان از آن برخوردار است.»
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001GXc
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ناله جدید دولت
عارف: ناترازی برق را میتوانیم با خواهش کمتر کنیم ناترازی آب را چه کار میتوانیم بکنیم؟
🔸معاون اول رییسجمهور در بیستودومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست گفت:
🔺سرانه مصرف آب در کشورهای اروپایی زیر ۱۵۰ لیتر است در کشور ما متوسط ۲۵۰- ۲۶۰ است.
🔸او در ادامه مثال تکراری هدر رفت آب با صادرات هندوانه را زد و گفت:
🔺فکر میکنیم صادرات کردیم ولی آب را به قیمت مفت میفروشیم. آبی که شاید قیمت هر لیتر آن بیش از ۱-۱.۵ دلار است به قیمت ۷-۸ سنت میفروشیم و دلمان خوش است صادرات میوه و هندوانه داریم.
🔸آقای عارف و سایر همکارانشان در دولت که اظهارات ناامیدکنندهشان درباره مسائل کشور روز به روز بیشتر میشود بهتر است نگاهی به تجربه دولت قبل در مدیریت ناترازیها بیندازند و از آن تجارب استفاده کنند.
🔸شهید رئیسی در دولت سیزدهم توانست بدون آه و ناله با راهاندازی پروژه آب شیرینکنها، پیگیری تأمین آب صنایع آببر از دریا، آغاز تغییر شیوه آبیاری کشاورزی از سنتی به شیوههای نوین و ... بخشی از ناترازیهای این حوزه را مدیریت کند و حتی آبرسانی به خوزستان و سنندج را نیز به سرانجام برساند.
@Kayhan_online
🔰 شهادت ۱۳ هزار دانشجو و دانشآموز در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
🔸بنابر اعلام وزارت آموزش و پرورش فلسطین، نزدیک به ۱۳ هزار نفر از ۵۰ هزار شهید غزه، دانشجو و دانشآموز هستند. ۲۱ هزار دانشجو و دانشآموز نیز در غزه مجروح یا معلول شدهاند.
🔸در سرزمین اشغالشده فلسطین، مدارس و دانشگاهها، نه محل پرورش امید، بلکه هدف هجوم و تجاوز رژیم صهیونیستی شدهاند. جایی که بهجای صدای خنده، تنها فریاد کودکان و صدای بمب و موشک طنینانداز است. جایی که هر روز، قلمها شکسته و کتابها در میان دود و خاکستر و خون گم میشوند. روز دوشنبه بود که رسانهها گزارش دادند، رژیم صهیونیستی به چهار مدرسه حمله کرده و دهها فلسطینی را که در ساختمانهای نیمه مخروبه آن پناه گرفته بودند، به خاک و خون کشیده است.
🔸وزارت آموزش و پرورش فلسطین همچنین اشاره کرد 631 دانشآموز و دانشجوی فلسطینی در کرانه باختری مجروح شدهاند و نیروهای امنیتی اسرائیل 538 نفر را دستگیر کردهاند.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GYJ
@Kayhan_online
🔰 بورس با تولید رونق میگیرد نه با کاهش ارزش پول ملی!
🔸روزنامه اقتصادی وابسته به مدعیان اصلاحات که به بهانه سبز شدن دو سه روزه بورس، از گرانشدن نرخ ارز ابراز خوشحالی کرده بود، حالا میگوید رشد بورس متوقف شده و ممکن است کاهشی هم بشود!
🔸دنیای اقتصاد دیروز در گزارشی با عنوان «توقف شاخص کل در ایستگاه اول/ پیام دلار به بورس» نوشت: «نماگر بورس تهران در پایان معاملات امروز متوقف شد. همه شاخصهای سهامی در روز سهشنبه وارد مسیر نزولی شدند و اثری از رونق در بازار مشاهده نشد. کارشناسان بازار سرمایه میگویند در صورتی که حمایت معناداری از بازار صورت نگیرد بازگشایی معاملات با صفهای فروش سنگین همراه خواهد بود.
🔸در حالی که منابع غربی از افزایش صادرات نفت ایران به یکمیلیون و هشتصد هزار بشکه خبر دادهاند، دنیای اقتصاد ضمن تحریم ماجرا مینویسد: دلار آزاد نیز وارد کانال ۷۷ هزار تومان شد. هراس از کاهش درآمدهای نفتی و ذخایر ارزی ایران پس از شروع به کار ترامپ در کاخسفید، اصلیترین محرک نرخ ارز در مقطع کنونی است. افزون بر این رشد ادامهدار نقدینگی نیز از رشد قیمت دلار حمایت میکند. پیشبینیها بر این بود که بلافاصله بعد از انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا در آبانماه، قیمت دلار با افزایش همراه شود و ارقام کنونی را ملاقات کند، اما دلار چند هفته درجا زد و به جای رشد شارپ، با رشد آهسته و پیوسته، خود را به کانال ۷۷ هزار تومان رساند.
🔸برخلاف ادعای دنیای اقتصاد، علت اصلی گرانشدن نرخ دلار، حذف ارز نیمایی از سوی دولت بوده که روزنامه مذکور از آن استقبال کرده و نشانه درستی کار را هم جهش ناگهانی بورس عنوان کرده بود اما حالا که ماجرا برعکس شده، روزنامه غربگرا قصه دیگری سر هم کرده است.
🔸یادآور میشود اگرچه رشد بورس امر مطلوبی است اما به شرط اینکه اولاً از مسیر رونق تولید و رونق فعالیت شرکتها باشد و ثانیاً منافع ۹۶ هزار سهامدار بورس از مسیر آسیبزدن به منافع قاطبه مردم و به شکل کاملاً موقتی تامین نشود.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GY6
@Kayhan_online
🔰 طرح ژنرال ها در شمال غزه به دنبال چیست؟
🔸پس از بمبارانهای سخت، جنایتهای وحشیانه علیه غیرنظامیان، محاصره شدید و مهاجرت اجباری انسانها همزمان با حملات برنامهریزیشده به بخش بهداشت و خارج کردن همه بیمارستانهای آن از حالت کاربردی با هدف نابودی ساختار عمران در شمال نوار غزه و تبدیل آن به منطقه غیرقابل زندگی، یگانهای مهندسی اسرائیلی شروع به گذاشتن ادوات انفجاری در میان خانههای مسکونی کرده و پس از آن با دور شدن سربازان از آن مکان، عملیات با خاک یکسان کردن را آغاز کردند.
🔸این، همان طرح «ژنرالها» است که رژیم صهیونیستی در اکتبر گذشته با هدف مهاجرت اجباری ساکنان، شمال غزه را تبدیل به مناطق نظامی محصور شده کرد زیرا این روش را، آخرین راهحل برای نابودی کامل هرگونه حضور مقاومت میداند.
🔸این طرح که ادامه سنت «بنگورین» است، با کشتار وسیع مردم، روستاها و مناطق را خالی از سکنه میکند و دو ماهی میشود که، در شمال جبالیا آغاز شده است.
🔸نتانیاهو بهشدت نیازمند نشان دادن پیروزی نظامی در نوار غزه و بیرون از آن برای تثبیت وجهه سیاسی خود نزد شهرکنشینان صهیونیست است و از سوی دیگر نیز عملیات آفندی ارتش این رژیم در جنوب لبنان فشار زیادی را متوجه نخستوزیر اسرائیل ساخته بود. بنابراین با اجرای «طرح ژنرالها» بهزعم طراح آن، رژیم اسرائیل را به چند دستاورد رهنمون میسازد...
🔸عدم تقارن بین تحریک رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت وجود دارد و شکست دادن گروههای مقاومت را بسیار دشوار میکند. با عملیاتهای مهمی که رزمندگان گردان القسام علیه رژیم صهیونیستی و نظامیان رژیم صهیونیستی انجام میدهند مانع موفقیت آنها در صحنه میدان شدند و به نتیجه لازم دست پیدا نکردند که اگر به آن نتیجه دلخواه دست پیدا میکردند دیگر چه لزومی به این حجم از ویرانیها داشت تا در نظر و افکار مردم جهان چنین مفتضحی بهوجود بیاورند.
🔸مقاومت یک «مقاومت اسلامی» است و قبل از اینکه به گروههای مقاومت و گردانهای حماس اشاره کنیم، مقاومت، خودِ مردم غزه است که علیرغم رنجهای بسیار، با جان و دل از آن حمایت میکنند و این اصلیترین عاملی است که طرح ژنرالها را به شکست میرساند. طرح ژنرالها به این راحتی امکان تحقق ندارد و همین الان علیرغم اینکه به مردم گرسنگی میدهند خیلی از مردم حاضر نشدند منازل خود را ترک کنند و میگویند به هر قیمتی اینجا میمانیم و اجازه نمیدهیم طرح ۱۹۴۸ تکرار شود.
#نگاه
https://kayhan.ir/001GYK
@Kayhan_online