🔰 خروج از NPT نیاز حیاتی ما و پاشنه آشیل غرب
👤 #حسین_شریعتمداری
🔻۱- دو روز قبل، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که برای دیدار با وزیر خارجه ایتالیا به این کشور سفر کرده بود، در گفتوگو با خبرگزاری «ایاناسای» گفت «ایران در حال حاضر اورانیوم را تا سطح ۶۰ درصد، که به سادگی قابل تبدیل به درجه نظامی یعنی ۹۰ درصد است، غنیسازی میکند» و تاکید کرد که: «ایران با غنیسازی اورانیوم با درجه نظامی به سرعت بهموقعیت یک کشور هستهای نزدیک میشود»! در یک نگاه هرچند گذرا به وضوح میتوان دید که اظهارات دیروز گروسی سخنانی خارج از موضوع است و از برنامه هستهای ایران به عنوان بهانه و پوشش استفاده شده است. چرا که غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم مسئله بارها تکرار شده است و بر اساس «معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای» (NPT) نیز ممنوعیتی نداشته و ندارد. ادعای گروسی درباره نزدیک شدن ایران به غنیسازی با درجه نظامی را باید در کنار انبوه تبلیغات سوء و غرضورزانه علیه کشورمان تلقی کرد که این روزها بیش از پیش و با انگیزه مقابله با ایران ضد رژیم صهیونیستی در دستور کار آمریکا و متحدانش قرار دارد. بخوانید!
🔻۲- دیروز در نشست ۶ ماهه و دورهای شورای امنیت سازمان ملل، برنامه هستهای ایران یکی از اصلیترین مباحث این شورا بود. در این نشست احتمال استفاده از مکانیسم ماشه «Snapback Mechanism» که موضوع آن بازگشت تحریمهای تعلیق شده است به بحث گذاشته شد. این درحالی است که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت عنوان تضمین برجام را داشته است ولی اولاً؛ آمریکا از برجام خارج شد (البته پس از تضمین آقای روحانی که اگر آمریکا از برجام خارج شود، ایران از آن خارج نخواهد شد!) و این حرکت آمریکا نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ بود. اما، نه شورای امنیت سازمان ملل، نه کشورهای اروپایی و نه حتی دولت آقای روحانی در مقابل نقض توافقنامه یاد شده هیچ اعتراضی نکردند! ثانیاً؛ نه آمریکا و نه سه کشور اروپایی انگلیس و فرانسه و آلمان به هیچیک از تعهدات برجامی خود عمل نکردند ! و... با این حال، به جای آن که مورد بازخواست قرار بگیرند، در موضع طلبکار! نشسته و خواستار استفاده از مکانیسم ماشه علیه ایران شدهاند!
🔻۳- بعد از سومین سفر البرادعی مدیرکل وقت آژانس به ایران با تکیه بر چند سند و شاهد و قرینه اعلام کردیم که مسئله آژانس، فعالیت هستهای ایران نیست، بلکه جاسوسی از صنایع نظامی و پیشگیری از شتاب علمی کشورمان را دنبال میکنند و پیشنهاد کردیم که با استناد به ماده ۱۰ معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای یا (NPT) از این پیمان خارج شویم. این پیشنهاد با اعتراض شدید آژانس و تروئيکای اروپایی روبهرو شد و صد البته دولت وقت به آژانس اعتماد داشت و ارادهای برای خروج نداشت...
🔸محمد البرادعی پس از برکناری از مدیرکلی آژانس با تلویحی نزدیک به تصریح دیدگاه کیهان را تأیید کرد و چند سال بعد جرج فریدمن از مشاوران برجسته اتمی آمریکا با صراحت اعلام کرد که مشکل ما با ایران برنامه هستهای این کشور نیست. مسئله ما این است که ایران نه فقط بدون رابطه با آمریکا بلکه درحال درگیری با ایالات متحده به بزرگترین قدرت علمی و نظامی منطقه تبدیل شده است.
۴- تمامی شواهد موجود به وضوح حکایت از آن دارند که چالش هستهای بیست و چند ساله برخلاف آنچه غربیها ادعا میکنند در نگرانی از دستیابی ایران به سلاح هستهای نیست، بلکه درگیر کردن ایران با یک چالش فرصتسوز و پیشگیری از شتاب علمی کشورمان را هدف گرفتهاند.
🔸از این روی تنها راه مقابله با این ترفند حریف، خروج ایران از «معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای» -NPT - است. پیش از این نیز در چند مورد و به مناسبت زورگوییهای دشمن، بر ضرورت خروج از NPT تاکید داشتهایم و نکته درخور توجه این که در تمامی موارد یاد شده، آمریکا و اروپایيها به شدت از عملی شدن این پیشنهاد ابراز نگرانی کرده و در همان حال غربگرایان داخلی و برخی از مدعیان اصلاحات تلاش داشتهاند که این ضرورت را مخدوش معرفی کنند!
🔻۵- عضویت ما در پیمان NPT برای کشورمان چه دستاوردی داشته است؟! آیا غیر از ترور دانشمندان هستهای، خرابکاری و انفجار در تاسیسات هستهای، افشای اطلاعات سرّی نظامی و صنعتی، آسیبهای جدی به صنعت هستهای، تحریمهای اقتصادی که در مذاکرات برجامی به جای لغو دو برابر شد، بر باد دادن امکانات و ظرفیتهای داخلی و هزینههای کلان مالی و دهها خسارت سنگین و... دستاورد دیگری هم داشته است؟!
#نکته
https://kayhan.ir/001GZh
@Kayhan_online
آقای پزشکیان از مدیران کاربلد استفاده کنید
🔰 روزهای بدون خاموشی
دولت رئیسی چگونه ناترازی را مدیریت کرد؟
🔸مدیریت ناترازیها و تلاش برای افزایش تولید گاز و برق با بهکارگیری مدیران کارآزموده در دولت شهید رئیسی، موجب کاهش خاموشیها به تقریباً صفر و گازرسانی پایدار به خانهها و صنایع شده بود.
🔸کشور در سالهای خدمت شهید رئیسی در مقام ریاستجمهوری با وجود ناترازیهای برجا مانده از دهه سوخته اقتصاد ایران (دهه ۹۰) با خاموشی و قطع گاز (به جز مواردی استثنا) مواجه نبود چرا، که دولت سیزدهم با مدیریت کمبودها و تلاش برای افزایش تولید برق و گاز، خاموشیها را تقریباً به صفر رساند و گازرسانی پایدار به خانهها و صنایع برقرار بود.
🔸متأسفانه در پاییز امسال برخی کوتاهیها یا ناهماهنگیها باعث شده روند تأمین برق و گاز کشور با چالش جدی مواجه شود و این بار هم مثل بسیاری از موارد دیگر، جریانی در پشت پرده دولت چهاردهم سعی کردند با خدشه وارد کردن به تلاشهای دولت سیزدهم، به نوعی کمبودهای این روزها را بپوشانند که البته با روشنگریهایی همراه شد و اتفاقاً فرصتی برای بیان خدمات دولت شهید رئیسی فراهم کرد.
🔸سپهر خلجی؛ رئیس شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم درباره اقدامات شهید رئیسی در این زمینه و علت آرامش خاطر مردم در آن روزها گفت: رئیسی چند اقدام برای مدیریت ناترازی برق در تابستان و گاز در زمستان داشت تا برق و گاز در اوج مصرف هم قطع نشود.
🔸لازم به یادآوری است که رسانههای مدعی اصلاحطلبی در زمان قطع گاز تربتجام؛ جنجال بزرگی برپا کردند. این در حالی بود که وزیر نفت و تعداد دیگری از دولتمردان بلافاصله در این شهرستان حاضر شدند، وسایل گرمایشی توزیع کرده و درصدد رفع مشکل برآمدند. این در حالی است که مدعیان اصلاحات و برخی افراد دولت فعلی، قطع بیبرنامه برق را ابتدا به قطع مازوتسوزی نسبت داده و وعده هوای پاک دادند اما وقتی تشت رسوایی افتاد و معلوم شد ذخیرهسازی کافی سوخت نیروگاهها از شهریورماه به بعد صورت نگرفته، آن را به دولت قبل نسبت دادند.
#تیتر_یک
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GYu
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فردا سامانه بارشی از غرب وارد کشور میشود
🔸در اغلب مناطق کشور آسمان صاف و جوی آرام و پایدار مستقر میباشد.
🔸در استانهای ساحلی دریای خزر و خراسان شمالی افزایش ابر و بارش باران پراکنده و در ارتفاعات برف پیشبینی میشود.
🔸هوای تهران، قزوین، اراک و شهرهای صنعتی و پرجمعیت برای همه گروهها ناسالم است و استان تهران از دیروز در وضع قرمز قرار گرفته است.
@Kayhan_online
🔰 اگر اقتصاد مردم، اولویت است چرا از دستور کار دولت خارج شده است؟!
🔸«اگرچه در مقام نیازهای مردم؛ اقتصاد اولویت اول و چندم است ولی در مقام سیاستگذار و راهحل، باید به اصلاح سیاستها رجوع کرد».
🔸روزنامه هممیهن دیروز سرمقاله بدون امضایی را منتشر کرد که با مراجعه به کانال عباس عبدی (محکوم پرونده فروش اطلاعات به بیگانگان) معلوم میشود نوشته بدون امضا متعلق به اوست. در این نوشته مغشوش و مخدوش آمده است: «یک نماینده مجلس ضمن دفاع از کار رئیسجمهور در جلوگیری از ابلاغ مصوبه پوشش زنان گفت: «یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر میکنم!» در واقع سخن این دانشجوی پسر، گرچه نوعی تعریض و جدل است ولی واقعیت ماجرا نیز همین است. مجلسی که با آرای اندک و مشارکت پایین و فیلترهای تنگ تایید صلاحیت تشکیل شود طبیعی است که اولویتهای آن متفاوت از اولویتهای اکثریت مردم و جامعه باشد. چنین مجلسی طبیعی است که بپردازد به پوشش زنان و نزدیک به ۲۰ ماه وقت خود و همه را تلف کند تا در پایان با مصوبه شورای عالی امنیت ملی ابلاغش متوقف شود. تردیدی نیست که اولویت اول و دوم و سوم جامعه ایران، اقتصادی است. اولویتی که در ناترازی ارز، انرژی، هزینه و درآمد خانوار، فقر و... خود را نشان میدهد. ولی مسئله مهم این است که این مسئله بیش از هر چیز تابع وضعیت سیاسی است.
🔸از روزنامه هممیهن باید پرسید: بدترین رکوردها و شاخصهای اقتصادی در کدام دولت رقم خورده که حالا میراث خسارتهای همان دولت را دستمایه طعنه به قانون الزام حجاب قرار میدهید؟ جز دولت متبوع شما (برجام و دیگر هیچ) بود که با معدل رشد اقتصادی تقریباً صفر، تورم ۶۰ درصد، خزانه خالی و ناتوان از فروش نفت با وجود امتیازات هنگفت داده شده، ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی و ۵۰ هزار میلیارد اصل و سود اوراق سر رسید شده، 9 برابر شدگی نرخ ارز، افزایش ضریب جینی، حذف بیسر و صدای یارانه بسیاری از کالاها، فاجعه بنزینی، توزیع تحقیرآمیز سبد کالا، صفهای توهینآمیز تزریق واکسن و پاسخهای سر بالا (حواله حل مسئله به حل شدن مشکل FATF و برجام...!) به پایان رسید و در تمام آن دوره، لالمانی گرفته بودید و یاد اولویتهای مردم یا شیوه درست حل آنها نمیافتادید؟! بله بیراه نیست اگر گفته شود بخشی از مشکل بدحجابی در همین بیکفایتی و سوء مدیریت فاحشی است که دولت مورد حمایت شما مرتکب شد و جز کف و سوت کشیدن برای این اشتباهات فاحش هیچ کار دیگری نکردید.
🔸اما محاجه با میزان آرای نمایندگان مجلس؟ حامیان دولتی که ۲۵ درصد کل آرای واجدین حق رأی را به دست آورده و این پایینترین رأی برای یک دولت در طول چند دهه گذشته محسوب میشود، چگونه میتوانند از طرف ۷۵ درصد بقیه حرف بزنند؟! مجلس قبلی و فعلی در کنار مصوبات مهم اقتصادی که دائماً در دستور کار داشتهاند، به الزام حکم اسلامی حجاب هم اهتمام داشته و پس از بررسیهای بسیار، برای آن هم قانونی تصویب کردهاند. این را مقایسه کنید با اولویتهای دولت در این چهار ماه که موجب شده آقای نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت روحانی به فریاد درآید و از آقای پزشکیان سؤال کند: «چرا اولویت مهار تورم، از دستور کار دولت خارج شده است؟!».
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GZm
@Kayhan_online
گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 آمریکا افسار «جولانی» را به «میت» ترکیه سپرده است
🔸با نگاه به تحولات این روزها، میتوان گفت که عملاً میدان سوریه، گروههای تروریستی اشغالگر این کشور و رهبر اصلی بلوای اخیر، «جولانی»، توسط آمریکا به «میتِ» ترکیه سپرده شده است.
🔸بارها در همین گزارشهای روزنامه شواهد و قرائن مختلفی از نقش سه رژیمِ آپارتاید اسرائیل، آمریکا و ترکیه را مطرح کردهایم که بازنویسی آنها طول و تفصیل بیهوده است. اما آنچه جالب توجه است این است که شواهد در دست هست که نشان میدهد که در میان این سه رژیم در این تحولاتِ زبانیِ تروریستِ مذکور، نقش ترکیه و سازمان جاسوسی آن یعنی «میت» بسیار برجسته است. گویا تقسیم کاری صورت گرفته است و این دولتهای پشت پرده افسار این سرکرده تروریستها را به دست «ابراهیم کالینم» رئیس «سازمان اطلاعات ملی ترکیه» سپردهاند.
🔸سازمان اطلاعات ملی با سرواژه «میت»، نامِ سازمان اطلاعاتی خارجی برون مرزی ترکیه است. اطلاعات دقیقی وجود دارد که رؤسای سازمانهای اطلاعات ترکیه و قطر پنجشنبه پیشین برای دیدار با رهبران شورشیان سوریه وارد دمشق شدند. تصاویر منتشرشده در رسانهها خروج ابراهیم کالین در میان انبوهی از نیروهای امنیتی و جمعیت به مسجد اموی دمشق را نشان میدهد. در این دیدار و دیدارهایی که خبری و عیان نشدهاند و همچنین در ارتباط دیگر مدیرانِ میت با سرکردههای گروههای تروریستی (پیش و پس از بلوای اخیر) گویا یکی از محورهای بحث ارائه چهرهای جدید از داعشخوهای وحشی است. این سخنان جولانی در واقع یک روتوش گلدرشت از همان رفتارهای وحشیانه گذشته است. گویا میت که این روزها ریاستش را یک دانشآموخته فلسفه برعهده دارد یکی از کارویژههایش نوشتن متن سخنرانیهای جولانی است!
🔸خبر دیگر از این روزهای سوریه آنکه انتشار اخبار ضدونقیض درباره تعیین برادر سرکرده هیئت تحریرالشام به عنوان وزیر بهداشت دولت انتقالی جدید در سوریه جنجالبرانگیز شد. انتشار اخباری درباره انتخاب «ماهر الشرع»، برادر ابومحمد جولانی، برای تصدی پست وزارت بهداشت در دولت انتقالی جدید سوریه با موجی از جنجال و محکومیت روبهرو شد. ماهر الشرع پیش از این پست مشاور وزیر بهداشت در دولت نجات در ادلب را بر عهده داشت و با اسم «ماهر الحسین» شناخته میشد و سابقاً هرگونه ارتباط خویشاوندی میان او و برادرش جولانی را پنهان کرده بود.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GZF
@Kayhan_online
🔰 چهارمین تلاش غرب برای کودتا در گرجستان شکست خورد
🔸اعتراضات گسترده در گرجستان در حالی همچنان ادامه دارد که نخستوزیر این کشور تاکید کرده است چهارمین تلاش غربگرایان برای کودتا در این کشور با شکست مواجه شده است.
🔸نخستوزیر گرجستان هم از شکست چندباره مخالفان برای کودتا در کشور خبر داد. به گزارش ایسنا «ایراکلی کوباخیدزه» نخستوزیر گرجستان که احزاب مخالف را تهدید به «ریشهکن کردن» کرده بود و آنها را «فاشیست لیبرال» میخواند در جدیدترین اظهارات خود گفت: اپوزیسیون در چهارمین تلاش خود برای انقلاب شکست خورده است و دیگر نمیتواند بیش از ۸۰۰ نفر را به خیابانهای خارج از پارلمان بیاورد. کوباخیدزه افزود: تمام شد! ما چهارمین تلاش آنها برای انقلاب را خنثی کردیم.
🔸رئیس سازمان گرجستانی فعال در حقوق بشر تاکید کرده است که اعتراضات اخیر حامیان اتحادیه اروپا در این کشور از سوی غرب با هدف سرنگون ساختن دولت تفلیس سازماندهی و حمایت شد.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GZE
@Kayhan_online
گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 آمریکا افسار «جولانی» را به «میت» ترکیه سپرده است
🔸با نگاه به تحولات این روزها، میتوان گفت که عملاً میدان سوریه، گروههای تروریستی اشغالگر این کشور و رهبر اصلی بلوای اخیر، «جولانی»، توسط آمریکا به «میتِ» ترکیه سپرده شده است.
🔸بارها در همین گزارشهای روزنامه شواهد و قرائن مختلفی از نقش سه رژیمِ آپارتاید اسرائیل، آمریکا و ترکیه را مطرح کردهایم که بازنویسی آنها طول و تفصیل بیهوده است. اما آنچه جالب توجه است این است که شواهد در دست هست که نشان میدهد که در میان این سه رژیم در این تحولاتِ زبانیِ تروریستِ مذکور، نقش ترکیه و سازمان جاسوسی آن یعنی «میت» بسیار برجسته است. گویا تقسیم کاری صورت گرفته است و این دولتهای پشت پرده افسار این سرکرده تروریستها را به دست «ابراهیم کالینم» رئیس «سازمان اطلاعات ملی ترکیه» سپردهاند.
🔸سازمان اطلاعات ملی با سرواژه «میت»، نامِ سازمان اطلاعاتی خارجی برون مرزی ترکیه است. اطلاعات دقیقی وجود دارد که رؤسای سازمانهای اطلاعات ترکیه و قطر پنجشنبه پیشین برای دیدار با رهبران شورشیان سوریه وارد دمشق شدند. تصاویر منتشرشده در رسانهها خروج ابراهیم کالین در میان انبوهی از نیروهای امنیتی و جمعیت به مسجد اموی دمشق را نشان میدهد. در این دیدار و دیدارهایی که خبری و عیان نشدهاند و همچنین در ارتباط دیگر مدیرانِ میت با سرکردههای گروههای تروریستی (پیش و پس از بلوای اخیر) گویا یکی از محورهای بحث ارائه چهرهای جدید از داعشخوهای وحشی است. این سخنان جولانی در واقع یک روتوش گلدرشت از همان رفتارهای وحشیانه گذشته است. گویا میت که این روزها ریاستش را یک دانشآموخته فلسفه برعهده دارد یکی از کارویژههایش نوشتن متن سخنرانیهای جولانی است!
🔸خبر دیگر از این روزهای سوریه آنکه انتشار اخبار ضدونقیض درباره تعیین برادر سرکرده هیئت تحریرالشام به عنوان وزیر بهداشت دولت انتقالی جدید در سوریه جنجالبرانگیز شد. انتشار اخباری درباره انتخاب «ماهر الشرع»، برادر ابومحمد جولانی، برای تصدی پست وزارت بهداشت در دولت انتقالی جدید سوریه با موجی از جنجال و محکومیت روبهرو شد. ماهر الشرع پیش از این پست مشاور وزیر بهداشت در دولت نجات در ادلب را بر عهده داشت و با اسم «ماهر الحسین» شناخته میشد و سابقاً هرگونه ارتباط خویشاوندی میان او و برادرش جولانی را پنهان کرده بود.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GZF
@Kayhan_online
🔰 صادرات نانوداروی ضدسرطان ایرانی
🔸یک شرکت دانشبنیان موفق به صادرات نانوداروی ضدسرطان به کشور سوریه شده و تا پایان سال جاری قرار است هفت هزار عدد از این نانودارو، به عراق صادر شود.
🔸از جمله دستاوردهای ارزشمند فناوری نانو، ساخت انواع نانوداروها برای کنترل و درمان بیماران سرطانی است. یکی از این نانوداروها، «سینادوکسوزوم» نام دارد؛ مشابه این دارو پیشتر توسط یک شرکت آمریکایی تولید و با قیمتی بسیار بالا به بازار عرضه میشد، حالا با تلاش متخصصان شرکت دانشبنیان نانویی به شکلی نوین و مقرونبهصرفهتر به جامعه پزشکی کشور ارائه میشود.
🔸مدیرعامل شرکت اکسیرنانوسینا ضمن اشاره اینکه «سینادوکسوزوم» به عنوان یک داروی ضد تومور نقش مهمی در درمان انواع خاصی از سرطانها را ایفا میکند، گفت: این دارو در درمان سرطان سینه متاستاز یافته کاربرد دارد، به خصوص برای بیمارانی که به دلیل سابقه یا عوامل خطرزا با مشکلات قلبی مواجه هستند. سینادوکسوزوم در درمان سرطان تخمدان پیشرفته نیز مؤثر است و به عنوان یک گزینه درمانی مهم در کاهش رشد و گسترش سلولهای سرطانی عمل میکند.
#سرویس_اجتماعی
https://kayhan.ir/001GZb
@Kayhan_online
🔰 رُنسانس «تکفیریها» از سر بُریدن تا لیبرالنمایی(1)
👤 #جعفر_بلوری
🔸یکم- «پروژه داعش» برای غرب و ترکیه یک «تجربه ناموفق» و «شکست خورده» است؛ یک گروه تروریستیِ وحشی، با خشونتِ عریان و در نهایتِ تحجر که با استفاده از تکنیک «ایجاد وحشت» میتوانست به راحتی پیشروی کرده، شهرها و روستاها را یکی پس از دیگری تصرف کند. هدف اصلی از راهاندازی آن نیز، ریشهکنیِ «مقاومت» یا لااقل تضعیف آن بود. سوریه، عراق و کمی هم لبنان محل پیادهسازی این پروژه تعریف شده بود اما، بنا به دلایل متعدد از جمله حضور فعال همین مقاومت مردمی و نیروهای مسلح این کشورها، این پروژه سنگین، شکست سنگینی خورد. به دلیل همان خشونت عریان و اصرار به دیده شدن جنایات، میتوان با قطعیت گفت داعش برای ماندن نیامده بود. داعش صرفا «جاده صاف کنِ» صاحبان این پروژه بود. از آنجایی که فلسفه وجودیِ «مقاومت»، ریشهکن کردن رژیم صهیونیستی است، باز میتوان با قطعیت گفت، هدف از راهاندازی داعش، «نجات اسرائیل» و «به حاشیه امن بردن» این رژیم بود.
🔸دوم- پروژه داعش شکست خورد ولی هرگز «رها» نشد. بنا به دلایل متعدد میتوان مدعی شد تحولات این روزهای سوریه و ماجرای «تحریرالشام»، ادامه تحولات سالهای پس از 2011 سوریه و ماجرای «داعش» است. هم، صاحبان دو پروژه یکی هستند هم آغاز تحولات هر دو، از سوریه است. هم این که، هر دو به شدت در راستای منافع رژیم صهیونیستی یعنی تضعیف محور بزرگ مقاومت تعریف شده و فعالند. از آنجایی که نا آرامیهای سال 2011 سوریه خیلی زود به عراق و لبنان کشیده شد، میتوان پیشبینی کرد، برای عراق و لبنان نیز خوابهایی دیدهاند. و باز، از آنجایی که راس این «محور بزرگ مقاومت» ایران عزیز است، باز میتوان پیشبینی کرد، هدف نهائی تمام این پروژههای شیطانی نیز، ایران عزیز است. با این تفاوت که این بار علنا این هدف را بیان میکنند. تجزیه کشورهای عضو مقاومت، یکی دیگر از اهداف تعریف شده برای پروژه داعش بود که این بار نیز خیلی عریان و واضح دنبال میشود. اگرچه، همین حالا نیز میتوان گفت سوریه تجزیه شده است. شما بفرمایید اکنون چند کشور وارد این سرزمین شدهاند؟ کدام یک از این کشورهای اشغالگر گفتهاند، قصد دارند از سوریه خارج شوند؟! اردوغان مگر با تلویح نزدیک به تصریح نگفت، علاوهبر شهرها و استانهای مختلف، دمشق را هم میخواهد....؟!
🔸سوم- وقتی بر تنِ یک تروریست تکفیری کت و شلوار میپوشانند- و بر خلاف قبل- با چهره و محاسن مرتب شده جلوی دوربینهای تلویزیونی میآورند، وقتی راسِ این گروه تروریستی و تکفیری، ناگهان دست از تکفیر کردن مردم بر میدارد و ادبیاتش، رنگ و بوی فلاسفه غرب و «وضع طبیعیِ جان لاک» میگیرد، یعنی، صاحبان این پروژه، از پروژه داعش و شکست سنگین آن، درس گرفتهاند و با تغییراتی در ظاهر، دوباره در حال تست زدن همان پروژه هستند. به این جملات دقت کنید: «ما باید ذهنیت دولت را داشته باشیم، نه ذهنیت اپوزیسیون سوریه را. سوریه باید متحد بماند و باید یک قرارداد اجتماعی بین دولت و همه طایفهها وجود داشته باشد تا عدالت اجتماعی را تضمین کند. آنچه برای ما اهمیت دارد این است که هیچ سهمیهای وجود نداشته باشد که منجر به جدایی شود.» به اعتقاد شما، این جملات به اظهارات کسی میماند که تا همین 10 الی 12 سال پیش، به سر بُریدن مباهات میکرد؟! به اظهارات یک داعشی چطور؟! اینها، آخرین جملات جولانی پس از تسلط بر سوریه است، که رئیس سازمان «میتِ» ترکیه نوشته و جلوی او گذاشته است! خبرهای دقیقی هست که ترکیه- با کمک و هماهنگی آمریکا و رژیم صهیونیستی-پیش از ایجاد این تغییرات ظاهری و تهیه این متنها، چند اقدام مهم دیگر انجام دادهاند. از جمله مهمترین این اقدامات، نفوذ در بدنه ارتش و برخی دیگر از مراکز حساس سوریه، نهایت بهرهبرداری از اشتباهات بشار اسد، وضع سنگینترین تحریمهای اقتصادی و غیر اقتصادی -معروف به سزار- برای سست کردن مردم و مقاومت سوریه و....است. آنها این بار پوستین میش بر تن گرگ (داعش) کردهاند!
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 رُنسانس «تکفیریها» از سر بُریدن تا لیبرالنمایی(2)
👤 #جعفر_بلوری
🔸چهارم- واقعیت این است که، رفتن در نقشِ آدمهای «مدرن» و اَدای «دموکرات روشنفکر» درآوردن، به تروریستهای تکفیری نمیآید. آنها شاید چند صباحی با هدف جلوگیری از تحریک شدن کشورهای همسایه و مردمانِ کشور قربانی، بتوانند، «اَدای تغییر» درآورند، یا با گسیل داشتن پیدرپی هیئتهای دیپلماتیک از اروپا و غیر اروپا و اعلام این که «قصد داریم تحریرالشام را از لیست گروههای تروریستی خارج کنیم» سعی در سفیدشویی تکفیریها کنند، اما از آنجایی که ناف چنین گروههایی را با «تکفیر» و «سر بریدن» و «وحشیگری» بریدهاند، بدنه این گروهِ به شدت ایدوئولوگِ متشکل از 37 گروه تروریستی، دیر یا زود علیه راس آن خواهد شورید. به عبارت دیگر، حتی با تکنیکهای قدرتمند و مؤثر رسانهای هم نمیشود، چنین موجودات ترسناکی را برای مدت زیادی برای مردم «بزک کرده» نگه داشت. فقط خدا میداند این موجودات عصر حجری، برای ماندن در این «نقش تازه» و «سفید شده»، چه فشاری را تحمل میکنند. منتظر یک انفجار و هرج و مرج در سوریه باشید! این بار دیگر سردار سلیمانی نیست که، امثال ترکیه را از شر چنین حرامیهایی نجات دهد!
🔸پنجم- یکی از خطرناکترین و پیچیدهترین مسائل موجود در پروژه «تحریرالشام»- که از دل همین سفیدشوییها میتواند خارج شود- تلقین این دروغ بزرگ به «مردم منطقه» است که، با تجاوزهای شبیه به آنچه در سوریه رخ داد، و در صورتی که مردم مقابل این تجاوزات، مقاومت نکنند-مانند آنچه در سوریه شاهد بودیم- هیچ اتفاق بدی نخواهد افتاد. این تلقین، چگونه صورت میگیرد؟! به این خبرها دقت کنید: «فرودگاه دمشق کار خود را از سر گرفت. هیئتهای دیپلماتیک از اروپا و آسیا یکی پس از دیگری، وارد دمشق میشوند. جولانی گفت همه گروههای مسلح خلع سلاح میشوند و مردم سوریه مستحق زندگی بهترند. آلمان برای بازسازی سوریه اعلام آمادگی کرد. آمریکا اعلام کرد، در صورتی که جولانی چنین و چنان کند، نامش از لیست گروههای تروریستی خارج میشود و ممکن است تحریمهای این کشور هم برداشته شود و....» روزانه دهها یا شاید حتی صدها خبر این چنینی مخابره میشود. خروجی تمام این اخبار این است که، با رفتن بشار اسد، اوضاع سوریه رو به بهبودی میرود! این طیف اما هیچ اشارهای به این خبرها نمیکند: «زیر ساختهای سوریه بیش از 500 نوبت از سوی رژیم صهیونیستی بمباران شد. آنچه از تواناییهای نظامی بشار اسد(نمیگویند سوریه!) مانده بود را هم اسرائیل نابود کرد. نتانیاهو گفت تمام جولان برای اسرائیل است و از بلندیهای استراتژیک جبل الشیخ نیز خارج نخواهد شد. اردوغان گفت در دوران حکمرانی امپراتوری عثمانی اگر ترکیه تجزیه نشده بود، امروز تا دمشق متعلق به ما بود. آمریکا اعلام کرد، قصد ندارد از سوریه خارج شود. کارمندهای دولتی در سوریه اخراج شدند. دهها هزار شیعه سوری برای نجات جان خود به لبنانگریختند. جولانی به بسیاری از حرفهایی که پیش از سقوط دمشق گفته بود، عمل نمیکند. تروریستهای تکفیری با رساندن خود به حرم حضرت زینب (س) تمام نماد شیعه را از حرم و محوطه آن جمع کردند و برخی با تهیه فیلمهای کوتاه از خود گفتند آمدهایم تا زینب را دوباره اسیر کنیم! و....
🔸ششم- تحولات پس از 2011 سوریه و خلق داعش برای مقاومت-با وجود همه ویرانیها و خسارتهایی که داشت- یک فرصت شد. از دل این پروژه بود که «حشدالشعبی» در عراق «انصارالله» در یمن، «فاطمیون» در افغانستان و...زاده شد. به قول سردار شهیدمان سلیمانی-که جایش این روزها خیلی خالی است- «من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم...»
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
📹 حمله موشکی یمن به سرزمینهای اشغالی 🔸صدای چندین انفجار در شرق تل آویو و پس از فعال شدن آژیر خطر ش
🔰یمن: تاسیسات برق و نفت اسرائیل را هدف میگیریم
🔸الحمیری، مشاور وزارت اطلاعرسانی یمن: ما با رژیم صهیونیستی در وضعیت جنگی قرار داریم و در پاسخ به حملات بامداد امروز، تاسیسات برق و نفت این رژیم را هدف خواهیم گرفت.
🔸این تجاوزگریها تنها موجب عزم و اراده بیشتر ما در حمایت از بردارانمان در غزه خواهد شد./فارس
@Kayhan_Online
نگاهی به سنت حسنه صلهرحم در شب یلدا-بخش پایانی
🔰 جوش و خروش طلوع دوباره در دورهمنشینی شب چله
#فائقه_بزاز
🔸گل سرسبد رسوم یلدایی دیدوبازدید است. دیدن خویشان و دوستان در شب بلند و سرد آخر آذر گرمابخش وجودمان میشود. دید و بازدیدهایی که در اسلام به آن تأکید شده و برای همین تجدید قوای درونی و بیرونی است که اسلام میفرماید: صلهرحم، روزی را زیاد و عمر را طولانی میکند و به زندگی انسان برکت میدهد. شب یلدا فرصتی است تا در مواجهه با برخی تلاشهای دین گریزانه که بر طبل کمرنگ کردن آیین و مذهب میکوبند، از مراسم ملی ایرانی استفاده و جاذبههای دینی مذهبیمان را پررنگ و پرشور کنیم.
🔸اگرچه برخی در تلاشاند میان سنتهای ملی ایرانی و دستورات دین زاویه ایجاد کنند؛ اما اساساً برنامه اسلام در مقابل آیینهای بومی، مبارزه با تمام سنتهای آنان نبوده و نیست، بلکه تعامل اسلام با فرهنگها و سنتها، به چگونگی و محتوای سنت و فرهنگ بومی بستگی دارد. درواقع اگر سنتی جاهلانه و مخالف کرامت انسانی باشد، اسلام با آن مقابله کرده، آن را نمیپذیرد؛ اما اگر آن سنت و آیین، موافق و مطابق با آموزههای دین اسلام بوده، و یا دستکم در تضاد با آن نباشد، اسلام در مورد آنها مانعی ایجاد نخواهد کرد؛ مانند سنت دیدوبازدید، هدیه دادن و صلهرحم در عید نوروز ایرانیان.
🔸«شب یلدا» آغاز ورود به شبهای زمستان و نمادی از طولانی بودن شبها در این دوره است، و فرصت بیشتری برای شبزندهداری، تفکر و توجه به تفاوتهای طبیعت و تقدیر شبانهروز، گرد هم آمدن اعضای خانواده و دوستان و آشنایان در آن وجود دارد؛ لذا میتوان از این جهات آن را مورد تأیید اسلام دانست و بر حفظ و نگهداری آن تأکید کرد.
🔸نقش مهم و پررنگ هندوانه، این میوه تابستانی میان سفره کهن زمستانی یلدا، از این جهت است که مردم بر این باورند که اگر تنها مقداری هندوانه بخورند در سراسر چله بزرگ و کوچک یعنی زمستانی که پیش رو است، سرما بر آنها غلبه نخواهد کرد و در واقع سرما نمیخورند!
🔸علیرضا حسنزاده، رئیس پژوهشکده مردمشناسی، در گفتوگو با ایسنا، در تفسیری از آیین باستانی «یلدا» اظهار میکند: «در گونهشناسی آیینها با توجه به ویژگیهایی چون زمان، مکان، کارکردها، برگزارکنندگان و نمادهای موجود در یک آیین، آنها را تقسیمبندی میکنند. بر این اساس «یلدا» یکی از آیینهای تقویمی به شمار میآید و بهنوعی تغییر فصول را اعلام میکند. شباهت زیادی با آیینهای دیگری همچون مهرگان، نوروز، تیرگان و... دارد. این آیین اگرچه در زمستان برگزار میشود، اما با سلسله آیینهای دیگری پیوند میخورد که پیشواز بهار هستند.»
🔸رئیس پژوهشکده مردمشناسی در پاسخ به این سؤال که «چله» واژه درستتری است یا یلدا، میگوید: «بشخصه اعتقادی به ریشهیابی یا قالبسازی کلمات ندارم. امروزه مردم ایران هر دو اصطلاح یلدا و چله را به کار میبرند. میان جوامع محلی و روستاییتر ایران، واژه شب چله جاافتاده و جوامع شهریتر یا شهرهای بزرگ واژه یلدا را بیشتر به کار میبرند و این دو گروه هیچ تعصبی هم در بهکار بردن این واژهها ندارند. یلدا یک نام ملی است و خیلی از خانوادهها نام فرزندشان را یلدا میگذارند؛ بنابراین فکر میکنم آنجایی که از عنوان شب چله استفاده میکنیم رویکرد گاهشمارانه خیلی برجسته است، بهویژه اینکه داستانهای چله بزرگ و چله کوچک هم داریم. یلدا نیز با توجه به متون ادبی و زبانی که برگزیدند، گستره دیگری را نشان میدهد. بههرحال هر دو واژه در فرهنگ ایرانی بسامد و کارایی بالایی دارند و نامهای اصلی این آیین هستند.»
#گزارش_روز
https://kayhan.ir/001GYo
@Kayhan_online
وزیر نفت:
🔰 نفت ایران بدون هیچ مشکلی فروخته میشود
🔸وزیر نفت با بیان اینکه هیچ مشکلی در فروش نفت نداریم، افزود: بهزودی قراردادهای افزایش تولید گاز هم نهائی میشود.
🔸به گزارش خبرگزاری تسنیم، «محسن پاکنژاد» وزیر نفت روزگذشته در حاشیه نشست هیئت دولت درباره مصرف گاز، اظهار کرد: خوشبختانه مردم شریف همراهی بسیار خوبی داشتند و در روزهای اخیر شاهد کاهش مصرف در حوزههای خانگی و تجاری بودیم و به نسبت پیشبینیهایی که داشتیم تا مصرف خانگی تا حدود ۶۷۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد. بهدلیل همراهی بسیار خوب مردم عزیز ۳۵ تا ۴۰ میلیون مترمکعب در روز کاهش یافته است.
🔸وی با تأکید بر اینکه برای سال آینده تدابیری اتخاذ خواهد شد که این تدابیر به ما کمک میکند زمستان را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم، افزود: در سال جاری بنا به دلایلی برخی تدابیر به تأخیر افتاده بود. انشاءالله سال آینده مطمئن باشید خادمان شما در صنعت نفت کاری خواهند کرد تا بیش از این شرمنده مردم نشویم.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GYs
@Kayhan_online
شصتمین سالگرد انتشار نشریه انتقام
🔰 چه کسی نشریه مخفی دوران خفقان شاه را تهیه میکرد؟
🔸اواخر آذرماه 1343 بود، حدود یک ماه و نیم از تبعید حضرت امام خمینی میگذشت و جامعه در خفقان عجیب و غریبی فرو رفته بود. همه حرکات اعتراضی طلاب و روحانیت انقلابی و انقلابیون مسلمان پیرو امام، توسط ساواک و مزدوران شاه در همان روزهای اولیه پس از تبعید، سرکوب شد.
🔸چنانچه همزمان با تبعید حضرت امام، مدارس حوزه علمیه قم به محاصره نیروهای گارد شاهنشاهی و مامورین ساواک در آمد و اجازه کوچکترین حرکتی به آنها داده نشد، آنها که به این وضعیت اعتراض کردند، دستگیر شده و در سیاهچالهای رژیم شاه به زیر شکنجه کشیده شدند. حتی دعای توسل طلاب حوزه قم که به عنوان تنها راه اعتراض به تبعید حضرت امام، برگزار شد، توسط ساواک تعطیل و برگزارکنندگان آن به زندان رفتند.
🔻اعتصاب روحانیون در تعطیلی منبر و نماز جماعت و همچنین اعتصاب بازاریان و تظاهرات در بازار هم با برخوردهای خشونت بار مزدوران رژیم شاه سرکوب گردید به گونهای که نفسها در سینهها حبس گشته بود و صدایی از کسی بر نمیخاست.
🔸در چنان شرایط خفقانبار، در روز یکشنبه 29 آذرماه 1343 که مصادف با سالگرد میلاد حضرت ولیعصر عجلاللهتعالی فرجهالشریف بود، ناگهان نشریهای در قطع دفترچهای و به صورت فتوکپی تایپ شده، در گوشه و کنار حوزه قم و برخی مساجد تهران و شهرستانها دیده شد که عنوان «انتقام» بر آن بود و در بالای صفحه اولش، بخشی از آیه 22 سوره سجده، «إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ مُنْتَقِمُونَ» (ما از جنایتکاران جدا انتقام میگیریم) نقش بسته و در گوشه سمت چپ آن نوشته شده بود:
🔻«...ای تودههای رنجدیده و استعمار زده، روشنفکران، دانشجویان، آزادیخواهان، کارگران، دهقانان، رنجبران.... گمشده خود را تنها در پرتو تعالیم نورانی اسلام بجویید و به منظور برقراری حکومت اسلامی آزاد، همه با هم در راه یک جهاد مقدس و خستگیناپذیر علیه استعمار و استبداد متحد شویم...»
🔸سرمقاله نشریه با عنوان «آغاز انتقام» به ضرورت چاپ و انتشارچنین نشریه و اهداف آن پرداخته بود که در بخشی از آن چنین آمده بود:
«... هدف ما، روشن کردن افکار تخدیر شده- بیدار نمودن عواطف مذهبی خفته – زنده کردن احساسات سرکوب شده – بیان احکام سیاسی و دفاعی اسلام– تحکیم پیوندهای مبارزین – تقویت همبستگی تودههای مجاهد و رزمنده – ایجاد وحدت کامل میان نیروهای ملی و مذهبی و بسیج همگانی با سلاح ایدئولوژیک ایمان در یک جهاد پیگیر و خستگیناپذیر علیه استعمار و استبداد به سوی یک هدف مقدس یعنی استقلال و حاکمیت ملت شریف ایران در سایه تعالیم حیاتبخش اسلام است...»
🔸در اسناد ساواک تنها به افراطیون و متعصبین طرفدار امام اشاره شده ولی تاکید گردیده که اطلاع دقیقی از تهیه کنندگان آن که آنها را «خرابکار» خوانده بود، در دست نیست! حتی آنهائی که در چاپ و توزیع نشریه انتقام فعالیت میکردند هم از محور اصلی انتشار این نشریه بیخبر بودند، بعضا فکر میکردند گروهی از طلاب و یا از اعضای هیئتهای موتلفه اسلامی هستند.
🔸اما در اول بهمن 1343 که حسنعلی منصور، نخستوزیر شاه، به مجازات رسید و سپس تقریبا همه اعضای اصلی و فرعی موتلفه دستگیر یا فراری شدند، اما باز هم نشریه «انتقام» منتشر و توزیع گردید! حتی شماره سوم آن، مدتی بعد از مجازات منصور که مزدوران شاه، دیوانهوار به هجوم علیه طلاب انقلابی و مبارزان پیرو امام دست زده بودند، در 8 اسفند 1343 منتشر گردید که مطالبی هم درباره مرگ منصور و بازتاب آن در نشریات مختلف چاپ کرده بود که در آن شرایط بدون تردید میتوانست برای نویسندگان و انتشاردهندگان آن، حکم اعدام داشته باشد.
🔸شگفت آنکه پس از پیروزی انقلاب نیز تا سالها، از نقش اصلی چاپ و انتشار نشریه انتقام اطلاعی در دست نبود تا اینکه مرحوم حجتالاسلام سیدهادی خسروشاهی واقعیت را پس از تحقیقات و بررسیهای مختلف در مقدمه کتابی که درباره نشریه «انتقام» که در سال 1379 به چاپ رسید، شرح داد که چگونه مرحوم آیتالله مصباح یزدی همان عامل پنهان و محور اصلی انتشار نشریه بود. هنگامی مرحوم خسرو شاهی با ایشان تماس گرفت تا از همکاران ایشان و نحوه انتشار نشریه سؤال کند، آیتالله مصباح چنین پاسخ داد:
🔻«... در مورد همکاران باید عرض کنم که در آمادهسازی این نشریه از نوشتن مقالات تا تهیه مقدمات و تکثیر و حتی سیم زنی و بستهبندی، تنها بودم و همکار رسمی در این رابطه نداشتم و به همین دلیل نشریه انتقام ارگان هیچ سازمان و تشکیلاتی نبود بلکه در واقع نشریه حوزه علمیه قم بود و البته برخی از دوستان در توزیع آن شرکت داشتند که اجرهم علیالله...»
#دفتر_پژوهشهای_مؤسسه_کیهان
https://kayhan.ir/001GZH
@Kayhan_online
🔰 ارز گران شد تا بورس سبز بماند؟
🔸بسیاری از منتقدان، حساسیت حذف ارز نیمایی و جایگزینی ارز توافقی را در شرایط کنونی اقتصاد، عامل جهش تورمی و ارزی در سال آینده میدانند. عدهای حتی وزیر اقتصاد را متهم میکنند با افزایش نرخ دلار نیما، قصد دارد تابلوی بورس را سبز نگه دارد.
🔸روزنامه جوان در این زمینه در گزارشی نوشت: نرخ ارز نیما خصوصاً از ابتدای دولت چهاردهم، مورد مناقشه بسیار بوده، چراکه ارز نیما بعد از حذف ارز ترجیحی، ارز اصلی برای واردات کالاهای اساسی است و اثر مستقیم آن روی قیمت اقلام ضروری و سفرههای مردم غیرقابل انکار است. با حذف ارز نیمایی که تا هفته پیش نرخ آن ۵۴ هزار تومان (بازار آزاد ۷۲ هزار و ۵۰۰ تومان) بود، صنایع و تولیدکنندههایی که مواد اولیه خود را با ارز نیمایی وارد میکردند، هزینه تولیدشان پایین بود و برخی از اقلام سبد معیشت خانوار مانند نهادهها یا گوشت قرمز که بخش خصوصی وارد میکرد با نرخ کمتری به دست مصرفکنندگان میرسید. اکنون با حذف ارز نیمایی و راهاندازی بازار توافقی ارز قیمت تمامشده تولید و کالاهای مصرفی مردم با افزایش قابل توجهی مواجه خواهد شد که این امر قطعاً بر افزایش نرخ تورم در ماههای پایانی سال به شدت تأثیرگذار خواهد بود..
🔻در پی تصمیم اخیر بانک مرکزی مبنی بر حذف نرخ نیمایی موجی از انتقادات علیه بانک مرکزی و وزیر اقتصاد به راه افتاده است. در پی این اقدام، عبور نرخ دلار در بازار آزاد از مرز ۷۷ هزار تومان شوک دیگری به بازارهای مالی ایران وارد کرد.
🔻قابل توجه اینکه وزیر اقتصاد که طراح و پشتیبان اصلی حذف ارز نیماست، در صفحه اجتماعی «ایکس» سیاست جدید ارزی را حاوی امنیت اقتصادی توصیف کرده است.
🔸بررسی تغییرات نرخ ارز در ۱۰۰ روز نخست دولتهای مختلف، نشان میدهد دولت پزشکیان رکورددار افزایش قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی بوده است. در ۱۰۰ روز نخست دولت پزشکیان دلار آزاد از ۵۹ هزار و ۱۰۰ تومان به ۶۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و در بازار آزاد ۱۷ درصد کاهش ارزش پول ملی ثبت شده است. در بازار نیمایی نیز دلار از ۴۴ هزار و ۱۰۰ تومان به ۵۴ هزار تومان افزایش یافته است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GZd
@Kayhan_online