فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 بیخود نیست به این آقا میگویند شیردل...
🔸بخشی از مستند جاذبه؛ گوشههایی دیده نشده از دیدارهای متعدد رهبر انقلاب با خانوادههای معزز شهدای مدافع حرم
@Kayhan_online
گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 جابهجایی اولویتها صدای حامیان دولت را هم درآورد
🔸سرگرم شدن دولت به حاشیهها و اتخاذ تصمیمات تورمزا به جای توجه به معیشت مردم، انتقاد کارشناسان و حامیان دولت را هم درآورده است.
🔸فرشاد مومنی در واکنش به حذف ارز نیما: «سیاستهای ارزی جدید دولت چهاردهم، بازی با آتش است؛ بهجای این تصمیمات شتابزده، باید برنامهای تولیدمحور و عدالتمحور برای آرامش مردم تدوین شود.»
🔸محمدباقر نوبخت: «آقای رئیسجمهور ... با وجود آگاهی حضرتعالی از سه سال فشار تورم بالای ۴۰ درصدی به مردم (ناشی از همبستگی نرخ تورم با نرخهای ارز آزاد و ترجیحی)، چرا اولویت مهار تورم در چنین شرایطی از دستور کار دولت شما خارج شده است؟»
🔸در پی جدیدترین تصمیم دولت، بالاخره وزیر اقتصاد به مراد خود رسید و ارز نیما را بدون فراهم بودن مقدمات آن، یکباره حذف کرد.
🔸در شرایطی که انتظار میرفت دولت معیشت مردم را در اولویت قرار دهد، وزیر اقتصاد دغدغه فیلترینگ دارد و دیگر مسئولان با موضوعاتی نظیر قانون حجاب، گشت ارشاد و FATF سرگرم هستند.
🔸در همین حال، سهامداران و کارفرمایان انتخاباتی به مهرهچینی در شرکتهای دولتی، هیئتمدیرههای شستا، بانکها و سایر دستگاههای اقتصادی مشغولند.
🔸یک استدلال دولتیها برای اینکه به عنوان مثال نباید قانون حجاب اجرا شود، این است که وضعیت معیشت مردم خوب نیست، اما خودشان به عنوان مسئولان امر، برای بهبود معیشت طبقات فرودست کاری نمیکنند. به عبارتی، نسبت به نتایج ترک فعلهای خودشان هشدار میدهند!
#تیتر_یک
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GVD
@Kayhan_online
6.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 افزایش آلایندههای جوی از امروز تا چهارشنبه
🔸از امروز تا چهارشنبه، جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور حاکم خواهد بود که در شهرهای صنعتی و پرجمعیت باعث افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا خواهد شد.
🔸امروز کاهش محسوس دما در اکثر مناطق کشور، بهویژه در نیمه شمالی، رخ خواهد داد.
@Kayhan_online
🔰 از سانسور خبر تا بزککاری افزایش دستوری قیمت ارز!
🔸تصمیم ناگهانی دولت و بانک مرکزی در حذف ارز نیمایی که موجب گرانی ۱۷ هزار تومانی قیمت در بازار آزاد شد، بازتابهای عجیب و قابل تأملی در روزنامههای مدعی اصلاحات و حامی دولت داشت.
🔸خبری اقتصادی با این اهمیت که حتماً تاثیرات جدی بر بازار دارد، در برخی روزنامهها از جمله اعتماد و شرق و سازندگی و آرمان و... حذف شد و مطلقاً راهی به صفحه اول نیافت. برخی دیگر اما به جای سانسور تصمیم گرفتند به تحریف و بزک این تصمیم تورمزا بپردازند.
در این زمینه روزنامه دولتی ایران، تیتر زد: «حذف نیما به مهار تورم کمک میکند/ پایان قیمتگذاری دستوری ارز؟». این روزنامه البته توضیح نداده که قیمت غیر دستوری(!) کجا کشف میشود؟ در کانالهای جعلی تلگرامی و توسط دلالان؟! دستگاهها طی چند ماه اخیر با همین ادبیات تخطئه قیمتگذاری دستوری، قیمت خودرو و نان و لبنیات و دارو و گاز و برق و بلیت قطار و کالاهای اساسی را گران کردهاند و توضیح هم نمیدهند که قیمت کجا به تعادل میرسد و با ثبات میشود تا مردم لااقل برای یک سال مطمئن باشند که قیمت تغییر نمیکند؟! به یک معنای دیگر میتوان گفت که دستور اخیر دولت در واقع دستوری برای افزایش قیمت ارز بوده است!
🔸اما روزنامه هم میهن، تیتر «عبور از نرخ ارز مداخلهای» را برای خبر خود انتخاب کرده و نوشت: سامانه ارز توافقی از روز شنبه شروع به کار کرد. با شروع کار بازار توافقی، برخی کانالهای بورسی از نرخ 65هزار تومانی برای دلار توافقی در معاملات نیما خبر دادند، ولی این نرخ از سوی منابع رسمی تأیید نشد. با وجود تکذیب نرخهای بالای ۶۰ هزار تومان اما پیشبینیها حاکی از رشد قیمت ارز توافقی نسبت به ارز نیمایی است. این اقدام مورد حمایت دولت نیز هست چراکه معتقد است با افزایش نرخ ارز توافقی، فاصله قیمت با بازار آزاد کم خواهد شد.
🔸اما روزنامه اعتماد که به رئیس شورای اطلاعرسانی دولت تعلق دارد، اصل خبر را درز گرفته و به جای آن، تیتر زد: «رکوردشکنی تاریخی بورس؛ هیجان خرید در بورس». این روزنامه نوشت: «در روز ورود نرخ برابري دلار به ريال بازار آزاد به كانال جديد 75 هزارتوماني، بازار سرمايه نيز بالاخره از لابهلاي اتفاقات و حواشي سال 1403 عبور كرد و شاخص كل به قلهاي رسيد كه در آن يكشنبه سياه 16 ارديبهشت ماه سال گذشته را از دست داده بود و به شنبه سبز رسيد. چنانكه شاخص كل بورس در آغاز هفته آخر پاييز 1403 با صعود پرقدرت 58 هزار واحدي وارد كانال 2.6 ميليون واحدي شد و تمامي شاخصهاي بورس و فرابورس يكدست سبزپوش بودند. از مهمترين اخبار تاثيرگذار بازار طي روزهاي اخير ميتوان به پايان فعاليت سامانه ارز نيمايي و شروع سامانه ارز توافقي اشاره داشت».
🔸چنان که روشن است تقریباً هیچ یک از روزنامههای حامی دولت اشاره به آثار تورمی تصمیم ناگهانی دولت درباره حذف ارز نیمایی و گران شدن نرخ ارز در بازار نکردهاند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GVT
@Kayhan_online
نگاهی به مجموعه مهیار عیار و نقاط مثبت و منفی آن
🔰 عیارسنجی مهیـار عیـار
🔸«مهیار عیار» نام یک مجموعه داستانی است که به تهیه کنندگی بهروز مفید و کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی ساخته شده و هم اکنون از شبکه سه سیما در حال پخش است. فیلمنامه آن توسط محمدرضا محمدینیکو نوشته شده. و بیان شده که در نگارش فیلمنامه از امرالله احمدجو (نویسنده و کارگردان «روزی روزگاری») به عنوان مشاور نویسنده کمک گرفته شده.
🔸مجموعه داستانی مهیار عیار جزء آثاری است که به واقع قصهای پرکشش دارد. قهرمان داستان خوب شخصیت پردازی شده و باورپذیر است. خرده داستانها هم به خوبی در جای خود قرار گرفته و در کل با فیلمنامهای قابل قبول مواجه هستیم.
🔸از سوی دیگر شخصیتهای توانمند و قوی داستان همه مجرد و بیخانواده (خانواده از یک زن و شوهر و احیانا فرزندان تشکیل میشود) هستند. و در مقابل خانوادههای داستان یا شخصیتهای بدبخت و ضعیف مالی هستند و یا خانوادههای طبقه بالای سریال که دارای زندگی زناشوئی نابسامان و بیمحبتی و درگیر ماجرای خیانت.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001GUJ
@Kayhan_online
🔰 این همسایه دیگر قابل اعتماد نیست!(۱)
👤 #حسن_رشوند
🔸زمانی که ترکیه در سالهای آغازین دهه ۲۰۰۰ بر اساس سیاست «به صفر رساندن مشکلات با همسایگان» یعنی همان دکترین حزب عدالت و توسعه در سیاست خارجی، ترکیه جدید را با تابلوی ارتباط با همسایگان رونمایی کرد و اردوغان که تجربه شهرداری استانبول را پشت سر گذاشته بود، این بار در مقام نخستوزیری، مجری سیاستی شده بود که میتوانست شرایط منطقه را با آن چیزی که امروز از سوی این کشور دنبال میشود، متفاوت کند.آنچه در افکار عمومی از سیاست اردوغان در مقام نخستوزیری و ریاست جمهوری تا پیش ازحملات تروریستها به سوریه در سالهای ۲۰۱۲ به بعد وجود داشت، اعتماد به این سخن اردوغان بود که گفته بود: «ما بر اساس این دکترین حرکت میکنیم. به همین دلیل نمیخواهیم در مرز ما با سوریه مشکل پیش بیاید.» بعدها در جنگ سوریه و حمایت اردوغان از تروریستها و ایجاد ناامنی در سوریه ثابت شد که او در عمل، صحنهگردان بحران در سوریه است و نه تنها سیاست به صفر رساندن مشکلات با همسایگان را دنبال نمیکند، بلکه هر روز بر مشکلات دو ملت سوریه و ترکیه که تا پیش از ۲۰۱۲ تقریبا روابط خوبی با هم داشتند، افزوده است.
🔸اما آن چیزی که اردوغان در منطقه دنبال میکرد احیای خلافت عثمانی است و خود را در مقام خلیفهای میبیند که با پایان حکومت عثمانی، مناطق سوریه را از دولت عثمانی جدا کرده بود. اردوغان فراموش کرده است که اگر قرار باشد مبنای تقسیمبندی امروز جغرافیای منطقه، حاکمیت دولتها در قرن گذشته باشد، بسیاری از مناطق موجود دستخوش تغییرات خواهد شد و مدعیان زیادی هستند که دولت امروز ترکیه و شخص اردوغان در میان آنها محلی از اعراب نخواهد داشت. در روزهای اخیر شاهد این «توهّم اردوغان» در سخنرانیاش در هشتمین کنفرانس منطقهای حزب «عدالت و توسعه» بودیم که با اشاره به تحولات سوریه و برکناری دولت بشار اسد، میگوید: رهبران اپوزیسیون ترکیه همیشه میپرسند که ترکیه در سوریه چه میکند؟ و در پاسخ میگوید: «من به آنها میگویم، آیا میدانید که چرا ترکیه در سوریه است و چرا این مواضع را دارد. اگر منطقه پس از جنگ جهانی دوم تقسیم نمیشد، شهرهای حلب، شام، حماه و حمص همانند شهرهای غازی عنتب، استانبول به عنوان شهرهای ترکیه باقی مانده بودند و ما همچنان در یک کشور واحد بودیم.»
درباره رفتار امروز رئیسجمهور ترکیه و اهداف آشکار و پنهان او در سوریه چند نکته گفتنی وجود دارد:
🔻۱- مداخله ترکیه در جنگ داخلی سوریه ابتدا به صورت دیپلماتیک آغاز شد و بعداً به صورت نظامی تشدید شد. دخالت دولت ترکیه در طول این ۱۳ سال به تدریج صورت گرفته است و از دخالتهای دیپلماتیک، تبدیل به کمکهای نظامی به تروریستها در ژوئیه ۲۰۱۱ و درگیریهای مرزی در سال ۲۰۱۲ به مداخلات نظامی مستقیم بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۲ و این آخری، حمایت آشکار از «تحریرالشام» و گروههای منتسب به آن و تسلیح آنها تا حصول نتیجه و سقوط دولت قانونی بشار اسد و اشغال شهرها و پایتخت سوریه رسید. ترکیه محل عبور تمام افراد تروریست از قفقاز، چچن و... همراه با خانوادههایشان به سوریه بود. لذا این سؤال مطرح است که اگر مشکل و نگرانی ترکیه تروریسم است چرا مرزهای این کشور در طول ۱۳ سال به محل عبور تروریست تبدیل شده است؟
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online