🔰 مقاومت؛ از لالایی مادران فلسطینی تا میدانهای نبرد (۱)
👤 #جعفر_بلوری
🔻۱- «از یک مادر فلسطینی که با او آشنایی دیرینه داشتم خواستم، یکی از لالاییهایی را که برای کودکان خود میخوانند، برایم ارسال کند. قصدم این بود تا نوهام را از همان کودکی با خواندن لالاییهای عربی با زبان عربی آشنا کنم و برای این کار، از ترانههایی که مادران فلسطینی در لالاییهایشان استفاده میکنند، بهره ببرم. ترانهای عربی برایم فرستاد. فایل را که باز کردم دیدم شعری است سراسر حماسه، جنگ و شهادت. تصور کردم فایل را اشتباه فرستاده است. دوباره پیام دادم و نوشتم به نظر میرسد فایل را اشتباه فرستادهای، این که لالایی نیست. مادر فلسطینی در جوابم نوشت ما ۷۰ سال است که با این ترانهها برای نوزادانمان لالایی خوانده و به خواب میبریمشان...» (نقل به مضمون)
🔸خطوط بالا اظهارات یکی از فعالان زن ایرانی در حوزه بینالملل و مقاومت است که چندی پیش در فضای مجازی دیدم. در این خطوط بیش از هر چیز دو نکته توجه را جلب میکند: یک) مقاومت دو) سبک زندگیِ مقاومت. در این نوشتار میخواهیم این دو و ارتباطشان با تحولات منطقه از جمله آنچه بر سوریه گذشت را بررسی کنیم.
🔻۲- «مقاومت»، نقطه مقابل تسلیم و سازش است؛ مقاومت، معلول است نه علت. به این معنا که، به علتِ بروز یک زورگویی یا گردن کلفتی است که، مقاومت شکل میگیرد. این مقاومت میتواند از سوی یک دانشآموز مقابل زورگوییِ همکلاسی زورگویش برای گرفتن پول توجیبی «شکل» بگیرد، میتواند در شکلی کلان، از سوی یک گروه، یا کشور در برابر یک گروه یا کشور زورگوی دیگر شکل بگیرد. مقاومت برای توقف زورگویی و گردن کلفتی است. برای متوقف کردن زورگو و مستکبر و برای رسیدن به ثبات و آرامش و صلح است. «سبک زندگی» هم یعنی درونی کردن یکسری امور که در نهایت، شخصیت و منش و رفتار و اندیشه ما را شکل میدهد. نتایج «سبک زندگی» شدن یک مسئله-اینجا مقاومت- خود را در کوچکترین امور و کنش فرد نشان میدهد. در نحوه لالایی خواندن برای نوزاد و کودک، در نحوه قصه گفتن، در نحوه درس خواندن، خریدن کردن، حرف زدن، دعا کردن، خوردن، خوابیدن، جنگیدن، اندیشیدن، موسیقی ساختن و....حتی در نحوه مُردن! خود را نشان میدهد. برای فهم راحتتر کمی به ساکنان غزه فکر کنید؟ آنها چگونه درس میخوانند، چگونه حرف میزنند، چگونه نماز میخوانند، چگونه بزرگ میشوند، چگونه میجنگند، چگونه زندگی میکنند و چگونه میمیرند؟ مقاومت در غزه، درونی شده است. تبدیل به سبک زندگی فلسطینیها شده است. بنابراین «سبک زندگی مقاومت» یعنی، «نوعی تفکر، نوعی اندیشیدنِ مبتنی بر یک باور قلبی» که فرد را به ایستادن مقابل سلطهگر و نظام سلطه متعهد میکند. خلاصه این که، میشود بروز این سبک زندگی را در افکار و رفتار و در جزئیترین کنشهای فرد دید...
به نحوه شهادت یحیی سنوار نگاه کنید!
🔻۳- مقاومت یک شِق «سختافزاری و جنگ سخت» دارد و یک شِق «نرم» و درونی شده و به شکل دقیقتر، «سبک زندگی شدگی» دارد. برای موفقیت و رفع زورگویی و استکبار، هر دوی اینها توامان لازم است. ما فکر میکنیم یکی از دلایل مهم سقوط ۱۱ روزه دمشق، در همین نکته نهفته است.
🔸چگونه؟! بخوانید: در مقاومت اگر فقط جنبه سختافزاری و جنگ سخت، مورد توجه قرار بگیرد، با اولین ضربه، احتمال فروپاشی وجود دارد. ارتش سوریه به دلیل کمبود تجهیزات نظامی یا قوی بودن آن ۳۷ گروه تروریستی و تکفیری نبود که سقوط کرد. ارتش سوریه، هم جنگنده داشت، هم نیروی دریایی داشت، هم تجهیزات نظامی و هم دهها هزار نظامی و تجربهای به بزرگی چند دهه. ارتش سوریه به لحاظ سختافزاری و تجهیزات نظامی، از تروریستهای اجارهای تحریرالشام، کمتر نداشت. آن عامل مؤثر و اصلی که باعث سقوط دمشق شد، درونی نشدن «مقاومت» بین نظامیان ارتش سوریه و حتی مردم بود.
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 مقاومت؛ از لالایی مادران فلسطینی تا میدانهای نبرد (۲)
👤 #جعفر_بلوری
🔸به عبارت کاملتر، «مقاومت» تبدیل به سبک زندگیِ مردم و ارتش سوریه- بنا به دلایل متعدد- نشده بود. ارتش سوریه اگر به مقاومت «باور» داشت و آن را درونی کرده و تبدیل به سبک زندگیاش کرده بود، قطعا کمر تروریستهای تکفیری را خیلی راحت میشکست.-یا لااقل به این سرعت فرو نمیپاشید- از خود سؤال کنیم، چگونه کشوری که بیش از ۴۰ سالِ موفق، در خط مقدم مقاومت بود، ناگهان طی ۱۱ روز سقوط میکند؟! آیا اگر «جیش الوطنی» با آن سابقه درخشان در دوران یکهتازی داعش و آن سبکِ مقاومت منحصر به فردش، منحل نشده بود، باز هم دمشق سقوط میکرد!؟ حتما خیانتها، کمکاریها، «بیتوجهی به هشدارها و لزوم اصلاحات»، در این سقوط تاثیر داشته است اما مهمترین دلیل، «سبکِ زندگی نشدن مقاومت» در میان سوریها-چه نظامیان و چه غیر نظامیان- بود. حزبالله لبنان و حماس را نگاه کنید! اگر صرفا متکی به «مقاومت سختافزاری و جنگ سخت» بودند، با شهادت سید نصرالله و یحیی سنوار، این دو جنبش فرو میپاشید. بنابر این اگر در حوزه «سختافزاری» ضربه بخوریم اما «اراده» و «درونی شدگیِ مقاومت» پابرجا باشد، مقاومت ادامه پیدا میکند و «ادامه» هر چیزی از جمله مقاومت، در نهایت به پیروزی منجر میشود.
🔻۴- بسته به جا و مکان و شرایطِ محیطی و فرهنگی، بسته به باورها و اعتقادات دینی و غیر دینی، این «سبک زندگیِ مقاومت»، میتواند متفاوت باشد. غزه چون خط مقدم مقاومت و جنگ است، چون ساکنانش مسلمانند، «سبک زندگی مقاومتِ» آن به یک شکل است.... مایی که در ایران زندگی میکنیم و مسلمانیم با آن کس که در آمریکا زندگی میکند، سبک زندگی مقاومتش میتواند به شکل دیگری باشد. به عنوان مثال راه افتادن جنبش boycott Israeli Products «تحریم کالاهای اسرائیلی» در غرب و ضربه به اقتصاد رژیم صهیونیستی که از اعتقادِ «نباید بیاعتنا بود، باید مقابل ظلم ایستاد و...» سرچشمه گرفته است، «سبک زندگی مقاومتِ» آنهاست. اعتراضهای دانشجویان و اساتید دانشگاههای آمریکا به جنایات هولناک رژیم صهیونیستی که به قیمت، اخراج، تعلیق، زندان و محرومیتهای اجتماعی انجام میگرفت، یک مثال دیگر میتواند باشد. وقتی «مقاومت» تبدیل به «سبک زندگی شد»، بسته به شرایط، شکلی به خود میگیرد و راهی برای جلوگیری از آن زورگویی و استکبار مییابد.
🔻۵- به قول رهبر انقلاب «مقاومت فقط به معنای ایستادگی در برابر دشمنان نیست، بلکه به مفهوم عمیقتر و گستردهتری از ایستادگی در برابر مشکلات، تقویت روحیه خودباوری و داشتن سبک زندگی مبتنی بر ایمان، تقوا و تلاش است...» یا «...مقاومت به معنای واقعی کلمه، سبک زندگیای است که یک ملت را از ضعف و تسلیم به اوج عزت و اقتدار میرساند.» همینطور این جمله که «اگر مقاومت در میان مردم به یک فرهنگ تبدیل شود، نهتنها در میدانهای نبرد، بلکه در زندگی روزمره، در اقتصاد، در دانش و در هنر نیز معجزه میکند.» بنابراین از نگاه رهبر حکیم انقلاب، مقاومت باید در تمامی ابعاد زندگی فردی و اجتماعی مردم ریشه بدواند و به یک فرهنگ تبدیل شود و به یک «سبک زندگی» تبدیل شود.
🔸سبک زندگی مقاومت، از نحوه تربیت فرزندان تا شیوه مبارزه و ایستادگی در برابر ظلم را در بر میگیرد. تجربه شکست ارتش سوریه و سقوط دمشق نشان داد که اگر مقاومت تنها به ابزارهای نظامی محدود بماند و به عمق باور مردم و نیروها نفوذ نکند، آسیبپذیر خواهد بود. در مقابل، حرکتهایی مانند حزبالله و حماس، که مقاومت را بهعنوان یک سبک زندگی پذیرفتهاند، حتی در صورت ضربهخوردن نیز پابرجا مانده و ادامه پیدا میکنند.
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
5.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 قالیباف: مساله بیثباتی در بازار ارز یک امر غیرقابل حل نیست
@Kayhan_online
🔰 بنویسید تابوشکنی بخوانید وطنفروشی
🔸روزنامه شرق تیتر اول خود را به گفتوگو با فائزه هاشمی و عبارت «من سدشکن و تابوشکن بودم» اختصاص داد.
🔸فائزه هاشمی که چندی پیش مورد عفو قرار گرفته و از زندان آزاد شده، میگوید: من سدشکن و تابوشکن بودم و مادر معنوی ورزش هستم... من شخصیت ماجراجویی دارم، دنبال جنگ و مبارزهام و هیچ سختی و چالشی برای حمایت از ورزش بانوان نداشتم.
🔸او درباره حضورش در مدیریت ورزش بانوان میگوید: من در واقع به ورزش بانوان برده شدم. با اراده خودم نبود یعنی به من پیشنهاد کردند. من هم به بابا گفتم، او هم موافقت کرد. البته سنم در آن زمان زیر ۲۰ سال بود، ۱۷، ۱۸ سال داشتم. اوایل انقلاب که حجاب اجباری شد، عدهای در ورزش نگران شدند قدم بعدی این باشد که بیایند سراغ ورزش بانوان. دلیل انتخابم این بود که بابا و خانواده ما را میشناختند و میگفتند بیایید در ورزش، چون هم محجبهای، هم دختر آقای هاشمی هستی و وجود تو از تعطیلی ورزش بانوان جلوگیری میکند. این طور شد که من وارد ورزش شدم. این نبود که من مدیریت کنم ولی به نوعی سدشکن و تابوشکن بودم.
🔻یادآور میشود فائزه هاشمی بهنگام مدیریت روزنامه زن، به گفتوگو با بیوه محمدرضا پهلوی پرداخت. برخی از همکاران این نشریه بعدها به رسانههای رژیم سعودی و برخی رسانههای ضدایرانی در اروپا پیوستند. خود وی دی ماه سال ۱۴۰۰ در پاسخ به این سؤال که «سرنوشت تیم روزنامه زن چه شد؟»، گفته بود: عدهای در جاهای دیگر مشغول شدند اما اغلب در خارج از کشور مشغول به کار شدند. فرناز قاضیزاده و فرج بالافکن برای بیبیسی کار میکنند و آقای بهنود و ابراهیم نبوی هم خارج از ایران کار میکنند. علیاصغر رمضانپور سردبیر ایران اینترنشنال و کاملیا انتخابیفرد سردبیر ایندیپندنت فارسی است.
🔻فائزه هاشمی چند سال قبل هم از دوستان خوب بهائی و سازمان مجاهدین (سازمان تروریستی منافقین/ عامل قتل عام ۱۷ هزار شهروند ایرانی) خودش در زندان خبر داده بود.
🔻او اسفند ۹۳ به روزنامه فیگارو گفت «زندان تجربه بسیار خوبی بود چرا که با زنان و مردان بزرگ، بهائیها و اعضای مجاهدین خلق آشنا شدم».
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Gn7
@Kayhan_online
🔰 بلاگر تحت تعقیب اسرائیل به ایران میآید
🔸شب امت مقاومت، امشب در قالب جشنواره فیلم عمار برگزار میشود که در این مراسم از چند چهره مقاومت ازجمله یک بلاگر لبنانی تحت تعقیب رژیم صهیونیستی تجلیل میشود.
🔸محمدحسین صبوری، دبیر اجرائی پانزدهمین جشنواره فیلم عمار در گفتوگو با خبرنگار کیهان درباره ویژهبرنامههای جشنواره عمار گفت: یکی از برنامههای ما شب ویژه «آرمان روحالله» است که به روایت و ناگفتههای فتنه ۱۴۰۱ با حضور خانواده شهدای این فتنه میپردازد.
🔸وی ادامه داد: یک شب ویژه دیگر در این دوره از جشنواره عمار، شب امت مقاومت است که سهشنبه شب با حضور هنرمندان و فعالان رسانهای جبهه مقاومت از کشورهای مختلف در سینما بهمن برگزار میشود. ازجمله این چهرهها میتوان به «علی مرتضی» خبرنگار و بلاگر لبنانی اشاره کرد که تحت تعقیب اسرائیل است و چندین بار به اسم از سوی رژیم صهیونیستی به ترور تهدید شده است.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001Gme
@Kayhan_online
نقشه استعمار برای زنان - بخش بیستوسوم
🔰 آزادی غربی مولّد آسیبهای اجتماعی
👤 #سید_محمدحسین_راجی
🔸در ادامه یادداشت پیشین، میخواهیم به پیامدهای آزادی زنان به سبک غربی
با محوریت آسیبهای اجتماعی بپردازیم.
🔸خارج شدن زن از جایگاه حقیقی خود، نتایج فلاکتباری برای جوامع مختلف به ارمغان آورده است. در بخش پیشرو به نمونههایی از این نتایج اشاره میکنیم:
گسترش مشروبات الکلی
🔻طبق گزارش مرکز پیشگیری از بیماریهای وزارت بهداشت آمریکا، مصرف مشروبات الکلی هر ساله باعث مرگ و میر ۲۷۰۰۰ نفر از زنان و دختران میشود و خطرات بهداشتی و ایمنی را برای آنان به همراه دارد. این مرکز با اشاره به رواج مصرف الکل در بین زنان و دختران، اعلام کرد نیمی از زنان بزرگسال آمریکایی از مصرف حداقل یک بار و تقریبا ۱۳ درصد از زنان بزرگسال از مصرف به طور متوسط ۴ بار الکل در ماه خبر دادهاند. طبق آمار سال ۲۰۱۶، ۳۲ درصد از دانشآموزان دختر دبیرستانی به نوشیدن مشروبات الکلی رو آوردهاند که از میزان مصرف پسران دبیرستانی نیز بیشتر و شایعتر است.
🔻مرکز تحقیقات سرطان انگلستان از رابطه مستقیم مصرف الکل با سرطان در میان زنان سخن به میان آورده و تصریح کرده است که ۵۳ درصد از زنان حداقل یک بار در هفته از نوشیدنیهای الکلی و حتی ۱۲ درصد از آنان بیش از ۶ بار در هفته از این نوشیدنیها مصرف کردهاند.
گسترش مواد مخدر
🔻مؤسسه بینالمللی سوءمصرف مواد مخدر در آمریکا در گزارشی، به آمارهای تعجببرانگیزی از میزان مصرف مواد مخدر در بین زنان اشاره کرده است و در مقالهای که در سال ۲۰۲۰ به چاپ رسیده است بیان شدهاند. طبق این آمارها، ۱۹/۵ میلیون زن (یا 15/4 درصد) از زنان ۱۸ ساله یا بیشتر در سال گذشته از مواد مخدر استفاده کردهاند.
خودکشی
🔻در بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ میلادی، آمار خودکشی مردان با نرخ ۲۱ درصد در حال افزایش بوده ولی افزایش این آمار برای بانوان، نزدیک به ۵۰ درصد است. آمار خودکشی در غرب و افزایش آن در بین زنان در قیاس با مردان، نشاندهنده افزایش بیماریهای روحی و روانی ناشی از بحران معنویت در میان زنان در کشورهای غربی است.
https://kayhan.ir/001Gn1
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🎥 قالیباف: مساله بیثباتی در بازار ارز یک امر غیرقابل حل نیست @Kayhan_online
5.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 قالیباف: استیضاح در اوج بحران قیمت ارز یک اقدام نمایشی است که برای مجلس آورده سیاسی دارد، اما درعمل لطمه به اقتصاد و زندگی مردم است
@Kayhan_online
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد
🔰 تعیین نرخ دلار در صرافیهای ایران توسط یک کانال تلگرامی در آمریکا
🔸محمدرضا فرزین گفت: «کانال بنبست که از ۹ صبح برای همه صرافیهای ایران نرخ دلار تعیین میکند در آمریکا ثبت شده و همه سرورهای آن هم در آمریکا است. تمام تجهیزات در آمریکاست. این کانال به بازار ما علامت میدهد و صرافیها از آن نرخ میگیرند.»
🔸نرخدهی کانالهای تلگرامی به دلار، سالهاست وجود دارد و برخوردهای مقطعی هم گاهی صورت گرفته است، اما هنوز بازار کالایی از این نرخها علامت میگیرد. بانک مرکزی تلاشهایی برای راهاندازی بازارهای جایگزین، برای ایجاد مرجعیت نرخ ارز و محدود کردن اثرگذاری بازار غیررسمی انجام داده که میتواند در بلندمدت مؤثر باشد، اما در میانمدت و کوتاهمدت باید برای مقابله با این نرخسازیها کاری کرد.
🔸پیمانهای پولی و رسمی کردن سازوکارهای پرداخت با طرفهای تجاری، ضرورتی است که میتواند ما را به این مقصود برساند. مسئولان امر باید با تدوین نقشه ارزی و تجاری و انطباق این نقشهها بر یکدیگر، نیاز به استفاده از چرخه دلار را به حداقل برسانند.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GmA
@Kayhan_online
🔰 از ترامپ تحقیر از غربگرایان، التماس!
🔸«در دولت روحانی طرح مشخصی برای مواجهه با ترامپ وجود داشت. ظریف گفت طرح گفتوگو با ترامپ را نوشتهام و به راحتی میتوان انجام داد».
🔸این خبر را محمد قوچانی از گردانندگان نشریات زنجیرهای عنوان کرده است. او که به تازگی توسط الیاس حضرتی عضو شورای اطلاعرسانی دولت شده، به انصاف نیوز گفته است:
*در دولت روحانی طرح مشخصی برای مواجهه با ترامپ وجود داشت.
*در اوایل به قدرت رسیدن ترامپ در آمریکا از ظریف پرسیدم که آیا به نظر شما ترامپ قابل گفتوگو است؟ او در جواب گفت که من طرح این موضوع را نوشتهام و بهراحتی هم میتوانم آن را انجام دهم.
*از نظر دولت حسن روحانی امکان به توافق رسیدن با ترامپ میتوانست سادهتر از اوباما باشد.
*ترامپ یک سال پس از انتخاب هم از برجام خارج نشد؛ درحالیکه وعده داده بود پس از انتخاب شدن از این توافق خارج خواهد شد.
*متاسفانه غفلت برخی دوستان اصلاحطلب و شبهاصلاحطلب (کسانی مثل علی کریمی که الان دیگر ایران هم نیستند) در راه انداختن موج پشیمانم در اوایل دولت دوم روحانی باعث شد دولت تضعیف شود.
*مکرون تلاش بسیار زیادی کرد برای اینکه روحانی و ترامپ گفتوگو کنند. چنین صحنهای را دیگر در تاریخ ایران نخواهید دید که رئیسجمهور فرانسه از محل اقامت خود به محل اقامت رئیسجمهور ایران بیاید تا روحانی فرصتی بدهد که با ترامپ مذاکره کند.
🔸چنان که روشن است اظهارات قوچانی سادهسازی توام با تحریف اتفاقات رخ داده میان ایران و آمریکا در دوره اخیر است. اولا دولت روحانی هیچ طرحی برای مواجهه با شیطنتهای دولت ترامپ نداشت و کاملا منفعل بود. به همین علت هم به تعبیر خانم موگرینی به وی تعهد داد که حتی در صورت خروج آمریکا از برجام در توافق بماند و آن را (یکطرفه) اجرا کند. نفس این تضمین، اطمینان بخشیدن و تشویق ترامپ به پایمال کردن حقوق ایران بود.
🔸ثانیا آقای قوچانی چنان درباره دلالی ماکرون برای دیدار روحانی با ترامپ هیجان به خرج میدهد که یادش میرود همین طرف اروپایی حاضر به انجام وعده هیچ و پوچ اینستکس هم نشد؛ و از آن سو، ترامپ در واکنش به مصاحبه ظریف با اشپیگل و شائبه درخواست مذاکره توئیت میزد «نه مرسی!» و ضمنا ۱۳ شرط برای مذاکره با ایران گذاشته بود. در حالی که روحانی، مذاکره با چنین موجود بی سر و پایی را دیوانگی خوانده بود، عجیب است که قوچانی حسرت عدم مذاکره با ترامپ را میخورد!
🔸ثالثا سؤال از روحانی در مجلس دهم، ناشی از سوء مدیریت شدید دولت بود و عجیب این که اکثریت نمایندگان از هر دو طیف اصلاحطلب و اصولگرا، از پاسخ روحانی به چهار سؤال (از مجموع پنج سؤال) قانع نشدند.
🔸رابعا در حالی که طرف آمریکایی هیچ اعتنایی به شیدایان مذاکره (برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات و امثال ظریف) نمیکند، عجیب است که قوچانی از قول ظریف میگوید او طرحش را برای مذاکره نوشته است!
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Gn6
@Kayhan_online
🔰 ادای احترام هنرمندان سینما و تلویزیون به حاج قاسم سلیمانی
🔸در آستانه سالگرد شهادت سردار دلها جمعی از هنرمندان عرصه سینما و تلویزیون بر سر مزار حاج قاسم حاضر شدند.
🔸به گزارش خبرنگار کیهان، به همت روابط عمومی سازمان صداوسيما جمعی از هنرمندان سینما، تئاتر و تلویزیون کشورمان به همراه برخی از خبرنگاران، مجریان و گویندگان برنامههای مختلف رسانه ملی در قالب راهیان پیشرفت و در آستانه سالروز شهادت سردار دلها عازم کرمان شدند و پس از حضور در گلزار شهدای کرمان و بر سر مزار شهید حاج قاسم سلیمانی ضمن ادای احترام به این شهید عرصه مقاومت با وی عهد و پیمان بستند.
🔸براساس این گزارش حسین قرائی مدير کل روابط عمومی رسانه ملی در همین رابطه گفت: حدود ۴۰ نفر از هنرمندان سینما و تلویزیون و خبرنگاران و مجریان صداوسيما در این مراسم حضور پیدا کردند.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001Gmd
@Kayhan_online
🔰 مرکز گفتوگوی تمدنهای خاتمی آری بنیاد اندیشههای شهید رئیسی نه!
👤 #حسن_رشوند
🔸روزنامه هممیهن روز دوشنبه نیمتای پایین صفحه خود را به یک مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با تاسیس بنیاد بینالمللی اندیشههای شهید ابراهیم رئیسی با تیتر «میراثسازی از منابع ملی» اختصاص داده است و در این رابطه سرمقاله خود و چند یادداشت یا بهتر است گفته شود اظهارنظر کوتاه از فعالین سیاسی مخالف تاسیس این بنیاد را منتشر کرده و مدعی شده فعالین اصولگرا و اصلاحطلب با تاسیس چنین بنیادی مخالفت کردهاند.
🔸رئیسجمهور معتقد به کار کارشناسی است، معتقدیم وقتی مصوبهای در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب میرسد، مبتنی بر تحقیقات و پژوهشهای علمی است و حتما بر اساس معیارهای مورد تاکید ایشان مصوبه چنین بنیادی ابلاغ شده است. اما در رابطه با این مصوبه و مقایسه آن با تشکیل مرکز گفتوگوی تمدنهای خاتمی در سال 1377 نکات گفتنی زیادی است.
اولا؛ بنیاد اندیشههای شهید رئیسی ماهیت عمومی غیردولتی دارد. وقتی بنیادی ماهیتی غیردولتی داشت، اعتبار آن هم از منابع غیردولتی تامین میشود.
🔻منابع مالی مرکز گفتوگوی تمدنهای خاتمی از روز نخست تاسیس آن با اعتبار دولتی و ردیف بودجه خاص از بودجه عمومی کشور نه برای یک سال و در مرحله راهاندازی، بلکه در طول سالیان متمادی بوده است.
🔸ثانیا؛ ریختوپاش و عدم کارکرد مناسب مرکز گفتوگوی تمدنها آنچنان زیاد بوده که 6 سال پس از تاسیس این مرکز بودجههاي تحقيقاتي، پژوهشي و بودجههايي براي تورهاي بين ايران و کشورهاي ديگر به منظور تبادل صاحبنظران و فراهم آوردن امکانات مسافرت آنها از منابع دولتی تامین میشد. امروز که بیش از 25 سال از تاسیس این مرکز میگذرد، سؤال این است که مرکز گفتوگوی تمدنهای خاتمی با ايجاد يک دستگاه عريض و طويل و صرف بودجههاي مفصل دولتی، جز هدر دادن منابع مالي و نيروي انساني، آیا اثر ديگري داشته است؟
🔸ثالثا؛ تاسیس بنیاد یا مؤسسات و به تعبیر غربیها «تینک تنک» یا همان اتاقهای فکر توسط رؤسای جمهور یا به نام آنها اگر با هدف کار علمی و حل چالشها و مشکلات کشور باشد نهتنها منفی نیست بلکه اقدامی مثبت تلقی میشود. امروز در آمریکا صدها اتاق فکر که در تصمیمسازی برای دولتها نقشآفرینی میکنند وجود دارد و سالانه صدها سند راهبردی برای کمک به دولت آمریکا تولید میکنند و حتی از اعتبار دولتی استفاده میکنند.
#نگاه
https://kayhan.ir/001Gmh
@Kayhan_online