تقویم نجومی،اسلامی.
✴️ یکشنبه👈 16 بهمن/ دلو1401
👈 14 رجب 1444👈5 فوریه 2023
🏛 مناسبت های دینی و اسلامی.
⭐️احکام دینی و اسلامی.
❇️امروز روز خوبی برای امور زیر است:
✅سفر.
✅شراکت کردن با دیگران.
✅خرید رفتن.
✅داد و ستد و تجارت.
✅دیدار با مسولین.
✅و آغاز تحصیل خوب است.
👼مناسب زایمان و نوزاد سلیم النفس و خوشبخت خواهد بود.
🚘سفر: مسافرت خوب است.
🔭 احکام نجوم.
🌓امروز :قمر در برج اسد است و از نظر نجومی برای امور زیر نیک است:
✳️شروع امور همیشگی و دائمی.
✳️خواستگاری و عقد و ازدواج.
✳️بردن جهاز عروس.
✳️رفتن به منزل نو و شهر جدید.
✳️نقل و انتقال و جابجایی.
✳️خرید خانه و ملک.
✳️و آغاز درمان وجراحی نیک است.
🔵 امور مربوط به کتابت ادعیه و حرز و نماز حرز خوب است.
💇♂ اصلاح سر و صورت:
طبق روایات ، #اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز از ماه قمری ،باعث شادی می شود.
💉🌡حجامت.
#خون_دادن یا #حجامت #فصد #زالو انداختن در این روز، از ماه قمری، سلامت آفرین است.
💑مباشرت:
مباشرت امشب و فردا: فرزند همیشه رو به فقیری و تنگدستی می رود.
😴😴تعبیر خواب:
خوابی که شب " دوشنبه " دیده شود طبق آیه ی 15 سوره مبارکه " حجر" است.
لقالوا انما سکرت ابصارنا بل نحن قوم...
و چنین استفاده میشود که شخصی بی حد و حساب با خواب بیننده گفتگوی باطل کند ولی بجایی نرسد و کار خواب بیننده روبراه شود. ان شاءالله و به این صورت مطلب خود رو قیاس کنید...
💅 ناخن گرفتن:
یکشنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مبارک و مناسبی نیست و طبق روایات ممکن است موجب بی برکتی در زندگی گردد.
👕👚 دوخت و دوز:
یکشنبه برای بریدن و دوختن #لباس_نو روز مناسبی نیست . طبق روایات موجب غم واندوه و حزن شده و برای شخص، مبارک نخواهد بود( این حکم شامل خرید لباس نیست)
✴️️ استخاره:
وقت #استخاره در روز یکشنبه: از طلوع آفتاب تا ساعت ۱۲ و بعداز ساعت ۱۶ عصر تا مغرب.
❇️️ ذکر روز یکشنبه : یا ذالجلال والاکرام ۱۰۰ مرتبه
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۴۸۹ مرتبه #یافتاح که موجب فتح و نصرت یافتن میگردد .
💠 ️روز یکشنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_علی_علیه_السلام و #فاطمه_زهرا_سلام_الله_علیها . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
روز شمار رجب المرجب
َ ☀️
ِ 🌴 🕋
✏️روز سیزدهم:
💠 بخش اول:
1️⃣ ولادت امیر المؤمنین علیه السلام
اولین امام مؤمنین و خلیفه الله بلافصل بعد از رسول الله خاتم النبیین صلی الله علیه و آله، برادر، پسر عمو، وزیر و داماد او، سید الوصیین، امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام در روز جمعه 13 رجب در بیت الله الحرام، داخل کعبه معظمه به دنیا آمد، که قبل از او و بعد از او مولودی در آنجا بدنیا نیامده و نخواهد آمد.(1)
🅾️ القاب امیرالمؤمنین علیه السلام
اسم شریفش علی علیه السلام است. صاحب کتاب الانوار می گوید: علی بن ابی طالب علیه السلام در کتاب خدا 300 اسم دارد. مشهور ترین القاب آن حضرت امیر المؤمنین است که این لقب مخصوص آن حضرت است، و ابن شهر آشوب بیش از 850 لقب برای آن حضرت ذکر نموده است.(2)
مشهور ترین کنیه های آن حضرت ابوالحسن علیه السلام است. اضافه بر اسامی و القابی که آن حضرت در کتابهای مختلف آسمانی به زبانهای مختلف دارند... چه اینکه آن حضرت نزد اهل آسمان معروف به «شمساطیل» است. در زمین «جمحائیل»، در لوح «قنسوم»، در قلم «منصوم»، در عرش «معین»، نزد رضوان «امین» است، نزد حور العین «اصب» است، در صحف ابراهیم علیه السلام «حزبیل» است، در عبرانیه «بلقیاطیس»، در سریانیه «شروحیل»، در تورات «ایلیا»، در زبور «اریا»، در انجیل «بریا»، در صحف «حجر عین»، در قرآن «علی» است.(3)
از القاب ديگر اين اسماء است:
ابو الائمة، خليل النبوة، المخصوص بالاخوة، يعسوب الايمان، يعسوب الدين، ميزان الاعمال، سيف ذى الجلال، صالح المؤمنين، وارث علم النبيين، الحاكم فى يوم الدين، شجرة التقوى، حجة اللّه البالغة، نعمة اللّه السابغة، الصراط الواضح، الامام الناصح، الوصى، البر، التقى، النبأ العظيم، الصديق الرشيد، الزكى، نور اللّه التام، سيد الوصيّين، كلمة الرحمن، الباقر علوم الاديان، التالى سور القرآن، الثاقب لحجاب الشيطان، الجامع لاحكام القرآن، الذاكر ربه فى السر والإعلان، الربيع الباكر، اللازم لأوامر الرحمن، امام الاتقياء، سيد النجباء، هادى الاولياء، قبلة الرحماء، امير الامراء، قدوة الاوصياء، افصح كل ذى شفتين، مفقه الفقهاء، اقضى ذوى القضاء، ابصر ذى عينين، اَسمع ذى اُذنين، ولى اللّه، الشهيد، ابوالشهداء، زوج فاطمة الزهراء عليهاالسلام، معز الاولياء، مذل الاعداء، العروة الوثقى، مفتاح الهدى، الحجة العظمى، الاحسان، الآية، القصر المشيد، القاضى، امير النحل، الامام الاول، نور اللّه الجليل، هارون، الزيتون، كشاف الكرب، الهاشمى الاُم والأب، مفتوح الباب الى المحراب عند سد ابواب سائر الاصحاب، السابق بالخيرات، القبلة للسادات، عين الحياة، العالم الزاهد، الحسنة، الحميد، الحق، خير البشر، المحمود، الذكر، الذاكر، ذو القربى، ذو المحن، الامام الطاهر، الصديق الاكبر، الشفيع فى المحشر، بدر الاكبر، ساقى و مراد الكوثر يوم الحشر و من اعطى رسول اللّه صلىاللهعليهوآله بنسله الكوثر، صاحب ذى الفقار، الكرّار غير فرّار، ابن عم النبى المختار، ثمرة بيعة الشجرة، السفينة، السابق، كليم الشمس، الثانى من الخمس، المعصوم، الحنيف، الدليل، الميزان بالقسط، السيد الاورع، ابوشبير و ابوشبر المسمى بحيدر وما ادراك ما حيدر، صاحب برائة و غدير خم و راية خيبر، النجم اللائح، خير البرية.
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔰 در بخش های بعد میخوانیم...
🅾️ والدین امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ نور امیرالمؤمنین علیه السلام در اصلاب پدران
🅾️ محل ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ پیشگویی از ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ انعقاد نطفه امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ مادر امیرالمؤمنین علیه السلام در کعبه
🅾️ روز ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ سخنان امیرالمؤمنین علیه السلام پس از ولادت
🅾️ سه روز در کعبه
🅾️ طلوع نور علی علیه السلام در آغوش پیامبر صلی الله علیه و آله
🅾️ کودکی علی علیه السلام با پیامبر صلی الله علیه و آله
⚠️ ادامه دارد...
➖➖➖➖➖➖➖➖
روز شمار رجب المرجب
َ ☀️
ِ 🌴 🕋
✏️روز سیزدهم:
💠 بخش دوم:
1️⃣ ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ القاب امیرالمؤمنین علیه السلام
را در بخش اول خواندیم.
🔰 در ادامه...
🅾️ والدين اميرالمؤمنين عليهالسلام
پدر والا مقام آن حضرت، سيد بطحاء حضرت ابوطالب عليهالسلام(4)، و مادر آن حضرت فاطمه بنت اسد بن هاشم بن عبدمناف، بانوى حرم حضرت ابوطالب عليه السلام است كه انوار امامت و ولايت اولاً از آن خزانه عصمت و گنجينه حياء و عفت به ظهور آمده و اولين هاشميه اى است كه چنين اختر فروزنده اى آورد.
آن حضرت نه تنها مادر اميرالمؤمنين عليه السلام بود، بلكه بعد از وفات عبدالمطلب عليه السلام ـ كه شش يا هشت سال از سن مبارك پيامبر صلى الله عليه وآله گذشته بود و آن حضرت به ابوطالب عليه السلام سپرده شده بود ـ فاطمه بنت اسد عليه السلام در حق پيامبر صلى الله عليه وآله مادرى مى كرد و هميشه او را بر فرزندان خود مقدم مى داشت و همه روزه از آن حضرت علامات نبوت را مشاهده مى نمود و پيامبر خدا صلى الله عليه وآله آن حضرت را مادر خطاب مى كرد.(5)
همچنين بعد از رحلت حضرت خديجه كبرى عليهاالسلام، پيامبر صلى الله عليه وآله فاطمه زهرا عليهاالسلام را به فاطمه بنت اسد عليهاالسلام سپردند. ايشان براى آن حضرت مادرى مى كرد و در دامان عزت خود آن مستوره دو جهان را با جان و دل سرپرستى مى كرد تا زمانى كه از دنيا رفت.(6)
آن حضرت در سال چهارم هجرى در مدينه طيبه از دنيا رفت، و در بقيع مدفون شد. هنگامى كه اميرالمؤمنين عليه السلام خبر فوت والده اش را به پيامبر صلى الله عليه وآله دادند آن حضرت فرمودند: «او مادر من بود». بعد عمامه و لباسش را داد كه فاطمه عليهاالسلام را به آنها كفن كنند و خود حضرت بر جنازه نماز خواند و چهل تكبير بر جنازه گفت و فرمود: «چون چهل صف از ملائكه به جنازه اش نماز خواندند چهل تكبير گفتم». بعد در قبر خوابيد و هنگام دفن او را تلقين فرمود و درباره او دعا كرد.(7)
حديث ولادت اميرالمؤمنين عليه السلام هم دلالتى بر صلابت ايمان فاطمه بنت اسد عليهاالسلام مادر آن حضرت دارد.(8)
🅾️ نور اميرالمؤمنين عليهالسلام در اصلاب پدران
نورى كه از عرش پروردگار آمده بود، در انبياء و اوصياء يكى بعد از ديگرى منتقل شده تا به عبدالمطلب عليه السلام رسيد و بعد آن نور دو قسم شد. نورى در پيشانى مبارك عبداللّه عليه السلام پدر بزرگوار پيامبر صلى الله عليه وآله كه آن نور بعدا به پيشانى آمنه عليهاالسلام و سپس در صورت مبارك خاتم الانبياء صلى الله عليه وآله منتقل شد. نصف ديگر نور در پيشانى مبارك ابوطالب عليه السلام قرار گرفت.
خداوند به ابوطالب عليه السلام چند فرزند عطا فرمود: عقيل، طالب، جعفر، فاخته يا امهانى، جُمانه و على اميرالمؤمنين عليه السلام. هنگامى كه خداوند على عليه السلام را به ابوطالب و فاطمه بنت اسد عليهماالسلام داد، آن نور در صورت فاطمه بنت اسد عليهاالسلام درخشندگى مى كرد.
🅾️ محل ولادت اميرالمؤمنين عليهالسلام
مكان ولادت اميرالمؤمنين عليه السلام اشرف بقاع يعنى حرم است. اشرف اماكن حرم مسجد است، و اشرف بقاع مسجد كعبه است. مولودى جز آن حضرت در آن مكان بدنيا نيامده است، آن هم در سيد ايام روز جمعه، در ماه حرام و در بيت الحرام!!(9)
اميرالمؤمنين عليهالسلام سه روز چشم مبارك را باز نكرد، تا او را خدمت پيامبر صلىاللهعليهوآله آوردند. آنجا بود كه چشم باز كرد. آن حضرت فرمود: «او مرا مخصوص به نظر خود قرار داد و من او را مخصوص به علم خويش قرار دادم».(10) سپس آن حضرت را در آغوش كشيد و به منزل ابوطالب عليهالسلام آورد.(11)
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔰 در بخش های بعد میخوانیم...
🅾️ پیشگویی از ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ انعقاد نطفه امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ مادر امیرالمؤمنین علیه السلام در کعبه
🅾️ روز ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ سخنان امیرالمؤمنین علیه السلام پس از ولادت
🅾️ سه روز در کعبه
🅾️ طلوع نور علی علیه السلام در آغوش پیامبر صلی الله علیه و آله
🅾️ کودکی علی علیه السلام با پیامبر صلی الله علیه و آله
⚠️ ادامه دارد...
➖➖➖➖➖➖➖➖
روز شمار رجب المرجب
َ ☀️
ِ 🌴 🕋
✏️روز سیزدهم:
💠 بخش سوم:
1️⃣ ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ القاب امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ والدین امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ نور امیرالمؤمنین علیه السلام در اصلاب پدران
🅾️ محل ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
را در بخش اول و دوم خواندیم.
🔰 در ادامه...
🅾️ پيشگويى از ولادت اميرالمؤمنين عليه السلام
جابر بن عبداللّه انصارى مى گويد: راهبى بود به نام «مثرم بن رعيب» كه 190 سال عبادت كرده بود، ولى حاجتى از خدا نخواسته بود. روزى از خداوند خواست يكى از اوليائش را به او بنماياند. خداوند متعال جناب ابوطالب عليه السلام را نزد او فرستاد و بعد از آنكه راهب دانست اين آقا چه كسى است، به آن حضرت بشارت داد كه اى ابوطالب، خداوند به تو پسرى عنايت مى فرمايد كه او ولى خداست و اسم شريف او على است. هنگامى كه او را درك كردى سلام مرا به او برسان و به او بگو كه مثرم راهب، اقرار مى كند به وحدانيت خدا و به ولايت تو يا اميرالمؤمنين عليه السلام شهادت مى دهد.
هنگام رفتن ابوطالب عليهالسلام خرما و انگور و انار بهشتى ميل فرمودند و به منزل آمدند. فاطمه بنت اسد عليهاالسلام همسر جناب ابوطالب عليه السلام هم خرمايى كه پيامبر صلى الله عليه وآله به آن حضرت داده بودند ميل فرمود، و به ابوطالب عليه السلام هم دادند و آن حضرت هم ميل فرمود. پيامبر صلى الله عليه وآله فرموده بودند: اين خرما را كسى مى خورد كه مقر به توحيد و نبوت من باشد.
بعد از آنكه پدر و مادر آن حضرت، ميوههاى بهشتى را ميل فرمودند وجود حضرت مولى الموحدين على بن ابىطالب عليهالسلام به وجود آمد. هنگامى كه فاطمه بنت اسد عليهاالسلام حامل آن وجود شريف شد، به زيبايى و نورانيتش افزوده شد.
🅾️ انعقاد نطفه اميرالمؤمنين عليه السلام
هنگامى كه وجود شريف آن حضرت در بطن فاطمه بنت اسد عليه االسلام قرار گرفت در مكه زلزله شد، و قريش بتها را به كوه ابوقبيس آوردند، ولى زلزله بيشتر شد و بتها به صورت به زمين افتادند. آنان به ابوطالب عليه السلام پناه بردند، و آن حضرت بالاى كوه آمد و فرمود: «مردم در اين شب اتفاق مهمى افتاده است. خداوند خلقى را آفريده كه اگر از او اطاعت نكنيد و اقرار به ولايت او ننماييد و شهادت به امامت او ندهيد اين زلزله ساكن نمى شود. پس به اطاعت و ولايت و امامت او اقرار كنيد».
سپس در حالى كه اشك مى ريخت دستان مبارك را بلند نمود و فرمود: «پروردگار من و آقاى من، تو را مى خوانم به محمديت پسنديده و عَلَويت بلند مرتبه و به فاطميت درخشنده و نورانى كه بر سرزمين تهامه به رحمت و مهربانى خويش لطف بفرمايى». ديگران آمين گفتند. دعا كه تمام شد زلزله پايان يافت. عربها در زمان جاهليت تا گرفتار مى شدند اين دعا را مى خواندند و گرفتارى برطرف مى شد.
آن حضرت با جعفربن ابى طالب عليهماالسلام از شكم مادر صحبت كرد كه او بيهوش شد.
همچنين فاطمه بنت اسد عليهاالسلام به قصد طواف گرد خانه خدا مى رفت، ولى ناگهان آن حضرت از داخل شكم دو پاى خود را به شدت فشار مى داد و نمى گذاشت مادرش به محلى كه بتها نصب شده اند نزديك شود، و حال آنكه مادرش براى عبادت خانه خدا را طواف مى كرد. زمانى ديگر، بتها در مقابل آن فرزند بدنيا نيامده به صورت به زمين مى افتادند. شير درنده طائف در برابر ابوطالب عليه السلام تعظيم كرد. هنگامى كه آن حضرت علت را جويا شد شير گفت: «شما پدر اسد اللّه و كمك محمد پيامبر خدا صلى الله عليه وآله و مربى شير خدا هستى».
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔰 در بخش های بعد میخوانیم...
🅾️ مادر امیرالمؤمنین علیه السلام در کعبه
🅾️ روز ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ سخنان امیرالمؤمنین علیه السلام پس از ولادت
🅾️ سه روز در کعبه
🅾️ طلوع نور علی علیه السلام در آغوش پیامبر صلی الله علیه و آله
🅾️ کودکی علی علیه السلام با پیامبر صلی الله علیه و آله
⚠️ ادامه دارد...
روز شمار رجب المرجب
َ ☀️
ِ 🌴 🕋
✏️روز سیزدهم:
💠 بخش چهارم:
1️⃣ ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ القاب امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ والدین امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ نور امیرالمؤمنین علیه السلام در اصلاب پدران
🅾️ محل ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ پیشگویی از ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
🅾️ انعقاد نطفه امیرالمؤمنین علیه السلام
را در بخش اول تا سوم خواندیم.
🔰 در ادامه...
🅾️ مادر اميرالمؤمنين عليهالسلام در كعبه
شب جمعه سيزدهم رجب بانوى بزرگوار ابوطالب عليه السلام احساس درد كرد، ولى با قرائت نامى مخصوص آرامش پيدا كرد. هنگامى كه جناب ابوطالب عليه السلام خواست زنانى از قريش را براى كمك فاطمه بنت اسد عليهاالسلام بياورد، از گوشه خانه ندايى رسيد: «اى ابوطالب، صبر كن چرا كه دست نجس نبايد ولى خدا را لمس كند».
صبح هنگام فاطمه بنت اسد عليه االسلام ندايى شنيد: «اى فاطمه به خانه ما بيا». ابوطالب عليه السلام و پيامبر صلى الله عليه وآله آن حضرت را به مسجد الحرام آوردند.
عباس بن عبدالمطلب كه به همراه جماعتى در مسجد نشسته بودند، ديدند كه فاطمه عليه االسلام وارد مسجد الحرام شد و در مقابل كعبه ايستاد و نگاهى به سوى آسمان نمود و چنين فرمود: «پروردگارا، من به تو و به پيامبران و كتابهايى كه از جانب تو آمده اند ايمان دارم. من كلام جدم ابراهيم خليل را تصديق مى كنم و او بوده كه اين خانه را بنا كرده است. تو را قسم مى دهم و از تو مى خواهم به حق كسى كه اين خانه را بنا كرد، و به حق فرزندى كه در شكم من است و با من سخن مى گويد و با گفتارش با من انس مى گيرد، و من يقين دارم كه يكى از آيات و نشانه هاى توست، كه اين ولادت را بر من آسان فرمايى».
ناگهان حاضرين در مسجد الحرام ديدند كه ديوارِ پشت آن سمتى كه در كعبه است شكافته شد و فاطمه بنت اسد عليهاالسلام داخل شد. هر چه كردند قفل در كعبه را باز كنند ممكن نشد، و دانستند كه حكمت خداوند در كار است.(12)
فاطمه بنت اسد عليهاالسلام مى فرمايد: «هنگامى كه داخل كعبه شدم ديدم حوا، ساره، آسيه مادر موسى بن عمران و مريم مادر عيسى آمدند. آنان به من سلام كردند: «السلام عليكِ يا ولية اللّه» و در مقابلم نشستند».
آنچه در ولادت خاتم الانبياء صلى الله عليه وآله انجام دادند در ولادت على بن ابى طالب عليه السلام نيز انجام دادند، چه اينكه فاطمه بنت اسد عليهاالسلام در هنگام ولادت پيامبر صلى الله عليه وآله حضور داشت و به ابوطالب عليه السلام ماجرا را خبر داد. حضرت ابوطالب عليه السلام قبلاً به او فرموده بود: «30 سال صبر كن تا خدا مولودى به تو عنايت كند مثل خاتم الانبياء صلى الله عليه وآله مگر در نبوت كه وصى و وزير او خواهد شد».(13)
🅾️ روز ولادت اميرالمؤمنين عليه السلام
روز جمعه على بن ابى طالب عليهماالسلام مانند خورشيد بر روى سنگ سرخ در گوشه راست كعبه طلوع فرمود. همين كه قدم بر زمين كعبه نهاد، به سجده افتاد و دستها را سوى آسمان بلند نمود و فرمود: «اشهد ان لا اله الا اللّه، و اَن محمدا رسول اللّه و اشهد ان عليا ولىُّ محمدٍ رسول اللّه، بمحمد يختم اللّه النبوة و بى يختم الوصية و انا اميرالمؤمنين»: «شهادت مى دهم كه خدايى جز اللّه نيست و محمد صلى الله عليه وآله پيامبر خداوند است و على وصى محمد رسول اللّه صلى الله عليه وآله است. به محمد صلى الله عليه وآله نبوت ختم مى شود و به من وصايت كامل و تمام مى شود و منم اميرالمؤمنين». سپس فرمود: «جاءَ الحقُّ و زهقَ الباطل»: «حق آمد و باطل رفت».
در اين هنگام كه وجود سرا پا جودش پاى بر اين عرصه خاكى نهاده بود، بتهايى كه در كعبه بود به صورت به زمين افتادند و آسمانها نورانى شد. شيطان فرياد برآورد: «واى بر بتها و بتپرستان از اين فرزند»!(15)
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔰 در بخش های بعد میخوانیم...
🅾️ سخنان امیرالمؤمنین علیه السلام پس از ولادت
🅾️ سه روز در کعبه
🅾️ طلوع نور علی علیه السلام در آغوش پیامبر صلی الله علیه و آله
🅾️ کودکی علی علیه السلام با پیامبر صلی الله علیه و آله
⚠️ ادامه دارد...
➖➖➖➖➖➖➖➖