عشق، دق الباب نمی کند، مؤدب نیست، حرف شنو نیست، درس خوانده نیست، درویش نیست، حساب گر نیست، سر به زیر نیست، مطیع نیست...
عشق، دیوار را باور نمی کند، کوه را باور نمی کند، گرداب را باور نمی کند، زخمِ دهان باز کرده را باور نمی کند، مرگ را باور نمی کند...
عشق، در وهله یِ پیدایی، دوست داشتن را نفی می کند، نادیده می گیرد، پس می زند، لِه می کند و می گذرد. دوست داشتن نیز، ناگزیر، در امتدادِ زمان، عشق را دود می کند، به آسمان می فرستد، و چون خاطره یی حرام، فرشته یِ نگهبانی بر آن می گُمارد. عشق، سِحر است؛ دوست داشتن، باطل السِحر. عشق و دوست داشتن، از پیِ هم می آیند؛ اما هرگز در یک خانه منزل نمی کنند. عشق، انقلاب است؛ دوست داشتن، اصلاح. میانِ عشق و دوست داشتن، هیچ نقطه یِ مشترکی نیست. از دوست داشتن به عشق می توان رسید، و از عشق، به دوست داشتن؛ اما به هرحال، این حرکت، از خود به خود نیست؛ از نوعی به نوعی ست؛ از خمیره یی به خمیره یی... و فاصله یی ست ابدی میانِ عشق و دوست داشتن، که برایِ پیمودنِ این فاصله، یا باید پرید، یا باید فرو چکید...
#نادر_دوست_داشتنی_ما
#نادرابراهیمی
#آتش_بدون_دود
@ketabe_khoub
🔺برخی مردان گمان می کنند آنچه مراقبت و حفظ خانواده و کارکردهای اعضا آن را فراهم می کند، وجود شوهر و پدر مسلطی ست که اعضا خانواده از او حساب ببرند و جرات مخالفت با فرمان او را نداشته، در برابر دستورش بدون معطلی تسلیم باشند. از همین رو معتقدند اگر مرد در خانه، مرد حاکم و مسلطی نباشد، سنگ روی سنگ بند نمی شود و آشفتگی و سرکشی، خانواده را ازهم می درد.
🔺اینان معتقدند عامل حفاظت و پایداری خانواده، وجود مرد مقتدری ست که اعضا خانواده از سرپیچی و مخالفت با رای او بترسند. حتی معتقدند مرد باید با وجود همراهی و هم رایی با اعضای خانواده و درخواست های آنها از خود فرمان و دستور مقابلی بدهد تا جایگاه و اعتبار رایش محفوظ بماند و هیبتش نشکند.
🔺اینان، اعتبار، هیبت و تاثیر مرد را در فرمان و دستور دادنش گمان کرده اند.
باید گفت اگر طالب مسیر غلط سلطه و احاطه هستیم، راهش همین است. دستور دادن و رای صادر کردن و با فرمان دادن، اعضای خانواده را اداره کردن. اما اگر می خواهیم به جای تابلوی غلطِ سلطه و حالتِ بر خانواده بودن، تکیه گاه آنان به حساب بیاییم و ستون محکم و امن خانه باشیم، دستور دادن و فرمان مغایر آن است.
🔺باید بدانیم مدیریت کردن خانه و خانواده، به معنی سرپرستی و اداره ی آنها با هر شکل و هر نتیجه ای نیست. آری می توان خانواده را تحت احاطه و سلطه مردِ خانواده نگهداشت، اما باید پرسید با چه محصولی؟ و با چه آثاری؟ آیا ارزش خانواده در نگهداری شکل آن است یا باید به متن و محصول آن هم توجه کرد؟
📚کتاب زندگی
🖍دکتر حمید حبشی
💠@ketabe_khoub
به گزارش روابط عمومی نشر معارف، آیین پایانی سومین دوره جایزه ملی کتاب سال جوانان با حضور سیدمحمد حسینی، معاون امور پارلمانی رئیسجمهور و وحید یامینپور، دبیر شورای عالی جوانان، سهشنبه شانزده اسفند ماه در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
🌟 در این مراسم، از رمان "نبرد تکخوان" به قلم فهیمه شاکریمهر، به عنوان "برگزیده نثر معاصر" تقدیر شد و جایزه کتاب سال جوانان را دریافت کرد.
📕 نبرد تکخوان، داستان دانشآموزان شهید قمی است که رهبر انقلاب چندی پیش به ضرورت روایت حماسه آنها اشاره کرده بودند. داستان گروه سرودی از نوجوانان که میخواهند به جبهه بروند و برای رزمندهها سرود اجرا کنند و درگیر ماجراهایی میشوند.
روزه، زیباست. روح را فرح می بَخشد و قلب را آرامش.
#بر_جادههای_آبی_سرخ
#نادر_ابراهیمی
#نادر_دوست_داشتنی_ما
#ماه_رمضان
شاخه ای خشکید و از چنگ شکوفایی گریخت
خوش به حال هر که از غم های دنیایی گریخت
🪴
همنشینی با کسی دلتنگی ام را کم نکرد
کاش می شد لحظه ای از دست تنهایی گریخت
🪴
بی وفایی شد جواب مهربانی، حیف شد
خواستی از پای آهو بند بگشایی گریخت
🪴
هر که حُسنی داشت راهش را زلیخایی گرفت
ماهرویی کو که از تاوان زیبایی گریخت
🪴
رود روزی از خودش پرسید هجرت تا کجا؟
بعد شد مرداب و از بیهوده پیمایی گریخت
🪴
با طناب مرگ بیرون آمد از گودال عمر
ماهی دلمرده از تنگ تماشایی گریخت
فاضل نظری
#وجود
🪴🪴🪴🪴
@ketabe_khoub
هدایت شده از برنامه تلویزیونی کلمه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 گزیده کتاب| از کتاب حضرت حجت (عج)
🔸از جمله مراتب معرفت به امام این است که یقین داشته باشد در زمان غیبت عنایات و افاضات حضرت صاحب الزمان(عج) دائما شامل انسانها میشود
همچون خورشید پشت ابر که اهل زمین را بهرهمند میکند.
▫️«برنامه تلویزیونی کلمه»
🏷️@kalame_tv1
📚نام کتاب: حضرت حجت
🖋نویسنده: محمد تقی بهجت
📑انتشارات: مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله بهجت
📓تعداد صفحات: ۶۹۶
📖توضیحات:
این کتاب حاوی عصاره ای از زندگانی عالمی بزرگ و عارفی پارسا و تنها چکیده ای از نود سال تحصیل علم و جهاد اکبر و تثبیت اخلاص و نزول توفیق الهی است.
🍃🍃
کمال حقیقی و سعادت نهایی انسان در گرو معرفت خداوند است و معرفت الله، جز از طریق معرفت جانشین و خلیفه او روی زمین ممکن نیست. اما ظلمی که ستمگران این امت در حق نمایندگان خداوند و اسباب پیوند زمین و آسمان روا داشتند ما را از حضور ظاهری آخرین ذخیره الهی محروم ساخت. اکنون برای شناخت امام مان راهی جز پی جویی آثار او نداریم، همان طور که در زمان امام صادق علیهالسلام، آنان که در شهرهای بسیار دور بودند اخبار حضرت را از یاران نزدیک تر می گرفتند. این کتاب برگرفته از انوار تابناک یکی از پرنورترین چراغ های هدایت در زمان غیبت، آیت الله شیخ محمد تقی بهجت قدسسره است، امید است مطالعه آن و عمل به آموزه هایش، گامی باشد در جهت شناخت حضرت ولی عصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف و قدم زدن در مسیر ایشان.
📗📘📙
@ketabe_khoub
هدایت شده از برنامه تلویزیونی کلمه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 گزیده کتاب| «شهید» - نوشته محمدتقی فیاضبخش
🔸هجرت به معنای مفارقت از مقامی ، برای نیل به مقام و منزل دیگر است
به بیان دقیقتر هجرت ترک مقام و مرتبه ای در عین مدیریت و حفظ ارتباط با آن است.
و هجرت اصلی که روح و باطن هجرت کبری و صغری است ؛ هجرت در باطن خود و طی منازل در مراتب در نفس است
اولین قدم در هجرت حقیقی هجرت از گناهان، و فاصله گرفتن از حریم گناه تا منازل دور است
▫️«برنامه تلویزیونی کلمه»
🏷️@kalame_tv1
📚نام کتاب: شهید
🖋نویسنده: محمد تقی فیاض بخش
📑انتشارات: جلوه نور علوی
📓تعداد صفحات: ۲۵۲
📖توضیحات:
رهیافتی به راز و رمز مقام شهادت
در بخشی از این اثر 252 صفحهای که توسط مؤسسه فرهنگی هنری جلوه نور علوی منتشر شدهاست میخوانیم:
((موج عظیمی که شهادت سردار رشید ما در عالم اسلام و حتی در میان دیگر آزادگان جهان درانداخت، این پرسش اساسی را در ذهنها تقویت میکند که عامل اصلی قداست شهید و شور و خروشی که ریخته شدن خون او در دلها ایجاد میکند، آیا تنها به واسطه مظلومیت و یا غم حادثه کشتهشدن او در میدان نبرد است؟ اگر چنین است، پس چرا تلاطم امواجی که شهادتها در قلبها ایجاد میکنند، متفاوت است؟ یا مسئله چیز دیگری است و مقامات و مراتب شهید و تأثیر او در عوالم مُلک و ملکوت بسیار عمیقتر و پیچیدهتر از این سخنان است، و خروش عالم خاکی شرارهای کوچک از ملکوت اعلاست؟!))
📗📘📙
@ketabe_khoub
هدایت شده از برنامه تلویزیونی کلمه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 گزیده کتاب| «رسائل عرفانی» - شیخ علی سعادتپرور
🔸تصدقت شوم نظر به محبت دیرینه که با شما و با دوستان همطریق خود دارم لازم دانستم اموری که در سلوک الی الله به نفع سالک است را تذکر دهم ؛ در صورت مراعات رَهِ صدساله ، یک ساله طی شود انشالله
اول : انجام واجبات و ترک محرمات
پس از آن ...
#گزیده_کتاب
▫️«برنامه تلویزیونی کلمه»
🏷️@kalame_tv1
📚نام کتاب: رسائل عرفانی
🖋نویسنده: علی سعادت پرور
📑انتشارات: تشیع
📓تعداد صفحات: ۴۰۰
📖توضیحات:
در این نوشتار یازده رساله عرفانی در موضوعات مختلف سیر و سلوک معنوی گردآوری و ارائه شده است. در این رساله ها به بحث درباره مسایلی مانند منازل سیر و سلوک و مراحل آن، توصیف عوالم ملکوتی به ویژه عالم خلوص، راه های طی کردن مسافت و طریق سلوک الی الله، آثار سیر و سلوک عرفانی، نور و وحدت، توصیه هایی عرفانی، دستورالعمل هایی سیر و سلوکی از برخی از علما، شرح حالات برخی از عارفان مانند سید علی قاضی، وصایای عرفانی، مباحثی در مورد خداشناسی و توحید، ضرورت اخلاص در عمل و عبودیت، استقامت و پایداری در راه طی مراحل تهذیب نفس، مراقبه و محاسبه اعمال، ضرورت توجه همیشه به خداوند متعال، آثار عبادت حقیقی، دوری از مظاهر دنیوی و بهره گیری از دنیا تنها به جهت یاد خداوند، رعایت ادب در تمامی امور و کرنش در برابر حق تعالی، ضرورت ارتباط همیشگی با قرآن، ادعیه، احادیث، کتب تاریخی و اخلاقی و برخی از حکایات و داستان های عرفانی پرداخته شده است
📗📘📙
@ketabe_khoub
هدایت شده از برنامه تلویزیونی کلمه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 گزیده کتاب| «اسرار ماه رمضان» - محمدتقی فیاضبخش
🔸ماه مبارک رمضان آنچنان شرافتی دارد که خداوند به برکت آن مومنین را به ضیافت خود دعوت مینماید. میهمانی خداوند یعنی پذیرایی به علوم الهی و معارف توحیدی و مشاهدات ملکوتی
که در سایر ماهها یا امکان وصول به آنها متعذر ، و یا حد اقل متعسر است
#گزیده_کتاب
▫️«برنامه تلویزیونی کلمه»
🏷️@kalame_tv1
📚نام کتاب: ادب حضور
🖋نویسنده: محمد تقی فیاض بخش
📑انتشارات: جلوه نور علوی
📓تعداد صفحات: ۲۱۴
📖توضیحات:
استاد محمدتقی فیاضبخش در دفتر سوم از مجموعه ادب حضور، درباره «اسرار ماه مبارک رمضان و مراقبات و مناسک آن همراه با آداب انس با قرآن کریم» سخن میگوید.
📗📘📙
@ketabe_khoub
هدایت شده از برنامه تلویزیونی کلمه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 گزیده کتاب| «سلوک توحیدی» - حجتالاسلام وکیلی
🔸یکی از ضروریات سلوک ؛ داشتن آرامش است.
قلبی که آرامش ندارد و هر لحظه به سویی مشغول است و زرق و برق های مختلف یا تلخی ها و حوادث ناگوار گوناگون او را مشغول میکند ، توان تمرکز ندارد و اگر تمرکز نداشته باشد موفق نمیشود.
▫️«برنامه تلویزیونی کلمه»
🏷️@kalame_tv1
📚نام کتاب: سلوک توحیدی
🖋نویسنده: شیخ محمد حسن وکیلی
📓تعداد صفحات: ۳۶۸
📖توضیحات:
الف) این کتاب قرائتی توحیدی و خالص از سیروسلوک ارائه مینماید. التزام به حقیقت توحید در تمام مطالب کتاب، از تبیین هدف و راهبردهای سلوک تا برنامههای جزئی، در تمام مراحل آشکار است.
ب) دقّت زیادی صرف شده است تا مطالب کتاب متقن باشد و تمام محتوای آن بر اساس آیات و روایات و کلمات بزرگان اهل معرفت و راهرفتگان وادی توحید تنظیم گردد.
ج) در این کتاب به بیان دستورات کلی اکتفا نشده است و محتوای کتاب بهشکل کاملاً کاربردی ارائه گشته است. در هر بحثی تلاش شده تا تعاریف، شاخصهها و برنامۀ عملیاتی قدمبهقدم و در حدّ توان ارائه گردد تا شخص بتواند بر اساس آن دقیقاً عمل کند و گام بردارد. همچنین کتاب مشتمل بر تمام ابواب مورد نیاز در سیروسلوک است و از جامعیّت نسبی در این باب برخوردار است.
د) زبان کتاب، زبانی روان و متناسب با روزگار ماست و عموم افراد جامعه میتوانند از آن استفاده کنند. در کنار آن سعی شده مطالب پیچیدهتر با بیانی ساده توضیح داده شود تا خوانندۀ محترم بتواند با آن ارتباط برقرار کند و زمینهای شود تا سلوکالیالله بهراحتی در متن جامعۀ اسلامی حضور یافته و فراگیر گردد.
📗📘📙
@ketabe_khoub
هدایت شده از برنامه تلویزیونی کلمه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 گزیده کتاب| «عرفان امین» - محمدعلی تولایی
🔸 مهمترین مسأله در این باب این است که ما در بین سلسله علمی ،فقهی و حکمی خودمان در حوزههای علمیه در این صراط مستقیم یک گذرگاه و جریان خاص الخاص داریم که میتواند برای همه الگو باشد هم برای علما الگو باشد ، هم برای آحاد مردم و جوان ها ؛ اینها کسانی هستند که به پایبندی به ظواهر اکتفا نکردند و در طریق معرفت و سلوک تلاش کردند و مجاهده کردند
📌بخشی از بیانات رهبر انقلاب درباره مرحوم آیت الله سیدعلی قاضی
▫️«برنامه تلویزیونی کلمه»
🏷️@kalame_tv1
📚نام کتاب: عرفان امین
🖋نویسنده: محمد علی تولایی
📑انتشارات: موسسه جوانان آستان قدس رضوی
این کتاب مبتنی بر نظرات و فرمایشات مقام معظم رهبری و جهت تبیین و تشریح نگاه معظم له به عرفان در سه بخش اصلی گردآوری شده است. کتاب «عرفان امین» به قلم حجتالاسلام والمسلمین تولایی در 472 صفحه به رشته تحریر درآمده و به همت موسسه جوانان آستان قدس رضوی منتشر شده است. بخش اول این کتاب به تعریف و حقیقت عرفان، شاخههای عرفان، رابطه عرفان و تصوف و مواردی از این قبیل اختصاص یافته است و کسانی که تا کنون در این زمینه به مطالعات جدا و یا تحصیلات کافی مبادرت نورزیدهاند، از رهگذر این مقدمه با آمادگی ذهنی قابل قبولی پذیرای فرمایشات مقام معظم رهبری در قسمتهای دیگر خواهند شد. بخش دوم درصدد است تا با بررسی نقطه نظرات حضرت آیت الله خامنهای پیرامون عارفان بزرگ، جهتگیری غلیظ عرفانی معظم له را به تصویر کشیده و خطوط عرفان ناب اسلامی را برای مخاطبان خود از زبان رهبر فرزانه انقلاب ترسیم نماید. پایان فصل دوم نیز به منظور تکمیل نقطه نظرات معظم له، به گوشهای از روابط مقام معظم رهبری با پرچمداران عرفان در دوران معاصر اشاره شده و سعی شده است که از دل مطالب مستند و قابل اعتماد، بخشی از ارتباطات گسترده حضرت آیت الله خامنهای با اهل معنا بیان شود. بخش سوم کتاب به تبیین اندیشههای عرفانی مقام معظم رهبری اختصاص یافته و تلاش شده است تا از رهگذر نقل تصریحات و یا تحلیل تلویحات معظم له، نگاه حضرت آیت الله خامنهای به مسائل و دغدغههای اصلی عرفان نظری و عملی تبیین شود
📗📘📙
@ketabe_khoub
هدایت شده از برنامه تلویزیونی کلمه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 گزیده کتاب| «بهجت الدعا» - مجموعه ادعیه و اذکار مورد توصیه آیتاللهالعظمی بهجت
🔸انسان سعادتمند و خیرخواه مهربان است و همه خوبی هارا برای همگان میخواهد بنابراین وقتی دعا میکند دلش میخواهد درآن لحظه برای همه دعا کند
این از آن روست که قرآن میفرماید «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ» و انسان مومن برای مشکلات دیگران آنگونه دعا میکند که گویی آن مشکل برای خود اوست ؛ در این صورت است که رحمت الهی شامل حال انسان میشود.
▫️«برنامه تلویزیونی کلمه»
🏷️@kalame_tv1
📚نام کتاب: بهجت الدعا
🖋نویسنده: مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله بهجت
📑انتشارات: البهجه
📓تعداد صفحات: ۴۰۰
📖توضیحات:
دعا و عبادت، از بارزترین ویژگیهای شخصیتی عالم عامل و عارف ربانی، حضرت آیتالله بهجت رحمهالله، بود. ایشان وقت را همچون طلا قیمتگذاری میکردند و برای لحظههایشان برنامه داشتند. در تمام عمر شریفشان لحظهای را هم از دست نمیدادند.
🍃🍃
در این میان بیشتر ساعتهای شبانهروزشان به دعا و عبادت اختصاص داشت و نزدیک به دوازده ساعت طول میکشید. در میان برنامههای کاری خودشان نیز اذکار و اوراد گوناگون بر لبانشان جاری بود؛ حتی زمانی که در میان مطالعه از جا برمیخاستند تا از قفسه، کتابی را بردارند، زیر لب ذکر میگفتند.
ایشان میفرمودند: «بهتجربه برای من معلوم شده که اگر از مسائل عبادی کم نشود، درسی که نیاز به یک ساعت مطالعه دارد، با ده دقیقه تمام میشود».
📗📘📙
@ketabe_khoub