*🍃 #فرهنگ_و_اندیشه 🍃*
☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘
📅 *۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ*
🌸 ( زاده سال ۷۲۷ق شیراز – درگذشته سال ۷۹۲ق شیراز ) #شاعر_غزلسرا
🔶️ #خواجه_شمس_الدین_محمد_بهاء_الدین_حافظ شیرازی، معروف به #لسان_الغیب ، ترجمانالاسرار ، لسانالعرفا و ناظمالاولیا #شاعر بزرگ سده هشتم ایران "برابر قرن چهاردهم میلادی" بود.
🔸️او یکی از سخنوران نامی جهان است که بیشتر اشعارش #غزل هستند و دیوان اشعارش به #غزلیات حافظ معروف است.
🔸️گرایش #حافظ به شیوه سخن پردازی خواجوی کرمانی و شباهت شیوه سخنش با او مشهور است. او از مهمترین تأثیرگذاران بر شاعران پس از خود شناخته میشود. در قرون هجدهم و نوزدهم اشعار او به زبانهای اروپایی ترجمه شد و نام او بهگونهای به محافل ادبی جهان غرب نیز راه یافت. هرساله در تاریخ ۲۰ مهرماه، مراسم #بزرگداشت_حافظ در محل آرامگاه او در #شیراز با حضور #پژوهشگران_ایرانی_و_خارجی برگزار میشود. مطابق تقویم رسمی ایران این روز، روز بزرگداشت حافظ نامیده شده است.
📚کتاب #دخترک_سیاه_در_جستجوی_خدا
🖌 نویسنده #جرج_برناردشا
درباره کتاب:
شخصیت اصلی این رمان، دخترکی است که در قاره سیاه بر اثر تبلیغ مبلغین مسیحی اروپایی به دین عیسی علاقهمند میشود و پس از مراسم غسل تعمید به آیبن مسیحیت در میآید.
وی با سیهچردگی پسر خدا «عیسی مسیح» با موهای مجعد، که مبلغین مسیحی در کلیسا به نمایش گذاشتهاند آشنا میگردد. دخترک سیاه پس از مدتی متوجه میشود که رنگ و ساختار چهرهی “پسر خدا”ی آفریقایی با “پسر خدا”ی اروپایی کاملا متفاوت است. در اروپا “مسیح” چشمانی آبی و موهای بلوند و روشن دارد، و این با آنچه که مبلغین مسیحی در قاره سیاه به نمایش میگذارند فرق فاحشی دارد. این آگاهی ناخوشایند سبب میشود که دخترک سیاه کولهبار معنوی خود را بر میدارد و به سیاحتی طولانی درجستجوی خدا به راه میافتد.
“برناد شاو” این داستان را با قلمی شیرین و پر از کنایه، با مهارتی که ویژه اوست نوشته و البته چوب تکفیر کلیسا را هم نوش جان کردهاست.
📖 #کتابهای_رایگان
@ketabkhanemana
📚کتاب #آخرین_انار_دنیا
🖌 نویسنده #بختیار_علی
درباره کتاب:
کتاب آخرین انار دنیا، به تالیف بختیار علی، شاهکار ادبیات کُرد و رمانی جهانیست. هر چه در دستتان هست را بگذارید کنار و این رمان را بخوانید. شاهکاری غیر منتظره، ظریف، معصومانه، عمیق با تخیلی شگفت انگیز و باور نکردنی.
آخرین انار دنیا رمانی عظیم، با زیرساختهای سایکولوژیک که جابهجا بر ساحت انسان و غلتیدن آن در وادی قدرت و پایمالی عاطفه تأکید دارد. بختیار علی در این کتاب به تمام مسائل بنیادی زندگی بشر از مرگ و تنهایی و خدا و زیبایی گرفته تا خیانت و تکثیر متشابه انسانها در یکدیگر نیز پرداخته است.
توجه به تصاویر پسزمینه، تأکید بر زلالی جانهای رنجبرده از جنگ و فوکوس بر تبعات آن، همنهشتی خودآگاه و ناخودآگاه حاکمان و نگاه واپسگراشان به انسانهای پس از قیام، کمرنگ بودن هستار مرکزی انسانیت در مواجههی با قدرت، و بسیاری اِلِمانهای دیگر از مهمترین موضوعات مورد بحث در رمان آخرین انار دنیا است.
آخرین انار دنیا رمانی جهانی است چرا که تاکنون به زبانهای آلمانی، روسی، انگلیسی، عربی، یونانی، ترکی و اخیراً هم اسپانیایی برگردان شده و هنوز هم در نشریات ادبی دنیا نقدهایی میخورد و اگر از پرگوییهای گاه زائد بختیار علی و تناقضهای کوچکی که کموبیش در بعضی از شخصیتهای قصهاش مثل «اکرام کوهنشین» وجود دارد، بگذریم با رمان فوقالعاده قوی و تکنیکی روبهرو هستیم.
📖 @ketabkhanemana
44دستور پیامبر برای زنان مسلمان.pdf
816.5K
📚 کتاب: ۴۴ دستور پیامبرﷺ برای زنان مسلمان
🖌نویسنده: ابو شاکر مسلم
📄تعداد صفحات : ۶۳ صفحه
#کتابهای_رایگان
@ketabkhanemana
sarpolezahab.pdf
3.14M
📚 کتاب #سرپل_ذهاب_قطعه_ای_از_آسمان
خاطرات و روایتی از منطقه عملیاتی سرپل ذهاب
🖌نویسنده مسعود امیرخانی
@ketabkhanemana
📚کتاب #تا_سر_زلف_عروسان_سخن
🖌 نویسنده #محمود_دولت_آبادی
درباره کتاب:
دولت آبادی در این کتاب گزیده ای از مهم ترین متون منثور فارسی از قرن سوم تا قرن دوازدهم هجری را پیش روی مخاطبان قرار داده است. داستان «کیومرث و پادشاهی او» از کتاب «تاریخ طبری» محمد بن جریر طبری و «قصه یوسف» از «تفسیر محمود دولتآبادی (زادهٔ ۱۰ مرداد ۱۳۱۹ در سبزوار) نویسنده اهل ایران است. داستان بیشتر نوشتههای دولتآبادی در روستاهای خراسان رخ میدهد و راوی رنج و محنت روستاییان شرق ایران است.
📖 @ketabkhanemana
📚کتاب #غروب_جلال
🖌نویسنده #سیمین_دانشور
درباره کتاب:
در کتاب «غروب جلال» سیمین دانشور به اختصار از اخلاق و خصوصیات جلال آلاحمد میگوید. از رفتار او و آخرین روز زندگی مشترکشان.
سیمین دانشور در قسمتی از مقدمه و مطلع کتاب «غروب جلال» مینویسد:
«... معمولاً زنهای هنرمندان کمکم نسبت به آثار هنری شوهرانشان بیعلاقه میشوند و بعد نسبت به این آثار کینه میورزند، چرا که شاهد آفرینش این آثار و دردسرهای مقدمات و نتایجش بودهاند. اما من که زن جلال آلاحمد هستم او را از نوشتههایش جدا نمیکنم و نه تنها به عنوان یک مرد بلکه او را به عنوان مردی که نویسنده است میشناسم. این گونه شناسایی بیشتر به این علت است که جلال خیلی شبیه نوشتههایش است. یعنی سبک جلال خود اوست با این تفاوت که من با چرکنویسش سر و کار دارم و دیگران با پاکنویسش…»
📖@ketabkhanemana