مَدرَس چیست؟
مدرس با شبیهسازی و پیادهسازی نظام آموزشی سنتی حوزه علمیه و حفظ ویژگیها و ارزشهای آن، امکان «آموزش مجازی علوم اسلامی و حوزوی» را برای طلاب و عموم علاقهمندان به علوم و معارف اسلامی، با امکاناتی فراتر از مدرسه و کلاس واقعی و به صورت پویاتر و کارآمدتر فراهم آورده است.
✳️ امکانات و ویژگیها:
🔸 میز کار و ارائه دروس پایه ۱ الی ۱۰ حوزه
🔸 کتابهای درسی حوزه به همراه ترجمه، شرح و صوت دروس
🔸 مطالعه کتاب و شنیدن صوت درس، با امکان پخش فایل صوتی در همه صفحات برنامه و بیرون از برنامه
🔸 مطالعه همزمان کتاب و شرح کتاب به صورت همگام شده با پاراگرافها
🔸 مطالعه همزمان کتاب، شرح کتاب و شنیدن صوت درس
🔸 مطالعه کتاب با ابزارهای انتخاب نوع و اندازه قلم، رنگ پسزمينه و انتقال متن (کپی پیست)
و امکانات متنوع دیگری ...
📱مدرَس نرمافزار جامع دروس حوزوی را از همین کانال یا گوگل پلی دریافت کنید.🌹
✳️ برخی از وقایع مهم ماه رمضان، به ترتیب روزهای آن چنین است:
ـ اعلام ولایتعهدی امام رضا(ع): ۷ رمضان ۲۵۱ق
ـ درگذشت حضرت خدیجه(س): ۱۰ رمضان ۱۰بعثت
ـ رسیدن اولین دسته از نامههای کوفیان به امام حسین(ع): ۱۰ رمضان ۶۰ق
ـ اولین عقد اخوت که پیامبر اسلام(ص) میان انصار و مهاجرین بست: ۱۲ رمضان ۱ق
ـ کشته شدن مختار ثقفی: ۱۴ رمضان ۶۷ق
ـ ولادت امام حسن مجتبی(ع): ۱۵ رمضان ۳ق
ـ حرکت مسلم بن عقیل به سمت کوفه: ۱۵ رمضان ۶۰ق
ـ معراج پیامبر اسلام(ص): ۱۷ رمضان ۵ بعثت
ـ درگذشت عایشه، همسر پیامبر(ص): ۱۷ رمضان ۵۸ق
ـ ضربت خوردن امیر مؤمنان(ع): ۱۹ رمضان ۴۰ق
ـ شب قدر و نزول قرآن: شب ۱۹ یا ۲۱ یا ۲۳ رمضان ۱ بعثت. طبق برخی روایات، نزول کتابهای آسمانی زبور، تورات و انجیل نیز مانند قرآن در ماه رمضان بوده است.
ـ فتح مکه: ۲۰ رمضان ۸ق
ـ شهادت امام علی(ع): ۲۱ رمضان ۴۰ق
ـ قصاص اِبن ملجم مرادی: ۲۱ رمضان ۴۰ق
ـ درگذشت حضرت موسی(ع): ۲۱ رمضان
ـ عروج حضرت عیسی(ع) به آسمان: ۲۱ رمضان
#ماه_رمضان
#قرآن
.
✳️ اعمال مخصوص شب ۲۳ رمضان (شب قدر):
۱. خواندن دعاهای دهه آخر ماه رمضان.
۲. خواندن سورههای عنکبوت، روم و دُخان.
۳. خواندن هزار مرتبه سوره قدر.
۴. خواندن دعاهای «جوشن کبیر»، «مکارم الاخلاق» و «افتتاح»
۵. غسل در ابتدای شب و غسل در پایان آن.
۶. خواندن و تکرار دعای کوتاه «اللَّهُمَّ امْدُدْ لِی فِی عُمُرِی وَ أَوْسِعْ لِی فِی رِزْقِی وَ أَصِحَّ لِی جِسْمِی وَ بَلِّغْنِی أَمَلِی وَ إِنْ كُنْتُ مِنَ الْأَشْقِیاءِ فَامْحُنِی مِنَ الْأَشْقِیاءِ وَ اكْتُبْنِی مِنَ السُّعَدَاءِ فَإِنَّكَ قُلْتَ فِی كِتَابِكَ الْمُنْزَلِ عَلَى نَبِیكَ الْمُرْسَلِ صَلَوَاتُكَ عَلَیهِ وَ آلِهِ یمْحُو اللَّهُ مَا یشَاءُ وَ یثْبِتُ وَ عِنْدَهُ أُمُّ الْكِتَابِ».
۷. خواندن دعای کوتاه «اللَّهُمَّ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ فِیمَا تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِیمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَكِیمِ فِی لَیلَةِ الْقَدْرِ مِنَ الْقَضَاءِ الَّذِی لا یرَدُّ وَ لا یبَدَّلُ أَنْ تَكْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیتِكَ الْحَرَامِ فِی عَامِی هَذَا الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْكُورِ سَعْیهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُكَفَّرِ عَنْهُمْ سَیئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِیلَ عُمْرِی وَ تُوَسِّعَ لِی فِی رِزْقِی».
۸. خواندن دعای کوتاه «یا بَاطِناً فِی ظُهُورِهِ وَ یا ظَاهِراً فِی بُطُونِهِ وَ یا بَاطِناً لَیسَ یخْفَى وَ یا ظَاهِراً لَیسَ یرَى یا مَوْصُوفا لا یبْلُغُ بِكَینُونَتِهِ مَوْصُوفٌ وَ لا حَدٌّ مَحْدُودٌ وَ یا غَائِباً غَیرَ مَفْقُودٍ وَ یا شَاهِداً غَیرَ مَشْهُودٍ یطْلَبُ فَیصَابُ وَ لا یخْلُو مِنْهُ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ وَ مَا بَینَهُمَا طُرْفَةَ عَینٍ لا یدْرَكُ بِكَیفٍ وَ لا یؤَینُ بِأَینٍ وَ لا بِحَیثٍ أَنْتَ نُورُ النُّورِ وَ رَبُّ الْأَرْبَابِ أَحَطْتَ بِجَمِیعِ الْأُمُورِ سُبْحَانَ مَنْ لَیسَ كَمِثْلِهِ شَی ءٌ وَ هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ سُبْحَانَ مَنْ هُوَ هَكَذَا وَ لا هَكَذَا غَیرُهُ».
۹. خواندن دعای سلامتی امام زمان(عج): « اَللهمَّ كُن لولیك الحُجةِ بنِ الحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَیهِ و عَلی ابائهِ فی هذهِ السّاعةِ، و فی كُلّ ساعَة وَلیا و حافظاً وقائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیناً حَتّی تُسكِنَهُ اَرضَكَ طَوعاً و تُمَتّعَهُ فیها طَویلاً».
📱مدرَس: نرمافزار اندرویدی یادگیری دروس حوزه علمیه خواهران و برادران.
#ماه_رمضان
#شب_قدر
التماس دعای فرج
💠 قلم ها و بیان ها با مغزهای مردم رابطه دارند
قلم به دست بگیرید برای تربیت بشر، آنقدری که بشر از قلم های صحیح نفع برده است از چیزی دیگر نبرده است و آنقدر که ضرر کشیده است، از چیزهای دیگر ضرر نبرده است. قلم ها و بیان ها با مغزهای مردم رابطه دارند.اگر قلم ها و بیان ها و علم ها و تعلیم ها و آموزش ها برای خدا باشد، مغزها را الهی تربیت میکنند و اگر چنانچه بر خلاف این باشد، مغزها، مغزهای غرورمند، مغزهای طاغوتی از آن پیدا می شود.
#صحیفه_امام
#امام_خمینی
صحیفه نور،جلد 13،صفحه 230
eitaa.com/ketabkhaneyema
لینک کتابخانه اسلامی در نرم افزارایتا
مرجع دانلود كتب اسلامی با محتوای: قرآنی، حدیثی، تاریخ اسلام، زندگی و سیره معصومین، اخلاقى، دفاع مقدس و...
💫سخن را از «عرفان» شروع مى كنيم:
روح «عرفان»، تلاش و كوششى است براى معرفة اللّه از طريق سير درون، و شهود باطنى، و جلوه هاى معنوى و روحانى، با استفاده از تهذيب نفس و زهد و پرورش فضائل اخلاقى.
👌انسان هميشه آرزو داشته است غير از راه استدلال و فلسفه و كلام، راه ديگرى به سوى معرفة اللّه بگشايد، و از طريقى نزديكتر، و شايد مطمئن تر و آرام بخش تر به معبود و معشوق حقيقى خود نزديك و نزديك تر شود.
جمال و جلال او را ببيند.
در اوصاف او غرق شود.
به او دل ببندد و عشق بورزد.
و هر چه غير او است پيش پاى او قربانى كند.
اين حقيت تقريباً در اعماق جان همه انسانها وجود دارد، منتها در بعضى بسيار كم رنگ و تقريباً فراموش شده، و در بعضى بسيار پررنگ و داغ و آتشين.
امّا انسان براى پيمودن اين راه هميشه طريق صحيح را انتخاب نكرده است،😔 گاهى آنچنان در بيراههها سرگردان مانده و گرفتار دام شياطين مختلف شده كه درست در جهت ضدّ اين مقصود قرار گرفته است.
🍃رسيدن به اين هدف بزرگ سه راه وجود دارد:
۱-/ راه وحى👈، راهى كه انبياء و پيامبران الهى و خلفاى معصوم آنها پيشنهاد مى كردند؛ راهى كه دليل و مرشد و راهنمايش آنها بودند.
۲-/ راه غير معصومين عليهم السلام، راه ارباب رياضت، و جمعى از فلاسفه اشراق و مانند آنها، كه بدون استفاده از اشعه وحى در اين مسير پر خطر به راه افتاده اند، و بى همراهى خضر راه ظلمات را پيش گرفته اند، و در بيراههها سرگردان مانده اند و گاه چنين مى پنداشتند كه به مقصد و مقود رسيده اند و چنان از پيروزى خود سرمست مى شدند كه مى گفتند:
👇👇👇
آن را كه پير دير به ماهى كند تمام درسى هزار سال ارسطو نمى كند!
۳-/ راه تصوف، 👈كه راهى است «التقاطى»، بخشى ار از تعليمات انبياء عليهم السلام گرفته و بخشى را از ارباب رياضت، و با 👈دخل و تصرفهايى كه هر گروه با ذوقيات و سليقه هاى شخصى در آن كرده اند، فرقه هاى زيادى را به وجود آورده💥💥 كه تعداد آنها از حدّ و حساب مى گذرد.
کتاب جلوه حق:
بحثي پيرامون صوفيگري در گذشته و حال
تاليف مكارم شيرازي
🔹 نکاتی در مورد ✨دعای اللهم کن لولیک...👇👇
1️⃣ آیا میدانید این دعا در کدام کتاب نقل شده است؟
2️⃣ آیا میدانید این دعا از اعمال مخصوص کدام شب است؟
3️⃣ خواندن این دعا در چه اوقاتی توصیه شده است؟
4️⃣ آیا این دعا اختصاص به زمان خاصی دارد؟
5️⃣ آیا خواندن این دعا آداب خاصی دارد؟
✅ ... ✅ پاسخ...
پاسخ 1️⃣ این دعا در دو کتاب از کتب اربعه شیعه یعنی کتاب کافی و کتاب من لایحضره الفقیه نقل شده است.
پاسخ 2️⃣ اعمال شب 23 ماه مبارک رمضان
پاسخ 3️⃣ طبق دستور متن حدیث، شایسته است این دعا در حالت سجده، ایستاده، نشسته و در هر حالی و در تمام لحظات زندگی خوانده شود.
پاسخ 4️⃣ خیر، در مقدمه دعا ائمه هدی فرمودهاند: در تمام ماه مبارک رمضان و هر طور که امکان دارد و در هر زمانی این دعا را بخوانید.
پاسخ 5️⃣ مطابق حدیث، قبل از خواندن دعا ابتدا حمد الهی را به جا آوریم (گفتن الحمدلله رب العالمین) سپس بر پیامبر (و اهل بیت ایشان) صلوات بفرستیم بعد بگوییم: اللهم کن لولیک...
🔻یعنی می گوییم؛
الحمدلله لله رب العالمين و صل علی محمد و آله الطاهرين اللهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ فُلَانِ بْنِ فُلَان 👉👉صلواتک علیه و علی آبائهٍ فِي هذِهِ السَّاعَةِ، و َفِي كُلِّ سَاعَةٍ وَلِيّاً و َحَافِظاً و َقَائِداً وَ نَاصِراً و َدَلِيلا وَ عَيْناً، حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً، وَ تُمَتِّعَهُ فِيهَا طَوِيلاً.
#پرسش_و_پاسخ / مهدویت👇👇👇
⭐️
◀️پرسش
آیا امام زمان علیه السلام خود نیز برای فرج خود دعا می کنند؟
◀️پاسخ
🔸در روایات متعددی اهل بیت علیهم السلام شیعیان را به دعای بر فرج ترغیب و بلکه امر نموده (اکثروا الدعاء بتعجیل الفرج؛ کمال الدین ج2 ص 458) و شخصی را نجات یافته دانسته اند که خدای متعال او را در اعتقاد به امامت ثابت قدم و بر دعای فرج موفق نماید. (کمال الدین ج 2 ص 384)
🌸🌸🌼🌸🌸🌼🌸🌸
🔹انتظار فرج حالتی است که از قلب آغاز شده و به سائر اعضاء و ارکان بدن سرایت می کند.
در فرمایشات معصومین علیهم السلام «انتظار فرج» به عنوان یکی از پایه های اساسی ایمان معرفی شده است. (کافی ج2 ص 22 ح 10)
🌼🌻🌸🌼🌻🌸
🔸مصائب دوره غیبت تنها بر دوش شیعیان سنگینی نمی کند، بلکه امامان نیز دائما از مصائب دوره غیبت غمگین و نالان بوده اند.
این امام صادق علیه السلام است که با غمی جانکاه و گریه ای مدام و فریادی جگرسوز، دوره غیبت آن بزرگ فرزند خویش را مصیبت خود دانسته و چون ابر بهار بر آن می گرید. 👈آن جا که خطاب به فرزندش حضرت مهدی علیه السلام می فرماید:
مولای من! غیبت تو آرامش مرا از سلب کرده و مصیبت مرا دائمی
نموده است! (کمال الدین ج2 ص 353)
🌼🌸🌼🌸
🔸همچنین امام صادق علیه السلام از مصیبت دائمی صدیقه کبری سلام الله علیها در غم جگرگوشه اش سیدالشهداء علیه السلام و صرخه و گریه فراوان آن بانو در عالم ملکوت پرده برداشته (کامل الزیارات ص 82) و می فرمایند
خدای متعال در روز عاشوراء به ملائکه وعده داده است که با آمدن امام دوازدهم انتقام خونش را خواهد ستاند. (علل الشرائع ج1 ص 160)
🌻🌻💥🌻🌻💥
🔸و این مهدی آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین است که صبح و شام در مصیبت جانگداز جدش ندبه و ناله و گریه سر می دهد (مزار کبیر ص 501)
🔹روشن است که حضرت صدیقه سلام الله علیها و خودِ آن آفتاب در پشت ابر مانده، اولین دعاگویان بر تعجیل فرج خواهند بود که به این فرج، انتقام اهل بیت از دشمنان خدای متعال گرفته خواهد شد (غیبت طوسی ص 251)
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
🔸شخص حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف پیش از هر کس و بیش از هر کس در انتظار فرج خویش است.
آن جناب در اولین لحظاتی که از بطن مادر پا بر زمین گذاشت فرمود: خدایا وعده ات را در مورد من عملی کن! اللهم انجز لی ما وعدتنی (کمال الدین ج2 ص 428)
🔸همانگونه که نائب خاص حضرت ولی عصر علیه السلام می گوید: آخرین بار آن جناب را در حالی دیدم که در بیت الله الحرام از خدای متعال انجام وعده فرج و جاری شدن انتقام از دشمنان خدا را در خواست می نمود. (کمال الدین ج2 ص 440)
✅ نکاتی در مورد استجابت دعا
1. استجابت دعا، غیر از بر آورده شدن حاجت است.
استجابت می تواند در سه حالت اتفاق بیافتد: الف) ذخیره ثوابی در آخرت برای فرد ب) دفع بلاء از او ج) برآورده شدن حاجت. (تحف العقول ص 280)
لذا ممکن است دعای امام زمان علیه السلام استجابت شود ولی فرج در همان لحظه واقع نشود.
👌2. حتی اگر استجابت دعای حضرت به معنای برآورده شدن حاجت باشد، ممکن است خدای متعال در اثر دعای آن حضرت، از عمر چندین هزار ساله و نامشخص غیبت، سالهای زیادی را بخشیده و از طول دوره غیبت بکاهد.
3. با این همه، شیعه در زمینه دعا نسبت به فرج امام زمان علیه السلام، وظیفه ای روشن و مسلّم داشته و تا تحقق آن وعده، دست از دعا نخواهد شست.
✅راهکار پیشگیری از ناگواریهای زندگی
✍حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) می فرماید:
كسى كه بتواند خود را از چهار چيز بدور نمايد ، سزاوار است هيچ گاه ناگوارى و ناخوشى بر وى نازل نشود
عرض شد: آن چهار چيز کدام است؟؛
حضرت فرمود:
1⃣ عجله كردن
2⃣ لج بازی نمودن
3⃣ خودبينى
4⃣ سستى کردن
📚 تحف العقول ص۲۰۶
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
💠 امام علی(ع)میفرمایند:
🌿 از سخن گفتن با کسی که گفتارت را نمیفهمد بپرهیز،که تو را به ستوه می آورد.!
شرح نهج البلاغه،ابن ابی الحدید،جلد ۲۰ص۲۸۲
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
9414-fa-sokote-aftab-new.apk
6.8M
نرم افزار آندرویدی کتاب :
⬛️ سکوت آفتاب ⬛️
ماجرای شهادت مولی الموحدین ، حضرت علی علیه السلام
مشاهده در بازار کتاب قائمیه 👇
http://www.ghbook.ir/Book/9414
📚 سی ویژگی کسانی که کتاب نمی خوانند :😑😑😐
1-خیلی راحت تحت تأثیر تبلیغات قرار می گیرند؛
2-حرف های تکراری می زنند؛
3-دایره ی واژگان آنها بسیار محدود است؛
4-خود را نمی شناسند؛
5-با هیجان و احساس زندگی می کنند؛
6-بخش استدلالی ذهن آنها تقریباً تعطیل است؛
7-استعداد پوپولیست شدن را پیدا می کنند؛
8-قوای عقلی آنها پرورش نیافته است؛
9-بر آنچه می گویند خیلی کنترل ندارند😢
10-گوش کردن به دیگران را نمی آموزند😐
11-مستعد پذیرش شایعات هستند😕
12-اهمیت متفاوت بودن انسانها را کشف نمی کنند😧
13-مغز، حالت سولفاته پیدا می کند😧
14-غلظت یادگیری آنها به شدت کاهش می یابد
15-فرصت فکر کردن در زندگی را از دست می دهند😮
16-با واژه «انتقاد» بیگانه اند😯
17-زمینه های تداوم اقتدارگرایی را فراهم می آورند😕
18-حرف های نسنجیده زیاد می زنند😨
19-منافع خود را به خوبی تشخیص نمی دهند😢
20-با واژه «مشورت» ناآشنا هستند😷
21-حکومت ها را خوشحال می کنند
22-باعث می شوند که نظام حزبی در یک کشور شکل نگیرد😫
23-زود عصبانی می شوند😖
24-از حقوق شهروندی خود و دیگران ناآگاه هستند؛
25-برای رشد فکری و شخصیتی، احساس نیاز نمی کنند؛
26-در همه زمینه ها، اظهار نظر می کنند؛
27-راحت بر دیگران القاب می گذارند؛
28-تفاوت بین توهم و غیرتوهم را نمی دانند؛
29-تعریفشان در خصوص زندگی، از غرایز انسانی فراتر نمی رود؛
30-نمی دانند جهل چیست.
✍ نویسنده : دکتر محمود سریع القلم ( فوق دکتری روابط بینالملل از دانشگاه ایالتی اوهایو آمریکا، استاد تمام گروه علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی)
🌸 امیرالمومنین (عليه السلام) :
🌷 خطَرُ الدُّنیا یَسیرٌ ، وحاصِلُها حَقیرٌ ، وبَهجَتُها زورٌ ، ومَواهِبُها غُرورٌ .
☘ دنیا ، اندک است و حاصلش ناچیز و شادى اش دروغ و داده هایش پوچ.
📖 غررالحکم ، ح۵۰۷۴
63 (1).pdf
5.27M
📘نام کتاب: حماسه حسینی جلد ۱
✍نویسنده: شهید مرتضی مطهری