فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❣❣💐🇮🇷💐❣❣
🎙تلاوت روح بخش قرآن کریم📖
❣باصدای عرشی امام خامنه ای❣
💐بسیار زیبا و دلنشین💐
🌿نشر حداکثری🌿
صبحمون رو منور💥 می کنیم با تلاوت رهبر عزیزمون
✨🌺🍂🍃
شرح مناجات خمس عشر4.mp3
2.42M
✳️ #تفسیر_مناجات_خمس_عشر
💠 #سطح_مقدماتی
🎤 با توضیحات استاد احسان عبادی ، مجری طرح #همه_صحیفه_خوان_شویم و از اساتید مهدویت
جلسه 4 (مناجات تائبین)
#پاسخهای_امام_علی_ع
مردي نزد امیرالمومنین علیه السلام آمده و گفت: از هفتاد فرسنگ دور به اینجا آمده ام تا هفت سوال از شما بپرسم:
۱- چه چیز از آسمان عظیمتر است؟
۲- چه چیز از زمین پهناورتر است؟
۳- چه چیز از کودک یتیم ناتوان تر است؟
۴- چه چیز از آتش داغتر است؟
#فقط_حیدر_امیرالمؤمنین_است
●➼┅═❧═┅┅───┄
#پاسخ_شبهات
#زبان_اهل_جهنم
حدیثی از امامان شیعه نقل شده که زبان اهل بهشت رو #عربی، و زبان اهل جهنم رو #فارسی (مجوس) معرفی کرده...
پاسخ چیه؟
✅آیا همچنین حدیثی وجود دارد که بیان دارد "جهنم" به زبان فارسی یا ترکی سخن می گویند؟
آیا افرادی که در #جهنم ساکن می باشند فارسی یا ترکی صحبت می کنند؟
#پاسخ
✅اگر مراد این باشد که زبان اهل جهنم، فارسی یا #ترکی است، باید گفت که روایت معتبر و قابل استنادی در این زمینه وجود ندارد و قرائن و شواهد موجود و سخن گفتن پیشوایان دینی با این زبان، خلاف این موضوع را نشان می دهد.
ما با مراجعه به کتب روایی #معتبر، حدیثی را نیافتیم که زبان اهل جهنم را فارسی قلمداد نماید و اگر هم حدیثی در این ارتباط وجود داشته باشد، قابل استناد نخواهد بود، چون قرائن و شواهد بسیاری بر خلاف این ادعا وجود دارد، از جمله این که:
✅ ابو هاشم جعفری نقل می کند: با امام هادی (ع) نشسته بودم و او با برخی غلامانش به #فارسی و صقلبی (زبان یکی از اقوام موجود در قفقاز) سخن می گفت.
✅ شخصی از اهل #خراسان نزد امام دهم آمده و با زبان عربی، با آن امام سخن می گفت، اما امام پاسخ او را با زبان فارسی می داد که این موضوع، باعث تعجب آن فرد ایرانی شد.
🔵 گروهی از ایرانیان در محضر امام صادق (ع) بودند در حالی که ایشان مشغول موعظه بود. آنها با خود گفتند که ما به دلیل ناآشنایی با زبان عربی، متوجه سخن ایشان نمی شویم، امام با شنیدن این سخنان، نصیحت خود را با زبان فارسی نیز تکرار نمود که "رکه درم اندوزد، جزایش دوزخ باشد"
✅اما #زبان اهل جهنم چیست؟
روایت و حدیثی نیافتیم که راجع به زبان اهل جهنم سخن گفته باشد . به نظر می رسد اهل جهنم در جهنم زبانی نیاز ندارند ، زیرا جهنم جایگاه تنهایی است . افراد چنان به گرفتاری خود مشغولند و چنان ظلمتی در جهنم حکفرما است و در سلول های تنگ و تاریک انفرادی محبوسند و همدیگر را نمی بینند و با هم دشمنند و از هم متنفرند و با هم انس نمی گیرند تا زبانی برای مخاطبه و همکلامی داشته باشند.
✅نتیجه گیری:
سخن گفتن #پیشوایان_دینی با زبان #فارسی و نیز احترام فوق العاده آنان به ایرانیان، تا حدی که مولا علی (ع) به دلیل چنین احترامی، مورد اعتراض برخی اطرافیان متعصب و #نژادپرست خود قرار گرفت، شاهدی بر این موضوع است که این زبان نمی تواند زبان اهل جهنم باشد و از همه مهم تر، که هیچ توصیه ای نشده که ایرانیان مسلمان، زبان خود را از فارسی به زبان دیگری تغییر دهند.
📚بحار الانوار ج 22، ص 52، ح 2.
ج 49، ص 87، ح 2.
📚ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغة،ج 19، ص 124
@keyfonas
#کمک_به_فقرا
#امام_حسین
آنهایی که در محرم و اعیاد مدعی #حمایت از فقرا هستند، بخوانند، در هیچ دین و آیینی به اندازه #اسلام به فقیر سفارش نشده است.
امام حسین(ع) از کنار #گروهى از فقرا عبور میکرد که #عباى خود را پهن کرده بودند و چند پارهاى نان روى آن ریخته و مشغول خوردن بودند. آنان به امام حسین(ع) گفتند: یا بن رسول اللَّه! بیا [با ما غذا بخور]، امام(ع) نشست و با ایشان مشغول غذا خوردن شد و این آیه را تلاوت کرد: «إِنَّهُ لا یُحِبُّ الْمُسْتَکْبِرِینَ».سپس به #فقرا فرمود: «من دعوت شما را پذیرفتم، شما هم دعوت مرا اجابت نمائید!» گفتند: #اطاعت میکنیم ای فرزند رسول خدا. آنگاه برخاستند و وارد منزل امام حسین(ع) شدند. آن بزرگوار به #رباب فرمود: «آنچه را که #ذخیره نمودهاى بیاور!»
📚التفسیر، ج 2، ص 257
@keyfonas
#شراب
شراب در سفره و #واکنش امام صادق(ع):
✅منصور دوانیقی هرچندی یك بار به بهانه های مختلف امام صادق را از مدینه به عراق می طلبید و تحت نظر قرار می داد. گاهی مدت زیادی امام را از بازگشت به حجاز مانع می شد. در یكی از این اوقات كه امام در عراق بود یكی از سران سپاه منصور پسر خود را ختنه كرد، عده ی زیادی را #دعوت كرد و ولیمه ی مفصلی داد.
اعیان و اشراف و رجال همه حاضر بودند. از جمله ی كسانی كه در آن ولیمه دعوت شده بودند امام صادق بود. سفره حاضر شد و #مدعوین سر سفره نشستند و مشغول غذاخوردن شدند. در این بین یكی از مدعوین آب خواست.
به بهانه ی آب، قدحی از شراب به دستش دادند. قدح كه به دست او داده شد، فورا امام صادق نیمه كاره از سر سفره حركت كرد و بیرون رفت. خواستند امام را مجددا برگردانند، برنگشت. فرمود رسول خدا فرموده است: «هركس بر سر سفره ای بنشیند كه در آنجا شراب است #لعنت خدا بر او است.
📚بحارالانوار ، ج /11ص 115.
@keyfonas
#اخلاق_اهل_بیت
گدایی نکنید ولی گدا را ناامید نکنید
✅امام محمد باقر عليه السلام:
اگر نیازمند بداند كه در اظهار #نیاز کردن از مردم چه چیزی نهفته است، هرگز از كسى چيزى درخواست نمى كند،
و اگر كسى كه از وى خواهشى مى شود بداند كه در نوميد كردن دیگران چه چیزی #نهفته است، هرگز كسى را نااميد نمی کند.
📚تحف العقول ، صفحه ۳۰۰
@keyfonas
#پاسخ_شبهات
آیا پیامبر اسلام(ص)، امام علی(ع) و عائشه در #سفری با هم زیر یک لحاف خوابیدند؟ اگر چنین است، چگونه در #روایات دیگر آمده است که اگر دو نفر در زیر یک #لحاف باشند، باید #شلاق بخورند؟!
#پاسخ
✅ حکم #تعزیر دو فردی که در زیر یک لحاف خوابیدهاند، برگرفته از #روایاتی از این دست است:
امام صادق(ع): «دو زن نمیتوانند در زیر یک #لحاف بخوابند، مگر اینکه بین آنها مانعی وجود داشته باشد، اما اگر خوابیدند؛ ابتدا به آنان #هشدار داده میشود و اگر باز هم چنین رفتاری را #مرتکب شدند، بر هر کدامشان حد #شرعی جاری میشود ...»
📚المحاسن ج 1، ص 114،
✅در جمعبندی این روایات، برخی فقها، حکم را #محدود به زمانی کردهاند که هر دو، یا یکی از آنان، برهنه در زیر لحاف باشد، و #شواهد و قرائنی نیز بر ارتکاب عمل #نامشروع توسط آنان وجود داشته باشد:
لخت خوابيدن دو نفر غير ذى رحم در زير يک #لحاف و مانند آن بايد از سى تا نود و نه تازيانه بزنند بر حسب #اختلاف حال #معصيت كار به نظر حاكم شرع.
📚مجمع المسائل المسائل، ج 3، ص 205
✅ اما آیا این حدیث #اساسا صحت دارد؟
این روایت اگرچه در منابع کهن نیز بدان اشاره شده، اما به لحاظ #سندی؛ #معتبر نیست؛ بنابر این نمیتوان آنرا از موضوعات مسلّم #تاریخی دانست.
@keyfonas
دلیل نزول مصائب
✅امام سجاد علیهالسلام، به اهل و عیال خود سفارش میکردند:
«هیچ سائلی از مقابل خانه من نمیگذرد مگر اینکه اطعامش کنیم»
گاهی به ایشان اعتراض می کردند:
«ولی هر سائلی که واقعاً محتاج نیست!»
امام سجاد علیه السلام پاسخ می دادند:
«بیم آن دارم که بعضی از آنها مستحق باشند و ما نیز با رد کردن مستحق، به بلایی که بر حضرت یعقوب نازل شد مبتلا شویم. حضرت یوسف، آن خواب معروف را همان شبی دید، که یعقوب، سائل مستحقی را اطعام نکرد. آن شب یعقوب و خانوادهاش سیر خوابیدند ولی سائل، گرسنه بود. به همین دلیل خداوند فرمود:
«ای یعقوب ! چرا به بندهام رحم نکردی؟! به عزتم سوگند تو را به مصیبت پسرانت مبتلا خواهم کرد.»
📚علل الشرایع – ج۱ – ص ۶۱
@keyfonas
اسلام دین شمشیر است» به چه معنا صحیح است؟
اسلام دین شمشیر است اما شمشیرش همیشه آماده دفاع است، یا از جان مسلمین یا از مال مسلمین یا از سرزمین مسلمین.
بله، اسلام یک مطلب را از آنِ بشریت میداند؛ اسلام هر جا که توحید به خطر بیفتد برای نجات توحید میکوشد، چون توحید عزیزترین حقیقت انسانی است.
این آقایانی که راجع به آزادی بحث میکنند نمیدانند که توحید لااقل در حد آزادی است، اگر بالاتر نباشد و قطعاً بالاتر است.
این را من مکرر در مجالس گفتهام: اگر جان شما مورد حمله قرار گرفت آیا میگویید من نباید به زور متوسل شوم، بگذار مرا بکشد؟ نه. همچنین میگوییم اگر ناموس کسی مورد تجاوز واقع شد باید دفاع کند؛ اگر سرزمین مردمی مورد تجاوز واقع شد باید دفاع کنند. تا اینجا کسی بحث ندارد.
اگر جان یا مال و یا سرزمین مردمی مظلوم مورد تجاوز ظالمی قرار گرفت آیا برای یک شخص سوم شرکت در دفاع از مظلوم کار صحیحی است یا نه؟ نه تنها صحیح است بلکه بالاتر از وقتی است که از خودش دفاع میکند، چون اگر انسان از آزادی خودش دفاع کند از خودش دفاع کرده اما اگر از آزادی دیگری دفاع کند از آزادی دفاع کرده که خیلی مقدستر است.
اگر کسی برای دفاع از علم بجنگد چطور؟ همینطور است. برای نجات صلح بجنگد چطور؟ همینطور است.
توحید حقیقتی است که مال من و شما نیست، مال بشریت است. اگر در جایی توحید به خطر بیفتد - چون توحید جزء فطرت انسان است و هیچ وقت فکر بشر او را به ضد توحید رهبری نمیکند بلکه عامل دیگری دخالت دارد - اسلام برای نجات توحید دستور اقدام میدهد.
ولی این معنایش این نیست که میخواهد توحید را به زور وارد قلب مردم کند، بلکه عواملی را که سبب شده است توحید از بین برود از بین میبرد؛ عوامل که از بین رفت فطرت انسان به سوی توحید گرایش پیدا میکند.
مثلًا وقتی تقالید، تلقینات، بتخانهها و بتکدهها و چیزهایی را که وجود آنها سبب میشود که انسان اصلًا در توحید فکر نکند از بین برد، فکر مردم آزاد میشود به تعبیری که قرآن درباره حضرت ابراهیم میفرماید.
📚سیری در سیره نبوی(ص)، ص۱۹-۲۱۸.
@keyfonas
#اخلاق_اهل_بیت
اگر به ما فحش بدهند چه می کنیم
✅امام سجاد عليه السلام در حال خروج از مسجد بودند که يکي از دشمنان با صدای بلند به ايشان فحاشي کرد.
اطرافيان امام قصد داشتند به او حمله کنندکه امام سجاد مانع شدند و فرمودند:
«آنچه از باطن من بر او پنهان مانده،بيش تر از فحش هايي است که داده است!»
آن مرد، شرمنده شد و از امام سجاد علیه السلام عذرخواهي کرد.
📚مختصر تاريخ دمشق، جلد ۱۷، صفحه ۲۴۳
@keyfonas
#پاسخ_شبهات
اگر مسخره کردن کار ناپسندی است، چرا خداوند در قرآن در سوره توبه آیه 79 منافقان را #مسخره میکند؟
✅آیه مورد اشاره:
آنهایى که از مؤمنان اطاعت کار، در صدقاتشان عیبجویى میکنند، و کسانى را که(براى انفاق در راه خدا) جز به مقدار(ناچیز) توانایى خود دسترسى ندارند، مسخره مینمایند، خدا آنها را #مسخره میکند و براى آنها عذاب دردناکى است.
✅مسخرهکردن خدا بدان معنا میتواند باشد که خدا پاسخ #تمسخر مسخرهکنندگان را خواهد داد و یا آنکه موقعیتى برای چنین مسخرهکنندگانی پیش خواهد آورد که آنان مورد تمسخر دیگران قرار گیرند.
در همین راستا به بررسی یکی از #آیات ناظر به #تمسخر خدا میپردازیم.
از آنجا که منافقان به خدا و ارزشهاى الهى ایمان واقعی نداشتند، نمیتوانستند از ایمان مؤمنان واقعی و فداکاریهاشان در راه خدا، تصور #درستی داشته باشند؛ لذا تلاش و فداکاری آنان را به تمسخر میگرفتند.
به بیان دیگر؛ خدا آنان را #مسخره خواهد کرد، به این #معنا است که خدا کیفر مسخره کردن آنان را خواهد داد و در قیامت موقعیتى پیش خواهد آورد که این منافقان مورد #مسخره مسلمانان باشند و مؤمنان آنان را #مسخره کنند و بر آنان بخندند
✅شأن نزول
نقل میکنند؛ هنگامی که #آیه صدقه نازل شد،«عبد الرحمن بن عوف» یک کیسه درهم نزد رسول خدا(ص) آورد، و درهمها به اندازهاى بود که #مشت را پر میکرد. «عقبة بن زید حارثى» یک صاع(سه کیلو) خرما آورد و گفت: اى رسول خدا من به اندازه دو صاع خرما کار کردم، یک صاع آنرا براى زن و بچهام گذاشتم و یک صاع دیگر را به پروردگار خود وام دادم. و «زید بن اسلم» نیز چیز مختصرى آورد. در اینجا بود که «معتب بن قشیر» و «عبد اللَّه بن نبتل»(دو تن از منافقان) گفتند: عبد الرحمن مردى ریاکار است که تظاهر را #دوست دارد و خوش دارد نامش بر سر زبانها بیفتد! خداوند از یک صاع خرما بینیاز است!
خلاصه اینکه آنها از کسانى که به مقدار زیادترى #صدقه میدادند به نام ریاکارى عیبجویى میکردند، و از آنها که کمتر داشتند به همان عنوان کمى و ناچیزى، زبان به عیبجویى آنها باز میکردند.
✅همچنین در شأن نزول آیه ذکر شده است که امام على(ع) یک روز کار کرد و مزدش را خدمت رسول خدا(ص) آورد، و منافقان این کار او را به #تمسخر گرفتند.
📚المیزان، ج 9، ص 35
📚تفسیر نمونه، ج 8، ص 60
@keyfonas
به حرمت آب و آیینه، به پاسداشت بهار 🌸
میبخشم....✔️
به رسم نیاکان مان که خطاپوش بودند و بخشنده. مردم آفتاب و آب و روشنی و قناعت. اگر علیه کسی شکایت کرده ایم و موضوع شکایت جرم غیرعمد است، یا اختلافی نه چندان بزرگ است یا حتی موضوع مالی که می توان درباره اش توافق کرد، بخشید یا حتی قسط بندی اش کرد،برویم و رضایت دهیم...
ما مردمی هستیم که مادران مان به آب سوگند می خوردند، پدران مان حرمت نمک را نگه می داشتند، نیاکان ما به گفتار نیک و پندار نیک و کردار نیک باور داشتند
به حرمت آب و آیینه، به پاسداشت بهار ...میبخشم🌺
عید می آید و مشغول خانه تکانی هستیم. تکاندن فرش آسان است، شیرآن مرد است که کینه های دل را آخر سال بتکاند و با قلبی روشن و امیدوار به استقبال سال نو برود. شیر زن آن است که گره از کار فروبسته کسی بگشاید وگرنه نگه داشتن کینه ها در دل و کول کردن آنها از این سال به آن سال و نشستن کنار سفره هفت سین با دلی که چرکین است که لذتی ندارد.
این یک فراخوان ملی است. به رسم نیاکان مان که خطاپوش بودند و بخشنده. مردم آفتاب و آب و روشنی و قناعت...
اگر علیه کسی شکایت کرده ایم دست روی زانو بگذاریم و یا علی بگوییم و همین امروز برخیزیم و یک نفر را از گرفتاری نجات بدهیم. از سلول تنگ زندان، از حبس کشیدن در قفس اندوه و از این دادسرا و آن دادگاه نجات بدهیم و اجازه بدهیم او هم کنار خانواده اش زمزمه کند:
یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ
همدیگر را ببخشیم و بخشش را به دیگران هم بیاموزیم تا خداوند هم از گناهان ما را ببخشد.
ای تغییر دهنده دلها و دیده ها، ای مدبر شب و روز، ای گرداننده سال و حالت ها، بگردان حال ما را به نیکوترین حال...
آمین!
لطفاً به حرمت انسانیت این مطلب را تا جایی که می توانید بازنشر کنید، حتی بدون اشاره به منبع.
#میبخشم را گسترش دهید تا سهامدار این مهربانی باشید
مجموعه حکایات ناب و گفتار کار گشای بزرگان🌸
@keyfonas
☝️ امیرالمومنین علی (ع) میفرمایند :
❗️ فراهم بودن راه های هدایت
✿ اگر چشم بينا داشته باشيد، حقيقت را نشانتان داده اند، اگر هدايت می طلبيد شما را هدايت كردند، اگر گوش شنوا داريد، حق را بگوشتان خواندند.
📚نهج البلاغه ، حکمت ۱۵۷
@keyfonas
🌿
امیرالمومنین امامعلی علیهالسلام :
كلُّ مُعاجَل يَسْاَلُ الاِْنْظارَ،
وَ كلُّ مُؤَجَّـل يَتَعَلَّلُ بِالتَّسْويفِ.
🌸 هر كس كه مهلتش به سر آيد [براى جبران گذاشته] مهلتى مىطلبد،
☘️ و به هر كس كه مهلتى داده شود
در انجام كار، امروز و فردا مىكند.
📚 نهجالبلاغه - حکمت ۲۸۵
@keyfonas
🔑در انتقاد کردن مهم این نیست که شما چه می گویید .
✅مهم آن است که چگونه می گویید
انتقاد را با لحن زیبا وکلمات محبت آمیز و با ملایمت بیان کنید
نه با لحن تند و زننده ...
@keyfonas
🌿 💘🌿💘🌿💘🌿
▫پیامبر(ص) درباره شش جانور سفارش نموده و کشتن آن ها را نهی فرموده اند.معصومان علیهم السلام علاقه مند بودند که انسان ها از کشتن آن ها صرف نظر کنند. از این روی حتی از بردن نامشان هم دریغ نکردند.
امام صادق(ع) روایت کردند که حضرت رسول اکرم(ص) فرمود:از کشتن زنبور🐝 و مورچه🐜، قورباغه🐸،
گنجشک، شانه به سر و پرستو بپرهیزید.
▫زنبور عسل را به این سبب که پاکیزه می خورد و پاکیزه پس می دهد، حیوانی است که خدای ارجمند به او وحی کرد و حیوانی است نه از جن و نه در شمار انسان.
▫حکم کشتن مورچه در در دین اسلام
مورچه به این دلیل که مردم در روزگار حضرت سلیمان بن داوود(ع) به قحطی گرفتار شدند، پس هنگامی که به سوی نماز باران خواهی می رفتند، مورچه ای را دیدند که روی دو پای خود ایستاده دست هایش را به سوی آسمان بلند کرده و می گوید:"خدایا، ما آفریده ای از آفریدگان تو هستیم و از فضل تو بی نیاز نیستیم، ما را از نزد خود روزی ده و ما را به گناهان کم خردان آدمی زادگان بازخواست منما."
پس سلیمان به مردم گفت:به خانه هایتان برگردید که همانا خدای فرازمند بر اثر دعای دیگران به شما آب داد.
▫قورباغه بدین رو بود که چون بر ابراهیم(ع) آتش برافروختند، همه جانداران زمین به خدای بزرگ و ارجمند شکایت کردند و از او خواهش کردند که بر آتش آب بریزند، خدا به هیچ یک از آنان اجازه نداد مگر قورباغه که دو سوم پیکر قورباغه در انجام این کار سوخت و تنها یک سوم از پیکرش سالم ماند.
▫شانه به سر (هدهد) به این دلیل بود که او راهنمای سلیمان(ع) به کشور بلقیس بود.
▫گنجشک به این دلیل که یک ماه راهنمای حضرت آدم(ع) از سرزمین سراندیب به سرزمین جده بود.
▫و اما پرستو به این سبب که گردش او در آسمان به دلیل اندوه خوردن بر ستم هایی است که روا داشتند عبادت او خواندن «سوره حمد» است و آیا نمی بینید که او می گوید:«ولضالین».
منبع: الخصال المحمودة والمذمومة(صفات پسندیده و نکوهیده)، جلد 1، ص 448-451 نوشته شیخ صدوق(ره)
#پاسخهای_امام_علی_ع
مردي نزد امیرالمومنین علیه السلام آمده و گفت: از هفتاد فرسنگ دور به اینجا آمده ام تا هفت سوال از شما بپرسم:
۱- چه چیز از آسمان عظیمتر است؟
۲- چه چیز از زمین پهناورتر است؟
۳- چه چیز از کودک یتیم ناتوان تر است؟
۴- چه چیز از آتش داغتر است؟
#فقط_حیدر_امیرالمؤمنین_است
●➼┅═❧═┅┅───┄ @keyfonas