چرا "ربا" حرام است؟
✅"هشام بن حکم" از امام صادق(ع)پرسید:
چرا ربا حرام است؟
امام صادق(ع)فرمودند:
اگر "ربا" حلال بود، مردم کار و تجارت را رها می کردند و به یکدیگر قرض نمی دادند.
بنابراین خداوند، ربا را حرام فرمود، تا مردم به تجارت و خرید و فروش روی آورند و به یکدیگر قرض دهند.
📚بحارالانوار - جلد ۱۰۳ - صفحه ۱۱۹
@keyfonas
در کجاها بخشش، #جایگاهی ندارد؟
یکی از جاهایی که #عفو جا ندارد، تجرّی است. یعنی کسی جرمی مرتکب شده است، اما با پُررویی میگوید اگر باز هم آزاد شوم، این کار را انجام میدهم. یعنی باز هم #جرمش را تکرار میکند.
مثلا بعد از #جنگ بدر یک کسی آمد خدمت پیغمبر گرامی اسلام(ص) و گفت: مرا ببخشید، اشتباه کردم، من زن و بچه دارم. اسیر بود و #حکمش هم اعدام بود. حضرت فرمودند: به شرطی میبخشم که دیگر در جنگها نیایی، گفت: باشد. اما بعد از اینکه #آزاد شد رفت بین مشرکین گفت: این دفعه هم اگر جنگی پیش بیاید، نفر اول میآیم. به تعبیر خودمان تصور کرد مثلاً خوب توانسته پیغمبر را دور بزند.
در جنگ احد هم آمد. دست بر قضا آنجا هم #دستگیر شد. وقتی آوردند خدمت پیغمبر، گفت: آقا ببخشید، فرمودند: نه دیگر، «الْمُؤْمِنَ لَا یُلْدَغُ مِنْ جُحْرٍ مَرَّتَیْنِ» مومن از یک #سوراخ، دوبار گزیده نمیشود. پیامبر فهمید که این شخص دارد تجرّی و #پررویی میکند.
#دکتر_رفیعی
@keyfonas
💐بسم الله القریب💐
"اعوذ بالله من الشیطان الرجیم"
ثُمَّ نُنَجِّى رُسُلَنَا وَالَّذِينَ ءَامَنُواْ كَذَالِكَ حَقّاً عَلَيْنَا نُنجِ الْمُؤْمِنِينَ.
(به هنگام نزول بلا ومجازات،) پیامبران و مؤمنان را نجات مى دهیم. این گونه بر ما حقّ است كه مؤمنان (به تو را نیز) رهائى بخشیم.
(سوره یونس آیه۱۰۳)
🌸☘☘☘☘☘☘🌸
👌نکته ها:
سؤال: به تجربه مشاهده كرده ایم كه گاهى خوب و بد (خشك و تر) با هم مى سوزند و در آیه ى 25 سوره ى انفال نیز هشدار مى دهد كه بترسید از فتنه اى كه تنها به ستمگران نمى رسد، بلكه به مؤمنین نیز مى رسد، بنابراین چگونه این آیه مى فرماید: مؤمنان را به هنگام نزول بلا نجات مى دهیم؟
پاسخ: اهل ایمان اگر در میان كفّار و مجرمان ساكت باشند، قهر خدا همه را فرا مى گیرد، ولى اگر به وظیفه ى الهى خود، یعنى امر به معروف و نهى از منكر عمل كنند، خداوند هنگام خطر آنان را نجات می دهد.
🌺🌺🌺🌺🌺
👌پيام ها:
1- خداوند انبیا ومؤمنان را به قهر خود گرفتار نمى كند. «ننجّى رسلنا... ننج المؤمنین»
2- از سنّتهاى الهى و از جمله حقوقى كه مؤمنان بر خدا دارند، نجات و حمایت آنان به هنگام عذاب وخطر است. «كذلك حقّاً علینا ننج المؤمنین»
3- وعده ى نجات ورهائى، بهترین پشتوانه ى نهضتهاى الهى است. «حقّاًعلینا ننج المؤمنین»
4- آینده از آنِ مؤمنین است. «حقّاً علینا ننج المؤمنین»
@keyfonas