🔴 سگهای ولگرد و خطای حکمرانی
👤 #محسن_مهدیان
🔹 ظرف 2 روز دو کودک 4 و 7 ساله در دامگاه قم توسط سگ های ولگرد از بین رفتند. عمیقا خبر تلخی است.
اما خبر تلخ تر اینجاست که مسوولین محلی وقتی اقدام به جمع آوری دیرهنگام سگ ها کردند از سوی مدعیان دفاع از حقوق سگ مورد اعتراض واقع شدند. اینکه عده ای حقوق سگ های هار را دیدند و حق کودک معصوم را ندیدند معمای آزار دهنده این روزهای ماست که ریشه اش در غرب لیسی های مجازی است.
🔸 اما ماجرای غم انگیز تنها اینجا نیست. این دو خبر در کنار هم بهانه ای است برای این پرسش جدی که چرا در جمع آوری سگ های ولگرد دچار بی تصمیمی هستیم؟
✅ این بی ارادگی را کنار گزارش اخیر همشهری قرار دهید که در سال گذشته 90 درصد حیوان گزیدگی ها مربوط به سگ های ولگرد است و ایران در آسیب دیدن از سگ های هار مقام سوم را در دنیا داراست.
🔹 مساله اینجاست که مدیر ما در برآورد از واکنش افکار عمومی، دچار خطای تشخیص است و همین امر، مهمترین عامل در بی تصمیمی است. نمونه هایی از این دست بسیار است و تنها متوقف به سگ های ولگرد نیست.
🔸 مدیر در تحلیل واکنش جامعه به یک تصمیم، گرفتار رهزنی غلط انداز شبکه های اجتماعی است. اما چرا؟
1️⃣ فعالان شبکه های اجتماعی نمایی گویا از همه جامعه نیستند.
2️⃣ اینکه براورد موافق و مخالفان در شبکه های اجتماعی نیز همواره دقیق نیست.
3️⃣ مهمتر اینکه با فرض صحت، باز هم این آمار قابل اتکا نیست چرا که واکنش های طبیعی در فضای مجازی الزاما به معنای اعتقاد حقیقی افراد نیست؛ چراکه واکنش ها در شبکه های اجتماعی، واکنش های ناشی از شبکه است.
✅ با یک مثال مساله روشن می شود. اگر به همه کسانی که در دربی تهران دست به خرابکاری اتوبوس ها زدند، روز بعد بگوئید چرا اینکار را کردید حتما اظهار پشیمانی می کنند و خواهند گفت که مقهور فضای هیجانی جمع(شبکه) و دو قطبی استقلال و پرسپولیسی شدند.
🔹 اساسا واکنش ها در فضای مجازی گرفتار دوقطبی های موهوم و واکنش های نمایشی شبکه ای است. نمایش اینکه در اکثریت ایم. به همین دلیل است که به اعتقاد کارشناسان آماری، افکارسنجی در شبکه های اجتماعی تصویر دقیقی از اعتقاد مخاطبین نیست.
💢 با این توضیح گرفتار یک خطای آزاردهنده در حکمرانی هستیم. خیلی از مسوولین تصمیم درست را تشخیص می دهند اما اراده شان را مقابل تخمین های غلط شهودی از دست می دهند و جامعه را گرفتار بی تصمیمی می کنند.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 هنوز برای بازگشت به برجام زمان وجود دارد.
👤 #رابرت_مالی
🔹 نماینده آمریکا در امور ایران گفته هنوز برای بازگشت به توافق هستهای ایران زمان وجود دارد.
🔸 «اتحادیه اروپا بعنوان هماهنگ کننده مذاکرات خواهان یک تلاش دیگر (برای ازسرگیری مذاکرات) بود و از هر دو هیأت (ایران و آمریکا) برای برگزاری نشست در دوحه دعوت کرد به این امید که طرف ایرانی تمایل داشته باشد چیزی را به ما عرضه کند و اراده خود را نشان دهد اما متأسفانه در این دور نتوانست پاسخی به ما بدهد و به نوعی این دور از مذاکرات اتلاف وقت بود».
✅ نماینده ایالات متحده در پاسخ به این سؤال که مقامهای ایرانی گفتهاند که واشنگتن همان مواضع قبلی ر در مذاکرات در پیش گرفت، گفت: «اتحادیه اروپا بعنوان هماهنگکننده مذاکرات، بار دیگر طرح بسیار مفصلی از آن چه گمان میکرد برآیند منصفانهای خواهد بود روی میز قرار داد و ما گفتیم برای آن توافق آمادگی داریم، طرفی که پاسخ مثبت نداد، ایران بود».
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 اطلاع رسانی مراسم وداع و تشییع جانباز مدافع حرم شهید مصطفی مهدوینژاد:
🔹 وداع با شهید امروز چهارشنبه ساعت ۱۷ معراج شهدای تهران_ نماز مغرب و عشا حسینیه سرکانیها، مجیدیه شمالی، خیابان مقصودی کوچه شهید مظفر
🔹 تشییع فردا پنج شنبه صبح ساعت ۸ مسجد حجت مجیدیه شمالی_ ساعت ۱۰ صبح قطعه ۵۰ بهشت زهرا
@kh_enghelab
6.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 همه مشکلات را نمیشود گردن تحریم انداخت.
👤 #قالیباف
🔹 ظرفیت ترانزیتی ایران بینظیر است اما از آن استفاده نمیکنیم. راهآهن وقتی به جایی میرسد اگر فرصت بشود هرکس تلاش میکند مسیر آن را از روستای خودش رد کند.
✅ جوان ما در ۲۱ تا ۳۵ سالگی باید درسش را بخواند و ازدواج کند و شغل داشته باشد. اگر به این وقت طلایی جوانان توجه نکنیم باید بپذیریم که به آنها ظلم کردهایم. همه اینها را نمیشود به گردن تحریم انداخت.
💢 تحریم مشکل ایجاد کرده اما آنقدر ظرفیت داریم که از آن عبور کنیم. باید ۱۰ برابر میزانی که برای مسئول شدن تلاش میکنیم، برای خدمت به مردم تلاش کنیم.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
10.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 مروری كوتاه بر زندگی حضرت آیتالله سیدجواد حسینی خامنهای؛ پدر رهبر انقلاب اسلامی
✅ بخشهایی از سخنان رهبر معظم انقلاب و پیام تسلیت امام خمینی(ره)
💢 به مناسبت سالگرد درگذشت آيت الله سيد جواد خامنهای، پدر رهبرمعظم انقلاب
#فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
7.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 بریکس در تقابل با برجام!
👤 #قادری، کارشناس امور سیاسی:
✅ کشورهایی که در بریکس حضور دارند به آنها اقتصادهای نوظهور در جهان گفته میشود. پیماننامههای مالی جدا از چرخه دلار در بریکس بحث و بررسی میشود.
💢 کشورهای عضو بریکیس (بزریل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) ظرفیتهای اقتصادی را برای ایران فراهم میکنند.
#بین_الملل #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 گاز ایران؛ شاه کلید زمستان اروپا
💬 #فرهیختگان
🔹 ایران چطور میتواند مزیت مهمش در حوزه انرژی را به ابزار قدرت در مذاکرات تبدیل کند؟
🔸 اروپا میخواهد ولادیمیر پوتین و روسیه را نقرهداغ کند اما کار به آن سادگیها هم که در رسانههایشان میگویند، نیست. اروپا میداند که ماشین جنگی روسیه با قطع صادرات سوختهای فسیلی خاموش خواهد شد اما مشکل اینجاست که اگر نفت و گازی از روسیه وارد نشود، علاوهبر ماشین جنگی مسکو، کارخانهها و منازل اروپا نیز خاموش خواهند شد. در این صورت کشورهای توسعهیافته قاره سبز، ناچار خواهند شد در فصل سرما، به 200 سال قبل بازگردند و با زغال و چوب خانههایشان را گرم نگه دارند.
✅ تا پیش از جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا روزانه دومیلیون و 500هزار بشکه نفت و سالانه 150میلیارد مترمکعب گاز از روسیه وارد کرده است. با بروز جنگ و نگرانیهای بروکسل، اروپا قصد دارد با هدف افزایش فشار بر مسکو، تا پایان سال 2022 واردات نفت روسیه از طریق دریا را بهطور کامل متوقف کند و واردات گاز را نیز به یکسوم پیش از جنگ برساند. با فرض تحقق این امر، اروپا از چه راهی میتواند نیازهای انرژی خود را تامین کند؟
🔹 ظرفیتهای مازاد اروپا در زمینه نفت و گاز به دونقطه جغرافیایی محدود میشود که شامل آمریکای لاتین و غرب آسیا است. اما باید در نظر داشت که ونزوئلا در آمریکای لاتین صرفا قادر به تامین نفت اروپا خواهد بود اما غرب آسیا میتواند در حوزه گاز گرهگشای قاره سبز باشد:
🔸 اروپا به آمریکایلاتین باید صرفا در کشور ونزوئلا منحصر شود. این کشور دارای بیشترین ذخایر نفت جهان است اما بهدلیل تحریمها و همچنین هزینه بالای استخراج این ماده در ونزوئلا، میزان تولید نفت در این کشور چندان زیاد نیست.
✅ ایران با آنکه ذخایرش معادل 86 درصد از ذخایر گازی روسیه است، مقدار تولیدش 39 درصد تولید این کشور است. این مساله نشان میدهد در صورت سرمایهگذاریهای مناسب ایران قادر به تولید 600 میلیارد مترمکعب گاز است که تقریبا 350 میلیارد مترمکعب از سطح فعلی بیشتر است. این میزان تقریبا تمام نیاز گازی اروپا را پوشش میدهد
🔹 قطر در هفتههای اخیر قراردادی را با شرکت توتال فرانسه به امضا رسانده است تا به کمک این کشور بتواند تولید ۱۷۱ میلیارد مکعبی خود را 60 درصد افزایش دهد. میدان در صورت توسعه میتواند دستکم ۱۰۲میلیون مترمکعب تا سال 2026 به تولید گاز قطر اضافه میکند. این میزان معادل ۶۸درصد از صادرات روسیه به اروپا است.
🔸 میزان گازی که اروپا میتواند از مدیترانهشرقی دریافت کند به 20 میلیارد مترمکعب محدود میشود که معادل 13درصد از صادرات گاز روسیه به اروپاست.
✅ درحالحاضر آذربایجان میزان تولید گاز خود را نسبت به سال 2020 که صادرات گاز خود به اروپا را آغاز کرده افزایش داده است و از طریق خط لوله ترانس آناتولی (TANAP) سالانه 16.2 میلیارد مترمکعب گاز به اروپا صادر میکند. باکو میگوید میتواند صادرات خود را به میزان دوبرابر سطح 16.2 میلیارد مترمکعب فعلی برساند. در این صورت آذربایجان قادر خواهد بود 26.7میلیارد مترمکعب گاز را به اروپا صادر کند؛ میزانی که معادل 18درصد از صادرات گاز روسیه به اروپاست.
💢 "اقلیم کردستان" هماکنون پنجمیلیارد مترمکعب گاز تولید میکند و مدعی است میتواند تا سال 2035 این میزان را به 40میلیارد مترمکعب برساند. اگر در یک سناریوی خوشبینانه بتوان تصور کرد اقلیم در مدت سه تا چهارسال آینده قادر به تولید اضافی به مقدار 15تریلیون مترمکعب باشد، این میزان صرفا 10 درصد از صادرات گاز روسیه به اروپاست.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
10.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 عضو پیشین شورای امنیت ملی آمریکا در دولتهای فورد، کارتر و ریگان:
🔹 مانع اصلی به ثمر رسیدن مذاکرات، خروج یک طرفه و بیدلیل ترامپ از توافق هستهای با ایران است.
✅ این اقدام، آمریکا را بی اعتبار و ایران را به ما بی اعتماد کرد.
💢 بایدن وعده داده بود بلافاصله در تصمیم ترامپ تجدیدنظر کرده و به توافق برمیگردد اما الان در مذاکرات وقتکشی میکند....
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
6.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 "کولن برازیر" مجری مشهور شبکه "جیبیان" انگلیس : این روزها ما شاهد اعتراضات فراوان مردم هستیم؛ اگر برای بریتانیا تجربه جلیقه زردهای فرانسه تکرار شود چه اتفاقی می افتد؟ بریتانیا نیاز به یک انقلاب دارد!
👤 "برازیر" در اعتراض به وضعیت بد اقتصادی مردم انگلیس، در برنامه زنده خود گفت:
🔹️ دولت برای حل مشکلات اقتصادی، هیچ پولی نداشته و از این رو مالیات های سنگینی را از مردم ضعیف جامعه می گیرد، پرداخت ۴۵ پوند برای بنزین یا گازوئیل، مردم خفته را بیدار کرده و به خیابان ها می ریزد!
✅ ثروتمندان از سیستم مالیاتی سوء استفاده کرده و مالیات پرداخت نمی کنند، بی عدالتی در جامعه انگلیس زیاد است و حقوق مردم از جمله بیماران به دست فراموشی سپرده شده است!
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
7.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 تفکیک وزارت صمت اشتباه است/ نقشه حامیان واردات برای تشکیل وزارت بازرگانی!
👤 #افشین_پروینپور، مشاور وزیر صمت
✅ برای تولید و بازرگانی باید در یکجا تصمیم گیری شود. جریاناتی در کشور ما وجود دارند که خط تجارت و واردات را تقویت میکنند. سیاستهای کلی کشور حمایت از تولید است نه بازرگانی.
#اقتصادی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
6.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 در تولید تلویزیون به خودکفایی رسیدیم.
👤#محمدمهدی_برادران, معاون وزیر صمت:
🔹 بعضی رسانهها از پولهای قاچاق بهرهمند میشوند تا علیه تولید داخل محتوا تولید کنند.
🔸 فقط در ماشین ظرفشویی و کولر گازی کمبود داریم.
✅ در حوزه لوازم خانگی یک بازار ۶ میلیارد دلاری داریم که ۴.۳ میلیارد دلار آن از تولید داخل و ۱.۷ میلیارد دلار از طریق کالای قاچاق تقلبی تامین میشود.
💢 تولید تلویزیون امسال به دو میلیون دستگاه میرسد و از نیاز کشور هم فراتر میرود.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 این بی حجابی آن بی حجابی نیست!
👤 #محسن_مهدیان
🔹 برداشتن روسری در خیابان معنی اش چیست؟ ماجرای کشف حجاب نسبت به گذشته تغییر کرده است. در ظاهر نمایند. از قضا با یک پدیده نوظهور مواجهیم.
ما پیشتر نیز با پدیده بیحجابی مواجه بودیم. اما..
🔸 بدحجابی در تاریخ جمهوری اسلامی اگرچه یک نقص محسوب می شود اما برآمده از بی حیایی و خدای ناکرده بی عفتی نیست. برآمده از غرب پسندی های عرفی گرایانه است. به همین دلیل است که رهبرانقلاب تاکید داشتند بدحجابی یک نقص است اما معیار نهایی برای قضاوت افراد نیست.
✅ چه بسا دختران بدحجابی که هم انقلابی اند و هم اهل معنویت؛ هرچند گرفتار این خطا.
اما از این خطا تا آن خطا فاصله بسیار است. کدام خطا؟
🔹 ما با یک پروژه سیاسی مواجهیم. لذا نوع مواجهه با این خطای سیاسی از جنس آن خطای فرهنگی نیست. خطای سیاسی برخورد امنیتی می طلبد و خطای فرهنگی مواجهه آموزشی و فرهنگی.
🔸از کدام خطای سیاسی حرف میزنیم؟
موضوع کشف حجاب را یکبار دقیق شویم.
✅ معنی کشف حجاب یعنی ایستادن مقابل احکام؟ ازین هم بالاتر چون ممکن است برخی لامذهب یا شل مذهب باشند. یعنی ایستادن مقابل قانون؟ ازین هم بالاتر چون ممکن است کسی این قانون را قبول نداشته باشد.
🔹 برداشتن حجاب ایستادن مقابل دموکراسی و جمهوریت است. یعنی چی؟
اکثریت این کشور مسلمانند. اسلام دین غالب است. حجاب از احکام دینی است. پس به حکم دموکراسی باید به حقوق اکثریت احترام گذاشت. ممکن است بگوئید حجاب اختیاری است. بی حجاب و باحجاب باید آزاد باشند. این حرف ظاهر قشنگی دارد اما قرائت دیگری از تقابل خشن با دموکراسی است.
🔸 چون ایستادن مقابل قانون است. حجاب الزام قانونی است نه اجبار. اخیرا یک حرف جدیدی باب شده است که: " مگه زمان رضا خان قانون کشف حجاب نبود؟ پس چرا مقابله کردید؟" پاسخ خیلی روشن است. قانون حجاب با قانون کشف حجاب یک تفاوت عمیق و البته ساده دارد. قانون کشف حجاب قانون برامده از دیکتاتوری بود ولی قانون حجاب برآمده از اراده مردمست. رضا خان با دیکتاتوری مقابل دین مردم ایستاد، مردم هم مقابلش ایستادند.
برگردیم به بحث اصلی.
✅ با پدیده نوظهور مواجهیم. پدیده ای که هدف نهاییش ایستادن مقابل اکثریت مردم است. به همین دلیل گفته می شود کشف حجاب سیاسی است.
🔹ظاهر یکیست. اما فاصله معنادار است. این بی حجابی آن بی حجابی نیست. ما با جمعیتی بسیار محدود مواجهیم که خواسته یا ناخواسته با کشف حجاب مقابل جمهور مردم ایستادند.
💢 ماجرای کشف حجاب ابزار جدید تقابل با اکثریت مردم است. به همین دلیل است که یک خبرنگار فراری از ایران که این روزها کارمند مواجب بگیر سفارت آمریکا شده است با صراحت می گوید هدف از کشف حجاب براندازی است و لاغیر.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab