خیابان انقلاب
🔴 اندر مصائب اخذ وام های بین المللی
#رشته_توئیت از #حسین_مروتی
1️⃣ به دنبال وقوع انقلاب جنسی در غرب، فرزندآوری به شدت کاهش یافت و به عنوان نمونه، نرخ باروری در آمریکا که در سال 1958 به 3.7 فرزند رسیده بود، در سال 1976 به 1.74 رسید، یعنی تعداد متوسط فرزند زنان آمریکایی، به کمتر از نصف تقلیل یافت.
2️⃣ بحران جمعیت، اقتدار اقتصادی و سیاسی غرب را به خطر انداخت، چنانکه در سال 1974 حاصل پروژه مطالعاتی NSSM200 که توسط کیسینجر -مشاور امنیت ملی نیکسون- انجام شده بود، منتشر شد و نشان داد که افزایش رشد جمعیت جهان، امنیت ملی آمریکا را به خطر می اندازد.
3️⃣ رابرت مک نامارا–وزیر جنگ کندی و جانسون-که به قصاب ویتنام معروف است،در سال 1968 و پس از فراغت یافتن از کشتار میلیونی ویتنامی ها،به عنوان رئیس بانک جهانی انتخاب شد و به مدت 13 سال نیز در این مسئولیت ماند.او اعطای وام های بین المللی به کشورهای غیر غربی را مشروط به کنترل جمعیت کرد.
4️⃣ مک نامارا بعدها هم کتابی به نام «بمب ساعتی جمعیت» (The Population Problem:Time Bomb Or Myth) نوشت و برای دنیا از عواقب وحشتناک جمعیت زیاد سخن گفت. کاندوم و قرص، برای این جنایتکار، نقش همان بمب و عامل نارنجی را داشت که با آبروریزی کمتری، نیروی انسانی کشورها را تباه می کرد.
5️⃣ دکتر ملک افضلی -معمار برنامه تنظیم خانواده ایران- اردیبهشت سال 1371،در مصاحبه با واشنگتن پست:دو دلیل عمده برای موفقیت برنامه تنظیم خانواده وجود دارد،نخست حمایت دولت؛طوری که هاشمی امسال با دو برابر کردن بودجه به 150 میلیون دلار!آن را تقویت کرده؛دلیل دیگر هم فشارهای اقتصادی است.
6️⃣ دلیل علاقه هاشمی به تحدید نسل چه بوده؟
روغنی زنجانی -رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه و یکی از دو راوی «نحوه اتخاذ سیاست تحدید نسل»-:آقای هاشمی روی گرفتن وام خیلی تأکید داشتند و گفتند اگر شما این کار را نکنید من خودم وارد میدان خواهم شد و وام های مورد نظر را از خارج تهیه می کنم!
7️⃣ نخستین وام بانک جهانی در بخش بهداشت به مبلغ 141میلیون و چهارصد هزار دلار در سال 1372 در اختیار دولت قرار گرفت. این مبلغ عمدتا مصروف کنترل جمعیت شد و در اموری از قبیل «خرید وسایل مدرن ضدبارداری»، «تربیت نیرو در دوره های خارج از کشور» و «چاپ کتاب احکام تنظیم خانواده»!! هزینه شد.
8️⃣ سعید شیرکوند -اقتصاددان-: وام هایی که کشورهای مختلف از بانک جهانی میگیرند، هیچگاه رقم قابل توجهی نیست... این برای کشور وامگیرنده، نوعی اعتبار و ضمانت نامه تلقی میشود که می تواند به طور غیررسمی با استناد به آن، از کشورها یا شرکت های خارجی دیگر، تسهیلات بیشتری را دریافت کند.
9️⃣ مرحوم سیداحمد خمینی: دوستان انقلاب و نظام مرتبا حرص میخوردند و مضرات دریافت وامهای سنگین خارجی را گوشزد میکردند، اما آقایان در مصاحبه های خود دریافت هرگونه وجهی را از کشورهای خارجی تکذیب می کردند! اما حالا اعلام میشود که صحبت از 35 تا 40 میلیارد دلار!! بدهی است.
🔟 ایران در سال 71 به اهداف جمعیتی برنامه نخست توسعه دست یافته بود، با این وجود در سال 72 قانون تنظیم خانواده تصویب شد و کنترل جمعیت تشدید!در سال 73 گروهی از طرف دولت (ملک افضلی و...) با حضور در کنفرانس جمعیت و توسعه قاهره، تعهد دادند که رشد جمعیت ایران را به صفر!!! برسانند.
1️⃣1️⃣ توئیت ملیندا گیتس-همسر بیل گیتس و هماهنگکننده بنیاد ضدجمعیتی گیتس-:سریعترین کاهش نرخ باروری زنان در طول تاریخ جهان مربوط به ایران است،جایی که در دهه 1990 میلادی،محل بزرگترین کارخانه کاندوم جهان بوده است.
💢 جمعیت ایران با سرعتی وحشتناک در حال پیر شدن است،فقط به خاطر یک مشت دلار.
#اجتماعی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 از زندان آپارتاید به مذبح نئولیبرالیسم
✍️ #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 مگر ممکن است که فلان رسانه سوپرانقلابی در عرصه سیاست، تبدیل به تریبون نئولیبرالیسم در اقتصاد شود؟ مگر میشود که فلان شخصیت سیاسی انقلابی نامزد ریاست مجلس آتی، نگارش اکشن پلن! اقتصادی خود را به تفکر نئولیبرالی بسپارد که اخذ وام از صندوق بینالمللی پول را تئوریزه میکند؟ تجربه آفریقای جنوبی میگوید میشود...
🔻 در آفریقای جنوبی کسی نمیتوانست در انقلابی و مبارز بودن نلسون ماندلا تردیدی ایجاد کند.
❌ آزادی ماندلا از زندان، نماد پایان رژیم آپارتاید بود. اما کنگره ملی آفریقا به رهبری ماندلا برای اینکه رژیم حاکم، به شکل مسالمتآمیزی قدرت را واگذار کند، مذاکراتی را با فردریک دکلرک رئیس جمهور رژیم برای انتقال قدرت برگزار کرد. دکلرک در جریان مذاکرات، قدرت سیاسی را به طور کامل واگذار کرد و آپارتاید برچیده شد.
◾️ اما به موازات مذاکرات سیاسی، یک مذاکرات اقتصادی نیز در جریان بود و توجه زیادی هم جلب نمیکرد. دکلرک موفق شد با این عنوان که اقتصاد یک مسئله "فنی" است و تنها یک راه برای اداره اقتصاد وجود دارد و آن سیاستهای نئولیبرالی "اجماع واشنگتن" است، انقلابیون را متقاعد کند که طراحی پایههای اقتصادی نظام جدید را به اقتصاددانان "مستقل" رژیم حاکم، بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول بسپارند.
🔰 اینگونه بود که دولت جدید، در ریل نئولیبرالیسم قرار گرفت: الحاق آفریقای جنوبی به گات و پس از آن به سازمان تجارت جهانی را امضا و موانع واردات را برداشت. با اجرای سیاستهای صندوق بینالمللی پول، کنترل دولت از روی معاملات ارزی و ورود و خرج ارز برداشته شد و راه برای سوداگریهای ارزی و خروج سرمایه از کشور باز شد. دروازهها به روی سرمایههای خارجی گشوده شد تا بلکه خارجیها ثروت بیافرینند و تنگدستان با ریزهخواری از این ثروت، سهمی نصیبشان شود.
⭕️ خدمات دولتی و زیرساختهای کشور خصوصیسازی شد و داراییهای ملی که اقلیت سفید پوست تصاحب کرده بودند، مصادره نشد. آموزش مدیران نظام جدید نیز به تیمهایی از بانک جهانی سپرده شد تا نئولیبرالیسم درونیسازی شود. حتی رئیس بانک مرکزی و وزیر دارایی آپارتاید در مقام خود تثبیت شدند، چون اقتصاد یک مسئله "فنی" بود!
🔺 نتیجه این روند البته روشن بود: سال به سال به میزان فلاکت مردم آفریقای جنوبی افزوده شد. در نظام جدید ضدآپارتاید، نرخ بیکاری سیاهان دو برابر شد، دو میلیون نفر بیخانمان شدند، یک میلیون نفر از مزارع اخراج شدند، تعداد آلونکنشینها پنجاه درصد بیشتر شد، و آفریقای جنوبی به مقام نابرابرترین کشور جهان نائل آمد.
💢 آیا ماندلا و آزادیخواهان آفریقای جنوبی طالب چنین وضعی بودند؟ هرگز. همه ماجرا این است که ماندلا و یارانش معنی "آزادی سیاسی" را خوب میفهمیدند، اما هیچ فهمی از "آزادسازی اقتصادی" نداشتند. آنها گرگهای نئولیبرال را بیش از پیش "آزاد" کردند تا سیاهان ستمدیده از آپارتاید را که مست رهایی بودند، بدرند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
💬 #سعدالله_زارعی
🔴 مسئله کشتار مردم هند توسط حکومت و هندوهای افراطی
🔹 ایران تنها کشوری بود که در سطح بالاترین مقام سیاسی در دنیا توسط مقام معظم رهبری واکنش نشان داد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 مسئولان از ثبات بازار سرمایه حمایت کنند/ نباید اجازه دهیم نقدینگی به بازار ارز کوچ کند
✍️ #علی_سعدوندی
🔹واقعیت این است که اگر سال گذشته دچار مشکلات تورمی شدیدتر نشدیم به این علت بود که حجم بزرگی از نقدینگی به سمت بازار سرمایه هدایت شد.
🔻 وقتی بازده انتظاری یکی از بازارها بالاتر از سایر بازارها باشد طبیعی است که نقدینگی به سمت آن بازار حرکت میکند اما اگر بازاری بازده انتظاری بالاتری نداشت به طور سنتی در ایران سرمایه داران به سمت بازار ارز و طلا حرکت میکنند.
🔸 از آنجایی که ارز به عنوان لنگر اسمی تورم در اقتصاد ایران شناخته شده است، در صورت ورود نقدینگی به این بازار، اقتصاد وارد چرخه تورمی میشود. بارها این موضوع تکرار شده است، اما امسال اتفاق خوبی که در اقتصاد رخ داد این بود که نقدینگی به سمت بورس هدایت شد.
🔺با وجود این متاسفانه سهامهای کوچک و سهامهایی که از نظر بنیادی قوی نبودند، رشدهای نجومی داشتند که این تهدید بزرگی برای بازار و اقتصاد کلان محسوب میشود.
💢 لازم است که مسئولان به ثبات بازار سرمایه توجه داشته باشند و اقداماتی انجام دهند که مهاجرت نقدینگی از سهمهای کوچک و بیبنیاد به سمت سهمهای بزرگ و بنیاددار هدایت شود. در غیر این صورت متاسفانه باز هم شاهد بروز چرخه تورمی از طریق بازار ارز خواهیم بود.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 گل سرسبد مردم دنیا نیستیم اما با رسوایی غربیهای متمدن چه کنیم؟!
✍️ #حسین_رجایی
🔹در اوج بحران کرونا، انتخابات سراسری در فرانسه برگزار شد. به همین سادگی!؟ آن هم بعد از اینکه رسانه های فارسی زبان مواجب بگیر همین فرانسه و دیگر دوستان اروپایی و آمریکایی اش، نزدیک به یکماه در بوق و کرنا کردند که چرا جمهوری اسلامی با وجود چند مبتلای به ویروس کرونا، انتخابات مجلس را برگزار کرده است؟
🔻 رئیس جمهور فرانسه گفت: «برگزاری این انتخابات برای اطمینان یافتن از تداوم دموکراسی در کشور ما ضروری است.» پس انتخابات با وجود بیش از چهار هزار مبتلای به ویروس کرونا در این کشور، برگزار شد. آن هم نه انتخاباتی همانند انتخابات مجلس که لغو آن مستوجب هزینه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی غیرقابل محاسبه باشد. انتخابات محلی شهرداران و شوراهای شهر!!
🔸 از آن جالبتر شاید سخنان نخست وزیر انگلیس است. بوریس جانسون گفت: «بسیاری از خانواده ها عزیزانشان را از دست خواهند داد ... ولی نه برگزاری رویدادهای عمومی همانند مسابقات ورزشی را تعطیل می کنیم و نه مدارس را ... مشورت های علمی نشان می دهد تداوم برگزاری این رویدادها تأثیر اندکی بر شیوع ویروس خواهد داشت.»
❇️ باورتان میشود!؟ قریب یکماه است رسانه خاندان سلطنتی انگلیس، بی بی سی فارسی یقه خود را پاره کرده است که جمهوری اسلامی با برگزاری انتخابات، قرنطینه نکردن قم و بقیه شهرها، تعطیل نکردن کشور و ... به مردم خود خیانت کرده است. آیا ایرانیان خارج نشین مواجب بگیر غرب و دنباله های داخلی شان، بعد از این رسوایی دیگر می توانند سر خود را بالا بگیرند!؟
❌ نخست وزیر انگلیس، تعطیلی و قرنطینه را غیرعلمی می داند. رئیس جمهور فرانسه برگزاری انتخابات را بااهمیت تر از افزایش شیوع کرونا در کشورش قلمداد می کند. رئیس جمهور آمریکا در دو هفته اول شیوع، کرونا را یک مسئله بی اهمیت می دانست که حفظ اقتصاد آمریکا به آن ارجحیت دارد
🔺 آنوقت مواجب بگیران همین کشورها، از مصیح علی نژاد گرفته تا سالومه سیدنیا، چند هفته هست به مردم ما می گویند جمهوری اسلامی خیانت بزرگی کرده نه تنها به مردم خودش بلکه به همه مردم دنیا!
💢 حال آنکه کشور ما مدارس و دانشگاه ها را در همان هفته اول تعطیل کرد و به دنبال آن اجتماعات و رویدادهای عمومی را لغو نمود و حتی اماکن زیارتی را بست. تمامی این اقدامات وقتی انجام شد که تعداد مبتلایان به چند ده نفر هم نمی رسید. اکنون چگونه است که اروپایی ها و آمریکایی ها با وجود چند هزار نفر مبتلا هم به داد مردم خود نمی رسند!؟
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
نظر شما #مخاطبان عزیز در مورد "جنگ بیولوژیک بودن انتشار کرونا" چیست؟
anonymous poll
و یا طبق این تحلیل موافق نظریه حمله بیولوژیک بودن کرونا هستید: https://t.me/kh_enghelab/23277 – 11
آیا مانند این تحلیل آن را فقط یک احتمال غیر قابل اثبات میدانید: https://t.me/kh_enghelab/23223 – 8
یا مانند این تحلیل مخالف نظریه حمله بیولوژیک بودن کرونا هستید: https://t.me/kh_enghelab/23272 – 4
خیابان انقلاب
🔴 در باب ولع خرید و خالی شدن سوپرمارکتها
✍️ #حامد_قدوسی
🔹 در این یکی دو روزه احتمالا عکسهای زیادی از قفسههای خالی سوپرمارکتها در کشورهای مختلف و انواع و اقسام تحلیلها در مورد آنها خواهیم دید. ولی دقت کنیم که در تحلیل روانی و نقد اینکه چرا مردم این روزها این قدر زیاد میخرند - خصوصا محصولاتی که فراوان است و خراب نمیشود - و تحلیل ناپایداری سیستم و امثال آن زیادهروی نکنیم.
❌چند نکته در این رابطه:
1️⃣ خالی شدن قفسهها لزوما نشانگر بحران و قحطی نیست. بلکه بیشتر نشانه آن است که تقاضا موقتا بیش از موجودی انبار رایج فروشگاهها بوده است. فرض کنیم غذای مردم «عدس» است و هر شهروندی هر سه روز یکبار برای خرید یک کیلو عدس به بقالی میرفته است. امروز ناگهان «همه شهروندان» تصمیم میگیرند که به جای یک کیلو عدس، پنج کیلو عدس بخرند تا برای ۱۵ روز غذا داشته باشند. طبیعی است که عدس موقتا و روز اول کمیاب خواهد شد ولی اگر چند روز به مشاهداتمان فرصت بدیم (کمابیش به اندازه چرخه خرید طبیعی افراد)، همه به عدس مورد نیازشان خواهند رسید. به زبان ریاضی «انتگرال مصرف عدس کل جامعه» عوض نشده و فقط توزیع زیرسطح آن به سمت روزهای اول جا به جا شده است.
2️⃣ به نظرم بخشی از تمایل مردم برای خرید زیاد در این روزها از این ناشی میشود که بتوانند چند هفته خانه بمانند. اتفاقا در شرایط کرونا، خرید انبوه محصولاتی که فراوان یا کممشتری هست - و در نتیجه باعث کمیابی برای بقیه نمیشود- از یک طرف به نفع جامعه است چون باعث «کاهش دفعات مراجعه به فروشگاهها» و در نتیجه کمکردن چگالی جمعیت و تعاملات اجتماعی میشود. ولی از طرف دیگر باعث افزایش «ازدحام جمعیت در روزهای اول» میشود که اثر منفی از جهت افزایش احتمال انتقال دارد.
3️⃣ ازدحام هم راهحل دارد: ساعتهای کار فروشگاهها را موقتا طولانی کنیم و افراد را تشویق کنیم که در ساعتهای خلوت مراجعه کنند و مثلا در این راه از فناوری اطلاعات (برای نشان دادن حجم مشتریان مغازهها) یا حتی قیمتگذاری شناور برخی اجناس در ساعتهای مختلف استفاده کنیم. با روشهای سادهای میتوان ازدحام را روی زمان بیشتری در طول روز شکست و جلوی اثرات منفی آن را گرفت.
4️⃣ اینکه مردم محصولات ناسالم را زیاد میخرند لزوما خیلی «غیرعقلانی» نیست: افراد ریسک چند هفته تغذیه با بیسکویت یا کمپوت یا سوسیس خشک را با ریسک بیرون آمدن چند باره از خانه برای خرید محصولات تازه و سالم را مقایسه میکنند و احتمالا تصمیم درستی میگیرند. کاهش دفعات خرید هم به نفع افراد و هم به نفع جامعه است.
5️⃣ طبعا خواهید گفت که ولی خرید انبوه خودش محصول دیدن خرید دیگران و ترس از کمیابی است. بلی احتمالا این فرآیند ذهنی خیلی افراد است ولی به بند شماره یک مراجعه کنید: صرف دیدن صفها نمیتواند «کمبود» ایجاد کند چون برای بیشتر کالاها «جمع تقاضا» و «جمع عرضه» در طول چند روز آینده با هم برابری خواهند کرد.
6️⃣ تحلیل ما البته در مورد کالاهای ضروری واقعا کمیاب مثل ژل ضدعفونی - که تقاضای جدید آنها خیلی بیشتر از ظرفیت معمول زنجیره توزیع است - اعمال نمیشود و داستان آنها جدا است. این کالاها با سطحی از «تقاضای جدید» مواجه هستند که بسیار فراتر از ظرفیت عادی عرضه است.
7️⃣ به نظرم نظام توزیع آنلاین چه در دوره بحران و چه پس از آن محبوبیت بیشتری کسب خواهد کرد و یکی از برندگان بحران کرونا خواهد بود. خصوصا اگر خطر بیماری همچنان باقی بماند، صنعت توزیع مواد تازه (مثل مواد غذایی) رونق زیادی خواهد گرفت.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 واکنش جامعةالمصطفی به اظهارات واهی و تفرقهانگیز مولوی عبدالحمید
💬 #خبرگزاری_حوزه
🔹 روابط عمومی جامعةالمصطفی با صدور بیانیه ای به اظهارات مولوی عبدالحمید و سوءاستفاده از این موقعیتها و نسبت دادن این گونه حوادث به اعتقاد یا عملکرد مردم ایران و نظام اسلامی واکنش نشان داد که متن این بیانیه به این شرح است:
🔻 اخیراً فیلم کوتاهی از سخنان جناب آقای مولوی عبدالحمید منتشر شده که حاوی القای شبهاتی است که لازم دیده شد نسبت به آنها توضیح داده شود.
🔸 ایشان به کدام دلیل ادعا کرده اند که منشأ شیوع ویروس کرونا در ایران، دانش پژوهان چینی المصطفی بودهاند؟
✅ آیا مدرکی به جز ادعای رسانههای معاند در این زمینه وجود دارد؟
❌ آیا تاکنون هیچ مقام رسمی چنین ادعایی را تأیید کرده و آیا مدرک و مستندی در این زمینه ارائه شده؟
◾️ انتظار میرود یک عالم دینی در بیان مطالب خود دقت بیشتری داشته باشد.
🔰 به چه دلیل ایشان حضور طلاب اهل سنت در مراکز آموزشی المصطفی را مغایر با سیاست تقریب مذاهب اسلامی شمردهاند، حال آن که این حضور، خود نشانه ای از سیاست تقریب مذاهب است.
برنامه های آموزشی المصطفی برای این عزیزان مبتنی بر فقه و کلام اهل سنت و البته با رویکرد تقریبی و اعتدالی و در مقابل سیاست تکفیری و افراطی است که متأسفانه در برخی مراکز دیگر شاهد آن هستیم.
❇️ این ادعای شستشوی مغزی دانش پژوهان، اهانت به صدها فاضل و عالم اهل سنت که مدارج علمی برجستهای را واجد بوده و هستند و در عین حال، برای طی مراحل تحصیلات تکمیلی و به ویژه دوره دکتری تحصیل در المصطفی را برگزیده اند، نیست؟
🔺 ابتلائات الهی همواره برای همه انسانها در طول تاریخ بوده است و به یاری خداوند، ملت ما از این ابتلا هم مانند دیگر آزمایش ها سربلند عبور خواهد کرد.
💢 سوءاستفاده از این موقعیتها و نسبت دادن این گونه حوادث به اعتقاد یا عملکرد مردم ایران و نظام اسلامی، مصداق روشن ناسپاسی است. البته یقیناً برادران و خواهران اهل سنت ما به خوبی به این مسائل وقوف دارند و حامیان پشت پرده اختلاف افکنی مذهبی در ایران عزیز را می شناسند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 بوروکراسی و بی تدبیری؛ مانع توزیع ماسک ها و وسایل احتکار شده!
✍️ #داود_مدرسی_یان
🔹 برای توزیع ماسک های احتکار شده، باید تصمیم جنگی گرفته شود
🔻 احتمالاً برای شما هم این سؤال مطرح است که اجناس و کالاهایی که احتکار شده اند و مقامات مسئول مدام از کشف انبارهای آن ها خبر می دهند، چگونه وارد بازار می شوند که مردم نمی بینند؟ چرا با ورود این اجناس و کالاهای احتکار شده، بازار تکانی نمی خورد؟ قیمت ها پائین نمی آید؟
🔸 اخبار کشف انبارهای بزرگ با ده ها میلیون ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی کننده و غیره، طی چند هفته اخیر بارها از صداوسیما و سایر رسانه ها توسط مراجع مسئول منتشر شده است. اما مردم را خوشحال نکرد و نتیجه مطلوبی هم در بازارها و داروخانه ها و منازل مردم و مراکز درمانی نداشته است!
❇️ خیلی خلاصه بگویم؛ روند بررسی گزارش ها و پرونده های احتکار یا گرانفروشی و...، اعم از اخذ گزارش کارشناسی از سازمان های بازرگانی، صدور رأی بدوی، واخواهی، تجدیدنظر خواهی و تجدیدنظر در شعبات عالی مجموعاً چندین ماه طول می کشد تا بخواهد حکمی اجرا شود و کالای احتکار شده در بازار توزیع شود!
🔰 به نظر شما بعد از این چندماه چه اتفاقی می افتد؟! بازار تنظیم خواهد شد؟ آن کالای احتکار شده با قیمت روز اول به دست مردم می رسد؟ سهم دخالت ها، فشارها و نفوذ مافیا، سرمایه داران، اصناف، مسئولین صمت و بازرگانی و ... در روند پرونده ها چقدر است؟!
✅ به دلیل اینکه این روند و پروسه پرونده ها، زمان بر است و چند ماه طول می کشد و قوانین تعزیرات مربوط به سال 67 است و بعد از 30 سال جوابگو مسائل جدید نیست و همچنین رسیدگی به این پرونده ها ذیل وزارت دادگستری است و دولتمردان و مسئولین صمت و اصناف براحتی می توانند در روند رسیدگی ها دخالت نمایند، بهتر است مسئله کشف کالاهای احتکار شده و قاچاق به یکی از اولویت های اصلی مجلس جدید تبدیل شود.
⭕️ مجلس آتی باید برای این پروسه طولانی و بوروکراسی ناامید کننده فکری اساسی کند. بروز کردن قوانین تعزیرات، حذف و اضافه مواد و تبصره ها، طرح یک ایده نو، شفافیت این روند، گردش آزاد اطلاعات پرونده ها، تغییر و تحول شبکه توزیع کالا، شفافیت شبکه توزیع و ... جزو مسائلی است که مجلس یازدهم باید بطور اساسی آنها را حل نماید.
◾️ اما تا تشکیل مجلس آتی چه باید کرد؟ به نظر می رسد شورای عالی هماهنگی اقتصاد یا همان شورای هماهنگی سران سه قوه، می بایست یک تصمیم جنگی برای این شرایط جنگی اتخاذ کنند.
🔺 اکنون که با بحران کرونا روبرو هستیم انتظار می رود مقادیر بزرگ ماسک و دستکش و سایر اقلام احتکاری کشف شده به صورت فوری و رایگان و با ساز و کاری شفاف از طریق شبکه های توزیع مردمی و دولتی(نه انحصاری!) بین مردم و مراکز درمانی توزیع شوند.
💢 تشکیل پرونده و بررسی و صدور رأی و ... برای شرایط عادی است، در شرایط جنگ هیبریدی هیچ مدیر عاقلی تصمیمات عادی نمی گیرد! شرایط جنگی، تصمیم جهادی، انقلابی و فوری می خواهد!
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 مافیا
✍️ #علی_مهدیان
🔹 شبکه سلامت صدا و سیما مدتی است مسابقه ای را بر اساس بازی مافیا طراحی کرده است. بازی مافیا که ظاهرا اول بار توسط یک نفر اهل شوروی به نام دیویدف ساخته شد و سپس در اروپا و آمریکا نیز با استقبال روبرو شد، ویژگیهای مهمی دارد.
🔻 در این بازی که شرکت کنندگان به دو گروه مافیا و شهروند تقسیم میشوند، همه چیز در قالب یک جامعه و شهر طراحی شده است. افراد با هم تعامل میکنند و گفتگو میکنند و یک زندگی جمعی بر اساس یک نظام روابط خاص را تمرین میکنند.
🔸 قصد توضیح بازی را ندارم. اما چند نکته در این بازی برایم مهم بود.
1️⃣ در این شهر همه به هم شک دارند. اصل اولیه در روابط اجتماعی بر بی اعتمادی به یکدیگر است.
2️⃣ گروه مافیا باید خوب بلد باشند پنهان کاری کنند و دروغ بگویند و فیلم بازی کنند. هر کس بهتر پنهان کاری کند موفقتر است.
3️⃣ شهروندان باید بلد باشند بر اساس ظن و گمان تصمیمهایی بگیرند که باعث نابودی یک نفر در شهر میشود.
4️⃣ نیروی منفی در شهر خودآگاه و با چشمان باز است و با علم عمل میکند ولی نیروی خیر در جهل و نادانی و بین ظن و گمان دست و پا میزند.
❌ این یک سبک زندگی و تعامل شهری است که شما بارها و بارها با لذت تماشا میکنید و بعد خودتان یاد میگیرید و در آن بازی گری میکنید. بازی در شهری پر از سوء ظن پر از پنهانکاری پر از انفراد و جدایی و پر از دروغ.
◾️ این شهر غربی است. عموما مجری به بازیگران میگوید کلمات انگلیسی به کار نبرند. چون بازی کلا وارداتی است. اما مهم نیست اگر کلمات فارسی با بسم الله و اعوذبالله هم به کار ببرند، این شهر پر از فردیت و جدایی، نماد شهر دینی ما نیست.
🔺این مسابقه دانسته و نادانسته، تلاش میکند فراگیر کند شهر غیرولایی را. شهر ولایی پر از اعتماد و فهم و کشف و اعتماد و رفاقت حقیقی عالمانه است. در شهر ولایی این جریان حق است که میفهمد و ارتباطات مردم بر اساس محبت حقیقی و اعتماد واقعی شکل میگیرد، باطل به جهل و سوء ظن آمیخته است. شب و روز هر دو محل بروز حقیقتند نه پنهانکاری و نفاق.
💢 من متاسفم برای صدا و سیما که نمیفهمد. متاسف ترم که در دوران جدایی های کرونایی باید شاهد تمرین جدایی قلوب باشم در قالب ترویج این بازی آنهم در شبکه سلامت. متاسفم از این همه خطا پشت خطا. از این همه تقلید مشمئز کننده از غربی ها. در همه حوزه ها حتی بازیهای جمعی خانوادگی و دوستانه.
#فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 تجمع و شکستن درب حرم ریشه در تفکر جدایی دین از سیاست دارد
✍️ #حسین_کاظم_زاده
🔹 تفکر جدایی دین از سیاست که بارها حضرت امام و رهبری در مورد آن هشدار داده اند، دین را عملا به حاشیه زندگی اجتماعی مردم می برد و برای همان حواشی گریبان خود را چاک می زند.
🔻 این تفکر متوجه نیست که رعایت نکات بهداشتی و درمانی عملی صالح است و بی تفاوتی نسبت به آن گناه و سیئه محسوب می شود. آیینی که به بهداشت و سلامت مردم توجهی نداشته باشد، زندگی مردم را نیز نمی تواند سامان دهد.
🔰 برای این تفکر، بسته شدن درب حرم به خاطر حفظ سلامت مردم، یک فاجعه است، در حالی که شریعت و فقه ما حفظ جان مؤمنین را از اوجب واجبات می داند.
🔸 این جماعت از دین تنها به یک سری مناسک ظاهری توجه دارند، به همین دلیل وقتی قرآن را بر نیزه می بینند فریاد وا اسلاما سر داده و به راحتی فریب جبهۀ دشمن را خورده و قدرت فهم باطن دین و تصمیمات قرآن ناطق عاجزند.
🔺 امروز به بهانۀ حفظ حرمت حرم اهل بیت (علیهم السلام)، درب آن را شکستند!!! مایۀ آبروریزی و وهن دین و تشیع شده و دل امام زمان(عج) را خون کردند. حسابشان با صاحب حرم.
💢 مردم عزیزمان که شیفتۀ زیارت اهل بیت هستند و حقا دوری از حرم اهل بیت برایشان سخت است، در تلاشند تا با رعایت اصول بهداشتی و عدم حضور در اجتماعات، زنجیرۀ این ویروس منحوس را قطع کرده و آن را از کشور ولایی مان بیرون افکنند تا بار دیگر حرمین شریفین از امواج مردم لبریز شود. به امید آن روز.
#فرهنگی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 درسهای الکل و ماسک
✍️ #محسن_جلالپور
🔹 به فاصله چند ساعت پس از اعلام رسمی وزارت بهداشت مبنی بر شیوع کرونا در ایران، قیمت ماسک افزایش پیدا میکند و مردم در شبکههای اجتماعی شروع به انتشار مطالبی علیه «سودجویان» میکنند که قیمت ماسک را از ۵ هزار تومان به ۱۰ هزار تومان و ۲۵ هزار تومان افزایش دادهاند.
🔻 پس از بالا گرفتن این اعتراضها، وزیر بهداشت در تلویزیون ظاهر میشود و اعلام میکند قیمت ماسک به هیچ عنوان نباید افزایش پیدا کند و با متخلفان به شدت برخورد خواهد شد. مدتی بعد که متوجه میشود کسی به حرفش گوش نکرده، با تلویزیون مصاحبه میکند و میگوید: «ماسکها در اختیار یک مشت دلال پدرسوخته مفتخور قرار گرفته است.»
🔸 از زمانی که دولت این موضع را میگیرد و بازرسان خود را به بازارها میفرستد، دو اتفاق رخ میدهد: خیلی از تولیدکنندهها انگیزه تولید ماسک را از دست میدهند و داروخانهها ترجیح میدهند خود را از این مناقشه دور کنند و به همین دلیل عرضه ماسک را متوقف میکنند.
❇️ نتیجه اینکه امروز برای خرید ماسک نباید به داروخانه مراجعه کنید چون هیچ داروخانهای حاضر به عرضه این کالای پرحاشیه نیست، اما اگر نیاز مبرم دارید باید ریسک کرده و از کنار خیابان یا دستفروشهای مترو تهیه کنید.
❌ الکل اما کالای دیگری بود که دولت سیاست نسبتا خوبی در برابر آن گرفت یا شاید بهتر است بگوییم در تله قیمتگذاری و سرکوب قیمت آن نیفتاد. به یاد ندارم اتانول قیمتگذاری شده باشد یا اینکه اگر قیمتی تعیین شده، دولت روی آن پافشاری داشته باشد.
◾️ کاری که دولت کرد این بود که به جای قیمتگذاری الکل میوه، موانع تولیدش را از میان برداشت و تولید آن را بهصورت رسمی آزاد کرد. قطعا زمانی که با افزایش تقاضای ماسک، قیمت آن هم افزایش یافت، الکل هم وضعیت مشابهی پیدا کرد اما هیچ وقت نشنیدیم که کسی الکل را احتکار کرده باشد.
🔰 چون در مدت زمان اندکی پس از آزادسازی تولید الکل، کارگاههای زیادی که در اقتصاد زیرزمینی فعالیت میکردند بلافاصله سر برآوردند و محصولات خود را وارد بازار کردند حتی کارخانهای که به مدت چهار دهه فعالیتش متوقف بود، مجددا شروع به کار کرد.
🔺 به این ترتیب اگر داستان ما و کرونا تا ابد ادامه پیدا کند، الکل در همه فروشگاهها به وفور پیدا خواهد شد، اما ماسک همچنان نایاب خواهد بود. این یک واقعیت است که وقتی دولت به هر دلیلی میخواهد بازاری را کنترل کند یا قیمت آن را به سود مصرفکننده پایین نگه دارد، همه را متضرر خواهد کرد.
💢 نتیجه کنترل قیمت ماسک توسط دولت نایاب شدن است و ثمره آزادسازی تولید الکل، عرضه فراوان و در دسترس بودن این کالا و در نتیجه ارزان شدن قیمت آن است.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 انتقاد کرونایی شرق از روحانی و جهانگیری
💬 #روزنامه_جوان
🔹 عملکرد ضعیف رئیس جمهور در مواجهه با مسئله کرونا حتی صدای روزنامههای اصلاحطلب را نیز درآورده است. به عبارت دیگر نارضایتی افکارعمومی از نوع رفتار رئیس جمهور در مواقع بحرانی، آنقدر ملموس شده است که حتی رسانههای حامی دولت نیز نمیتوانند آن را انکار کنند.
🔻 روزنامه شرق که همواره از مدافعان سرسخت دولت و شخص رئیس جمهور بوده است، روز گذشته در گزارشی با عنوان «کنترل از راه دور؛ رئیسجمهوری روزهای کرونایی را چگونه میگذراند» نوشت:
✅ «روحانی در روزهایی که کرونا همه کشور را فرا گرفته، اجازه تعطیلی مراکز دولتی را نداد و حتی در اولین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که روز سهشنبه ششم اسفند برگزار شد، گفت: “ از روز شنبه همه روالها با صورت عادی خواهد بود... ” سخنانی که با انتقادات زیادی مواجه شد... موج انتقاد به کمکاری رئیسجمهور و دولت کم نشد،
◾️ برخی نمایندگان مجلس از روحانی خواستند که شخصاً ریاست جلسات ستاد ملی کرونا را برعهده بگیرد».
🔰 «من از عملکرد دولت آقای روحانی در مواجهه با کرونا چندان تعجب نکردم، زیرا در حوادث طبیعی پیشین مانند سیل و زلزله نیز همینطور عمل کرده بود. دولت دچار نوعی لختی و کندی در تصمیمگیری در سطوح بالا و تصمیمهای جدی و مهم است و معمولاً دیر اقدام میکند و وقتی هم که اقدام میکند، آنقدر آرام عمل میکند که تا به خودش بیاید، حادثه تمام شده و پیامدهایش را بر جای گذاشته است.
⭕️واقعیت این است که مسئولیتپذیری مسئولان دولت بسیار ضعیف است... به اجمال میتوان گفت دولت عملکرد مناسبی در حوادث ندارد».
🔺«آقای جهانگیری در مقطع کنونی چه میکند؟ او از ابتدای موضوع کرونا هیچ حضوری در مدیریت امور نداشته است.
💢 روحانی هم که میگوید هفتهای یک بار در جلسه مقابله با کرونا شرکت میکند. چرا باید وزیر بهداشت مسئول ستاد مقابله با کرونا باشد؟ در تمام کشورها مسئول چنین ستادی بالاتر از وزیر بهداشت است.»
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 السلام علیک یا غریب الغرباء
✍️ #وحید_جلیلی در رابطه با اتفاقات روز گذشته در قم و مشهد نوشت:
🔹به خیال خود درهای حرم را از کربلا تا قم و مشهد به روی اهل بیت بستهاند؛ روزگاری دراز؛ خصوصاً از شروع نهضت خمینی اعلام کردهاند که اجازه نخواهند داد ائمه؛ وارد جامعه و جهان امروز بشوند. اجازه نخواهند داد خدای ناکرده فریاد استکبار ستیزی ائمه و شیعیان واقعیشان لرزه به جان طواغیت و یزیدیان زمان از لندن تا واشنگتن تا تلآویو بیندازد.
🔻 حالا همانها که قرنهاست ائمه را و مکتب را محصور میخواهند، با فحشهای رکیک، حصارهای حرم رضوی را میشکنند که امام را از محاصره دربیاورند!
🔸یا اشباه الرجال و لارجال حلوم الاطفال و عقول ربات الحجال
❌ این شمایید که همچون سلف فاسدتان امام را محاصره کردهاید و مکتب اهل بیت را در چنبر کاخها و کافههایتان اسیر میخواهید. و این جمهوری اسلامی است که درهای حرم را به جهان معاصر گشوده و پرچمهای اهل بیت را در سراسر جهان به اهتزاز درآوردهاست.
◾️ وحشت امروز شما و اربابانتان از بسته شدن چند در چوبی و فلزی نیست. از باز شدن درهای جهان به روی مکتبی است که هفتصد سال سعی رنسانسیهای لائیک در القای تقابل "علم و دین" و "معنویت و عقلانیت" را نقش بر آب کردهاست. مکتب اهل بیتی که کهف الوری هستند چون ذویالنهی و اولیالحجایند.
🔰 همانان که در حوادث واقعه شیعیان خویش را نه به جماعت اشرا و بطرا یا کاسه لیسان ملکه الیزابت، که به فقهای حافظ دین، توصیه کردهاند. بی بی شما همان است که صبح و شام، در لندن عربدههایتان را اکو میکند.
❇️ به بی بی سیتان خوش باشید؛ شما را چه به بی بی دو عالم که غبار مرقد پنهانش سرمه چشم خواجه نصیرها و احمدی روشنهاست.
🔹عالم آل محمد(ص) در حلقه جهل شما و مکر اربابانتان؛ غریب الغربا خواهد بود و جرم جمهوری اسلامی آن است که این حلقه را شکسته است.
◾️اگر مالک اشتر شیعه است؛ ربیع بن خثیم کیست و اگر قاسم سلیمانی؛ حیدری است شما کیستید قاذورات!
🔸ملالی نیست. در کرنای جهل و سرنای غیظتان بدمید!
⭕️ حیدرحیدرتان که طنینی شیرین در گوش اهل نکراء دارد؛ همان قرآنهای بر سرنیزه است که خاطره تلخش قرنهاست شیعه را سوگوار مظلومیت علی کرده است.
❌ خواب دیدهاید اما حضرات! این شیعه صفین و نهروان دیده را؛ عربدههای جاهلانِ عمروعاص فریفته؛ خواب نتواند کرد.
✅ مشهدیها هم، شما را خوب به یاد دارند؛ روزی که در کنار مأمون به تشییع علی بن موسی آمده بودید و از همه بیشتر جزع و فزع میکردید تا مگر تفکر جاهلی"مسمومتان" را پنهان توانید کرد و ما اگر آن روز فریب شما را میخوردیم، امروز نام این شهر "مشهد" نبود که قرنهاست به قامت ایستاده تا فریبکاران و فریب خوردگان را رسوا کند؛
🔺 آنها که میخواستند ثامن الحجج را نه شهید و شاهدی برای تمام جهان و تاریخ، که مردهای معرفی کنند که هارون، نزدیکترین مسلمانان به اوست چون به کنارههای ضریحش چسبیده است!
💢 به حمایت بی بی لندنیتان دل خوش نکنید؛ شیعیان عالم آل محمد (ص) نخواهند گذاشت، مامونیان دیگر بار پرچم عزا بلند کنند.
#سیاسی #فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 ریشههای ماجرای قم
✍️ #داود_مدرسی_یان
1️⃣ ماجرای قم دل همه ما را بدرد آورد؛ اما نباید با انتساب این حادثه به دشمن یا به جریان صادق شیرازی، ته ماجرا را در آورد! باید این مسئله بدرستی نقدوبررسی شود و سهم هر مسئول و نهاد و جریان روشن شود. سهم نظام، دولت، مراجع و علما، رسانهها و جریانات باید به تفکیک گفته شود.
2️⃣ از روز اول شیوع کرونا چند مسئله برای عموم مردم و جریان مذهبی بدرستی تبیین و حل نشد. عدهای میگفتند این بیماری مهم نیست، عدهای میگفتند چیزی نیست با آب شلغم حل میشود، عدهای میگفتند کار صهیونیسم است تا حرمهای مطهر و مساجد تعطیل شود.
🔹عدهای میگفتن نظام سلامت و پزشکی کشور زیر نظر سازمان جهانی بهداشت زیر نظر صهیونیستهاست و دستورات آنها را اجرا میکند! عدهای میگفتند طب جدید پاسخگو نیست و فقط به دستورات طب سنتی یا اسلامی دل بسپرید! عدهای میگفتند دینی که نتواند معجزه کند بدرد نمیخورد!
3️⃣ از طرفی دستورات تعطیلات تجمعات هم بیشتر نصیب مساجد، هیئات، حرمها و مراسمات مذهبی شد، دولت هم با استاندارد دوگانه بازارچهها و برنامههایی مثل دورهمی و پاساژها و ... را تعطیل نکرد اما نماز جمعهها، حرمها و هیئات و مساجد تعطیل شد.
4️⃣ در این بین، باز عدهای از مذهبیها تحت تاثیر این مسائل قرار گرفتند که بله، دولت فقط تجمعات مذهبی را تعطیل کرده، وزارت بهداشت هم تحت تاثیر صهیونیستهاست، رهبری هم مجبور شده دستور بدهد که به دستورات بهداشت گوش دهید! مراجع تقلید و علما بجز دوسه نفر سکوت کردند و ... .
❌ با این مسائل، معلوم است عدهای جلوی تعطیلی حرم سینه سپر میکنند و روضه میخوانند و گریه میکنند!
5️⃣ متاسفانه مراجع بزرگوار تقلید، علما و روحانیت اصیل در تبیین این مسئله برای مردم کم گذاشتهاند که: "تعطیلی تجمعات مذهبی، برای عبور از این بحران یک تصمیم دینی است و دین ما عقلانی است".
❇️ اینکه امثال من فعال رسانه بیایم بنویسم دین اسلام عقلانی است، تعطیلات تجمعات یک دستور دینی و عقلی است، شاید کمی تاثیر داشته باشد اما تبیین این مسئله ساده برای مردم وظیفه مراجع و علما و بزرگان و روحانیت است و پذیرش بالاتری دارد اما این تبیین بصورت یکدست و پررنگ انجام نشد! در نتیجه، جریانی مثل جریان صادق شیرازی هم از این ماجرا سوءاستفاده میکند.
6️⃣ اگرچه به رفتار دولت در این زمینه نقد وارد است ولی چرا برای مردم تبیین نمیشود که حتی در تعطیل کردن باید مصالح مردم و کشور در نظر گرفته شود. تعطیلی اقتصاد کشور بطور کامل و تعطیلی ادارات و تولیدیها امکان پذیر نیست. نباید برخی تعطیلی حرم را با تعطیلی بازار مقایسه کنند.
7️⃣ باید دوقطبیهایی چون علم و دین، عقل و دین، طب جدید و قدیم و ... برای مردم حل شود. اینها باید تبیین شود تا یک جریان نفوذی نتواند سوءاستفاده کند. تعطیلی حرم حضرت معصومه برای همه ما ناراحت کننده است و عدهای مردم در این فضای مشوش درست و غلط را نمیتوانند تشخیص دهند؛ اینها به تبیین بزرگان نیاز دارد.
#سیاسی #فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f