🔴 انتخابات آمریکایی؛ انتظارات ایرانی!
✍️ #عزیز_غضنفری
🔹 اینکه همه نظام¬های سیاسی تحت تاثیر رخدادهای بین¬المللی قرار می گیرند، طبیعی است. اینکه حکومت¬ها در مقابله با رخدادهای خارج از مرزهای خود به واکنش و اتخاذ سیاست¬هایی روی می آورند نیز امری بدیهی است.
🔸 بالطبع جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست، اما درباره رابطه جمهوری اسلامی و متغیرهای جهانی وضعیت از جهتی دیگر متفاوت است.چرا که در ایران از سوی یک تفکر خاص، پیشرفت که اصالتا امری درون زاست،متوقف بر تحولات خارجی شده است.این روزها که در آستانه انتخابات آمریکا قرار گرفته¬ایم به طرز بی¬سابقه و غیرمعمول جمع زیادی منتظرند تا بلکه نتیجه انتخابات آمریکا مشکلات اقتصادی کشور را رفع نماید!
✅ جدای از اینکه انعکاس این موضوع تا چه اندازه در رسانه های کشور پوشش داده می شود، اما واقعیت آن است که هیچ گاه به اندازه وضعیت کنونی برای کف جامعه مسائل مربوط به انتخابات آمریکا حائز اهمیت نبوده است.
🔹 سخن این نیست که حاکمیت به قضایای خارجی توجه نکند یا اینکه آن پدیدها برای مسئولین حکومت و جامعه جامعه اهمیتی نداشته باشد.
🔸 نکته اساسی آن است تحت تاثیر فضاسازی رسانه¬ها و با پر رنگ شدن نگاه مردم ایران به تحولات آمریکا برای حل مسائل داخلی، فضای جدیدی در جامعه ایرانی رخ خواهد داد که به شکل یک موج پرقدرت و پرفشار معادلات سیاست در ایران را تا انتخابات۱۴۰۰ تحت تاثیر قرار می¬دهد.
✅ این وضعیت اولا اقتصاد کشور را به گروگان خواهدگرفت، ثانیا انتخابات۱۴۰۰ ایران را در مسیری مبتنی بر احساسات و پیش¬فرض های غیرواقعی قرار خواهد داد و در نهایت قدرت کنش¬گری، بخش سیاسی کشور را برای طراحی سناریوهایی مبتنی بر منافع ملی از بین خواهد برد.
🔹 راه علاج در شرایط فعلی چندان ساده نیست. تلقی ایجاد توسعه در ایران به خارج و حل مسائل از این طریق، عقبه فکری طولانی دارد. برخی ناکارآمدی ها و سیاست ها نیز در این باره نقش تعیین کننده دارند. شاید اصلی ترین عامل نیز همین باشد. با این حال اما در کوتاه مدت باید کارهایی کرد.
🔸 مثلا در خصوص نحوه مواجهه با پیروزی احتمالی بایدن، بخش سیاسی کشور هیچ گونه سیگنال غلطی نباید به طرف پیروز در انتخابات آمریکا منتقل کنند. از طرف دیگر رسانه های ایران و جامعه تحلیل گر کشور، ضرورت دارد فضای مطلوب و مورد نیاز را برای افکار عمومی ترسیم کنند.
💢 در اینجا کم¬اثر کردن آثار سیاسی و روانی انتخابات آمریکا در بخش های مختلف کشور مورد نظر است. مهم ترین و راهبردی ترین توصیه اما، طراحی و پی¬گیری ابتکارات ایرانی برای پیشرفت کشور و حل مسائل اقتصادی و معیشتی است.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
8.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 حتی ژنرال ماتیس هم پی برده بود که برای حل مشکلات باید با ایران کار کرد!
💬 #ویلیام_لوئرز
🔹 از حمله صدام به ایران پشتیبانی و چشم بر بمباران شیمیایی ایران بستیم...!
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
🔴 انتخابات امریکا و کارنامه خالی بانیان تحریم
✍️ #احمد_بنافی
🔹 در حالی که تنها سه روز بیشتر تا انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر آمریکا باقی نمانده است دونالد ترامپ در این رقابت سخت با جو بایدن زیر شدیدترین انتقادها قرار گرفته است. منتقدان، ترامپ را به شکست استراتژی فشار حداکثری علیه ایران متهم میکنند و تحریمها را فاقد اثر و مایه شکاف میان آمریکا و متحدانش میدانند و اعتقاد دارند این تنشهای بیفایده جایگاه آمریکا را در نظام بینالملل کاهش داده است.
🔸 در این ایام پر شدت وزارت خزانهداری آمریکا در هفته گذشته دو فهرست جداگانه از تحریمها را علیه مقامهای ایرانی و شرکتهای مرتبط با حوزه نفت و پتروشیمی منتشر کرد. از میان آنها چند شرکت مستقر در چین، سنگاپور و هنگکنگ نیز در آن فهرست دیده میشود که به بهانه نقض تحریمهای ایران به فهرست تحریمهای آمریکا(SDN لیست) افزوده شده است.در این خصوص چند نکته حائز اهمیت است.
1️⃣ آمریکا در رقابت راهبردی با ایران به نوعی به تحریم معتاد شده است؛ به عبارتی تحریم تنها ابزار اعمالی و سلاح آمریکا در رقابت راهبردی با جمهوری اسلامی است. در این خصوص ترامپ میخواهد وانمود کند که این یگانه ابزار باقی مانده، الزامآور و تاثیرگذار بوده و تحریمها را ابزاری پاسخگو نمایش دهد.
2️⃣ باید به این نکته توجه داشت که تحریمها در حال از دست دادن کارکردهای خود هستند و به نوعی به سقف خود در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران رسیده و اکنون به مثابه یک فواره در حال بازگشت به نقطه اول خود است. تا جایی که رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی ترامپ یکشنبه گذشته گفته بود ایالات متحده دیگر گزینه چندانی برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران ندارد.
3️⃣اطلاعاتی وجود دارد که جمهوری اسلامی میزان فروش نفت خام و فرآوردههای آن را افزایش داده است. ترامپ میخواهد نمایش دهد این تحریمها با هدف صفر شدن میزان صادرات نفت ایران و قطع کامل مالی و اقتصادی ایران با نظام مالی و پولی جهانی صورت گرفته است.
4️⃣این تحریمها آنهم در آخرین لحظات کارزار انتخاباتی از ناحیه گردانندگان کنونی کاخ سفید صرفاً دارای ارزش رسانهای آنهم برای اثر گذاری بر انتخابات آمریکا و بستن زبان منتقدان ترامپ طراحی گردیده و فاقد ارزش عملیاتی است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 فاسد شدن ۳۰ هزارتن برنج به خاطر یک مصوبه رانتی!
💬#تسنیم
✅ کالای اساسی کشور را دریابید! با این مدیریت قحطی گریبانگیر کشور نمیشود! بلکه کشور را به سمت قحطی میبرید.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
🔴 چرا کارتنهای خالی به بانه میرود؟کارتن خالی ۲ میلیون تومان!
💬 #تجارتنیوز
🔹 خرید و فروش کارتنهای خالی اجناس خارجی، کسبوکار پررونقی شده و گویا از دیوار و خرید و فروشهای یکی و دوتایی فراتر رفته است.
🔸 بخش مهم کارتنهای خالی به بانه و کردستان میرود، محصول ایرانی داخل آن میگذارند و با برچسب خارجی به مشتری میفروشند.
✅ «خود مدیران شرکتهای داخلی میدونن که گاهی نصف محصول تولیدی آنها به بانه و کردستان میره، برچسب جنس خارجی میخوره و به اسم جنس اصل بر میگرده توی بازار!»
🔹 «از دبی جنس تقلبی میارن. همونجا با دستگاه لیرز برند قبلی را پاک میکنن، برند جدید را مینویسن و میگذارن تو این کارتنها و میفروشن به من و شما.» این توضیح عماد است که در امین حضور مغازه دارد.
🔸 صالح، فروشنده لوازم خارجی در بندرعباس است. او میگوید امکان ندارد چنین اتفاقی در دبی بیفتد.
✅ «خودشون توی امین حضور همه این کارها را انجام میدن. چون آوردن جنس از دبی دردسرش زیاده. مگه تو ایران جنس نیست که بریم از دبی بیاریم؟»
🔹 میگوید «رفتم امین حضور یخچال و ماشین لباسشویی بخرم، فروشنده وقتی فهمید همکاریم پرسید کالای مونتاژی داریم و اصلی. کدوم را میخوای؟»
🔸 همانجا در خود امین حضور یک خانه بود با حیاط خیلی بزرگ. پر از جنس بود با ۱۰۰ تا کارگر. یکی لیزر میکرد، یکی لیبل میزد، یکی مهر میزد.
✅ «ظرفشویی داشتن با لیزر برند زیمنس زده بودن. برشوشور و لیبلها را هم چاپ میکنن و میچسبونن. کار این خط تولید با خرید یه کارتن از من و شما که راه نمیافته. خودشون عین کارتن زیمنس و بوش و … را چاپ میکنن.»
🔹 یکی دیگر از فروشندگان میگوید «قبل تحریمها جنس متفرقه از سلیمانیه عراق میاومد بانه و سردشت. همونجا لوگو و برچسب را کپی میکردن کارتن هم فراوون بود. چون هنوز جنس اصل تو بازار زیاد بود.»
🔸 اما حالا کارتنهای دست دوم خیلی قیمتی شده چون کم هم هست.
💢 «نصاب کارتن را از مردم میگیره، ۵۰۰ هزار تومن میفروشه به دلال، دلالم کارتن را بین یک تا دو میلیون میفروشه به همون شرکتهای تقلبی که جنس ایرانی را به اسم اصل وارد بازار میکنند.»
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
🔴 بررسی صلاحیت کاندیداها در آمریکا خیلی سختتر از ایران انجام میشود
💬 #فواد_ایزدی
🔹 ایران در حوزه مردم سالاری بسیار بالاتر از آمریکا قرار دارد
🔸 در آمریکا اولین جایی که تایید صلاحیت یا رد صلاحیت میکند حزب هست، اگر بخواهید نماینده کنگره شوید باید به انتخابات درون حزبی راه پیدا کنید.
✅ با توجه به ساختار قدرت در آمریکا، نهادی به نام شورای نگهبان وجود ندارد، اما بحث بررسی صلاحیتها در این کشور خیلی سختتر از ایران انجام میشود.
🔹 سیستم آمریکا سرمایهسالار (کاپیتالیستی) است و کسانی تایید صلاحیت میشوند که سیستم سرمایهداری از آنها حمایت کند، یا به عبارتی این سیستم بخواهد به آن کاندیدای مورد نظر کمک مالی انجام دهد.
🔸 در پژوهشی که توسط اساتید علوم سیاسی انجام شده، ۹۴ درصد افراد پیروز در انتخابات آمریکا، فردی است که بیشترین هزینه را برای انتخابات کرده باشد.
✅ کشور بدون شورای نگهبان دچار هرج و مرج میشود.
💢 (وی با بیان اینکه سیستم انتخاباتی آمریکا دو حزبی و یک سیستم بسته است، گفت) ایران در حوزه مردم سالاری بسیار بالاتر از آمریکا قرار دارد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
🔴 تحقق وحدت اسلامی در گروی تغییر رفتار، نه اعتقاد
✍️ #مهدی_مسائلی
🔹 بارها گفتهایم که وحدت اسلامی به معنای دست برداشتن از اعتقادات و باورهای شیعه نیست، و اصولا برای دستیابی به وحدت اسلامی باید بعضی از رفتارهایمان را تغییر بدهیم نه اعتقاداتمان را.
🔸 وحدتی که ما در پی آن هستیم وحدت در ذیل دین اسلام است نه در ذیل یک مذهب. برای تحقق این وحدت به جای حذف اختلافات، آنها را به رسمیت میشناسیم. اندیشه خویش را حق میدانیم ولی دیگر مسلمانان را مغرض و معاند و اهلباطل معرفی نمیکنیم.
✅ اما عدهای چون حاضر نیستند برای تقویت اتحاد و برادری اسلامی، تغییر رفتار دهند، رفتارهایشان را با باورهای مذهبی گره میزنند و مُدارا در رفتار را به معنای مُداهنه و تسامح در اندیشههای مذهبی تفسیر میکنند.
🔹 ولی حذف توهین به معنای کنار گذاشتن اعتقادات شیعه نیست.
🔸 تفکیک میدان تبلیغ و گفتگو در درون مذهب تشیع با فضای عمومی مسلمانان، و مطرح نکردن مسائل اختلافبرانگیز در فضای عمومی مسلمانان، عدول از اندیشههای مذهبی شیعه نیست.
✅ خودداری از جدال و پرهیز از هجمه و تخریب مذهب مقابل برای جذب پیروان آنها، به اعتقادات شیعه آسیب نمیزند.
💢 بلکه همه اینها را ائمه اطهار(ع) بارها از شیعیان خواستهاند.
#فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
🔴 آمریکای پس از سوم نوامبر، به هیچ وجه آمریکای سابق نخواهد بود
✍️ #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 ریشه جنگ داخلی 1865-1861 آمریکا ، یک اختلاف اساسی درباره سیاست تجاری بود. ایالات جمهوریخواه شمال، خواهان حمایت از تولید داخلی بودند و ایالات دموکرات جنوب، دنبال آزادسازی تجاری.
🔸 این منازعه پس از تصویب قانون «تعرفه موریل» در کنگره آمریکا به اوج خود رسید و کارولینای جنوبی در واکنش به این مصوبه اعلام استقلال کرد. به زودی 10 ایالت دیگر نیز به آن پیوستند. [...] ایالات متحد آمریکا (CSA) در جنوب شکل گرفت و «جفرسون دیویس» رئیس جمهور آن شد.
✅ آبراهام لینکلن برای نجات آیالات متحده آمریکا از تجزیه، علیه جنوب اعلان جنگ کرد [...] بیش از یک سال پس از آغاز جنگ داخلی، لینکلن طی فرمانی اعلام کرد که [...] بردهها برای همیشه آزاد خواهند بود. این فرمان لینکلن باعث فروپاشی جبهه جنوب شد
🔹 لینکلن بعدها گفت «اگر میتوانستم ایالات متحده را بدون آزادی یک برده حفظ کنم، این کار را میکردم».
🔸 اگر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 2020، آمریکا صحنه درگیری و اغتشاش خیابانی شده است [...] منازعه اصلی، میان دو قطب سرمایهداری و داخل همان هیئت حاکمه است که در یک سویش، جمهوریخواهان معتقد به حمایتگرایی قرار دارند و در سویی دیگر، دموکراتهای قائل به تجارت آزاد.
✅ آمریکای پس از سوم نوامبر، به هیچ وجه آمریکای سابق نخواهد بود. ترامپ حاضر نیست از قدرت کنار رود، به احتمال بسیار زیاد در صورت شکست زیر بار آن نخواهد رفت و حامیان مسلح خود را به خیابان فراخواهد خواند؛ دموکراتها تداوم سیاست های ترامپ را برای خود ممکن نمی بینند و در سناریوی انتخاباتی خود اعلام کردهاند که در صورت شکست بایدن، سه ایالت کرانه غربی (واشنگتن، اورگان و کالیفرنیا) اعلام استقلال خواهند کرد.
💢 در جنگ داخلی اول، حدود 620 هزار نفر کشته شدند [...] آیا نخبگان جمهوریخواه به همان شدت و غلظت دهه 1860 مخالف تجزیه آمریکا هستند و در صورت اعلام استقلال سه ایالت کرانه غربی، برای نجات اتحادیه اعلان جنگ خواهند کرد؟ نشانههایی وجود دارد که در میان جمهوریخواهان چنین عزمی برای نجات آمریکا از تجزیه وجود ندارد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
⭕️ به مناسبت ولادت با سعادت پیامبر اعظم (ص) و امام صادق (ع) مجموعهای از بهترین کانالهای جبهه انقلاب را به شما معرفی میکنیم. با عضویت در این مجموعهکانال، بخش عمدهای از نیازهای خبری و تحلیلی شما برطرف خواهد شد.
1️⃣بهترین پستهای انقلابی اینستاگرام را با اینستای انقلابی دنبال کنید
https://t.me/insta_enghelabi
2️⃣ 📡 کانال رادار انقلاب، بزرگترین گلچین کننده مطالب تولیدی جبهه انقلاب:
https://t.me/radar_enghelab
3️⃣✅ کانال افسران جوان جنگ نرم، بزرگترین «تولیدکننده» خبری تحلیلی جبهه انقلاب:
https://t.me/Afsaran_ir
4️⃣ 🎬 کانال بیسیمچیمدیا، بزرگترین مرجع انتشار فیلم و کلیپ جبهه انقلاب:
https://t.me/BisimchiMedia
5️⃣🌹بهشت شهر محفلی است برای تولید محتوای شهدایی و باز نشر محتواهای شما
https://t.me/beheshte_shahr
6️⃣✍️ 🔥 کانال توییتر انقلابی، گلچین فاخرترین، بهروزترین و داغترین توییتهای جبهه انقلاب:
https://t.me/twtenghelabi
7️⃣✍️ کانال خیابان انقلاب، گلچین بهترین تحلیلهای سیاسی_فرهنگی جبهه انقلاب:
https://t.me/kh_enghelab
8️⃣🌍 کانال اندیشکده راهبردی تبیین، مجموعهای از مهمترین اخبار و تحلیلهای منطقهای و سیاست خارجی:
https://t.me/Tabyincenter
🔴 یک اشتباه راهبردی در سریال «خانه امن» ؛ آیا جمهوری اسلامی متهمان را در خارج از کشور ترور میکند؟!
✍️ #امیرحسین_عاصف
🔹 سریال خانه امن، تازهترین تولید سیما فیلم است که تا کنون دو قسمت آن به روی آنتن رفته است. سریالی با تم امنیتی که موضوع محوری آن مقابله دستگاه اطلاعاتی کشور با ناامنیهایی از جنس داعش یا مفاسدی از نوع اقتصادی و ... است.
🔸 موضوعی که جذابیت و ظرفیت خوبی برای به تصویر کشیدن رشادتهای سربازان گمنام امام زمان (عج) در ماموریتهایی خطیر است. اما این جذابیت پرداختن به سوژههای امنیتی، شمشیری دو لبه است که ظرافتها و ملاحظات بسیاری را در تمام مراحل نگارش تا نمایش آن باید مد نظر قرار داد.
✅ شخصی که در سریال نامش «خاوری» (و از متهمان اقتصادی است که پیش از بازداشت از کشور گریخته) و یادآور کاراکتر «محمودرضا خاوری» متهم فساد بانکی است، در ویلای شخصیاش در کانادا زندگی میکند، توسط یکی از نیروهای امنیتی کشته میشود.
🔹 عملا با استفاده از این سکانس و ارجاع به واقعیت در لایه نخست هیجان فراوانی در این سریال ایجاد میشود و احتمالا یک حس رضایت عمومی از دیدن این سکانس در افکار عمومی شکل میگیرد و تودهها در شبکههای مجازی بسیار مسرور و شادمان هستند که نیروهای امنیتی وعده ترور یک اختلاسگر فراری به نام خاوری را میدهند.
🔸 سکانس ترور خاوری ممکن است در لایه اول بسیار خوشایند و باب طبع افکار عمومی باشد و مورد استقبال رسانهها هم قرار گیرد و به خاطر فشار اقتصادی و ... و نشان دهنده قدرت امنیتی ایران در آنسوی مرزها باشد، اما وقتی که خاوری هنوز زنده و در حال گذران زندگی در کانادا است، این تصویرگری سبب تضعیف قدرت امنیتی ایران در لایه دوم خواهد شد و عواقب منفی بین المللی فراوانی برای جمهوری اسلامی در آیندهای در چندان نزدیک رقم خواهد زد؛
✅ چه اینکه میتواند یک تهدید رسمی از سوی جمهوری اسلامی تلقی شود و کار به دام انداختن و بازداشت خاوری با همین یک سکانس، چندین برابر دشوارتر از گذشته شود.
💢 سالیان متوالی غربیها در تلاشاند ایران را عامل بسیاری از حوادث تروریستی همچون قتل شاپور بختیار در تابستان ۱۹۹۱، کشته شدن فریدون فرخزاد شومن، خواننده ایرانی در بن آلمان در تابستان ۱۹۹۲ و ترور سران حزب دموکرات کردستان ایران در رستوران میکونوس برلین در سپتامبر ۱۹۹۲ ... معرفی کنند. اما به علت نبود اسناد کافی این موضوع تا کنون نتوانستهاند به صورت اهرم جدی علیه ایران مورد استفاده قرار دهند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
🔴 فساد در بورس جولان میدهد!
💬 #بورس365
🔹 چرا بگویم ۱ حقوقی بلکه ۹۰ درصد حقوقی ها مخصوصا شرکت هایی که وابسته به دولت هستند
🔸 بیشترین فساد مربوط به این 19نماد تاثیر گذار و مهم بازار رخ داده است که 50 هزار میلیارد تومان فقط این ۱۹ نماد در اوج فروخته اند اما در این ریزش کمتر از۹ هزار میلیارد تومان خرید داشته .
✅ حقوقی فولاد در اوج قیمتی 6800 میلیارد فروخته است اما در این ریزش تنها 1000 میلیارد تومان خرید کرده است
🔹 حقوقی شپنا در اوج قیمتی 6300 میلیارد فروخته است اما در این ریزش تنها 400 میلیارد تومان خرید کرده است
🔸 حقوقی شستا در اوج قیمتی 6800 میلیارد فروخته است اما در این ریزش تنها 1500 میلیارد تومان خرید کرده است
✅ حقوقی فملی در اوج قیمتی 4600 میلیارد فروخته است اما در این ریزش نه تنها در جهت حمایت از سهم خرید نکرده بلکه 200 میلیارد تومان در مجموع فروخته است
🔹 حقوقی شتران در اوج قیمتی 4200 میلیارد فروخته است اما در این ریزش خریدی نکرده است
💢 جالب اینجاست که هنوز با ریزش بالای 50درصدی بازار و حتی 70 درصدی در بسیاری از سهم ها، این حقوقی ها از سهم حمایت نمیکنند و خرید اصلی را آغاز نکردند. که این هم باز نشان از رانت اطلاعاتی است که یعنی بازار پایین تر هم خواهد دید! و چرا زود بخریم!
✅ #پ.ن: اگر اراده ای برای مبارزه با فساد هست. کاری نداره شما فقط همین چندتا فروش هماهنگ حقوقی ها رو بررسی کنید و برخورد قاطع. اگر با این حجم بزرگ و هماهنگ انجام شده این یعنی تازه اول ماجرا!چرا؟ چون اکثر مدیران این ها شخصا دارای هزاران میلیارد سرمایه شخصی و کدهایی هستند که نه بنام شرکت حقوقی است نه به اسم خود که نه می توان رصد کردد نه بازخواست. بلکه یک تیم متخصص میخواهد که بداند چه فساد عظیمی انجام شده و نیاز به برخورد!
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
🔴 تقلیل مرارت برای حلقه رفقا
✍️ #محمد_زعیمزاده
🔹 مرحوم هاشمیرفسنجانی در میان سیاستمداران بعد از پیروزی انقلاب یک چهره منحصربهفرد بود. او در انتخاباتهای زیادی هم شرکت کرد، در بسیاری از انتخاباتها پیروز شد و در برخی هم شکست خورد. هاشمی پیروزیها را با آغوش باز پذیرا بود اما هیچگاه زیربار شکستها نرفت.
🔸 در انتخابات مجلس ششم از مجلس قهر کرد، در انتخابات ۸۴ شکست را به گردن وزارت کشور خاتمی انداخت و گفت اگر دقت بیشتری میکردند آنطور نمیشد و در ۸۸ هم شد آنچه شد، درواقع او سعی کرد هرگاه فضای اجتماعی علیهاش شد بهنوعی با توجیهاتی مساله را رفع و رجوع کند و شکست را نپذیرد.
✅ برخی دوستان اصلاحطلب که سالها خود را منتقد سوپردولوکس هاشمی میدانستند میراثدار هر دو یادگاری هاشمی در سیاست شدهاند، هم چرخش گاهوبیگاه گفتمانی و هم رفتار سلیقهای با انتخاباتها و مواجهه تلخ و بیاعصاب با پیامدهای افول گفتمانی.
🔹 متاخرترین نمونه چنین کنشی گفتوگوی جناب عباس عبدی با علی علیزاده در برنامه تلویزیون اینترنتی جدال بود؛ جناب عبدی در یک فراز مهم و در یک شعبدهبازی محیرالعقول تلاش میکند با نگاهی داییجان ناپلئونی بگوید خروج آمریکا از برجام علاوهبر ترامپ با نقشآفرینی عوامل داخلی رخ داده است.
🔸 جناب عبدی تلاش میکند به شکلی دیگر بگوید دولت اساسا اختیاری در امور مملکتداری خصوصا در سیاست خارجی ندارد و همهچیز جای دیگری تعیینتکلیف میشود، این ادعا علاوهبر اینکه گزارهای غلط و نامسموع است عوارض مهمی هم دارد که هم ادعاهای خود پیشین اصلاحطلبان را به چالش میکشد.
✅ آقای عبدی قبل از این ادعا البته یک گزاره صحیح طرح میکند اما به لوازمش پایبند نیست و به چنان شعبدهای دچار میشود، او میگوید نباید سیاست خارجی مساله اول کشور باشد، برای تقویت سیاست خارجی معقول اول باید در داخل به همگرایی رسید بعد اقتصاد را تقویت کرد و بعد بهسراغ سیاست خارجی رفت.
🔹 اما سوال اینجاست در دولت مورد حمایت جناب عبدی در انتخاباتهای ۹۲ و ۹۶ که این مسیر کاملا بهصورت معکوس طی شد آیا ایشان و رفقایشان در بزنگاههای مهم نقد موثری انجام دادهاند؟
💢 از اینها گذشته سوال مهمتر این است که اگر دولتها از خود اختیاری ندارند و همهچیز جای دیگری تعیینتکلیف میشود چرا هربار در آستانه انتخابات با همه ظرفیت به میدان میآیید و به مردم میگویید اگر ما انتخاب نشویم مملکت به تونل وحشت تبدیل میشود و به لبه پرتگاه میرود؟ در پایان دوره هم بعد از بردن مملکت به لبه پرتگاه بازی اختیار نداریم و نمیگذارند راه میاندازید؟
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA