خیابان انقلاب
🔴 اسرائیل، ضربه از بیرون فشار از درون
📝 #سعدالله_زارعی
🔹 رژیم اسرائیل به «سریعترین آتشبس تاریخ» تن داد. عملیات روز دوشنبه نظامیان این رژیم نه تنها ناتوانی اسرائیل از «به نتیجه رساندن» عملیاتهای نظامی علیه مقاومت را ثابت نمود بلکه نشان داد هم اینک سیستم سیاسی و نظامی اسرائیل از درون نیز دچار اختلالات جدی است چرا که «اوگدور لیبرمن» در مقام وزیر جنگ بدترین زمان را برای اقدام نظامی ضد فلسطینی انتخاب کرد؛ زمانی که نخستوزیر در سفر خارجی بود و ناگزیر شد سراسیمه به تلآویو بازگردد و نیز زمانی که او در تلاش بود تا نشان دهد قطار «عادیسازی روابط اسرائیل با حوزه عربی» در چند قدمی مقصد قرار دارد. نتانیاهو متوجه هزینههای پذیرش آتشبس بود اما مشکل «مقاومت فلسطین» برای او اولویت بیشتری داشت. وقتی جنگ پس از یک روز و نصف متوقف گردید، مردم در غزه در پیروزی خود تردید نداشتند همان گونه که مردم در تلآویو تردیدی نداشتند که شکست خوردهاند.
🔸 اسرائیل برای اولین بار رسماً اعلام کرد که - تنها - 80 موشک و راکت از 300 موشک و راکت شلیک شده مقاومت فلسطینی را توسط سامانه دفاعی «گنبد آهنین» رهگیری کرده است که خود رهگیری هم به معنای متوقف و منهدم کردن نیست. پیام موشکها کاملا روشن بود. در بعد امنیت داخلی موشکهای مقاومت موازنه امنیتی با رژیم غاصب اسرائیل را به اثبات رساندند. پیش از این اسرائیلیها گمان میکردند، دست برتر در نیروی هوایی تسلط امنیتی را برقرار میکند اما موشکهای بالنسبه کمهزینه و موثرتر مقاومت نشان داد، نیروی هوایی اسرائیل موازنهسازی و معادله امنیتی را به مقاومت فلسطینی باخته است.
🔹اما این موشکها یک پیام منطقهای هم فرستادند. گستاخی اسرائیلیها و تلاش برای ربایش یک فرمانده فلسطینی اولین ضربه را به عادیسازی روابط سران بعضی از دولتهای عربی با اسرائیل غاصب زد چراکه این عملیات و جنگی که به طور طبیعی پس از آن روی میداد با ادبیات عادیسازی و علنیسازی روابط عربی - اسرائیلی همخوان نبود. از آن طرف پاسخ گسترده و تقریبا بیسابقه مقاومت فلسطینی ثابت کرد، آشکارسازی روابط تلآویو با بعضی شیوخ عرب کمکی به حل مشکل امنیتی اسرائیل در مرزهای شمالی و جنوبی که در تسخیر جبهه مقاومت است نمیکند.
🔸بر اثر شلیک این موشک و راکتها، حداقل 60 نفر از صهیونیستها زخمی شده و 14 نفر از آنان به هلاکت رسیدهاند و در این بین اسرائیل یک فرمانده صاحبنام ارتش خود را هم از دست داده است. این درحالی است که سابقه نداشت اسرائیل برای ربایش یک نفر، فرمانده تیپ ویژه خود را مامور کرده و جان آن را به خطر بیندازد. در این ماجرا فلسطینیها هم بیش از 14 شهید ندادند و حال آنکه در عملیاتها و اقدامات پیشین معادله کشتهها و زخمیها بین دو طرف لااقل یک به شش بود و فقط در جنگ 33 روزه به یک به سه رسیده بود.
💢 الان اسرائیل میداند که از این پس هر اقدام او با واکنش قاطع مواجه میگردد و لذا باید در اقدام نظامی علیه غزه تأمل زیادی داشته باشد همانگونه که 12 سال تأمل بسیار درباره قدرت حزبالله مانع دست زدن او به جنگ جدیدی علیه لبنان شده و به گمان ما تا دهها سال دیگر هم اسرائیل فکر حمله نظامی اشغالگرانه به لبنان را نخواهد داشت.
➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دلیل این اشتیاق و بی تابی و دویدنِ جناب ظریف برای استقبال از وزیر خارجه انگلیس چیست؟ کسی می داند؟؟
@enqelab_st
خیابان انقلاب
دلیل این اشتیاق و بی تابی و دویدنِ جناب ظریف برای استقبال از وزیر خارجه انگلیس چیست؟ کسی می داند؟؟
🔴 زبان دیپلماسی و زبان نفهمی ما!
📝 #محمود_شمآبادی
🔹 ما اصولا جامعه ای هستیم که از درک زبان دنیا عاجزیم. به جای این که عاشق چشم آبی و مور بور خارجی ها باشیم، همیشه توی خیابان ها می ریزیم و می گوئیم مرگ بر این و مرگ بر آن! یکی دیگر از مشکلات اساسی ما، نداشتن ژن خوب است! ما فرزندان فرزندان همان پدرانیم که وقتی قومی خارجی از ما شراب و شاهد (بخوانید ناموس) طلب کردند، داد زدند سر به دار می دهیم و تن به ذلت نمی دهیم! اگر آن زمان پدرانمان زبان دیپلماسی را می دانستند، می فهمیدند که می شود به جای جنگ، با قوم مغول مذاکره کرد.
🔸 مشکل ما ندانستن زبان دنیا بود. اگر امیر کبیر زبان دنیا را بلد بود، به جای میرزا آقاخان نوری عزیز کرده انگلیس بود و هفت پشتش صدراعظم و صدراعظم زاده می ماندند، نه این که رگش را در فین کاشان...
🔹 مشکل ما ندانشتن زبان دنیاست. برای همین است که وقتی آمریکا دلش نخواست مصدق روی کار باشد و انگلیس نخواست که نفت ملی باشد، دولت ارتشبد زاهدی روی کار آمد. مگر امروز نمی گویند مدیر از خارج بیاوریم؟ خب آن موقع هم خارجی ها به فکر ما بودند و نمی خواستند نفتمان ملی باشد. اصلا نفتمان ملی باشد که چه؟ نفت ملی می خواهیم چه کار؟ وقتی زبان دنیا را بلد نیستیم، چطوری می توانیم نفتمان را بفروشیم؟
🔸 مشکل ما نداشتن ژن خوب است! مثلا همین خانم زاده یِ محترم خواهر مریِ سابق و خانم ابتکار فعلی که الان در آمریکا زندگی می کنند؛ یک نمونه از ژن های خوب هستند. ژن خوبی که زبان دنیا را بلد است، برای همین فهمیده شعار دادن الکی است و آمریکا هم وری وری گود. حالا مادرش 40 سال قبل یک کاری کرده، به او چه ربطی دارد؟ گیرم که مادر تو بود سخنگوی دانشجویان تسخیر کننده سفارت آمریکا، تو خودت بلند شو برو آمریکا!
🔹 40 سال است علیه آمریکا و انگلیس شعار می دهیم، آن ها هم تحریممان می کنند! 40 سال است که بعضی ها شعار نمی دهند، باز هم تحریممان می کنند! مشکل کجاست؟ مشکل این است که زبان دنیا را بلد نیستیم. بلد نیستیم وقتی یک وزیر انگلیسی که سهل است، یک مو بور چشم آبی خارجی می بینیم ذوق کنیم! بلد نیستیم فدای جذابیت ذاتی خارجی ها شویم! فقط بلدیم از خباثت ذاتی آن ها بگویئم و ظلمی که به ملت کرده اند. خب ظلم کرده اند، که کرده اند! به ما چه؟
🔸 بیائیم یک کم زبان دنیا را یاد بگیریم. یک خارجی دیدیم، قدرش را بدانیم. باید به خارجی ها به دیده فرصت نگاه کرد. اول یک کم شانه هایتان را خم کنید. از چشم هایتان اشک شوق سرازیر کنید. کمر را شل کرده و تا جایی که می توانید خم شوید. بعد دوباره بلند شوید. عمل خم و راست شدن را چند مرتبه انجام دهید. بعد ببینید دوست خارجی تان که احتمالا مسئول بلندپایه یک کشور خارجی است، چه چیزی میل دارد؟ نفت؟ خون؟ شِل؟ استقلال؟ خاک؟ شاهد؟(در این جا باز هم ناموس). و بعد سری به نشانه تایید تکان دهید. با این اعمال، نشان می دهید زبان دنیا را یاد گرفته اید. حالا با دوست خارجی تان دست بدهید تا عکاس ها، چند عکس به یادگار بگیرند.
🔺همان طور که دیدید، مشکل ما ندانستن زبان دنیاست. پس بیائید به جای شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر انگلیس، شعار بدهیم درود بر آمریکا و درود بر انگلیس. اصلا چه کاری است؟ بیائید از امیرکبیر و رئیسعلی دلواری گرفته تا مصدق و...فحش بدهیم که ای فلان فلان شده ها چرا زبان تعامل با دنیا را بلد نبودید و باعث بدبختی ما شدید؟
💢 ای کاش همه ما مثل دیپلمات های عزیزمان زبان دنیا را بلد بودیم. ای کاش مثل دیپلمات های عزیزمان لبخند زدن، قدم زدن، ایستادن، زانو زدن، منتظر ماندن، دلشوره مهمان خارجی داشتن، استقبال کردن و معاهده امضا کردن را بلد بودیم...
➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔻اینکه #جان_بولتون صراحتا گفته انقدر به مردم ایران فشار می اوریم تا هسته انها بیرون بزند همان سیاست بی رتوش امریکاست که دموکرات ها در پس دستکش مخملی انجام میدادند. از نظر واشنگتن جمهوری اسلامی زمانی سقوط میکند که طاقت مردم تمام شده و بر علیه حکومت به خیابان بریزند! همانطور که دولتها با این خدعه امریکا در شوروی، لهستان و یا جمهوری چک سقوط کردند لذا تاکتیک همان افزایش فشار و گسترش #تحریم است.
🔻در ان سو راهبرد #مذاکره هم که غربگرایان برای برون رفت از شرایط موجود تجویز میکنند و برای رسیدن به ان دست به بحرانهای مصنوعی در بازار ارز و سکه و ...میزدند با توجه به تجربه #برجام و پشت کردن هیئت حاکمه امریکا به قطعنامه ها و سازمانهای بین المللی کاملا عقیم است و خود لیبرالها را هم تا حدودی به این نتیجه رسانده که در سیاست بین الملل پشتوانه اصلی در مذاکره #قدرت دولت هاست و دولتی که در موضع ضعف است بالاخص در حوزه #اقتصاد مذاکره برای او سم است چون هم مذاکره شکست میخورد و هم باعث افزایش انگیزه #دشمن برای تحمیل شکستهای بعدی است.
و اما راهبرد عقلانی...
✅از عاقبت لیبی و توافقش با امریکا برای تسلیم همه جانبه برنامه هسته ای اش گرفته تا کره شمالی و عراق و مصر همه نشان دهنده نتیجه اعتماد بی چون و چرا به امریکاست! کشوری که منافع ملی خود را به تمام قوانین بین المللی ترجیح میدهد و هیچگاه به وعده های خود عمل نمی کند کشوری است که مصداق اتم استکبار جهانی است لذا با کشوری که مستقل است و پرچم #مقاومت را سر دست رفته در تخاصم دائم است و راهبرد فشار و تحریم جز گزینه های لاینفک اوست. اگر در این بین فشار و تحریم منجر به تمکین از امریکا شود دیگر حد یقفی برای خود قائل نیست و در حوزه #موشکی، نظامی و منطقه ای نیز پیشروی کرده که در اینصورت با تضعیف قوای نظامی کشور قطعا حمله نظامی در دستور کار قرار خواهد گرفت!
💢لذا اصولی ترین راهبرد در برابر امریکا امروز #مقاومت است که باید بنابر درخواست #رهبر_انقلاب این گفتمان توسط #جوانان در جامعه تبیین شود.
فهم این مسئله توسط مردم که رابطه ایران و امریکا درست شدنی نیست سیاست مقاومت را در برابر امریکا قویتر کرده و باعث عبور کشور از این پیچ تاریخی حساس خواهد شد.
📝 #امیر_زاهد
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 قانون را #بدون_استثناء باید اجرا کرد!
📝 #میکائیل_دیانی
1⃣ «ما در #وضعیت_حساس_کنونی به سر می بریم»؛ «ما در #پیچ_تاریخی هستیم»، «#مصلحت امروز کشور ایجاب می کند» و... اینها همه آن چیزی است که در طول تمام سالها در برابر هر تغییر و تحولی از سوی گَنگ مدیریت کشور چپ و راست، اصلاح طلب و اصولگرا شنیده ایم! کمااینکه در مورد #قانون_بازنشستگی نیز بسیاری از #مدیران_پیر_و_خسته با همین گزاره ها حاضر به ترک خدمت نیستند!
2⃣ در علم مدیریت منطقی است که می گوید، تلاش کنید قانونی را مدون کنید که با کمترین استثناء قابل انجام باشد و استثنائات را در قانون محسوس نکنید که راه فرار از قانون زیاد شود. قانونی که استثنائاتش بیشتر از مشمولینش باشد نیز که جز فاجعه نیست!
در بررسی اصل صد و شصت و هشت قانون اساسی که به رسیدگی «علنی» به جرائم سیاسی و مطبوعاتی مربوط است، عده ای معتقد بودند که علنی بودن محاکمات سیاسی، گاه به ضرر مملکت است، لذا باید چنین مواردی را «استثنا» کرد، ولی شهید بهشتی، هرگونه استثنا و غیرعلنی بودن این جرائم را نفی می کرد و معتقد بود که باز کردن راه استثنا، یعنی باز کردن راه دیکتاتوری و آوردن استثنا، یعنی «لغو» این اصل. زیرا با همین استثناهاست که حکومت ها، مخالفان سیاسی خود را سرکوب نموده و کم کم «استثنا» را به شکل «قاعده» درمی آورند.
3⃣ در ساخت سیاسی اجتماعی هر نظامی برای آنکه یک قانون محترم شمرده شود در درجه اول باید نزدیکترین ها به دستگاه حاکمیت و ایدئولوژیک آن حکومت ملتزم به قانون باشند مثلا در این قانون بازنشستگی دستگاه های منتصب به رهبری مانند صداوسیما اولی هستند به دیگران!
4⃣ اگر قرار است #قانون_بازنشستگی محترم شمرده شود و برای پیشرفت کشور موثر واقع شود و ایرانی جوان و پویا داشته باشیم قانون را #بدون_استثناء باید اجرا کرد!
@tehrannevesht
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
https://eitaa.com/enqelab_st
خیابان انقلاب
🔅محسن حججی متولد۷۰ 🔅محمدحسین حدادیان متولد۷۴ 🔅امیرمحمد #اژدری متولد۷۲ 🔺دقت دارید کار دست دهه هفتادی
🔴 فتوحات فرزندان امام خامنهای را روایت کنیم!
📝 #میثم_یاوری
🔻 ۲۲ مردادماه امسال، اماممان جملهای فرمودند که خیلیهامان نشنیدیم، خیلیهامان نفهمیدیم و خیلیهامان شاید متحیر شدیم. ایشان فرمودند:
"یک حرکت وسیع فرهنگی علیه کشور ما در دهه ۷۰ شروع شد؛ حالا شما نگاه کنید؛ متولّدین دهه ۷۰، امروز دارند میروند بهعنوان #مدافع_حرم جان میدهند، سر میدهند و نیرو میدهند؛ نعششان برمیگردد! چه کسی این را حدس میزد؟ در همان دورانی که آن تهاجم وسیع فرهنگی بود، این گلها در بوستان جمهوری اسلامی شکفته شدند، این نهالها روییدند، حججیها درست شدند؛ پس ما در جنگ فرهنگی پیروز شدیم و دشمن در جنگ فرهنکی شکست خورد."
🔹 چرا ما پیروز شدیم؟! ما امروز با این همه مساله و #آسیب_فرهنگی مواجهیم. با وجود تمام اینها و با وجود افت تدریجی بسیاری از شاخصهای فرهنگی، چرا ایشان از پیروزی سخن میگوید؟
🔸 در حالی که #حجاب در این سالها روز به روز کمرنگتر شده، در حالی که گرایش جوانان به #موسیقی و مد افزایش یافته، در حالی که شاخصهای معرّف #دینداری در مدارس و دانشگاهها رو به کاهش است و در حالی که گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف سیگار و روابط ناسالم جنسی، آمار نگران کنندهای دارد، چطور میتوان گفت ما پیروز شدیم؟!
🔹 آقا در همین جمله دلیل ادعایشان را هم آوردهاند. در دههای که آن هجمههای بزرگ فرهنگی به کشور ما شروع شد، جوانانی متولد شدند که جانشان را کف دست گرفتند و رفتند به دفاع از حریم حرم و انقلاب؛ نه در جغرافیای ایران، بلکه در خارج از این مرزها...
بله. ما پیروز شدیم. انقلاب اسلامی نشان داد که با تمام مشکلات و سختیها و با تمام هجمههای فرهنگی و اقتصادی و سیاسی و حتی ناکارآمدیهای داخلی و چالشهای سیستمی و کژکارکردهای نهادی توانسته #انسان تربیت کند.
🔸 کافی است #حمیدرضا_اسداللهی را، #محمدحسین_محمدخانی را، #محسن_حججی را و بسیاری از این فرزندان گمنام امام و انقلاب را سرِ دست بگیریم و سینه سپر کنیم و به همه دنیا بگوییم: فقط اگر حتی یک نفر مثل اینها دارید بیاورید تا ما ببینیم؛ تا دنیا ببیند که نظریههای شما کارآمد بوده، جامعهای که بر پایه نظریات جامعه شناسان و فلاسفهتان ساختهاید، توانسته خروجی قابل قبولی ارایه بدهد...
🔹 بله. ندارند. حتی یک نفر! و انقلاب ما و نفس قدسی امام ما و رهبری بی نظیر آقای ما هزاران هزار از این انسانها تربیت کرده و میکند؛ آن هم در زمانی که کشور ما آماج شدیدترین هجمههای فرهنگی بوده و هست!.
🔸 آری! ما پیروز شدیم... آن روز که خاکمان را هم مورد هجوم قرار دادند؛ آن روزی که تمام دنیا بر علیه ما بسیج شد، ما پیروز شدیم، نه به این خاطر که یک وجب خاک ندادیم؛ بلکه به این خاطر که زیر باران آتش و دود، انسان تربیت کردیم. "فتح" ما در دوران دفاع هشت ساله، فتح خاک نبود، فتح قلوب و عقول بود.
🔹سید شهیدان اهل قلم، در میان خاک و خون، از سیر انسان میگفت در مسیر سلوک. میگفت این بچهها به راههای آسمان آشناترند تا به راههای زمین و به قول آقایمان، طوری میگفت که انسان حس میکرد خودش رفته و راههای آسمان را دیده و با یک اطمینان خاطر این جمله را و ادعا را بر زبان میآورد...
آری! آوینی در جنگ سخت "راوی فتح" شد و گلهای شکفته بوستان انقلاب را یکی یکی جلوی چشم بشریت گرفت و گفت این بچههای سیزده چهارده ساله را ببینید! ما پیروز شدیم و اینها سندِ پیروزی ماست...
🔸 و ما امروز باید دستِ دیده و دل و عقل محجوب بشر را بگیریم و ببریم در سوریه، ببریم در کوچه و خیابان همین شهرها و روستاهای خودمان و به آنها نشان دهیم نوجوانان و جوانانی را که بی رنگ و بی ادعا ایستادهاند به جهاد. #جهاد_فرهنگی، جهاد نظامی، جهاد اقتصادی و نه استدلال، بلکه روایت کنیم پیروزیمان را در جنگ فرهنگی...
💢 فتوحات فرزندان امام خمینی را آوینی روایت کرد؛ فتوحات فرزندان امام خامنهای را چه کسانی روایت میکنند؟! چرا ما از روایت فتح غافلیم؟!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 جامعهپذیری سفیدی در نظام سیاسی ما
📝 #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹برخی نهادها و شخصیتها در کشور ما وجود دارند که در کارنامهشان، هیچ خطا و اشکالی دیده نمیشود. نه اقدام اشتباهی انجام دادهاند، نه تحلیلی خطا ارائه کردهاند، نه موضعی دارای اشکال گرفتهاند. اما اینها همه از توانمندی و بینقصیشان نیست، از بیعملی و مسئولیتگریزیشان است.
🔸کارنامهشان عاری از خطا و اشکال است، اما هیچ کار بزرگی هم در آن دیده نمیشود. دست به هیچ کاری اساسی نمیزنند، در شرایط حساس و بزنگاههای تاریخی سکوت اختیار میکنند، مبادا خطایی از آنها سر بزند. در بحبوحه حوادث و رویدادها و منازعات اساسی انقلاب، همواره در پستوی سکوت پنهان هستند مبادا احدی از دو طرف منازعه از آنان دلگیر شود.
🔹هرگز شجاعت ریسک ندارند. چون نمیخواهند مسئولیت خطایی را به عهده بگیرند و بابت آن خطا سرزنش شوند، از ورود به محیطهای پرخطر پرهیز دارند؛ لذا هیچ کار تحولساز و جریان سازی از آنان سر نمیزند. هیچ گاه قائل به این نیستند که در انجام کارهای بزرگ، ممکن است خطا نیز رخ دهد، اما راهش انجام ندادن آن کار نیست، اصلاح خطا هنگام وقوع است.
🔸اینها البته یک ویژگی برجسته دیگر نیز دارند و آن اینکه همواره مشغول قضاوت درباره مردان میدان هستند که فلان کار خوب بود و بهمان کار ایراد داشت. و جالب اینکه در این مسئولیت خطیر، معمولا خوب نیز جا میافتند، چون به سبب سفیدی کارنامهشان از هر عمل و طبیعتا خطایی، در همه اعصار و دورانها و دولتها حاضر و ناظرند.
🔻نسلهای جدید هم که باهوشترند، سیاستورزی را از اینها میآموزند. چندی پیش در جلسهای یکی از همین شخصیتهای سفید به یکی از جوانان انقلابی در حضور جوانترها گفت که "تو سوختهای!". سوختهای یعنی مواضع انقلابی که گرفتهای، اقدامات انقلابی که کردهای، وسط منازعات که شمشیر کشیدهای، تو را غیرقابل استفاده کرده است. جلسه درسی بود برای جوانتر ها که اگر میخواهید در این نظام جایگاهی داشته باشید، مراقب باشید نسوزید، سعی کنید سفیدِ سفید بمانید و به جای عمل انقلابی، به بزرگان نزدیک شوید و تملق آنها را بگویید تا در تقسیم مسئولیتها سهمی داشته باشید.
💢 بچههای حزبالهی همواره از امثال حقیر سوال میکنند که شما چرا تعدادتان کم است؟ پاسخش همین "جامعهپذیری سفیدی" در نظام سیاسی ماست.
@jebraily
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 تقلیل مشکلات به رهبری و ولایتبسندگی: دو روی سکه محافظهکاری و اسلام سلطنتی!
📝 #محمدصادق_شهبازی
⛔️جریانی، در توهم دفاع از ولایت، هرگونه نقد، پاسخخواهی، دادخواهی و اصلاح سیستم را ضدیت میشمارد و اگر از سوپور سر کوچه هم انتقاد شود، میگوید سوپور زیرمجموعه سرسوپورهاست، او ذیل شهرداری و... تا رهبری و امام زمان جلو میرود؛ لذا انتقاد از نحوه جمعآوری زباله در فلان کوچه، در حکم محاربه با امام زمان است! از تقدم ولایت بر عدالت ، ولایتبسندگی، تسری ولایت و... سخن گفته و در نهایت اشکالات را توجیه میکنند.
⛔️جریان دیگر، همه ناکارآمدیها و عقبگردها را به رهبری و نظام نسبت میدهد.
⛔️هر دو نگاه یک پایه و نتیجه دارند؛ انگار شأن و سیره رهبری دخالت در تمام امور کشور است یا رهبری مستقل از اراده مردم و مسئولین در تمامی تصمیمگیریها میتواند دخالت کند. مردم، نخبگان و مسئولین عناصری منفعلاند و مانند ربات بهوسیله رهبر هدایت میشوند. در یک کلمه تعریف سلطنتی از حکومت اسلامی و ولایت ارائه میدهند.
⛔️هر دو جریان، با منفعل انگاشتن مردم، مسئولین و نخبگان، مسئولیت را از خود سلب، عافیتطلبی را توجیه، امکان نقد و اصلاح را منتفی میکنند. غیرواقعبینانه در توجیه/ نفی کارنامه رهبری و نظام سخن میگویند، بدون آنکه برای اصلاح وضعیت موجود و اصلاح لایههای مختلف نظام تلاش کنند. درنهایت تنها به حفظ وضع موجود کمک کرده و نارضایتی مردم را افزایش میدهند.
✅ولایت نه یک سیستم سلطنتی بالا به پایین که نظامی دوطرفه است، رهبری جهتگیریهای کلی را مبتنی بر آموزههای دینی اعلام کرده و بر اساس ظرفیتی که مردم، نخبگان و مسئولین از خود نشان میدهند، جمعبندی کرده و نظام را پیش میبرد. زمانیکه ظرفیت عمومی هست مثلاً انرژی هستهای حق مسلم میشود و زمانیکه ناکارآمدی اقتصادی و درگیری در بحثهای سیاسی مردم را خسته کرده، نرمش قهرمانانه و حتی اجازه به اصرار مسئولین به عقبنشینی از بعضی خط قرمزها. مردم و نخبگان در این چارچوب، وظیفه ظرفیتسازی، امربهمعروف و نهیازمنکر و دادخواهی مظلوم را برعهده دارند.
🔺رهبری کنونی جمهوری اسلامی، ضمن حمایت از مسئولین حاکم در دورههای مختلف (که تغییرات 180 درجهای داشتند)، خود جهتگیریهای اصلاحی را در هر دوره طرح کرده و پیگرفته است. طرح و پیگیری عدالتخواهی و مقابله با فقر و فساد و تبعیض، مقابله با جنگ نرم دشمن برای تغییر محاسبات مردم و مسئولین، پیگیری آرمانهای بزرگ رو به جلویی مانند پیشرفت، تمدن اسلامی و نهضت تولید علم؛ آنهم در دورههایی که این گفتمانها موردتوجه نبوده نمونه آن است.
🔺از سوی دیگر آیتالله خامنهای پیشتاز مسئولین در ارتباطگیری با مردم و نخبگان بوده و نهتنها خود مستقیماً پای صحبتهای مردم و نخبگان نشسته، بلکه آزادترین و تندترین جلسات جمهوری اسلامی را آنهم در ملتهبترین دورانها با جوانان و نخبگان داشته است؛ نظیر جلسات جنجالی پرسش و پاسخ با گردانندگان نشریات دانشجویی و دانشجویان دانشگاههای تربیت مدرس و شهید بهشتی. متعدد هم سخنرانان دیدارهای دانشجویی و نخبگان یا افرادی خودجوش از درون جمعیت بلند شدهاند و رهبری ضمن تحمل نقد تلخ طلبکارانه و بعضاً نفی آنان، منطقی و مستدل تندترین نقدهای آنان را پاسخ گفته و خود رأسا در بسیاری موارد در سخنرانیهای عادی دیگر خود، با شبهاتی ازایندست در افکار عمومی مواجه شده است و حتی از اشتباه خود و نظام در مواردی سخن گفته است.
🔺پرسش و نقد رهبری و نظام ممنوع نیست و حتی خود رهبری در موارد متعدد آن را تجویز کرده است؛ اما مسئله و اولویت اصلی پیگیری عملکرد مسئولینی است که جهتگیریهای درست نظام و رهبری را پیگیری نمیکنند، اقدامات اصلاحی انجام نمیدهند، حتی علناً خلاف جهت آن حرکت میکنند. بعضاً در موضع اپوزیسیون قرار میگیرند یا انتساب خویش به رهبری یا منصوب بودن از جانب رهبری و... را دستاویزی برای فرار از پاسخگویی و توجیه عدم انجام حرکات اصلاحی قرار میدهند، یا با طرح مسائل دسته دوم و حاشیهای از هر اقدام اصلاحی شانه خالی میکنند یا راه آن را میبندند.
⛔️بدنه منفعل متدین و حزباللهی نیز بهجای پیگیری این جهتگیریها از مسئولین و فعالیت در این مسیر منفعلانه عمل کرده و برای خوبش توجیهاتی از این جنس میتراشد و در یکی از دولبه قیچی مینشیند.
✅بجای آنکه چون بنیاسرائیل به رهبری بگوییم تو و خدایت با هم بجنگید و ما سر جای خودمان هستیم این پرسش را از مسئولین و از خود بپرسیم که ما برای این جهتگیریها و مشکلات چه کردهایم؟ آیا جهتگیریهای درست را پیگیری کردهایم؟ آیا برای رهبری ظرفیت ساختهایم که بتواند ورود مؤثرتری بکند؟ که یکی از این موارد اصلاح، شفافیت و نظارت عمومی بر نهادهای ذیل رهبری و سایر نهادهای عمومی غیردولتی است.
➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در 👇
@enqelab_st