12.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
💬 #سعدالله_زارعی
🔴 مسئله کشتار مردم هند توسط حکومت و هندوهای افراطی
🔹 ایران تنها کشوری بود که در سطح بالاترین مقام سیاسی در دنیا توسط مقام معظم رهبری واکنش نشان داد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 مسئولان از ثبات بازار سرمایه حمایت کنند/ نباید اجازه دهیم نقدینگی به بازار ارز کوچ کند
✍️ #علی_سعدوندی
🔹واقعیت این است که اگر سال گذشته دچار مشکلات تورمی شدیدتر نشدیم به این علت بود که حجم بزرگی از نقدینگی به سمت بازار سرمایه هدایت شد.
🔻 وقتی بازده انتظاری یکی از بازارها بالاتر از سایر بازارها باشد طبیعی است که نقدینگی به سمت آن بازار حرکت میکند اما اگر بازاری بازده انتظاری بالاتری نداشت به طور سنتی در ایران سرمایه داران به سمت بازار ارز و طلا حرکت میکنند.
🔸 از آنجایی که ارز به عنوان لنگر اسمی تورم در اقتصاد ایران شناخته شده است، در صورت ورود نقدینگی به این بازار، اقتصاد وارد چرخه تورمی میشود. بارها این موضوع تکرار شده است، اما امسال اتفاق خوبی که در اقتصاد رخ داد این بود که نقدینگی به سمت بورس هدایت شد.
🔺با وجود این متاسفانه سهامهای کوچک و سهامهایی که از نظر بنیادی قوی نبودند، رشدهای نجومی داشتند که این تهدید بزرگی برای بازار و اقتصاد کلان محسوب میشود.
💢 لازم است که مسئولان به ثبات بازار سرمایه توجه داشته باشند و اقداماتی انجام دهند که مهاجرت نقدینگی از سهمهای کوچک و بیبنیاد به سمت سهمهای بزرگ و بنیاددار هدایت شود. در غیر این صورت متاسفانه باز هم شاهد بروز چرخه تورمی از طریق بازار ارز خواهیم بود.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 گل سرسبد مردم دنیا نیستیم اما با رسوایی غربیهای متمدن چه کنیم؟!
✍️ #حسین_رجایی
🔹در اوج بحران کرونا، انتخابات سراسری در فرانسه برگزار شد. به همین سادگی!؟ آن هم بعد از اینکه رسانه های فارسی زبان مواجب بگیر همین فرانسه و دیگر دوستان اروپایی و آمریکایی اش، نزدیک به یکماه در بوق و کرنا کردند که چرا جمهوری اسلامی با وجود چند مبتلای به ویروس کرونا، انتخابات مجلس را برگزار کرده است؟
🔻 رئیس جمهور فرانسه گفت: «برگزاری این انتخابات برای اطمینان یافتن از تداوم دموکراسی در کشور ما ضروری است.» پس انتخابات با وجود بیش از چهار هزار مبتلای به ویروس کرونا در این کشور، برگزار شد. آن هم نه انتخاباتی همانند انتخابات مجلس که لغو آن مستوجب هزینه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی غیرقابل محاسبه باشد. انتخابات محلی شهرداران و شوراهای شهر!!
🔸 از آن جالبتر شاید سخنان نخست وزیر انگلیس است. بوریس جانسون گفت: «بسیاری از خانواده ها عزیزانشان را از دست خواهند داد ... ولی نه برگزاری رویدادهای عمومی همانند مسابقات ورزشی را تعطیل می کنیم و نه مدارس را ... مشورت های علمی نشان می دهد تداوم برگزاری این رویدادها تأثیر اندکی بر شیوع ویروس خواهد داشت.»
❇️ باورتان میشود!؟ قریب یکماه است رسانه خاندان سلطنتی انگلیس، بی بی سی فارسی یقه خود را پاره کرده است که جمهوری اسلامی با برگزاری انتخابات، قرنطینه نکردن قم و بقیه شهرها، تعطیل نکردن کشور و ... به مردم خود خیانت کرده است. آیا ایرانیان خارج نشین مواجب بگیر غرب و دنباله های داخلی شان، بعد از این رسوایی دیگر می توانند سر خود را بالا بگیرند!؟
❌ نخست وزیر انگلیس، تعطیلی و قرنطینه را غیرعلمی می داند. رئیس جمهور فرانسه برگزاری انتخابات را بااهمیت تر از افزایش شیوع کرونا در کشورش قلمداد می کند. رئیس جمهور آمریکا در دو هفته اول شیوع، کرونا را یک مسئله بی اهمیت می دانست که حفظ اقتصاد آمریکا به آن ارجحیت دارد
🔺 آنوقت مواجب بگیران همین کشورها، از مصیح علی نژاد گرفته تا سالومه سیدنیا، چند هفته هست به مردم ما می گویند جمهوری اسلامی خیانت بزرگی کرده نه تنها به مردم خودش بلکه به همه مردم دنیا!
💢 حال آنکه کشور ما مدارس و دانشگاه ها را در همان هفته اول تعطیل کرد و به دنبال آن اجتماعات و رویدادهای عمومی را لغو نمود و حتی اماکن زیارتی را بست. تمامی این اقدامات وقتی انجام شد که تعداد مبتلایان به چند ده نفر هم نمی رسید. اکنون چگونه است که اروپایی ها و آمریکایی ها با وجود چند هزار نفر مبتلا هم به داد مردم خود نمی رسند!؟
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
نظر شما #مخاطبان عزیز در مورد "جنگ بیولوژیک بودن انتشار کرونا" چیست؟
anonymous poll
و یا طبق این تحلیل موافق نظریه حمله بیولوژیک بودن کرونا هستید: https://t.me/kh_enghelab/23277 – 11
آیا مانند این تحلیل آن را فقط یک احتمال غیر قابل اثبات میدانید: https://t.me/kh_enghelab/23223 – 8
یا مانند این تحلیل مخالف نظریه حمله بیولوژیک بودن کرونا هستید: https://t.me/kh_enghelab/23272 – 4
خیابان انقلاب
🔴 در باب ولع خرید و خالی شدن سوپرمارکتها
✍️ #حامد_قدوسی
🔹 در این یکی دو روزه احتمالا عکسهای زیادی از قفسههای خالی سوپرمارکتها در کشورهای مختلف و انواع و اقسام تحلیلها در مورد آنها خواهیم دید. ولی دقت کنیم که در تحلیل روانی و نقد اینکه چرا مردم این روزها این قدر زیاد میخرند - خصوصا محصولاتی که فراوان است و خراب نمیشود - و تحلیل ناپایداری سیستم و امثال آن زیادهروی نکنیم.
❌چند نکته در این رابطه:
1️⃣ خالی شدن قفسهها لزوما نشانگر بحران و قحطی نیست. بلکه بیشتر نشانه آن است که تقاضا موقتا بیش از موجودی انبار رایج فروشگاهها بوده است. فرض کنیم غذای مردم «عدس» است و هر شهروندی هر سه روز یکبار برای خرید یک کیلو عدس به بقالی میرفته است. امروز ناگهان «همه شهروندان» تصمیم میگیرند که به جای یک کیلو عدس، پنج کیلو عدس بخرند تا برای ۱۵ روز غذا داشته باشند. طبیعی است که عدس موقتا و روز اول کمیاب خواهد شد ولی اگر چند روز به مشاهداتمان فرصت بدیم (کمابیش به اندازه چرخه خرید طبیعی افراد)، همه به عدس مورد نیازشان خواهند رسید. به زبان ریاضی «انتگرال مصرف عدس کل جامعه» عوض نشده و فقط توزیع زیرسطح آن به سمت روزهای اول جا به جا شده است.
2️⃣ به نظرم بخشی از تمایل مردم برای خرید زیاد در این روزها از این ناشی میشود که بتوانند چند هفته خانه بمانند. اتفاقا در شرایط کرونا، خرید انبوه محصولاتی که فراوان یا کممشتری هست - و در نتیجه باعث کمیابی برای بقیه نمیشود- از یک طرف به نفع جامعه است چون باعث «کاهش دفعات مراجعه به فروشگاهها» و در نتیجه کمکردن چگالی جمعیت و تعاملات اجتماعی میشود. ولی از طرف دیگر باعث افزایش «ازدحام جمعیت در روزهای اول» میشود که اثر منفی از جهت افزایش احتمال انتقال دارد.
3️⃣ ازدحام هم راهحل دارد: ساعتهای کار فروشگاهها را موقتا طولانی کنیم و افراد را تشویق کنیم که در ساعتهای خلوت مراجعه کنند و مثلا در این راه از فناوری اطلاعات (برای نشان دادن حجم مشتریان مغازهها) یا حتی قیمتگذاری شناور برخی اجناس در ساعتهای مختلف استفاده کنیم. با روشهای سادهای میتوان ازدحام را روی زمان بیشتری در طول روز شکست و جلوی اثرات منفی آن را گرفت.
4️⃣ اینکه مردم محصولات ناسالم را زیاد میخرند لزوما خیلی «غیرعقلانی» نیست: افراد ریسک چند هفته تغذیه با بیسکویت یا کمپوت یا سوسیس خشک را با ریسک بیرون آمدن چند باره از خانه برای خرید محصولات تازه و سالم را مقایسه میکنند و احتمالا تصمیم درستی میگیرند. کاهش دفعات خرید هم به نفع افراد و هم به نفع جامعه است.
5️⃣ طبعا خواهید گفت که ولی خرید انبوه خودش محصول دیدن خرید دیگران و ترس از کمیابی است. بلی احتمالا این فرآیند ذهنی خیلی افراد است ولی به بند شماره یک مراجعه کنید: صرف دیدن صفها نمیتواند «کمبود» ایجاد کند چون برای بیشتر کالاها «جمع تقاضا» و «جمع عرضه» در طول چند روز آینده با هم برابری خواهند کرد.
6️⃣ تحلیل ما البته در مورد کالاهای ضروری واقعا کمیاب مثل ژل ضدعفونی - که تقاضای جدید آنها خیلی بیشتر از ظرفیت معمول زنجیره توزیع است - اعمال نمیشود و داستان آنها جدا است. این کالاها با سطحی از «تقاضای جدید» مواجه هستند که بسیار فراتر از ظرفیت عادی عرضه است.
7️⃣ به نظرم نظام توزیع آنلاین چه در دوره بحران و چه پس از آن محبوبیت بیشتری کسب خواهد کرد و یکی از برندگان بحران کرونا خواهد بود. خصوصا اگر خطر بیماری همچنان باقی بماند، صنعت توزیع مواد تازه (مثل مواد غذایی) رونق زیادی خواهد گرفت.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 واکنش جامعةالمصطفی به اظهارات واهی و تفرقهانگیز مولوی عبدالحمید
💬 #خبرگزاری_حوزه
🔹 روابط عمومی جامعةالمصطفی با صدور بیانیه ای به اظهارات مولوی عبدالحمید و سوءاستفاده از این موقعیتها و نسبت دادن این گونه حوادث به اعتقاد یا عملکرد مردم ایران و نظام اسلامی واکنش نشان داد که متن این بیانیه به این شرح است:
🔻 اخیراً فیلم کوتاهی از سخنان جناب آقای مولوی عبدالحمید منتشر شده که حاوی القای شبهاتی است که لازم دیده شد نسبت به آنها توضیح داده شود.
🔸 ایشان به کدام دلیل ادعا کرده اند که منشأ شیوع ویروس کرونا در ایران، دانش پژوهان چینی المصطفی بودهاند؟
✅ آیا مدرکی به جز ادعای رسانههای معاند در این زمینه وجود دارد؟
❌ آیا تاکنون هیچ مقام رسمی چنین ادعایی را تأیید کرده و آیا مدرک و مستندی در این زمینه ارائه شده؟
◾️ انتظار میرود یک عالم دینی در بیان مطالب خود دقت بیشتری داشته باشد.
🔰 به چه دلیل ایشان حضور طلاب اهل سنت در مراکز آموزشی المصطفی را مغایر با سیاست تقریب مذاهب اسلامی شمردهاند، حال آن که این حضور، خود نشانه ای از سیاست تقریب مذاهب است.
برنامه های آموزشی المصطفی برای این عزیزان مبتنی بر فقه و کلام اهل سنت و البته با رویکرد تقریبی و اعتدالی و در مقابل سیاست تکفیری و افراطی است که متأسفانه در برخی مراکز دیگر شاهد آن هستیم.
❇️ این ادعای شستشوی مغزی دانش پژوهان، اهانت به صدها فاضل و عالم اهل سنت که مدارج علمی برجستهای را واجد بوده و هستند و در عین حال، برای طی مراحل تحصیلات تکمیلی و به ویژه دوره دکتری تحصیل در المصطفی را برگزیده اند، نیست؟
🔺 ابتلائات الهی همواره برای همه انسانها در طول تاریخ بوده است و به یاری خداوند، ملت ما از این ابتلا هم مانند دیگر آزمایش ها سربلند عبور خواهد کرد.
💢 سوءاستفاده از این موقعیتها و نسبت دادن این گونه حوادث به اعتقاد یا عملکرد مردم ایران و نظام اسلامی، مصداق روشن ناسپاسی است. البته یقیناً برادران و خواهران اهل سنت ما به خوبی به این مسائل وقوف دارند و حامیان پشت پرده اختلاف افکنی مذهبی در ایران عزیز را می شناسند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 بوروکراسی و بی تدبیری؛ مانع توزیع ماسک ها و وسایل احتکار شده!
✍️ #داود_مدرسی_یان
🔹 برای توزیع ماسک های احتکار شده، باید تصمیم جنگی گرفته شود
🔻 احتمالاً برای شما هم این سؤال مطرح است که اجناس و کالاهایی که احتکار شده اند و مقامات مسئول مدام از کشف انبارهای آن ها خبر می دهند، چگونه وارد بازار می شوند که مردم نمی بینند؟ چرا با ورود این اجناس و کالاهای احتکار شده، بازار تکانی نمی خورد؟ قیمت ها پائین نمی آید؟
🔸 اخبار کشف انبارهای بزرگ با ده ها میلیون ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی کننده و غیره، طی چند هفته اخیر بارها از صداوسیما و سایر رسانه ها توسط مراجع مسئول منتشر شده است. اما مردم را خوشحال نکرد و نتیجه مطلوبی هم در بازارها و داروخانه ها و منازل مردم و مراکز درمانی نداشته است!
❇️ خیلی خلاصه بگویم؛ روند بررسی گزارش ها و پرونده های احتکار یا گرانفروشی و...، اعم از اخذ گزارش کارشناسی از سازمان های بازرگانی، صدور رأی بدوی، واخواهی، تجدیدنظر خواهی و تجدیدنظر در شعبات عالی مجموعاً چندین ماه طول می کشد تا بخواهد حکمی اجرا شود و کالای احتکار شده در بازار توزیع شود!
🔰 به نظر شما بعد از این چندماه چه اتفاقی می افتد؟! بازار تنظیم خواهد شد؟ آن کالای احتکار شده با قیمت روز اول به دست مردم می رسد؟ سهم دخالت ها، فشارها و نفوذ مافیا، سرمایه داران، اصناف، مسئولین صمت و بازرگانی و ... در روند پرونده ها چقدر است؟!
✅ به دلیل اینکه این روند و پروسه پرونده ها، زمان بر است و چند ماه طول می کشد و قوانین تعزیرات مربوط به سال 67 است و بعد از 30 سال جوابگو مسائل جدید نیست و همچنین رسیدگی به این پرونده ها ذیل وزارت دادگستری است و دولتمردان و مسئولین صمت و اصناف براحتی می توانند در روند رسیدگی ها دخالت نمایند، بهتر است مسئله کشف کالاهای احتکار شده و قاچاق به یکی از اولویت های اصلی مجلس جدید تبدیل شود.
⭕️ مجلس آتی باید برای این پروسه طولانی و بوروکراسی ناامید کننده فکری اساسی کند. بروز کردن قوانین تعزیرات، حذف و اضافه مواد و تبصره ها، طرح یک ایده نو، شفافیت این روند، گردش آزاد اطلاعات پرونده ها، تغییر و تحول شبکه توزیع کالا، شفافیت شبکه توزیع و ... جزو مسائلی است که مجلس یازدهم باید بطور اساسی آنها را حل نماید.
◾️ اما تا تشکیل مجلس آتی چه باید کرد؟ به نظر می رسد شورای عالی هماهنگی اقتصاد یا همان شورای هماهنگی سران سه قوه، می بایست یک تصمیم جنگی برای این شرایط جنگی اتخاذ کنند.
🔺 اکنون که با بحران کرونا روبرو هستیم انتظار می رود مقادیر بزرگ ماسک و دستکش و سایر اقلام احتکاری کشف شده به صورت فوری و رایگان و با ساز و کاری شفاف از طریق شبکه های توزیع مردمی و دولتی(نه انحصاری!) بین مردم و مراکز درمانی توزیع شوند.
💢 تشکیل پرونده و بررسی و صدور رأی و ... برای شرایط عادی است، در شرایط جنگ هیبریدی هیچ مدیر عاقلی تصمیمات عادی نمی گیرد! شرایط جنگی، تصمیم جهادی، انقلابی و فوری می خواهد!
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f