🔴فضای مجازی بی در و پیکر و قتلهای ناموسی
🔹به گزارش دانا، زن شوهرداری با غریبهای دیگر میرود ترکیه و برای همسرش عکسهای تحریککننده میفرستد! بعد از تنها شدن زن در ترکیه و فراهم شدن زمینه، پدر زن با انواع ترفندها او را برمیگرداند، همسر سابق، خشمگین و جنون زده از خیانت عجیب، وقتی متوجه بازگشت زن میشود او را به قتل میرساند آن هم در ملا عام و دیوانهوار!
🔹با چند رسانه که عامدانه و بدون ملاحظه ویدیوهای این جنایت ناموسی را منتشر میکنند برخورد میشود اما به واسطه عجیب بودن و نادر بودن این نوع جنایت در ایران برخلاف سایر کشورها، فیلمها فراگیر توزیع میشود.
🔹سوال اینجاست، رسانهها در کشور متولی دارند و با سوء استفاده یک رسانه از یک ویدیو یا شکستن حریم بهداشت روانی مردم قانون را میشود اعمال کرد، اما تکلیف فضای مجازی که بی در و پیکر میتواند در انواع شبکهها عامدانه و بینام به انتشار هزار باره این ویدیوی مضر بپردازد چیست؟
🔹ترویج خشونت و تبلیغ خیانتی که کمتر در جامعه ایران دیده میشود در شبکههای خارجی را چه قانونی باید مدیریت کند؟ میانگین قتل و جنایت در ایران یک چهارم میانگین جهانی و در کمترین محدوده اعلامی آمارهای سازمان ملل نسبت به سایر کشورها است. اگر این شرایط با ترویج و تبلیغهای عامدانه اینچنینی تغییر کند چه کسی پاسخگوست؟
🔹وقتی در فضای مجازی رها و ول، سلبریتیها و برخی جریانهای سیاسی به خاطر سوء استفادههای جناحی، کمپین اعدام نکنید را برای حمایت چند قاتل راه انداختند و باعث القای امنیت و حمایت از جنایتکاران شدند، چه کسی برخورد کرد؟ و اصلا چطور میشود مانع این ضدفرهنگها شد؟ جز با ایجاد قانون در فضای مجازی!
💢 سرقت اطلاعات میلیونها ایرانی از طریق اینستاگرام، تلگرام، توئیتر و واتساپ!
⭕️ یکی از چالشهایی که در آینده گریبان ما را خواهد گرفت به طور قطع خروج تدریجی اطلاعات کاربران ایرانی از طریق پلتفرمهایی مانند اینستاگرام، توئیتر و واتساپ است که در این جنگ شناختی در میان مدت و بلند مدت منتج به تغییرذائقه، رفتار و هویت ایرانیان مخصوصا نوجوانان و جوانان می شود.
⭕️حاکمیت سایبری هر کشوری دارای ۴ رکن پذیرفته شده در جامعۀ بین المللی است، رکن اول تحت عنوان حق استقلال سایبری تعریف میشود (سیستم حاکمیت سایبری کشورها باید از نظر زیرساختها، ذخیرهسازی دادهها و قوانین حاکم بر مدیریت این فضا تحت کنترل هیچ کشور بیگانه ای نباشد).
⭕️حق اشتراک برابر در فضای مجازی رکن بعدی رژیم حقوقی فضای مجازی است (صرف نظر از برخی کشورها مانند آمریکا که این حق را نقض میکنند، طبق قواعد بین الملل همۀ کشورها حق استفادۀ برابر از این فضا را دارند).
⭕️حق دفاع سایبری رکن بعدی است (تمام کشور حق دفاع از جغرافیای سایبری خود در سه سطح پیش، هنگام و پس از تهاجم سایبری دارند) و آخرین مورد حق قضایی است (براساس این حق، به صورت پیش فرض کشورها دارای صلاحیت اعمال حاکمیت بر فضای سایبر خود هستند و از آن استفاده میکنند، همانند اتفاقاتی که بعد از انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا شاهد آن بودیم) اما در کشور ما به دلیل فقدان راهبرد حاکمیت سایبری و فضای مجازی ول، رها و فاقد ضابطه سبب شده تا جمهوری اسلامی از حقوق اساسی خود در فضای سایبر محروم باشد.
🔴 ژنرال های چهار ستاره و یاران امام
👤 #اسماعیل_بیدار
🔹 اسدالله بادامچیان خاطراتی از هایزر و نحوه خروج او در ۱۷ بهمن ۵۷ از تهران دارد. رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه می گوید؛ من در کمیته استقبال از امام عضو شورای مرکزی هفت نفره آن بودم. مسئول اداره بهشت زهرا هم بودم و مجموعه یاران امام کاری کردند که هایزر نتوانست برنامه های آمریکا و خودش را اجرا کند و در ایران دو سه روز قبل از ۲۲ بهمن گریخت.
🔸 او در این باره می گوید:
هایزر ژنرال چهارستاره آمریکایی که در تمام ارتش آمریکا تنها دو افسر مثل او وجود داشت. او برترین بود و با اختیار کامل از طرف خود شخص کارتر به این کار گمارده شد. خاطراتش در ایران هم چاپ شده است. در آن خاطرات می گوید «من گفتم باید خود کارتر برای رفتن من به ایران نظر دهد. کارتر هم حکم داد نه اینکه وزیر دفاع آمریکا به او گفته باشد. می گوید نزدیک سه بعد از نصفه شب تلفن هایزر زنگ زد و گفتند باید همین امروز به ایران بروی. گذرنامه ام آماده نبود، بی گذرنامه از آلمان تا یونان آمدم، با لباس مبدل سوار یک هواپیمای ویژه ۳۳۰ شدم، در هواپیما فهمیدم که گذرنامه ام را جا گذاشتم».
✅ در واقع بی گذرنامه به ایران آمد و اختیار کامل اداره امور ایران از دیماه تا پیروزی انقلاب در اختیار هایزر بود. خودش می گوید «وقتی قره باغی از فرودگاه بعد از بدرقه شاه در ۲۶ دیماه برگشت، گفت علیحضرت به ما دستور داده همه تابع شما باشیم». این دیگر حرف خودش است.
🔹 بختیار و تمام فرماندهان نظامی شاه، ژنرال کاست رئیس هیات مستشاری آمریکا، سولیوان سفیر آمریکا، سفیر انگلیس و همه مسئولین آن روز تحت فرمان آقای هایزر بودند. جالب است، به او اختیار دادند تا یک میلیون آدم بکشد اما نگذارد انقلاب اسلامی به پیروزی برسد.
🔸 هایزر فرمانده بمب افکن های آمریکا در جنگ ویتنام و کره بود. او مسئولیت تخلیه نیروهای آمریکایی از سایگون را برعهده داشت. بعد از مراسم باشکوه استقبال از امام ژنرال هایزر می بیند بیچاره است و نمی تواند کاری کند بنابراین از ایران فرار کرد. آنقدر فرارش هم خنده دار است که حد ندارد. با بالگرد، جلیقه ضدگلوله، شبانه به فرودگاه رفت. موقعی که هوا تاریک شد، با لباس مبدل از بالگرد پیاده شد و به صورت سینه خیز تا هواپیما رفت، هواپیما پرواز کرد اما او همچنان وحشت زده کف هواپیما دمر دراز کشیده بود. هواپیما که از مرز ایران گذشت و وارد ترکیه شد، تازه روی صندلی نشست و حالش جا آمد.
✅ منشی کارتر می گوید «وقتی هایزر در اتاق سری کاخ سیاه گزارش داد، کارتر بی اختیار روی کاناپه افتاد و به شدت گریه کرد» چون از دست دادن ایران شوخی نبود.
🔹 بله کارتر باید گریه کند چرا که ایران قلب خاور میانه است و خاورمیانه قلب دنیا و هر کس می خواهد بر دنیا حکومت کند باید قلب آن را در اختیار داشته باشد. و کارتر و همه رئیس جمهوریهای بعد از او می دانند بدون تسلط بر ایران امکان تسلط بر خاور میانه وجود ندارد و آمریکا بدون گاوهای شیردهش دیگر آقای دنیا نخواهد بود.
💢 بی دلیل نیست که آمریکا در دو دهه گذشته هفت تریلیون دلار( معادل بیش از هزار سال بودجه نظامی ایران در سال ۱۴۰۰) را برای ایجاد خاور میانه جدید خرج می کند اما موفق نمی شود و شکست دیگری برای ژنرال های چهار ستاره آمریکا رقم می خورد. بنابر این هرچه از عمر انقلاب می گذرد آمریکاضعیف تر می شود. اندیشمندان سیاسی می گویند ادامه حیات انقلاب ایران مساویست با زوال هژمونی آمریکا. 🇮🇷ایران قوی بشارتی برای مستضعفین و تهدیدی برای مستکبرین می باشد.
آقای علیمی به نظرم لبه کلاهی که سرت گذاشتی جلوی دیدت رو گرفته ، وگرنه حتما رزمایش موشکی، شبیهسازی حمله به دیمونا و رویارویی با ناو آمریکایی حین #مذاکرات رو میدیدی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این نوجوان خوشتیپ را نگاه کنید.
آیا او را شناختید؟
ابتدا خوب نگاه کنید سپس کلیپ را باز کنید.
🌺برای سلامتیش صلوات بر محمدوآلمحمد🌺
📌 گام عملی،تنهاراه گره گشایی از وین
💢10 روز پس از آخرین بار که هیئت های دیپلماتیک در وین پشت میز مذاکرات نشستند، می گذرد و آن طور که مقامات رسمی ایران و اتحادیه اروپا دیروز گفتند ، از ساعاتی دیگر بخش جدیدی از دور هشتم مذاکرات وین آغاز می شود .
🔸 بخشی که برخی آن را بسیار مهم می دانند تا جایی که اولیانوف روس از آن به عنوان « مرحله نهایی » مذاکرات یاد کرده است .
🔹با این حال، به رغم پیشرفت های خوب در حوزه تضمین ها و راستی آزمایی، همچنان در موضوع تعیین محدوده تحریم هایی که باید رفع شوند که مسئله اصلی ایران است و برخی موضوعات هسته ای که موضوع طرف مقابل است، اختلافات مهمی باقی است و ناظران امیدوارند در مذاکرات روزها و هفته های آینده، با استفاده از تصمیمات و مشاوره های صورت گرفته این 10 روزه در پایتخت ها، گره های این مذاکرات به شکل مرضی الطرفینی باز شوند.
🔸به طور خلاصه باید گفت در جریان مذاکرات ادوار هفتم و هشتم گفتوگوها طرفین توانستهاند چه در زمینه نگارش متن و چه درخصوص نزدیک کردن دیدگاههایشان در موضوعات اصلی، پیشرفت قابل توجهی به دست آورند.
🔹شنیده های ما حاکی است هم اکنون در حوزه راستیآزمایی و تضمینها پیشرفتهای قابل ملاحظهای حاصل شده و در دو حوزه رفع تحریمها و اقدامات هستهای به تصمیمات سیاسی نیاز است و باید دید در این 10 روزه واشنگتن چه تصمیماتی گرفته تا توافق خوب حاصل شود .
🔸 در صورتی که طرفهای مقابل به ویژه آمریکا در این فرصت تصمیمات لازم را اتخاذ کرده باشند، میتوان به حصول توافقی پایدار و موثر امیدوار بود.
🔹در این میان برخی طرف های مقابل همچنان از اهرم زمان و ضرب الاجل های موهوم خود استفاده می کنند در حالی که تهران نشان داده به رغم علاقه به رسیدن به یک توافق مناسب در کوتاه ترین زمان ، هرگز در مذاکرات تعجیل نمیکند و ضربالاجلهای ساختگی موجب زیر پا گذاشتن اصول و خطوط قرمزهایش نخواهد شد.
🔸طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد که تصمیمات لازم و ضروری در طرفهای مقابل به ویژه در واشنگتن اتخاذ شده باشد، موضوع رفع تحریمها و انتفاع جمهوری اسلامی ایران از ابعاد رفع تحریمی و ابعاد اقتصادی برجام بسیار کلیدی است و خط قرمز ایران در حوزه رفع تحریمی است.
🔴 «جهاد تببین» چرا فرضیه فوری و قطعی؟
👤 #مهدی_جهانتیغی
🔹 حماسه سرایی راهبرد نوین رهبری در جهاد تبیین
🔸 تاکید چند ماه اخیر رهبری درباره جهاد تبیین در کشور، با اظهارات اخیر ایشان در دیدار با جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش، که قید فوری و قطعی را نیز به فرمان جهاد تبیین اضافه کردند، بسیار قابل تامل و قابل توجه شده است.
1️⃣ جهاد تبیین چرا «فوری»؟! به این دلیل که حمله رسانهای دشمن در بالاترین سطح و در ابعاد وسیع در حال پیشروی در محیط افکار عمومی کشور است و دیر جنبیدن در اینباره خسارات غیرقابل جبرانی به کشور تحمیل خواهد کرد.
2️⃣ چرا جهاد تبیین فرضیه قطعی است؟ اول اینکه جدی ترین و اصلی ترین راه مقابله با دشمن در شرایط فعلی است و در دل قطعی بودن نیز این گزاره نمایان است که در گام نهادن همه جانبه و فوری در جهاد تبیین نباید کوچکترین تردیدی جبهه انقلاب به خود راه بدهد و حتی به نسبت برخی دیگر از محورهای جهادی در کشور در فوریت بیشتری قرار دارد و البته دور از واقع نیز نیست که بگوییم پیروزی موثر در محورهای دیگر جهاد در انقلاب مثل اقتصادی، سیاسی، دیپلماسی، نظامی و امنیتی، علمی و... منوط به پیروزی در جهاد تبیین در شرایط فعلی است.
3️⃣ جهاد تبیین دفاعی هم است؛ دفاعی هست چون دشمن همه جانبه در حال تهاجم هست و افکار عمومی و وضعیت فضای مجازی و رسانه ای کشور در موقعیت بازدارندگی و مطلوبی نیست که تهاجمی به آن نتوانند بکنند یا حجم عملیات های آنها کمتر شود.
4️⃣ جهاد تبیین یک حرکت تهاجمی؛ برآیند کلی از موضوع تبیین در کشور این است که عمدتا دفاعی بوده تا تهاجمی، بنابراین از اصلی ترین تحولات در عرصه جهاد تبیین، تهاجمی شدن باید باشد.
5️⃣ راهبردهای جدی تر در جهاد تببین در شرایط فعلی چیست؟ روایت صحیح، بالا بردن جنبه هنرمندانه روایت، بیان واقعیت ها، دستاوردها، پیشرفت ها و حماسه ها، مقابله با بزک دشمن داخلی و خارجی و مقابله با تخریب انقلاب و جبهه مرتبط با آن
6️⃣ واقعیتها چیست؟ واقعیت ها شامل هم نقاط قوت کشور هست و هم نقاط ضعف، اصلی ترین کار این است که جبهه انقلاب ابتدا خودش فهرستی واقعی از واقعیت ها داشته باشد و مهمتر از آن روایت صحیح واقعیات است. مثلا کشور موفقیت های بزرگ اقتصادی داشته ولی گرانی و تورم هم یک واقعیت است؛ یعنی اینجا صورت مساله این است که چگونه رسانه باید اقتصاد ایران را روایت کند که نه به انکار و کم دیدن موفقیت های اقتصادی ختم بشود و نه متهم به انکار ندیدن گرانی ها بشود و در همین حال پدیده گرانی ها را هم روایت صحیح کند.
7️⃣ یکبار دیگر باید تاکید کرد که در جهاد تبیین بیان دستاوردها و پیشرفت ها بسیار بیشتر، بیشتر و بیشتر از نقد کردن، جایگاه دارد
8️⃣ حماسه سرایی راهبرد نوین رهبری در جهاد تبیین؛ اول باید این نکته را گفت که تاکید رهبری بر گنجاندن «حماسه» در جهاد تبیین یک امر پیشرو در عرصه رسانه محسوب میشود و شاید به نوعی یک راهبرد نوین کمتر گفته شده رسانهای هم محسوب شود. این در حالیست که در کارنامه جامعه رسانه ای کشور، هم تمرکز بر بیان حماسه ها کم است و هم محدود به چند سوژه ثابت و تکراری بوده؛ دفاع مقدس یک حماسه بود، ولی آیا استقامت چهل ساله در برابر بزرگترین تحریم های تاریخ، حماسه نیست؟ رسیدن به مرز علم در پدیده های جدید علمی جهان، حماسه نیست؟ به اتمام رساندن ابرپروژه های بزرگ در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، عمرانی، آموزشی، بهداشت و درمان، صنعتی، دینی و فرهنگی، دیپلماسی و سیاسی حماسه نیست؟ نفوذ منطقه ای فعلی ایران یک حماسه در تاریخ دیپلماسی کشور نیست؟ حال که به گذشته رسانهای کشور نگاه می کنیم به خوبی متوجه می شویم که هم حماسه در رسانه انقلاب جایگاه ثابت و مداومی نداشته، هم دربیان حماسه تنوع و به خصوص در موضوعات غیرنظامی کم داشته ایم و هم از هزاران حماسه موجود در بطن چهل ساله انقلاب غفلت شده است.
9️⃣ نقش جهاد تبیین در تهاجم ترکیبی؟! جهاد تبیین باید در عرصه های تقابل نظامی، امنیتی، اقتصادی، علمی، سیاسی و دیپلماسی کشور به گونه ای ترکیب شود که پیوست و حضور ثابت و فعال در این موضوعات مهم داشته باشد.
#سیاسی
✳ امروز چند بار نزدیک بود شهید شویم، اما حیف...
🔻 شهید حسین پورجعفری، رئیسدفتر و همراه همیشگی سردار شهید #حاج_قاسم_سلیمانی میگفت: روزی در منطقهای در سوریه، حاجی خواست با دوربین دید بزند. خیلی محل خطرناکی بود. من بلوکی را که سوراخی داشت، بلند کردم که بالای دیوار بگذارم تا برای دوربین استتار باشد. همین که بلوک را بالا گذاشتم، تکتیرانداز بلوک را طوری زد که تکهتکه شد و روی سروصورت ما ریخت. حاجی کمی فاصله گرفت. دوباره خواست با دوربین اطراف را دید بزند که اینبار گلولهای کنار گوشش روی دیوار نشست. خلاصه شناسایی بهخیر گذشت. بعد از شناسایی برای تجدید وضو داخل خانهای شدیم. احساس کردم اوضاع اصلاً مناسب نیست؛ به اصرار زیاد حاجی را سوار ماشین کردیم و راه افتادیم. هنوز زیاد دور نشده بودیم که همان خانه منفجر شد و حدود ۱۷ نفر به شهادت رسیدند. بعد از این اتفاق حاجی به من گفت: «حسین! امروز چند بار نزدیک بود شهید شویم، اما حیف ...».
📚 برگرفته از کتاب «اخلاق و معنویت در مکتب شهید سلیمانی»
‼️میدان فضای مجازی در اختیار دشمن
چگونه انگلیس استعمارگر تونست دویست سال بر هند تسلط و استعمار داشته باشه!؟
نقل شده وقتی که انگلیسی ها وارد شبه قاره هند شدند یک میدان بزرگ در شهر (حالا چندتا شهر نمیدونم) ایجاد کردند و به مردم دستور دادند تمام شغل ها و کارها باید در این میدان باشد و مردم برای خرید و فروش و داد و ستد و کارهای اداری به این میدان مراجعه کنند! مردم فریب خورده هم تصور کردند که انگلیسی ها برای آنها نظم آورده اند، و هر روز افرادی در وسط میدان از طرف انگلیسی ها قرار داده می شدند تا برای بقای حکومت استعماری انگلیس تبلیغ کنند و مردم را از شورش و قیام بترسانند و ناامیدی ایجاد کنند، و فرهنگ و غیرت آنها را آن طور که می خواهند تغییر دهند.
امروز این میدان بزرگ همان فضای مجازی است که اختیار آن در دستان دشمن است. حمایت از پیام رسان های خارجی و بی توجهی و حمایت نکردن از پیام رسان های داخلی باعث شده تا افکار و عقاید جامعه ما در اختیار شبکه های خارجی باشد و جامعه هر روز در تلاطم ناشی از شایعات باشد.
16.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ویدیوی تهیه شده توسط رسانه ایمامدیا از شهر موشکی نیروی هوافضای سپاه ایران. این شهر موشکی علاوه بر موشک تاکتیکی تازه رونمایی شده خیبرشکن، در خود دهها فروند موشک بالستیک از مدل عماد را جای داده که به تنهایی از قدرت موشکی بسیاری از کشورهای جهان بیشتر است. قدرت آتشی که این موشکهای بالستیک ایجاد میکنند وحشتناک است چت اینکه موشک عماد قابلیت شلیک رگباری هم دارد و به همین دلیل باید دشمن از آن به شدت پرهیز کند.
🟤 نگرانی صهیونیستها از استقرار سامانههای پدافندی پیشرفته ایرانی در سوریه
🔸رسانههای رژیم صهیونیستی تاکید کردند که بشار اسد رییس جمهور سوریه برای پاسخ دادن به حملات اخیر این رژیم به سوریه مصمم است.
🔸یارون اشنایدر، تحلیلگر مسایل عربی شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اظهار کرد: اسد تصمیم دارد با فعالسازی پدافندهای هوایی به حملات اسرائیل پاسخ دهد.
🔸همچنین رسانههای اسرائیلی مدعی شدند که «تشکیلات امنیتی اسرائیل از تلاشهای ایرانیها برای وارد کردن پهپادها و سامانههای پدافند هوایی خوب تولیدی این کشور به منطقه نگران است».
🔸رسانههای یاد شده مدعی شدند که «به تازگی تشکیلات امنیتی اسرائیل متوجه تلاشهای ایرانیها برای وارد کردن دو سلاح نگرانکننده به منطقه شدند که اولین آنها پهپادهای انتحاری است و دومی که بسیار مهم است سامانههای پدافند هوایی تولید ایران است که از قابلیتهای خوبی برخوردار هستند».
🔸این رسانهها در ادامه تاکید کردند: مشکل این است که در «اسرائیل» با سامانههای روسی که میشناسیم، سروکار داریم؛ اما این سامانههای ایرانی باید بررسی شوند و برای آشنایی با نحوه مقابله درست با آنها، به اطلاعات دقیق و فنی نیاز است.
🔹به نظر میرسد محور مقاومت از مرحله آمادگی برای پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی به سوریه عبور کرده و الان در شرایط ایده آل برای این اقدام است برخی تحلیلگران بر این باورند که رونمایی از موشک خیبر شکن، آنهم با این نامگذاری که دست کم سه سال از تولید آن میگذرد و در اختیار همه یگانهای موشکی سپاه پاسداران قرار گرفته در همین راستا تلقی میگردد. /اخبارسوریه
♦️اتحادیه اروپا در تکاپوی جنگ سرد جدید
✍ #فاطمه_علیزادنیا
🔰اتحادیه اروپا در شرایط سختی است؛ بحران مالی ۲۰۰۸و ورشکستگی یونان، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، تقویت احزاب راست افراطی، ماجراجوییهای روسیه در اوکراین، بحران مهاجرت از خاورمیانه به اروپا، اختلافات حقوقی اتحادیه اروپا با لهستان و مجارستان، تنش ترکیه با یونان در مدیترانه، افول نظم بینالمللی لیبرال به رهبری آمریکا، افول نسبی جایگاه ناتو در امنیت بینالملل، پایان رهبری آنگلا مرکل در آلمان، بیاعتمادی مردم اروپا نسبت به عملکرد اتحادیه اروپا، اختلافنظرهای داخلی در اتحادیه اروپا در مورد جهتگیری سیاست خارجی این اتحادیه و ناتوانی در اتخاذ مواضع مشترک در سیاست خارجی و بالاخره ظهور چین و تشدید جنگ سرد جدید واشنگتن با پکن از جمله مشکلاتی هستند که بروکسل در شرایط فعلی با آنها دست به گریبان است.
📌اما بیتردید از نظر بسیاری از سیاستمداران اروپایی جایگاه اتحادیه اروپا در سیاست بینالملل در حال ظهور تا حد بسیار زیادی وابسته به نوع رابطه آن با آمریکاست. اروپا سخت نگران از دست دادن آمریکاست و روز بهروز این باور در واشنگتن و بروکسل تقویت میشود که روابط آمریکایی-اروپایی یا روابط فراآتلانتیکی دیگر مثل دوران پس از جنگ جهانی دوم نخواهد شد.
🔺اروپا به خوبی میداند که با تشدید رقابت میان آمریکا و چین، جای چندانی برای مانور و قدرت نمایی در سیاست جهانی نخواهد داشت؛ کما اینکه برای حل مشکلات داخلی خود هم چارهای جز کمک گرفتن از آمریکا ندارد.
🔺پیمان اخیر امنیتی میان آمریکا، بریتانیا و استرالیا به خوبی نشان داد که نگاه واشنگتن به آینده سیاست جهانی چگونه است؟
در راهروهای قدرت در واشنگتن، جمهوریخواهان و دموکراتها سخت نگران پیامدهای منفی ظهور چین بر جایگاه آمریکا در جهان هستند و سایر مسائل در اولویتهای بعدی قرار دارند. متحدان آمریکا در جهان و در راس آنها اتحادیه اروپا از آن بیم دارند که مشغول شدن همه حواس واشنگتن به مهار پکن باعث فراموشی آنها شود. از ریاض گرفته تا ابوظبی، تلآویو، بروکسل، قاهره، مسقط، توکیو و دهلی نو، همه رهبران سیاسی در همان حال که نگران کاهش تعهدات آمریکا نسبت به خودشان هستند تلاش میکنند روابط خود را با چین از نو تنظیم کنند.