♨️گزارش میدانی از جشن عید فطر در دوران طالبان
🔹دادگاه عالی افغانستان روز جمعه اول اردیبهشت/ثور را روز عید فطر اعلام کرد و نماز عید فطر، به امامت شیخ عبدالحکیم حقانی قاضیالقضات حکومت طالبان در ارگ برگزار شد.
🔸در نماز عید فطر، جمعی از رهبران طالبان مانند ملا عبدالغنی برادر، امیرخان متقی و ذبیحالله مجاهد حضور داشتند؛ اما غیبت برخی از مقامات بلند پایه طالبان از جمله ملا محمد حسن آخوند رئیس الوزرا، سراجالدین حقانی و ملا یعقوب مشهود بود.
🔹نماز دیگری نیز در کاخ سپیدار به امامت شهابالدین دلاور برگزار شد که در آن برخی دیپلماتهای کشورهای مسلمان نیز حضور داشتند.
🔸برخی از مقامات بلند پایه طالبان نیز به قندهار سفر کردند و عید را در کنار رهبر طالبان تجلیل کردند. رهبر طالبان در این مراسم اظهاراتی داشت که بازتاب گسترده داشتند. ملا هبتالله آخوندزاده مردم را به تبعیت از نظام اسلامی فراخواند و گفت که اهمیتی ندهید که دیگران در قبال اجرای شریعت چه میگویند.
بر اساس عرف سیاسی جا افتاده در فرهنگ سیاسی افغانستان، معمولا رئیس دولت در روزهای عید نوروز، فطر و قربان، خط مشی کلان سیاست کشور را در امور مهم داخلی و خارجی به ملت ابلاغ میکند و یکی از دستآوردها و تصمیمهای کلان ملی را بعنوان کارکرد و تلاش دولت در خدمتگذاری به ملت، به اطلاع مردم میرساند.
با این ذهنیت، انتظار مردم افغانستان این بود که ملا هبتالله آخوندزاده رهبر طالبان نسبت به مسئله جنگ و صلح و آشتی ملی و همچنین نسبت به بازگشایی مدارس و آغاز آموزش دختران، به مردم افغانستان، نویدی بدهد ولی در بیانیه و سخنرانی وی در نماز عید فطر نسبت به «آموزش دختران» و همچنین «صلح و آشتی با مخالفان»، هیچ نکتهای وجود نداشت.
🔹در حالی که پس از انتشار بیانیه عیدانه رهبر طالبان، ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان اعلام کرد که پس از بیانیه رسمی ملاهبتالله آخوندزاده رهبر طالبان، از انتشار بیانیههای دیگر توسط مقامات بلندپایه دولت طالبان خودداری شود ولی با آن هم، سراجالدین حقانی رهبر شبکه حقانی پیام تبریکی صادر کرد و ملا یعقوب رهبر طالبان نیز به صورت پخش زنده تلویزیونی، پیام تبریکی خود را به ملت افغانستان ارائه کرد.
🔸طبق اعلام رسمی حکومت طالبان، روزهای رسمی عید فطر سه روز در نظر گرفته شده است. در دو روز اول عید که این گزارش تهیه شد، نیروهای امنیتی طالبان مقررات امنیتی را به صورت جدی اعمال کردند. گشتهای سیار امنیتی در شهر کابل پایتخت افغانستان در روزهای عید افزایش چشمگیری داشت و در سایر شهرها و مناطق افغانستان نیز، در روزهای عید حادثهای امنیتی مهمی رخ نداد.
🔹با توجه به برخورد نیروهای امنیتی طالبان در روزهای عید امسال، میتوان گفت که شیوه برخورد طالبان با شهروندان نسبت به سال گذشته تاحدودی بهتر شده است. هر چند که درباره خشونت پلیس در برخی از ولایتها از جمله ولایت دایکندی گزارشهایی منتشر شده است که دلیل آن عدم هماهنگی شیعیان در اعلام عید فطر بوده است.
🔸حکومت طالبان در ماه رمضان امسال توانست با اعمال نظارت بر بازارهای افغانستان تا حدودی نرخ مواد غذایی را کنترل کند. علاوه بر آن، حکومت طالبان موفق شد که در ماه رمضان امسال نرخ ارز را نیز تا حد قابل توجهی مهار کند. این سیاست مالی و اقتصادی طالبان باعث شد که نرخ مواد غذایی نسبت به ماههای گذشته کاهش پیدا کند. به تبع آن، هزینههای روزهای عید نیز برای مردم افغانستان نسبت به سال گذشته مناسبتر بود و قدرت خرید برای مردم جهت تجلیل از روزهای عید، تاحدودی مساعد گردید.
به نظر میرسد که کنترل قیمتها، تأمین امنیت، صلح و آرامش نسبی باعث گردیدند که مردم افغانستان مخصوصا در کابل پایتخت افغانستان به صورت پر شوری از عید فطر امسال تجلیل کنند. تقریبا در تمام مناطق و نواحی شهر کابل در روز دوم عید، ازدحام و رفت آمد شهروندان برای تجلیل از عید، بسیار گسترده و چشمگیر بود.
🆔 منبع: خبر تازه افغانستان
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
⭕️ عید فطر جنجالی در لیبی
عربی21: امسال مردم لیبی عید فطر را در دو روز مختلف جشن گرفتند، در حالی که علیرغم تلاشهای طولانی برای دستیابی به صلح در نزاعهای سیاسی، اختلافات همچنان ادامه دارد.
هيئة الأوقاف والشؤون الإسلامية در شرق لیبی که با پارلمان مستقر در شرق لیبی همپیمان است، اعلام کرد که هلال ماه، شب جمعه رؤیت شده است.
امّا دارالافتاء در پایتخت طرابلس به رهبری صادق الغرياني مفتی جنجالی لیبی که با دولت وحدت ملی مرتبط است، اعلام کرد که رؤیت هلال به اثبات نرسیده است و این بدان معناست که مردم روز جمعه باید به روزه گرفتن ادامه دهند و اولین روز عید شنبه است.
این فتوای الغریانی خشم بسیاری از مردم لیبی را برانگیخت. بسیاری از کاربران در شبکه های اجتماعی این تصمیم الغریانی را خلاف اجماع امت اسلام در اعلام عید فطر و فتنه انگیز دانستند و نسبت به این تصمیم اعتراض کردند.
مساله بعدی اختلاف بین دارالافتاء و طرفداران جریان سلفی مدخلی بود. مدخلیها که جمعه را عید اعلام کرده بودند در اقدامی عجیب روز شنبه با حضور در اجتماع نمازگزاران در میدان شهدای طرابلس بر سر منبر خطبه نماز عید درگیری ایجاد کردند.
✍️ لیبی اکنون دارای دو دولت است. دولت اول حدود ۲ سال قبل پس از توافق سیاسی به ریاست «عبدالحمید الدبیبه» تشکیل شد که در طرابلس مستقر است ، دولت دوم نیز در فوریه ۲۰۲۲ به ریاست «فتحی پاشاغا» منصوب شد و در شهر سرت استقرار دارد.
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
♨️علمای اهل سنت برای مذهب خود احساس خطر کرده اند
🔸خشم علما از حمید اسماعیل زهی
🔸این دیگر اسمش دشمنی با حکومت شیعه نیست، نابود کردن اهل سنت است
#شبنامه
#شیخ_فتنه
۱۴۰۲/۲/۳
🔺ماه هاست شیخ وهابی تعارف را کنار گذاشته و به پاس مناره های مسجدی که با پول سعودی و امارات در محروم ترین منطقه ی ایران بالا برده دشمنی با حکومت شیعه را (با ژستِ یک عالم اهل سنت) جدی تر کرده است.
او که البته جز در فضای مجازی و رسانه های وطن فروش و دربار سعودی وزن و اعتباری ندارد در این سالها کوشیده با همین رسانه ها خود را به عنوان رهبر اهل سنت ایران معرفی کند.
از طرفی هر چهره ی اهل سنت که حرفی برای گفتن داشته (به ویژه در جنوب شرق ایران) ترور شده تا آنجا شبیه یک قلمرو برای اسماعیل زهی و تیمش باقی بماند.
🔺اسماعیل زهی در هفته های اخیر اظهاراتی را علیه فلسطین و در راستای دوستی با رژیم صهیونیستی به طور رسمی و علنی از منبر مسجد ضرارِ زاهدان مطرح کرده که با واکنش هایی از سوی علمای اهل سنت همراه بوده به طوری که یکی از این علما او را به مناظره دعوت کرده است.
در هفته های اخیر اما روند رسوایی های او به سمتی رفته که اهل سنت را از بابت دین و مذهبشان نگران کرده است.
اسماعیل زهی در اقدامی جدید با اعتقادات مردم بازی کرده و از لج حکومت شیعه ، در اقدامی عجیب عید فطر را یک روز زود تر اعلام میکند.
این شاید در ابتدای کار یک سو تفاهم به نظر برسد. اما ماجرا زمانی قابل تامل میشود که سخنرانی مولوی عبدالرحمن را مرور کنیم.
🔺 او که از علمای چابهار است در نماز عید فطر میگوید : 6 بار اسماعیل زهی با من تماس گرفت (تا مثل او یک روز زودتر را عید اعلام کنم) من اما قبول نکرده و تاکید کردم حجت شرعی ندارم (و با دین مردم نمیتوان بازی کرد و ...)
همین اظهارات مولوی عبدالرحمن نشان میدهد که اسماعیل زهی برای لحظاتی در تخیلش فکر کرده واقعا رهبر اهل سنت ایران است ، تلفن برداشته با این و آن تماس گرفته تا وادارشان کند یک روز زود تر را مثل او و اربابش عربستان عید اعلام کنند.
علمای اهل سنت اما از این بابت احساس خطر کرده اند. چرا که این دیگر مسئله ی دشمنی با حکومت شیعه نیست. مسئله ای فراتر است. این بازی با دین اهل سنت است.
🔺 این بازیچه قرار دادن یک مذهب و پیروان است. یعنی یک نفر پیدا شده و میگوید: روزه دیگر چیست؟
من اولویت دارم. امروز دستور میدهم نگیرند. عید داشته باشند و اینکه خدایی وجود دارد یا نه و اخرت کجای ماجرا تعریف میشود ذره ای اهمیت ندارد....
سو استفاده اخیر شیخ تکفیری از مذهب اهل سنت یک زنگ خطر برای آنان بوده که بسیاری را نگران کرده است.
چرا که نشان میدهد مذهب آنها دستخوش اهداف شخصی "باندِ مکی" شده است.
🔺اظهارات مولوی عبدالرحمن و تاکید او بر اینکه : "ما در آن مکالمه چیزهایی گفتیم که میخواهم فعلا پیش خودمان بماند" نشان میدهد که اهل سنت خطر شیخ تکفیری و ضربه ای که ممکن است به آنها زده شود را به خوبی فهمیده است...
تناقضات شیخ تندرو این روزها به لطف مشاوران احمقش بسیار زیاد شده است.
او از طرفی حتی یک زنِ اهل سنت را در نماز عید فطر اخیر راه نداده و فاتحه خوانی زنان را ممنوع میداند اما زنان شیعه را در حالی که حجاب ندارند به مسجد مکی راه داده و به همراه نَر های مسجد مکی برانداز میکند.
🔺این تناقض ها توجه بسیاری را (از بین علمای اهل سنت ) به خود جلب کرده است.
روزی که شاه سعودی رَدای دستِ دومِ بو گندویِ خود را به عنوان هدیه ای از طرف شاه سعودی برای اسماعیل زهی میفرستاد ، تصور خیلی ها این بود که یک سربازِ جان بر کف در دامن سعودی تربیت گردیده و به دامن ایران خواهد افتاد.
غافل از اینکه اسماعیل زهی نه در حد این حرف هاست و نه جایگاهش را دارد.
خدا را شکر که به لطف صبوری ایرانی ها، منافقین در حال رسوا شدنند.
#آقای_تحلیلگر
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
6.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻توصیه علمی رئیس مرکز خدمات حوزه برای طلاب!
#طلبه_خبرنگار:
▫️در کانال روابط عمومی مرکز خدمات حوزههای علمیه به این کلیپ کوتاه و با این توضیح برخوردم:
"توصیه حجتالاسلام والمسلمین دکتر میرمحمدی به طلاب و اعزه روحانی"
🔹 فارغ از محتوای این توصیه، آیا بهتر نیست هر کس به مأموریت خودش بپردازد و اگر هم بنا بر این امر دارد در رسانه شخصی خود به توصیه و تبلیغ بپردازد؟!
🔸گذشته از همه اینها، اگر هم بنا بر تولید محتوای این سبکی دارند -که نباید داشته باشند- بهتر نبود در ساخت کلیپ، سلیقه ای هم به خرج می دادند؟!
✍مدیر محترم مرکز خدمات شما همین که حکم گرفتید دستور فرمودید به جای بنرهای منو رستوران هتل ولایت که خیلی کم هم تغییر میکنه، تلوزیونهای چند ده میلیونی برای منو غذا در هتل نصب کنند و کلا با یک سری تدبیرات هتل رو لاکچری کردید. ضمن اینکه ۳ سال یکبار طلاب میتونند بیان هتل مشهد اونم با هزینه گزاف، شما هتل رو و بعضی کارهای مركز رو از لاکچری بودن خارج کنید چشم ما هم کتابهای ایشونو میخونیم.
🔻یه مشاور رسانه ای خوب هم استخدام کنید که کمتر پول برای اینطور امور بی فایده مصرف بشه.
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
📊 ابهامات نظرسنجی جدید گالوپ در مورد مقایسه قدرت نرم ایران و عربستان
📈 طی روزهای اخیر گالوپ (Gallup) با انتشار آخرین نظرسنجی خود، جایگاه عربستان در جهان اسلام را بالاتر از ایران توصیف کرد. در بخشی از نتایج این نظرسنجی موافقت شهروندان جهان اسلام با سیاست های عربستان و ایران ۳۹ در صد در مقابل ۱۴ درصد اعلام شد.
📉 به دلایل و شواهدی می توان این نظرسنجی را از زمره نظرسنجی های دقیق گالوپ خارج و شائبه های سفارشی و فرمایشی بودن آن را تقویت کرد. البته کارشناسان آماری و تبلیغاتی برآنند که امروزه برخی از نظرسنجی ها تنها ارائه به تصویر دقیق جامعه آماری نمی پردازند و تلقین آماری یک رسالت جدید برای شرکت های مشهور نظرسنجی است!
📊 ابهامات نظرسنجی اخیر گالوپ:
🔹 ۱. عدم استفاده از شیوه های متعدد در جمع آوری داده ها
🔸 ۲.مشخص نبودن ترکیب جمعیتی کشورها در تحلیل نظرسنجی
🔹۳.بی توجهی به درصد و رده سنی جمعیت در متغییر های وابسته
🔸 ۴.عدم انتشار پیش فرض های این نظرسنجی (برخلاف سایر نظرسنجی های گالوپ که دقیق پیش فرضها توصیف می شوند.)
📈 سه شاهد بر عدم دقت این نظرسنجی:
با تأمل و مقایسه در آمار پایین محبوبیت ایران در سه کشور «یمن»، «لبنان» و «پاکستان» در این نظرسنجی و لمس جایگاه بالای ایران در دنیای واقعی، فرمایشی بودن بخشی از اعتبار نظرسنجی جدید گالوپ تقویت می شود.
📉 البته انکار هجمه سنگین رسانه ای علیه ایران و به سود عربستان، افراط گری های برخی جریانات داخلی، ناکارآمدی رسانه های داخلی در این کارزار تبلیغاتی غیرقابل انکار است؛ ولی مطمئنا جایگاه ایران در مقایسه با عربستان با واقعیات جهان اسلام امروز سازگار نیست و آمارسازی هدفمند گالوپ در این نظرسنجی غیر قابل انکار است.
لینک مطلب
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
♦️ تصویری از حضور رهبر معظم انقلاب در خانه شهید آشوری «جانی بت اوشانا» در دوران ریاست جمهوری در سال ۱۳۶۵
🔹 پیکر مطهر این شهید والا مقام پس از ۳۹ سال کشف و از طریق آزمایش DNA شناسایی شد
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
♨️رایگان شدن براندازی برای براندازان
🔻در جمهوری اسلامی براندازی کن آخرش بخشیده میشوید!!
🔻البته حزب اللهی باشید روش کاملا متفاوت است
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🔻امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
بئْسَتِ اَلْقِلاَدَةُ اَلذَّنْبُ لِلْمُؤْمِنِ
🔸چه بد گردنبندی است؛ گردنبند گناه برای مؤمن.
📗 كافي، ج8، ص19
🔻رهبر معظم انقلاب:
▫️فقه استخوانبندی و در واقع ستون فقرات زندگی اجتماعی است.
▫️تخصّصگرایی فکر خیلی خوبی است، منتها غفلت نشود از برخی از عیوب تخصّص.
۱۸/۰۲/۱۳۹۸
🔹یک عدّهای خیال میکنند فقه، چون اسمش فروع دین است یعنی کارهای فرعی؛ نخیر، فقه استخوانبندی و در واقع ستون فقرات زندگی اجتماعی است؛ فقه این است، متکفّل این است. حالا اگر ما به خیلی از بخشهایش توجّه نمیکنیم، نقص از ما است وَالّا فقه یعنی ادارهی زندگی، یعنی تبیین نظام زندگی اجتماعی و سیاسی.
🔹 بالاخره اینکه ما در این زمینه تخصّصگرایی کنیم و تخصّصها را هر چه ریزتر کنیم، البتّه فکر خیلی خوبی است، دارد هم میشود، منتها غفلت نشود از برخی از عیوب تخصّص. سالها است عدّهای از متفکّرین در دنیا به این نتیجه رسیدهاند که تخصّصی شدن در کنار منافعی که دارد، مضارّی هم دارد. برخی از علوم بینرشتهای و مانند اینها برای این است که این نقصها را جبران کند؛ شما هم اگر چنانچه دنبال تخصّص میروید، باید به این نکته توجّه کنید که تخصّص خوب است امّا در کنارش ممکن است عیوبی هم داشته باشد که باید به آن برسید.
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
♨️پول پاشی رسانه ای برای شخص رئیس اوقاف برای انجام وظیفه حداقلی⁉️⁉️⁉️
👓 همانطور که در تصاویر مشخص است، مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف به طور گستردهای دست به تبلیغ همراه با پرداخت هزینه کرده است.
❗️ تا اینجا مشکلی ندارد، هر مجموعهای برای ترویج فعالیتهایش و بالا آوردن #کانال اطلاع رسانیاش به طور معقول خرج میکند!
⚠️ لکن نقد جدی اینجاست که آیا این تبلیغات تبلیغ کانال اطلاع رسانی #اوقاف است یا تبلیغ شخص رئیس اوقاف؟!
قطعا این تبلیغ کانال اوقاف نیست چون تعداد اعضایش هنوز نزدیک ۴هزار نفر است!
اما بازدید پیام تشکر از #رئیس اوقافحدود ۱۷۰هزار بازدید خورده است!
❗️ اگر رئیس محترم اوقاف با اینگونه خرج زیردستان از #بیت_المال (آنهم پول شریفی چون پول اوقاف!) مخالف است توقع میرود با مسئول خطاکار برخورد کند و از این رپرتاژ گسترده ابراز ناراحتی کند😔😔
@HozeTwit
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh