(كميل بن زياد می گويد: امام دست مرا گرفت و به سوی قبرستان كوفه برد، آنگاه آه پردردی كشيد و فرمود):
📒 #حکمت147 : ای كميل بن زياد! اين قلبها مانند ظرفهایی هستند كه بهترين آنها فراگیر ترين آنهاست، پس آنچه را می گويم نگاهدار:
۱- اقسام مردم (مردم شناسی)
مردم سه دسته اند، دانشمند الهی و آموزنده ای بر راه رستگاری و پشه هایی که دست خوش باد و طوفان و هميشه سرگردانند، كه به دنبال هر سر و صدایی می روند و با وزش هر بادی حركت می كنند، نه از روشنایی دانش نور گرفتند و نه به پناهگاه استواری شتافتند.
۲- ارزشهای والای دانش
ای كميل: دانش بهتر از مال است، زيرا علم تو را نگهبان است و مال را تو بايد نگهبان باشی، مال با بخشش كاستی پذيرد اما علم با بخشش فزونی گيرد و مقام و شخصيتی كه با مال به دست آمده با نابودی مال نابود می گردد. ای كميل بن زياد! شناخت علم راستين (علم الهی) آيينی است كه با آن پاداش داده می شود و انسان در دوران زندگی با آن خدا را اطاعت می كند و پس از مرگ، نام نيكو به يادگار گذارد، دانش فرمانروا و مال فرمانبر است.
۳- ارزش دانشمندان
ای كميل! ثروت اندوزان بی تقوا مرده اند گرچه به ظاهر زنده اند، اما دانشمندان تا دنيا برقرار است زنده اند، بدنهايشان گرچه در زمين پنهان اما ياد آنان در دلها هميشه زنده است.
۴- اقسام دانش پژوهان
بدان كه در اينجا (اشاره به سينه مبارك كرد) دانش فراوانی انباشته است، ای كاش كسانی را می يافتم كه می توانستند آن را بياموزند، آری تيزهوشانی می يابم اما مورد اعتماد نمی باشند، دين را وسيله دنيا قرار داده و با نعمتهای خدا بر بندگان و با برهانهای الهی بر دوستان خدا فخر می فروشند. يا گروهی كه تسليم حاملان حق می باشند اما ژرف انديشی لازم را در شناخت حقيقت ندارند، كه با اول شبهه ای شك و ترديد در دلشان ريشه می زند، پس نه آنها و نه اينها سزاوار آموختن دانشهای فراوان من نيستند. يا ديگری كه سخت در پی لذت بوده و اختيار خود را به شهوت داده است، يا آن كه در ثروت اندوزی حرص می ورزد، هيچكدام از آنان نمی توانند از دين پاسداری كنند و بيشتر به چهارپايان چرنده شباهت دارند و چنين است كه دانش با مرگ دانشمندان می ميرد.
۵- ویژگی های رهبران الهی
آری، خداوندا! زمين هيچگاه از حجت الهی خالی نيست، كه برای خدا با برهان روشن قيام كند، يا آشكار و شناخته شده، يا بيمناك و پنهان، تا حجت خدا باطل نشود و نشانه هايش از ميان نرود، تعدادشان چقدر و در كجا هستند؟ به خدا سوگند كه تعدادشان اندك ولی نزد خدا بزرگ مقدارند، كه خدا به وسيله آنان حجتها و نشانه های خود را نگاه می دارد، تا به كسانی كه همانندشان هستند بسپارد و در دلهای آنان بكارد، آنان كه دانش، نور حقيقت بينی را بر قلبشان تابيده و روح يقين را دريافته اند، كه آن چه را خوشگذران ها دشوار می شمردند آسان گرفتند و با آنچه كه ناآگاهان از آن هراس داشتند انس گرفتند در دنيا با بدنهایی زندگی می كنند، كه ارواحشان به جهان بالا پيوند خورده است، آنان جانشينان خدا در زمين و دعوت كنندگان مردم به دين خدايند. آه، آه، چه سخت اشتياق ديدارشان را دارم؟ كميل! هرگاه خواستی بازگرد.
#حکمت_147
امام على عليه السلام :
استَعِدّوا لِيَومٍ تَشْخَصُ فيهِ الأبصارُ، و تَتَدلَّهُ لِهَوْلِهِ العُقولُ ، و تَتَبلّدُ البصائرُ.
براى روزى آماده شويد كه چشمها در آن خيره مى ماند و خردها از هراس آن از كار مى افتد و تيز بينى ها به كودنى مى گرايد.
(غرر الحكم : ۲۵۷۳ )
امام على عليه السلام :
إنّ الدُّنيا مُنقَطِعةٌ عنكَ ، و الآخِرةَ قريبةٌ منكَ.
همانا دنيا از تو جدا شدنى و آخرت به تو نزديك است.
( نهج البلاغة : الكتاب ۳۲ )
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر عادت به خوردن خیار دارید، لازم است این گیف را ببینید!
حقایق باور نکردنی در مورد خیار که احتمالا شما هم نمی دانستید (☝️)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃انتظار یعنی آماده باش..
AUD-20211219-WA0002.mp3
1.99M
🌸متن، ترتیل و ترجمه صفحه۳۶۵👆🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌 بسیار جالب و دیدنی...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ بیماری خطرناک تفرد ⚠️
🔴 بیماری که کشور را فلج خواهد کرد.
⬅️ لطفاً این بحث را جدی بگیرید.
🎥 بخشی از سخنرانی امین #بسطامی
💢 این بیماری در اکثر مردم وجود دارد ولی شدت آن فرق میکند. (مراقب خودمان باشیم)
لطفاً ببینید و انتشار دهید ‼️
شهادت ۴ نیروی مدافع امنیت سپاه در سراوان
روابط عمومی قرارگاه قدس جنوب شرق:
🔹امروز در یک اقدام تروریستی و درگیری ایجاد شده بین گروهک های تروریستی با نیروهای تیپ ۴۴ قمر بنی هاشم نیروی زمینی سپاه در منطقه مرزی سراوان ستواندوم پاسدار شهید محمد گودرزی به همراه سه نفر از بسیجیان طرح امنیت به نام های رحیم بخش پرکی(اهل سنت) حمیدرضا عابدی و محمود نیک خواه زاده به شهادت رسیدند.
🔹حضور مقتدرانه و حجم سنگین آتش مدافعان امنیت باعث متواری شدن عناصر گروهک به خاک پاکستان شد.
🌍 #انتشار_حداکثری_با_شما
#روزنامه_کیهان
🔹 دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
📂 #تیتر_اول
🔹 پس از 165 روز صورت گرفت
بازگشت پرقدرت شاخص بورس به کانال یک میلیون و 500 هزار واحدی
🔸 شاخص کل بورس در ادامه روند صعودی خود طی روزهای اخیر، دیروز هم با رشد پرقدرت بیش از ۳۰ هزار واحدی توانست پس از 165 روز دوباره به جایگاه یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی برسد.
15تیرماه امسال آخرین روزی بود که شاخص کل بورس در کانال یک میلیون و 500 هزار واحدی قرار داشت و از آن روز دماسنج بازار سهام به دلیل افتهای پیدرپی هرگز نتوانسته بود به این کانال برگردد اما 27 آذرماه این اتفاق میمون رخ داد و شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 30 هزار و 309 واحد به رقم یک میلیون و 500 هزار و 242 واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با رشد 7483 واحد به رقم 443 هزار و 962 واحد رسید و ارزش بازار در بورس تهران هم بیش از پنج میلیون و 552 هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران بیش از 10 میلیارد و 300 میلیون سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب 487 هزار فقره معامله و به ارزش 5838 میلیارد تومان داد و ستد کردند. ضمن اینکه همه شاخصهای بورس در روز گذشته سبز بود.
فرابورس ایران هم دیروز اوضاع مناسبی داشت به گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 164 واحد به رقم 19 هزار و 22 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از یک میلیون و 34 هزار میلیارد تومان شد و ارزش بازار پایه فرابورس که شامل شرکتهای تازهوارد و شرکتهای اخراجی از بازارهای اصلی است به بیش از 358 هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران دیروز بیش از شش میلیارد و 300 میلیون سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب بیش از 300 هزار فقره معامله و به ارزش 3 هزار و 769 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
برخی فعالان بازار معتقدند گرچه علت اصلی رشد این روزهای بورس افزایش نرخ ارز است اما اگر اعتماد مردم به بورس دوباره جلب شود میتوان بسیاری از نقدینگیهای سرگردان را به بازار سرمایه هدایت کرد و به این طریق مانع از التهابآفرینی در بازارهایی همچون ارز و سکه، مسکن و خودرو شد.
شرط تداوم رونق بورس
در همین حال یک کارشناس بازار سرمایه نیز درباره دلیل رشد این روزهای بورس به ایرنا گفت: رسیدن سهام به کف قیمتی، افزایش نرخ ارز، کاهش محدودیتهای کرونایی در چین و امید به تقویت اقتصاد این کشور و افزایش قیمتهای کامودیتی از جمله فلزات اساسی، فولاد و نفت، موجب ایجاد چشمانداز روشن در بورس شده است...
ادامه مطلب
🔹 در گزارش مستند کیهان بررسی شد
مأموریت پادوهای دشمن «شبههافکنی» برای تیز کردن قمه اوباش اجارهای
🔸 سرویس سیاسی-
«شبههافکنی» درخصوص مجازات اشرار جنایتکار بهویژه محاربان و مفسدان فیالارض، یکی از اقدامات پادوهای دشمن برای تیز کردن قمه اوباش اجارهای و فرار آمران و عاملان اغتشاشات اخیر از چنگال قانون است.
پس از اعدام «مجیدرضا رهنورد» و «محسن شکاری» دو تن از اغتشاشگران ناآرامیهای اخیر در کشور که بابت ارتکاب جرم محاربه اعدام شدند، برخی مدعیان اصلاحات که پیشازاین قانون و قانونمداری شعار و لقلقه زبانشان بود پشت ژست آزادیخواهی، قوانین و اصول مسلم جزایی کشور را به مسلخ برده و در راستای اهداف حزبی و جناحی خود به اعتبارزدایی از حکم اعدام، شبههافکنی و تطهیر اغتشاشگران و مجرمان امنیتی پرداختند.
بر همین اساس، مرور برخی شبهات مطرحشده از سوی پادوهای داخلی غرب که در مواردی خود «معاونت در جرم» محسوب شده و به سبب جرم انگاری صورت گرفته در قوانین جزایی کشور مستوجب مجازات است، خالی از لطف نیست.
1- کسی به قتل نرسیده، پس محاربه نیست!
گرچه مجیدرضا رهنورد در جریان ارتکاب محاربه، دو نفر از شهروندان مشهد را به قتل رساند و اعدام شد ولی محسن شکاری معدوم صرفاً یکی از شهروندان را مجروح کرده بود. بر همین اساس بود که ضدانقلاب و برخی اصلاحطلبان تندرو بیآنکه از عنوان مجرمانه و مجازات آن چیزی بدانند، پس از اعدام محسن شکاری به حکم او واکنش نشان دادند و گفتند که او کسی را به قتل نرسانده و نباید اعدام میشده است.
یکی از فعالان سیاسی اصلاحطلب بهعنوان یک حقوقدان گفته بود: «حکم علیه محسن شکاری را مبتنی بر عدالت نمیدانم» چراکه «بالاترین اتهامی که میشد برای شکاری در نظر گرفت ضربوجرح عمدی بوده است»!
در این خصوص بایستی اشاره کرد که مطابق ماده 279 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 محاربه عبارت است از «کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم یا ارعاب آنها است، بهنحویکه موجب ناامنی در محیط گردد.»
سه رکن در تعریف و تحقق محاربه وجود دارد که احراز آنها برای تحقق جرم و صدور حکم محکومیت ضروری و کافی است: 1- کشیدن سلاح 2- به قصد جان، مال یا ناموس یا ارعاب مردم 3- بهنحویکه موجب ناامنی در محیط شود.
لذا مجروح شدن یا نشدن یا کشته شدن یا نشدن فردی از مردم، اساساً موضوعیتی نداشته و ثبوت آنها موجب تحقق بزه و عدم حدوث آنها موجب عدم تحقق جرم نمیشود. به عبارت سادهتر ممکن است هیچگونه جرح یا قتلی اتفاق نیفتد ولی با تحقق ارکان سهگانه فوق محاربه محقق شود و بالعکس ممکن است قتلی اتفاق بیفتد ولی به علت فقدان یکی از سه رکن فوق، محاربه محقق نشود...
ادامه
🖌 #یادداشت_روز
🔹 معمای اعتماد موساد به یک حلقه سیاسی
#محمد_ایمانی
🔸 برخی جریانات سیاسی کجکارکرد و مقصر در نارضایتی مردم، موضوعات سیاسی را تحریف و مصادره به مطلوب میکنند. یکی از نشریات زنجیرهای، اخیرا ضمن تحلیلی کوشید اغتشاشات سازماندهیشده را امری اجتماعی وانمود کرده و به کاهش میزان مشارکت انتخاباتی نسبت دهد. در تحلیل این روزنامه با عنوان «مشارکت کمتر، اعتراض بیشتر» آمده است: «کاهش مشارکت سیاسی نقش مهمی در ایجاد اعتراضات پس از فوت مهسا امینی داشت. شهرستانهایی در اعتراضات فعالتر بودهاند که در حدفاصل سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ به لحاظ سیاسی، ناامیدتر شده و مشارکت کمتری در انتخابات ریاستجمهوری داشتهاند. نتایج یک تحقیق، شهرهای کشور براساس اخبار منتشرشده درباره اعتراضات را به شهرهای دارای اعتراض و بدون اعتراض تقسیمبندی کرده است. در شهرستانهای دارای اعتراض، رای نامزد نخست انتخابات ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۶، بهطور متوسط
۲۲.۶ درصد کمتر از شهرهای بدون اعتراض بوده است».
بیتردید، مشارکتهای انتخاباتی با درصد بالا، مطلوب همه نظامهای سیاسی در دنیاست. اما باید علل نوسان مشارکت را به شکل علمی بررسی کرد و توجه داشت اینکه این بحث، با پاسخ تکبعدی قابل تحلیل نیست. مرور برخی واقعیات میتواند به عیارسنجی ادعای روزنامه مذکور کمک کند.
۱) میزان مشارکت انتخاباتی در کشورهای مختلف، از ۲۵ تا ۷۰ درصد (و به ندرت بیشتر) در نوسان است. در برخی از این کشورها، حتی با میزان مشارکت 30 یا 25 درصد، اعتراض (اغتشاش) رخ نداده است. در مقابل، در برخی کشورهای دیگر که مشارکت بالا هم رقم خورده، شاهد اعتراض و اغتشاش بودهاند. به عبارت دیگر، صرف میزان مشارکت بیشتر، به خودی خود، الزاما نشانه رضایت بیشتر، و مشارکت کمتر نشانه رضایت کمتر (اعتراض بیشتر) نیست.
۲) در تحلیل روزنامه مورد بحث، عمداً نقش سوءعملکرد دولت قبلی در سرخورده کردن مردم و کاهش مشارکت انتخاباتی کتمان شده است. ضمناً اصلاحطلبان، در انتخابات مجلس اخیر سه لیست، و در انتخابات ریاستجمهوری دو نامزد معرفی کرده بودند و همچنین خاتمی و کروبی و ۱۶ گروه اصلاحطلب از آقای همتی حمایت کردند. اما نتیجه، صرفا اقبال 2/4 میلیون نفر از مجموع ۵۹ میلیون نفر (3/6 درصد واجدان حق رای) بود...
ادامه
📌 #خبر_ویژه
🔹 وقتی روزنامه کرباسچی واقعیتهای ارزی را وارونه مینویسد
🔸 روزنامه هممیهن وابسته به دبیرکل پیشین حزب کارگزاران، درباره قیمتگذاری ارز دولتی مرتکب تحریف و وارونهنویسی شد.
این روزنامه ضمن انتشار سرمقاله و گزارشی مینویسد: «زمانی بود که جناح حاکم با شدت تمام به دولت روحانی میتاخت که چرا ارز
4200 تومانی را پذیرفتند و این همه رانت و اتلاف منابع ایجاد کردید؟ ایراد درستی بود، ولی نمیدانستند یا میدانستند و نمیخواستند اقرار کنند که ریشه این مسئله نه در دولت که در ساختار سیاسی بود و این دولت و آن دولت ندارد. در دوره دولت اول نواصولگرایان نیز همین آش بود و همین کاسه. فقط در دوره خاتمی توانستند بر این مشکل غلبه کنند و البته با آمدن دولت عدالتپرور! آن جریان رانتی دوباره زنده شد. از این رو کارگزاران دولت کنونی با حذف ارز 4200 تومانی و رساندن آن به ارز 26000 تومانی با افتخار برگ زرینی را در کارنامه خود نوشتند غافل از اینکه چند ماه نخواهد گذشت که تق این سیاست نادرست درخواهد آمد و اکنون 6 ماه پس از آن تاریخ، تفاوت دو ارز بازار آزاد و ارز نیمایی به حدود 10 هزار تومان رسیده است. چرا آن سیاست غلط بود؟ در درجه اول هدف آن کار اصلاح سیاستگذاریهای نادرست نبود، بلکه هدف اصلی تامین کسری بودجه دولت بود.
ایراد ارز ۴۲۰۰ تومانی این نبود که ۴۲۰۰ تومان است و ۲۶۰۰۰ تومان نیست. ایراد این بود که کلا قیمت ارز را دولت تعیین میکرد. دیگر فرقی نمیکند که ۴۲۰۰ باشد یا ۲۶۰۰۰، هر دو غلط است. این تعیین قیمت است که رانت ایجاد میکند و میگویند ۳۲ هزار میلیارد تومان در مدت اندکی از کنار این قیمت جدید به جیب عدهای رفته است. تازه تفاوت مهم سیاست دولت روحانی با این دولت این بود که در دولت روحانی، حداقل کالاهای اساسی که از این ارز استفاده میکردند با قیمت مصوب به فروش میرسید، ولی الان چنین نیست و سودی است که از این رانت از جیب ملت کسر شده و به جیب رانتخواران میرود. پس از این تجربه شکستخورده که از ابتدا هم بارها ایراد آن تذکر داده شد، اکنون برای حل آن دست به دامن کسانی شدهاند که آنان را بانیان وضع موجود معرفی میکردند.»
این روزنامه همچنین نوشت: «دولت رئیسی از مردمیسازی یارانه ارزی صحبت کرد و با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی، اعتراضات مردمی و تورم 11/7 درصدی گرانی این کالاها را به جان خرید تا فساد ارز دونرخی را حذف کند. اما هیچگاه هیچیک از مسئولان از رانتی که در عرضه ارز نیمایی خوابیده و هر روز بر مقدار آن افزوده میشود، صحبت نمیکنند. اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردکنندگان کالاهای اساسی رانت ایجاد میکرد، امروز ارز نیمایی برای همه واردکنندگان رانت دارد...
ادامه
📎🔹 رئیس جمهور:
شناخت و رفع نیازهای جامعه اصلیترین مأموریت حوزه و دانشگاه است
🔸رئیسی شناخت و رفع نیازهای انسان و جامعه انسانی معاصر را اصلیترین ماموریت حوزه و دانشگاه دانست و تاکید کرد: شناخت این نیازها در گرو آن است که حوزه و دانشگاه از مردم، در میان مردم و با مردم باشند.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر دیروز یکشنبه در ششمین همایش بزرگداشت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه در محل مدرسه عالی شهید مطهری، با گرامیداشت یاد شهید مفتح، این مناسبت را بهانه خوبی برای بازنگری در اهداف، روشها و بایدها و نبایدهای علمآموزی و معرفتافزایی در حوزه و دانشگاه توصیف کرد و با مهم دانستن شناخت صحیح وضع موجود و وضع مطلوب و تلاش برای کم کردن فاصله بین آنها، سه ماموریت و رسالت اصلی برای حوزه و دانشگاه را 1- علم و پیشرفت 2- تربیت انسانهای فرهیخته و 3- مسئلهشناسی و حل مسئله عنوان کرد.
رئیسجمهور حوزه را مرکز شناخت و آموختن قولالله و دانشگاه را مرکز شناخت و آموختن فعلالله دانست و افزود: فارغ از اینکه این علم در حوزه آموخته شده باشد یا دانشگاه، باید نافع و نجاتبخش انسان باشد و فراگیرنده آن بداند که عالم محضر خداست.
رئیسی شناخت و رفع نیازهای انسان و جامعه انسانی معاصر را اصلیترین ماموریت حوزه و دانشگاه دانست و تاکید کرد: شناخت این نیازها در گرو آن است که حوزه و دانشگاه از مردم، در میان مردم و با مردم باشند و حوزه و دانشگاه بهعنوان دو بازوی علمی کشور باید با شناسایی و تدوین نظام مسائل جامعه برای رفع مشکلات و مسائل موجود براساس اصول علمی محکم و غنی اسلامی راهکار ارائه دهند.
رئیسجمهور شناسایی به موقع مخاطرات پیشروی جامعه و شجاعت در دادن هشدارهای به موقع را از ویژگیهای روشنفکران واقعی دانست و تاکید کرد: روشنفکران و عالمان دینی و دانشگاهی باید در مسیر تبیین حقایق بدون ترس از هجمهها، همانند مرزبانان مرزهای جغرافیایی کشور، برای صیانت از ابتلای جامعه به ابهام و دروغ، ازخودگذشتگی و ایثار کنند.
رئیسی علمآموزی و بصیرتافزایی و تلاش برای اجرای عدالت را از ویژگیهای حوزه انقلابی دانست و گفت: نیروهای انقلابی برآمده از حوزه بر مبنای منطق، تدبیر و عقلانیت هم خوب درس میخوانند و هم در عرصه اجتماعی برای شناخت و رفع مسائل حضور موثر و سازندهای دارند که نمونه آن را در وقایع اخیر شاهد بودیم که طلاب و دانشجویان بابصیرت و انقلابی که در ایام عادی خوب درس میخواندند، در هنگام خطر و مواجهه با ضرورت در عرصه اجتماعی نیز حضور جدی داشتند و شهادت برخی از طلاب و دانشجویان دلیل صدق این مدعا میباشد...
ادامه