تصویب لایحه تشکیل ساواک در مجلس و مخالفت برخی نمایندگان
به پیشنهاد مشاوران آمریکایی شاه و درجهت تضمین بقای حکومت سلطنتی، تشکیل دو سازمان اطلاعات خارجی و امنیت داخلی مانند سازمان سیا (سازمان اطلاعات خارجی آمریکا) و اف.بی. آی (سازمان امنیت داخلی آمریکا) در دست مطالعه قرار گرفت. قرار بر این بود که دو سازمان وظیفه کشف توطئههای داخلی و خارجی علیه حکومت شاه را برعهده بگیرند اما درنهایت شاه با ایجاد یک سازمان موافقت کرد. هسته اولیه این سازمان در فرمانداری نظامی تهران تشکیل شد و روز ۱۱ مهر ماه ۱۳۳۵ خبر آن در مطبوعات به اطلاع عموم رسید. چندی بعد لایحه تشکیل «سازمان اطلاعات و امنیت کشور» که بعدها به اختصار ساواک نام گرفت، توسط دولت تهیه و به مجلس سنا فرستاده شد. در ۲۳ اسفند ۱۳۳۵ قانون تشکیل ساواک تصویب و در فروردین سال بعد تأسیس شد.
در مجلس سنا عدهای از سناتورها با لایحه مذکور مخالفت کردند. یکی از سناتورها به نام سناتور خواجهنوری این قانون را ظالمانهترین قانون دولت خواند. وی با اشاره به ظلم و ستمهایی که از سوی مأموران نظامی با استفاده از این قانون میتواند صورت گیرد، این قانون را موجب محروم شدن مردم از تمام حقوق دمکراتیک و آزادیهایشان دانست. عباسقلی گلشائیان، وزیر دادگستری وقت، ضمن ردّ گفتههای خواجهنوری به دفاع از لایحه مذکور پرداخته و تأکید کرد که این لایحه از ترکیب و هماهنگی قوانین گذشته به وجود آمده است و چیز جدیدی نیست. سپهبد احمد امیر احمدی نیز در دفاع از آن لایحه به حوادث ناگواری که در گذشته، امنیت کشور را به خطر انداخته بود اشاره کرد. او یادآور شد که لایحه تشکیل ساواک برای جلوگیری از این حوادث میباشد.
سناتور جمال امامی، یکی دیگر از نمایندگان مجلس سنا بود که به مخالفت با لایحه پرداخت و با اشاره به سخنان امیراحمدی، قانون تشکیل ساواک را عاملی برای بروز حوادث ذکر کرد و در ادامه گفت:
«امروز باید تمام کوششمان را بکنیم که مردم را راضی نگه داریم، توی سر مردم نزنیم، تا وقتی که مردم تخطی نکردند با آنان برخورد نکنیم، همه میدانیم که مردم ایران سرشتشان این است که خطاکار نیستند، ولی وقتی کارد به استخوانشان رسید جنب و جوش میکنند؛ کارد را به استخوانشان نرسانید.»
پس از سخنان جمال امامی، سرلشکر وثوق، وزیر جنگ وقت، به دفاع از لایحه پرداخت. او نیز متذکر شد که لایحه تشکیل ساواک، فعالیتهای دستگاههای مختلف امنیتی ـ اطلاعاتی مانند رکن ۲ ارتش و دایره سیاسی شهربانی و… را در یک دستگاه متمرکز میکند.
لایحه مذکور، با وجود مخالفتهایی که ذکر شد در شور اول به تصویب رسید و پس از بررسی مجدد در کمیسیون شماره یک مجلس سنا، در شور دوم مطرح شد. قانون تشکیل ساواک با اکثریت آراء به تصویب سناتورها رسید. لایحه مذکور پس از آن در مجلس شورای ملی مطرح شد و بدون هیچگونه اعتراضی به تصویب رسید. به این ترتیب، ساواک فعالیت خود را رسماً از اوایل سال ۱۳۳۶ به ریاست تیمور بختیار، فرماندار نظامی تهران، آغاز کرد.
منبع:
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ #پاسخ به دو شبهه مهم درباره ظهور مهدی(عج)
آیا اکثر مردم جهان باید ظهور را بطلبند تا حضرت تشریف بیاورند⁉️
حضرت چطور بر قدرتهای نظامی جهان که باطل هستند فائق میآیند⁉️
♨️جــامــع تــریــن ڪــانــال بــا مــوضــوع آخــرالــزمــان ومــهدویــت بــا ذڪــر مــنــابــع روایــات وڪــلــیــپ ها
👇👇👇👇👇👇
ظــهور مــنــجــی عــج وحــوادث آخــرالــزمــان و عــلــائم ظــهور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا اصرار دارن جوانها با ترقه به مأمورین حمله کنن؟!
✅ 😱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سوال
❓ در لبنان هم افراد با حجاب هستند هم افراد بی بند و بار، هر کسی هم کار خودش را می کند، اشکالی دارد جامعه ما هم این شکلی باشد؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #امام_زمان
📎 #حجاب
┄┄┄┅═✧❁💌❁✧═┅┄┄┄
فکر کن چندتا چفیه خونی شد، تاچادری خاکی نشود؟
📸 کاهش چشمگیر بورس اوراق بهادار اروپا پس از ورشکستگی SVB «بانک سیلیکون ولی » در آمریکا
🔸با ورشکستگی SVB، بازار سهام اروپا هفته پر افتی را آغاز کرد
🔸شاخص بورس لندن موسوم به FTSE100 مهمترین شاخص سهام در انگلیس هم روند کاهشی به خود گرفت.
بروزترین #اخبار 😳😳😳
امام خامنهای:
اگر آیتالله کاشانی نبود، نهضت ملی شدن صنعت نفت یقینا در این کشور به وقوع نمیپیوست.
🗓 ۲۳ اسفند؛ سالروز در گذشت آیتالله #کاشانی
📜 #لوح
#آیتالله_کاشانی
#کاشانی
#ملی_شدن_صنعت_نفت
#صنعت_نفت
#امام_خامنهای
#لبیک_یا_امام_خامنهای
#لبیک_یا_خامنه_ای
#لبیک_یا_خامنهای