🌹بسم الله الرحمن الرحیم 🌹
🌸🍃 وَ يَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ يُقْسِمُ الْمُجْرِمُونَ مَا لَبِثُوا غَيْرَ سَاعَةٍ كَذَلِكَ كَانُوا يُؤْفَكُونَ (55، روم)
🌸🍃 و روزى كه قيامت بر پا شود، مجرمان سوگند ياد مى كنند كه جز ساعتى درنگ نكرده اند، (آنان در دنيا نيز) اين گونه (از حقّ) گردانده مى شدند.
🌸🍃🌻🍃🌸
✴️ «ساعة»، به جزئى از زمان گفته مى شود،
✅ اگر به روز قيامت «ساعة» گفته مى شود 🔻🔻
🔸 يا به خاطر سرعت در بر پايى قيامت است
🔸 و يا سرعت در رسيدگى به اعمال.
🌸🍃🌻🍃🌸
📛 كسى كه در دنيا به سوگند دروغ عادت كرد، در قيامت نيز آن را به كار مى برد.
🍀 «يقسم المجرمون»
❌ مجرمان درقيامت عذر و بهانه مى آورند كه در دنيا فرصت براى ايمان آوردن نداشتند،
🍀 «ما لبثوا غير ساعة»
⛔️ كج فكرى و كج روى مجرمان، دائمى است.
🍀 «كانوا يؤفكون»
📛 دروغ، سبب انواع كجى ها و انحرافات است.
🍀 «كذلك كانوا يؤفكون»
🔺يعنى با اين گونه دروغ ها پيوسته به انحراف كشيده شدند.
🌸🍃🌻🍃🌸
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
✨دعای سلامتی آقا امام زمان (عج)✨
🌹بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ 🌹
🌸 اَللهمَّ کُن لولیَّک الحُجةِ بنِ الحَسَن
ِ صَلَواتُکَ عَلَیهِ و عَلی ابائهِ فی هذهِ السّاعةِ،
و فی کُلّ ساعَة وَلیّا و حافظاً وقائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیناً حَتّی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعاً و تُمَتّعَهُ فیها طَویلاً 🌸
💥دعای فرج 💥
🌹بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ 🌹
🌸اِلهى عَظُمَ الْبَلاءُ، وَ بَرِحَ الْخَفآءُ، وَانْکشَفَ الْغِطآءُ، وَانْقَطَعَ الرَّجآءُ، وَ ضاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمآءُ، و اَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَ اِلَيک الْمُشْتَکى، وَ عَلَيک الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخآءِ، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ، اُولِى الْأَمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَينا طاعَتَهُمْ، وَ عَرَّفْتَنا بِذلِک مَنْزِلَتَهُمْ، فَفَرِّجْ عَنّا بِحَقِّهِمْ، فَرَجاً عاجِلاً قَريباً کلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ، يا مُحَمَّدُ يا عَلِىُّ، يا عَلِىُّ يا مُحَمَّدُ، اِکفِيانى فَاِنَّکما کافِيانِ، وَانْصُرانى فَاِنَّکما ناصِرانِ، يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ، اَدْرِکنى اَدْرِکنى اَدْرِکنى، السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ، يا اَرْحَمَ الرَّاحِمينَ، بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرينَ.🌸
🌸هرکس صبح کند ، و سه بار بگوید:
🌹الحَمدللهِ ربِّ العَالَمِین
الحمدُلِلّهِ حَمدًا کَثِیرَا طَیِّبًا مُبَارَکًا فِیهِ🌹
✨حق تعالی هفتاد بلا را از او دفع میکند✨
📚 بلدالامین
🌺صبحتون_بخیر
⭕️ آثار و برکات دعا برای فرج
🤲 دعای فراوان برای فرج، باعث آشفتگی و ناراحتی شیطان لَعین و دوری او از دعا کننده میشود.
📚 مکیال المکارم جلد ١ بخش ۵ فایده ۶
😍 اگر در این جامعه پر گناه نگران فرزندان تان هستید که مبادا گناهی مرتکب شوند از کودکی دعا برای فرج را به آنان تعلیم دهید هم دعای
🌼 اللهم عجل لولیک الفرج
هم دعای
🌼 اللهم کل لولیک الحجة ابن ...
🔸حضرت امام موسیکاظم علیهالسلام فرمودند:
👈 خوشا بحال شیعیان ما (کدام شیعیان؟)
👌 آنهایی که، در زمان غیبت قائم به ریسمانِ ولایت و محبت ما چنگ زده
👌 و بر ولایت ما و بیزاری از دشمنان ما، ثابت قدم(هم) باشند.
📚 کفایةالاثر، ص۲۶۹.
⭕️اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج⭕
☀️ #حدیث_مهدوی ☀️
💎امام زمان (عج) :
🌤تقوا پيشه سازيد و به ما اعتماد کنيد و چارهی اين فتنه و امتحان را که به شما رو آورده از ما بخواهيد.
📚(توقيع به شيخ مفيد)
┗━━🌸═🍃࿐
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»
▫️حضرت امام جعفرالصادق علیهالسلام فرمودند:
👈 نسبت به امامت کسب معرفت کن، زيرا هر گاه امامت را شناختى تقدم يا تأخر اين امر (ظهور) زيانت ندهد،
👌 كسى كه امامش را بشناسد و پيش از قيام صاحبالامر علیه السلام بميرد، مانند كسى است كه در لشكر آن حضرت بوده است، نه، بلكه مانند كسى كه زير پرچم آن حضرت نشسته باشد.
📚 کافی، ج۱، ص۳۷۱.
⭕اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج⭕
🧎🏻♂️🕋نــماز هدیه به والـدین در روز دوشــنبه🌹❤️
💚رسـول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود:
🌹هرکس روز دوشـنبه، بعد از آن که خورشید بالا آمد، چـهار رکعت نماز بخواند(🌹🤍دو نمـــاز دو رکعتی🤍🌹)
⬅️در هر رکعــت یـــک بار سوره حــــمد، یــک بار آیـــة الکرسی، و ســـه بار سوره توحــید بخواند و ثواب آن را به پدر و مادرش هدیه کند، خداوند به وی کاخی می بخشد که مانند وسیع ترین شهر در دنیاست.
📚جمال الأسبوع بكمال العمل المشروع ج ۱ ص ۷۰
⤵️بالا آمدن آفتاب چه زمانی است؟
✅تقریبا دو ساعت بعد از طلوع آفتاب، تا هنگام ظهر که آفتاب کاملا بالا آمده است
✦✧✾═✾🌹✾═✾✧✦
🕊اللهم عجل لولیک الفرج بحق مادرت زهرا
❇️ شرح وتفسیر دعای(مکارم الاخلاق)| قسمت اول
📜 تدبر و تامل جدی در دعای ((مکارم الاخلاق))، دعای بیستم صحیفه سجادیه، و نیز (( تبیین جهادی)) درس ها و پیام های ارزش ها و فضلیت های اخلاق فردی و اجتماعی این دعا و عملیاتی کردن آن به صورت فراگیر در تمام سطوح جامعه برای ایجاد مدینه فاضله است که از توصیه مؤکد رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای می باشد که نه تنها دیگران را توصیه مؤکد به تأمل در این دعا می نماید، بلکه شخصا نیز در ملاقات ها به شرح و تفسیر فرازهایی ازدعای ((مکارم الاخلاق)) می پردازد که نشان از نیاز جدی جامعه به پیام ها و درس های این دعای شامخ و پر مغز دارد، یادداشت مسلسل از شرح دعای(مکارم الاخلاق) در راستای همین توصیه مؤکد و نیاز سخت جامعه، تنظیم، و تقدیم محضرتان می گردد؛
***
🔰 یکم-وجه نامگذاری((وَ كَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ فِي مَكَارِمِ الْأَخْلَاقِ وَ مَرْضِيِّ الْأَفْعَالِ))
✅ اگر بخواهیم شناخت همه جانبه نسبت به دعای بیستم صحیفه سجادیه به نام ((مکارم الاخلاق)) داشته باشیم، و سپس به شرح محتوایی و درس های آن بپردازیم در صورتی امکان پذیر خواهد بود که چند نکته پیش از شرح محتوایی این دعا توضیح داده شود.
💠((راز نامگذاری دعا به مکارم الاخلاق))
🔶 راز نامگذاری دعای بیستم صحیفه سجادیه به دعای ((مکارم الاخلاق)) از این جهت است که اصول و ارزش های اخلاقی از منظر عارفان به (محاسن) و (مکارم اخلاقی) تقسیم می شود، و تفاوت این دو دسته از ارزش های اخلاقی در این است که⬇️
↩️ ((محاسن اخلاقی)) آن صفات حمیده و پسندیده ای است که اگر انسان متصف به آن باشد نشانه برخورداری از حسن اخلاق و اگر فاقد آن باشد نشانه از سوء و بدی اخلاق است،
↩️ و در مقابل ((مکارم اخلاق)) آن صفات حمیده است که اگر شخص متصف به این صفت باشد نشانه بر بزرگواری، بزرگی و تعالی روح شخص است، و حکایت از این دارد که صاحب مکارم اخلاق نفس کشی کرده است تا به این مرتبه از اخلاق برسد.
🟨 بهترین تمثیلی که بتوان با تامل در آن تفاوت (محاسن اخلاق) را با (مکارم اخلاق) بازشناخت تمثیلی است که علامه محمد تقی جعفری اینگونه توضیح می دهند:⏬
📜 کسی کفشش را برای تعمیر نزد کفاش میبرد. کفاش با نگاهی میگوید این کفش سه کوک میخواهد و هر کوک مثلاً ده تومان و خرج کفش میشود سی تومان. مشتری هم قبول میکند.پول را میدهد و میرود تا ساعتی دیگر برگردد و سوار کفش تعمیر شده بشود. کفاش دست به کار میشود. کوک اول، کوک دوم و در نهایت، کوک سوم و تمام …، اما با یک نگاه عمیق در مییابد اگرچه کار تمام است، ولی یک کوک دیگر اگر بزند عمر کفش بیشتر میشود و کفش، کفشتر خواهدشد. از یکسو، قرار مالی را گذاشته و نمیشود طلبِ اضافه کند و از سوی دیگر، دودل است که کوک چهارم را بزند یا نزند. او میان نفع و اخلاق، میان دل و قاعدهی توافق، مانده است. یک دوراهی ساده که هیچ کدام خلاف عقل نیست.
اگر کوک چهارم را نزند، هیچ خلافی نکرده اما اگر بزند، به رسالت هزار پیامبر تعظیم کرده. اگر کوک چهارم را نزند، روی خط توافق و قانون راه رفته اما اگر بزند، صدای لبیک او، آسمان اخلاق را پر خواهد کرد.))
در این تمثیل کفش دوز از اینکه سه کوک را بر اساس قرار داد انجام داد از کارش کم نگذاشت و کم کاری نکرد، کاری اخلاقی کرد از محاسن اخلاقی برخوردار بود، ولی کوک چهارم به کفش زد و ماندگارش کرد و به ندای دل پاسخ داد و در محاسبات مادی نماند نشان از تعالی و بزرگواری روحی داشت که همان مکارم اخلاق است))
🔰از آنجایی که اکثر صفات حمیده در دعای بیستم صحیفه سجادیه از نوع ((مکارم اخلاقی)) است، این دعا به ((مکارم الاخلاق)) نام گرفته است.
👇👇
💠 ((دعای مکارم اخلاق مصداق جهاد تبیین))
✅ دعای (مکارم الاخلاق) مصداق عینی و برجسته ای از(جهاد تبیین) است که امام سجاد علیه السلام با شناخت دقیق از زمان و مکان و موقیعیتی که قرار داشت اقدام به تبیین و اشاعه (مکارم الاخلاق) در قالب دعا نمود، چرا که پس از رحلت پیامبر؛ امت اسلامی نه تنها از (ولایت) به (خلافت) انحراف پیدا کرد، بلکه از نظر اخلاقی نیز به انحطاط کشانده شد و دربارۀ انحطاط اخلاقی جوامع اسلامی و به خصوص شهر مدینه، روایات تکان دهنده ای موجود است؛ زیرا مردم از شدت دنیاگرایی بدان جا رسیدند که : وقتی «یزید بن عبدالملک» کنیز آوازخوان (سلامۀ القس) را از اربابش به بیست هزار دینار خرید، مردم مدینه برای خداحافظی او بیرون رفته و فضای کاخ را پر کردند و آن کنیز در میان آنها ایستاد و برایشان آوازخوانی کرد و گفت:
فارقونی و قدْ علمت یقیناً
ما لمن ذاق میتۀ من إیاب
از من جدا شوید در حالی که من یقین دارم که هر کس طعم مرگ چشید، دیگر بر نمی گردد؛
و همچنان این آواز را می خواند، در حالی که مردم پشت سر او گریه و زاری می کردند. (الأغانی، ابوالفرج اصفهانی، ج8، ص342.)
یا نقل کرده اند: کنیزی نزد قاضی مدینه «محمد بن عمران تیمی» آواز خواند، او گوش داد و چنان تحت تأثیر آن قرار گرفت که بدون توجه کفش، آن را از شدّت شادی به گوش خود آویخت، شروع کرد چهار دست و پا راه رفتن و گوشش را در حالی که کفش آویزان بود با دست گرفته بود و می گفت: مرا راهنمایی کنید که من یک شتر فربه هستم! راه مرا باز کنید، که من شتر فربهم!(همان، ج7، ص331.)
شهر مدینه پر از زنان آوازه خوان شده بود و آنها نقش فعالی در آموزش غنا به دختران و پسران و گسترش آوازخوانی و اشاعۀ بی بند و باری داشتند؛ جای تأسف است که مدینۀ پیامبر صلی الله علیه و آله در عصر اموی مرکز خوشگذرانی شده بود، در صورتی که امید می رفت مرکز تمدن و فرهنگ دینی و منبع انتظار تفکر اسلامی در جهان باشد.جز اینکه امویان این پدیده را از بین بردند تا بتوانند مرکزیّت دینی و سیاسی اش را نابود کنند. (تحلیلی از زندگانی امام سجاد علیه السلام، باقر شریف قرشی، ترجمه محمدرضا عطایی، ج2،ص704 )
«ابوالفرج اصفهانی» در شرح حال «جمیله» (یکی از خنیاگران آن عصر) خبری را نقل می کند که نمایانگر گوشه ای از فساد شهر مدینه است: هنگامی که جمیله از محلۀ سخ (که نزدیک مدینه است) به قصد حج بیرون شد! از بزرگان خنیاگر: هِیت، طُرَیس، دَلاَل، بَرْدُ الفُؤاد، نَوْمَۀُ الضُحی، فِنْد، هِبَۀ الله، مَعْبَد، مالک، ابن عائشه، نافع بن طُنْبُوره، بُدَیْعُ المَلیح، نافِع الْخَیْر و از زنان؛ فَرِهَۀ، عَزّۀ المَیلاد، حَبابَه، سَلّامۀ، خُلَیْدَه، عُقَیْلَه، شَمّاسِیَّۀ، فَرْعه، بُلْبُله، لَذَّۀُ العَیش، سُعیْده، و زَرْقاء او را مشایعت می کردند!. (أغانی، ابوالفرج اصفهانی، ج8، ص368-367)
البته این اشخاص، افرادی هستند که «ابوالفرج» نام برده است که از بزرگان خنیاگران عصر خویش بوده اند. حال اگر شاگردان آنها را در نظر بگیریم و همچنین اگر افرادی از بزرگان موسیقی و غنا را نیز در نظر بگیریم که به بدرقه نرفته بودند، رقمی به دست خواهد آمد که باور کردن آن دشوار است.
وقتی وضع اجتماعی و اخلاقی مدینه که قبله گاه، مرکز و محل تأسیس حکومت اسلامی می باشد، بدین قرار است، می توان حدس زد که شام، بصره، کوفه و دیگر بلاد سرزمین های اسلامی در چه حالی بر سر می برده اند. :(تاریخ تحلیلی اسلام، سیدجعفر شهیدی، ص104.)
عایشه، دختر طلحه، بزم های مختلط از زن و مرد ترتیب می داد و در آن "عزۀ المیلاء" از آوازه خوانان مدینه، در آن آواز می خواند.( الشعر و الغنا فی المدینۀ و مکه لعصر بنی امیه، شوقی ضیف، ص50.)