◾️درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ ده حدیث نورانی از امام حسین«سلاماللهعلیه»
🔸حدیث اول: خداوند، امنترین پناهگاه انسان
🔹امام حسین«ع» در دعای عرفه جملاتی دارند که به دنیا و آنچه در دنیاست، ارزش دارد و از نورانیت خاصی برخوردار است. مثلاً میفرمایند: «مَا ذَا وَجَدَ مَنْ فَقَدَكَ وَ مَا الَّذِي فَقَدَ مَنْ وَجَدَك...»؛ خدایا! آنکه تو را دارد، چه ندارد و کسی که تو را ندارد، چه دارد؟
🔹اگر کسی خدا را داشته باشد، همه چیز دارد. یک زندگی نورانی در دنیا و آخرت، یک زندگی پربرکت در دنیا و آخرت. زندگی نورانی است، هم در دنیا و هم در عالم برزخ و هم در آخرت.
🔹و اگر کسی خدا را نداشته باشد، زندگی پر از ظلمت است. تاریکی روی تاریکی و غم و غصه روی غم و غصه و بالاخره یک زندگی پر از نگرانی، هم در دنیا و هم در آخرت دارد.
🔹روز عاشورا امام حسین«ع» خطبۀ شیرینی دارند و جملۀ اول آن خطبه همین است: «اللَهُمَّ أَنْتَ ثِقَتِي فِي كُلِّ كَرْبٍ»؛ خدایا! روز عاشوراست، اما پناهم تویی و پناهی ندارم به غیر از تو. اگر انسان در زندگی بتواند این جمله را به راستی بگوید و پناهی جز خدا نداشته نباشد و نظری جز از طرف خدا برای او نباشد، آنگاه دست پروردگار عالم روی سرش است.
🔹متن کامل در:
🌐 https://b2n.ir/816756
#درس_اخلاق #محرم
🆔 @almazaheri
هدایت شده از دفتر آیت الله العظمی مظاهری
حدیث نوزدهم 1.mp3
5.99M
🎙 درس اخلاق با موضوع شرح اخلاقی چهل حدیث؛
🔸آیتالله العظمی مظاهری
🔹حدیث نوزدهم: سه عامل رسیدن به بالاترین مرتبۀ کمال(1)
#درس_اخلاق #چهل_حدیث
🆔 @almazaheri
✨﷽✨
#خاطره
✍حاجقــاســم مردم را با محبت جذب کرد. حتی میخواست کسانی را که از روی غفلت و جهالت مسیر اشتباه را طی کرده بودند، به مسیر بیاورد و به جریان انقلاب بازگرداند. بارها به من گفت دوست دارم وقتی سوار هواپیما میشوم، در کنار من کسی بنشیند و از من سؤال کند و من به سؤالات او جواب دهم. احساس خستگی نمیکرد و با همه مشغلههایی که داشت، جذب و توجیه مردم را هم دنبال میکرد. در یکی از سفرهایش به سوریه و لبنان که تقریباً 15 روز طول کشیده بود، وقتی برگشت شهید پورجعفری که همراه همیشگی حاج قاسم بود به من گفت حاج قاسم در این 15 روز شاید ۱۰ ساعت هم نخوابیده است، با این حال وقتی سوار هواپیما میشد اگر کسی در کنارش بود دوست داشت با او هم صحبت کند و پاسخهای او را بدهد. به خانواده شهدا سر میزد. من خودم با ایشان چند بار همراه بودم. بعضی وقتها که اولین بار به خانه شهیدی میرفتیم، رفتارش طوری بود که انگار سالهاست آنها را میشناسد. تحویلشان میگرفت و درد دل بچهها را میشنید. به آنها هدیه میداد و با آنها عکس میگرفت. خیلی خودمانی بود، نصیحتشان میکرد. از کوچکترین چیزی هم غفلت نداشت؛ مثلاً وقتی در جلسهای دخترخانمی کمی از موهایش بیرون افتاده بود، روی کاغذ مینوشت و به او میداد تا حجابش را درست کند. به حجاب بچههای خود و بچههای شهدا حساسیت داشت. مرام او حرکت در مسیر امر به معروف و نهی از منکر بود.
📚خاطرات «حجتالاسلام علی شیرازی» از حاج قاسـم سلیمانی
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
شرح حکمت ۳۱- ارکان شک.mp3
4.6M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت31 / قسمت دهم
⭕️ بخش ششم: ارکان شک
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
متکبرین در روز قیامت ⏬
✅ حضرت پیغمبر - صلّی اللّه علیه و آله - فرمودند :
«داخل بهشت نمیشود هر که به قدر یک دانه خردل کبر در دل او باشد. و هر که خود را بزرگ شمارد و تکبر کند در راه رفتن، ملاقات خواهد کرد پروردگار را در حالتی که بر او غضبناک باشد».
✅ فرمودند که: «خداوند عالم فرموده: کبریا و بزرگی شایسته من است، و عظمت و برتری سزاوار من، هر که خواهد در یکی از اینها با من برابری کند او را به جهنم خواهم افکند».
✅ فرمودند که: «در روز قیامت از آتش جهنم گردنی بیرون خواهد آمد که دو گوش داشته باشد و دو چشم و یک زبان، و خواهد گفت که:
من موکل به سه طایفه هستم:
1_متکبرین.
2_کسانی که با خدا، خدای دیگری را خوانده اند.
3_«کسانی که صورت، نقش می کرده اند».
🌺فرمودند که: «سه نفرند که خدای - تعالی - در روز قیامت با ایشان سخن نخواهد فرمود، و عمل ایشان را پاک نخواهد ساخت، و عذاب دردناک از برای ایشان خواهد بود:
1_ پیر زناکار، 2_ پادشاه ستمگر، 3_ متکبر بی خبر».
✅ از آن حضرت روایت شده است که: «بد بندهایی است بندهای که تکبر کند و از حد خود تجاوز نماید
و پروردگار قاهر بلند مرتبه را فراموش کند.
وخداوند کبیر متعال را فراموش نماید.
✅و بد بندهایی است بندهایی که به سهو و سرگرمی بیهوده بگذراند و گورستان و پوسیدن بدنها را در آنجا فراموش کند».
✅و از آن جناب روایت شده است که:
«دشمنترین شما به سوی ما، و دورترین شما از ما در روز آخرت، پرگویان، نازک گویان و متکبراناند».
✅ «متکبرین را در روز قیامت محشور خواهند کرد به صورت مورچه های کوچک، که به جهت بیقدری که در نزد خدا دارند پایمال همه مردم خواهند شد».
✅ و فرمودند که: «در جهنم وادیه ای است که او را هبهب گویند و بر خدا ثابت است که هر جبار متکبری را در آن جای دهد».
✅ از کلام عیسی بن مریم است که:
«همچنان که گیاه در زمین نرم میروید و بر سنگ سخت نمیروید، همچنین دانائی و حکمت جای میگیرد در دل اهل تواضع و فروتنی و جای نمیگیرد در دل متکبر. نمیبینید که هر که سر میکشد و سر خود را بلند میکند که به سقف رسد، سقف سر او را میشکند؟ و هر که سر خود را به زیر افکند، سقف بر سر او سایه میافکند و او را میپوشاند؟ ».
( کینه، اتلاف انرژی)
✅ وقتی که آدم از یک نفر کینه به دل
میگیرد؛ به ویژه اگر آن یک نفر نسبت نزدیکی با آدم داشته باشد، ذهن آدم بخش بیشتر انرژی خودش را صرف فکر کردن به ظلمی میکند که بر او روا رفته است.
✅ آن وقت است که کم کم تمام فکر و ذکر و هیجان و در نتیجه رفتار آدم حول یک چیز میچرخد؛ خاطره رنجش و حس کینه.
✅ باور نمیکنید که کینه بتواند اینقدر زندگی آدم را به هم بریزد؟
✅ آخرین باری که از یکی خیلی رنجیدید و روزهای سیاه بعدش را یادتان بیاورید تا دستتان بیاید ابعاد بزرگترش میتواند با آدم چه کار کند.
( بخشش، یک پایان خوب)
✅ تا وقتی که ما در ذهنمان از کسی رنجشی داشته باشیم، تا این رنجش را حل نکنیم نه جدا شدن از آن نفر و نه انتقام از او آراممان نمیکند؛
✅ به هر حال "رنجیدن" به عنوان یک موضوع تمام نشده در ذهن ما، باقی مانده است. خاصیت ذهن آدم هم این است که تا یک موضوع ناتمام را تمام نکند آرام نمیگیرد.
✅ تا وقتی که دیگران را نبخشیم احساس کینه به عنوان یک موضوع تمام نشده در ذهن ما میماند و ما را اسیر میکند. پس بخشیدن دیگران قبل از اینکه دیگران را آرام کند خود ما را آرام میکند.