#حضرت_زینب
💠 راه رسیدن به زیبابینی
🔻 اگر انسان بتواند با یک زاویهی دلش، دائما با خدا در تماس باشد، لحظه به لحظه، لذت برکات و رحمت الهی را در تمام زندگیاش حس میکند «و ما عند اللّه خیر و أبقی» (و آنچه نزد خداست بهتر و پایدارتر است. شوری /۳۶) «و للآخرة اکبر درجات و اکبر تفضیلا» (و قطعاً درجات آخرت و برترى آن بزرگتر و بيشتر است. اسراء/۲۱).
🔸 ما ابهام زیادی داریم که مثلاً بعد از مرگ، چه به سرمان میآید؟ کجا میرویم؟ چه کار میکنیم؟ لذا میترسیم، چون نمیدانیم آن طرف چه خبر است.
🔹 اگر [در این دنیا] کوچکترین لطمه به ما بخورد، ضرر میپنداریم، به خاطر اینکه از زمان بهره نبردهایم و از امکانات استفاده نکردهایم. شما حساب کنید به زندگی یک نفر، ضرر مالی یا... میخورد. قضایا به گونهای پیش میرود که حالا که این ضرر به او خورد، میآید و مثلاً در مسیر حفظ قرآن میافتد -حالا یک مثالی که برای ما مهم است عرض میکنم- و بعد از یکی، دو سال حافظ قرآن میشود.
🔸 بعد نگاه میکند میبیند که فلان ضرر و اتفاق، باعث شد که او در جریان حفظ قرآن قرار گیرد، لذا دیگر به این اتفاق، به دید یک ضرر نگاه نمیکند، چون یک چیز خیلی بزرگتر نصیبش شده است و آن را نفع میبیند.
🔹 اگر انسان در محدودهی وظائفش، این حس را پیدا کرد یا رشد کرد، آن وقت [شبیه] جریان حضرت زینب (علیهاالسلام) میشود که فرمود: «ما رأیت الا جمیلا». اتفاق هر اندازه هم بزرگ باشد، چون که او رشد خود را کرده است، رضای خدا و رسول خدا و پدرش را به دست آورده است و وفاداریش را ثابت کرده است، در این قضیه خسارت ندیده است. همهی اینها، نمره [و درجه] است. آن وقت، دنیا [در نگاه انسان] زیبا میشود.
کد ۱۸۵
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
🔸 #بازخوانی | نگاه آیتالله خامنهای به انتخابات آمریکا چگونه است؟
🔹«آمریکا، #آمریکا است؛ این حزب یا آن حزب، هر کدامشان سرِ کار آمدند، خیری به ما نرساندند، شر رساندند. یکی تحریم کرد، یکی هواپیما زد، یکی به سکّوی نفتی حمله کرد، یکی به دشمنهای ما کمک کرد. ما نگرانی هم نداریم؛ ما به توفیق الهی برای مواجههی با هر حادثهی محتمل آمادهایم. در دنیا عدّهای عزا گرفتهاند که چرا #انتخابات در آن کشور اینجوری شد؛ یک عدّهای [هم] در دنیا خوشحال شدند و شادی کردند. ما نه، ما نه عزا میگیریم، نه شادی میکنیم؛ برای ما فرقی ندارد.
ما فکر میکنیم که چگونه باید کشور را از مشکلات احتمالی عبور داد؛ ملّت باید به این فکر کند. راه عبور از همهی مشکلاتی که برای کشور محتمل است، چه در این دوره، چه در ده سال دیگر، چه در پنجاه سال دیگر، این است که کشور از درون مستحکم باشد. ببینید چهجوری استحکام حاصل میشود. #استحکام_داخلی نظام، اساس کار است.»
۱۳۹۵/۰۸/۲۶
#سگ_زرد_برادر_شغال
#ترامپ_هریس
@khaketeshneh-محمد شهبازیان
#مسیر_یاری
#جهاد_علمی
وظیفه مسئولان نظام و متولیان سیاسی و اقتصادی رسیدگی به معیشت مردماست و تردیدی در این نیست که اگر کم کاری کنند مؤاخذه خواهند شد.
اما اگر مسئولی کاهل بود ما هم باید #وظیفه خود در قبال #اهل_بیت و به ویژه #امام_مهدی را رها کنیم⁉️
👈به قول سهراب سپهری:
چشم ها را باید شست
جور دیگر باید دید
تلاش برای اصلاح همراه با امید ، کار یک منتظر حقیقی در دوران غیبت است.
ان تنصروا الله ینصرکم
نمونه هایی از مجاهدت در برابر چشمان ماست.
✳️ یک نمونه #شهید_سنوار بود که در خبر ها ذکر کردند ۳روز #گرسنهبوده و #مقاومت کرده است.
✳️نمونه دیگر مرحوم #آیت_الله_مرعشی_نجفی است که هیچ گاه حتی در زمان مرجعیت #مستطیع_نشد و به #حج نرفت!
ایشان روزه استیجاری میگرفت تا با پولش کتاب های کهن و خطی شیعه را از بازار خریداری کرده تا میراث شیعه از بین نرود.
امروز یکی از بزرگترین کتابخانه های نسخه های کهن و خطی جهان را در قم ایجاد کرده است.
ایشان، اضافه بر روزه ای که بوده، برای خرید کتابی دیگر پول سحری و افطارش را هزینه میکند و #یک_شبانه_روز دیگر #گرسنه می ماند.
👈آیا ما برای یاری امام زمانمان گرسنگی کشیده ایم؟
@khaketeshneh-محمد شهبازیان
سیره اهل بیت نیز در مواردی گرسنگی برای رضای الهی بوده.
سوره انسان (و یطعمون الطعام علی حبه مسکینا و یتیما و اسیرا) همین را میفرماید.
آیت الله جوادی آملی در درس تفسیر نکته ای ظریف از زبان #امیرالمومنین، به بنده و طلاب و هر کسی که دل در گرو دین دارد هدیه دادند.👇👇👇
✔️ درس تفسیر آیتالله جوادی آملی
88/02/21
🔹 اما در بيانات نورانی حضرت امير اين است كه «وَ لاَ تَجْتَمِعُ عَزِيمَةٌ وَ وَلِيمَةٌ» يك انسان اگر بخواهد عالِم بشود، انسانِ سورچران «عالم» نميشود! ....
«وَ لاَ تَجْتَمِعُ عَزِيمَةٌ وَ وَلِيمَةٌ» اگر كسي اهل عَزم است اهل تصميم است ميخواهد مُلاّ بشود ديگر سورچرانی نمیخواهد. اين كجا و آن كجا؟!
البته سوء برداشت نشود و مراد این نیست که انسان متدین باید فقیر باشد.
بلکه مراد عدم دنیا زدگی است.
و مراد این است که در صورت محرومیت ، وظیفه ترک نشود.
🔘 بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) برگزار میکند:
جلسه #سی_ام لایو آموزشی
〰️〰️〰️〰️〰️
📍با موضوع:
حضرت زهرا سلاماللهعلیها
الگوی برتر منتظران
〰️〰️〰️〰️
🔸استاد:
حجتالاسلام والمسلمین نصوری
〰️〰️〰️〰️
🕐 زمان:
شنبه ۱۹ آبان ماه - ساعت ۱۳
〰️〰️〰️〰️
🌐 لینک برگزاری جلسه:
https://www.aparat.com/mahdaviat.ir/live
🔹كرسی ترويجی عرضه و نقد دیدگاه علمی
با عنوان: «تاریخگذاری احادیث مرتبط با مهدویت در نگاه مستشرقان؛ تحلیل و نقد دیدگاهها»
با تمرکز بر روایات علائم الظهور
🔸ارائه دهنده:
حجت الاسلام دکتر زهیر دهقانی آرانی
عضو هیئت علمی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران
🔸ناقد و دبیر نشست:
حجت الاسلام دکتر جواد اسحاقیان درچه
عضو هیئت علمی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران
🔸ناقد دوم:
دکتر علیرضا نوبری
عضو هیئت علمی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران
🔹زمان: دوشنبه 21 آبان ماه 1403 ساعت 10
🔹مكان: دانشكده معارف و انديشه اسلامی، سالن شهید سلیمانی
https://vroom.ut.ac.ir/mae5
برای شرکت کنندگان به صورت حضوری، گواهی صادر میشود.
📝 مهمترین سخن خصوصی آقا با سیدحسن نصرالله
☘ تازه طلبه شده بودیم و یکی از لذتبخشترین اوقاتمان دیدن آیتالله بهجت و رفتوآمد به نماز صبح و ظهر مسجد فاطمیه و حال و هوای ایشان بود. درهمین حال و هوا یک روز رفیقی پرسید بهنظرت آقای بهجت و مرحوم آیتالله قاضی و... در جلسات خصوصی شان با شاگردان خاص چه میگویند؟! تصوراتی داشتیم برای خودمان. گذشت تا...
☘ امروز که جلسه خصوصی تازه منتشرشده آقا و سیدحسن نصرالله را دیدم یاد آن روز افتادم. گفتم تا پیش از این اگر از ما میپرسیدند بهنظرت آقا در جلسات خصوصی با سیدحسن نصرالله چه میگوید، چه حدس میزدیم؟! به مختصات مسئله توجه کنیم: امکان تردد سهل و دیدار مکرر بین آقا و سید فراهم نیست. حزبالله محوریترین عنصر جبهه مقاومت است. در چنين شرايطی رهبر بر چه چیزی تمرکز دارد؟
فراز اول:
آقا دارد درس توحید میدهد. بهخلاف بسیاری از دیدارها آقا قرآن دردست دارد و گویی دارد با تکیه به تک تک آیات درس قرآن میدهد. میگوید: به خدا اعتماد داشته باشید، به خدا حسن ظن داشته باشید، از سوءظن بپرهیزید. اگر جهاد کنید، به نتیجه میرسید.
فراز دوم:
سیدحسن نصرالله میگوید: تعلمنا منکم الثبات و الثقه بالله سبحانه و تعالی.
سیدحسن شاگرد برجسته این مکتب تربیتی است. او نیز وقتی میخواهد مهمترین چیزی که از رهبری آموخته است را بیان کند، میگوید ما از شما توحید را آموختیم. صدق و ایمان در گفتار او بهوضوح موج میزند. درس توحيد گرفته و درس توحید پس میدهد.
فراز سوم:
آقا عمل سید و حزبالله را تأیید میکند. استاد درس توحيد، نمره قبولی به این شاگرد میدهد و معیار ارزیابی را این میداند: شما #اهل_جهاد هستید. یعنی فقط ادعا نمیکنید بلکه برای رسیدن به آنچه خداوند وعده داده، مجاهدت میکنید.
☘ مسئله اعتقاد به توحید است، #بسط_توحید است، مسئله حیات توحيدی است، مسئله #عبودیت است. اصلاً انقلاب، چیزی جز بسط توحید نیست. آن کسی آدم انقلاب است که موحدتر، عبدتر و صاحب عبودیت بیشتر باشد.
☘ مهمترین سخن آقا با مهمترین رهبر و جریان مبارزه با استکبار، سخن از #توحید است. چون هویت این راه چیزی غیر از کنش عبادی نیست. این همان سخنی است که بزرگترین عابدان و عارفان ما در حلقه خصوصی خود میگفتند. ذات #عرفان_اصیل شیعی همین است. بگذریم که در حق تراث عرفانی ما بیمهری و قدرنشناسی شد.
☘ این #شاخص حرکت است. اگر میخواهیم ببينيم چقدر مورد تأیید ولی امر هستیم، چقدر در مسیر تحقق اهداف رهبر هستیم، ببینیم چقدر دنبال #عبودیت هستیم و چقدر دنبال #منیّت هستیم؟ کار ما، اقدام سیاسی ما، اقدام علمی ما، کار فرهنگی ما بوی توحید میدهد و رنگ عبوديت دارد؟
رفقا خودمانی و راحت بگم، اگر دنبال چیز دیگری باشیم سر کاریم...
🆔 @taalighat
سخنان آیت الله نوری همدانی در جلسه تخصصی بررسی سوالات درباره ارز دیجیتال و هوش مصنوعی .
در این جلسه تعدادی از افراد متخصص در این حوزه دعوت شده بودند.
#اخبار و #بیانات
💠مطالب مهم حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی «مدظله العالی» در جلسهای با عدهای از فضلای حوزه علمیه پیرامون مسائل حوزه علمیه🔻
💢به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیتالله العظمی نوری همدانی «دامت برکاته» مرجع عالیقدر جهان تشیع در جلسه ای که با عدهای از فضلای حوزه برگزار شد با اشاره به وضعیت حوزه علمیه فرمودند: امروز فضای حوزه متفاوت است، تفکرات و سلایق مختلفی هم در آن حاکم است و در بعضی جاها قدرت تحمل افراد نیز کم شده، باید قدرت تحمل مخالف بالا رود، باید شأن و جایگاه حوزه به سمت استدلال برود متأسفانه گاهی انسان میبیند یا میشنود که افراد خیلی زود قضاوت میکنند و عدهای هم سریع تخریب میکنند و برچسب هایی هم میزنند و فرقی هم نمیکند اگر در موضوعات سیاسی اختلاف نظر داشته باشند میگویند ضد فلان شده و یا تندرو است، اگر اختلاف علمی داشته باشند میگویند سواد نداره، توقع از حوزه اینست که کار با ارزش را ارج بگذارند و انصاف را در نوشتار یا گفتار رعایت کنند.
💢معظم له با تأکید بر حفظ دستاوردهای علمی علماء گذاشته خاطرنشان کردند: بنده معتقدم بايد فقه سنتی ما، فقه جواهری ما و تراث گذشتگان حفظ شود و می توانم بگویم بر همان اساس اما با نگاه نو میتوانیم اثرگذار باشیم اخیراً در بعضی از مقالات میخوانیم که دوران گذر است و دیگر فقه سنتی پاسخگو نیست بنظرم این حرف نباید درست باشد.
💢اين مرجع تقلید در ادامه افزودند: البته در مسائل روز باید از مشاوران متخصص در آن حوزه استفاده کرد، خصوصاً در این زمان که بحث روز، ارز دیجیتال و عناوین مانند رمز ارزها مطرح است، یا موضوع هوش مصنوعی که دنیای جدیدی را باز خواهد کرد، یا موضوع بورس که حوزه بايد ورود پیدا کند و از مشاوران که در اين امر متخصص هستند استفاده کنند.
💢حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی «دامت برکاته» با مهم توصیف کردند آموزش علوم جدید در حوزه افزودند: در اوایل دهه 30 مرحوم آیت الله العظمی بروجردی (رضوان الله تعالی علیه) یک روز بعد درس فرمودند: بیاید منزل. بنده خدمت شان رسیدم ایشان فرمودند: یکی از محترمین تهران از من خواستند که در زمان تعطیلی حوزه عدهای از شاگردان خود را بفرستید تهران تا بعضی از علوم روز را بیاموزند عرض کردم چه علومی فرمودند: مثل نجوم، ریاضیات، فیزیک و شیمی و زبان انگلیسی، در دورهای که ما بودیم حدود ۱۰ نفر انتخاب شدیم دو سال تابستان رفتيم هر روز هفته به غير جمعه درس داشتيم و اساتید مهمی می آمدند و به ما این چند درس را میگفتند شاید آن روز کسی این ضرورت را نمیدانست لذا عدهای نیامدند، عدهای هم تا نیمه رها کردند ولی بعدها معلوم شد چقدر مؤثر است، بعنوان مثال در بحث ارث چقدر دانستن ریاضیات در فهم مطلب مؤثر است و یا در موضوع رویت هلال در اول ماه بحث نجوم و محاسبه طول و عرض بلاد اثرگذار است. بنده چند سالی به اروپا رفت و آمد داشتم آنجا متوجه شدم دانستن زبان چقدر می تواند کمک کند، بنظر بنده حوزهای زنده است که 50 سال و 100 سال آینده را ببیند.
💢معظم له پاسخگویی به شبهات را یکی از وظایف مهم حوزه دانست و فرمودند: حوزه باید پاسخگو شبهات در سطوح مختلف باشد حالا گاهی این شبهه از خود حوزه باشد یا بیرون حوزه انسان بايد آماده پاسخگویی باشد مدتی پیش از یکی از آقایان اهل علم که در سطح بالایی هم هست و من با آثار و کار او آشنایی دارم مسائلی مطرح شد دیدم جناب آقای فاضل آقازاده محترم مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی (رحمت الله علیه) یک جواب متین و خوب و محترمانه و انصافاً عالمانه داد یا همين مناظره جناب آقای علیدوست که اصل این کار چقدر قابل تحسين است که حوزه چنین آمادگی داشته باشد ما باید افرادی تربیت کنیم که در فن مناظره ورود پیدا کنند و الحمدلله در حوزه داریم این چنین افرادی را، خدا رحمت کند مرحوم آیتاللّه مصباح یزدی را انصافاً در این موضوع با آن دانش بالا ممتاز بود اصلاً کار اهلبیت (علیهم السلام) هم یکی تربیت افرادی برای مناظره بوده است.
💢معظم له در ادامه خاطرنشان کردند: خلاصه امروز حوزه وظایف سنگینی دارد و اين را عرض کنم تا انسان فقیه نباشد در این مسائلی که عرض کردم نمیتواند اثر گذار باشد، فقیه هم درست شدنی و ساختنی نیست که با تبلیغات این و آن درست شود. یادم نمیرود اواخر عمر استاد بزرگوار ما حضرت آیت الله آقای سلطانی طباطبایی (رضوان الله تعالی علیه) بود، بحث مرجعیت مطرح شد به گمانم بعد فوت مرحوم آقای آیت الله اراکی بود ایشان یک روز صبح زود آمدند منزل ما، بنده خیلی از لطف ایشان شرمنده شدم چون استاد ما بود و خود بنده مقید بودم خدمت ایشان برسم؛ خوب ایشان یک شخص فقیه پرور بود و خیلی از آقایان بزرگوار به درس ایشان میآمدند. در آن گرماگرم تعیین مرجعیت ایشان به من فرمودند: «فلانی این منصب متعلق به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است و تنها منصبی که نمی شود کاری کرد همین است، شاید چند صباحی بشود ولی معلوم نیست آخر کار چه میشود، در طول تاریخ بعضیها کسی را نداشتند و خودشان هم به دنبالش نرفتند ولی مرجعیت به سراغ ایشان آمد.
💢باید توجه داشت فقاهت اول اخلاص میخواهد. فقیه مهم؛ درسش، تألیفاتش و تربيت شاگردانش معرِّف او هستند این فقیه برای رسیدن به این مقام استاد میخواهد، پشتکار میخواهد، مطلب میخواهد نه اینکه جوری برنامه ریزی کنیم کتب فنی و اصلی را حذف کنیم آن هم بدون جایگزین مناسب و بعد هم امتياز قائل شویم بله اصلاح خوب است اما با جایگزین بهتر و یا در انتخاب استاد از طرق مختلف دخالت کنیم اینجور حوزه فقیه پرور نخواهد شد من بارها گفتم بعد انقلاب اسلامی انتظار از حوزه چند برابر شده عدهای هم خوششان بیاید یا نه این انقلاب توسط یک فقیه و فیلسوف ممتاز بوقوع پیوست و در رأس نظام هم فقیه است پس بدانیم که یکی از طرفها حوزه است، عدهای هم میخواهند اینگونه القاء کنند که یک فقیه سیاسی نمیتواند در فقه موفق و یا اثرگذار باشد و می خواهند از این طریق علماء را منزوی کنند این هم حرف غلطی است اتفاقاً فقهای بزرگ ما یک سیاستمدار کامل بودند اما روش همان روش برگرفته از سیره اهل بیت (علیهم السلام) است، هر کدام به طریقی به مقتضی شرایطی که در آن واقع شدهاند با تدبیر و نگرش خود به این مسئله مهم پرداختند؛ امام راحل یک جور، مرحوم آقای خویی که یک فقیه ممتاز بود یک جور، مرحوم آقای صدر یک جور، مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری یک جور و در واقع بعد از تذکرات و عدم تأثیر از طرف حکومت، حوزه را حفظ کرد که خروجی آن امام شد که هر کدام یک جور وارد این میدان شدند، امروز آقای سیستانی در عراق چقدر با آن متانت به عنوان یک فقیه اثرگذار است لذا فقهات با سیاست منافات ندارد منتهی تشخیص در مصدایق متفاوت است.
#حوزه_علمیه
#نوری_همدانی
https://eitaa.com/noorihamedani
یکی از عزیزان این فیلم را برای بنده ارسال کرد.
مردد بودم در کانال قرار بدم یا نه🤔
بعد دیدم واقعا در زندگی روزانه و مرتبط با فرهنگ اصیل #اسلامی #ایرانی،چه زیبایی هایی داریم؛امافراموش شده😔
مثلا قبلا به جای خسته نباشی مکرر از بزرگترها میشنیدیم که می گویند :خدا قوت
هم مفهومی مثبت دارد و هم الهی.
یا مثلا اگر بچه ای زیبا بود میگفتن ماشاءالله اما برخی امروزه میگن:سگ تو ...🐕🦺
یه وقت در اتوبوس دیدم که دو نوجوان با هم حرف میزدن و به راحتی یکی از اون ها دیگری رو با فحش صدا می زد و اون یکی هم با لبخند فحشی داد و ....
و مثل این ها ...
الغرض در روابط اجتماعی توجه به مفاهیم و کلمات برای ایجاد شعائر الهی مهم است.
👈لذا بیاییم
سلام. خدا قوت. خدا نگهدار. التماس دعا. خدا امواتتون رو بیامرزه. خدا برکت بده و .... را از یاد نبریم .
@khaketeshneh-محمد شهبازیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زیبایی زبان فارسی از نگاه یک آلمانی
@khaketeshneh-محمد شهبازیان
مهدیون.mp3
34.1M
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ㅤㅤ❚❚ㅤㅤ▷ㅤㅤ ↻
گروه کلام و فلسفه دین/ موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
نشست علمی با موضوع: مهدیون بعد از مهدی(ع)
✅ارائه دهنده: دکتر محمد حسین فاریاب عضو گروه کلام و فلسفه دین
✅ناقد: دکتر علی محمدی هوشیار
عضو گروه جریان شناسی مهدویت
مکان: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) زمان: ۲۱ آبان ساعت ۱۸
@ali_m_hoshyar