۳۰ مرداد، روز جهانی مسجد
🔥 سالگرد به آتش کشیدن مسجدالاقصی توسط صهیونیستها در ۲۱ آگوست ۱۹۶۹
❇️ رهبر انقلاب: مسجد بر محور گوهر نماز شکل می گیرد؛ بنابراین پایگاهی است برای همهی کارهای نیک؛
🔸 پایگاه خودسازی،
🔸 انسانسازی،
🔸 تعمیرِ دل و تعمیرِ دنیا
🔸 و مقابلهی با دشمن
🔸 و زمینهسازی برای ایجاد تمدن اسلامی
🔸 و بصیرتافزاییِ افراد. ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
❣️ @khamenei_reyhaneh
💫 رو به سوی نور
⁉️ چگونه میتوانیم از روز عرفه بیشترین بهره را ببریم؟
❇️ از خوبیهای دین ماست که به بهانههای مختلف دست ما را میگیرد و از زیر بار روزمرگی بیرونمان میکشد، درست همانجایی که فرو رفتهایم در کسالت، نخوت و ناامیدی، نوری میتابد و دستی از پردهی غیب بیرون میآید و ما را به تفکر فرامیخواند، نه آن تفکری که تشنج میزاید و شک میآفریند، تفکری که با آن زنده شویم و سرزندگی بیابیم. یکی از این بهانههای پررنگ، روز عرفه است. هشتمین روز از ذیالحجه که خداوند بار دیگر نور را به زندگی ما میتاباند. اما چه کنیم تا این رزق معنوی که نصیبمان شده را بهتر دریابیم؟
🌺 پیشزمینهها را فراهم کنید. کدام؟ همانها که به نظرمان نمیآید چندان هم مهم باشند، مثل غسل کردن.
🏙 خودتان را در فضای معنوی قرار دهید. یعنی یک جورهایی از همان صبح روز عرفه، سعی کنید ذکری روی لبتان باشد تا غافل نشوید که در چه روزی قرار دارید.
🛐 کمتر مناسبتی است که در آن به نماز خواندن زیر آسمان و در جایی بدون سقف فراخوانده شده باشیم؛ عرفه از آن مناسبتهای کمیاب است که میگویند بهتر است حتی نماز ظهر و عصرش را زیر آسمان به جا بیاوریم.
♨️ کمی به اشتباهاتمان فکر کنیم به همهی آنچه که نامش گناه است، اگرچه که ممکن است فراموش کرده باشیم این محاسبات را و در هزارتوی دنیا گم شده باشیم. رهبر انقلاب فرمودهاند: «عرفه و عرفات را بدین خاطر چنین اسمی دادهاند که در این روز و آن مکان، موقعیّتی برای اعتراف به گناه در نزد پروردگار پیش میآید» از آنچه که به توصیه و امر اکید دینی نباید با مردمان درمیان گذاشت را، این روز با خدا بگویید. البته اینجا مجالی نیست که بگوییم چه اثرات مثبتی با این اعتراف نزد خدا نصیب روحتان میشود. تنها اکتفا میکنیم به این نکته که پذیرش گناه، ابتدای اصلاح است. اعتراف به خطا و اشتباه در نزد خدا، یعنی شناخت و پذیرش و به دنبالش اصلاح و آرامش!
💝 روزه بگیرید؛ کمترین رها آورد روزه سکوت است که در این دنیای شلوغ و پرصدا به آن نیازمندیم. البته روزهی عرفه شرط دارد، اگر گمان میکنید با روزه گرفتن دچار ضعف میشوید و برای خواندن دعای زیبای آن حالی برایتان نمیماند، روزه را کنار بگذارید.
✅ کمک گرفتن از نیروی الهی و توسل به اهل بیت (س) به ما نیرویی صدچندان میدهد. در قرآن آمده است که «و اگر فضل و رحمت الهی بر شما نبود، هرگز احدی از شما پاک نمیشد؛ ولی خداوند هرکه را بخواهد تزکیه میکند، و خدا شنوا و داناست!» کمک گرفتن از خداوند و توسل جستن به اهل بیت (س)، فضای ذهنی و روحیمان را برای درك بیشتر این روز آماده میکند.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
💕 بین خودم و خدا
🖼طرح ویژه به مناسبت #روز_عرفه
🚫رهبر انقلاب: اسلام، اعتراف به گناه را در پیش بندگان، مجاز نمیداند.
🌸عرفه و عرفات را بدین خاطر چنین اسمی دادهاند که در این روز و آن مکان، موقعیّتی برای اعتراف به گناه در نزد پروردگار پیش میآید.
✅اگر فردی بخواهد اصلاح شود، باید گناه و عیب خود را بپذیرد و در پیش خود و خدا، به آن عیب و گناه اعتراف کند. ۱۳۷۳/۰۲/۲۸
#دعای_عرفه
❣ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببينيد| تحلیل رهبرانقلاب از ماجرای قربانی کردن حضرت اسماعیل
🌹انتشار بمناسبت #عید_قربان
❣ @khamenei_reyhaneh
❇️ بالاتر از ایثار جان
🔆 رهبر انقلاب: اگر به حکمت عید قربان توجه شود، خیلی از راهها برای ما باز میشود.
🔆 بالاتر از ایثار جان، در مواردی ایثار عزیزان است.
🔆 حضرت ابراهیم علیهالسلام در راه پروردگار، به دست خود عزیزی را قربان میکرد؛ آن هم فرزند جوانی که خدای متعال بعد از عمری انتظار به او داده بود. ۱۳۸۹/۰۸/۲۶
🌸 #عید_قربان
❣ @khamenei_reyhaneh
💥 بگذاریم زنها برای مراجعات پزشکی خود، به طبیب زن مراجعه کنند
#روز_پزشک
🌸 رهبرانقلاب: ما که به وجود یک فاصلهی ارتباطی و آمیزشىِ اجتماعی بین زن و مرد معتقدیم و تأکید داریم که نباید اختلاط بیقیدوشرط بین زن و مرد باشد و معتقد به حجاب - به معنای کامل و واقعی کلمه - هستیم، نمیتوانیم در مسألهی پزشکی بیتفاوت باشیم.
👩⚕️ یعنی به همان تعداد که پزشک مرد داریم، به همان تعداد هم پزشک زن لازم داریم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👩💻 چهارم شهریورماه، #روز_کارمند
💌 رهبر انقلاب: #دولت باید به خانمهائی که به هر دلیلی و ضرورتی، کار تماموقت یا نیمهوقت را قبول کردهاند، کمک کند تا بتوانند به مسئلهی #مادری برسند، به مسئلهی #خانه_داری برسند.
✅ با مرخصیها، با زمان بازنشستگی، با مدت کار روزانه، به نحوی بایستی کمک کند تا این خانمی که حالا به هر دلیلی شاغل شده، بتواند به آن قضیه هم برسد. ۹۰/۱۰/۱۴
❣ @khamenei_reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خانم زهرا کریمی، بازیکن تیم ملی کبدی ایران پس از قهرمانی در بازیهای آسیایی اندونزی: مدالم را به عموی شهیدم و رهبر عزیزم تقدیم میکنم.
❣ @khamenei_reyhaneh
⚠️ مراقب خودمان باشیم
⁉️ با همکاران مرد، در محیط کار چگونه رفتار کنیم؟
🌸 یکی از دغدغههای جدی ما زنان در محیط کار، نوع تعاملمان با آقایان و همکاران مرد است. به گونهای که هم به وظایف و تعهداتمان در حیطهی محیط کار عمل کنیم و هم به عنوان یک زن مسلمان به اصول دینی خودمان نیز پایبند باشیم. ضمن اینکه یک فعالیت اجتماعی سالمی را تجربه کنیم بدون اینکه آسیبی متوجه روح و روانمان باشد. حتما شما هم به عنوان یک خانم شاغل تا به حال ذهنتان بارها به بهانههای مختلف درگیر این مساله شده است و راههای احتمالی آن را با خودتان بازگو کردهاید. حال به شما پیشنهاد میکنیم راهکارهای عملی ما را نیز بخوانید و با خود مرور کنید:
👌 مدیر، شمائید
یادتان باشد مدیریت درست رابطه بین یک آقا و خانم به دست خانمهاست. واکنشهای محجوبانهی خود ما در پوشش و گفتار و رفتار است که به آقایان نشان میدهد تا چه اندازه اجازه دارند به حریم ما نزدیک شوند. بسیاری از رفتارهای راحت آقایان در گفتار و رفتارشان با همکاران خانم، از نوع برخوردهای خود ما نشات میگیرد.
⛔️ اسم کوچک، نه!
یکی از مسایلی که در بعضی محیطهای کاری دیده میشود صدا کردن همکاران به اسم کوچک یکدیگر است که باعث صمیمیت بیش از حد میشود. اگر همکار آقا شما را با اسم کوچکتان صدا کرد، محترمانه و با رفتارتان به او نشان دهید که از این کار او ناراضی هستید. مثلا همان زمان، او را با اسم رسمی سازمانیاش (آقایِ فلانی) صدا بزنید. اگر متوجه نشد و بار دیگر شما را با اسم کوچک صدا زد، مستقیما و با احترام بگوئید که این کار را درست نمیدانید. خجالت را کنار بگذارید و از حریم شخصیتان دفاع کنید.
✋️ ما انسانها گاهی احتیاج به درد و دل کردن و صحبت با دیگران داریم. ولی همکاران مرد شما، مورد مناسبی برای درددل کردن و شنیدن مشکلات شخصی شما نیستند. بازگو کردن مشکلات شخصیتان فقط موجب ورود همکارمرد به حریم خصوصی شما میشود. حتی ممکن است در برخی موارد موجب ایجاد مزاحمت و سوءاستفاده از شما شود.
🗣 آقایان نیز مثل خانمها احتیاج به بازگو کردن مشکلات و درد و دل دارند و گاهی سردرد و دلشان درباره مشکلات زناشوییشان با همکاران خانم باز میشود. ما خانمها نیز به خاطر عاطفی بودن و حس مادرانه و خواهرانهای که داریم، ممکن است پای دردل همکاران آقا بنشینیم و فکر کنیم با این کار کمی به آنها کمک میکنیم؛ ولی این کار ما کمک خاصی به همکارمان نمیکند. بهتر است اگر در این موقعیت قرار گرفتید، به همکارتان بگوئید بهتر است به یک مشاور مراجعه کند یا با همکاران آقا که بهتر با روحیات مردانه آشنا هستند، صحبت کند. این صحبتها باعث صمیمت و گاها دخالت در امور خانگی افراد خواهد شد که گاهی تبعات خوبی ندارد.
✅ سعی کنید موقع صحبت کردن با آقایان، رسمی صحبت کنید. در توصیههای اسلامی تاکیدات زیادی به نوع صحبت کردن بین زن و مرد نامحرم شده است. این توصیهها برای مصون ماندن زنان و مردان از آسیبهای روحی و جسمی و روانی و داشتن زندگی سالم و راحت است.
🌱 #مهارتهای_زندگی
چهارم شهریور ماه؛ #روز_کارمند
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببينيد| رهبرانقلاب:
⛔️اثبات تشيع به اين نيست كه به بزرگان اهل سنت ناسزا گفته شود
⚠️شیعه آنقدر منطق دارد که اگر اهل فکر بشنوند آنرا میپذیرند.
#عید_غدیر
🎉 @khamenei_reyhaneh
🌸رهبر انقلاب: امیرالمؤمنین کسی است که برای خدا و در راه خدا از دوران کودکی تا لحظهی شهادت یک لحظه و در یک قضیه پا عقب نکشید و دچار تردید نشد و همهی وجود خود را در راه خدا به میدان آورد. آنوقتی که باید تبلیغ می کرد، تبلیغ کرد؛ آنوقتی که باید شمشیر می زد، در رکاب پیغمبر شمشیر زد و از مرگ نترسید؛ آنوقتی که لازم بود صبر کند، صبر کرد؛ آنوقتی که لازم بود زمام سیاست را به دست بگیرد، سیاست را به دست گرفت و وارد میدان سیاست شد. و در همهی این دورانهای گوناگون، آنچه لازمهی فداکاری از آن بزرگوار بود، بروز و ظهور پیدا کرد. پیغمبر اکرم یک چنین کسی را در رأس جامعهی اسلامی قرار می دهد. این شد درس؛ این یک درس برای امت اسلامی است. فقط یک حافظهی تاریخی و خاطرهی مربوط به قرنهای گذشته نیست. این نشان می دهد که برای ادارهی جامعهی اسلامی و جوامع اسلامی و امت اسلامی، معیارها اینهاست: خداپرستی، در راه رضای خدا مجاهدت کردن، جان و مال را به عرصه آوردن، از هیچ سختی و مشکلی روگردان نبودن، و از دنیا اعراض کردن. این قله، امیرالمؤمنین است؛ شاخص، وجود امیرالمؤمنین است. این درس بزرگ غدیر است.
۱۳۸۷/۰۹/۲۷
❣@khamenei_reyhaneh
🔆 درس بزرگ غدیر
🌸رهبر انقلاب: امیرالمؤمنین در راهِ خدا یک لحظه پا عقب نکشید. به موقع تبلیغ کرد؛ به موقع در رکاب پیغمبر شمشیر زد؛ وقتی لازم بود صبر کرد؛ وقتی لازم بود وارد میدان سیاست شد. در همهی اینها فداکاری از این بزرگوار بروز پیدا کرد. پیغمبر اکرم چنین کسی را در رأس جامعهی اسلامی قرار می دهد. این درس بزرگ غدیر است. ۱۳۸۷/۰۹/۲۷
❣@khamenei_reyhaneh
🎉 در غدیر شریک باشیم
❇️ احتمالا زیاد به این فکر کردهاید که در مناسبتهای عزیز دینی چطور میتوانید تبلیغ خوبی داشته باشید. در اولین قدم از همان جایگاهی که دارید استفاده کنید. فرقی نمیکند معلم هستید، مادر هستید یا یک پرستار، مهم این است که شما یک زن هستید با یک دنیا احساس که میتوانید بهترین توصیفات را از وقایع داشته باشید و دیگران را به بهترین شکل با خود همراه کنید. اگر فکر میکنید با خواندن آنچه درباره عظمت غدیر آمده، با تمام وجود میخواهید شما هم یکی از مبلغان این اتفاق بزرگ باشید، ایدههای زیر را مرور کنید:
👚 اگر مادر هستید، بهتر است لباسهای مورد علاقه بچهها را از کمد بیرون بیاورید و آنها را آماده کنید. اجازه بدهید کنجکاو شوند که علت این کار چیست. غذاهای مورد علاقه بچهها را بپزید. با چند رشته لامپ کوچک فضای درون و بیرون خانه را تزیین کنید. کیک سادهای بپزید. وقتی کنجکاوی بچهها به نقطه جوش رسید، برایشان از عظمت عید غدیر بگویید. حالا به کمک آنها کیکهای کوچکتان را در میان همسایهها پخش کنید.
🌸 همراه خانواده به دیدن ساداتی که در میان فامیل یا دوستانتان هستند بروید. میتوانید ماشین را با چند شاخه گل یا چند عدد بادکنکی که رویش "عید غدیر مبارک" نوشتهاید تزیین کنید. در میان راه اگر رفتگری را دیدید به کمک بچهها مبلغی پول درون پاکت بگذارید و عیدی دهید. به همین راحتی میتوانید جامعه اطرافتان را در این شادی با خود همراه کنید.
😘 اگر در روابطتان با فردی کدورتی پیش آمده، به سراغ او بروید و بگویید به خاطر غدیر میخواهید خاطرات بد را فراموش کنید. مطمئن باشید این پیش قدم شدن کوچک شدن نیست، بلکه عزیز شدن در دستگاه خداوند است.
👶👧 در مهمانیهایی که در این روز حاضر میشوید با زبان ساده برای بچهها از اهمیت غدیر بگوید. آنها را با یک داستان جذاب با خود همراه کنید. یا چند برگه کوچک رنگآمیزی چاپ کنید و به بچهها بدهید همراه با چند خط توضیح مرتبط با غدیر.
🌱 #مهارتهای_زندگی
🎉 @khamenei_reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 فیلم شعرخوانی خانم سیده فرشته حسینی در مدح امام موسی کاظم علیهالسلام
🌸 میلاد امام هفتم شیعیان مبارک باد
جهان را، بیکران را، جن و انسان را دعا کردی
زمین را، آسمان را، ابر و باران را دعا کردی
تمامِ مردمِ ایران سرِ خوانِ شما هستند
که هم شیراز، هم قم، هم خراسان را دعا کردی
اثر کرده دعایت در زنی آوازهخوان حتی
و این یعنی تمامِ روسیاهان را دعا کردی
✅ خانمها حقوقشان را خودشان تبیین کنند
🗂 پرونده ویژه ریحانه با موضوع #حقوق_بانوان
🖌 رهبر انقلاب: نظر اسلام در مورد حقوق زن و حقوق مرد باید تبیین شود. خودِ بانوان هم در این زمینه باید کار کنند.
🖍 اما بیشتر باید کسانی که در معارف اسلامی آگاهی دارند، تلاش کنند و بتوانند نظر اسلام را در آنجاهایی که حقوق زن و مرد متفاوت است، درست تبیین نمایند، تا هر کسی تصدیق کند که این دقیقاً براساس طبیعت و فطرت انسانی زن و مرد و بر طبق مصالح جامعه است.
📝 البته کارهای خوبی هم شده است؛ امروز هم باید با زبان امروز این کار بشود. ۱۳۷۶/۰۷/۳۰
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☢️ زنان قناری
📆 این روزها، هم سالگرد شروع جنگ جهانی دوم در سال 1318 و هم پایان آن در سال 1342 است. جنگی که بیش از 50 میلیون کشته از خود بر جای گذاشت.
💗 یاوران بهداشت غیرشهری!
◀️ نگاهی به مشکلات جاری جامعهی زنان بهورز،
❇️ #بهورز کسی است که خدمات مراقبتی ابتدایی بهداشتی را در محیط روستاها و در خانه بهداشت، به ساکنان مناطق غیرشهری ارائه میدهد. بهورزان باید افراد منطقه خود را سرشماری کنند، به تکتک خانهها سرکشی کنند و ساکنان منطقه را طبق جدولهای استاندارد، از نظر وضعیت سلامتی، سن، بارداری و... دستهبندی کنند.
🎙 به مناسبت «روز بهورز» با خانم حسینی که سالهاست در این حوزه مشغول فعالیت هستند درباره كار خالصانه و عاشقانه بهورزان كه برای ارتقای سطح سلامت روستاییان، زحمت میکشند، به گفتوگو نشستیم...
⁉️ کار بهورز چیست؟
📝 بهورزان، در سطح اول ارتباط مراجعهکنندگان به شبکه بهداشت و درمان هستند. کارهایشان دستهبندی و طبقهبندیشده است. فشار کار بهورزان بسیار بالاست، چون از واکسیناسیون و بهداشت مادر و کودک گرفته تا بهداشت محیط و بهداشت حرفهای، در تمام حوزهها فعالیت دارند.ممکن است هر کدام از این موارد، در بخش ستادی، مسئول جداگانهای داشته باشد، اما بهورز باید در منطقه خودش، فعالیتهای مربوط به تمام این موارد را انجام بدهد.
🌡 بهورز افراد را در روز حضور پزشک مربوطه، در خانه بهداشت جمع میکند تا ویزیت شوند. یک سری کارهای درمانی ابتدایی را هم در دروسشان آموزش میبینند و برای مردم انجام میدهند، اما تشخیص و درمان اصلی بر عهده پزشک است. اگر برای یک خانم باردار، به دلیل عدمدسترسی به خدمات پزشکی، مشکلی پیش بیاید، بهورز آن منطقه، مقصر است، چون باید او را مثلا به ماما ارجاع میداده است. بهورز باید وضعیت سلامت ساکنان منطقه خود را پایش کند؛ به همین دلیل یکی از ملاکهای انتخاب بهورز، این است که بومی منطقه باشد، ساکنان را بشناسد و در مورد آنها اطلاعات داشته باشد.
⁉️ عمدهی مشکلات بهورزان چیست؟
خانم حسینی با اشاره به اینکه مشکل مسکن و مسائل رفاهی بهورزان در مناطق خدمتشان، همگانی نیست و در تمام مناطق وجود ندارد، میگوید: «این مشکلات با کمی تأخیر بالاخره حل میشوند، اما سه مشکل بسیار مهم و همهگیر در این میان وجود دارد:
1️⃣ مهمترین مشکل و مطالبه بهورزان که از طرق مختلف پیگیرش بودهاند، اما به نتیجه نرسیدهاند، مربوط به دوره بهورزی آنهاست. این دوره آموزشی که ۲ ساله (برای دیپلمهها) یا ۶ ماهه (برای فوقدیپلمهها) است، جزو سنوات بهورزان محسوب نمیشود. نامهنگاریها به وزارتخانه هم تا کنون نتیجهای نداشته است.
2️⃣ مشکل دیگر بهورزان این است که بسیاری از آنها ادامه تحصیل میدهند، اما چون مقطع آنها تا کاردانی شناختهشده است، مدارک بالاترشان باعث ارتقا در شغل بهورزی یا افزایش حقوق و مزایایشان نمیشود؛ بنابراین بسیاری از آنها پست بهورزی را خالی میکنند و به پستهای دیگر میروند. در حالی که اگر تبدیل مدرک آنها انجام شود، در همان شغل بهورزی، با مدرک بالاتر فعالیت میکنند که به نفع شبکه بهداشت هم هست.
3️⃣ بهورزان، اصولا بهصورت پیمانی جذب میشوند، در حالی که بهورزانی که تقریبا طی یک سال اخیر وارد سیستم شدهاند، بعد از قبولی در آزمون، حکم «قراردادی» (تبصره ۳) برایشان صادر شد و این اجهاف بزرگی در حق آنها بود. چون این افراد، بعد از ۲ سال دوره آموزشی و قبولی در آزمون، مصاحبه و گزینش، باید بهصورت پیمانی جذب میشدند که حقوق و مزایای بیشتری دارد.
🗺 خانم حسینی در مورد تفاوت شرایط بهورزان در مناطق جغرافیایی گوناگون کشور میگوید: «هر منطقه، مرکز بهداشتی درمانی، خانه بهداشت، مرکز ستادی، مرکز بهداشت شهرستانی و شبکه بهداشت دارد. در مناطقی مثل کرمان، فاصله بهورزان با مراکزشان بسیار زیاد است و بعضا باید کیلومترها راه را حتی پیاده طی کنند، که ممکن است حوادثی برایشان پیش بیاید. اما مثلا در شهرهای استان گیلان، فاصله این مراکز از هم، آنقدر کم است که انگار همه آنها با هم کار میکنند؛ بنابراین حوادث کمتری هم برای بهورزان پیش میآید.»
❣️ @Khamenei_Reyhaneh