💐 مهمترین کارهای زن در نگاه حضرت آیتالله خامنهای
رهبر انقلاب:
🌷 مادران در دوران انقلاب و در جنگ تحمیلی، فرزندان خود را به سربازان جانباز و شجاع در راه اسلام و مسلمین تبدیل کردند،
🌷و همسران در دوران انقلاب و دوران جنگ تحمیلی، شوهران خود را به انسانهای مقاوم و مستحکم مبدّل ساختند. این است نقش و تأثیر زن بر روی فرزند و شوهر.
🌸این، نقشی است که زن میتواند در داخل #خانواده ایفا کند و جزو بزرگترین نقشهاست و به نظر من از همهی کارهای زن مهمتر، همین کار است.
🔆از همهی کارهای زن مهمتر، تربیت فرزندان و تقویت روحی شوهران برای ورود در میدانهای بزرگ است، و خدا را شکر میکنیم که زن ایرانی و مسلمان، در این میدان هم بیشترین هنر را نشان داده است.
رهبر انقلاب؛ ۷۵/۱۲/۲۰
#تربیت_فرزند
#زنان_جامعه_ما_اینگونه_اند
❣ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | آخرین گفتگوی منتشرشده مادر شهید طهرانی مقدم با رهبرانقلاب
🏴 مادر شهیدان طهرانی مقدم امشب به فرزندان شهیدش ملحق شد.
❣ @Khamenei_Reyhaneh
📚 هزینه کمتر، کتاب بیشتر
⁉️ با توجه به گران شدن کتابها، چگونه هزینههای خرید کتاب را مدیریت کنیم؟
😊 اینکه بعضی از ما امسال نتوانستیم به نمایشگاه کتاب برویم، باعث نمیشود که کتابخوانی را تعطیل کنیم! چرا که به گفتهی رهبر انقلاب: «برای یک ملت، خسارتی بزرگ است که افراد آن، با کتاب سر و کاری نداشته باشند و برای یک فرد، توفیق عظیمی است که با کتاب، مأنوس و همواره در حال بهرهگیری از آن یعنی آموختن چیزهای تازه باشد.»
👌 در این یادداشت توصیههایی داریم که چطور با صرف هزینه کمتر، بتوانیم کتاب بیشتری بخوانیم.
📝 لیستی از کتابهایی که میخواهید بخرید داشته باشید. اگر کتابخانه نزدیک خانهتان است به آنجا بروید و لیستتان را با کتابهای آنجا چک کنید. اگر کتابی در کتابخانه موجود بود، آن را از لیستتان خط بزنید و بعدا از کتابخانه امانت بگیرید.
👶 کتابهای مفید و خوبی که میشناسید، مخصوصا کتابهای کودکان را از کتابخانهها مطالبه کنید و از آنها بخواهید کتابها را تهیه کنند. قطعا درخواستهای شما، از طرف کتابخانه استقبال میشود و به غنیتر شدن مخزن کتابخانه کمک میکند.
📗📕📘 با دوستانتان حلقه کتابخوانی تشکیل دهید. کتابهایی که دارید را به هم معرفی کنید و آنها را به یکدیگر قرض دهید. با این روش کتابهای تکراری نمیخرید و در عین حال کتابهای زیادی میتوانید بخوانید. لیستی از کتابهای مشترکی که دوست دارید بخوانید، تهیه کنید و هرکدامتان یکی از آنها را بخرید و بین یکدیگر بچرخانید. وقتی همگی همه کتابها را خواندید میتوانید آنها را به کتابخانه اهدا کنید.
🎁 بنابر مناسبتی که میخواهید به دوستان یا نزدیکانتان هدیهای بدهید، کتاب مرتبطی هدیه بدهید. مثلا برای شخصی که صاحب فرزند شده، کتابهای تربیت فرزند گزینه خوبی برای هدیه دادن است. میتوانید به دیگران بگوئید که دوست دارید کتاب هدیه بگیرید تا آنها هم برای شما کتاب بیاورند. نوشتن یک لیست از کتابهایی که دوست دارید بخرید و در اختیار دوستان و نزدیکان قرار دادنش، هم آنها را در انتخاب کتاب سرگردان نمیکند، هم شما را به کتابهای مورد علاقهتان میرساند.
🎓 اگر دانشجو هستید برای تهیه کتابهای درسی میتوانید از دانشجویان ترمهای بالاتر کمک بگیرید. از آنها بخواهید کتابهایشان را برای یک ترم به شما قرض دهند یا اگر دیگر به آنها نیازی ندارند با مبلغی کمتر به شما بفروشند.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
📛 استفاده ابزاری از تصاویر زنان برای فروش کتاب!
📝 روایتهایی از بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب در #بهار_کتاب_۹۸
🔹 رهبر انقلاب در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب و خطاب به وزیر ارشاد، استفادهی ابزاری از تصویر زنان روی جلد بعضی کتابها را جزو مواردی یاد کردند که وزارت ارشاد باید درباره آن مراقبت کند و گفتند:
⚠️ «تحت تاثیر برخی جوها نباید قرار گرفت. شما مأمور اسلام و جمهوری اسلامی هستید. رودربایستی نکنید. اگر کتابی به خواننده و مخاطبش زیان میرساند باید جلویش را گرفت.
🔺 در همین کشورهای غربی که با وقاحت دم از آزادی بیان میزنند محدودیتهایی در چاپ و انتشارات هست که اگر بیشتر از ما نباشد کمتر نیست.»
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب 👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
❌اینکه ما ازدواج را صحنهی تفاخر قرار بدهیم، غلط اندرغلط است
💍رهبر انقلاب: بعضیها #ازدواج را که یک امر عاطفی و انسانی و وجدانی است، به صحنهی #تفاخر تبدیل میکنند. مثلاً میگویند که #جهیزیه ی ما اینچیزها را داشت؛ آیا جهیزیهی دختر شما هم اینها را دارد؟! تفاخر و تنافس! اینکه ما اینجا را صحنهی تفاخر قرار بدهیم، غلط اندرغلط است. هم محیط ازدواج را آلودهی به مادّیات میکند، هم این صحنهی پاک و لطیف وجدانی را صحنهی تفاخرها و تنافسها و زیادهرویها میکند، بعد هم این دختر و پسر از اول عادت میکنند که بایستی زندگی آنان بر #تجمل و #تشریفات بگذرد؛ چرا؟ بگذارید از اول به یک زندگی متوسط عادت کنند. ۷۰/۰۴/۲۰
#سبک_زندگی #ازدواج_آسان
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🔰 دفتر مقام معظم رهبری: هلال ماه مبارک رمضان رؤیت نشد
🔴 فردا (دوشنبه) روز آخر ماه شعبان است
📄 متن اطلاعیه:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹به اطلاع ملت مؤمن و شریف ایران می رساند، با توجه به اهمیت تعیین روز اول ماه مبارک رمضان گروههای زیادی در سراسر کشور به استهلال پرداختند و هیچگونه گزارش اطمینان بخشی از رؤیت هلال واصل نشد. لذا بر اساس موازین شرعی برای مقام معظّم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) رؤیت هلال در شب دوشنبه به اثبات نرسید و روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۸ روز آخر ماه شعبان است.
دفتر مقام معظم رهبری
🔸بنابراین مؤمنینی که مایل به درک ثواب روزه آخرین روز ماه شعبان هستند، میتوانند به عنوان روزه مستحبی و یا قضا، روزه بگیرند.
@Khamenei_ir
حجاب شرط اول است
💐 رهبر انقلاب: در نظام اسلامی زنان باید از درک #سیاسی برخوردار باشند، فن #خانه_داری و #همسرداری را بدانند و در صحنه فعالیتهای اجتماعی، سیاسی، علمی و خدمات، مظهر عصمت، طهارت و مناعت باشند و به این مهم توجه کنند که #حجاب شرط اول است. زیرا بدون حجاب، زن فراغت لازم را برای دستیابی به مراتب بالا بدست نخواهد آورد. ۷۲/۹/۱۷
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
💐 «صبا» وقت سحر بویی ز زلف یار میآورد...
💔 وزارت بهداشت غزه در روزهای گذشته اعلام کرده که در پی بمباران منطقه الزیتون در جنوب غزه، یک کودک شیرخوار به نام "صبا محمود ابوعرار" و مادرش به شهادت رسیدند و سه شهروند دیگر فلسطینی نیز زخمی شدند.
📲 در شبکههای اجتماعی عکسها و مطالب زیادی دربارهی «صبا» منتشر شده.
بانوان مخاطب ریحانه نیز میتوانند نوشتهها و طرحهای خود برای #صبا_ابوعرار، به @reyhanehcontact ارسال کنند.
📤 منتخبی از آثار ارسالی در ریحانه منتشر خواهد شد.
❣️ @khamenei_reyhaneh
🌺* داستان زندگی زنی که به اجتهاد رسید!*
🔹 به مناسبت سالروز وفات بانو امین در اول رمضان ۱۴۰۳ق
🌸 حاجیه خانم سیده نصرت بیگم امین در سال ۱۲۶۵ در خانوادهای با وضعیت مالی بسیار خوب به دنیا آمده. او از همان کودکی به کسب علم علاقه زیادی داشت. در پانزده سالگی با پسرعمویش که از بازرگانان بنام اصفهان بود،ازدواج کرد. بانو امین از دست دادن هفت فرزند و ماندن فقط یک فرزند را آزمایش الهی میداند.
🌟 ماحصل یک زندگی درخشان
ایشان چهل عنوان کتاب نوشتند و علاوه بر همه این تآلیفها و تدریسها، در سال ۱۳۴۶ مدرسه علمیهای به نام مکتب فاطمه(س) تآسیس کردند که با ۱۰۰۰ شاگرد، اتفاق فرهنگی بسیار بزرگی در آن سالها محسوب میشد. از گامهای بسیار بزرگ دیگری که ایشان برداشتهاند، میتوان به تآسیس اولین دبیرستان غیر مختلط و مختص دخترانه اشاره کرد.
🌷 بانو امین از کلام بزرگان
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در تجلیل از بانو امین میفرمایند:
*«تجلیل از بانوی بزرگوار اصفهانی (خانم امین) و ارائه شخصیت عرفانی و فقهی و فلسفی برجسته یک زن در کشور ما، کاری سودمند و در جهت احیای ارزشهای اسلامی در زنان به نظر میرسد.»*
🔹 در قسمتی از اجازهنامه اجتهاد ایشان، استاد شیرازی در توصیف بانو امین آوردهاند:
«دختر مرحوم حاج سید محمدعلی امین التجّار اصفهانی که بانویی بزرگوار، شریف، اصیل، عالم و فرزانه، برگزیده زنان زمان و مایه شگفتی دورانش میباشد، از کسانی است که مدت مدیدی از عمرش و زمان درازی از زندگیش را صرف تحصیل علم نمودهاست.»
🔹 محمدتقی جعفری میگوید:
«با توجه به آثار قلمی که از خانم امین در دسترس ما قرار گرفتهاست، بهطور قطع میتوان ایشان را یکی از علمای برجسته عالم تشیع معرفی نمود و روش علمی ایشان هم کاملاً قابل مقایسه با سایر دانشمندان بوده، بلکه با نظر به مقامات عالیه روحی که ایشان [به درک آن] موفق شدهاست، باید ایشان را از گروه و نخبهای از دانشمندان بهشمار آورد.»
📚 یک کنشگر فرهنگی، اجتماعی
با اینکه ایشان به طور معمول بیشتر وقت خود را برای مطالعه در خانه میماند، اما در بعضی از روزها از منزل خارج میشد و به تدریس میپرداخت. ایشان در زمینه کشف حجاب فرموده بودند:
«ای بانویی که با ادعای مسلمانی کشف حجاب نمودهای و با این وضعیت شرمآور علنی در معابر و خیابانها، خودآرایی مینمایی! آیا فکر نمیکنی که با این عمل، که نباید آن را عمل کوچکی بپنداری، چه لطمه بزرگی به شریعت میزنی؟ این گناه را کوچک مشمار و اگر واقعاً مسلمانی، این طریق مسلمانی نیست.»
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 بهشت رمضان
🌸 رهبر انقلاب: ماه رمضان در هر سال، قطعهای از بهشت است... بعضی همان سیروز را وارد بهشت میشوند. بعضی به برکت آن سیروز، همه سال را و بعضی همه عمر را.
⚠️ بعضی هم از کنار آن، غافل عبور میکنند که مایه تأسّف و خسران است. ۱۳۷۲/۱۱/۱۷
❣️ @Khamenei_reyhaneh
🌼 زن در درون خانواده باید محترم باشد
📌 رهبرانقلاب: زن در درون #خانواده باید محترم باشد. اگر در یک خانوادهای، در یک خانهای، مرد به همسر خودش توهین میکند، انواع توهینها، از توهینهای رفتاری تا زبانی تا وحشیگری یدی که متأسفانه یک جاهایی هنوز در کشور ما وجود دارد که نباید وجود داشته باشد،
📛 البته در بین غربیها هست، فراوان هم وجود دارد، خلاف انتظار هم نیست - غربیها، یعنی بخصوص نژادهای اروپایی، نژادهای وحشی اند؛ اینها ظاهرشان اتو کشیده و کراوات زده و ادکلن زده و اینهایند امّا همان باطن وحشیگری ای که در تاریخ وجود داشته هنوز هم در اینها هست؛
❇️ اما در محیط اسلامی چنین چیزی اصلاً نبایستی تصور بشود. ۹۲/۰۲/۲۱
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ «صنایع خانگی»
🌺 رهبر انقلاب در سخنرانی نوروزیشان در ابتدای سال ۹۸ و در توضیح شعار سال، توضیح دادند که منظورشان از #رونق_تولید فقط تولید صنعتی نیست و از صنایع دستی و حتی از صنایع خانگی نیز نام بردند.
📹 به همین خاطر، بخش زن و خانواده سایت Khamenei.ir (ریحانه) در کلیپ «صنایع خانگی» به بررسی این مفهوم و نقش بانوان در این بخش مهم اقتصادی میپردازد.
🔹️ مشاهده کیفیت بالا در aparat.com/v/1frMj
❣️ @Khamenei_reyhaneh
✅پاسخ رهبر انقلاب به سوال یکی از خواهران طلبه
⁉️ جایگاه اجتماعی طلاب خواهر کجاست؟
🔹 رهبر انقلاب، عصر امروز در دیدار طلاب:
یکی از خواهران پرسیدهاند: جایگاه اجتماعی طلاب خواهر کجاست؟
بله، سؤال بهجایی است. اینهمه فاضلِ زن داریم؛ حضورشان در خانواده و اجتماع خیلی مغتنم است.
🌸 یک روزی، یک بانوی ملّای اصفهانی بود که مرحوم طباطبائی هم با ایشان ملاقات کرد و با ایشان مباحثات داشت. افتخار میکردیم که یک بانوی فاضل داریم!
🌱 اما حالا چند ده هزار طلبهی فاضل داریم؛ خیلی مهم است و باید جایگاه آن معلوم بشود. باید ظرفیت طلاب خواهر به رسمیت شناخته شود و از آن در مراکز رسمی و فرهنگی استفاده شود.
🌷 در این کار اگر از لحاظ اجرایی، سفارش و کمکی هم لازم باشد، بنده انجام میدهم. ۹۸/۲/۱۸
❣ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ ظرفیت طلاب خواهر به رسمیت شناخته شود
🔻 رهبر انقلاب در دیدار اخیرشان با طلاب، به ظرفیت طلاب خواهر اشاره کردند و فرمودند:
💐 «ظرفیتهایی که در طلّاب خواهر هست، به رسمیت شناخته بشود و در مراکز گوناگون فرهنگی و فکری و مانند اینها، در این کمیسیونها، کمیتهها، شوراها و در مراکز رسمی از اینها استفاده بشود.»
🎥 ریحانه پیش از این به بررسی ظرفیت خواهران طلبه در مجموعه کار #زن_ایرانی پرداخته بود و به مناسبت بیانات اخیر رهبر انقلاب، ویدئوی بالا را بازنشر میکند.
📚 ریحانه به زودی در پروندهی مجزایی، به موضوع خواهران طلبه میپردازد. شما هم اگر برای این پرونده، ایده و پیشنهادی دارید، به @reyhanehcontact ارسال کنید.
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب 👇
❣️ @khamenei_reyhaneh
💐 پدیدهی طلاب بدون عبا و عمامه
1️⃣ روایتی از حضور بانوان طلبه در دیدار رمضانی طلاب با رهبر انقلاب (بخش اول)
🌸 در کوچهای که وصفش زیاد رسیده بود منتظر هماهنگی برای اذن دخول بودم... خانمهای جوان چادری تند تند قدم برمیداشتند تا به دیدار محبوب شتاب کنند. با نگرانی ساعت را چک کردم، سه و نیم بود و زمان کافی. برای وداع با گوشی همراه، استوری نرجس سادات را از نامههای دوستان همحجرهای خطاب به حضرت آقا منتشر کردم. حوالی ساعت دوازده با یک اتوبوس از جامعةالزهرا راه افتاده بودند و با شمارش اتوبوسهای آقایان تا هفده عدد، دلنگران شده بود از حضور کمرنگ خانمها؛ اینجا ولی از شرق و غرب و شمال و جنوب کشور حتی خارج از مرزهای جغرافیایی، سیلِ طلبه خانم و آقا جاری بود، سیلی که به سر میدویدند.
⏰ در اولین صف بازرسی، خانم جوانی فوری خودش را به پشت سرم رساند و جلوتر را سرک میکشید. «خانم جا هست برید جلوتر.» لبخندی زدم که هنوز خیلی مانده تا شروع دیدار. از خراسان راهی بیت شده و سر از پا نمیشناخت. دخترهای ردیف کناری غصه میخوردند که چرا از کارت ورود عکس یادگاری نگرفتند و کاش کارت را ازمان نمیگرفتند.
ادامه در مطلب بعدی🔻
ادامه از مطلب قبلی 🔺️
🌼 به انتظار هماهنگی قلم و کاغذ جوری کنار درب ورودی حسینیه ایستاده بودم که اکثراً با خادمان بیت اشتباه میگرفتند. مهربانانه سلام میکردند و لبخند از لب هیچکس جدا نمیشد. شکوفههای شوق در چشمها درخشیده بود. خانم جوانی از دیار امام رضا علیه السلام با حسرت از آرزوی همراهی با پسرش در این حسینیه گفت و از دیدارهای عمومی نشان پرسید، لبیک یا خامنهای با خطی زیبا و چشمنواز کف دستش قلم خورده بود.
🌱 حسینیهی هنوز نیمهخالی و طلاب پیشگام در حال محاسبات نیمهمهندسی بودند که چطور ستونهای مانع رؤیت ماه را در شب دوم رمضان کنار بزنند. نتیجه آن ردیف خالی مورب میانهی حسینیه بود که با افزایش جمعیت کمکم محو شد. سه دختر روبرویم از استان فارس آمد بودند: شهرهای شیراز، سپیدان و گلهدار. میپرسم چه شد شما را انتخاب کردند برای حضور در این جلسه؟ ظاهراً نخبگان علمی و فرهنگی را گلچین کردهاند و چون هر مدرسه تنها یک سهمیه داشته در برخی مدارس اسمها به قید قرعه درآمده است. با صلوات کمی همهمهها میخوابد ولی دوباره اوج میگیرند. چند نفر از خانمها قرآنهای قفسهی ورودی حسینیه را برداشتهاند و مشغول قرائت اجزاء ابتدایی هستند. عدهای چفیه و سربندها را سروسامان میدهند و بسیاری نگاهها دوخته شده به جایگاهِ هنوز خالی.
ادامه دارد...
📝 نوشتهی خانم عطیه کشتکاران، طلبهی سطح سه جامعةالزهرا و دانشجوی دکترای فلسفه دین دانشگاه تهران
مطالعه متن کامل: yon.ir/YTcaj
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
💐 پدیدهی طلاب بدون عبا و عمامه
2️⃣ روایتی از حضور بانوان طلبه در دیدار رمضانی طلاب با رهبر انقلاب (بخش دوم)
🔸 یکی از خادمها اشاره کرد که میتوانم بروم ردیف جلو. دلم با صفاولهای مقام و مسئول نبود اما دو سه آشنا از طلاب سطح دو و سه از استانهای گلستان، کرمان و قم در ردیفهای ابتدایی میبینم و خیالم راحت میشود تافتهی جدا بافته نیستند. خانم جوان دیگری سمت راستم جاگیر میشود. با دو چفیه سیاه سفید و عسلی رنگ و تعدادی سربند و تسبیح. دیروز ظهر از اهواز راه افتاده و امروز صبح رسیده...
✋ در میانه هیاهوی جمعیت و شعارها و تپش قلبهای منتظر، حضرت آقا از پشت پرده آبی به جایگاه وارد میشوند، همان لحظه که سیلِ جمعیت میبارد، باریدنی. بعضی به هقهق افتادهاند و دستمالهای مچاله توی دستشان بیشتر میشود. آقا به نشانه سلام، دعوت به آرامش یا تشکر دست بلند میکنند و نگاهشان میان جمعیت میچرخد. خانم سمت چپ با انگشتر عقیق سادهاش مقتدرانه دست راستش را جوری بالا میگیرد که مطمئنم معنایی جز لبیک نداشت. ده دقیقهای زمان میبرد تا شور جمعیت آرام بگیرد و ریزریز صدای نفسهای عمیق پس ازگریه هنوز به گوش میرسد.
ادامه در مطلب بعدی🔻
ادامه از مطلب قبلی 🔺️
🌸 نفر سومی که صحبت میکند، خانم صدیقه بهرامی است طلبه سطح چهار از استان گلستان و با موضوع جایگاه اجتماعی خواهران طلبه. مجری پیش از دعوت ایشان «از دامن زن مرد به معراج میرودِ» معروف را میخواند و از جمعیت صلوات میگیرد. خانم بهرامی از چگونگی تعریف جایگاه اجتماعی بانوان طلبه میپرسد. اینکه مجامع فرهنگی چقدر از ظرفیتهای آنها اطلاع دارند و آیا سازوکارهایی برای اعتباربخشی به طلاب خواهر و شناسایی آنها انجام شده؟ نقطه ثقل صحبتها، تعبیر بهیادماندنی رهبر انقلاب در «پدیده» خواندن خواهران طلبه است.
🌷 زمان خانم بهرامی به اتمام میرسد و به رسم افرادِ سابق، برای عرض ادب و احترام و احیاناً صحبتی خصوصیتر نزدیک جایگاهی که با پنج پله از زمین فاصله گرفته میرود. آقایان عمدتاً بالای جایگاه میروند، زانو میزنند و صحبت رودررو با حضرت آقا قسمتشان میشود. ولی خانم بهرامی فقط تا کنار پلهها خودش را رساند. لجنه کوچکی از چند دختر طلبهی صاحبنظر پشت سرم فعال میشود: «چرا بالا نرفت؟» «خب خیلی نزدیک میشه دیگه» «میرفت عباشو ببوسه» «من که آرزو دارم برم» موقع خروج از خانم بهرامی پرسیدم چه گفتید به آقا؟ درد دلی از سیل استان گلستان و التماس دعایی که نمیشود نگفت.
📝 نوشتهی خانم عطیه کشتکاران، طلبهی سطح سه جامعةالزهرا و دانشجوی دکترای فلسفه دین دانشگاه تهران
مطالعه متن کامل: yon.ir/YTcaj
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
#ماه_رمضان
#احکام_مناسبتی
⁉️ سوال: فرزندی دارم که باید به او شیر دهم، نسبت به روزه های ماه مبارک رمضان چه وظیفه ای دارم؟
✅ جواب: اگر به دليل کم یا خشک شدن شیر بر اثر روزه، خوف ضرر بر طفل داشته باشید، و شخص دیگری نیست که بچه را شیر بدهد، روزهایی از ماه مبارک که خوف ضرر است روزه را افطار کنید، و برای هر روز باید یک مد طعام(تقریبا ٧۵٠گرم گندن یا نان یا جو یا برنج یا آرد) به فقیر بدهید، و قضای آن روزه را بعدا به جا آورید؛ و اگر قضای روزه را بدون عذر تا ماه رمضان بعدی انجام ندهید، کفاره تاخیر (یک مد طعام برای هر روزه) واجب می شود.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
زندگی به وقت رمضان
⁉️ چگونه برای لحظه لحظهی ماه مبارک ، برنامهریزی کنیم؟
⏰ درماه رمضان به خاطر تغییراتی که در ساعات معمول روزانه بوجود می آید، مجبور به تغییراتی برای انجام کارهای روزانه مان می شویم. ما خانمها چون وظیفه انجام کارهای خانه و آماده کردن سحری و افطاری برای خانواده را نیز داریم، گاهی برای تنظیم کارها با ساعات ماه رمضان و استراحتمان، سردرگم میشویم. برای نجات از این آشفتگی، بهتر است از ابتدای ماه، برنامهای برای انجام کارها برای خودمان بچینیم.👇
😴 اگر روزها در خانه هستید و میتوانید در طول روز بخوابید، میتوانید تا سحر بیدار باشید و بخشی از کارهای منزل یا کارهای شخصیتان را در فاصله افطار تا سحر انجام دهید. در این مدت هم میتوانید به فعالیتهایتان برسید و هم با خوردن آب و مواد غذایی، بدنتان را برای روزهداری تقویت کنید.
🛏️ اگر خانمی شاغل هستید شاید فرصت کمتری برای استراحت داشته باشید اما با كمی برنامه ریزی میتوانید به همهی کارهایتان سامان بدهید. اینکه در ذهنتان ساعت خواب، تهییه غذا، امورات شخصی، عبادات و بقیه کارهایتان، منظم و طبقه بندی شده باشد، آسودگی خیال و عدم نگرانی و تشویش برایتان به همراه دارد.
📝 اگر دانشجو هستید و فصل امتحاناتتان است، بهترین زمان برای درس خواندن، کمی بعد از افطار است که مواد غذایی به مغز رسیده و بدن کمی سبک شده است. بعد از سحر و بین الطلوعین نیز زمان خوبی برای یادگیری است. بهتر است برنامه خواب و استراحتتان را طوری بچینید که این ساعات بانشاط باشید و بتوانید درسهایتان را بخوانید.
📿 قرآن روزانهتان را میتوانید تقسیم بندی کنید و بعد از هر نماز، چند صفحهای از قرآن را بخوانید. اگر افطار تا سحر را بیدار میمانید، ساعات شب نیز زمان بسیار خوبی برای خواندن قرآن است.
🍲 ازابتدای ماه، یک برنامه غذایی برای افطار و سحرهایتان بنویسید. این کار باعث میشود نیمی از سر درگمی و کلافگیتان برای تهیه غذای خانواده کم شود و ذهنتان منظم شود و آرامش بگیرد. اگر سحرها وعدهی پختنی استفاده میکنید، میتوانید آخرشب آنرا طبخ کنید که تا سحر آرام بپزد و لازم نباشد سحرها، زمانی را برای گرم کردن غذا اختصاص دهید.
🍽️ برای مهمانی افطاری، از روزهای قبل دست به کار شوید. لیست موادی که برای تهیه مواد غذایی احتیاج دارید را آماده کنید و بعضی از مواد غذایی را از دو روز قبل بخرید. ظرفهایی که احتیاج دارید را از روز قبل آماده کنید. خانه را بعد از افطارِ روز قبل از مهمانی تمیز کنید. سوپ یا غذایی که میپزید را از صبح درست کنید تا بتوانید در طی روز ساعتی بخوابید تا در طول میزبانی سرزنده باشید. یک ساعت قبل اذان را به چیدن بشقاب های نان و پنیر و چای و چیدن سفره اختصاص دهید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
👶💞 رهبر انقلاب: یکی از وظایف مهم زن، عبارت از این است که فرزند را با عواطف، با تربیت صحیح، با دل دادن و رعایت و دقّت، آن چنان بار بیاورد که این موجود انسانی - چه دختر و چه پسر - وقتی که بزرگ شد، از لحاظ روحی، یک انسان سالم، بدون عقده، بدون گرفتاری، بدون احساس ذلّت و بدون بدبختیها و فلاکتها و بلایایی که امروز نسلهای جوان و نوجوان غربی در اروپا و امریکا به آن گرفتارند، بار آمده باشد. ۷۵/۱۲/۲۰
❣️ @Khamenei_Reyhaneh