🌷 به پدرانتان افتخار کنید!
🌏 رهبرانقلاب: فرزندان شهدا! به پدران خود افتخار کنید. اینها کسانی بودند که مسیر تاریخ را عوض کردند؛ اینها کسانی بودند که قوی پنجهترین و وحشیترین مستکبران دنیا را به زانو درآوردند؛ ملت خود را سرافراز کردند و دین خدا را به پا داشتند.
🥇 پدران عزیز شما، این هدیه الهی را آسان بهدست نیاوردند؛ در راه خدا جهاد کردند و خدا این هدیه را به آنها داد. ۱۳۸۴/۰۲/۱۲
📸 فرزند خردسال شهید مدافع حرم شهید شیرخانی ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
❣️ @khamenei_reyhaneh
🌸 زیبایی پایدار
🌟 امام علی علیه السلام: حجاب داشتن زن، به حال او مفيدتر و براى زيباییاش پايدارتر است.
❣️ @khamenei_reyhaneh
🌸 مادری برگزیده
💝 تجلیل از مقام حضرت فاطمه بنت اسد، مادر گرامی حضرت علی علیهالسلام
🕋 حضرت فاطمه بنت اسد (سلاماللهعلیها) وقتی پس از ولادت حضرت علىّ بن ابىطالب (علیه السلام) از خانهی خدا بیرون آمد، به مردم گفت:
❇️ «اى مردم! بهدرستى که حق تعالى مرا از میان خلق خود برگزید و بر زنان برگزیدهای که پیش از من بودهاند، فضیلت داد؛ زیرا که من فرزندى در میان خانهی کعبه آوردهام و سه روز در آن خانهی محترم ماندم و از میوهها و طعامهاى بهشت تناول کردم…»
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👇 رهبر انقلاب خطاب به فرزندان جانبازان:
🚫 نگذارید دنیاطلبان و فرهنگسازهای دستنشاندهی دشمنان دین و انقلاب، فضا را طوری کنند که فرزند جانباز نتواند افتخار کند که فرزند جانباز است. ۱۳۸۴/۰۸/۰۴
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
👨 پدرها قهرمان همیشگی خانه ها
⁉️ چگونه حرمت و عزت قهرمان فرزندانمان را حفظ کنیم؟
رهبر انقلاب در بیاناتی، تاثیر رفتار والدین بر فرزندانشان را اینگونه گوشزد میکنند:
✅ «رفتارهاى خود را در داخل خانواده، خردمندانه تنظیم كنید. رفتار خردمندانه به مهربانى و حضور در خانه و داشتن صمیمیت و رسیدگى است، نه به بیاعتنایى و اخم و تَخم. كارى كنید كه با این نهالهاى تازهاى كه دور و برِ شما قد میكشند و پیش میآیند یک تنهی عظیم را تشكیل دهید و جوان شما احساس كند پشتگرمى دارد.» ۸۰/۷/۲۷
📝 ما در این یادداشت چند پیشنهاد مختصر و مفید برای خانم ها داریم که به وسیله آن ها بتوانیم مقام و منزلت مرد خانه را حفظ و به آن اعتبار بیشتری ببخشیم:
🌷 احترام در عمل و حتی در تن صدا
احترام گذاشتن در خانواده کاری دو طرفه است. وقتی خانم خانه احترام را در واقعیت زندگی همراه با مهربانی نسبت به مرد پیاده کند، بچهها به طور طبیعی و به دور از تصنع یاد میگیرند که نحوه برخورد صحیح با بزرگتر از خود و مهم تر از همه احترام به پدر چگونه باید باشد. حتی میزان بلندی صدا و لحن خانم هنگام صحبت با مرد خانه می تواند پیغام محبت و احترام را به بچه ها مخابره کند.
👓 دیدن زحمات مرد خانه
بچهها باید بدانند که امکاناتی که در اختیار آنها قرار میگیرد، حتی همین نان ساده سر سفره، نتیجه زحمت پدر است. سعی کنید برای خریدهای کوچک و بزرگ تشکر کنید و انرژی که پس تهیه این جنس هزینه شده است را ببینید.
💪 پدر، همیشه قهرمان خانه
قهرمان داستانها همیشه قهرمان هستند. شما هم این اصل را در زندگی پیاده کنید. همه جا بعد مثبت شخصیت همسرتان را در نظر بگیرید، چه در حضور او و چه در غیابش او را به نیکی معرفی کنید.
🔰 تعیین مرزها
مرزهای احترام، شوخی و توضیح خواستن پدر خانواده باید مشخص شود. با این روش بچهها دچار سردرگمی نخواهند شد که چطور تا دقایقی پیش همراه با پدر بازی میکردند اما حالا باید درباره بعضی کارهای شخصی خودشان به پدر، در کمال ادب و آرامش توضیح دهند.
💠 محدودیت ها طبیعی اند
طبیعی است که در زندگیها کمبودهایی باشد اما باید به عنوان مادر شرایط را توضیح دهیم و نگذاریم این کمبودها از سوی پدر خانواده دیده شود؛ وقتی که او همه تلاشش را کرده است و حالا بعضی چیزها فراهم نیست.
👨👩👧👦 احترام به پدر، مسیر رشد فرزند
شما با این برنامه ریزی بلند مدت فقط برای فرزند خود نقشه تربیتی طراحی نکردهاید، بلکه شما با محبت خود فرزندانتان را با ولایت پذیری آشنا کردهاید تا در بزرگسالی مفهوم ولایت خداوند و اهل بیت (ع) برایشان ملموس باشد.
📲 شما هم اگر نظری دارید به @reyhaneh_contact ارسال کنید.
❣ @Khamenei_Reyhaneh
💎 حقِ پدر
🌹 حضرت امیر المومنین علی علیه السلام: حق پدر بر فرزند این است که در همه چیز به جز معصیت خداوند از او اطاعت کند.
❣️ @khamenei_reyhaneh
✊ انجام تکلیف الهی عظمتآفرین است
🖤 به مناسبت ۱۵ رجب سال ۶۲ هجری قمری، سالروز وفات حضرت زینب سلاماللهعلیها
🔆 حضرت آیتالله خامنهای: «همهی ائمهی ما، دختران و مادران و خواهرانی داشتند؛ اما کو یک نفر مثل زینب کبری؟
🌺 نسبتها هرگز نمیتوانند چنین عظمتی را خلق کنند.
🚩 ارزش زینب کبری، به خاطر حرکت عظیم او بر اساس تکلیف الهی است.» ۱۳۷۰/۰۸/۲۲
📥 دریافت کیفیت بالا http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=43383
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 کلیپ ویژه | عظمت زنانه
🖤 به مناسبت ۱۵ رجب سال ۶۲ هجری قمری، سالروز وفات حضرت زینب سلاماللهعلیها
نماهنگی از بیانات حضرت آیتالله خامنهای دربارهی شخصیت همه جانبهی حضرت زینب کبری سلامالله علیها:
🔸 عظمت زنانه، یعنی مخلوطی از شور و عاطفهی انسانی
🔸 همراه با متانت شخصیت و استواری روح
🔸 که همهی حوادث بزرگ و خطیر را در خود هضم میکند؛
🔹در عین حال مردم را آگاهی میبخشد؛
🔹 در عین حال امام سجاد را مانند یک مادر مهربان آرامش و تسلا میبخشد
🔹 در عین حال برای کودکان برادر و بچههای پدر از دست دادهی آن حادثهی عظیم، امنیت و آرامش و تسلا ایجاد میکند.
🌺 بنابراین زینب کبری (سلاماللهعلیها) یک شخصیت همهجانبه بود.
✅ اسلام زن را به این طرف سوق میدهد. ۱۳۸۴/۰۳/۲۵
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
❇️ دربارهی زندگانی حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها بیشتر بدانیم
🚩 شناخت اکثریت ما از حضرت زینب سلاماللهعلیها محدود به واقعهی کربلاست؛ در حالی که ایشان فضیلتهای دیگری نیز دارند که اغلب از دیدها پنهان مانده.
🌸 چنانچه حضرت آیتالله خامنهای نیز میفرمایند: اگر فرض میکردیم که حادثهی کربلا اصلاً نبود، باز زینب کبری سلامالله علیها، یک شخصیت برجسته، یک انسان بزرگ و یک زن قابل تبعیّت و پیروی محسوب میشد. ۷۴/۰۷/۱۲
🔻 در زیر، دانستیهای مختصری از زندگانی ایشان آمده. برای مطالعه بیشتر در اینباره میتوانید به پایگاههای ویکی فقه و ویکی شیعه مراجعه نمایید:
🔹 حضرت صدّیقه صغری، زینب کبری (سلاماللهعلیها) دختر ارشد علی بن ابیطالب (علیهالسّلام) و حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) در روز پنجم جمادی الاولی سال پنجم یا ششم هجری در ایام حیات رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) در مدینه منوره به دنیا آمدند.
🔸 بر اساس روایات متعدد، نامگذاری حضرت زینب (س)، توسط پیامبر اسلام (ص) صورت گرفت. گفته شده است که جبرئیل از سوی خداوند این نام را به پیامبر (ص) رسانده است. سپس پیامبر(ص) او را بوسید و فرمود: «حاضران امّتم، غایبان را از کرامت این دخترم زینب آگاه کنند؛ همانا او مانند جدهاش خدیجه است.»
🔹 پدرش او را به عقد برادرزادهاش عبدالله بن جعفر درآورد. حاصل این ازدواج ۵ فرزند به نامهای عون و محمد (شهدای کربلا)، عباس، علی و امکلثوم بود.
🔸 حضرت زینب (سلام الله علیها) ملقب به، عقیله بنی هاشم و عقیله الطالبین بود. عقیله، زن کریمه را می گویند که در بین فامیل بسیار عزیز و در خاندان خود ارجمند باشد.
همچنین در فرهنگ عربی عقیله به زن خردمندی می گویند که مسائل را با صبر و خرد بالا حل و فصل کند و در کارش دوراندیشی و آینده نگری داشته باشد.
🔹 برای ایشان، القاب دیگری نیز نقل شده است، همانند عالمه غیر معلَّمه، عارفه، موثّقه، فاضله، کامله، عابده آل علی، معصومه صغری، امینةاللّه، نائبةالزهرا، نائبةالحسین، عقیلة النساء، شریکة الشهداء، بلیغه، فصیحه و شریکةالحسین.
حضرت زینب (س) را به سبب سختیهای بسیاری که در زندگی دید، ام المصائب نیز لقب دادهاند.
🔸 حضرت زینب کبری (علیهاالسّلام) پس از گذشت حدود ۱۸ ماه بعد از شهادت امام حسین (علیهالسّلام)، در ۱۵ رجب سال ۶۲ هجری در ۵۷ سالگی به دیدار معبود شتافتند.
🔹 پیرامون بحثهای مطرح شده در مورد محل دفن حضرت زینب کبری (سلاماللهعلیها) میتوان چنین نتیجه گرفت که: دیدگاه شام از قرائن اطمینانبخشی برخوردار است و موجب حصول ظن قریب به یقین است، در حالی که دیدگاه مصر اشکالات فراوان دارد و احتمال مدینه نیز فاقد دلیل تاریخی است.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
⁉️ در ایام کرونا و قرنطینه خانگی در فضای مجازی چه کنیم؟
🌸 برای آرامش یکدیگر آستین بالا بزنیم
👌 رهبر انقلاب در بیاناتی که پس از کاشت نهال داشتند فرمودند: «مردم عزیزمان از توصیهها و دستورالعملهای مجموعههای مسئول تخطّی نکنند.»
🚷 یکی از این توصیهها که در روزهای اخیر مکرر شنیدهایم آن است که سعی کنیم برای حفظ سلامتی خود و عزیزانمان کمتر از خانه خارج شویم. این روزها که فعالیتهای اجتماعی، حضور در جامعه، مهمانی رفتن و مهمانی دادن و بدو بدوهای پایان سال و اسفند، معطل ویروس ماندهاند، طبیعی است که زمان بیشتری را در فضای مجازی میگذرانیم.
⚠️ روزهای اول همهمان افتاده بودیم دنبال خبر و آمار و در فضای مهآلودی که نمیدانستیم قدم بعدیمان چیست، میخواستیم بفهمیم تکلیفمان چه میشود.
📲 اما حالا که همه چیز واضح و شفاف شده و محتواهای مربوط به کرونا ویروس و بهداشت و ... به اندازه کافی در تمام شبکههای مجازی و رسانههای جمعی پیدا میشود و با #سبک_زندگی جدید داریم کنار میآییم، می خواهیم بدانیم در این فضا چه طور رفتار کنیم که آرامش خودمان و جامعه تأمین شود؛ با ما همراه باشید:
⏰ زندگی خودتان را مدیریت کنید. زمانمان بیشتر شده، کارهای کمتری برای انجام دادن داریم، حوصلهمان سر میرود، کنجکاوتر و حساستر شدهایم و در نتیجه زمان بیشتری در فضای مجازی وقت می گذرانیم، اما اولین قدم و مهمترین کار شما این است که زمان استفاده از شبکههای اجتماعی و کلا وقت گذرانی با اینترنت را کم کنید. به زمانی که تعیین می کنید پایبند باشید.
📵 هر مطلبی را به اشتراک نگذارید. خبر کرونا گرفتن این مسئول و آن آشنا، آمار مرگ و میر، پیشبینیهای غیرعلمی و کلیپهایی که نمی توانید اصالتش را تضمین کنید را به برای کسی نفرستید، خودتان هم نخوانید و نبینید.
🔆 به جای به اشتراک گذاشتن مطالب دیگران، خودتان محتوا تولید کنید. این کار هم سرگرمتان میکند و هم برای خودتان و دیگران مفید است. حین تولید محتوا به چند نکته دقت کنید: محتوایتان سند درست داشته باشد، روحیه بخش و انگیزشی باشد، به جریان زندگی و امید اشاره کند.
👨👩👧👦 خلاق باشید و دورهمی های فامیلی و صله رحمی که فرصت واقعیاش موقتا از دست رفته است، از طریق فضای مجازی برگزار کنید. در این دورهمیها از ناامیدی و سمی کردن فضا دوری کنید و به فامیل و دوستانتان امید و دلخوشی بدهید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
◀️ شما هم اگر نظری دارید به @reyhaneh_contact ارسال کنید.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
💝 مجموعه طرح | «الگوی سوم زن»
3️⃣ طرح سوم: شعلهی فروزانِ نهضت
🌷 به مناسبت ۲۲ اسفندماه، #روز_شهید
حضرت آیتالله خامنهای:
☀️ همسران غصه خوردند که چرا آنها نمیتوانند به میدان جنگ بروند؛ و صبر کردند و در خانهها نشستند و پشت جبهه را نگهداشتند؛ بعد هم که آن رزمنده شهید شد، شکر کردند و به شهادت شهیدشان افتخار نمودند!
✊ این است که شعلهی یک نهضت، همچنان زنده میماند. ۱۳۷۰/۱۰/۱۱
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @khamenei_reyhaneh
ریحانه
🎓 از خانه آموزشگاه بسازید
🧠 پرورش قوهی ذهنی کودکان حتی در این ایام!
👶 بچهها علاوه بر فعالیتهای پر جنب و جوشی که در طول روز دارند، به مطالعه و خواندن و خلاقیت هم احتایج دارند حتی در این روزهای خانهنشینی. بنابراین ساعات روز را طوری تقسیم بندی کنید که قسمتی از آن برای اینگونه فعالیتها باقی بماند و پیشنهادهای ما را نیز در همین زمینه بخوانید:
📲 کتابهای آنلاین را دست کم نگیرید
به سراغ اپلیکیشنهای آنلاین بروید. در این ایام که به راحتی نمیشود از خانه خارج شد و خرید کرد، روی آوردن به امکانات اینچنینی یک امتیاز مثبت است. در طبقه بندیهای این اپلیکیشنها کودک و نوجوان وجود دارد که به راحتی طیف وسیعی از انتشارات کودک را در اختیار شما قرار می دهد با قیمتی به مراتب کمتر از نسخههای چاپی. در کنار ایبوکها میتوانید از کتاب های صوتی مخصوص این رده سنی استفاده کنید.
🎭 نمایش خلاق اجرا کنید
برای اجرای نمایش احتیاج به امکانات پیشرفته ندارید. روی انگشتان کودک و خودتان چهرههایی با حسهای متفاوت نقاشی کنید و با همان انگشتان و احساس هر کدام از شخصیتهایی که کشیدهاید نمایشی برگزار کنید. این کار را میتوانید با اسباببازیهایی که مدتی است با فرزندانتان به سراغ آنها نرفتهاند نیز انجام دهید.
📚 نویسنده کوچک خانه تان را تحوdل بگیرید
احتمالا بعضی از کتابها را آنقدر برای کودک تان خوانده باشید که حالا آنها را از حفظ برای شما بخواند. از این فرصت استفاده کنید. کتابها را بیاورید و از کودک بخواهید داستان را از روی تصاویر آن برای شما و خواهرها و برادرهایش تعریف کند. مرحله بعد از او بخواهید اسم یک شخصیت را عوض کند و تا آخر داستان با اسم جدید داستان را روایت کند. اگر در این دو مرحله استقبال خوبی از کودک دیدید، کتاب دیگری را بیاورید و بخواهید که کودک از شخصیتهای هر دو کتاب استفاده کند و داستان سومی بسازد.
👕 کارگاه تولیدی راه بیندازید
لباسهای قدیمی بچهها و خودتان را بیاورید و ببینید حالا که همان استفاده همیشگی را از آنها نمیشود کرد، چطور میتوان به محصولات جدید تبدیلشان کرد. مثلا پیراهن مردانه قدیمی همسرتان بتواند پارچه لازم برای یک لباس کوچک برای فرزند شما شود. باز کردن کوکهای هر قسمت از لباس قدیمی را به یکی از فرزندانتان بسپارید و به آنها بیاموزید که احتیاج نداریم همه چیز را بخیریم، میتوانیم با کمی خلاقیت خودمان آنچه را که نیاز داریم تولید کنیم.
🌱 #مهارتهای_زندگی
◀️ شما هم اگر ایده و تجربهای دارید به @reyhaneh_contact ارسال کنید.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
❇️ میخواستند پروین اعتصامی از یادها برود
📆 نظر رهبر انقلاب درباره رتبه شعری پروین اعتصامی به مناسبت ۲۵ اسفند ۱۲۸۵، زادروز وی
🔹 رهبر انقلاب اسلامی پنج سال پیش و صبح روز ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۳ در یکی از بیمارستانهای دولتی، تحت عمل جراحی قرار گرفتند. چهار روز بعد، جمعی از اهالی هنر به عیادت ایشان رفتند.
🌟 رهبر انقلاب در حین گفتگو و در پاسخ به کارگردان مطرح کشورمان آقای مجید مجیدی که گفت: «بلا دور است» این شعر را خواندند:
«هر بلائی کز تو آید رحمتی است
هر که را رنجی دهی آن راحتی است»
🌺 رهبر انقلاب پس از قرائت این شعر از حاضران حاضران پرسیدند؟ « این شعر برای چه کسی باشد خوب است؟» و خود ادامه دادند: «پروین اعتصامی! پروین اعتصامی که سعی میشود چهره پوشانده شود!
برخی عنوان «شاعر نخود و لوبیا» را برای او مطرح میکنند، برای اینکه فروغ فرخزاد را در برابر پروین بالا ببرند، میخواستند او را خرد کنند، حالا من نظر نامناسبی درباره فروغ ندارم، بنظرم میآید این آخریها وضعش بد نبوده انشاءالله؛ اما او را سر پروین اعتصامی میزدند، در حالیکه رتبه شعری پروین بالاست.»
🌸 به همین علت، بخش زن، خانواده و سبک زندگی KHAMENEI.iR (ریحانه) طی امروز و فردا به بررسی شخصیت و جایگاه شعری این شاعر نامدار خواهد پرداخت.
❣️ @khamenei_reyhaneh
ریحانه
🌟 «اخترِ رخشندهی چرخ ادب»
📝 یادداشتی از پیشکسوت شعر و ادب، سرکار خانم سیمیندخت وحیدی پیرامون شخصیت و شعر پروین اعتصامی
📍به مناسبت ۲۵ اسفند ۱۲۸۵، زادروز رخشنده اعتصامی
🔻گزیدهای از یادداشت:
1⃣ پروین اعتصامی در یک نگاه اجمالی چون حکیمی حاذق و عارفی دلسوخته است که در میان مردمان عصر خود به رغم ستم حاکمان و دستگاه جبّار و بیفرهنگ زمانش نورافشانی کرد و اصلاً ظلمتِ بیداد و افسونهای غیرفرهنگی و جلوههای فریبندهاش را برنتافت.
2⃣ پروین، تنها یک شاعر هنرمند و ادیب نیست، او یک حکیم فرزانه و طبیبی صادق است که تلاش میکند انسان را از حضیض به اوج پرواز دهد و با روح مسئولیتپذیری و تعهد در قبال مسائل پیرامون خود، کمال و اقتدار معنوی و فرهنگی به او بخشد تا در کشاکش روزگار آن باشد که به هستی، جان و هویت تازهای ارزانی دارد.
3⃣ پروین اعتصامی هرگز خود را آلودهی دربار و مجالس تشریفاتی و زرق و برقدار نمیکند. مدال افتخار و تقدیر از سازمانهای فرهنگی دولتی نمیپذیرد و آتش درون خود را با این وسوسهها و جلوهگریهای ظاهری و فریبنده و بی اعتبار معاوضه نمیکند.
4⃣ با این که حدود ۳۴ سال خداوند متعال به عمر دنیایی او اعتبار زمانی داد، اما حاصل زندگی قرنها عزتمندی، شرف، شهامت، شجاعت و اندیشمندی عاشقانه و عارفانه را با خود به دیار ابدیت برد. او یک جهان معنا و مضمون الهی بود.
5⃣ شعرهای پروین ترکیبی است از سبک خراسانی به شیوهی ناصر خسرو و سبک عراقی به شیوهی سعدی، که هر یک در کار خود، استادی زبردست و بیهمتایند.
6⃣ نقش پروین یک حقیقت انکارناپذیر در ادبیات و فرهنگ کشور ماست و اگر این گوهر اندیشمند نبود، مسلّماً جای خالی او و کارهای بیمانندش در شیوهی «مناظره» و «بحث» و «شخصیت بخشی به اشیا» به خوبی مشاهده میشد.
7⃣ پروین به دلیل باورهای صحیح اجتماعی و مبارزه با جهل و فریب روشنفکرزدهها، باید که در جبههی متقابل آنان قرار گیرد و این از مشخصترین ویژگیهای یک شاعر یا هنرمند متعهد دینی با غیر خود است.
📲 مطالعه متن کامل در http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=45154
❣ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆 تاریکی و نور
📍به مناسبت ۲۵ اسفند ۱۲۸۵، زادروز و روز بزرگداشت پروین اعتصامی
🌷 بخشی از بیانات حضرت آیتالله خامنهای در دیدارِ خاطرهانگیز با جانبازان قطع نخاعی که در تاریخ ۱۳۹۰/۰۷/۰۶ برگزار شد، خطاب به همسران این جانبازان بود.
🎥 رهبر انقلاب در خلال ابراز تشکر از این #همسران_فداکار، چند بیتی از پروین اعتصامی خواندند که با هم میبینیم.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 بزرگترین شاعره ایران
🔸 رهبر انقلاب عقیده دارند که برخلاف قضاوت جریان روشنفکری، رتبهی شعری پروین اعتصامی رتبهای بالا است. اما این را چگونه میشود فهمید؟
🎙 برای تببین بیشتر این موضوع، با استاد علی موسوی گرمارودی دربارهی رتبهی شعری پروین اعتصامی گفتگویی انجام دادیم که بخشی از آن را میتوانید از این مطلب بشنوید.
✅ استاد گرمارودی در این گفتگو به نکات زیر اشاره کردهاند:
🔸 مقایسه میان شاعران زن گذشته و معاصر با پروین اعتصامی
🔸 ستایش شاعران نامدار معاصر از پروین اعتصامی
🔸 پایبندی پروین به شعر کهن علیرغم همدوره بودن با نیما یوشیج
🔸 وجود حس و عناصر زنانه و نگرشی ویژه به بانوانِ پایبند در اشعار وی
🔻 شما میتوانید متن کامل این مصاحبه را از اینجا بخوانید
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=45156
📲 دانلود کیفیت بالای این ویدئو از aparat.com/reyhaneh
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
💡 کرونا را با آگاهی دادن، قرنطینه کنیم
❌ بحرانی که سایهاش را روی زندگیمان انداخته، میتوانیم با دو واکنش از سر بگذرانیم؛ اولی این است که منفعلانه دل بدهیم به ناامیدی و استرس، و خودمان را مستعد جذب بیماری کنیم؛
✅ یا بعد از اینکه احساسات طبیعیمان را مدیریت کردیم، سعی کنیم ابتدا خودمان، خانواده درجه یک و سپس بقیه را همدلانه آرام کنیم.
🌷 همان چیزی که اخیرا رهبر انقلاب نیز فرموده بودند که همکاری و محبتهایی که در میان مردم در این روزها شایع شده، یکی از مصادیق تبدیل بلا و تهدید به نعمت و فرصت است.
⁉️ اما چه کارهایی برای آرام کردن دیگران از دستمان برمیآید؟
1️⃣ آگاه باشید: آگاهی آرامبخش است. به اندازه کافی مطالب علمی و پزشکی قابل استناد در مورد کرونا ویروس وجود دارد که میتوانید بخوانید و آگاه شوید، همین که آگاهیتان زیاد شد، هم خودتان آرام میشوید و هم میتوانید با انتقال این آگاهی به اطرافیانتان آنها را هم آرام کنید.
2️⃣ افراد را مجهز کنید؛ البته منظورمان از تجهیزات فقط ژل ضدعفونی و ماسک و اسپری الکل نیست. بلکه آموزشهای صحیح به دیگرانی است که ممکن است درست متوجه موضوع نشده باشند. مثل پدر و مادرها، یا کودکان و نوجوانان. صبور باشید و از توضیح دادن خسته نشوید.
3️⃣ ایمان و توکل به خدا، بزرگترین آرامبخش بشر است که الا بذکرالله تطمئن القلوب. هم خودتان دعا زیاد بخوانید و از معنویات کمک بگیرید، هم دیگران را دعوت به معنویات کنید. برگزاری ختمهای قرآن و راه انداختن گروههای مجازی برای ختم قرآن، قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه و زیارت عاشورا و ... از کارهایی هستند که به راحتی می توانید سردمدار انجام دادنش باشید.
4️⃣ کمک و حمایت؛ به دیگرانی که جزء گروه پرخطر محسوب میشوند، مثل پدربزرگ و مادربزرگها یا بچهها که به قدر کافی نسبت به اوضاع آگاه نیستند، کمک کنید تا نیازهایشان را به خوبی برآورده کنند. کمک و حمایت دیگران، هم حال خودتان را خوب می کند، هم به بقیه آرامش میدهد.
5️⃣ دیگران را نترسانید. ممکن است گمان کنیم ترساندن راه حل خوبی برای وادار کردن دیگران به رعایت بهداشت است، اما در واقع ترس فقط باعث استرس و اضطراب بیش از اندازه و نقص ایمنی بدن میشود. آرام اما واقعبین باشید و به دیگران به اندازه و با آرامش انگیزه و آرامش بدهید.
6️⃣ درباره آینده برنامهریزی کنید. برنامهریزی درباره آینده و سال جدید و فکر کردن به اهداف میتواند امید و انگیزه و آرامش را به افراد برگرداند. میتوانید دیگران را هم با این کار به امید و آینده ترغیب کنید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
🔻 شما هم اگر ایده و تجربهای دارید به @reyhaneh_contact ارسال کنید.
❣️ @khamenei_reyhaneh
🔶 یک جا مرد کوتاه بیاید یک جا زن
🌼 رهبر انقلاب: این طور نیست که بگوییم همه جا خانم باید از آقا تبعیت کند؛ نخیر. چنین چیزی نه در اسلام داریم و نه در شرع. یا مثل برخی از این اروپا ندیده های بدتر از اروپا و مقلد اروپا، بگوییم که زن بایستی همه کاره باشد و مرد تابع باشد. نه این هم غلط است. بالاخره دوتا شریک و دوتا رفیق هستید. یک جا مرد کوتاه بیاید، یک جا زن کوتاه بیاید. یکی این جا از سلیقه و خواست خود بگذرد، دیگری در جای دیگر، تا بتوانید با یکدیگر زندگی کنید. ٧٧/٠١/١٩
#خانواده_اسلامی
📥 دریافت مجموعه http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=43067
❣️ @Khamenei_Reyhaneh