ریحانه
⚠️ مراقب خودمان باشیم
⁉️ با همکاران مرد، در محیط کار چگونه رفتار کنیم؟
🌸 یکی از دغدغههای جدی ما زنان در محیط کار، نوع تعاملمان با آقایان و همکاران مرد است. به گونهای که هم به وظایف و تعهداتمان در حیطهی محیط کار عمل کنیم و هم به عنوان یک زن مسلمان به اصول دینی خودمان نیز پایبند باشیم. ضمن اینکه یک فعالیت اجتماعی سالمی را تجربه کنیم بدون اینکه آسیبی متوجه روح و روانمان باشد. حتما شما هم به عنوان یک خانم شاغل تا به حال ذهنتان بارها به بهانههای مختلف درگیر این مساله شده است و راههای احتمالی آن را با خودتان بازگو کردهاید. حال به شما پیشنهاد میکنیم راهکارهای عملی ما را نیز بخوانید و با خود مرور کنید:
👌 مدیر، شمائید
یادتان باشد مدیریت درست رابطه بین یک آقا و خانم به دست خانمهاست. واکنشهای محجوبانهی خود ما در پوشش و گفتار و رفتار است که به آقایان نشان میدهد تا چه اندازه اجازه دارند به حریم ما نزدیک شوند. بسیاری از رفتارهای راحت آقایان در گفتار و رفتارشان با همکاران خانم، از نوع برخوردهای خود ما نشات میگیرد.
⛔️ اسم کوچک، نه!
یکی از مسایلی که در بعضی محیطهای کاری دیده میشود صدا کردن همکاران به اسم کوچک یکدیگر است که باعث صمیمیت بیش از حد میشود. اگر همکار آقا شما را با اسم کوچکتان صدا کرد، محترمانه و با رفتارتان به او نشان دهید که از این کار او ناراضی هستید. مثلا همان زمان، او را با اسم رسمی سازمانیاش (آقایِ فلانی) صدا بزنید. اگر متوجه نشد و بار دیگر شما را با اسم کوچک صدا زد، مستقیما و با احترام بگوئید که این کار را درست نمیدانید. خجالت را کنار بگذارید و از حریم شخصیتان دفاع کنید.
✋️ ما انسانها گاهی احتیاج به درد و دل کردن و صحبت با دیگران داریم. ولی همکاران مرد شما، مورد مناسبی برای درددل کردن و شنیدن مشکلات شخصی شما نیستند. بازگو کردن مشکلات شخصیتان فقط موجب ورود همکارمرد به حریم خصوصی شما میشود. حتی ممکن است در برخی موارد موجب ایجاد مزاحمت و سوءاستفاده از شما شود.
🗣 آقایان نیز مثل خانمها احتیاج به بازگو کردن مشکلات و درد و دل دارند و گاهی سردرد و دلشان درباره مشکلات زناشوییشان با همکاران خانم باز میشود. ما خانمها نیز به خاطر عاطفی بودن و حس مادرانه و خواهرانهای که داریم، ممکن است پای دردل همکاران آقا بنشینیم و فکر کنیم با این کار کمی به آنها کمک میکنیم؛ ولی این کار ما کمک خاصی به همکارمان نمیکند. بهتر است اگر در این موقعیت قرار گرفتید، به همکارتان بگوئید بهتر است به یک مشاور مراجعه کند یا با همکاران آقا که بهتر با روحیات مردانه آشنا هستند، صحبت کند. این صحبتها باعث صمیمت و گاها دخالت در امور خانگی افراد خواهد شد که گاهی تبعات خوبی ندارد.
✅ سعی کنید موقع صحبت کردن با آقایان، رسمی صحبت کنید. در توصیههای اسلامی تاکیدات زیادی به نوع صحبت کردن بین زن و مرد نامحرم شده است. این توصیهها برای مصون ماندن زنان و مردان از آسیبهای روحی و جسمی و روانی و داشتن زندگی سالم و راحت است.
🌱 #مهارتهای_زندگی
چهارم شهریور ماه؛ #روز_کارمند
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🖤 رهبر انقلاب: آفتاب درخشان خدیجه کبری(ع) و فاطمهزهرا(ع) و زینب کبری(ع) میدرخشد، طرحهای کهنه و نو «ضدّ زن» به نتیجه نخواهد رسید و هزاران زن کربلایی ما نه تنها خطوط سیاه ستمهای ظاهری را در هم شکستهاند بلکه ستمهای مدرن به زن را نیز رسوا و بیآبرو کردهاند.
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
🏴هر صبح،کنج خانه هامان، در خلوت خودمان
اسپندی دود میکنیم و چای دم میگذاریم
و چشم دوخته بر سیاهههای روی دیوار،
مهمان هیئت خانگی و ساده خودمان میشویم!
اگر هرسال بخاطر بچهها، محرم و روضه هامان نصفه و نیمه خانگی بود، امسال دیگر به کل خانه نشین شدیم!
پروتکل هست و تدبیر هست، اما گویی کسی حواسش به ما مادرهای بچه دار نبود.
هرسال محرم که میشد، مثل تشنهای به آب رسیده خودمان را از خشکی تنهایی و غربت و خستگی ها به دریای هیئت می انداختیم و بعد،
عشق میکردیم که بچه هامان خودشان را به در و دیوار و پرچم ها متبرک میکنند،
قبل و آخر مراسم مثل پرنده های از قفس آزاد شده، از این سر هیئت میدوند آن سر
و با دوستهای جدید، خوراکی تقسیم میکنند.
اما الان… حیران مانده ایم که چگونه میشود با بچه رفت هيئت!
بچه مگر یکجا مینشیند روی ضربدرهای سفید؟! توی دایره های زرد؟!
بچه مگر میتواند خوراکی بخورد و به بچهی فرش کناری تعارف نکند؟
اصلاً برای بچهها مگر فاصله اجتماعی معنایی میدهد وقتی تمام دنیایشان بدون هیچ خط مرئی و نامرئی یکسره است؛ و وصل میشود به بهشت؟
هرسال جناب شوهر و همکاریاش بود یا اگر نبود بچهها را میزدیم زیربغل و هرجا ارباب اراده میکرد، مهمان سفره عزایش میشدیم.
امسال مثل مصیبت زده هایی متحیر، چشم میدوزیم به تصویر تلویزیونی معدود هیئتهای شهر و آن نظم عجیبشان که به بچه و بچه داری نمیخورد.
شوهرها هم که شده اند نماینده ستاد کرونا و هی متذکر میشوند "با بچه که نمیشود رفت"
آقای ما! امسال، به حق بانو رباب، به دل های شکسته و مستأصل و حسرت زده ما مادرها، نگاه ویژه ای کن.
امسال رزقی در این کنج خانهها و در این هیئت های بچگانه شاد به ما بده که خودمان حیرت کنیم و عالم دربماند!
اصلاً از همین خانه، ما را وصل کن به عزاداری های بی پروتکل ملکوت!
بچههای ما را متبرک کن به سیاهه های ساق عرش خدا!
ما را بگذار در صف ملائکی که مستانه بر سر میزنند و نوحوا علی الحسین میگویند؛
میگریند و میگریانند.
کسی چه میداند خانه کجاست و عظمت و جایگاه خانه چیست
و چه کسی میداند حقیقت مقام و نقش #مادر این خانه چیست
شاید مادرها اگر نمیسوختند، حرارت حب و داغ حسین، لا تبرَدُ ابَداً نمیشد…
اصلاً همیشه تاریخ، مادرها، از کنج خانهها، نقب زدهاند به کربلا
ناشکری نشود، این دوشب، من حیث لا یحتسب، رزق مراسم روضه نصیبمان شد.
◾▪️ارسالی از مخاطبان ریحانه
#ما_ملت_امام_حسینیم
شما نیز ایدهها و تجربیاتتان از حال و هوای محرمی خانه و خانوادهتان را برای ما ارسال کنید.
⬛️ @khamenei_reyhaneh
-931389693_-210236
3.42M
🚩 نقش بانوان در کربلا
3️⃣ بخش سوم: حضرت فاطمه بنت الحسین علیهمالسلام
🌱 بانویی که به حضرت زهرا سلاماللهعلیها شباهت داشت
گفتاری از دكتر رجبی دوانی درباره زنان عاشورا
🌙 حضرت فاطمه بنت الحسین در کربلا حضور داشتند. همسر ایشان حسن مثنی - فرزند امام حسن مجتبی (ع) - است که در کربلا مجروح شد و دشمن میخواست او را بکشد اما خویشان مادری او که در سپاه عمر سعد بودند، دورش را گرفتند و او را نجات دادند.
✊️ فاطمه (س) در این عرصههای سخت مثل عمه بزرگوارشان موارد مختلف را دیده است؛ منتها این بزرگواران تابع حضرت زینب (ع) بودند و حادثهای هم در دربار یزید دربارهی ایشان به وجود آمد که با برخورد کوبندهی حضرت زینب (ع) عملی نشد.
🌺 در تاریخ هست که وقتی حسن مثنی به خواستگاری دختر امام آمد، امام فرمودند کدامیک از این دختران من را میخواهی؟ او شرم کرد و پاسخی نداد و امام فرمودند فاطمه را برای تو در نظر میگیرم که او به مادرم شباهت دارد.
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
🚩 مجموعه بیانات | #فرستادگان_حسین علیه السلام
5️⃣ روز پنجم: هنر، ساز و کار اصلی بقای عاشورا
🌷 حضرت آیتالله خامنهای: به نظر من بنیانگذار بنای حفظ حوادث با ادبیات و هنر، زینب کبری است. اگر حرکت و اقدام حضرت زینب و بقیهی اهل بیت (ع) نمیبود، عاشورا در تاریخ نمیماند.
🌷 ساز و کار بقای این حقایق در تاریخ این است که کسانی که از این دقایق مطلع شدند، این را در اختیار دیگران بگذارند.
🌷 بیان هنری هم شرط اصلی است؛ کما اینکه خطبهی حضرت زینب در کوفه و شام، از لحاظ زیبایی و جذابیت بیان، آیت بیان هنری است. ۱۳۸۴/۶/۳۱
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩 الگوی ما زینب است...
🏴 بخش چهارم | به جز زیبایی ندیدم
🔸 علت و جایگاه بیان جملهی "ما رایت الا جمیلا" توسط حضرت زینب سلاماللهعلیها
دریافت کیفیت بالا از Aparat.com/Reyhaneh
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
🚩 قدم قدم تا بین الحرمین
⁉️ چگونه مفاهیم قیام عاشورا را با کودکانمان مطرح کنیم؟
✊ قدم دوم: لبیک یا حسین!
امروزه خیلی میشنویم که با بچهها از مرگ حرف نزنیم. «قبر روحیهی بچهها را خراب میکند. تشییع جنازه نبرید.» شاید برای بچههای هفت سال اول برخی از این موارد صدق کند، یعنی دیدن مرده یا قبری که مرده را درون آن میگذارند، حفرههایی را در ذهن بچههای این سنی ایجاد میکند که قابل پرشدن نیست. اما شهادت با مرگ فرق میکند. شهید نمرده است. جنس عزایش هم فرق میکند. شهید قهرمان است و همیشه پیروز.
🌱 وقتی از شهید حرف میزنیم، از نیستی حرف نمیزنیم، از بزرگی میگوییم. بچهها هم این را حس میکنند. بچهها به خصوص در سنین پایین هفت سال دوست دارند همیشه برنده باشند و احساس میکنند که شهید همیشه برنده است. ما هم باید در ایشان این احساس را تقویت کنیم.
🌱 من هر بار که میخواهم برای بچهها داستان کربلا را تعریف کنم، میپرسم: کیا می خوان یار امام حسین باشند؟ همهی بچهها بلند صدا میزنند: مااااا... میگویم یارای امام حسین میگویند لبیک یا حسین! همهی بچهها یکصدا فریاد میزنند: لبیک یا حسین! و شمشیرهایشان را بیرون میکشند و میجنگند.
🌱 من در پایان داستانهایم از شهادت یاران امام حسین غصهدار میشوم، اما هیچگاه بچهها از شنیدن داستانهای کربلا غمگین نشدند. همین باعث شده تا من اشکهایم را از آنها پنهان کنم و فریاد بزنم لبیک یا حسین! یعنی حسین زنده است و من یار او...
📝 حجتالاسلاموالمسلمین احمدرضا اعلایی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
2110529281_-210245.pdf
7.9M
💝 دانلود کتاب | آفتاب در مصاف
📗 رهبر انقلاب: «توصیه من به خواهران و دختران عزیزم این است که معلومات و آگاهیهایتان را بیشتر کنید.» ۱۳۷۵/۰۶/۲۸
🔸 کتاب مذکور در ۷۲۲ صفحه و به گونهای سامان یافته که بتواند مبنای پژوهش محقّقان این حوزه قرار گیرد.
🔸 فهرست تفصیلی این اثر مشتمل بر بیانات رهبر انقلاب اسلامی در شش بخش کلّی با عناوین «کلیّات، امامحسین، عاشورا، یاران عاشورا، دشمنان عاشورا، زیارات و ادعیه» است.
🔹 اطلاعات بیشتر دربارهی این کتاب https://b2n.ir/182308
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
🖤 رهبر انقلاب: انقلاب ما انقلاب زینبی است. از اول انقلاب، زنان یکی از برجستهترین نقشها را ایفاء کردند. هم در خود حادثهی بزرگ انقلاب، هم در حادثهی بسیار بزرگ هشت سال دفاع مقدس، نقش مادران، نقش همسران، از نقش مجاهدان اگر سنگینتر و دردناکتر و تحملطلبتر نبود، یقیناً کمتر نبود.
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 حضرت آیتالله خامنهای: نمیشود گفت عظمت زینب کبری بخاطر این است که دختر علىّبنابیطالب است یا خواهر حسینبنعلى و حسنبنعلى (علیهم السّلام) است. همهی ائمّهى ما دخترهایى داشتند، مادرهایى داشتند، خواهرهایى داشتند. کو یک نفر مثل زینب کبریٰ... ۱۳۷۰/۰۸/۲۲
📥 دریافت کیفیت بالا از aparat.com/v/vG6u7
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
-1160962304_-210251.mp3
3.4M
نقش بانوان در کربلا
💠 بخش چهارم: بصیرت مادر حضرت سکینه و حضرت علی اصغر
گفتاری از دكتر محمدحسین رجبی دوانی
🌸 حضرت رباب (س)، همسر حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است که در #کربلا حضور دارد. شخصیت این بانو در ماجرای کربلا، تحتالشعاع شخصیت حضرت زینب (س) قرار دارد.
🔅 از حضرت رباب، مادر حضرت علی اصغر (ع) و حضرت سکینه (س)، که داغ نوزاد خود را به آن صورت دردناک دیده است، چیزی به عنوان بیتابیکردن در از دستدادن فرزندش در اوج مظلومیت، به ثبت نرسیده است.
❇️ این رفتار، نشان دهندهی بصیرت این بانوست که اگر این مادر بخواهد از روی عواطف مادری آه و ناله کند، موجب منقلبشدن روحی امام شود.
💔 در منابع داریم که این بانوی بزرگوار بعد از فاجعهی کربلا به خاطر آن صحنههایی که دیده بودند، زیر سقف نمیرفتند و مرتب عزادار همسر و امام بزرگوار خود بودند و بعد از حادثهی کربلا بیش از یک سال عمر نکردند.
@Khamenei_Reyhaneh
🚩 مجموعه بیانات | فرستادگان حسین علیه السلام
6️⃣ روز ششم: مثل امیرالمومنین
🌷 حضرت آیتالله خامنهای: قوت شخصیت حضرت زینب را ببینید. دو روز قبل در یک بیابان، برادر و امام و رهبر او را با این همه عزیزان و فرزندان از بین بردهاند، زنان و کودکان را اسیر کردهاند، آوردهاند در مقابل چشم مردم، بعضی هلهله میکنند، بعضی هم گریه میکنند.
✋ در یک چنین شرایط بحرانی، ناگهان این خورشید عظمت طلوع میکند؛ همان لحنی را به کار میبرد که پدرش امیر المؤمنین بر روی منبر خلافت در مقابل امت خود به کار میبرد؛ با همان فصاحت و بلاغت، با همان بلندی مضمون و معنا. ۸۹/۲/۱
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩 الگوی ما زینب است...
🏴 بخش پنجم | راز زیبایی
🔸 علت و جایگاه بیان جملهی "ما رایت الا جمیلا" توسط حضرت زینب سلاماللهعلیها
دریافت کیفیت بالا از aparat.com/v/srVHT?playlist=506628
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🖤 رهبر انقلاب: اگر اسلام روی حرمت مادر یا نقش زن در خانواده تکیه میکند، بههیچوجه به معنای این نیست که زن را از شرکت در مسائل اجتماعی منع کند. عدهای بد و یا کج فهمیدند؛ یک عده مغرض هم از این کجفهمی استفاده کردند؛ کأنّه یا باید زن، مادر خوب و همسر خوبی باشد یا باید در فعالیتهای اجتماعی شرکت کند؛ قضیه اینطوری نیست؛ هم باید مادرِ خوب و همسر خوبی باشد، هم در فعالیت اجتماعی شرکت کند. فاطمهی زهرا (س) مظهر چنین جمعی است؛ جمع بین شئون مختلف. زینب کبری(س) نمونه دیگر است.
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 بگو که یک شبه مردی شدی برای خودت...
🎙 شعرخوانی آقای هادی جانفدا در رثای حضرت علیاصغر علیهالسلام.
دیدار شعرای آئینی ۲۵ خرداد ۱۳۹۰
❣ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩 الگوی ما زینب است...
🏴 بخش ششم | دانشآموختگان مکتب زینب علیها السلام
🔸 حکایت ۱۲ نفر از بانوان که جز یاران حضرت امیرالمومنین علیهالسلام بودند
دریافت کیفیت بالا از aparat.com/v/nKZP8
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
روضهی عطش
یک بچهى شش ماهه مگر به چه قدر آب رفع عطشش مىشود...
رهبر انقلاب ۱۳۶۵/۶/۲۱
❣ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 کلیپ ویژه | عظمت زنانه
نماهنگی از بیانات حضرت آیتالله خامنهای دربارهی شخصیت همه جانبهی حضرت زینب کبری سلامالله علیها:
🔸 عظمت زنانه، یعنی مخلوطی از شور و عاطفهی انسانی
🔸 همراه با متانت شخصیت و استواری روح
🔸 که همهی حوادث بزرگ و خطیر را در خود هضم میکند؛
🔹در عین حال مردم را آگاهی میبخشد؛
🔹 در عین حال امام سجاد را مانند یک مادر مهربان آرامش و تسلا میبخشد
🔹 در عین حال برای کودکان برادر و بچههای پدر از دست دادهی آن حادثهی عظیم، امنیت و آرامش و تسلا ایجاد میکند.
🌺 بنابراین زینب کبری (سلاماللهعلیها) یک شخصیت همهجانبه بود.
✅ اسلام زن را به این طرف سوق میدهد. ۱۳۸۴/۰۳/۲۵
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
🏴 @khamenei_reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩 الگوی ما زینب است...
🏴 بخش هفتم | مثل امیرالمومنین
🔸 فضای شهر شام در هنگام ورود کاروان اسرای کربلا
دریافت کیفیت بالا از aparat.com/v/y3p7x
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🖤 رهبر انقلاب: من خانوادههای بسیاری را دیدم که احساس حضرت زینب(س) در آنها هم بود؛ میگفتند:«ما رأینا الّا جمیلا». اینهاست که به یک ملت اقتدار میدهد؛ در یک ملت اعتماد بهنفس بهوجود میآورد و تهدیدهای قدرتهای مادی دنیا، عربدههای مستانه دولتهای مستکبر دنیا دل آنها را نمیلرزاند.
🏴 @Khamenei_Reyhaneh
🌷 عظمت زنانه، عزت مجاهدانه
🏴 حضرت آیتالله خامنهای: در عاشورا، در حادثهی کربلا، خون بر شمشیر پیروز شد. عامل این پیروزی، حضرت زینب بود... این حادثه نشان داد که زن در حاشیهی تاریخ نیست؛ زن در متن حوادث مهم تاریخی قرار دارد. ۱۳۸۹/۰۲/۰۱
✳ رهبر معظم انقلاب اسلامی دربارهی حضرت زینب (سلام الله علیها) این شخصیت برجستهی اسلام و تشیع سخنان زیادی را مطرح کرده و ابعاد مختلف شخصیت و مجاهدت ایشان را تبیین نمودهاند. بخش زن، خانواده و سبک زندگی (ریحانه) پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در متن زیر گزیدهای از بیانات حضرت آیتالله خامنهای را در اینباره بازخوانی میکند:
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=46308
❣ @Khamenei_Reyhaneh