ریحانه
🌼 #دختر_تمدن_ساز | سهم ما از نقش دختری
🎙 گفتکو با سرکار خانم آزاده نیاز، مدرس دانشگاه دربارهی علل هویت چندگانهی دختران و ارائهی برخی راهحلها
بخشهایی از مصاحبه🔻
🔹 دختر امروز ما در مسئلهی زنانه بودن یا دخترانگی، انتخابگری میکند. یک مقطعی زنان ما اینقدر با مسائل و با دگرگونیهای اجتماعی به صورت فعال مواجه نمیشدند. دختر امروز ما در جریان انتخابهایی که قرار میگیرد، چیزی را برمیگزیند که متفاوت از آن چیزی باشد که خانواده یا جامعه به عنوان شاخص برایش تعریف میکنند.
🔸 همین پویشهای همدلی، ظرفیت بالقوه و عظیمش در وجود دختران ماست. کافی است که برایش موضوع فعالیتهای گروهی تعریف شود و خواسته شود که تو ایده بده، تو طرح بده، تو پیشنهاد بده که ما برای این موضوع چهکار میتوانیم انجام بدهیم. هویت دختران وقتی میتواند موفق تعریف شود که دختر را به قوت آن چیزی که هست مسلّط و مفتخر کند.
🔹 دختر ما نتوانسته مواجههاش را با شرایطی که در تربیت دینی ما که مشتمل بر تکالیف و وظایف است، مشخص کند. تفاوت زنان و مردان را به معنای ظلم و نابرابری نگاه کرده. تفاوت را در تکلیف محوری نگاه نکرده، تفاوت را در حق محوری مطالبه کرده و دیده. بعضاً به جای اینکه ذهنش یک ذهن تکلیف مدار باشد ذهنش یک ذهن حق مدار است. حق من چیست؟ حق من کجاست؟ وقتی به سؤال «حق من چیست» و «حق من کجاست» میخواهی پاسخ بدهی میروی در پارادایم برابری. حقهایی که باید برابر اعطا شوند. تعاریفی که الزاماً تعاریف درستی از عدالت نیستند ولی الان با آنها دستوپنجه نرم میکند.
🔸 آیا تابهحال به این فکر کردید که چه نکاتی در دختر شما باید به عنوان ظرفیتهای درونی به رسمیت شناخته و تقویت شود؟ باید روی آن کار شود. باید خوشحال و خرسندش کنید از این داشتههای فوقالعادهای که دارد. آیا برنامهریزی برایش کردید که در کنار مشورتهای خانوادگیتان سهم تأثیر یک نگاه لطیف، دقیق و ظریف دخترانه را هم قرار بدهید که این آدم با چشم خودش ببیند در تصمیمگیریهای خانوادگی موثر است؟
🔹 ما گاهی اوقات فکر کردیم که تربیت دختر یعنی فقط آماده کردن دختر برای اینکه بتواند خوب غذا بپزد، خوب پذیرایی کند یک خانهای را خوب بگرداند. به نظرم این اشتباه است و خیلی اشتباه رایجی هم هست. همین اشتباه نگرشی فرهنگی باعث شده نهتنها این اتفاق نیفتد بلکه چون سوژه، سوژهی انتخابگر است، خیلی راحت به شما میگوید نه و شما نمیتوانید اجبارش کنی؛ بعد وقتی وارد آن فضای نوجوانی و پرخاشگریها و پیداکردن هویت مستقل میشود، این را هم ترجمهی به مخالفت از خودت میکنی به عنوان پدر و مادر. بعد یا با او دائم میجنگی یا چون میخواهی با تو بد نشود کوتاه میآیی.
🔻 مطالعه متن کامل مصاحبه در
https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=46248
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌺 پروانههای دربند
🌤 رهبر انقلاب: روزی بود که وقتی نام آزادگان و گروگان های عزیز ما در دست دشمن - یعنی شما - برده می شد، دل را غبار غم و اندوه می پوشاند. یک فضای یأسآلود بر دلها حاکم بود.
🕯 واقعاً انسان نمی دانست که سرنوشت این عزیزان، این جوانان پاکیزه و مطهّر، این فداکاران میدان جنگ، در دست آن رژیم قسىّالقلب و دور ازانسانیّت، چگونه خواهد شد و به کجا خواهد رسید. ۱۳۷۱/۰۵/۲۶
روز #خانواده_اسرا_مفقودین
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
13.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌼 #دختر_تمدن_ساز | سهم ما از نقش دختری
⁉️ دخترها، خانوادهی آنها و برنامهریزان اجتماعی چه وظیفهای در قبال دختران جامعه دارند؟
⁉️ جامعه تا چه مقدار برای ایفای نقش دخترانه، زمینه آماده کرده است؟
⁉️ خانواده و مدارس چگونه باید به دختران هویت دخترانه بدهند؟
📽 سوالهایی که سرکار خانم نیاز به آنها در این مصاحبه پاسخ داده است.
دریافت کیفیت بالا این ویدئو aparat.com/v/esVAw
مطالعه متن کامل https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=46248
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
12.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌼 #دختر_تمدن_ساز | سهم ما از نقش دختری
⁉️ پدر و مادر چگونه باید با دختران خانواده تعامل کنند؟
بخشهایی از متن مصاحبه با سرکار خانم آزاده نیاز، مدرس دانشگاه🔻
🔹 ما گاهی اوقات فکر کردیم که تربیت دختر یعنی فقط آماده کردن دختر برای اینکه بتواند خوب غذا بپزد، خوب پذیرایی کند یا یک خانهای را خوب بگرداند. به نظرم این اشتباه است و خیلی اشتباه رایجی هم هست.
🔸 الگوی فکری و فرهنگی و ذهنی مادر و پدر امروزی این شده که زمین را برای انتخابهای فرزندش باز بگذارد، ولی سهم خودشان را به عنوان هادی فراموش کرده است.
دریافت کیفیت بالا این ویدئو aparat.com/v/9L6am
مطالعه متن کامل https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=46248
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
📣 چهار مسئلهی اولویتدار حوزهی خانواده از نظر رهبر انقلاب
📆 در ۲۴ مردادماه ۱۳۹۸، جمعی از تشکلهای مردمنهاد فعال در حوزهی خانواده، با حضرت آیتالله خامنهای دیدار کردند. در این دیدار رهبر انقلاب به صورت اجمالی بر روی چهار مسئلهی محوری حوزهی خانواده تأکید نمودند:
1️⃣ بقاء خانواده، مقابله با طلاق و جلوگیری از متلاشی شدن خانوادهها
2️⃣ اصلاحِ فضای داخل خانواده و جلوگیری از ظلم به زنان با قانونگذاری براساسِ هنجار درستِ اسلامی
3️⃣ فرزندآوری و مقابله با پیریِ جمعیت
4️⃣ ازدواج مجرّدان
❇️ «ریحانه» در روزهای آینده به بررسی ابعاد بیشتری از این دیدار مهم خواهد پرداخت.
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
💙❤️ واسطهگری، ازدواج را تسهیل میکند
🌸 رهبر انقلاب: یکی از مسائل مهم این است که رسم خواستگاری رفتن و #وساطت_کردن برای #ازدواج دخترها، متأسّفانه کمرنگ شده؛ این چیز لازمی است.
💝 افرادی هستند -سابقها همیشه معمول بود، حالا هم با کثرت نسل #جوان در جامعهی ما، باید این رواج داشته باشد- پسرهایی را میشناسند، به خانوادهی دختر معرّفی میکنند؛ دخترهایی را میشناسند، به خانوادهی پسر معرّفی میکنند؛ تسهیل میکنند و آمادهسازی میکنند ازدواج را؛ این کارها را بکنند.
✅ هرچه که ما بتوانیم در جامعه مسئلهی مشکل جنسی جوانها را حل کنیم، این به نفع دنیا و آخرت جامعه و کشور ما است. ۹۴/۴/۲۰
#پرونده_ازدواج
❣@Khamenei_Reyhaneh
11.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 به مناسبت ورود به ماه محرم
✳ حضرت آیتالله خامنهای: امام حسین همان کارى را میکند که پیغمبر اکرم با نصارا کرد؛ یعنى اولادش را، نسائش را، اَنفُسش را آورد میدان؛ یعنى عزیزترین سرمایههایش و همهى موجودى خودش را برداشت آورد براى دفاع از حقیقت و براى قیام لله. ۱۳۸۰/۱۲/۲۱
❣ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 الگوی ما زینب است
حضرت آیتالله خامنهای دربارهی اهمیت خطابههای حضرت زینب سلاماللهعلیها فرمودهاند:
✋ «خطبهی فراموش نشدنی زینب کبری اظهارنظر معمولی یک شخصیت بزرگ نیست؛ یک تحلیل عظیم از وضع جامعهی اسلامی در آن دوره است که با زیباترین کلمات و با عمیقترین و غنی ترین مفاهیم در آن شرائط بیان شده است.» ۱۳۸۹/۰۲/۰۱
🏴 به همین علت، بخش «ریحانه» در محرم امسال با حضور مدرس حوزه و دانشگاه، سرکار خانم علاسوند به بازخوانی و تفسیر بیانات حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها در حادثهی عاشورا و ایام اسارت ایشان خواهد پرداخت.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🚩 مجموعه بیانات | فرستادگان حسین علیه السلام
🌷 فرستادگان حسین علیهالسلام
مجموعهای از بیانات رهبر انقلاب است که دربارهی نقش زنان و دختران قافلهی کربلا در گسترش پیام عاشورا ایراد شده.
📲 برخی از این بیانات برای اولین بار است که در فضای مجازی منتشر میشود 👇
🏴 حضرت آیتاللهخامنهای: حضرت امام حسین علیهالسلام دو سه نفر مأمور کارکُشته ی مبرّزِ قوی دست که تالی تِلو خودش بودند، بهسوى تاریخ فرستاد.
🚩 این چند مأمور، یکى خواهرش زینب کبری است، هم على بن الحسین (صلواتاللهعلیه) امام سجّاد است، هم خواهر دیگرش ام کلثوم است، هم سکینه است، هم فاطمه ی بنت الحسین است.
⛓ از خاندان پیغمبر چندین نفر به صورت ظاهر، اسیرانى در دست دشمنان و در باطن، مأمورانى از جانب آن مرکز الهام و وحى خداوندى به کوفه و شام و مدینه اعزام شدند.
🌹 و در همان چند روز اسارت و بعد از اسارت و تا آخر عمرشان، قطرى از اقطار را هرکدام احیاء کردند، زنده کردند و از این عملى که امام حسین انجام داد بهره بردارى شد؛ آنها علّتش را گفتند. ۱۳۵۲/۱۱/۱۳
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣ @Khamenei_Reyhaneh
🖤رهبر انقلاب: عظمت کار زینب کبری (علیهاالسّلام) را نمیشود در مقایسهی با بقیّهی حوادث بزرگ تاریخ سنجید؛ باید آن را در مقایسهی با خود حادثهی عاشورا سنجید؛ و انصافاً این دو عِدل یکدیگرند.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌼 مثل امیرالمؤمنین
حضرت آیتالله خامنهای: «بی بی زینب کبری سلامالله علیها در بازار کوفه، در حال اسارت، آن خطبهی شگفت آور را ایراد کرد؛ لفظ مثل پولاد محکم، معنا مثل آب روان تا اعماق جانها مینشیند.
در آنچنان وضعیتی زینب کبری سلامالله علیها مثل خود امیرالمؤمنین علیهالسلام حرف زد؛ تکان داد دلها را، جانها را و تاریخ را.» ۹۲/۰۸/۲۹
🏴 @Khamenei_Reyhaneh