🔺 شکست عملیات فریب
🔹چرا تلاش برخی رسانهها برای زیر سوال بردن توافق گازی ایران و روسیه، راه به جایی نمیبرد؟
@khate_energy
🔺روایت رسانه روس از گام ایران برای تبدیل به هاب گازی منطقه
🔹پایگاه تحلیلی «فدرال سیتی» نوشت: با ساخت خط لوله انتقال گاز از مسیر دریای خزر، پمپاژ ۱۱۰ میلیارد مترمکعب گاز در سال امکانپذیر خواهد بود که ابتدا باید همکاری اقتصادی نزدیک بین مسکو و تهران برقرار شود.
🔹۱۱۰ میلیارد مترمکعب گاز عدد بسیار بزرگی است، زمانی که به خاطر آوریم هر دو شاخه خط لوله گاز نورد استریم تقریباً به همان مقدار گاز به آلمان ارسال میکردند.
🔹صنایع ایرانی تقریباً ۲۵۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی مصرف میکنند و خط لوله از روسیه میتواند ۴۰ درصد نیاز این صنایع را تأمین کرده و ایران حجم قابلتوجهی از گاز طبیعی را به کشورهای همسایه صادر کند.
@khate_energy
🔺یک بام و دو هوای منتقدان توافق گازی با روسیه
🔹اگر روسیه به جای ایران، با ترکیه وارد تجارت گازی میشد اینگونه تیتر میزدند: «باز هم ایران بازی خورد؛ ترکیه هاب گازی میشود»
🔹حال که ایران گوی سبقت را از رقیب ربوده اما اینگونه روایت میکنند: «ایران واردکننده گاز و مستعمره روسیه شد». این تناقضها هم اذیتشان نمیکند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گواهی صرفه جویی گاز چیست؟
ساجد کاشفی مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز:
🔹پذیرش گواهیصرفه جویی گاز بهمنظور ایجاد اطمینان خاطر در ذهن سرمایهگذاران حوزه بهینهسازی کشور، بهمن ۱۴۰۲ در دستور کار قرار گرفت.
🔹به این شیوه که سرمایهگذار طرح بهینهسازی گاز را ارائه میدهد و پس از گرفتن تاییدهها در قبال گاز صرفهجویی شده، گواهی صرفهجویی دریافت میکند و میتواند گواهی را در بورس بفروشد.
@khate_energy
🔺۶ روز جهنمی در انتظار ایران
🔹هواشناسی ۶ روز بسیار گرم برای ایران پیشبینی کرده و احتمال دارد مصرف برق ایران با شکستن یک رکورد تاریخی از ۸۰ هزار مگاوات عبور کند.
🔹طبق برآوردها، شنبه و یکشنبه گرما به اوج خودش رسیده و دمای تهران ۸ درجه از دمای نرمال گرمتر شده و تا ۴۴ درجه هم میرسد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺ابتکار کمربند مالی ایران، چین و روسیه
🔹از ۴ میلیارد دلار تجارت ایران با روسیه، سهم ایران صادرات ۱ میلیارد دلاری و سهم روسیه صادرات ۳ میلیارد دلاری است، این ناترازی تجاری مانع تجارت با روبل روسیه شده است.
🔹اما تراز تجاری ایران در چین مثبت است و میشود با تعریف رابطه سه جانبه تجاری بین چین، روسیه و ایران، تجارت متوازنی را تعریف و بدون استفاده از دلار، یک تجارت عادی بدون تحریم را ساماندهی کرد.
@khate_energy
🔺مرگ تدریجی رویای تبدیل ایران به هاب برقی منطقه
🔹طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، ایران در ۱۴۰۲ فقط ۱.۵ درصد از تولید برق خود معادل ۵ میلیارد کیلووات ساعت را صادر کرده که طبق هدفگذاری برنامه هفتم توسعه، این رقم باید ۴ برابر شود.
🔹هماکنون، ایران به کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان برق صادر کرده، با کشورهای ارمنستان و آذربایجان دارای مبادلات دوجانبه بوده و از کشور ترکمنستان برق وارد میکند.
🔹هماکنون ظرفیت بالقوه ایران برای صادرات مازاد برق تولیدی در سال، در بدبینانهترین حالت ۶۸۷۰ میلیون کیلووات ساعت و در خوشبینانهترین حالت ۳۲۵۰۰ میلیون کیلووات ساعت است.
🔹طبق نمودار، از سال ۹۹ به صورت پیوسته میزان واردات برق ایران افزایش و میزان صادرات آن کاهش یافته است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 کلاف سردرگم ناترازی انرژی
ساجد کاشفی مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز:
🔹در حوزه بهینهسازی مصرف گاز، هیچ اطلاعی از ظرفیتهای بهینهسازی در صنایع و استانها در اختیار نداشتیم و این موضوع یکی از علل شکلگیری مدیریت انرژی و کربن در شرکت ملی گاز بود.
🔹سعی کردیم در این مدیریت با ایجاد یک اطلس بهینهسازی، پاسخ مناسبی برای حل کلاف سردرگم ناترازی انرژی بیابیم و از ظرفیتهای بهینهسازی استفاده کنیم.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺برجام تا پایان دولت بایدن احیا میشود؟
مهراد نجفی کارشناس مسائل بین الملل
🔹رویکرد و راهبرد کلان دولتهای آمریکا نسبت به ایران تفاوتی با یکدیگر ندارند. نگاه ایالات متحده به ما تضعیف یک قدرت چالشگر و اهرمهای اقتدار ایران است.
🔹اشتباه راهبردی این است که تصور کنیم در پایان دولت بایدن، دموکراتها مایل به توافق هستند تا در انتخابات آنها تاثیرگذار باشد. در آمریکا توافق با ایران فشار را علیه دموکراتها بیشتر میکند.
@khate_energy
🔺تحریم میعانات گازی ایران خنثی شد
🔹جواد اوجی وزیر نفت: در آغازبهکار این دولت بیش از ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی در نفتکشها روی آب داشتیم که نگهداشت این کشتیها برای کشور سالانه ۴۶۵ میلیون دلار هزینه داشت.
🔹این موضوع در صورت مدیریتنشدن از سوی دولت میتوانست در فصل زمستان چالشهای زیادی را برای کشور ایجاد کند. در دولت سیزدهم در زمینه صادرات میعانات گازی خنثیسازی تحریمها انجام شده.
🔹هماکنون با توجه به افزایش ظرفیت تولید در پتروشیمیها، پالایشگاهها و تکمیل ۳۷ پروژه پالایشگاههای کوچکمقیاس، ایران دیگر به صادرات میعانات گازی نیازی ندارد.
@khate_energy
خط انرژی
🔺نخستین چالش انرژی پزشکیان چیست؟ 🔹طبق گزارشهای ماهانه صنعت آب و برق، میزان ناترازی برق در «پیک» در
تعمیق ناترازی برق به روایت مرکز پژوهشهای مجلس
🔹طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، تولید برق کشور در سال ۱۴۰۲ معادل ۳۹۰ میلیارد کیلووات ساعت بوده و در سالهای گذشته اختلاف بین قدرت تأمین شده و تقاضای برق در زمان پیک افزایش یافته.
🔹رشد قدرت تأمین شده در زمان پیک سالانه ۲ درصد بوده درحالیکه رشد تقاضا در زمان پیک ۵ درصد در سال افزایش یافته که منجر به تعمیق ناترازی در فصل گرما شده است.
@khate_energy
🔺 تحریم میعانات گازی ایران چگونه خنثی شد؟
🔹 در دولت سیزدهم با سه ابتکار جدید در حوزه مصرف و صادرات میعانات گازی، در گام اول ذخیره ۸۷ میلیون بشکه سرگردان روی آب به صفر رسید و در گام دوم تحریم آمریکا به طور کامل خنثی شد.
🔹امضای قرارداد صادرات میعانات گازی به ونزوئلا: اجرای این قرارداد از مهر ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۲ منجر به صادرات ۴۰ میلیون بشکه (نیمی از ذخایر روی آب) این هیدروکربن شد.
🔹ترکیب میعانات گازی با نفت خام سنگین صادراتی: یک نوع نفت با مشخصات جدید توسط ایران به بازار جهانی عرضه شد که تحریمپذیری کمتری داشته و به ۲.۵ برابر شدن رقم صادرات نفت کمک کرد.
🔹 افزایش مصرف داخلی میعانات گازی: با افزایش ظرفیت تولید در پتروشیمیها، پالایشگاهها و تکمیل ۳۷ پروژه پالایشگاههای کوچکمقیاس، ایران دیگر به صادرات میعانات گازی نیازی ندارد.
🔹بدین ترتیب دولت پزشکیان درحالی آغاز میشود که هیچ محدودیتی برای تولید حداکثری گاز و مصرف میعانات گازی همراه آن ندارد؛ این هم از اسب زینشده برای وزیر آینده نفت.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺خیزش چین در نظم اقتصادی جهان
احمد صالحی کارشناس مسائل بینالملل:
🔸آخرین مواجهه نیروهای اصلاحطلب با چین مربوط به سال ۸۳ است و هنوز فکر میکنند مزیت چین در کارگران ارزان و جنس بنجل است. درحالی چین کاملا متحول شده.
🔸به عنوان مثال، چین در حوزه فناوری IT پیشتاز بوده و ۸۰ درصد تولید پنلهای خورشیدی و تجهیزات آن با وجود غولهای اروپایی مثل آلمان، متعلق به چینیهاست. یا مثلا کارخانه BYD، تسلا را پشت سر گذاشته است.
@khate_energy
🔺انتقاد استاد دانشگاه شریف از نفوذ پدرخواندهها در انتخاب وزیر نفت
سیدهاشم اورعی استاد دانشگاه شریف:
🔹روند انتخاب وزرا مورد انتقاد جدی است. اولین اشکال بالاخص در انتخاب وزیر نفت نفوذ پدرخواندههاییست که نمیتوانند دیگر بر مسند وزارت بنشینند.
🔹پدرخواندههای نفت مسیری میچینند که خروجیش افراد ناتوان و ضعیف شود تا در پشت پرده پدرخوانده بمانند.
🔹مشکل دوم این است که رانتیها (خصولتیها) در این کمیتهها نفوذ کردهاند و در تلاشند که وابستگان خود را پشت صندلی وزارت بنشانند تا شرایط برای تداوم رانتخواریشان مهیا باشد.
🔹وزیری که از این فرآیند انتخاب شود، بدون شک وامدار افرادی است که اینروزها با رأی آنها بالا آمده است.
🔹فعالیت این کمیتهها فقط به درد این میخورد که پزشکیان لیست این افراد را به صورت کامل کنار بگذارد و وزرای خود را از خارج از این لیست تعیین کند تا دچار اشکالات بعدی در دولت خود نشود.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺صرفهجویی ۹ میلیارد متر مکعبی گاز تا پایان ۱۴۰۸
ساجد کاشفی مدیر کربن و انرژی شرکت ملی گاز:
🔹شرکت گاز در طرح جایگزین کردن بخاریهای فرسوده با بخاری با راندمان بالا موظف است که ظرف مدت ۵ سال ۴ میلیون بخاری را عوض کند.
🔹به ازای جایگزینی هر بخاری با برچسب انرژی (A)، ۴۴۶ متر مکعب صرفهجویی صورت میگیرد که در ۵ سال برابر با ۹ میلیارد متر مکعب خواهد شد و در قبال آن سرمایهگذار، گواهی صرفهجویی دریافت خواهد کرد.
@Khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺افتتاح نیروگاه خورشیدی ۱۳ مگاواتی هرمزگان
🔹نیروگاه خورشیدی شرکت تعمیر گستر آنامیس در حاجی آباد استان هرمزگان افتتاح شد.
🔹ایران در کمربند خورشیدی جهان قرار دارد و بهطور متوسط سالانه بیش از ۳۰۰ روز آفتابی دارد.
🔹ایران ظرفیت تئوریک تولید بیش از ۶۰ هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی را داراست.
@khate_energy
🔺اعلام آمادگی زاکانی برای مناظره با زنگنه درباره کرسنت
محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران:
🔹همانطور که دکتر زاکانی بارها اعلام کردهاند در هر زمان و در هر مکان و با حضور رسانهها، آماده مناظره با آقای زنگنه درباره پرونده کرسنت هستند و به هیچ وجه از این اقدام روشنگرانه برای مبارزه با فساد کوتاه نخواهند آمد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 تحریم میعانات گازی ایران کاملا خنثی شد
🔹با فروش ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب توسط دولت سیزدهم، حال مسعود پزشکیان در آستانه زمستان ۱۴۰۳، نه نگرانی بابت میعانات گازی مازاد دارد، نه تحریم آمریکا و نه تولید حداکثری گاز در زمستان.
@khate_energy
🔺 نظر آدام اسمیت درباره کمیته انتخاب وزیر نفت!
🔸«آدام اسمیت» پدر اقتصاد «لیبرال» در کتاب ثروت ملل میگوید:
🔹منافع بازرگانان و صنعتگران، همیشه از برخی جهات با منافع عموم متفاوت و حتی متضاد است، بازرگانان مایل هستند با لابی و فشار بر دولت، مقرراتی تعیین کنند که به نفع خودشان و به ضرر مصرفکنندگان باشد.
🔹بازرگانان ممکن است تلاش کنند تا با تبانی و توافقهای پنهانی و تشکیل کارتلها، رقابت را محدود کرده و «قیمتها» را به نفع خود بالا ببرند.
🔹آنها همواره تمایل دارند که برای کاهش رقابت و افزایش سود خود، به توافق برسند. این توافقها معمولاً به ضرر مصرفکنندهها و برخلاف منافع عمومی است.
🔹دولتها باید در مقابل نفوذ لابیهای اقتصادی مقاومت کنند و سیاستهای خود را بر اساس منافع عمومی و نه منافع گروههای خاص تعیین کنند.
🔹افراد یک حرفه تجاری به ندرت برای خوشی و تفریح گرد هم میآیند، اما گفتگوی آنها معمولاً به «توطئهای علیه مردم» و یا نقشهای برای «افزایش قیمتها» منتهی میشود.
🔹تعمدا این جملات بالا را از کتاب The Wealth of Nations آدام اسمیت آورده شده که مشخص شود: حتی لیبرالیسم، بازارگرایی و اقتصاد آزاد هم با این روش دولتداری مخالف است.
🔸عکسها تزئینی و مربوط به جلسه کمیته انتخاب وزیر نفت در اتاق بازرگانی است!
@khate_energy