فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 مغالطه مترسک درباره توزیع عادلانه بنزین
🔸مرتضی زمانیان استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی:
🔹مگر میتوان برای حل همه مشکلات یک نسخه واحد داد. بنده معتقدم که راهکار بهینهسازی در حوزه بنزین، طرح «بنزین برای همه» است. حالا یک عده میگویند پس همه منابع را تقسیم کنیم و مغلطه میکنند.
🔹 معمولا منتقدان، برای تخریب ایده طرف مقابل خود از تکنیک «مغالطه مترسک» استفاده میکنند و با ایجاد یک چهره کاریکاتوری سعی بر تخریب آن دارند. درباره طرح نیز همین اتفاق افتاد، وگرنه این ایده چه ربطی به تقسیم مثلا زغالسنگ بین مردم دارد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا | بازگشت پزشکیان به خاموشی صادقانه
🔹درحالی سخنگوی دولت و وزیر نفت با طرح سلامتی مردم و توقف مازوتسوزی، عملیات فریب را آغاز کرده بودند که مسعود پزشکیان صادقانه دلیل خاموشیها را عنوان کرد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ترامپ تاجر به دنبال احیای برجام است؟
🔸 ابوالفضل ظهرهوند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
🔹ترامپ دلیلی برای بازگشت به برجام ندارد، زیرا اگر بازگردد باید به تعهداتش عمل کند. ضمن اینکه مسئله غرب با ایران، بحث انرژی هستهای نیست و عمیقتر از این حرفاست.
🔹زمانی کسی این موضوع را درک نمیکرد که پرونده خلع سلاح ژنو در ظاهر هستهای است اما در باطن مباحث موشکی ایران مطرح بود. زیرا آنها از نفوذ فرهنگی و ژئوپلیتیکی ایران وحشت دارند.
@khate_energy
🔺 هراس وزیر نفت از استیضاح زودهنگام/ چگونه پیرهادی جایگزین نعمتی شد
🔹 روز گذشته محسن پاکنژاد وزیر نفت در حکمی محسن پیرهادی را بهعنوان «معاون وزیر در امور حقوقی و مجلس» منصوب کرد.
🔹این انتصاب درحالی انجام شد که دو ماه پیش بهروز نعمتی نماینده مجلس دهم، این مسئولیت را از طرف پاکنژاد برعهده گرفته بود. حال اما نزدیکان نعمتی در حال فشار به وزیر برای تغییر مجدد نظرش هستند.
🔹اما دلیل تغییر نظر وزیر نفت چیست؟ ماجرا به زمزمههای استیضاح او در مجلس برمیگردد که با آغاز پاییز سخت و ناکارآمدی وزارت نفت در تامین سوخت بیشتر هم شده.
🔹در نتیجه او تصمیم میگیرد که محسن پیرهادی را معاون خود کند؛ فردی که در مجلس یازدهم از طریق لیست اصولگرایان تهران به مجلس راه پیدا کرده و چهرهای موجه برای لابی با اصولگرایان به نظر میرسد.
🔹 پاکنژاد امید دارد که در ذیل گفتمان وفاق بتواند از استیضاح فرار کند؛ وزیر که در چند ماه گذشته هیچ ایدهای برای حکمرانی در صنعت نفت مطرح نکرده که قابل نقد یا دفاع باشد.
🔹محسن پاکنژاد حضور خود در دولت را با تکرار ایدههای جواد اوجی درباره دیپلماسی انرژی آغاز کرد و عملکرد او در چند ماهه گذشته در عزل و نصبها و پیامهای پرتعداد تسلیت و تبریک خلاصه میشود.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #اخبار_مجلس | متهم ردیف اول قطعی برق کیست؟
🔸 فتحالله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹واردات بنزین باعث خروج ارز از کشور میشود و منابعی که دولت باید صرف واردات کالای اساسی کند را در باک خودروها دود میکند. ما باید زیرساختهای افزایش تولید بنزین را توسعه دهیم.
🔹ما حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات، ناترازی برق داریم و تقصیر وزارت نیرو در دولتهای گذشته است که به خوبی تولید را افزایش ندادهاند. نیروگاهها همچنان در حال مازوتسوزی هستند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ائتلاف ایران، چین و روسیه در دوره دوم ترامپ
🔸 ابوالفضل ظهرهوند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
🔹ترامپ نمیتواند همانند سابق وارد چالشهای ژئوپلیتیکی شود و اگر وارد جنگ شود دیگر نمیتواند آن را کنترل کند، پس آنها بازی را باختهاند. البته او همچنان به دنبال مهار ایران خواهد بود.
🔹شرط ترامپ برای جریان غربگرا در ایران چیزی جز امضای توافق جامع نیست. الان برخی صحبت از پیوستن به FATF میکنند، واضح است که FATF کمکی به حل مسئله بین ایران و آمریکا نمیکند.
🔹 حتی در همان توافق جامع نیز آمریکا گارانتی و تضمینی به ایران نمیدهد. به نظر بنده ایران باید با واقعبینی به سمت ائتلاف با چین و روسیه حرکت کند و نظام چندقطبی را تسریع کند.
@khate_energy
🔺تکرار یک رویکرد؛ مذاکرات با نمایندگان ترامپ ثمربخش خواهد بود؟
🔹نیویورک تایمز مدعی شد ایلان ماسک مشاور ارشد دونالد ترامپ ، با سفیر ایران در سازمان ملل در خصوص کاهش تنشهای ایران و آمریکا حدود یک ساعت گفتوگو کرده است.
🔹این اولین بار نیست که مسئولان دولتی با نمایندهای از سوی ترامپ مذاکره میکنند. در زمان اجرای سیاست فشار حداکثری علیه ایران هم مذاکراتی از این دست رقم خورده است.
🔹در سال ۹۸ منابع خبری غربی اعلام کردند یک سناتور آمریکایی از ترامپ خواسته به نمایندگی از کاخ سفید باظریف دیدار کند.
🔹 همین درخواست باعث شد تا «رند پال» که نماینده مجلس سنا و یک جمهوری خواه نزدیک به کاخ سفید بود این مسئولیت را برعهده بگیرد.
🔹قرار بود این دیدار منتج به زمینهسازی برای گفتوگوهای تهران و واشنگتن شود اما زیادهخواهیهای گسترده دولت ترامپ مانع از این شد که از حجم تنشها بین دو کشور کاسته شود.
🔹اکنون نیز ایلان ماسک به عنوان چهرهای نزدیک به دونالد ترامپ با مقامات کشورمان دیدار کرد تا راههای کاهش تنش با تهران را بررسی کند.
🔹گرچه اولویت ترامپ پایان دادن به جنگ در غزه و اوکراین و تمرکز بر چین است اما سابقه نشان میدهد این دیدارها نمیتواند نقش تغییردهنده بازی “Game Changer” را در رابطه با ایران ایفا کنند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 افشای اشتباه بزرگ در طرح آزمایشی کیش
🔸مرتضی زمانیان استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی:
🔹متاسفانه مکرر و به اشتباه گفته میشود که طرح «بازتوزیع بنزین به هر فرد» در کیش شکست خورد اما به نظر بنده این طرح کاملا موفقیتآمیز بود.
🔹ببینید در کیش دو طرح به صورت همزمان اجرایی شد و طرح دیگر «جایگزینی سامانه UPT به جای PT» بود تا به جای کارت سوخت، کار بانکی خوانده شود و با آن بتوان سوختگیری کرد.
🔹ایرادات وارد به طرح کیش، نه ناظر به طرح «بازتوزیع بنزین به هر فرد» بلکه ناظر به طرح دوم؛ یعنی سوختگیری با کارت بانکی بود. در نتیجه طرح بازتوزیع با موفقیت اجرایی و تست شد و قابل توسعه است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ورود پالایشگاه اصفهان به صنعت ریل
🔹هلدینگ پتروپالایش اصفهان قصد دارد بیش از ۳۰ درصد از بار خود را از طریق راهآهن جابجا کند و این میزان را ظرف دو سال آینده به ۷۰ درصد برساند.
🔹از این رو تفاهمنامهای برای احداث خط ریلی به طول ۸۳ کیلومتر با هدف انتقال ۴ میلیون تن انواع فرآوردههای نفتی از پالایشگاه اصفهان بین شرکت راهآهن و پالایشگاه اصفهان منعقد شده است.
🔹هدف از این پروژه کاهش ۴۰ درصدی هزینهها بوده و شامل سرمایهگذاری ۷ همتی و خرید ۱۳۰ هزار تن ریل پالایشگاه اصفهان از شرکت ذوبآهن اصفهان است و به ایستگاه ریلی ورتون متصل میشود.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 آدرس غلط برجامیون از زمستان سخت
🔸 ابوالفضل ظهرهوند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
🔹در سال ۱۴۰۱ توافقی بین ایران و آمریکا نهایی نشده بود که حال به خاطر بحث زمستان سخت به تعویق بیفتد، حتی آقای عراقچی نیز در جریان این موضوعات هست چرا که محل مشورت بودند.
🔹ترامپ وقتی از برجام خارج شد از توافق جامع با ایران سخن گفت. آمریکا دیگر دلیلی برای ورود به برجام ندارد چرا که برجام هستهای مقدمهای برای برجام موشکی و منطقهای بود و جهتگیری کلی آمریکا همین است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 قطعنامه جدید ضدایرانی روی میز شورای حکام/ پاسخ ایران چیست؟
🔹در شرایطی که اروپا مسیر تصاعد با ایران تنش را پیگیری میکند، ایران همکاری حداکثری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برگزیده است.
🔹گروسی در سفر به تهران نه تنها امکان دیدار با مقامات عالیرتبه ایرانی را داشته که قرار است از سایتهای راهبردی و مهم فردو و نطنز بازدید کند.
🔹اما آیا اروپا پاسخ این رویکرد همکاری جویانه را با صدور قطعنامه در نشست هفته آینده شورای حکام خواهد داد؟ عبدالرضا هادیزاده کارشناس مسائل بینالملل توضیح میدهد.
@khate_energy
🔺 گاف روابط عمومی وزارت نفت/ اعتراف به عملکرد ضعیف در حماسه پاییز سخت
🔹روابط عمومی وزارت نفت برای توجیه خاموشی پاییزی، نموداری از ذخایر گازوئیل نیروگاهها از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ را منتشر کرد که نوعی گل به خودی بود.
🔹طبق این نمودار، ذخایر گازوئیل در مردادماه امسال، مشابه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است که کشور بدون خاموشی بخش خانگی از پاییز و زمستان آن عبور کرد.
🔹اما جالب اینکه وزارت نفت برای فرار از مهلکه «فقط دوست دارد» به آمار مرداد ۱۴۰۲ استناد کند که طبق نمودار نسبت به سالهای قبل و بعد، یک استثنا و رکورد بیسابقه محسوب میشود.
🔹این رکوردشکنی نیز ناشی از تغییر در برنامه صادرات گاز ایران و افزایش تامین گاز نیروگاهها رقم خورد که به جهش سطح ذخایر انجامید و طبیعتا چنین سالی نمیتواند مبنای قضاوت قرار گیرد.
🔹جالب اینکه وزارت نفت به کم بودن میزان ذخایر در فروردین ۱۴۰۲ نیز گلایه کرده که معلوم نیست چه ارتباطی به موعد تحویل در مردادماه دارد.
🔹اما جهت شفافسازی، در اسفند ۱۴۰۲ برخلاف سالهای قبل و درحالی که همه منتظر گرم شدن هوا بودند، ناگهان کشور وارد یک سامانه سرمایشی شد که سطح ذخایر را کاهش داد.
🔹با این وجود وزارت نفت توانست سطح ذخایر را تا مردادماه به وضعیت مطلوب برساند و اگر همان روند صعودی دولت قبل ادامه مییافت اکنون ذخایر گازوئیل نیروگاهها بیش از ۲.۵ میلیارد لیتر بود نه ۱.۲ میلیارد لیتر فعلی.
@khate_energy
🔺 پروژه ترامپ هراسی در رویترز/ ایران نیازی به صادرات میعانات گازی ندارد
🔹رویترز نوشت، اگر دونالد ترامپ تحریمها علیه تهران را تشدید کند، صادرات میعانات گازی ایران به چین و امارات احتمالا کاهش خواهد یافت، اما عرضه به ونزوئلا ادامه خواهد داشت.
🔹بنابر ادعای موسسه FGE، ایران در حال حاضر ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار بشکه در روز میعانات گازی صادر میکند که عمدتاً به چین، ونزوئلا و امارات متحده عربی میرود.
🔹به گزارش خط انرژی، هر چند نباید بازگشت ترامپ را کوچکانگاری کرد اما بزرگنمایی آن نیز کار درستی نیست که ظاهراً تبدیل به پروژهای برای فشار به ایران و امتیازدهی به ترامپ شده.
🔹طبق اعلام وزارت نفت در مرداد امسال، تحریم میعانات گازی ایران خنثی شده و اکنون حتی تقاضای داخلی مازاد بر عرضه نیز وجود دارد.
🔹در نتیجه، با توجه به افزایش ظرفیت تولید در پتروشیمیها، پالایشگاهها و تکمیل ۳۷ پروژه پالایشگاههای کوچکمقیاس، ایران دیگر به صادرات میعانات گازی نیازی ندارد.
@khate_energy
🔺«نفت آفریقا» جایگزین «نفت ایران» در بازار چین شد؟
🔹بلومبرگ نوشت: شرکت پتروشیمی لندبریج، یک محموله دو میلیون بشکهای نفت را از غرب آفریقا به جای واردات از ایران و روسیه خریداری کرد.
🔹خبر بلومبرگ با این تحلیل همراه شد که با بازگشت ترامپ، پالایشگاههای چینی نیز از ترس تحریم، با ایران همکاری نمیکنند. اما چند نکته:
🔹اولا؛ اولویت اصلی ترامپ مهار چین و ضربه به امنیت انرژی این کشور بوده و طبیعتا چینیها نه انگیزه همراهی با آمریکا بلکه انگیزه دور زدن تحریمها را دارند.
🔹ثانیا؛ در متن خبر به دو دلیل احتمالی برای جایگزینی نفت آفریقا با ایران اشاره شده که شامل «کاهش تخفیف ایران از ۳.۵ به ۲ دلار» و «کاهش عرضه ایران به دلیل تنش با اسرائیل» میشود.
🔹ثالثا؛ در متن خبر به جایگزینی نفت آفریقا با نفت روسیه نیز اشاره شده، درحالی که رویکرد ترامپ با روسیه کاهش تنش و تحریم عنوان شده. پس با یک محموله نمیتوان قضاوت دقیقی کرد، عجله نکنید.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 رویای تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه
🔹در روزهایی که ایران گرفتار ناترازی در انواع حاملهای انرژی شده، این سوال کلیدی وجود دارد که چگونه کشوری با تولید روزانه ۱۰ میلیون بشکه معادل نفت خام، در حال حذف شدن از معادلات منطقهای و جهانی است.
🔹این اتفاق درحالی رخ میدهد که کشورهایی مثل ترکیه با اندک منابع گاز و موقعیت جغرافیایی نه چندان ممتاز نسبت به ایران، خود را در مسیر کریدورهای مختلف انرژی تعریف کردهاند.
🔹 اما آیا ایران به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیا، میتواند برای دستیابی به هاب انرژی منطقه کامبک کند؟ نصرتالله سیفی کارشناس ارشد انرژی توضیح میدهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/ESIO3iozuyc
@khate_energy
🔺 پالایشگاه ستاره خلیج فارس به ظرفیت ۵۴۰ هزار بشکه میرسد؟
🔹 ظرفیت اسمی پالایشگاه ستاره خلیج فارس ۳۶۰ و ظرفیت واقعی آن ۴۲۰ هزار بشکه در روز است.
🔹پالایشگاه مهر خلیج فارس را میتوان به نوعی فاز چهارم این مجموعه، با ظرفیت ۱۲۰ هزار بشکه در روز دانست که در حال احداث بوده و پیشرفت آن به ۳۰ درصدی رسیده است.
🔹با بهرهبرداری از این طرح و بهینهسازی واحدهای فعلی، ظرفیت اسمی پالایشگاه به روزانه ۴۸۰ هزار بشکه خواهد رسید و ظرفیت واقعی به ۵۴۰ هزار بشکه میرسد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا | تولید روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین سرطانزا
🔹در دولت چهاردهم تاکنون ۵۰۰ ميليون ليتر ریفرمیت از دو پتروشیمی نوری و بندرامام برای تولید بنزین استفاده شده است.
🔹با این ریفرمیت، روزانه حدود ۱۰ ميليون ليتر بنزین پتروشیمی تولید و عرضه میشود که طبق ادعای زنگنه و ابتکار سرطانزا هستند!
🔹در کلیپ بالا میزان ریفرمیت پتروشیمی معادل بنزین تولیدی گرفته شد درحالی که ریفرمیت بین ۰.۴ تا ۰.۶ بنزین را تشکیل میدهد که در متن تصحیح صورت گرفته است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 تصفیه ۴۰۰ تن گوگرد در پالایش اصفهان تا ۱۴۰۵
🔹واحد RHU بخشی از فرآیند پالایش نفت است که با هدف کاهش گوگرد و بهبود کیفیت تهماندههای برج تقطیر عمل میکند.
🔹این واحد با استفاده از هیدروژن و کاتالیستها، ترکیبات سنگین نفتی را به محصولات سبکتر و با ارزشتری مانند بنزین، گازوئیل و نفتا تبدیل میکند.
🔹به گفته محسن قدیری مدیرعامل پالایشگاه اصفهان تا انتهای سال ۱۴۰۴، اولین واحد این پروژه به بهرهبرداری میرسد و روزانه ۴۰۰ تن گوگرد تصفیه خواهد شد.
@khate_energy
🔺 رکوردشکنی مجدد ایران در پارسجنوبی
🔹تولید گاز ایران از بزرگترین میدان گازی دنیا با ثبت عدد ۷۱۱ میلیون متر مکعب در روز ۲۳ آبان ماه رکوردشکنی کرد.
🔹تا پایان سال ۲۰۲۳، سهم ایران از ذخایر گازی پارسجنوبی ۳۵.۹ درصد و سهم ایران از تولید تجمعی گاز ۴۶.۴ درصد بوده است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 فرصت ۱۰۰۰ میلیارد دلاری ایران در تولید گاز
🔸 نصرتالله سیفی کارشناس ارشد انرژی:
🔹هر چند تولید گاز ایران رقم بالایی است اما میتوان با سرمایهگذاری، گاز بیشتری تولید کرد. از طرفی مصرف گاز در کشور نیز غیربهینه است. ایران ۱۸ درصد از کل ذخایر گاز دنیا را در اختیار دارد.
🔹با این وجود، سهم ایران از کل تولید گاز دنیا حدود ۳ الی ۴ درصد است. طبق مصوبه هیئت مدیره شرکت نفت قرار بود این رقم به ۱۰ درصد افزایش یابد. در این صورت درآمد صادرات گاز ایران در یک بازه ۲۰ ساله به ۱۰۰۰ میلیارد دلار افزایش مییافت.
@khate_energy
🔺دولتها چقدر یارانه سوخت فسیلی میدهند؟/ افت ۵۰ درصد رقم یارانه در ۲۰۲۳
🔹آژانس بینالمللی انرژی محاسبه کرد که یارانه مصرف سوخت فسیلی در سال ۲۰۲۳ به ۶۲۰ میلیارد دلار کاهش یافته.
🔹در سال ۲۰۲۲ و با وقوع جنگ اوکراین، افزایش قیمت انرژی باعث شد که رقم یارانه به بیش از ۱۲۰۰ میلیارد دلار برسد.
🔹رقم یارانههای انرژی به طور تقریبا مساوی بین سه حامل نفت، گاز طبیعی و برق تقسیم میشود. برآورد IMF نیز رقم یارانه انرژی در دنیا در سال ۲۰۲۲ را ۱.۲۶ تریلیون دلار برآورد میکند.
🔹روسیه، ایران، چین و عربستان، بیشترین یارانه انرژی را برای حمایت از مصرفکنندگان اعطا میکنند.
@khate_energy