5.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 پشت پرده افزایش نرخ ارز/ چرا مردم ایران فقیرتر میشوند؟
🔹از موعد دوره اول تحریمها تاکنون، اقتصاد ایران با شوکهای تورمی و ارزی متعددی مواجه شده که سفره مردم را کوچک و کوچکتر میکند.
🔹 جالب اینکه هیچیک از ۴ دولت احمدینژاد، روحانی، رئیسی و پزشکیان نیز تاکنون تدبیر دائمی برای حل مسئله تورم و جهش نرخ دلار ارائه و عملیاتی نکردهاند.
🔹در ۶ ماه اخیر نیز ارزش پول ملی ایران حدود ۵۰ درصد افت داشته و به ۹۰ هزار تومان رسیده است درحالی که برخی معتقدند نرخ واقعی دلار تنها ۲۰ هزار تومان میباشد.
🔹در قسمت اول از میزگرد خط انرژی با حضور عطا بهرامی کارشناس اقتصادی و علیاکبر رائفیپور پژوهشگر حوزه حکمرانی به دلایل افزایش نرخ ارز پرداخته میشود.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/6OOHjEB3SB0
@khate_energy
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بنزین متانولیها به زودی در باک خودروها
🔸زینب قیصری رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی:
🔹تعداد زیادی از پروژههای متانولی در کشور یا به بهرهبرداری رسیدهاند یا به زودی وارد مدار میشوند. عمده مقصد صادراتی این محصولات نیز کشور چین است.
🔹با توجه به روند کاهشی قیمت متانول در آینده و شرایط ناترازی بنزین در ایران، یکی از راهکارهای بهرهبرداری بهینه از متانول، تبدیل آن به بنزین است که با همکاری وزارت نفت محقق میشود.
@khate_energy
🔺شرکت نفت، متهم ردیف اول خاموشیها
🔹معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی: نیروگاههای حرارتی باید امسال گاز بیشتری تحویل میگرفتند تا بتوانند سوخت مایع دریافتی را برای زمستان ذخیره کنند.
🔹اما متاسفانه چون گاز کمتری در اختیار نیروگاهها قرار گرفت، طبیعتا بخش اعظمی از سوخت تحویلی مستقیما مصرف و امکان ذخیرهسازی گرفته شد.
🔹به گزارش خط انرژی، با توجه به اینکه در زمستان امسال هیچ حبس گازی صورت نگرفت و همه گاز تولیدی به مصرفکنندگان منتقل شد، ریشه خاموشیها را باید در عدم انجام تعهدات شرکت نفت در تولید گاز جستجو کرد.
@khate_energy
5.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺حاتمبخشی رایگان گاز ایران به ترکیه و باکو
🔸سیدهاشم اورعی استاد دانشگاه شریف:
🔹صادرات سیفیجات از گلخانهها و ایجاد صنایع پرمصرف انرژی مانند فلزات به ویژه در شمال غرب کشور، بیشتر به نوعی رانت تبدیل شده است.
🔹سرمایهگذاریهای خارجی مانند ترکیه و آذربایجان با استفاده از گاز ارزان ایران، محصولاتی مانند خیار و گوجهفرنگی را تولید کرده و به خارج یعنی کشور خود صادر میکنند.
@khate_energy
5.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 نرخ واقعی دلار حدود ۷۵ هزار تومان است
🔸 علیاکبر رائفیپور پژوهشگر حوزه حکمرانی:
🔹یکی از بزرگترین مشکلات ریال، بیاعتمادی مردم به آن است. مردم حاضرند برنج و عدس بخرند و انبار کنند ولی ریال نگه ندارند و متاسفانه یک چرخه فیدبک منفی برای تضعیف ریال ایجاد شده.
🔹در پایان دوره احمدینژاد حجم نقدینگی کشور ۴۶۰ همت بود و نرخ دلار حدود ۳ هزار تومان؛ اکنون حجم نقدینگی ۱۰ هزار همت است و اگر خروج سرمایه را هم در نظر بگیرید، قیمت واقعی دلار حدود ۷۵ هزار تومان است.
@khate_energy
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 روزانه ۷ همت چاپ پول داریم!
🔸عطا بهرامی کارشناس اقتصادی:
🔹اگر بخواهیم قیمت دلار نسبت به پول ملی را ملاک بگیریم، از ۷ تک تومان در ابتدای انقلاب به نرخ دلار ۹۳ هزار تومانی رسیدهایم پس جمهوری اسلامی افتضاح بوده است.
🔹اما حقوق کارگر از ۵۰۰ تک تومان به ۷ میلیون تومان رسیده پس جمهوری اسلامی کولاک کرده است، اما مبنای مقایسه هیچکدام از این دو مثال نیست.
🔹شما نمیتوانید روزانه ۷ همت پول بیکیفیت تولید کنید و ارزش پول ملی را نیز حفظ کنید. از سال ۹۷ تاکنون هم ما یک سال در میان ثبات و جهش نرخ را شاهد هستیم.
@khate_energy
🔺 رشد ۸۶ درصدی صادرات نفت ایران به چین در فوریه/ تنگناهای لجستیکی «فعلا» برطرف شد
🔹بلومبرگ خبر داد، جریان صادرات نفت ایران به چین پس از رفع تنگناهای لجستیکی ناشی از تشدید تحریم های آمریکا، بهبود یافت و خریداران را قادر ساخت تا محمولههای عقبافتاده نفتی را دریافت کنند.
🔹 کپلر نوشت که واردات نفتی چین از ایران در ماه فوریه با رشدی ۸۶ درصدی به یک میلیون و ۷۴۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
🔹افزایش انتقال نفت از طریق کشتی به کشتی و همچنین استفاده از پایانههای جایگزین برای دریافت محمولهها، باعث رشد چشمگیر این تجارت شده است.
@khate_energy
7.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 رانت گازی شگفتانگیز به ادارات دولتی؛ با قبض ۲۵۰ میلیون تومانی!
🔸سیدهاشم اورعی استاد دانشگاه شریف:
🔹ادارات دولتی سالی فقط ۲۵۰ میلیون تومان بابت گاز پرداخت میکنند که هزینه شرکت ملی گاز برای جمع کردن قبوض آنها از این مقدار بیشتر است.
🔹قیمت پایین گاز برای ادارات، سبب افزایش مصرف شده به طوری که در ادارات دولتی، اتاقهای کنفرانس ترموستات ندارند و همیشه گرم هستند.
@khate_energy