وفات حضرت خدیجه کبرى س(3سال قبل ازهجرت)
و در این روز (سه سال پیش از هجرت) حضرت خدیجه سلام الله علیها از دنیا رحلت کرد"2"و جلالت شأنش زیاده از آن است که احصا شود و شایسته باشد که در این مقام به ذکر مختصرى از حال زوجات حضرت رسول (ص) اشاره گردد.
زن هایی که آن جناب با آنها زفاف فرموده یازده است . زوجه نخستین آن حضرت، خدیجه بنت خویلد است که تا او زنده بود حضرت رسول (ص) زنى دیگر نگرفت و حرمت او را رعایت می داشت و سبقت اسلام و خدمات او بر رسول خدا(ص) زیاد از آن است که ذکر شود و بس است در فضیلت او که والده حضرت زهرا سلام الله علیها است و ذرارى رسول خدا(ص) تمام منتهى می شوند به او.
دوم؛ سودة بنت زمعه قرشیه است. گویند در سال هشتم هجرت حضرت رسول (ص) خواست او را طلاق گوید. عرض کرد: میخواهم در سلک زوجات باشم! مرا طلاق مگوى و نوبت خود را به یکى از زوجات بخشید"3" و او همان است که گاهى به سخنان مطایبه آمیز حضرت را متبسم می ساخت .در اواخر خلافت عمر یا زمان حکومت معاویه در مدینه وفات کرد و اسماء بنت عمیس براى او ترتیب نعش داد.
سوم؛عایشه دختر ابوبکر است که کنیه اش ام عبدالله است، بنام خواهر زاده اش عبدالله زبیر در شب هفدهم این ماه وفاتش ذکر مى شود.
چهارم حفصه دختر عمر است . گویند وقتى حضرت او را طلاق فرمود، عمر خاک بر سر پراکند که دیگر از بهر من چه مکانت ماند و چندان الحاح کرد که آن جناب رجوع فرمود. به قولى در سنه 41ه ،وفات کرد و مروان بن الحکم حاکم مدینه بر او نماز خواند و در بقیع به خاک رفت.
پنجم؛ زینب بنت خزیمه است که تزویجش در نیمه این ماه واقع شده است.
ششم؛ ام سلمه بنت ابى امیّة است و او دختر عاتکه است که عمّه رسول خدا (ص) بود و او، واپس ترین همه زنان رسول خدا (ص) وفات کرد.
هفتم؛ زینب بنت جحش است که مادرش امیمه دختر عبدالمطلب است و او در پیش، زوجه زید بن حارثه بوده و او همان است که خدا او را براى حضرت رسول (ص) تزویج کرده و فرموده :
فلما قضى زید منها وطرا زوجناکها. "4"
و خبر ولیمه در زفاف او و نزول آیه :(فاذا طعمتم فانتشروا) "5" در جاى خود رفته ."6"
گویند:وقتى رسول خدا (ص) با زنان خویش فرمود: (اطولکن یدا اسرعکن لحوقا بى) "7" یعنى: چون من از جهان بیرون شوم، آن کس از شما که دراز دست تر است، زودتر به من ملحق شود. زنان، قصبه بر گرفتند و دستهاى خود را پیمودند.سوده را دست درازتر بود و بعد از رسول خدا، چون نخستین زینب وفات کرد، دانستند که درازى دست کنایه از کثرت خیرات و صدقات بوده، چه زینب بدست خود زحمت حرفت مى کشید و مزد آن را بصدقه می داد.
هشتمٍ؛ جویریه دختر حارث بن ابى ضرار است که در سال پنجم یا ششم هجرت زوجه رسول خدا (ص) شد و در حدود سال پنجاهم وفات کرد.
نهم؛ امّ حبیبه دختر ابوسفیان "8" است که زوجه عبیدالله بن حجش بود و به جانب حبشه هجرت کرده بود. شوهرش از دین اسلام بدین نصرانیّت در آمد و مرتد شد و بعد از چندى بمرد. پس از آن، نجاشى پادشاه حبشه، او را براى حضرت رسول (ص) خواستگارى کرد و جعفر بن ابیطالب و خالد بن سعید بن العاص عقد او را خواندند. نجاشى کابین او را بداد و ولیمه به مردم خوارنید و او را براى رسول خدا(ص) بفرستاد، در سال چهل و دوم یا چهارم وفات کرد.
دهم؛ صفیة دختر حىّ بن اخطب است که نسبش به حضرت هارون منتهى میشود و او سابق زوجه کنانة بن الربیع بود. کنانه در حرب خیبر کشته شد و صفیه،اسیر شد. رسول خدا(ص) او را خاص خویش گردانید، پس او را آزاد ساخت و اعتناق او را صداق او فرمود و در مراجعت از خیبر ،در منزل (مهبا) با او زفاف فرمود و چون به مدینه وارد شد او را در خانه حارثة بن النعمان فرود آورد و زنان انصار چون وصف جمال او را شنیده بودند، به دیدار او شتافتند و عایشه وحفصه و زینب و جویریه نیز به لباس مبدّل به دیدار او شدند و او را تماشا کردند. حفصه به جویریه گفت: زود باشد که این جاریه بر ما غلبه کند. گفت: او از قومى است که زنان ایشان نزد شوهر کم بخت باشند و عایشه و حفصه، گاه گاهى او را هدف تیر زبان میکردند. وقتى رسول خدا(ص) بر صفیه وارد شد، او را گریان دیده، سبب پرسید. عرض کرد عایشه و حفصه میگویند: ما بهتریم از تو، چه ما را شرف قرابت است و هم زنان اوئیم . فرمود: چرا نمیگوئى پدر من هارون و عم من موسى و شوهر من محمد(ص) است و صفیه در زمان عمر وفات کرد.
یازدهم؛ میمونة دختر حارث است و مادر او هند است که در حق او گفته اند:
( هى اکرم عجوز جمعت على الارض اصهارا )"9"
حاصل آنکه، زنى به او نرسید در بزرگى دامادها، چه یک دخترش میمونة زن حضرت رسول (ص) و دیگر ام الفضل، زن عباس عموى رسول خدا(ص) بوده و دیگر اسماء بود که از شوهر دیگرش عمیس آورده بود و او در اول زوجه جعفر بن ابیطالب بود و بعد زوجه ابى بکر شد و بعد زوجه امیرالمؤ منین گردید و از هر سه ،فرزند آورد.
از ابوبکر محمد را بزاد و دیگر زینب بنت عمیس بود که زوجه حضرت حمزه علیه السلام بوده و دیگر سلمى بنت عمیس بود که زوجه شداد بن الهاد "10" معروف بوده ."11"
بالجمله میمونه در سال هفتم در مراجعت از عمره قضا در ارض سرف که در نواحى مکه است به تزویج رسول خدا(ص) در آمد و زفاف او در آنجا واقع شد و چنان اتفاق افتاد که بعد از چهل و چهار سال در همان منزل وداع جهان گفت و در محل قبه زفاف به خاک سپرده شد. به اتفاق علمای سیر حضرت رسول (ص) با این یازده زن زفاف فرمود. خدیجه و زینب بنت خزیمه در حیات آن حضرت رحلت کردند و 9 زن دیگر بعد از آن حضرت وفات کردند، چنانچه معلوم شد.
و در روز دهم نیز سنه 60ه، رسولان اهل کوفه نامه هاى ایشان را براى امام حسین (ع) به مکه رسانیدند و پیوسته کاغذها و نامه ها رسید تا نیمه ماه ، دوازده هزار کاغذ نزد آن حضرت جمع شد. پس آن حضرت مسلم را به کوفه روانه فرمود چنانچه بعد اشاره به آن خواهم نمود.
و نیز در روز دهم و به قولى در روز 16 سنه 463ه ،سید عالم جلیل ابویعلى محمد بن الحسن بن حمزة الجعفرى فقیه متکلم و جالس در مجلس شیخ مفید وفات کرد و در خانه خودش در بغداد مدفون شد."12"
"2-شرح الاخبار،ج3،ص519؛مسار الشیعه،صص22و23.
3-التحفه السنیه،ص28؛الحدائق الناضره،ج23،ص95.
4-بحار الانوار،ج11،ص84.
5-احزاب/53.
6-بحار الانوار،ج22،ص170.
7-همان،ج18،ص142.
8-فقیر گوید:به همین ملاحظه که ام حبیبه زوجه رسول خدا بود اهل سنت معاویه را خال المومنین می گویند.حکیم سنایی گفته:
پسر هند اگر چه خال من است
دوستی ویم به کاری نیست
و در خطی او نوشت بهر نبی
به خطش نیز افتخاری نیست
در مقامی که شیر مردانند
به خط و خال اعتباری نیست
9-تحقیق شرح الاخبار،ج3،ص58.
10-هادی لقب عمرو است:چون آتش می افروختند در راه مهمانان تا دلیل شود به مضیف او او را هادی لقب دادند.
11-الحدائق الناظره،ج23،ص95.
12-معالم العلماء،ص90؛الذریعه الی تصانیف الشیعه،ج20،ص384؛ج23،ص249"
شمسی.pdf
6.45M
تقویم تاریخ از منظر رهبری
📚 جلد ۱ : مناسبتهای #شمسی
___________________________
🔸 این کتاب به نظرات رهبر حکیم انقلاب درباره رویدادهای شمسی از اول فروردین تا آخر اسفند میپردازد
🔹 کاری از اندیشکده راهبردی سعداء و کانال جهاد تبیین @Jahade_tabeini
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
قمری.pdf
2.97M
تقویم تاریخ از منظر رهبری
📚 جلد ۲ : مناسبتهای #قمری
_______________________
🔸 این کتاب به نظرات رهبر حکیم انقلاب درباره رویدادهای قمری از اول محرم تا آخر ذیالحجه میپردازد
🔹 کاری از اندیشکده راهبردی سعداء و کانال جهاد تبیین @Jahade_tabeini
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
میلادی.pdf
1.79M
تقویم تاریخ از منظر رهبری
📚 جلد ۳ : مناسبتهای #میلادی
_______________________
🔸 این کتاب به نظرات رهبر حکیم انقلاب درباره رویدادهای میلادی از اول ژانویه تا آخر دسامبر میپردازد
🔹 کاری از اندیشکده راهبردی سعداء و کانال جهاد تبیین @Jahade_tabeini
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️یاد خدا را فراموش نکنید
مرتب بسم الله بگوئید
#طوبای_ولایت 👇
@toobayevelayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رهبر انقلاب: نوروز یک مقطع جدیدی است. اول سال که میشود، آدم فکر کند که خب، سال گذشته و قبلش هر جور بود، گذشت؛
🔹الان یک مقطع جدیدی است؛ یک رابطهی جدیدی با خدای متعال تعریف کنیم.
✍قرین شدن بهار طبیعت با بهار قرآن و بندگی مبارک باد.
#عید_نوروز
@apocalyptic_vision
┄┅═✧❁🦋🕯🦋❁✧═┅┄
ألـلَّـھُـمَـ_؏َـجِّـلْ_لِوَلـیِـڪْ_ألْـفَـرَج
🔸 اول، الهــــــــــــــی عظـــــــــــــم البـــــــــلاء
▫️ بچه های ما الهی عظم البلاء را با کرونا، شناختند.
▫️ اما فاجعه قتل جنین، کم از کرونا ندارد.
▫️ کرونا با عمد انسانی کسی را نمی کشت.
▫️ هنوز هم جان جنین ساده گرفته می شود.
▫️هنوز هم برخی مسئولین، مسئله را شوخی گرفته اند.
▫️ نهایتا لقلقه زبان برخی از ماست.
🔸 و ای خدایی که دل ها را منقلب می کنی!
▫️ حال ما را نسبت به همه عرصه ها منقلب کن.
▫️ و برای درک ضرورت حفظ جنین ها.
🔸 ای مقلب قلب ها!
▫️ دل جهان امروز ما را از این جهالت مدرن رها کن.
👈 یادمان نرود برای همه دردهای امروز بشریت دعا کنیم.
محتوا و راهبرد برای حامیان جنین (نجات زندگی): 👈 عضو شوید
@nejatezendegi
.
🗓 اول فروردین 1403عید نوروز
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
📗 زمزمه تحول (ويژهنامه نوروز)
هر ملتي آداب و رسومي دارد كه در ويژگي هاي اقليمي، فرهنگي، ديني و قومي آن ريشه دارد.
در اين ميان، عيد ملي نوروز، با فرهنگ و باورهاي ديني ايرانيان پيوند خورده و برخي آداب و رسوم آن نيز بسيار ارزشمند است. پاكيزگي، ديد و بازديد، رسيدگي به مستمندان، پيوند با طبيعت و اين گونه امور از جنبه هاي مثبت نوروز است.
مهمترين موضوع هايي كه در اين پژوهش آمده، عبارت است از: نوروز در احاديث، نوروز از ديدگاه امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري، پيوند بهار با رستاخيز، آداب پسنديده ايام نوروز (شادي، پاكيزگي، ديدار، ميهماني، هديه عيد، سير و سفر، توجه به محرومان، صدقه و آثار آن، يادآوري گذر عمر و تلاوت قرآن) و عادت هاي ناپسند ايام نوروز (چهارشنبه سوري، اسراف و مصرف زدگي، بيهوده گذراندن وقت، باور كردن خرافه در سيزده بدر).
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/990
🗓 اول فروردین 1403عید نوروز
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
📗 ماهک؛ ویژه نامه مناسبتی کودکان و نوجوانان (ویژه فصل بهار)
پیوند مناسبت ها با ادبیات، نقش تعیین کننده ای در انتقال بهتر مفاهیم به مخاطبان به ویژه کودکان و نوجوانان دارد. پرواضح است ادبیات، اثری ژرف بر رشد و پرورش جنبههای مختلف زبانی، شناختی، شخصیتی و اجتماعی کودکان و نوجوانان دارد؛ به شرط آنکه با دنیای واقعی که در آن زندگی می کنند متناسب باشد. ازاین رو، ادبیاتی که برای این رده سنی به کار گرفته می شود، ضمن اینکه باید با زبان و بیان، درک زبان نوشتاری و تخیل و تجربههای آنان متناسب باشد، به رشد شخصیت آنها کمک کند. با توجه به اهمیت موضوع، مطالبی در چند قالب زیرنوشت، شعر و داستانک، تولید و تدوین شده است.
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show/id/2851
🗓 اول فروردین 1403عید نوروز
💐💐💐💐💐💐💐💐
📗پيامهاي صبحگاهي؛ ويژه فصل بهار
به عقيده بسياري از کارشناسان امر برنامهسازي، يک برنامه صبحگاهي خوب، ميتواند مخاطب را براي تمام روزي که در انتظارشان است، آماده کرده و شرايطي به وجود بياورد که با يک نگاه جديد و با روحيهاي عالي، تمام روز سر حال باشند. به همين دليل است که برنامههاي صبحگاهي، جزء ثابت و بدون تغيير جدول پخش برنامههاي تلويزيون و راديو هستند.
با توجه به اهميت موضوع و از آنجا که از برنامههاي صبحگاهي به عنوان يکي از پرمخاطب ترين، متنوع ترين و جذابترين برنامه هاي صدا و سيما ياد ميشود، ميتوان بستري مناسب فراهم کرد تا اين برنامه طلايي شبکه ها علاوه بر جذابيت هاي ظاهري، بيش از پيش محتوايي توام با اميدآفريني و شاديبخشي را ارائه نمايند و مخاطبان را بر تأمل بيشتر به تحولات دروني و متناسب با تغيير فصل ها واداشت.
اثر پيش رو به پيامهاي زندگي ويژه فصل بهار ميپردازد که در آن موضوعهايي از قبيل: صبح در آيينه قرآن و روايات، صبح در ادب پارسي، از بهار بياموزيم، درس دوباره زيستن، دوباره نگريستن، نوجويي و نو شدن دلها، اميدواري به شکفتن مجدد، بهار نماد مهرورزي و محبت، نشانههاي بهاري در قرآن، تشبيهات بهاري و... مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از آيهها و احاديث متناسب با فصل بهار و همچنين بهرهگيري از ضرب المثلها و شعرهاي پارسي از ديگر مواردي است که در ساختار محتوايي اين اثر استفاده شده است. همچنين سلامها و نيايشهاي بهاري و يادداشتهاي کوتاه صبحگاهي با محوريت فصل بهار از ديگر مواردي است که نويسندگان مجموعه به آن توجه داشتهاند.
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/1859
🗓 دوم فروردین 1403 : وفات حضرت خديجه كبری(س)
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
📓همسر آفتاب (زندگينامه حضرت خديجه(س))
همسر بزرگوار پيامبر اكرم(ص)، حضرت خديجه كبری(س)، الگويي تابناك از همراهي و هم دلي و هم داستاني با پيامبر است. وي از زنان بافضيلتي است كه بانوان مسلمان بايد از سيره او پيروي كنند. حضرت خديجه(س) از زنان بهشتي است كه روايات فراواني از پيامبر و معصومين(ع) درباره فضايل و سجاياي اخلاقي ايشان وارد شده است.
برخي از عنوان هايي كه در اين پژوهش به آنها پرداخته شده است، عبارتند از: خديجه در تاريخ، خديجه در منزلگاه وحي، خديجه در شعب ابيطالب، محمد(ص) در سوگ خديجه، خديجه نخستين بانوي مسلمان، ويژگي هاي نخستين خانواده اسلامي، برگزيده متون ادبي درباره حضرت خديجه(س).
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/1040
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داداش تو خودت باید عیدی بدی 😂